Dodaj do ulubionych

Rewolucja w zamkowych wnętrzach

29.06.07, 23:28
I tak powinniśmy trzymać. To dobry kierunek.
Obserwuj wątek
    • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 10:46
      Przeszklony dach to fatalny pomysł, należy pamiętać, że to jest w końcu zamek,
      który co prawda jest mieszaniną stylów, ale ma swoją formę i przeróbki, które
      zniekształcałyby zewnętrzną bryłę nie powinny być wprowadzane. Zmiany wnętrza
      także należy przeprowadzać z głową - ta budowla ma w końcu prawie 100 lat
      • renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 11:23
        yahoo_poznan napisał:

> Przeszklony dach to fatalny pomysł

Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja gadam - mój
        nie) pewno jest zachwycony. :):)
        • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 23:12
          renepoznan napisał:

> Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja gadam - mój
          >
          > nie) pewno jest zachwycony. :):)

Nie bądź złośliwy Rene. Nie wiem czy byłby zachwycony, wszak to prawie kompletna
          budowla, a nie projekt (inne realia). :)
          • renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 02.07.07, 15:16
            yahoo_poznan napisał:

> renepoznan napisał:
            >
            > > Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja gadam
            > - mój
            > >
            > > nie) pewno jest zachwycony. :):)
            >
            > Nie bądź złośliwy Rene. ?????????????????????????????
            • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 02.07.07, 15:46
              renepoznan napisał:

> yahoo_poznan napisał:
              >
              > > renepoznan napisał:
              > >
              > > > Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja
              > gadam
              > > - mój
              > > >
              > > > nie) pewno jest zachwycony. :):)
              > >
              > > Nie bądź złośliwy Rene. ?????????????????????????????

Ty już dobrze wiesz o co chodzi :)
              • renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 02.07.07, 22:32
                yahoo_poznan napisał:
                > Ty już dobrze wiesz o co chodzi :)

A skąd wiesz, że ja wiem o co chodzi? No dobra - nie zaczynajmy
                znowu "inteligentnej inaczej" wymiany zdań :)
                • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 03.07.07, 15:27
                  renepoznan napisał:

> yahoo_poznan napisał:
                  > > Ty już dobrze wiesz o co chodzi :)
                  >
                  > A skąd wiesz, że ja wiem o co chodzi? No dobra - nie zaczynajmy
                  > znowu "inteligentnej inaczej" wymiany zdań :)

Wiem, że Ty wiesz, że ja wiem to, że Ty wiesz :)
                  Wybacz, nie mogłem się powstrzymać :)
                  • renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 03.07.07, 16:23
                    yahoo_poznan napisał:
                    > Wiem, że Ty wiesz, że ja wiem to, że Ty wiesz :)
                    > Wybacz, nie mogłem się powstrzymać :)

Tylko, że ja nie wiem nic o tym co Ty wiesz, że ja wiem, że Ty wiesz to, że Ja
                    wiem :):):):)
                    • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 03.07.07, 17:10
                      renepoznan napisał:

> Tylko, że ja nie wiem nic o tym co Ty wiesz, że ja wiem, że Ty wiesz to, że Ja
                      > wiem :):):):)

Eee... udajesz! Ja wiem, że Ty wiesz, że ja wiem, to co Ty wiesz :)
                      Dobra. Kończymy :)
                      • Gość: kibic Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.poz.zigzag.pl 04.07.07, 10:12
                        yahoo_poznan napisał:

>> Dobra. Kończymy :)

Nie kończcie. Teraz wyjaśnijcie "o co loto"?
                        :)
                        • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 04.07.07, 21:30
                          Gość portalu: kibic napisał(a):

> Nie kończcie. Teraz wyjaśnijcie "o co loto"?
                          > :)

Nie możemy :)
                          Jeśli uważnie śledzisz forum to sam się domyślisz :)
      • Gość: kv Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.icpnet.pl 01.07.07, 11:57
        racja, wystarczy spojrzeć na taki Reichstag albo British Museum.
      • Gość: posener Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 11:14
        Miejsce, o którym mówimy, powstało właśnie przez zniekształcenie pierwotnej
        formy. Pierwotnie była tam sala tronowa a przed nią: DZIEDZINIEC! Czyż Atrium do
        niego nie nawiązuje? No i przyjrzyj się oknom od strony ul. Kościuszki - są
        zaślepione. Czy to nie zniekształcenie formy? A teraz mają zostać odsłonięte.
    • Gość: schatten Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:48
      A co na to konserwator zabytków? Odwalcie sie od zamku, jak chcecie szklane
      dachy i inne cuda to budujcie NOWE budowle > poza zabytkowym centrum. A zamek
      nalezy przywrocic do stanu sprzed 39 roku. Adaptacja tak, ale bez bezmyslnego
      niszczenia. Naniszczono juz dosc przez 45 lat komuny. A zamek to historia tego
      miasta. Nie chodzi o to czy polska czy niemiecka, EUROPEJSKA. A swoja droga
      nigdy przedtem i nigdy potem Poznań się tak dynamicznie nie rozwijal, jak za
      panowania Wilhelma II.
      • Gość: feliX Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:47
        tiaaa, a jedną z największych krzywd, jakich doznał Poznań, było zamknięcie go w
        gigantyczną Festung Posen za Fryderyka Wilhelma III.

poza tym śmiem twierdzić że dziś Poznań rozwija się szybciej.
        • Gość: schatten Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:53
          Dynamiczniej? Mowie o czasach po 1900 roku. Zniesiono wtedy twierdzę poligonalną
          i przyłączono do miasta sporo nowych terenów, które z głową rozplanowano. Wilda,
          Jeżyce, Łazarz, Sołacz i inne... A dziś? Kiedy włączono do miasta Morasko i
          Umultowo dla przykładu? I co tam teraz jest? Oprócz tego że nic? Jakaś siatka
          ulic, rozplanowane z głową parcele, infrastruktura? Widział ktoś? Taka własnie
          jest różnica. Zeby miec rozwój, to trzeba niestety przygotować jego podstawy.
      • Gość: kibic Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.poz.zigzag.pl 02.07.07, 11:51
        Gość portalu: schatten napisał(a):

> A co na to konserwator zabytków? Odwalcie sie od zamku, jak chcecie szklane
        > dachy i inne cuda to budujcie NOWE budowle > poza zabytkowym centrum. A zam
        > ek
        > nalezy przywrocic do stanu sprzed 39 roku. Adaptacja tak, ale bez bezmyslnego
        > niszczenia. Naniszczono juz dosc przez 45 lat komuny.

Zamek to w wiekszości przerobili Niemcy a nie komuna. Nie zdajesz sobie sprawy
        z skali przebudowy przy przerabianiu go na siedzibę Hitlera.
    • Gość: BritinPoland Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:29
      I do not understand why every so-called architectural competition in Poznan is
      won by a firm of Poznan architects? The contemporary architecture on view in
      Poznan is nothing to feel proud of
      • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 23:10
        BritinPoland :)
        Błagam przetłumacz! :)
        Albo niech ktoś to zrobi (tylko bez własnych wtrętów), bo ja jestem prosty
        człowiek i ni chu, chu... a chciałbym się zapoznać z tą opinią. :)
        • yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 04.07.07, 21:32
          yahoo_poznan napisał:

> BritinPoland :)
          > Błagam przetłumacz! :)
          > Albo niech ktoś to zrobi (tylko bez własnych wtrętów), bo ja jestem prosty
          > człowiek i ni chu, chu... a chciałbym się zapoznać z tą opinią. :)

Luuuuuuuuuuuuuudzie!
          Wysilcie się! Pomóżcie prostemu człowiekowi (czyli mnie)! :)
          Chociaż jakieś streszczenie... :)
          • yahoo_poznan Dobrze 04.07.07, 21:40
            Sam się domyśliłem (mniej więcej - bardziej mniej), ale i tak gdyby mi ktoś
            przetłumaczył ten tekst, to byłbym wdzięczny :)
            BritinPoland - nie bądź taki, piszesz na klawiaturze z polską czcionką, czyli
            albo jesteś Polakiem, albo piszesz na komputerze kolegi z Polski ("wiem, że
            jestem genialny drogi Watsonie" ;)) - wysilcie się i przetłumaczcie. :)
            Ps. Bo będę męczył całe forum moimi prośbami!!! ;)
            • m-dyskretna Re: Dobrze 04.07.07, 21:43
              > BritinPoland - nie bądź taki, piszesz na klawiaturze z polską czcionką, czyli
              > albo jesteś Polakiem, albo piszesz na komputerze kolegi z Polski ("wiem, że
              > jestem genialny drogi Watsonie" ;)) - wysilcie się i przetłumaczcie. :)
              > Ps. Bo będę męczył całe forum moimi prośbami!!! ;)

No wiesz ja korzystam z komputera z niemiecka klawiatura, a nie jestem Niemka
              i komputer jest moj :))
              • yahoo_poznan Re: Dobrze 04.07.07, 21:52
                m-dyskretna napisała:

> No wiesz ja korzystam z komputera z niemiecka klawiatura, a nie jestem Niemka
                > i komputer jest moj :))

Mogłaś chociaż raz przyznać, że jestem genialny ;)
                Spotkałaś kiedyś Brytyjczyka, który dobrowolnie korzystałby z polskiej
                klawiatury (w dodatku nie robiąc błędów w polskich nazwiskach)? Istnieje co
                prawda opcja, że osoba ta pracuje w Polsce i korzysta z naszego sprzętu, ale w
                takim razie, skoro potrafił przeczytać nasze wypowiedzi, to równie dobrze mógł
                się wysilić i odpowiedzieć po polsku; lub, jeżeli ktoś mu to przeczytał, to
                niech odpowie na moją prośbę i przetłumaczy, bo chcę się dowiedzieć o co
                dokładnie chodziło BrittinPoland, a nie mogę, dlatego, że jak miałem lekcje
                angielskiego, to się uganiałem za dziewczynami - teraz żałuję, nie dziewczyn,
                tylko tego, że nie znam języka :)
                Ps. M-D znasz angielski? Przetłumacz mi, proszę :)
                • renepoznan Re: Dobrze 05.07.07, 10:46
                  yahoo_poznan napisał:
                  > Mogłaś chociaż raz przyznać, że jestem genialny ;)

M-D - lepiej nie przyznawaj. Bo yahoo moze mieć kłopoty z żona. Nie podrapie go
                  po gardziołku lub nie poczochra po grzbiecie i Yahoo bedzie nieszczęsliwy.
                  Chcesz to brać na swoje sumienie?
                  • yahoo_poznan Re: Dobrze 05.07.07, 11:53
                    renepoznan napisał:

> M-D - lepiej nie przyznawaj. Bo yahoo moze mieć kłopoty z żona. Nie podrapie go
                    >
                    > po gardziołku lub nie poczochra po grzbiecie i Yahoo bedzie nieszczęsliwy.
                    > Chcesz to brać na swoje sumienie?

...i nie wyczesze sierści, nie da ulubionej karmy, nie porzuca kijkiem, nie
                    wyprowadzi na spacer i nie da wylizać stóp. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka