Dodaj do ulubionych

inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw

15.03.02, 20:31

Jak zaznacza Adam Łęski, kierownik referatu promocji Urzędu Miasta Katowice,
jest to w tej chwili drugie po Warszawie miasto pod względem liczby inwestycji.
Obecnie zainwestowano w nim ponad 600 mln USD.

a w najnowszych rankingach Poznan spadl za Katowice i Wroclaw na 4 miejsce
w Katowicach mamy tez wyzsze wiezowce
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.echostar.pl 15.03.02, 20:39
      zygiert.d napisał(a):

> w Katowicach mamy tez wyzsze wiezowce

I kury większe jaja znoszą !!!!!
      Brawo Katowice !!

• Gość: lol Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 20:43

Napisz coś więcej o tych wieżowacach. Coś słabiej niż warszawiacy je
      reklamujecie
    • simon01 Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw 15.03.02, 21:03

misiu cos ci nie idze. pomijajac juz kwestie ze u nas zainwestowano 3 razy
      wiecej, to jeszcze kwesta efektywnosci tych inwestycji. u was to specjalne
      stefy dla umyslowo chorych biznesow: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna.
      Piekny bubel z czasow slawetnego profesora Łobuzka ( ten Slazak). kiedy u was
      inwestowano te 600 mln baniek ( mowie tu o wszystkich strefach dla chorych na
      slasku) to w tym samym czasie w jednym poznaniu powstalo 2 razy wiecej miejsc
      pracy za kilkakrotnie mniejsze pieniadze. pomijam juz takie detale jak pakiety
      gornicze na co placi cala polska tudziez straty w podatku jakie nie otrzymuje
      budzet bo firmy tam nie placa podatkow. tak wiecej, siedz cicho, bo jeszcze cie
      z opla zwolnia ( niedlugo).
    • Gość: P.B Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 21:23
      zygiert.d napisał(a):

>
      > Jak zaznacza Adam Łęski, kierownik referatu promocji Urzędu Miasta Katowice,
      > jest to w tej chwili drugie po Warszawie miasto pod względem liczby inwestycji.
      >
      > Obecnie zainwestowano w nim ponad 600 mln USD.
      >
      > a w najnowszych rankingach Poznan spadl za Katowice i Wroclaw na 4 miejsce

Każdy ma swoje zdanie, nawet samorządowcysię mylą. JA dodatm, iż w latach 1991-
      2000 w Poznaniu zainwestowano ponad 2 mld $.
      • Gość: P.B aha IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 21:27
        Gość portalu: P.B napisał(a):

> zygiert.d napisał(a):
        >
        > >
        > > Jak zaznacza Adam Łęski, kierownik referatu promocji Urzędu Miasta Katowic
        > e,
        > > jest to w tej chwili drugie po Warszawie miasto pod względem liczby inwest
        > ycji.
        > >
        > > Obecnie zainwestowano w nim ponad 600 mln USD.
        > >
        > > a w najnowszych rankingach Poznan spadl za Katowice i Wroclaw na 4 miejsce
        > > w Katowicach mamy tez wyzsze wiezowce
        >
        > Każdy ma swoje zdanie, nawet samorządowcysię mylą. JA dodatm, iż w latach 1991-
        > 2000 w Poznaniu zainwestowano ponad 2 mld $.

dodam jeszcze, że w 2000 r. ogłoszona raport o inwestycjach zagranicznych pow. 1
        mln $
        i tak w kolejności
        1. Warszawa
        2. Poznań
        3. Wrocław
        4. Kraków

Sądzisz,że nastąpił tak duży boom inwestycyjny w Katowicach w ciągu 1 roku, że
        przeskoczył Poznań, Wrocław i Kraków??????Wątpię!!!!!!
        • Gość: P.B Re: aha 1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 21:41

> Gość portalu: P.B napisał(a):
          >
          > > zygiert.d napisał(a):
          > >
          > > >
          > > > Jak zaznacza Adam Łęski, kierownik referatu promocji Urzędu Miasta Ka
          > towic
          > > e,
          > > > jest to w tej chwili drugie po Warszawie miasto pod względem liczby i
          > nwest
          > > ycji.
          > > >
          > > > Obecnie zainwestowano w nim ponad 600 mln USD.
          > > >
          > > > a w najnowszych rankingach Poznan spadl za Katowice i Wroclaw na 4 mi
          > ejsce
          > > > w Katowicach mamy tez wyzsze wiezowce
          > >
          > > Każdy ma swoje zdanie, nawet samorządowcysię mylą. JA dodatm, iż w latach
          > 1991-
          > > 2000 w Poznaniu zainwestowano ponad 2 mld $.
          >
          > dodam jeszcze, że w 2000 r. ogłoszona raport o inwestycjach zagranicznych pow.
          > 1
          > mln $
          > i tak w kolejności
          > 1. Warszawa
          > 2. Poznań
          > 3. Wrocław
          > 4. Kraków
          >
          > Sądzisz,że nastąpił tak duży boom inwestycyjny w Katowicach w ciągu 1 roku, że
          > przeskoczył Poznań, Wrocław i Kraków??????Wątpię!!!!!!

Co do wieżowców??
          Miarą ludzkiego byto w żadnym wypadku nie jest wysokosć wieżowców czy ich liczba.
          Jednak faktem jest to, iż przez ostatnie lata nic takiego w Poznaniu nie
          budowano. Teraz to się zmienia. Pod koniec 2001 r. Pozań był na 4 miejscu pod
          względem nowoczesnej pow. biurowej za Warszawą, Krakowem i Wrocławiem. Jednak pod
          koniec 2003 będzie na 2. Nawet nie wiesz co w Poznaniu się teraz dzieje, jak to w
          zeszłym tygodniu napisał niemiecki dziennik "Hannoversche Allgemeine Zeitung" -
          "Im Osten viel Neues:Poznan bommt", na polski tzn. Na wschodzie wiele nowości-
          Poznański boom. Dziennikarki tego dziennika cytowały energiczny, elastyczny,
          europejski:Poznań- partner Hanoweru. Obecnie w Poznaniu prowadzonych jest
          kilkanaście dużych inwestycji biurowych, kilkadziesiąt licząc za drobnymi
          biurami. Nie obraź się, ale niemal każda nowa firma zagraniczna lokująca się na
          polskim rynku lokuje siedzibę w Warszawie a filie Poznaniu, Krakowie i Wrocławiu.
          Katowice nie mają po prostu takiej siły przyciągania jak Poznań, podobnie z
          innymi miastami. A dystans będzie się jeszcze powiększał gdy: wejdzie konwencja
          otwartego nieba, ukończony zostanie odcinek poznańskiej autostrady, ukończona
          zostanie trasa szybkiego pociągu Berlin,Poznań,Warszawa,Moskwa, wejdziemy do UE.
          W dzisiejszych czasach liczy się czas, a on Katowicom, Krakowowi czy Wrocłaowi
          nie sprzyja, ponieważ brak wam dobrych rozwiązań komunikacyjnych i silnego lobby!
          Nie mam zamiaru ubliżać wam, ale żadne obecnie miasto poza Krakowem i Wrocławiem
          nie jest wstanie konkurować z miastem targowym i druga stolica gospodarczą Polski.
          • Gość: michal Niech się cieszy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 22:31
            P.B daj chłopakowi troche czasu niech się nacieszy tym co napisał :)))
          • Gość: Rafis WOW!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.02, 13:10

>
            > > Gość portalu: P.B napisał(a):
            > >
            > > > zygiert.d napisał(a):
            > > >
            > > > >
            > > > > Jak zaznacza Adam Łęski, kierownik referatu promocji Urzędu Mias
            > ta Ka
            > > towic
            > > > e,
            > > > > jest to w tej chwili drugie po Warszawie miasto pod względem lic
            > zby i
            > > nwest
            > > > ycji.
            > > > >
            > > > > Obecnie zainwestowano w nim ponad 600 mln USD.
            > > > >
            > > > > a w najnowszych rankingach Poznan spadl za Katowice i Wroclaw na
            > 4 mi
            > > ejsce
            > > > > w Katowicach mamy tez wyzsze wiezowce
            > > >
            > > > Każdy ma swoje zdanie, nawet samorządowcysię mylą. JA dodatm, iż w la
            > tach
            > > 1991-
            > > > 2000 w Poznaniu zainwestowano ponad 2 mld $.
            > >
            > > dodam jeszcze, że w 2000 r. ogłoszona raport o inwestycjach zagranicznych
            > pow.
            > > 1
            > > mln $
            > > i tak w kolejności
            > > 1. Warszawa
            > > 2. Poznań
            > > 3. Wrocław
            > > 4. Kraków
            > >
            > > Sądzisz,że nastąpił tak duży boom inwestycyjny w Katowicach w ciągu 1 roku
            > , że
            > > przeskoczył Poznań, Wrocław i Kraków??????Wątpię!!!!!!
            >
            > Co do wieżowców??
            > Miarą ludzkiego byto w żadnym wypadku nie jest wysokosć wieżowców czy ich liczb
            > a.
            > Jednak faktem jest to, iż przez ostatnie lata nic takiego w Poznaniu nie
            > budowano. Teraz to się zmienia. Pod koniec 2001 r. Pozań był na 4 miejscu pod
            > względem nowoczesnej pow. biurowej za Warszawą, Krakowem i Wrocławiem. Jednak p
            > od
            > koniec 2003 będzie na 2.
            JESTEŚ WRÓŻKĄ CZY CO? CZY BĘDZIE TO SIĘ OKAŻE :) POGADAMY W 2003
            Nawet nie wiesz co w Poznaniu się teraz dzieje, jak to
            > w
            > zeszłym tygodniu napisał niemiecki dziennik "Hannoversche Allgemeine Zeitung" -
            > "Im Osten viel Neues:Poznan bommt", na polski tzn. Na wschodzie wiele nowości-
            > Poznański boom. Dziennikarki tego dziennika cytowały energiczny, elastyczny,
            > europejski:Poznań- partner Hanoweru. Obecnie w Poznaniu prowadzonych jest
            > kilkanaście dużych inwestycji biurowych, kilkadziesiąt licząc za drobnymi
            > biurami.
            JAK WSZĘDZIE
            Nie obraź się, ale niemal każda nowa firma zagraniczna lokująca się na
            >
            > polskim rynku lokuje siedzibę w Warszawie a filie Poznaniu, Krakowie i Wrocławi
            > u.
            JAK MIŁO
            > Katowice nie mają po prostu takiej siły przyciągania jak Poznań, podobnie z
            > innymi miastami.
            TYM TO MNIE JUŻ ZASMUCIŁEŚ
            A dystans będzie się jeszcze powiększał gdy: wejdzie konwencja
            >
            > otwartego nieba, ukończony zostanie odcinek poznańskiej autostrady, ukończona
            > zostanie trasa szybkiego pociągu Berlin,Poznań,Warszawa,Moskwa, wejdziemy do UE
            > .
            > W dzisiejszych czasach liczy się czas, a on Katowicom, Krakowowi czy Wrocłaowi
            > nie sprzyja, ponieważ brak wam dobrych rozwiązań komunikacyjnych i silnego lobb
            > y!
            TO O CO CI WRESZCIE CHODZI PRZED CHWILĄ NAPISAŁEŚ, ŻE JESZCZE NIE MACIE TYCH
            ROZWIĄZAŃ KOMUNIKACYJNYCH
            > Nie mam zamiaru ubliżać wam, ale żadne obecnie miasto poza Krakowem i Wrocławie
            > m
            > nie jest wstanie konkurować z miastem targowym i druga stolica gospodarc
            A JEDNAK KOLEJNA STOLICA:)

• Gość: P.B Re: WOW!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 01:11
              Gość portalu: Rafis napisał(a):

> JESTEŚ WRÓŻKĄ CZY CO? CZY BĘDZIE TO SIĘ OKAŻE :) POGADAMY W 2003

Ja tego nie wymyśliłem, wystarczy podsumowac powierzchnię biurowców obecnie
              budowanych.

> TYM TO MNIE JUŻ ZASMUCIŁEŚ

No niestety

> TO O CO CI WRESZCIE CHODZI PRZED CHWILĄ NAPISAŁEŚ, ŻE JESZCZE NIE MACIE TYCH
              > ROZWIĄZAŃ KOMUNIKACYJNYCH

Żadne miasto ich nie ma, jednak liczy się już sama geografia, musimy patrzeć w
              przyszłość

> A JEDNAK KOLEJNA STOLICA:)

Ale nie taka upierdliwa jak Warszawa, kamieni pod nogi nie rzuca. :)
    • Gość: RAdost Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 13:30
      zygiert.d napisał(a):

>
      > Jak zaznacza Adam Łęski, kierownik referatu promocji Urzędu Miasta Katowice,
      > jest to w tej chwili drugie po Warszawie miasto pod względem liczby inwestycji.
      >
      > Obecnie zainwestowano w nim ponad 600 mln USD.
      >
      > a w najnowszych rankingach Poznan spadl za Katowice i Wroclaw na 4 miejsce

W Poznaniu zainwestowano okolo 2 mld USD a bedzie znacznie wiecej - tylko w tym
      roku spolka Fortis zainwestuje 70 mln (pani Kulczyk ma kolejne palny:)))) a
      poza tym nie zapominaj o VW (w tym roku okolo 300 mln USD) czy Wrigley (kolejne
      15 mln)....
      Wyzsze wiezowce?? mowisz o nie wynajetym Uni-centet(czy tez centrum) a moze o
      wiezowcach na osiedlach??
    • supertramp Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw 18.03.02, 18:18
      Uważajcie na samoloty.....
      • Gość: Loki Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.echostar.pl 19.03.02, 01:38
        no to żyłem w niezłej nieświadomce!-sprawdzę jak pojadę na mecz do Kattowitz-
        na samą myśl niemal mdleję:)
        • Gość: vinc Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 13:28
          czytałem raporty i wiem że w Poznaniu w ciągu nastepnych 3 lat ma powstać 50
          tys. powierzchni biurowej klasy A, czy nie tyle będzie tylko w Uni centrum
          • Gość: Radost Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.cust.poz.supermedia.pl 20.03.02, 13:33
            Gość portalu: vinc napisał(a):

> czytałem raporty i wiem że w Poznaniu w ciągu nastepnych 3 lat ma powstać 50
            > tys. powierzchni biurowej klasy A, czy nie tyle będzie tylko w Uni centrum

Po pierwsze to Ty nie umiesz czytac a po drugie raporty... hmm czy Ty aby wiesz
            co to takiego (raport)
            • Gość: vinc Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 13:39
              Gość portalu: Radost napisał(a):

> Gość portalu: vinc napisał(a):
              >
              > > czytałem raporty i wiem że w Poznaniu w ciągu nastepnych 3 lat ma powstać
              > 50
              > > tys. powierzchni biurowej klasy A, czy nie tyle będzie tylko w Uni centrum
              >
              > Po pierwsze to Ty nie umiesz czytac a po drugie raporty... hmm czy Ty aby wiesz
              >
              > co to takiego (raport)

synuś idź sobie laskać pytonga, po prostu wypierdalaj cwelu !!!

• Gość: Radost Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.cust.poz.supermedia.pl 20.03.02, 13:49

> Gość portalu: Radost napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: vinc napisał(a):
                > >
                > > > czytałem raporty i wiem że w Poznaniu w ciągu nastepnych 3 lat ma pow
                > stać
                > > 50
                > > > tys. powierzchni biurowej klasy A, czy nie tyle będzie tylko w Uni ce
                > ntrum
                > >
                > > Po pierwsze to Ty nie umiesz czytac a po drugie raporty... hmm czy Ty aby
                > wiesz
                > >
                > > co to takiego (raport)
                >
                > synuś idź sobie laskać pytonga, po prostu wypierdalaj cwelu !!!

Brak wiedzy boli:)? poszukaj w encyklopedii takie hasła jak : raport
                P.S encyklopedia - ksiazka zwierająca zbior wiedzy z roznych dziedzin w postaci
                krotkich notek informacyjnych (hasla) najlepiej zacznij od takiej dla dzieci!
          • Gość: P.B Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.wskiz.poznan.pl 20.03.02, 14:02

> czytałem raporty i wiem że w Poznaniu w ciągu nastepnych 3 lat ma powstać 50
            > tys. powierzchni biurowej klasy A, czy nie tyle będzie tylko w Uni centrum
            Nie wiem ile ma mieć Uni centrumm, ale te 50 m2 osiągnięte zostanie już w 2003 r.
            Pzdr
            P.S Poznań to nie Warszawa i zrównanie się z ilością pow. klasy A jest jak na
            razie nierealne. Może za 10 lat

• Gość: vinc Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 14:09

> Gość portalu: vinc napisał(a):
              >
              > > czytałem raporty i wiem że w Poznaniu w ciągu nastepnych 3 lat ma powstać
              > 50
              > > tys. powierzchni biurowej klasy A, czy nie tyle będzie tylko w Uni centrum
              > Nie wiem ile ma mieć Uni centrumm, ale te 50 m2 osiągnięte zostanie już w 2003
              > r.
              > Pzdr
              > P.S Poznań to nie Warszawa i zrównanie się z ilością pow. klasy A jest jak na
              > razie nierealne. Może za 10 lat
              >

Uni Centrum w Katowicach nie Warszawie

• Gość: P.B Re: inwestycje - Poznan spada za Katowice i Wroclaw IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 19:50

>
                > > Gość portalu: vinc napisał(a):
                > >
                > > > czytałem raporty i wiem że w Poznaniu w ciągu nastepnych 3 lat ma pow
                > stać
                > > 50
                > > > tys. powierzchni biurowej klasy A, czy nie tyle będzie tylko w Uni ce
                > ntrum
                > > Nie wiem ile ma mieć Uni centrumm, ale te 50 m2 osiągnięte zostanie już w
                > 2003
                > > r.
                > > Pzdr
                > > P.S Poznań to nie Warszawa i zrównanie się z ilością pow. klasy A jest jak
                > na
                > > razie nierealne. Może za 10 lat
                > >
                >
                > Uni Centrum w Katowicach nie Warszawie
                >
                No, bo już myślałem, ż jakiś nowy powst. biurowiec w W-wie. Jednak wcześniejsze
                stwierdzenie podtrzymuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka