tetlian 29.06.07, 23:28 I tak powinniśmy trzymać. To dobry kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 10:46 Przeszklony dach to fatalny pomysł, należy pamiętać, że to jest w końcu zamek, który co prawda jest mieszaniną stylów, ale ma swoją formę i przeróbki, które zniekształcałyby zewnętrzną bryłę nie powinny być wprowadzane. Zmiany wnętrza także należy przeprowadzać z głową - ta budowla ma w końcu prawie 100 lat Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 11:23 yahoo_poznan napisał: > Przeszklony dach to fatalny pomysł Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja gadam - mój nie) pewno jest zachwycony. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 23:12 renepoznan napisał: > Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja gadam - mój > > nie) pewno jest zachwycony. :):) Nie bądź złośliwy Rene. Nie wiem czy byłby zachwycony, wszak to prawie kompletna budowla, a nie projekt (inne realia). :) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 02.07.07, 15:16 yahoo_poznan napisał: > renepoznan napisał: > > > Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja gadam > - mój > > > > nie) pewno jest zachwycony. :):) > > Nie bądź złośliwy Rene. ????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 02.07.07, 15:46 renepoznan napisał: > yahoo_poznan napisał: > > > renepoznan napisał: > > > > > Ale jakie to nowoczesne!!!!!!! Jeden z naszych znajomych (tj, co ja > gadam > > - mój > > > > > > nie) pewno jest zachwycony. :):) > > > > Nie bądź złośliwy Rene. ????????????????????????????? Ty już dobrze wiesz o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 02.07.07, 22:32 yahoo_poznan napisał: > Ty już dobrze wiesz o co chodzi :) A skąd wiesz, że ja wiem o co chodzi? No dobra - nie zaczynajmy znowu "inteligentnej inaczej" wymiany zdań :) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 03.07.07, 15:27 renepoznan napisał: > yahoo_poznan napisał: > > Ty już dobrze wiesz o co chodzi :) > > A skąd wiesz, że ja wiem o co chodzi? No dobra - nie zaczynajmy > znowu "inteligentnej inaczej" wymiany zdań :) Wiem, że Ty wiesz, że ja wiem to, że Ty wiesz :) Wybacz, nie mogłem się powstrzymać :) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 03.07.07, 16:23 yahoo_poznan napisał: > Wiem, że Ty wiesz, że ja wiem to, że Ty wiesz :) > Wybacz, nie mogłem się powstrzymać :) Tylko, że ja nie wiem nic o tym co Ty wiesz, że ja wiem, że Ty wiesz to, że Ja wiem :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 03.07.07, 17:10 renepoznan napisał: > Tylko, że ja nie wiem nic o tym co Ty wiesz, że ja wiem, że Ty wiesz to, że Ja > wiem :):):):) Eee... udajesz! Ja wiem, że Ty wiesz, że ja wiem, to co Ty wiesz :) Dobra. Kończymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.poz.zigzag.pl 04.07.07, 10:12 yahoo_poznan napisał: >> Dobra. Kończymy :) Nie kończcie. Teraz wyjaśnijcie "o co loto"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 04.07.07, 21:30 Gość portalu: kibic napisał(a): > Nie kończcie. Teraz wyjaśnijcie "o co loto"? > :) Nie możemy :) Jeśli uważnie śledzisz forum to sam się domyślisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kv Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.icpnet.pl 01.07.07, 11:57 racja, wystarczy spojrzeć na taki Reichstag albo British Museum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posener Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 11:14 Miejsce, o którym mówimy, powstało właśnie przez zniekształcenie pierwotnej formy. Pierwotnie była tam sala tronowa a przed nią: DZIEDZINIEC! Czyż Atrium do niego nie nawiązuje? No i przyjrzyj się oknom od strony ul. Kościuszki - są zaślepione. Czy to nie zniekształcenie formy? A teraz mają zostać odsłonięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schatten Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:48 A co na to konserwator zabytków? Odwalcie sie od zamku, jak chcecie szklane dachy i inne cuda to budujcie NOWE budowle > poza zabytkowym centrum. A zamek nalezy przywrocic do stanu sprzed 39 roku. Adaptacja tak, ale bez bezmyslnego niszczenia. Naniszczono juz dosc przez 45 lat komuny. A zamek to historia tego miasta. Nie chodzi o to czy polska czy niemiecka, EUROPEJSKA. A swoja droga nigdy przedtem i nigdy potem Poznań się tak dynamicznie nie rozwijal, jak za panowania Wilhelma II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feliX Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:47 tiaaa, a jedną z największych krzywd, jakich doznał Poznań, było zamknięcie go w gigantyczną Festung Posen za Fryderyka Wilhelma III. poza tym śmiem twierdzić że dziś Poznań rozwija się szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schatten Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:53 Dynamiczniej? Mowie o czasach po 1900 roku. Zniesiono wtedy twierdzę poligonalną i przyłączono do miasta sporo nowych terenów, które z głową rozplanowano. Wilda, Jeżyce, Łazarz, Sołacz i inne... A dziś? Kiedy włączono do miasta Morasko i Umultowo dla przykładu? I co tam teraz jest? Oprócz tego że nic? Jakaś siatka ulic, rozplanowane z głową parcele, infrastruktura? Widział ktoś? Taka własnie jest różnica. Zeby miec rozwój, to trzeba niestety przygotować jego podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.poz.zigzag.pl 02.07.07, 11:51 Gość portalu: schatten napisał(a): > A co na to konserwator zabytków? Odwalcie sie od zamku, jak chcecie szklane > dachy i inne cuda to budujcie NOWE budowle > poza zabytkowym centrum. A zam > ek > nalezy przywrocic do stanu sprzed 39 roku. Adaptacja tak, ale bez bezmyslnego > niszczenia. Naniszczono juz dosc przez 45 lat komuny. Zamek to w wiekszości przerobili Niemcy a nie komuna. Nie zdajesz sobie sprawy z skali przebudowy przy przerabianiu go na siedzibę Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BritinPoland Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:29 I do not understand why every so-called architectural competition in Poznan is won by a firm of Poznan architects? The contemporary architecture on view in Poznan is nothing to feel proud of Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 01.07.07, 23:10 BritinPoland :) Błagam przetłumacz! :) Albo niech ktoś to zrobi (tylko bez własnych wtrętów), bo ja jestem prosty człowiek i ni chu, chu... a chciałbym się zapoznać z tą opinią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Rewolucja w zamkowych wnętrzach 04.07.07, 21:32 yahoo_poznan napisał: > BritinPoland :) > Błagam przetłumacz! :) > Albo niech ktoś to zrobi (tylko bez własnych wtrętów), bo ja jestem prosty > człowiek i ni chu, chu... a chciałbym się zapoznać z tą opinią. :) Luuuuuuuuuuuuuudzie! Wysilcie się! Pomóżcie prostemu człowiekowi (czyli mnie)! :) Chociaż jakieś streszczenie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Dobrze 04.07.07, 21:40 Sam się domyśliłem (mniej więcej - bardziej mniej), ale i tak gdyby mi ktoś przetłumaczył ten tekst, to byłbym wdzięczny :) BritinPoland - nie bądź taki, piszesz na klawiaturze z polską czcionką, czyli albo jesteś Polakiem, albo piszesz na komputerze kolegi z Polski ("wiem, że jestem genialny drogi Watsonie" ;)) - wysilcie się i przetłumaczcie. :) Ps. Bo będę męczył całe forum moimi prośbami!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: Dobrze 04.07.07, 21:43 > BritinPoland - nie bądź taki, piszesz na klawiaturze z polską czcionką, czyli > albo jesteś Polakiem, albo piszesz na komputerze kolegi z Polski ("wiem, że > jestem genialny drogi Watsonie" ;)) - wysilcie się i przetłumaczcie. :) > Ps. Bo będę męczył całe forum moimi prośbami!!! ;) No wiesz ja korzystam z komputera z niemiecka klawiatura, a nie jestem Niemka i komputer jest moj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Dobrze 04.07.07, 21:52 m-dyskretna napisała: > No wiesz ja korzystam z komputera z niemiecka klawiatura, a nie jestem Niemka > i komputer jest moj :)) Mogłaś chociaż raz przyznać, że jestem genialny ;) Spotkałaś kiedyś Brytyjczyka, który dobrowolnie korzystałby z polskiej klawiatury (w dodatku nie robiąc błędów w polskich nazwiskach)? Istnieje co prawda opcja, że osoba ta pracuje w Polsce i korzysta z naszego sprzętu, ale w takim razie, skoro potrafił przeczytać nasze wypowiedzi, to równie dobrze mógł się wysilić i odpowiedzieć po polsku; lub, jeżeli ktoś mu to przeczytał, to niech odpowie na moją prośbę i przetłumaczy, bo chcę się dowiedzieć o co dokładnie chodziło BrittinPoland, a nie mogę, dlatego, że jak miałem lekcje angielskiego, to się uganiałem za dziewczynami - teraz żałuję, nie dziewczyn, tylko tego, że nie znam języka :) Ps. M-D znasz angielski? Przetłumacz mi, proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Dobrze 05.07.07, 10:46 yahoo_poznan napisał: > Mogłaś chociaż raz przyznać, że jestem genialny ;) M-D - lepiej nie przyznawaj. Bo yahoo moze mieć kłopoty z żona. Nie podrapie go po gardziołku lub nie poczochra po grzbiecie i Yahoo bedzie nieszczęsliwy. Chcesz to brać na swoje sumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: Dobrze 05.07.07, 11:53 renepoznan napisał: > M-D - lepiej nie przyznawaj. Bo yahoo moze mieć kłopoty z żona. Nie podrapie go > > po gardziołku lub nie poczochra po grzbiecie i Yahoo bedzie nieszczęsliwy. > Chcesz to brać na swoje sumienie? ...i nie wyczesze sierści, nie da ulubionej karmy, nie porzuca kijkiem, nie wyprowadzi na spacer i nie da wylizać stóp. ;) Odpowiedz Link Zgłoś