Dodaj do ulubionych

Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 07:43
Szanowni mieszkańcy Tarnobrzegu, ostatnio wjeżdzałem do Waszego miasta od strony Stalowej Woli. Ku memu zdumieniu, na drodze w okolicach nieczynnej kopalni siarki stoi znak ograniczający prędkość do 30km/h. NIKT nie przestrzega tego ograniczenia, wyprzedził mnie samochód RT.. jadący tak z 80-90km/h.
Znaki stawiają urzednicy więc pytam: PO CO JEST ten znak?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszk Tarnobrzega Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:48
      Ta droga jest na terenie gminy Grebow, mysle ze ktos zareaguje, mam
      ten sam problem co Pan. Dziekuje.
      • Gość: urzędnik Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:16
        za tą drogę na tym odcinku odpowiada starostwo tarnobrzeskie
        ziemskie, którego urządnicy drogowi siedzą w Nowej Dębie. Tarnobrzeg
        jest miastem wydzielonym, tak jak Kalisz zresztą.
    • Gość: mieszkaniec TBG Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:56
      .. i taki bałagan jest w całym kraju..:)
    • Gość: qwerty Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:36
      ten znak jest tak kretyńsko postawiony by "misiaki" z suszarkami mogli zarobić
      na pensyjkę dla jednego z dwóch wiceprezydentów Jana (nie wiem czy byłego
      senatora czy działacza kruchty i specjalisty od działek)
      • Gość: jimi_moralez Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: 194.181.134.* 29.07.09, 17:54
        Znak jest mądrze postawiony zaś - moim zdaniem - kretyńska jest jazda pacjentów bez wyobraźni więcej niz 50 km/h w tym miejscu.

Zapadliska i koleiny na drodze Tekst linka

Droga miejscami znacznie pozapadana, wąska i nierówna przez szkody górnicze - szczególnie wybitnie niebezpieczna po deszczu (blisko zakrętu). Było sporo wypadków w tym bodajże jeden śmiertelny.

O drodze w artykule Tekst linka

A "misiaki" niech czeszą leszczy i kozaków w swoich wozach mknących - min. taka ich rola.

Pozdrowienia dla wszystkich zmotoryzowanych.

ps. kasa z mandatów idzie do Urzędu Marszałkowskiego - Rzeszów. (poprawcie jeśli ktoś płacił ostatnio w naszym regionie i miał inne dane bankowe)

• Gość: ladaco Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: 80.48.35.* 29.07.09, 20:47
          ten znak to pozostałość - zabytek po działającej tu kiedyś kopalniach i
          zakładach przetwórczych siarki. Chodzi o to by kierowcy nie mijali bezczelnie
          tego miejsca, które niegdyś było powodem dobrobytu i rozwoju Tarnobrzega oraz
          Polski.
          • Gość: hi hi Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: 80.48.174.* 31.07.09, 12:14
            jest to racje - ten znak drogowy jest tak potrzebny jak.......szkoda mowic. pozdrawiam tego urzednika, ktory go tam postawil-buzka.
            • Gość: mieszkaniecKalisza Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 08:16
              Szanowni mieszkańcy Tarnobrzegu, przeczytałem wszystko i nadal nie wiem po co stoi tam ten znak. Droga, owszem jest nieco zaniedbana, ale 30km/h??? wszyscy to lekceważą.. No trudno, chcecie mieć taki znak to macie, choć może (nic odkrywczego)zamiast znaku remoncik? , ue daje jeszcze kasę. Pozdrawiam.
              • Gość: inżynier- rolnik Re: Pytanie do urzędników z Tarnobrzegu IP: 208.77.19.* 11.08.09, 08:33
                tam czesto drogowka stoji i biora w lape, a jak ktos przekracza predkosc o 40-60
                km to nie ciezko go na radara wylapac i niech daje w lape albo z wyplaty mu
                komornik zje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka