calka35 15.05.10, 12:34 Jak w temacie interesuje mnie najnowsza opinia z tego hotelu po zmianie właściciela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AA Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.chello.pl 15.05.10, 21:55 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 16.05.10, 09:44 Na niemieckiej stronie Holidaycheck, same pozytywne opinie , marzec,kwiecien 2010 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 10:29 Własnie ja też proszę o info jak ktos wroci ja lece 19 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:13 Ja lecę 20 sierpnia i też czekam na opinie tych co wrócili:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:42 O cześć marcia,pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 23:09 o cześć Aga;) pozdrawiam:) ps.nikt nam nie pisze o hotelu ani czy ktoś leci w tym terminie 20 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 13:33 Witam, ja również jestem zainteresowany najnowszą opinią po zmianie właściela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 15:04 Czy ktoś w najbliższym czasie leci do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
calka35 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 20.05.10, 11:09 Czy naprawdę nikt nie wrócil z tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 13:11 Witam, ja lece 20 sierpnia jak wroce to Ci napewno odpiszę,pozdrowionka i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
calka35 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 20.05.10, 14:07 Po 20 sierpnia to już bedzie pozamiatane kochaniutka bo bede razem z Tobą na wakacjach w tym hotelu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta23 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 10:12 Ja lecę dopiero w lipcu więc jak wrócę to dam znać jak wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
calka35 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 21.05.10, 10:52 Będę cierpliwie czekać na Twoją opinię i wrażenia jak tylko wrócisz. Udanego urlopu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta23 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 08:47 A dziękuję bardzo,pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 11:00 no wlasnie ja mam to samo pytanko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 09:16 Ja nie będe zaczynać nowego wątku,bo mnie również zależy na info o tym hotelu,czy ktoś może leci w najbliższym czasie,a może ktoś tam był y wtym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki123 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 16:24 Ja również chciałbym wiedzieć coś jak ktoś wróci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 10:59 Mnie rownież to samo interesuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 11.06.10, 11:56 Podbijam mnie równiwż to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 11:42 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 16.06.10, 11:00 Nikt nie wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
3-sonia Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 17.06.10, 07:16 Ja wróciłam 2 czerwca 2010 a co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naku... Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: 158.75.49.* 17.06.10, 08:19 co to za pytanie!!!!!!!!!!chcemy wiedzieć wszystko co i jak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaka obsługa, jaka plaża ????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
calka35 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 17.06.10, 08:41 No właśnie co za pytanie. Chcemy wiedziec czy cos się zmieniło po tym jak hotel przejelo TUI? Jaka obsługa? Czy coś jest organizowane dla dzieci? Jak z posiłkami? Jak tam z klimą? Bo wszyscy narzekali wcześniej. Ogólnie jakie wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do 3 sonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:40 Jak mozesz to cos napisz poprostu od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
3-sonia Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 17.06.10, 19:18 Hotel bardzo duży ,dla rodzin z dziećmi to jest idealne miejsce ,baseny też bardzo fajne ,tylko lezaki trzeba zajmować wcześnie rano ,plaża też spoko ,piasek a przy brzegu żwirek .Jedzenie duży wybór jeden minus to czesto trzeba było prosić o wymiane obrusu bo były brudne ale z tym też nie było problemu bo zaraz wymieniali.Ja miałam pokój w budynku nr2 ,z klimą w pokoju nie było problemu zostawialiśmy jedną karte w czytniku i było spoko jak wracaliśmy.Animacje wieczorami mają świetne.dolmusze i taryfy stoją pod hotelem taryfa do Side 8euro .Wyjazd wspominam bardzo miło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryka Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 08:06 Cieszę się, że jesteś zadowolona. Napisz mi proszę jeszcze w jakich godzinach są posiłki. Czy na plaży jest bar i czy przy basenach są bary? I czy potrzebne są do wody buty czy spokojnie można chodzić po tym żwirku. Acha czy ręczniki te plażowe to są jako takie? Czy trzeba miec swoje, wolałabym nie zabierać bo to dużo miejsca zajmuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Do sonia 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 14:09 Właśnie ja też mam pytanko o buty do wody i jak naprawdę jest z ręcznikami,z góry dziękuję za odp i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3-sonia Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 18.06.10, 22:08 Jedzenie jest praktycznie cały dzień bo jest kilka barów i w każdym jest coś do zjedzenia ,na plaży jest też bar czynny jak pamiętam od 11 godz i tam są dość dobre kebaby ,ręczniki są spoko ale trzeba uważać bo ręczniki kradną ,ręczniki można wymieniać codziennie dostajesz karte przy zameldowaniu i wymieniasz je sobie kiedy chcesz , wymiana reczników jest w takim małym domku idąc na plaże ,buty można zabrać jak masz miejsce w bagażu ale i tak przebywa sie wiecej na basenie bo baseny są super,.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu, jak co to pytajcie postaram sie odpowiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 19.06.10, 13:26 Mam pytanie odnośnie sejfu, czy nie ma problemu z tym, żeby go otrzymac i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marrkoo Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 21.06.10, 11:19 dzieki za wstepne info :) Interesuje mnie jeszcze kwaestia pokoi - od czego zalezy gdzie sie dostanie pokoj? od euro? :))) i od ilu euro? :))))) i jeszcze prosze o info: - mamy zamiar odpoczywać w tym hotelu na przełomie lipca i sierpnia. Czytałem już dużo opinii na jego temat i myślę, że warto tam spędzić wakacje. Brakuje mi informacji i pozwole sobie zadać kilka pytań: 1. moja rodzinka to 2+2 - jaki pokój zamówić, czy w Polsce jestem w stanie konkretny pokój zamówić czy na miejscu jednak trzeba "odpalić" euro w recepcji i ile??? chodzi mi o to, że bardzo zależy mi na tym aby w pokoju był balkon:) 2. jaka walutę tam zabrać? euro czy dolary a może tam ich walute zakupić? 3. jakie wycieczki zamówić? i które nie mogę ominąć? :)) a może ktoś w tym okresie też będzie tam wypoczywał? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidfed Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.10, 07:14 Ja wróciłam z tego hotelu tydzień temu. Pokój mieliśmy z góry przydzielony, na recepcji nie sugerowali dania euro za lepszy pokój jak to bywa w Egipcie. Mieliśmy pokój 2+ 2 dostawki. Przy wejściu są dwa pojedyńcze łóżka (taki niby pokój) potem łazienka i pokój właściwy z balkonem albo tylko drzwiami balkonowymi (przy braku balkonu nie ma gdzie suszuć strojów kąpielowych)w tym pokoju są złączone dwa pojedyńcze łózka. W hotelu wypłacaliśmy liry przy płaceniu lirami jest taniej, mieliśmy też euro na wizy i dużo drobnych na bakrzysz. Za sprzątanie zostawiłiśmu tylko 2 razy i nie było różnicy w sprzątaniu, brudna podłoga jak ktomuś przeszkadza piasek, kurz i paprochy na podłodze przyklejające się do stóp to trzeba zabrać kapcie bo w pokojach nie ma. Wycieczki kupiliśmu w Side - połowa ceny tych wykupionych w Itace. Mamy małe dzieci (4 i 7) więc byliśmy tylko na raftingu i jeep safari. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 08:43 Ale ogólnie wrażenia? Zadowolona, czy nie? W wątku wcześniejszym dot. tego hotelu jest opinia, całkowicie negatywna. Nic się nie podoba, wszystko jest be., więc interesuje mnie ogólne wrażenie Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidfed Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.10, 07:16 Zadowolona umiarkowanie bez ochów i achów. Jest ok. Jednak myślę, że mogłam wybrać lepszy hotel. Byłam kiedyś w innym hotelu sieci joy, może jak ten był w tej sieci to było inaczej. Toalety na basenach pozostawały wiele do życzenia (są pod ziemią - wilgoć, grzyb na ścianach, brak papieru - konieczny remont. Jeszcz chciałam dodać, że jeśli chodzi o klub dla dzieci to jeżeli ktoś nastawia się, że jego dzieci tam się pobawią to może się zawieść. Moje dzieci i znajonych poszły tam raz i więcej nie chciały, ja byłam tam z nimi i widziałam , ze animatorzy dziećmi się nie zajmują i nie zachęcaja do zabawy nowych dzieci. Wychodzą z założenia: chcesz do dołącz się do grupy i graj w piłkę albo rysuj, jak nie to twoja sprawa co będziesz robił. Dzieci się tam zostawiając zapisuje ale nikt dzieci nie pilnuje i wychodzą kiedy chcą. Dwoje animatorów gra z dziećmi w piłkę a reszta siedzi i rozmawia między sobą. Może trafiłam akurat na taki dzień ale więcej tam nie byliśmy. Zaznaczam,że byłam w tym hotelu na początku czerwca więc polskojęzycznych animatorów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia74 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.toya.net.pl 27.06.10, 20:20 Podbijam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 10:22 ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 15:30 Heloo jest tam kto? Odpowiedz Link Zgłoś
kihotka Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 02.07.10, 20:20 wrocilam 30 czerwca. Jezeli ktos wczesniej bywal w hotelu 5* w Egipcie to bedzie niemilo rozczarowany. Po pierwsze kwaterowanie Polakow w budynku nr 2, w ktorym w wiekszosci pokoi byl problem z klimatyzacja, na parterze chodzily karaluchy... Po awanturze zmiana pokoju, do budynku nr5 i o dziwo zupelnie inny standard pokoju. Hotel ma troche problemow z nadmierna iloscia gosci, tzn np wyznaczone sa godziny w ktorych dziala klimatyzacja. Mozna zostawic w czytniku w pokoju karte od pokoju jedna, lub od recznikow. Co do recznikow, ktore nie wiem czy kradna ale mozna bylo samemu brac sobie karty wiec nikt tak naprawde z tego nie rozliczal, to nie widzialam jeszcze w zadnym hotelu takich recznikow dla gosci - szare, stare, niezbyt duze:/ Co do barow- bar na plazy od 11.30 do 16.30 z napojami i z jedzenia tam to tylko kebab i arbuz. Lepiej na basenie, chociaz jak komus marzy sie bar w basenie to moze marzyc dalej;p Tu jedzenie tez serwowane od 11.30 i juz do wyboru pizza, frytki itp. Obok basenu dla dzieci tez bar dla nich, gdzie dzieci moga dostac 2 rodzaje lodow w godzinach 11-11.30 i 15-15.30:/ Co do lezakow to rzeczywiscie ogromny problem cos zajac pozniej niz po 7 rano. Lezaki posciskane tak ze nie ma szans manewrowac nimi wokol parasola aby zostac w cieniu. Na plazy troszke lepiej. Co do butow to my nie mielismy chociaz dla dzieci sie moga przydac z tego wzgledu ze piasek jest bardzo goracy, a od wyznaczonej strefy gdzie mozna lezec na lezakach do morza jest jeszcze kilka metrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Do kihotka IP: *.toya.net.pl 03.07.10, 21:12 A jak ogólne wrażenie z hotelu czy jest w miarę czysto, czy baseny są spoko i czy jedzenie w restauracjach jest dobre. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.toya.net.pl 03.07.10, 21:16 Mam pytanko czy wejście do morza ma kamyki bo nie wiem co z butami. Odpowiedz Link Zgłoś
kihotka Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 03.07.10, 21:27 jak juz ktos napisal- bez ochow i achow. Hotel moze byc, chociaz za te pieniadze mozna by sie spodziewac czegos lepszego. Basen duzy, ale ciezko sie dostac bo obstawiony tak lezakami jest. Obok z mniejszymi trzema zjezdzalniami jest basenik dla dzieci i czystosc wody w nim pozostawia wiele do zyczenia:/ Jedzenie ok, malo roznorodne wiec szybko sie nudzi. Duzy minus to to ze jest ponad 3 tysiace gosci wiec trzeba sie za wszystkim nastac a w godzinach szczytu ciezko znalezc stolik. Co do plazy to drobne kamyki sa tylko przy samym morzy i kawalek przy wejsciu. Spokojnie da rade bez butow. Postaram sie jutro wrzucic zdjecie plazy wiec mozna bedzie samemu ocenic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.toya.net.pl 03.07.10, 22:14 O dzięki z miłą checią obejrzę jakieś fotki. Dziękuję za opinię ale powiem szczerze myślałam że ten hotel jest super jak na tą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
kihotka Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 07.07.10, 22:18 zdjecie drobnych kamyczkow na plazy: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d7af1f245698add2.html i zdjecie plazy w tle- widac dokad mozna tylko przemieszczac lezaki, wiec niestety kawalek po goracym piachu trzeba isc: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe69ac245f1edd6a.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 12:42 Dzięki za fotki,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????????? Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.toya.net.pl 06.07.10, 21:43 Podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Podbijam IP: *.toya.net.pl 11.07.10, 21:27 ?????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
jacia.2 Re: Podbijam 18.07.10, 19:41 Właśnie wróciliśmy. Leżaki zajmowaliśmy około 8 rano i nie było problemu. Połowę dnia spędzaliśmy nad morzem a popołudnia na basenach. Jedzenia full. Sprzątaczka nawet po dostaniu 5 euro nie posprzątała jak należy po tygodniu i skardze umyła mi kibelek. Pod tym względem to tragedia. Teraz uwaga po 22 podlewają wszystko szambem czego nie da się nie wyczuc. Jak wracalismy z Side w nocy to po zapachu wiedzieliśmy że jestesmy na miejscu:) Dzieciaki wszystkie(w naszej grupie było 8) miały biegunkę gorączkę i wymioty. Rozmawialiśmy z kilkoma innymi rodzinami i ich dzieci miały to samo. Zaliczylismy lekarza i kroplówki. Mimo wszysko wspominam ten pobyt bardzo dobrze. Piękne widoki, na plaży cudownie, na basenach cudownie. Nie sposob się było nudzic. Jak coś was ciekawi to pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
marrkoo Re: Podbijam 19.07.10, 08:14 dzieki za info i pytanko mam: a czy dawaliscie jakies euro po przyjezdzie, przy rejestracji za tzw. "lepszy pokoj" ? :)))) i czy duzo bylo polakow? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacia.2 Re: Podbijam 20.07.10, 08:54 Dawaliśmy żeby cała nasza grupa miała pokoje obok siebie. Dzięki temu mieliśmy pokoje większe składające się z dwóch i oczywiście obok siebie. Wystarczy zapytac rezydentki ona powie wam ile za co. Polaków było w ostatnim tygodniu bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Do jacia.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 09:41 Witam, lecę 20 sierpnia do tego hotelu, mam pytanko jeżeli chodzi ręczniki w pokojach i na plaże w jakim są stanie, bo nie wiem czy mam spakować dla dziecka jakiś ręcznik np na plaże.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacia.2 Re: Do jacia.2 21.07.10, 07:48 Ręczniki w pokojach są w bardzo dobrym stanie. Te na plażę to jak się trafi, można codziennie a nawet dwa razy dziennie wymieniac. Odbiera się je w drodze nad morze w drewnianej budce. Moim zdaniem nie ma potrzeby zabierania ręczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Podbijam IP: 213.77.91.* 21.07.10, 12:29 Możesz napisać ile daliście za te pokoje, czy to była jedna kwota za wszystkie pokoje czy każdy płacił osobno, interesuje mnie to ponieważ w sierpniu wybieramy się tam w trzy rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Do Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 15:38 Pani Izo kiedy w sierpniu , bo ja z grupą 10 osobową w tym 2 dzieci lecimy 20 sierpnia z Łodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Do Iza IP: 213.77.91.* 21.07.10, 16:13 Niestety mijamy się, bo my od 4 sierpnia na dwa tygodnie, miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Do Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 16:24 Ja też życzę udanych wakacji.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacia.2 Re: Do Iza 22.07.10, 10:49 My zapłaciliśmy 60 euro za wszystkich(4 rodziny) ale radzę sprawdzic jak was rozlokowali. Nasza grupa nawet nie leciała w jednym czasie więc wiadomo było ze trzeba bedzie zagadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Do Iza IP: 213.77.91.* 22.07.10, 13:18 Dzięki za informację, my na chwilę obecną lecimy razem, zobaczymy co nam dadzą z przydziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Pytanko IP: *.toya.net.pl 22.07.10, 19:57 Ja mam jeszcze jedno pytanko, czy w tym hotelu jest zwyczaj wyprawiania urodzin przez obsługę tak jak to jest w innych hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
jacia.2 wycieczki 25.07.10, 21:37 Nie wiem jak jest z urodzinami. W tym czasie nikt nie obchodził urodzin. Chciałam dodac, że na wycieczki jeździliśmy z Leną i bylo wszystko w jak najlepszym porządku. Planujcie wycieczki zaraz po przylocie i koniecznie łaźnia! Odpowiedz Link Zgłoś
zumka2005 Re: Do Iza 26.07.10, 17:33 witam! my też 4 sierpnia lecimy do Joy, skąd lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowny Jest tam kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 13:05 Proszę o jakieś info jeszcze w sprawie tego hotelu, może jakieś rady z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zumka2005 Re: Do Iza 31.07.10, 09:02 to spotkamy się:) my też z Warszawy:) 2+1 i nasi znajomi tak samo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karola.v Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 05.08.10, 00:58 Właśnie wróciłam i jestem bardzo zadowolona :-) Fajny hotel,świetne jedzenie,atrakcje dla dzieci. Wkurzyłam się tylko na początku,kiedy okazało się ,ze dla klientów Itaki pokoje 2+2 są w standarcie bez balkonów,w budynku 1 lub 2 (2 najdalej położona w kompleksie).Próbowałam zamieniać od razu,ale w szczycie sezonu nawet 40 euro za jeden pokój nie pomogło. Następnego dnia zwróciliśmy się do rezydentki,pogadała,pokój zamieniono za free , z tym,że na mniejszy z dostawkami,ale z balkonem na basen i ogólnie trójki są zdecydowanie lepiej położone niż "molochy"z czwórkami. W hotelu gości masa(miałam wrażenie że najwięcej jest rodzin 2+2),na basenie leżak przy leżaku (w praktyce zajmowanie od 6 rano),w restauracji gwar i wrzawa,ale przecież świadomie wybiera się ten hotel i wiadomo,ze jest dla rodzin z dziećmi,spokój i kameralny wypoczynek nie tutaj :-) Bardzo dużo Polaków ,Anglików,Norwegów,Austriaków,sporo Rosjan i Niemców.Bardzo fajny kryty basen,świetna plaza i morze. Moje dzieci chętnie korzystały z Kids Clubu,niestety nie ma polskiego animatora. Fajne położenie hotelu,pachnący las,blisko do Side i Manavgatu ( w Manavgacie polecam bazar na zakupy). W Pamukkale byliśmy z Itaką,męcząca wycieczka ale warto pojechać,darmowego rejsu po rzece Manavgat nie polecam;porażka,zmarnowany czas,tureckiej łażni również. Lot Sagą bezproblemowy,spokojny, w obie strony punktualnie. Kurcze bardzo fajnie było i szkoda,ze się skonczyło :( Odpowiedz Link Zgłoś
calka35 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 06.08.10, 07:45 Wielkie dzięki za ę się ze sie podobało, bo mało jest takich osób większość narzeka. Jesli można się zapytać (choć to moze śmieszne) czy zabierać tylko ciuchy na ramiączka, czy też jakaś bluza do samolotu czy autokaru się przyda? I czy są komary? Odpowiedz Link Zgłoś
karola.v Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 06.08.10, 18:42 calka35 napisała: > Wielkie dzięki za ę się ze sie podobało, bo mało jest takich osób > większość narzeka. Jesli można się zapytać (choć to moze śmieszne) > czy zabierać tylko ciuchy na ramiączka, czy też jakaś bluza do > samolotu czy autokaru się przyda? I czy są komary? Cienka bluza faktycznie się przyda do samolotu,chociaż ja leciałam w bluzce na ramiączkach i nie było mi zimno. W ciągu dwóch tygodni użarł mnie jeden komar,przywiezione z Polski odstraszacze i płyny okazały się niepotrzebne,przyjmijmy więc ze komarów nie ma :-) Zazdroszcze wyjazdu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.chello.pl 07.08.10, 16:42 czy ktoś może wie czy obok hotelu jest jakas szkółka windsurfinowa? Dziękuję za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 12:51 Kochani, Ponieważ to nie była moja pierwsza wyprawa do Turcji i jakieś porównanie posiadam podzielę się z Wami tym co mi się tu podobało i to bardzo oraz tym co mnie zdziwiło. W hotelu zakwaterowani przede wszystkim Austriacy, Polacy, słyszało się języki słowiańskie - Rosjan mało, nawet bardzo mało. Baseny tak jak tu już wiele osób pisało hotel z piękną infrastrukturą basenową wspaniałymi zjeżdżalniami, przy basenach czystość z lekkim przymrużeniem oka, leżaki owszem trzeba było zajmować wcześniej ale myślę że to sprawa szczytu sezonu. Raj dla dzieciaków i nie tylko. SUPER Plaża Plaża przy Resorcie piękna piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, bez kamyków i głazów (gorzej przy Clubie tam już lekki żwirek i kamienie) - leżaki były dostępne cały dzień. SUPER Restauracja Zaskoczyła mnie obsługa w restauracjach. Pierwszy raz spotkałam się z niechlujnym wyglądem kelnerów w restauracji - brudne koszulki, plamy dziury (kto tu był lub będzie się ze mną zgodzi) - pomijam już fakt samej obsługi - po wszystko trzeba było biegać - sztućce, zmianę obrusa - zrzucę to znowu na barki szczytu sezonu. Ale mimo opinii niektórych moich przedmówców że są osoby o wygórowanych oczekiwaniach uważam że pewne standardy powinny być zachowane i 5 gwiazdek zobowiązuje chociażby do schludnego wyglądu kelnerów. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne, każdy coś dla siebie znajdzie - choć pod koniec pobytu (15 dni) robiło się trochę monotonne. Duży wybór owoców (jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze, grapefruity, arbuzy, melony, winogrona białe i ciemne, banany). Mała odmiana raz w tygodniu owoce morza. Pokoje Jeśli chodzi o pokoje mam rozeznanie tylko w Resorcie. Widziałam 5 różnych pokoi - pokoje De lux dużo większe i przestronniejsze ale wyposażone podobnie jak standardowe (więcej komód i stolików, kanapa fotele) Pokoje standardowe ładne, my mieliśmy widok na morze - rewelacja. Dużo piszecie o klimie - na 5 pokoi (byliśmy w 5 rodzin) w 3 działała bez zarzutu - o 4 rano wstawałam aby ją wyłączyć bo było zdecydowanie za chłodno natomiast w 2 faktycznie trochę nie wyrabiała. Ogólnie wszystko jeśli chodzi o pokoje -super. Pytał ktoś o gniazdka - są normalne takie jak w Polsce zasilanie też, nie ma problemu z podłączeniem własnego sprzętu. Sejf płatny 1,5 euro doba, lodówka, raz dziennie butelka wody. Panie sprzątały jednym super innym gorzej - zależy od sprzątaczki - wrażenia bardzo dobre. Restauracje a'la cart My byliśmy w meksykańskiej, są jeszcze włoska i turecka. Nie zdołaliśmy już się zapisać. Proponuję zrobić to zaraz po przyjeździe. Polecam mała odmiana od codziennego menu. Jeśli ktoś jedzie w większą grupą rezerwacja przysługuje na pokój czyli tak jak w naszym przypadku byliśmy 19 osób w 5 pokojach mogliśmy rezerwować 5 razy za każdym razem na inny numer pokoju. Snack Bar Popołudniowe przekąski bardzo dobre zwłaszcza pizza. Jednak zaskoczyło mnie i to bardzo mała ilość popołudniowych ciastek. O godzinie 16.30 ustawiała się długa kolejka, obsługa wystawiała bodajże 5 tac z ciastkami które ginęły w oczach. Kto się nie załapał to nie jadł - MINUS nigdzie nie spotkałam się z takim ograniczeniem. I jeszcze jeden minus za bardzo nieprzyjemny zapach w tym barze - codziennie wieczorem przy wejściu. Lobby Barmani - super - napiwek i drinki wyszukane, bardzo smaczne, z mnóstwem dodatków owoców itp. podawane do stolika. Wieczorami robiło się tam trochę tłoczno. Klima - zależy przy którym stoliku (wewnętrzne kiepsko, zewnętrzne całkiem całkiem). Recepcja Meldunek koszmarny - meldowali nas 2 godziny (a przyjechaliśmy o 12 w nocy - dzieci płaczące szok) ale dostaliśmy dobre pokoje - oczywiście za bakszysz. Ktoś wcześniej pisał że pokoje są przydzielane z góry - nie bowiem naszych 5 pokoi było wybieranych z komputera i nie leżały nigdzie wcześnie przygotowane karty z których recepcjonista by coś wybierał. Zdarzały się sytuacje (o zgrozo) że mimo rezerwacji w hotelu 5* meldowali ludzi w clubie 4*. Spotkaliśmy osoby z naszego miasta którzy przylecieli w 2 rodziny (brat z siostrą z rodzinami) i mimo próśb i błagania zakwaterowali jednych w Royal a drugich w Club w ramach rekompensaty zaproponowali i że będą ich wozić do siebie hotelowymi wózkami takim jak na polu golfowym. Zaznaczamy że korzystanie z restauracji jest zgodne z przydziałem czyli kwaterunek resort restauracja resort. Siłownia Mój mąż korzystał - cisza spokój mało ludzi czynna bodajże od 8.30 Animacje przeciętne - ale to tak jak w każdym hotelu jednym się podoba innym nie. Nic wyróżniającego Zakupy. Przed hotelem jest mały targ - ceny bardzo wysokie, sprzedawcy rozmawiają w różnych językach. Ale proponuję wybrać się na targ takie ichnie "święto dyszla" który odbywa się tylko raz w tygodniu w środę w Avsalar (jeśli dobrze pamiętam) - ceny o połowę niższe i można się jeszcze targować. Niestety ze znajomością języka gorzej - trochę po rosyjsku, angielski - prawie wcale. Taxi ok 6 euro za 6-7 osób w jedną stronę. Wycieczki Jeśli ktoś życzy sobie może swobodnie korzystać z wycieczek z biura naprzeciw hotelu - pan mówi łamaną polszczyzną. My jeździliśmy do delfinarium - dużo taniej niż w Itace osoba dorosła 20 euro a dziecko my wytargowaliśmy 14 euro (powyżej 4 lat). Rafting dla porównania 15 euro. Urodziny Ktoś pytał o urodziny - sam hotel niestety nie urządza urodzin tak jak to faktycznie bywa w innych - natomiast wystarczy zgłosić (tam gdzie rezerwuje się restauracje) że takie urodziny będą, podać datę, godzinę, ilość uczestników - oni przygotują tylko stoły tj. przystroją pięknie w kwiaty, natomiast nie dają tortu i szampana za to już trzeba zapłacić. Mały tort (tj ok 1,5 kg) kosztuje 16 euro duży bodajże 25 euro (ale nie wiem jak wygląda). Szkółka windsurfinowa Szczerze nie zwracałam uwagi ale i nie widziałam nikogo kto by pływał na desce, więc chyba nie ma. Ogólne wrażenia Bardzo dobre - myślę że osoby które mają jakiekolwiek obawy niech o nich zapomną i spokojnie pakują walizki na wyjazd. Podczas naszego pobytu nie wydarzyło się nic co mogłoby sprawić że te wakacje były mniej udane od innych. Liczy się nastawienie i chęć miłego wypoczywania. Byliśmy w 10 osób dorosłych i 9 małych dzieci - wróciliśmy 13 sierpnia wszyscy bardzo zadowoleni. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 13:56 Mam wrażenie, ze nie byłaś w tym hotelu o który pytamy. W Pegasos world nie ma podziału na część clubową i ta druga, czy nie byłaś czasem w pegasos incekum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 14:44 uuuuuppppssss racja nie zauważyłam że to jest world tak ja byłam w planet pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
marrkoo Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 24.08.10, 14:18 witam - bylem na przelomie lipca i sierpnia, dokladnie wszystkie pozytywne i negatywne potwierdzam i zaczne od negatywow: 1. pokoje - jak na 5 gwiazdek to skromnie, ubogo i z czystoscia tez ... srednio - znaczy sprzataja ale ... jak na 5 gwiazdek to .. sie nie przemeczaja - reasumujac - dla mnie OK ale mozna miec zastrzezenia:) 2. przepelnienie - aczkolwiek ja to za minus nie traktuje bo wiedzialem gdzie jade i jak bedzie:) - dzieki m. in. temu forum :)))) lezaki byly ... ale trzeba wczesniej zajmowc ... miejsce na stolowce .. trzeba szukac:))) 3. minusow brak :)))) Co do pozutywow to wszystko jak juz opisano ... znaczy miesce, otoczenie, wycieczki itd. Alkochol cieniutki ale ... dla alkocholu tam nie jechalem .. polecam na strefie bezclowej kupic wodke i mozna przezyc:))))) Pozdro dla P. rezydent bo pomimo zlej opini ... to ja ja bardzo chwale i bardzo ja polecam jako osobe z ktora mozna wiele zalatwic:)))) pozdro@ll Odpowiedz Link Zgłoś
miras000 Re: Czy ktoś wrócił teraz z TTH Pegasos world? 31.08.10, 11:33 A może ktoś napisze w jakim budynku najlepiej ubiegać sie o zakwaterowanie?(z tego co wyczytałem to budenek nr. 2 nie bardzo a nr 5 ok) Odpowiedz Link Zgłoś