Dodaj do ulubionych

czy ksiadz mnie oszukal?

03.02.08, 19:01
Dzis w kosciele powiedzial:'...uroczyscie obchodzimy pierwszy dzien tygodnia...'.
Uroczyscie jak uroczyscie...nie wiem jak ksiadz ale, ja zaczynam tydzien w
poniedzialek:)
Obserwuj wątek
    • lucyferciu Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 19:19
      v.i.k.k.a napisała:

> nie wiem jak ksiadz ale, ja zaczynam tydzien w poniedzialek:)

W poniedziałek? Dlaczego tak wcześnie? Ja dopiero w środę;)
      • v.i.k.k.a Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 22:58
        Mozna i tak;)
    • drhuckenbush Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 19:46
      Nie, nie oszukal Cie. Niedziela jest pierwszym dniem tygodnia. Sroda jest
      srodkowym - przed nia sa 3 i po niej 3 dni :)
      Ostatnim, siodmym dniem tygodnia jest sobota.
      • lucyferciu Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 20:28
        drhuckenbush napisał:

> Sroda jest srodkowym - przed nia sa 3 i po niej 3 dni :)
        > Ostatnim, siodmym dniem tygodnia jest sobota.

Eeeeee, coś mi się nie zgadza;) Skoro u mnie środa jest pierwszym dniem tygodnia to ostatnim powinien być wtorek, tak? Jeżeli sobota miałaby być ostatnim dniem to by oznaczało, że pozostałe 3 dni gdzieś się ulotniły:)) Hmm? Ciekawe gdzie?;)
        • v.i.k.k.a Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 23:01
          Bo pic to trzeba umic;)
      • dobrusia_to_ja Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 21:32
        A od kiedy zaczyna się tydzień od odpoczynku?? Przecież wyraźnie jest
        powiedziane, że Bóg przez sześć dni tworzył świat, a siódmego odpoczywał. Chyba
        o takich rzeczach powinieneś wiedzieć.
        • Gość: m-dyskretna Re: czy ksiadz mnie oszukal? IP: *.icpnet.pl 03.02.08, 22:09
          > A od kiedy zaczyna się tydzień od odpoczynku?? Przecież wyraźnie jest
          > powiedziane, że Bóg przez sześć dni tworzył świat, a siódmego
          > odpoczywał. Chyba o takich rzeczach powinieneś wiedzieć.

No niestety z tymi dniami tygodnia, a dokladniej ktory dzien jest pierwszym
          dniem tygodnia, kosciol sie troche placze w zeznaniach.
          I o ile sobie przypominam to w niedziele ksiadz wyglaszal formulke "Dzisiaj jest
          pierwszy dzien tygodnia, w ktorym Chrystus zmartwychwstal" (albo cos podobnego).
          • dobrusia_to_ja Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 23:00
            Pamiętasz, że już kiedyś odbyła się dyskusja na ten temat??:)
            Faktem jest, że odpoczywa się po pracy, nie przed nią. Wieczór jest zakończeniem
            dnia, nie początkiem. Starość jest końcówką życia, nie jego startem. Wieczny
            odpoczynek końcem życia doczesnego.
            • drhuckenbush Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 23:58
              Nikt (a przynajmniej Kosciol) nie mowi, ze niedziela jest symbolem odpoczynku -
              niedziela jest pamiatka Zmartwychwstania.
              • Gość: k Re: czy ksiadz mnie oszukal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 16:49
                czy to aby nie zwolennicy koscioła(i w ukryciu sam kościół)niedawno
                walczyli by w niedziele był zakaz handlu bo ludzie w swięto powinni
                odpoczywac a nie pracowac,no jakos tak cos było no nie?:)
                • drhuckenbush Re: czy ksiadz mnie oszukal? 06.02.08, 19:30
                  Ale nikt nie mowi, ze to swieto jest na pamiatke odpoczynku Stworcy po 6 dniach
                  pracy.
                  • v.i.k.k.a ooo 06.02.08, 19:49
                    a 20 gr szkoda...
                    • Gość: kasjerka Re: ooo IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.08, 13:25
                      Ale sknerus z niego:P
          • v.i.k.k.a Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 23:02
            NO wlasnie to bylo chyba przy tej okazji.
        • v.i.k.k.a Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 23:01
          Nie, nie, nie-trzeba odpoczac i zebrac sily;)
          • dobrusia_to_ja Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 23:24
            Odpoczywa się po wysiłku, nie przed. Po co odpoczywać, jeśli się jest wypoczętym??
        • drhuckenbush Re: czy ksiadz mnie oszukal? 03.02.08, 23:57
          Owszem, zgadza sie. I jest pewien narod. Zwie sie Zydzi. Narod ten trzyma sie
          tylko i wylacznie regul Starego Testamentu. I oni na pamiatke odpoczynku,
          odpoczywaja w siodmy dzien tygodnia - w sobote. Nasz "odpoczynek" jest tak
          naprawde uczczeniem pierwszego dnia tygodnia - czyli dnia, w ktorym Jezus
          zmartwychwstal i zeslal Ducha Swietego.
          • Gość: M Re: czy ksiadz mnie oszukal? IP: *.icpnet.pl 04.02.08, 09:19
            > Owszem, zgadza sie. I jest pewien narod. Zwie sie Zydzi. Narod ten
            > trzyma sie tylko i wylacznie regul Starego Testamentu

Dziwne by bylo, gdyby mieli byc wyznawcami Nowego Testamentu...
            • kiks4 Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 09:31
              Wbrew pozorom pytanie Vikki ma sen praktyczny. Ostatnio moja żona, korzystając z
              nowego, tegorocznego kalendarza wybrała termin towarzyskiego spotkania i
              zaprosiła na nie gości.
              Nie zwróciła uwagi, że jej tegoroczny kalendarz zaczyna tygodnie od niedzieli a
              nie od poniedziałku- jak ubiegłoroczny.
              No i w rezultacie zaprosiła nieświadomie gości na piątek.
              A ja mam to teraz odkręcać tak zgrabnie, żeby się nie wydało, kto zawinił.. :-((
              • l.george.l Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 09:39
                Ja bym wolał być zaproszony na piątek. Przynajmniej weekend miałbym wolny.
                • dobrusia_to_ja Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 09:46
                  Jesteś wyjątkowo nietowarzyski:(
                  • l.george.l Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 09:53
                    Czy Ty mnie, Dobrusiu Miła, przypadkiem nie krzywdzisz w tym momencie?
                    • dobrusia_to_ja Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 10:21
                      To Ty napisałeś, że nie chcesz mieć gości podczas weekendu.
              • dobrusia_to_ja Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 09:45
                Nie przejmuj się. Ja mam piękny kalendarz, na którym niedziele są zaznaczone
                szarym kolorem, dni powszednie czarnym, nie ma opisu dni tygodnia, więc by
                cokolwiek zobaczyć, muszę podejść dość blisko. Jeśli dodam do tego, że coraz
                bardziej wskazana zaczyna być wizyta u okulisty, będziesz miał obraz całości;)
                • drhuckenbush Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 22:25
                  Ale ja sie nie przejmuje :)
                  Wyjasniam ino Twoje watpliwosci :)
                  • dobrusia_to_ja Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 22:38
                    To nie było do Ciebie. I nie mam wątpliwości.
              • m-dyskretna Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 11:49
                > A ja mam to teraz odkręcać tak zgrabnie, żeby się nie wydało, kto
                > zawinił.. :-(

Dlaczego chcesz kryć wydawcę kalendarza? :)
              • drhuckenbush Re: Nieznormalizowany kalendarz 04.02.08, 22:26
                No tak - bo wedlug malzenskich zasad, to "popelniliSCIE blad". Gdybys to Ty
                zapraszal, to Ty bys popelnil blad :)
            • drhuckenbush Re: czy ksiadz mnie oszukal? 04.02.08, 22:23
              Owszem - dziwne by bylo, gdyby byli normalni :P
      • v.i.k.k.a a Ty sio z mojego watku:( 03.02.08, 22:59
        Twoj kalendarz przedstawia sie nastepujaco-czwartek bedzie ostatnim dniem.
    • l.george.l Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 03.02.08, 23:04
      Przestaje mnie to dziwić, gdy przyglądm się tej dyskusji.
      • dobrusia_to_ja W pewnym sensie, tydzień może się zaczynać nawet w 03.02.08, 23:27
        czwartek, jeśli środa będzie zakończeniem obchodów Tygodnia Lucyfercia;)
      • Gość: kazik Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży IP: *.mammothnetworks.com 03.02.08, 23:49
        ciekawe dlaczego tylko 8% i ciekawe ze to do ksiezy? czy nie raczej
        powinno miec sie zaufanie do Jezusa? przeciez to On jest Droga
        pojednania czlowieka z Bogiem.ksieza powinni tylko prowadzic
        ludzi Droga Jezusa jednomyslnie w Jezusie,aby lud wierzacy byl
        takze jednomyslny w Jezusie,jak On jest jednomyslny ze swym Ojcem.
        i to na postawie listu,jaki ludzkosc otrzymala od Boga,czyli Biblii.
        by ze zrozumieniem i bojaznia boza oczekiwac obiecanego
        Krolestwa Bozego na ziemi[zgodnie z tym o co sie prosi w modlitwie
        Ojcze Nasz].
        co do odpoczynku,to rowniez[pomijajac tresciwy odpoczynek po
        jakim kolwiek wysilku]nalezy odpoczac przed roznego rodzaju praca czy
        wysilkiem.Bog rowniez poswiecil napewno sporo czasu sobie przed praca
        stwarzania[przeciez nic nie powstawalo na zasadzie hokus pokus,sami
        to widzimy jak sporo czasu poswieca budowniczy calego domu,by
        wszystko funkcjonowalo dla naszego dobra codziennego.tym bardziej
        caly wszechswiat od poczatkow stworzenia musi funkcjonowac i to nie
        tylko na jakis czas,ale jak Bog w Biblii mowi,na cala wiecznosc dla
        calej ludzkosci szczescia[bo w koncu i chorob przeciez nie bedzie,ani
        nikt nie bedzie umieral],i dla tych co nie umra i dla tych co
        zmartwychwstana].
      • drhuckenbush Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 04.02.08, 00:00
        Nie wiem ile procent Polakow ma zaufanie do ksiezy, najwazniejsze, ze na pewno
        odsetek tych, co ufaja lewusom, oszustom i donosicielom jest mniejszy.
        • Gość: kazik Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży IP: *.mammothnetworks.com 04.02.08, 02:36
          tzn.,ze duzo Polakow nie ufa ksiezom,pomimo tego,ze oni uwazaja sie
          za tych,ktorzy prowadza lud do Boga.czyzby ludzie zauwazali,ze
          trudno im sie polapac po miedzy tym co mowia,a tym co napisane w
          Biblii? ciekawe,bo trend ten widac po calym swiecie.
          • drhuckenbush Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 04.02.08, 22:32
            To wszystko to lewackie manipulacje i kreowanie przez koszerne sily tzw faktow
            medialnych (autor pojecia: Icek Dickman aka Tadeusz Mazowiecki).
            Juz nie raz probowano zniszczyc Kosciol, nie raz juz Kosciol przezywal kryzys -
            ale tylko dzieki temu, ze jest to dzielo samego Boga, ma sile by przetrwac przez
            tysiace lat i sie bronic przed koszernym i komunistycznym zlem. Wiec i teraz nie
            nalezy bac sie lewactwa.
            • dobrusia_to_ja Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 04.02.08, 22:42
              Już to kiedyś napisałam. Kościół to ludzie. My. Nie budynki, czy księża. Wszyscy
              wierzący są kościołem.
              • drhuckenbush Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 19:34
                Oczywiscie, ze Kosciol to ludzie. Wsrod nich sa ksieza, ktorzy tych ludiz
                scalaja. To sa ludzie, ktorych cos laczy. Razem sa czescia wielkiego dziela -
                stworzonego przez samego Boga - inaczej nie przetrwaliby razem w tej Wspolnocie
                przez tyle lat. Zadne imperium, mocarstwo, krolestwo, dynastia nie potrafilo
                istniec przez tyle lat - bo zadne z nich nie bylo stworzone przez Boga.
                • v.i.k.k.a Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 19:51
                  A wszechswiat stworzony przez boga re?;)
            • kiks4 Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 18:38
              drhuckenbush napisał:
              > Juz nie raz probowano zniszczyc Kosciol, nie raz juz Kosciol przezywal kryzys -
              > ale tylko dzieki temu, ze jest to dzielo samego Boga, ma sile by przetrwac
              przez tysiace lat i sie bronic przed koszernym i komunistycznym zlem. Wiec i
              teraz nie nalezy bac sie lewactwa.
              ---
              Też uważam, że dzieło boskie nie może być słabe. Tylko psują mi nieco dobre
              samopoczucie doniesienia o szybkim rozprzestrzenianiu się w Europie islamu.
              Przecież to nie może być dzieło boskie a sie rozwija. Buddyzm też nie chce
              sczeznąć a jest starszą religią od naszej. A jeszcze jest parę innych wielkich
              religii, choćby w Chinach :-((
              • drhuckenbush Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 19:37
                Wielkie religie sa trzy: chrzescijanstwo, judaizm i islam.
                Pozostale religie sa marginalne.

Mnie tez niepokoi rozprzestrzenianie sie islamu w Europie i na swiecie. Trzeba
                miec nadzieje, ze zaraze szybko wyplenimy z naszej ziemi.
                • m-dyskretna Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 20:21
                  > Mnie tez niepokoi rozprzestrzenianie sie islamu w Europie i na
                  > swiecie. Trzeba miec nadzieje, ze zaraze szybko wyplenimy z naszej
                  > ziemi.

Domyślam się że na Twoje poglądy miała wpływ nauka JPII ...
                  Człowieku, pomyśl (to nie boli!) zanim coś napiszesz. Zakładam optymistycznie,
                  że Twoje wypowiedzi forumowe to żart lub rodzaj prowokacji.
                  • dobrusia_to_ja Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 21:48
                    m-dyskretna napisała:

> Człowieku, pomyśl (to nie boli!) zanim coś napiszesz. Zakładam optymistycznie,
                    > że Twoje wypowiedzi forumowe to żart lub rodzaj prowokacji.

Twój optymizm sięgnął szczytu;):)
                  • lucyferciu Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 22:00
                    m-dyskretna napisała:

> Zakładam optymistycznie, że Twoje wypowiedzi forumowe to żart
                    > lub rodzaj prowokacji.

Eee nie. On zawsze mówi czystą prawdę płynącą z głębi nieskażonego serca i okraszoną miłością do bliźniego:)))
                • lucyferciu Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 06.02.08, 20:49
                  drhuckenbush napisał:

> Wielkie religie sa trzy: chrzescijanstwo, judaizm i islam.
                  > Pozostale religie sa marginalne.

No i doktorku zaczęło się pieprzenie głupot przez ciebie. W zasadzie to już nawet do tego przywykłem i byłbym rzeczywiście niezwykle zdziwiony gdyby była poprawa.

Przy twojej klasyfikacji wielkości religii to do tych marginalnych należą hinduizm i buddyzm, tak? Wiedząc, że twoja znajomośc świata sprowadza sie TYLKO do granic osiedla na którym mieszkasz to powiem ci, że tego marginesu przeze mnie wymienionego uzbierałoby się ponad 2 MILIARDY. Margines, nieprawdaż?:P
                  • drhuckenbush Re: Tylko 8% Polaków na zaufanie do księży 07.02.08, 21:24
                    Przyznaje sie bez bicia, zapomnialem o nich.
    • v.i.k.k.a jak Vikka zalozy watek to nie ma ch we wsi:D 04.02.08, 23:42
      ciesze sie, ze Wam sie milo dyskutuje. Nie na temat, ale to co-nie musi byc na
      temat;)
      • lucyferciu Re: jak Vikka zalozy watek to nie ma ch we wsi:D 06.02.08, 19:16
        Łeee no;) Przecież to było wiadomo od początku:> Zresztą to jest nie pierwszy Twój wątek. W jednym tak się rozpędziliśmy, że jak nastukaliśmy 2500 postów to było nam ciągle mało:))
        • Gość: kazik nie martwmy sie IP: *.mammothnetworks.com 06.02.08, 19:43
          kiks,czy wiesz,ze te wszystkie religie sa czescia Babilonu Wielkiego?
          ich zrodlem jest starozytny Babilon.ale one wszystkie zostana jeszcze
          przed Armagedonem zniszczone[pomimo ich obecnej sily i
          wielkosci,takze czescia BW jest rowniez cale
          tzw.chrzescijanstwo,ktore z prawdziwym chrystianizmem nie ma nic
          wspolnego]i to jednomyslnie przez cala polityke obecnego swiata.
          prawdziwy chrystianizm jest oparty na Biblii,dla ktorej ma on
          calkowite zaufanie,na wzor jaki dal Jezus,ktory zawsze sie w
          rozmowach z ludzmi na te Biblie powolywal.wystarczy tylko porownac na
          podstawie Biblii owoce tego BW[lacznie z tzw.religiami
          chrzescijanskimi,ktore szczegolnie winny byc tej Ksiedze wierne],a
          kazdy szczery czlowiek od razu zauwazy roznice,po miedzy droga
          Stworcy[autora Biblii-listu do ludzkosci],a droga,ktora nie ma nic
          wspolnego z wola Boga.ciekawe,co?
          • lucyferciu Re: nie martwmy sie 06.02.08, 20:40
            Gość portalu: kazik napisał(a):

> kiks,czy wiesz,ze ...

To było do mnie?;) Ale ja jestem lucyferciu, a kiks jest w innej części wątku:)
            • Gość: kazik Re: nie martwmy sie IP: *.mammothnetworks.com 06.02.08, 22:50
              to bylo do kiks,ale nie szkodzi nikomu innemu to rowniez przeczytac.
              bowiem dotyczy kazdego na calym swiecie.
              i lubie pisac pod rzad,to jakos przejrzysciej.
            • kiks4 Re: nie martwmy sie 07.02.08, 13:32
              lucyferciu napisał:
              > To było do mnie?;) Ale ja jestem lucyferciu, a kiks jest w innej części wątku:)
              ---
              Dzięki- Lucyferciu!
              Bohatersko przyjąłeś cios na własną pierś osłaniając mnie przed trafieniem.
              Jestem dozgonnym Twym dłużnikiem.
          • kiks4 Re: nie martwmy sie 07.02.08, 13:43
            Gość portalu: kazik napisał(a):

> kiks,czy wiesz,ze te wszystkie religie sa czescia Babilonu Wielkiego?
            ---
            Muszę powiedzieć, że z zainteresowaniem przeczytałem Twój post. To są dla mnie
            rzeczy nowe, nie uczyłem sie tego na lekcjach religii w szkole.
            Powiedz mi tylko, czy islam jest także częścią BW. Przecież jego twórca- Mahomet
            żył na przełomie VI i VII wieku a miasto Babilon zostało zniszczone w XVI wieku
            przed narodzeniem Chrystusa czyli ponad dwa tysiące lat wcześniej. To bardzo
            długi okres zwłaszcza dla ludów, które nie opanowały w takim stopniu jak my dziś
            sztuki przechowywania informacji.
            • Gość: kazik do kiks4 IP: *.mammothnetworks.com 12.02.08, 03:26
              dziwnym mi sie zdaje to co piszesz,ze nic na temat Babilonu Wielkiego
              nie wiesz.a przeciez Biblia o nim mowi i przestrzega.podaje ci wiec
              jego definicje: Babilon Wielki to swiatowe imperium religii
              falszywej,a sklada sie z wszystkich religii,ktorych nauki i zwyczaje
              nie sa zgodne z prawdziwym wielbieniem Jehowy[Jahwe],jedynego
              prawdziwego Boga.religia falszywa powstala po potopie w Babel[pozniej
              znanym jako Babilon].zob.1 ks.Mojzeszowa 10:8-10 oraz 11:4-9.
              po czasie wierzenia i praktyki religijne Babilonu,rozpowszechnily sie
              po wielu krajach.dlatego tez Babilon Wielki to trafne okreslenie
              religii falszywej jako calosci.

jak mozna stwierdzic,czego dotyczy okreslenie Babilon Wielki,ktore
              jest uzyte w ks.biblijnej,Objawienie?
              nie dotyczy to starozytnego miasta Babilon.otoz Objawienie zostalo
              napisane pod koniec I w.n.e.a omowione w tej ksiedze wydarzenia mialy
              siegac naszych czasow.
              w symbolicznym jezyku Objawienia opisano Babilon Wielki jako
              "wielka stolice","krolestwo" sprawujace wladze nad innymi krolami
              [Obj.17:18].jak to w stolicach,dziala tam mnostwo organizacji i jak w
              wypadku krolestwa ,od ktorego sa uzaleznieni inni krolowie,Babilon ma
              zasieg miedzynarodowy.powiedziano tam takze,ze utrzymuje stosunki z
              wladcami politycznymi i w niemalej mierze przyczynia sie do
              zamoznosci ludzi zajmujacych sie handlem.sam zas jest trzecim
              elementem stolicy,ktora "stala sie siedliskiem demonow"oraz
              przesladowca "prorokow i swietych"[Obj.18:2,9-17,24].

starozytny Babilon byl znany glownie ze swej religii i opozycji do
              Jehowy[Jahwe]Boga.zob.ks.Rodzaju 10:8-10,ks.Dan.5:22,23.pewien
              starozytny napis mowi: "w Babilonie sa w sumie 53 swiatynie wielkich
              bostw,55 kaplic Marduka,300 kaplic bostw ziemskich i 600 bostw
              niebieskich,180 oltarzy bogini Isztar,180 oltarzy bostw Nergala i
              Hadada i 12 oltarzy rozmaitych bostw [W.Keller,"a jednak Pismo SW.
              ma racje",PAX,Warszawa 1959,s.245].
              w encyklopedii Americana czytamy: "cywilizacja Sumeru[wchodzil w
              sklad Babilonii]byla zdominowana przez kaplanow a na czele panstwa
              stal wielki czlowiek,przedstawiciel bogow[wyd.1977,t.3,s.9].
              sam wiec rozsadek podpowiada,ze uzyte w Objawieniu okreslenie
              Babilon Wielki to pojecie religijne.przyrownany do miasta oraz
              imperium nie wyobraza tylko jednego wyznania,lecz obejmuje wszystkie
              religie przeciwstawiajace sie Jehowie[Jahwe],prawdziwemu Bogu.

wierzenia i praktyki starozytnej religii babilonskiej spotykamy w
              religiach calego swiata.bogowie: byly tam triady bostw.poslugiwano
              sie wizerunkami[w religii mezopotamskiej wizerunek zajmowal glowne
              miejsce nie tylko w obrzedach na czesc bostw,ale rowniez w praktykach
              religijnych poszczegolnych osob].
              wierzenia majace zwiazek ze smiercia.pozycja duchowienstwa,gdzie
              charakterystyczna cecha[babilonskiej]religii jest roznica miedzy
              kaplanem a laikiem.
              praktykowanie astrologii,wrozbiarstwa,magii i czarow.
              Babilon Wielki przypomina nierzadnice zyjaca w bezwstydnym przepychu
              [Obj.17:1-5].czyz nie jest prawda,ze dla zdobycia wladzy i korzysci
              materialnych dominujace organizacje religijne wdaja sie w uklady z
              wladcami politycznymi,choc prosty lud na tym cierpi? i czyz nie jest
              prawda,ze wyzsi duchowni tych wyznan zyja w luksusach,podczas gdy
              wiele ludzi,ktorym oni powinni sluzyc,ledwie wiaza koniec z koncem?

dlaczego wiec spolecznosci religijne podajace sie za chrzescijanskie
              slusznie mozna uznac za czesc Babilonu Wielkiego na rowni z tymi,
              ktore wcale nie znaja Boga Biblii? zob.Biblia: Jak.4:4, 2 do Kor.4:4,
              11:14,15, ew.Mat.7:21-23.
              dlatego jest koniecznym jest szczeremu czlowiekowi by bezzwlocznie
              opuscil Babilon Wieliki [Obj.18:4, 18:21, ew.Luk.21:36].

biorac to wszystko pod uwage,moze nam sie nasunac pytanie: co sie
              stanie z ludzmi,ktorzy kiedys nalezeli do Babilonu Wielkiego i zmarli
              nie znajac prawdy biblijnej? i na te sprawe Biblia[list od Boga]daje
              nam odpowiedz: Dzieje Ap.17:30, 24:15, Joba 34:12.

mam nadzieje,ze chociaz troche,ale bedziesz mial wiedze na ktorej
              temat nie miales okazji sie nauczyc.rzecz ta wiec nie bedzie juz dla
              ciebie nowa,a przeciez jest jeszcze wiecej pytan na ktore szczery
              czlowiek szuka odpowiedzi.Biblia na nie odpowiada,tylko nalezy temu
              poswiecic troche czasu i najlepiej regularnie.dla kazdego dostepna.
              jezeli sie Nia nie zainteresujemy,to nigdy sie nie dowiemy,czego
              naprawde uczy Biblia?
              a kazdy przeciez szczery wobec Boga chcialby wiedziec i rozumiec np.
              dlaczego Bog dopuszcza zlo? jaka jest prawda o Bogu? jakie Bog ma
              zamierzenie co do ziemi? czym jest Krolestwo Boze? ktora religia
              cieszy sie Jego uznaniem? i wiele innych.dziekuje ci,ze dales mi
              mozliwosc napisania na ten temat.zycze powodzenia w zdobywaniu
              wiedzy i korzystania z niej osobiscie,jak rowniez wobec bliznich,
              czym okaze sie zgodnie z wola Boga,milosc do Boga i do bliznich.
            • Gość: kazik Re: nie martwmy sie IP: *.mammothnetworks.com 25.02.08, 19:46
              kiks4 czy juz przeczytales co na ten temat ci napisalem?
              • Gość: kazik Re: nie martwmy sie IP: *.mammothnetworks.com 26.02.08, 19:37
                no i?
        • v.i.k.k.a Re: jak Vikka zalozy watek to nie ma ch we wsi:D 06.02.08, 19:48
          No ba;)
        • lucyfercia Re: jak Vikka zalozy watek to nie ma ch we wsi:D 07.02.08, 14:02
          lucyferciu napisał:

> Łeee no;) Przecież to było wiadomo od początku:> Zresztą to jest nie pierwszy
          Twój wątek. W jednym tak się rozpędziliśmy, że jak nastukaliśmy 2500 postów to
          było nam ciągle mało:))

Gwoli sprawiedliwości - tylko tak dla sprostowania dodam, że niestety autorem
          tego długaśnego 2500-wątku był George a nie Vikka :)
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=52258599&a=52258599
          • lucyferciu Re: jak Vikka zalozy watek to nie ma ch we wsi:D 07.02.08, 14:54
            lucyfercia napisała:

> Gwoli sprawiedliwości - tylko tak dla sprostowania dodam, że
            > niestety autorem tego długaśnego 2500-wątku był George
            > a nie Vikka :)

Gwoli ścisłości takie były początki:)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=52258599&a=53505088
          • v.i.k.k.a Re: jak Vikka zalozy watek to nie ma ch we wsi:D 12.02.08, 08:53
            George zaczal, ale watek jest moj;)
    • v.i.k.k.a a dzis ksiadz powiedzial 06.02.08, 19:52
      ze mozna sobie kupic dyspense od potraw i zabaw. Nie spodobalo mi sie
      to;)Dyspensa na sprzedaz;)
      • Gość: mm Re: a dzis ksiadz powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 21:11
        Pod tym względem islam jest ok.Modlą się 5 razy dziennie, imam jest
        wybierany przez miejscową społeczność.Islam nakazuje dbać o
        biednych, dzielić się z nimi swoim bogactwem, czego KK unika jak
        ognia.
      • drhuckenbush Re: a dzis ksiadz powiedzial 07.02.08, 21:31
        To albo zle sluchalas, albo zle zrozumialas. Tak nie mogl powiedziec.
        • v.i.k.k.a Re: a dzis ksiadz powiedzial 12.02.08, 08:51
          Jak na razie to Ty nie rozumiesz co sie mowi do Ciebie:/
          Ja wszystko rozumiem!
        • Gość: kazik Re: a dzis ksiadz powiedzial IP: *.mammothnetworks.com 03.03.08, 02:11
          najlepiej by mowil na podstawie Biblii i jeszcze zalecil ludziom to
          samemu w Biblii potem sprawdzic.tak zalecal ludziom[gloszac Dobra
          Nowine o Krolestwie Bozym]ap.Pawel kiedy glosil w Bereii.godne
          nasladowania,by nie bylo zadnej wymowki,by byla jednomyslnosc w Bogu.
          • Gość: :P Re: a dzis ksiadz powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 02:17
            Gościu. Opiłeś się czy co? Opamiętaj się, bo każde przedawkowanie jest szkodliwe dla zdrowia:P
    • Gość: Pablo klechy mamią z reguły swoje owieczki IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.08, 21:13
      chcąc za wszelką cenę nad nimi zapanować
    • Gość: abc Nie oszukał IP: *.eastwest.com.pl 07.02.08, 15:01
      Uświadom sobie, że w judaizmie do którego chrześcijaństwo sie odwołuje tym dniem
      odpoczynku (7 dniem)jest sobota. I potem policz, który dzień tygodnia jest pierwszy.
      • Gość: kazik do kiks 4 IP: *.mammothnetworks.com 12.02.08, 18:13
        w mym ostatnim wpisie wyzej wyjasnilem ci sprawe o Babilonie Wielkim.
        • Gość: kazik Re: do kiks 4 IP: *.mammothnetworks.com 14.02.08, 01:04
          czy sie zapoznales?
          • Gość: kazik Re: do kiks 4 IP: *.mammothnetworks.com 18.02.08, 19:56
            kiks 4 do wpisu z 12 02 na temat prze ciebie pytanego Babilonu
            Wielkiego chcialbym jeszcze dodac kilka slow.a mianowicie,ze zyjemy
            podczas zakonczenia obecnego systemu na ziemi,co potwierdzaja
            swiatowe wydarzenia.te wydarzenia byly juz zapowiedziane przez Jezusa
            i Jego uczniow.chodzi tu o wojny,braki zywnosci,trzesienia ziemi i
            inne kleski.powszechne jest tez bezprawie,samolobstwo i lekcewazenie
            zasad Bozych.pomimo to ogol mieszkancow ziemi nie pojmuje znaczenia
            obecnych wydarzen.bez dokladnej wiedzy o przyczynach i rozwiazaniu
            tej sytuacji ludzie nie maja zadnej nadziei.ogromna rzesza ludzi nie
            znajduje pocieszenia w "Babilonie Wielkim",czyli w ogolnoswiatowym
            imperium religii falszywej.upojeni- winem jej rozpusty-,sa
            zdezorientowani pod wzgledem duchowym.religia falszywa jako
            - nierzadnica- zwodzi - krolow ziemi- i nad nimi panuje.za pomoca
            klamliwych nauk i praktyk spirytystycznych sklania ludzi do uleglosci
            wobec ich politycznych panow.w taki sposob zdobyla wladze i wplywy,
            ale jednoczesnie zupelnie wyrzekla sie prawdy religijnej,zobacz:
            Obj.17:1,2,5 oraz 18:23.

wiesz chyba,ze Jezus oznajmnil,ze wiekszosc ludzi idzie szeroka droga
            ktora prowadzi na zaglade[ew.Mat.7:13,14].niektorzy sa na tej drodze
            z wlasnego wyboru,poniewaz swiadomie odrzucili nauki biblijne.inni,
            podazaja nia,poniewaz sa oszukiwani.trzymani w mroku niewiedzy,nie
            znaja rzeczywistych wymagan Jehowy[Jahwe]Boga.jeden z drugim byc moze
            postepowalby inaczej,gdyby zrozumial,dlaczego wedlug Pisma Swietego
            warto sie na to zdobyc.Pismo mowi,ze nikt,kto pozostanie
            w "Babilonie Wielkim" i dalej bedzie odrzucal zasady biblijne,nie
            przezyje "wielkiego ucisku"[Obj.7:14].mam nadzieje,ze jestes z tego
            co ci napisalem zadowolony,a wszelkie potwierdzenia mozesz sobie sam
            znalesc i odczytac we wlasnym egzemplarzu Biblii.powodzenia.
            • Gość: kazik Re: do kiks 4 IP: *.mammothnetworks.com 20.02.08, 18:01
              czy sie zapoznales?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka