blanka2111 03.02.08, 21:22 prosze o opienie na temat tego samochodu.planuje zakup i chcialbym wiedziec jak z awaryjnoscia i ewentualnymi kosztami czesci ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia.pl Re: ROVER 200 03.02.08, 21:32 testy.autocentrum.pl/oceny/rover/200/ www.roverki.pl/ Link Zgłoś
blanka2111 Re: ROVER 200 03.02.08, 22:08 Dzieki wielkie za przydatne linki. a moze ktos jeszcze cos powie z wlasnego doswiadczenia ? Link Zgłoś
janek99 Re: ROVER 200 05.02.08, 08:08 Czesc Blanka, Jestem posiadaczem Roverka 200 1.4 z 1999 roku. Musze przyznac ze auto jest naprawde udane, malo awaryjne i ekonomiczne (moj w trasie potrafi spalic ponizej 5 litrow). Ktos kiedys powiedzial o nim "Mały Lord" - to ze względu na przynależność do królewskiej rodziny Roverów. Jest w tym dużo prawdy - auto jest dobrze wyposażone jak na tamtem rocznik (klima, poduszki, elektryka, ABS). Prowadzi się go pewnie i dostojnie. Poza tym cena zakupu jest atrakcyjna - ciężko znależć coś lepszego za takie pieniądze. Z częściami eksploatacyjnymi nie ma najmniejszych problemów. O innych nie wiem (jak do tej pory nie musiałem wiedzieć), ale podobno wszystko można kupić. Ostatnio pojawiło się sporo Roverków i części są dostępne. Jedyny mały minus: jest dość głośne, ale taka ponoć jego uroda - znajomy też miał kiedyś to autko i było podobnie. Ja niestety niedługo będę musiał się rozstać ze swoim maleństem - dostaję służbowe auto i Roverek będzie musiał być sprzedany. Link Zgłoś
xapur ROVER 216 05.02.08, 11:15 Witam. ROVER 216 Si 1.6 97' benzyna. Auto mam 1,5 roku (40 tys km), wrażenia z jazdy znakomite. Bardzo dobre osiągi: 190 km/h max speed bez obciążenia, dobre przyśpieszenie i elastyczność, wyprzedzanie przy 80-120 km/h bardzo szybkie nawet z obciążeniem, przyjemnie się prowadzi. Głośny dopiero powyżej 110 km/h lub 3 tys obrotów. Niżej miło mruczy ;) Precyzyjne przełożenia skrzyni biegów, funkcjonalne rozmieszczenie przełączników i kontrolek, dobre wspomaganie układu kierowniczego (nie za lekkie i nie za mocne). Solidne wykonanie wnętrza, ładny dla oka. Gorzej z ekonomią. Spalanie rzędu 6l/100 km osiągalne jedynie przy dużym zacięciu do oszczędzania (100-110 km/h autostradą, czyli poniżej 3 tys obrotów, bez szarpania i częstego wyprzedzania). Zwykłą drogą trzeba liczyć co najmniej 7l/100 km chyba, że się nam nie śpieszy. W zakorkowanym mieście zimą - tragedia. Spory SUV by się nie powstydził takiej paliwożerności. Ogólnie w trasie jest OK (nawet przy "ostrej" jeździe ciężko osiągnąć 10l/100km) , natomiast w mieście trzeba dołożyć ze 2 litry na każde 100 km. Awaryjność niewysoka, ale za to problem z dobrym mechanikiem. Większość się nie zna, albo ceny daje z kosmosu bo monopoliści :( Generalnie polecam, bo w tej cenie trudno kupić coś porównywalnego jakością. Link Zgłoś
michal_polonus Re: ROVER 216 05.02.08, 11:34 Strasznie robicie reklamę roverom a toż przecież taki brytyjski polonez (nawet slnik identyczny) - i jak to jest, że na silnik poloneza tak bardzo się narzeka, a taki sam w roverze - się zachwala jak rover się prowadzi trudno mi powiedzieć (jechałem tylko jako pasażer) - ale z tego co słyszałem nie jest to champion komfortu i niezawodności Link Zgłoś
szags Re: ROVER 216 05.02.08, 12:58 Tak tylko że to polonez miał silnik Rovera a nie Rover poloneza. I akurat na tamtego mało kto narzekał. Ja jeżdżę Roverkiem 620Si z gazem. Też miałem pewne wątpliwości co do tej marki ale jestem teraz zadowolony. Z częściai mimo zapowiedzi nie mam żadnych kłopotów a i koszty napraw mieszczą się w granicach rozsądku ale moim zdaniem są mało awaryjne. Może dlatego że są to angilekie wersje Hondy (civic- 200, Civic sedan-400, accord-600) często z japońskimi silnikami tegoż producenta. Ja gorąco polecam tę markę. Jak będziesz się zastanawiać na konkretną ofertą samochodu wejdz na FORUM na www.roverki.pl i ją przedstaw a eskperci doradzą Ci czy warto brać ten czy inny egzemplarz. pozdrawiam serdecznie Link Zgłoś
janek99 Re: ROVER 216 05.02.08, 14:37 Hmmm dość sporo spala - ale to pewnie dlatego, że masz większy silnik. Link Zgłoś
pawelstrz Re: ROVER 200 18.02.08, 11:02 Auto naprawdę godne polecenia - mało pali, częsci są dostępne i niedrogie. Jak masz jakies szczegółowe pytania to napisz na priv'a Link Zgłoś
piast990 Re: ROVER 200 25.03.08, 12:56 Auto naprawde godne polecenia. Za taka cene trudno znalezc cos lepszego i lepiej wyposażonego. Poza tym wygląd auta jest bardzo interesujacy. Link Zgłoś
fredoo Re: ROVER 200 25.03.08, 13:13 Jak to mówią:każda pliszka swój ogonek chwali.Miałem Poldka z silnikiem Rover i była to najgorsza rzecz w tym samochodzie. To prawda,że do 120tys.km. nie było problemów.Potem poszła uszczelka pod głowicą potem wałki rozrządu i na szczęście zięć skasował auto. Zalety:ekonomiczy,duże moc. Wady:bardzo głośny,max.moment obrotowy przy 5000 obr/m niska trwałość z powodu aluminiwej konstrukcji(korozja w głowicy). Zwykły 1.6 z Poloneza jest lepszy ceny (giełdowe)tych z silnikami Rover nie były wyższe. Link Zgłoś