Dodaj do ulubionych

Wielka afera z Wielką grą

• Gość: czechu Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:30
      Roman za funduje Nam wiedzę o Kaczyźmie, a "Wieldesztain" konkurs fauna ptactwa
      śródlądowego.
    • Gość: Zu Szacunek IP: *.intelinet.pl / *.intelinet.pl 14.07.06, 14:38
      TVP ma prawo zakończyć emisję programu. Pożegnanie osoby Pani S. Ryster powinno
      mieć stosowną oprawę do formatu prowadzącej oraz zasług w zachęcaniu do
      samokształcenia społeczeństwa. Odbywa się pokrętnie, łajdacko, z lekceważeniem
      autorów i uczestników. Wstyd.
    • Gość: zibi IDIOTA 2006 IP: *.mofnet.gov.pl 14.07.06, 14:39
      PROPONUJE KONKURS: IDIOTA 2006
      BRONEK - NAJWIEKSZY INTELIGENT POLSKI!!!!!!!!!!
      Łubu dubu Łubudubu Niech nam zyje Prezes naszego klubu niech zyje nam!!!!
      (Bronek i tak pewnie nie wie z jakiego to filmu)Podpowiadam - wyprodukowany w
      czasach PRL-u ( a fuj!!)przez łże elity ;o)
      • Gość: Morphy Uwaga!!! Lewak!!! IP: 150.254.206.* 18.07.06, 15:07
        UWAGA!!! Lewak!!!

Krotki instruktaz jak poznac posty pisane przez lewakow:

1. zawieraja obelgi, z reguly duzo obelg. W zasadzie z reguly wieksza czesc postu lewackiego stanowia obelgi.

2. nie zawieraja zadnego sensownego argumentu, a jezeli juz sie zdarzy cos, co symuluje argument, to jest to wyswiechtany, glupkowaty frazes.

3. absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka; dla przecietnego czlowieka czlowiek to glupie stworzenie, ktore najlepiej usunac ze swiata (aborcja, eutanazja czy tez otwarcie - obozy pracy, komory gazowe, glodem, motykami lub strzal w tyl glowy - na roznych etapach socjalizmu roznie to wygladalo).
        Generalnie czlowiek dla prawicowca to potencjal, dla lewicowca.

Popatrzcie na posty: te lewicowe ZAWSZE zawieraja 3 powyzsze elementy.

Uwazajcie na lewice: dla nich jestescie bydlem.
    • Gość: Eldi Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 14.07.06, 14:39
      Burdel burdel i jeszcze raz kaczy do czwartej burdel
    • Gość: inż. Mamoń zlustrować Pana Boga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:41
      zadać mu pytanie, czy nie miał nic wspólnego w stworzeniu Gertycha i
      Wildstajna. Przy okazji zagadnąć o Macierewicza, czy jak mu tam...
    • Gość: pomorzanin Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:44
      w zamian będzie teleturniej wiedzy o jp
    • soko51 Re: Wielka afera z Wielką grą 14.07.06, 14:52
      A "Jeden z dziesięciu"?.Też jakiemuś baranowi się nie spodoba bo jest dla
      mądrych?Szkoda mi tylko wspaniałego Tadeusza Sznuka że musi pracować z tak
      nędznymi kreaturami.Ze szczerego serca życzę PISowi i tzw.koalicji aby jak
      najszybciej szlag ich trafił.
    • Gość: mon Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.um.gliwice.pl 14.07.06, 14:52
      Koniec z promowaniem wiedzy - pic piwo i ogladać mecza w tv- model zycia w IV
      PRL
    • gelimer Wildschwein dekomunizuje na potegę. 14.07.06, 15:01
      Żaden inny powód uzasadniający jego postępowanie nie przychodzi mi do głowy.
      Tylko co będzie jak już nie będzie czego dekomunizować?
    • mohyl Re: Wielka afera z Wielką grą 14.07.06, 15:02
      to juz się nawet komentowac nie chce
    • Gość: ALF Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:07
      Wielką grę z anteny, matematyke z matury, wiele innych, ale za to może akcyzę
      na trunki wyskokowe obniżą, coś podobnego było jak się nie mylę pod zaborami...
    • Gość: leonard nagroda z tematu o Leonardzie da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:11
      40 patoli - nagroda z tematu o Leonardzie da Vinci i wszystko jasne Leonardo musi odejsc bo kod Leonarda jak wiadomo szkaluje kosciół katolicki. Takie sa realia IV RP.
    • bri Re: Wielka afera z Wielką grą 14.07.06, 15:13
      Nie wiem kto ten program oglądał, ja nie. Ale wygraną kasę powinni wypłacić
      mimo braku emisji.
      • Gość: Janusz Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 14.07.06, 15:22
        Mysle, ze pani Ryster nie bedzie miala problemu kontynuowac tego swietnego
        programu ( jednego z niewielu w TV publicznej ) na prywatnym kanale. Przeciez
        ten teleturniej to wielka kasa bo przyciaga setki tysiecy przed telewizory, a
        telewizja to reklamy, czyz nie?........................
    • jami8 Re: Wielka afera z Wielką grą 14.07.06, 15:22
      Telewizora już dawno nie mam - nie ma czego oglądać, poza paroma programami.
      Szkoda mi sił na ich wydłubywanie z siana.
      Nie oglądałem więc też Wielkiej Gry.

Ale żal...

Pytanie do PO: przywrócicie "Wielką Grę"? Poniedziałkowy Teatr Telewizji (o
      normalnej porze)? Będę na was wtedy głosował.
    • Gość: adek Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.hsd1.pa.comcast.net 14.07.06, 15:31
      a ja uwazam ze czas sciagnac z anteny cos co oglada moze kilka tysiecy ludzi w
      calej polsce,teraz liczy sie ogladalnosc wiec dla tego przezytku nie ma
      miejsca...powinni odnowic milionerow...w usa jest od 10 lat i wciaz przyciaga
      miliony telewidzow
      • Gość: marek wawa Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:30
        To, że 100 milionów ogląda gó.., to nie oznacza, że to jest dobre tępaku!
    • Gość: zdesperowany Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.07.06, 15:35
      PRECZ Z PISEM, banda idiotow i klamcow. w d...pie maja spoleczenstwo i wszystko
      inne. PREEEEEEECZ z LPR i MW - wylegarnia pogladow faszystwoskich. PRECZ z nimi,
      to sie juz robi dramatyczne, smutne, zalosne..........
    • Gość: harnas 621 Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:35
    • harnas621 Re: Wielka afera z Wielką grą 14.07.06, 15:50
      To ogromna strata i ogromny skandal , ze Wielka Gra ma zniknac z ekranu. Gra
      przy ktorej wychowywaly sie pokolenia. Gra wnoszaca wiedze , kulture , swiat
      calej nauki i ten specyficzny jej klimat. Zadna gra go niema .Pan Wildsztain i
      jemu podobni ludzie wsadza pewnie w te luke jakis ckliwy serial amerykanski
      .Naprawde jestem wkurzony i musze powiedziec, ze to typowe polskie podejscie co
      dobre popsuc ,zniszczyc , wyrzucic.Inne dobre,ale nie nasze .Zal.
      • Gość: ech Drodzy Gazetowcy IP: 212.87.13.* 14.07.06, 16:01
        Drodzy czytelnicy gazety, na portalu pojawił się artykuł o teleturnieju Wielka
        Gra, ma być zdjety - ok - decyzja władz telewizji. Ale tu nagle zawżała
        dyskusja. Zewsząd pojawiają się ogromni zwolennicy teleturnieju. Od razu
        rzucają obelgi na prezesa Wildstaina, który o dziwo zbiera w większości
        pozytywne rezenzje, nawet od Lisa, Paradowskiej czy Zakowskiego... Zdjęto
        Wielka Grę... ale coś chyba nowego się pojawi... telewizja od razu nie straci
        swej misji... am byc w końcu nowa ramówka, nowe programy... czy wielka gra to
        jedyny program z misją ? tym bardziej że nawet obrońcy przyznają, że jej nie
        oglądają...

Czytając wypowiedzi zwolenników - nie! - fanatyków GW mam wrażenie, ze czasem
        powinni powstrzymać piane na ustach i się zastanowić zanim zaczną podnosić
        gwałtu rety że koniec demokracji, faszyz i kaczyzm i tak dalej...

Pewnie zaraz zostanę okrzyknięty pisuarem, moherem, kaczką, faszystą, homofobem
        i ksenofobem... nie wątpię, że pojawi się jeszcze wiele wyszukanych epitetów bo
        taka jest specyfika fanatyków GW. OK. Niech Wam będzie - najważniejsze, że ja
        się nie poczuwam, a jak z tym ma być wam weselej to proszę bardzo.

pozdrwiam wszystkich pieniaczy
        trzymam kciuki za przesa Wildstaina.
        • Gość: aseret Re: Drodzy Gazetowcy IP: *.retsat1.com.pl 14.07.06, 16:08
          dziki kraj i dzikie obyczaje . Na pewno ten teleturniej już się przeżył , ale
          powinno się chyba dokończyć tych przynjmniej co się zakwalifikowali i nie
          dokonywać następnego naboru
      • Gość: Morphy Ja tam po wielkiej grze nie placze IP: 150.254.206.* 18.07.06, 15:06
        Owszem, raz czy dwa to obejrzalem za komuny, gdy akurat nic innego sensownego w TV nie lecialo. Ale dzisiaj, gdy sa setki programow rozrywkowych Wielka Gra nie ma racji bytu, podobnie jak np. Narodowa Rada Kiperow Herbaty w USA (istnieje do dzisiaj, broniona zaciekle przez lewice).
    • Gość: jasza Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.cache2.ewarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:33
      steraz zastapia go turnieje typu "zkoda ze znika kolejny program ktory z
      przyjemnoscia sie ogladalo.
    • mantis77 Inne programy 14.07.06, 16:55
      Wczoraj w "FAKCIE" podano że znikną też inne programy m.in. "Wideoteka
      dorosłego człowieka" i "Od przeczkola do opola" O ile ten drugi chcą jeszcze
      podobno reanimować przy innej formule to ten pierwszy ma zejść kompletnie.
      Uważam że szkoda bo to był jedyny program gdzie można było zobaczyć teledyski
      sprzed 15-20 lat

Pamiętam jak zniknął po roku działalności program dla
      niepełnosprawnych "Wózkersi" też zdjęli bo niby była mała oglądalność. Tylko że
      to nic dziwnego bo jak program dla młodzieży przesuwa się z weekendu w normalny
      dzień i to do południa to młodzież siedzi w szkołach i oglądalność musi spaść.
      A program był fajny bo pokazywał jak niepełnosprani sobie radzą i przeważnie to
      byli młodzi ludzie. Zawsze był wywiad z jakąś gwiazdą (np Kazik czy Muniek
      Staszczyk) na temat niepełnosprawności. Poza tym była też nauka jazdy na wózku
      (jak pokonywać schody i inne bariery) i niestety program zdjęto. Prowadzącym
      też był student na wózku z wrocławia.

Praktyka TVP jest taka.

Przesuwamy program w kiepski czas antenowy a potem mówimy że jest kiepska
      oglądalność i zdejmujemy.
      • dobrusia_to_ja Re: Inne programy 14.07.06, 17:29
        mantis77 napisał:

> Wczoraj w "FAKCIE" podano że znikną też inne programy m.in. "Wideoteka
        > dorosłego człowieka"

Wideoteki też mi bardzo żal:( Ciekawe, czym ona się naraziła??
        • Gość: wania Re: Inne programy IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.06, 17:56
          Jak to czym sie zaraziła? Toć przecież "komunistyczne" kawałki Szewczyk tam
          odtwarza , a wszystko co komunistyczne to złe-nawet piosenka i muzyka , która
          podobno łagodzi obyczaje. ale nie tego pseudodyktatora z ekipy pseudodyktatorów
          kaczynskich. Co to za ludzie?
          Chcesz być członkiem PiS-u? Musisz spełniać następujące warunki:
          1. góra 150 cm. wzrostu ( tacy swoją nienawiść mają spotęgowaną małym
          opakowaniem-następuje kondensacja trucizny). Mali ludzie to kompleks i
          chorobliwa , obsesyjna chęć panowania nad ludźmi i światem - czasami podbijają
          sobie wyższe obcasy lub obniżają mównice. Słyszałem , że w budynkach
          rządowych , pałacu prezydenckim i sejmie obniżać będą klamki tak , by gosiewski
          i spółka mogli dosięgnąć a żeby to w TV nie podpadało.
          2. Uwielbienie wodza i absolutne poddaństwo.
          3. Zdolność do totalnego zniszczenia psychicznego wroga , najlepiej do kilku
          pokoleń wstecz i do przodu w myśl zasady : kto nie ze mną tego k..a do "pieca".
          4. zdolność do sPiSkowania , knucia , pomawiania , intrygowania. im większy
          talent tym większe uznanie w szeregach.
          5. poszukiwane wręcz niezbędne osobniki o wysokim ilorazie hipokryzji ,
          zakłamania , indolencji i lekceważenia innych.
          6. wartości intelektualne niekoniecznie.
          7. ludzie , którzy w czasach komuny żyli jak chcieli , pracowali gdzie chcieli,
          uczyli się i kończyli studia za darmo to dobry materiał.
    • Gość: tozd Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.echostar.pl 14.07.06, 17:01
      Paani Ryster manipuluje WIELKĄ GRĄ. Znam osobę która wygrała eliminacja
      kilkanaście lat temu i do chwili obecnej nie została zaproszona do gry
      finałowej.
    • woytas.kontra czas na turnieje dla tłuszczy....:-/ 14.07.06, 17:44
      A jakże!!! niech żyja kiczowate teleturnieje dla tłuszczy,ze sztucznie
      podsycanymi emocjami,prowadzone przez obślizgłych,wypacykowanych dupków
      wazeliniarzy...
    • Gość: ala1958 Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.media4.pl 14.07.06, 21:11
      Jestem totalnie wkurzona, nawet nie wiem jak bardzo trzeba sie starać, zeby
      bardzo dobry program propagujący wiedzę zdjąc z anteny! A może to wrodzona
      złosliwośc i ignorancja nowo nabytej władzy? Kurczę, myslałam, że kretyńsko-
      kołtuńskie pomysły były made in komuna ale to tylko okazało sie złudzeniem.
      Czas pomysleć o emigracji, niestety, w tym kraju nie da sie już żyć!
    • Gość: s Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:30

Ola walczy! Może zrobi kariere jak Najsztub?
    • Gość: Ania Re: Wielka afera z Wielką grą IP: *.cust.tele2.pl 15.07.06, 00:03
      Mnie bardzo interesuje temat zdjęcia "Wielkiej Gry" z anteny. Staram się śledzić informacje w mediach na ten temat i zastanawia mnie, jak władze telewizji tłumaczą swoje milczenie na temat zgłaszanych do nich protestów. Wydaje mi się, że po prostu udają, że nic się nie dzieje, dając tym samym do zrozumienia, że opinie widzów niewiele je obchodzą. Przecież i tak musimy płacić abonament choćbyśmy w życiu nie włączyli żadnego kanału telewizji publicznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka