kopytniak36 14.08.07, 08:20 Witam mam pytanie czy na pokladzie serwuja katering,czy jest bezclowka oraz czy samoloty to nie latajace trumny?Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: info Re: Sun Ekspress IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 08:31 Ci co odpiszą - przeżyli... co nie jest żadną gwarancją dla pozostałych. Co do pozostałych kwestii - było pare wątków na ten temat i wystarczy poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Sun Ekspress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:13 Leciałm tymi liniami 29.08-12.09 2007 do Incekum. Bałam sie okropnie, poniewaz leciałam po raz pierwszy samolotem. Musze powiedziec ze było superrrrr, na pokładzie podają kawę i herbatę. Miłego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: Sun Ekspress 14.08.07, 10:38 moim zdaniem linie jak najbardziej OK. Samoloty się nie rozpadają, stan całkiem całkiem. Nie wiem jak teraz bo ludzie na forum pisali, że do Bodrum nie mieli numerowanych miejsc i jedzenia też nie było (nawet za opłatą), ale jak ja leciałam miesiąc temu to numeracja była, kawa/herbata za darmo a jedzonko 5 euro (dało się zjeść). Bezcłówka na pokładzie też była (doszły mnie słuchy, że nawet taniej niż na naszej lotniskowej, ale osobiście nie sprawdzałam).Ogólnie rzecz biorąc nie masz się czego obawiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDREW Re: Sun Ekspress IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 11:21 TO SĄ ŚWIETNE LINIE. BOEING 757-200. SZCZEGÓŁY NA STRONACH JETTOURISTIC WŁĄCZNIE Z PLANEM POKŁADU. CATERING PŁATNY Z WYJĄTKIEM SKROMNYCH NAPOJÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Sun Ekspress IP: *.171.56.12.crowley.pl 16.08.07, 11:30 Bardzo dobre linie lotnicze Gti ma nawet jedzonko na pokładzie świetny lot wakacje bez obaw mie to co w Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aklil Re: Sun Ekspress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:36 Witam Wlasnie leciałam tymi liniami.Jest w porządku.W jedą stronę była bezcłówka a w drugą też .Podają tylko picie, możesz kupić za 5 euro pakiet żywieniowy. Samoloty dobre.Leciałam z mężem ,który zna sie na lotnictwie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~sebazax Re: Sun Ekspress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 18:17 Wszystko OK. Careringu nie ma. Jest tylko herbata lub kawa do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
kopytniak36 Re: Sun Ekspress 16.08.07, 19:55 Mam jeszcze pytanie zwiazane z bezclowka na pokladzie moze ktos zapamietal ceny alkoholi? Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Sun Ekspress 16.08.07, 21:47 Dzisiaj leciałam - tak dokładnie nie pamiętam cen - ale akurat kupowaliśmy troszkę alkoholu w Bodrum na strefie i było tam taniej niż na pokładzie "sunexpressa", bacardi - 9 euro za 1 l w Bodrum, a chyba 10 euro za 0,75 l na pokładzie, podobnie z whiskey, perfumki również droższe niż na ziemi. Co do samolotu to jak wyżej pisano, jedzonko śniadanie akurat w naszym przypadku 5 euro, ale nikt nie korzystał, kawa/herbata za darmo, napoje płatne. Jedno ale - to troszkę mało miejsca jak ktos jest wysokiego wzrostu (kolana sie nie mieszczą), nie ma rzędu siedzeń nr 13 - podobno pechowe i po 12 rzedzie jest 14, ale bilety w Polsce wystawiają tez na ten rząd i potem siedzi się w ostatnim i można poczuc turbulencje..... Pozdrawiam i miłego lotu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petros Re: Sun Ekspress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:41 Znalazłem to na stronie przewoźnika, może to wystarczy. www.sunexpress.com.tr/flightinfos/on-board/duty-free-sales_100290_100640.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Sun Ekspress IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:20 Wczoraj wróciłem z Alanyi. Bardzo przyzwoite linie, katering płatny. Napoje puszkowe po 1 Euro, kawa, herbata za free. 5 Euro przekąski - takie tam samolotowe jedzenie. Wracając mieli 50 minut opóźnienia :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskamon Re: Sun Ekspress 06.09.07, 16:56 picie tylko kawa lub herbata to nie lot ale nie ma co narzekac, co prawda niewygodne fotele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izunia Re: Sun Ekspress IP: *.aster.pl 08.09.07, 00:19 Tymi liniami leciałam do Turcji 22 sierpnia, a wróciłam 5 września. Podczas obu lotów zaserwowano nam posiłek oraz soki i ciepłe napoje - wszystko gratis. Szkoda tylko, że biuro podróży nas nie uprzedziło, bo bez sensu było zabieranie kanapek. Widzę jednak, że nie jest to regułą. A co do foteli - faktycznie, są koszmarnie niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Sun Ekspress IP: *.as.kn.pl 08.09.07, 02:07 Fotele niewygodne - to fakt! Jedzonko bylo! kawka i herbata gratis, cola, fanta, sprite Porownywalismy ceny alkoholi na pokladzie i wolnoclowce! Alkohole tansze na ladzie! My oboje palimy wiec w salolocie kupilismy kerton L&M za 12 euro to duzo taniej niz u nas, ale na strefie ceny sa identyczne. Papierosy polecalabym kupic nie w polsce lecz w samolocie! Alkohol na bezclowce bo ceny na targach sa wieksze:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Sun Ekspress IP: *.sukcesnet.pl 09.09.07, 11:13 A WIDZISZ JA LECIALAM 20.08. WRACALAM 03.09. I U NAS BYLA TYLKO HERBATA I KAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba33 Re: Sun Ekspress IP: *.radio.lublin.pl 21.09.07, 07:15 pasza na pokładzie to nie jest kwestia linii lotniczych, tylko umowy między biurem podróży a przewoźnikiem, ja sunem leciałem ostatnio dwa lata temu ze scanem, było żarcie gratis, w jedną stronę był nóweczka samolot, wygodnie, skóra fotele, muzyczka, z powrotem już tak normal, ale ogólnie ok Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Sun Ekspress 08.09.07, 16:49 lecę jutro;-) mam nadzieję że dotrwamy jakoś;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admiral007 Re: Sun Ekspress IP: *.chello.pl 09.09.07, 19:07 Leciałem do Bodrum i z powrotem. Co do samolotów to nie znam się na tym od strony technicznej, ale na moje oko te Boeningi wyglądają solidnie i w czasie lotu zachowywały się poprawnie. Muszę pochwalić pilotów bo startowali i lądowali perfekcyjnie. W czasie lotu do Turcji przelatywaliśmy przez chmury deszczowe z błyskawicami (trochę dziwne uczucie oglądać burzę od góry), a w czasie powrotu padał mocny deszcz i była utrudniona widoczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemcio Re: Sun Ekspress IP: 83.2.140.* 21.09.07, 11:41 zważywszy na to ze z latania to najbardziej lubie latac do sklepu po piwo to sun ekspress moze byc, co prawda strasznie ciasno...szczegolnie gdy ma sie 185cm wzrostu, ale to tylko 2godzinki lotu. bezcłowka jest ale ceny w sumie nie zarewelacyjne. jesli chodzi o catering to w tamta strone podali piciu, posilek byl za doplata, z powrotem nie bylo nic wcale-chyba ze przespalem;) ps. pilot naprawde gladko wystartowal i wyladował Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Sun Ekspress 29.12.07, 23:11 Ja też przeżyłam ;) Miałam katering, ale było to 3 lata temu - teraz podobno zrezygnowano z tego. Bezcłówka musi być, jeśli lecisz poza UE, ale na lotnisku, nie w samolocie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin80 Re: Sun Ekspress IP: *.gdynia.mm.pl 29.12.07, 23:54 Bezcłówka jest na lotnisku i w każdym samolocie na lotach międzynarodowych,dostajesz katalog lub jest on schowany w kieszeni fotela przed tobą a potem wyjeżdża stewardessa z wózkiem z mini sklepem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Sun Ekspress 30.12.07, 10:05 Jusytka i się mylisz. Jeszcze nie spotkałam się z liniami żeby nie było duty free na pokładzie. Zawsze jest. I zawsze chodzą stewardessy. Wiem bo często robię zakupy na ostatnią chwilę. Nawet Wizz Air ma taki sklep. I tak jak mowi Olin, są gazetki i wybierasz co chcesz: perfumy, zegarki, słodycze, alkohol czy zabawki dla dzieci Jesli chodzi o catering to z Gdańska jest zawsze. Jeżdzę od 4 lat i nie zdażyło mi się ani w Sun Express ani w Sky Airlines żeby nie było cateringu. A najlepiej zapytać w biurze czy mają wykupiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Sun Ekspress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 10:08 Lecieliśmy z nimi w ubiegłym roku i była tylko herbata i kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin80 Re: Sun Ekspress IP: *.gdynia.mm.pl 30.12.07, 12:18 Kwestia kateringu to sprawa wewnętrzna biura podróży a nie lini lotniczych,leciałam raz do Egiptu i gro pasażerów miało katering a 6 osób nie(więc było trochę głupio).Sky Airlines lata do Turcji samolotem należącym do GTI,tym samym samolotem lecą różwnież klienci Eximu i zawsze jest katering;))) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Sun Ekspress 30.12.07, 23:21 Lecieliśmy z Krakowa w zeszłym roku w sierpniu, lot punktualnie w obie strony, obsługa miłą, na pokładzie kawa albo herbata, cateringu nie było, bezcłówka jest - wybór z katalogu niezbyt duży. Odpowiedz Link Zgłoś