kawa-rano 04.10.09, 16:45 Czy to prawda że prominentni radomscy politycy lobbowali w czasie pisania ustawy o grach losowych i zakładach wzajemnych??? Chodzi mi głównie o radomską lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.09, 17:38 Jeśli za lewicę uważasz rownież PO to tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: afera hazardowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 19:18 Ile kasyn powstało w ostatnich 3 latach w Radomiu? Mam wrażenie, że to wielki społeczny problem. To wszysko zaczęło się po wejściu w życie ustawy o jednorękich bandytach za czasów rzadów Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.09, 19:27 Tak ale do skóry SLD nie zdążył sie dobrać choć Jaskiernia probował. Chlebowski, Drzewiecki, Szejnweld podążyli jego tropem i omalże udalo się. Oni wylecą ale Tusk wywali Kamińskiego i inni z PO mogą czuć się bezkarnie. Całość monitorowal będzie minister Czuma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.09, 20:16 A co ze Schetyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: afera hazardowa IP: 195.136.249.* 06.10.09, 09:09 Ładnie nam się rozwija ta afera. Platforma pozazdrościła SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frak Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.09, 21:30 Ladnie sie Tusk wykręca o d odpowiedzialnosci za ostrzeźenie Drzewieckiego. Przecież to granda w bialy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frak Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 17:00 Pięknie rosly domy hazardu w Radomiu jak grzyby po deszczu. Jak wsadzą Schetynę zacznie sie ich zwijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdf b Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 20:21 Te automaty są przyczyną wielu rodzinnych tragedii. Szpony hazardu są koszmarne. Czy te przybytki oplatające siecią całe miasta są nam do szczęścia POtrzebne? Należy uruchomić społeczny sprzeciw do tych niszczących rodziny urządzeń piekielnych i afer będzie mniej jak się je wyrzuci na śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 20:26 Jestem za likwidacją hazardu w Polsce.Taką ustawę probował wprowadzić AWS ale UW była przeciw. Podobnie dzisiaj PO raczej tego nie poprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 20:29 Ja również uważam,że hazard POwinien być zabroniony, bo straty moralne są znacznie większe niż zyski dla państwa. Wpisujcie się tu przeciwnicy tego nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 20:16 Tusk jest jak Listkiewicz zaczyna od czarnych owiec a pozniej bedzie twierdził, ze nic nie wiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avb Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 20:27 Dziś na początku posiedzenia rządu. Tak zgnębionych min ministrowie dawno nie mieli. - Ale bieda... - stwierdził przygnębiony Radek Sikorski przed dzisiejszym posiedzeniem Rady Ministrów. - Bieda, tak? - odparł równie markotny wicepremier Grzegorz Schetyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 21:49 PO się wali ale niech komuchy z SLD się nie cieszą Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona.pati Re: afera hazardowa 06.10.09, 22:21 TVN podał że Przemo z PIS też lobował i to jak więc może i jego koelsie z Rynku też?Jesli biega o SLD to zważ że nikt nikomu z tej partii nic nie udowdnił a dzis okazało się że rzekoma poprawka Anity Błochowiak była poprawką Schetyny.Mało tego wyszło że to za rządów SLD wniesiono popawki które PIS i PO chciało obalać.Dzięki temu skarb państwa zarabia kilkaset milionów złotych rocznie i ani rząd PIS ani PO nie pogardził tymi kwotami.Mama nadzieję że radni opozycji w Radomiu zapytają ile automatów do gier i kasyn powstało w nasyzm mieście przez ostatnie trzy lata kiedy rządzi PIS?Podobno bardzo dużo!Nie prowokuj gościu o winie SLD bo sam masz smród w gaciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.09, 22:29 Nie wiem czy wiesz ale z toba nikt nie chce na forum rozmawiać.Prezentujesz żenujący poziom rzec można komuszy. Nie dość, że klamiesz to jeszcze z logika masz wyrażne klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.09, 15:59 Tusk swoj elektorat potraktowal jak ciemniaków. Wyrzucić chce Kamińskiego ktory wedlug niego jest winny. Reszta przesunięta jak na szachownicy.Kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: afera hazardowa IP: *.lublin.mm.pl 07.10.09, 17:02 Panie Janie a jaki scenariusz premiera nie był by kpiną? a może miałeś lub mieliście własny scenariusz jak powinien postąpić premier? Czyżby Cię/Was wykiwał lub wydymał jak wyraża sięjeden z lubeskich forumowiczów? a może wydudkał? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.09, 17:17 Mnie nie. Ale swoich wyznawców tak. To jakas paranoja winny jest ten co zlapal a nie zlapany. Calkiem jak za dobrych lat PRLu.Masz szanse na zatrudnienie teraz będzie tworzyl ZOMO. Przydasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: afera hazardowa IP: *.lublin.mm.pl 07.10.09, 22:51 Gościu Janie!Twoja mądrość i logika rozumowania jest naprawdę wysokiej klasy,jak wszystkich pis-owców.Uważam że każdemu ugrupowaniu Zomo pachnie wielce podniecająco tylko brakuje mądrości i logiki jak to wprowadzić do użytku aby nie być posądzonym o wprowadzenie systemu o kilka klas przewyższający systemPRL-owski.Ja nie po to zeezygnowałem z pracy w ZOMO w 1978r.abym się zatrudniał aktualnie,po drugie już nie to zdrowie ani swiadomość łącznie z moralnością też nie tą samą ale uważam że Ty mógłbyś mnie zastąpić z powodzeniem jako idealny kandydat. Wynika to z Twoich cech osobowościowo- charakterologicznych ,logiki rozumowania przekrętnego i przekazu swojej mądrości geniuszowskiej oczywiście nie w ekipie Premiera Tuska.A więc powodzenia sukcesów no i dojścia do władzy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.09, 16:54 Winien jest PIS i CBA tak przynajmniej twierdzi Tusk.Czyn ma nas za kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: afera hazardowa IP: *.lublin.mm.pl 07.10.09, 17:05 Być może i kogoś ma gościu stefanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.09, 17:55 Atak na Kaminskiego trwa. W sejmie atakuje moralizator Boni rejestrowany TW wciagniety do wspolpracy szantażem za zdradzanie żony. Na czele komisji slużb specjalnych Miodowicz glówny sprawca sprawy Jaruckiej.Wszyscy oni "nieskazitelni moralnie" oceniają morale szefa CBA.Kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: afera hazardowa IP: *.lublin.mm.pl 08.10.09, 19:51 Morale Pana Kamińskiego nie ma tu nic do rzeczy.Oceniać go można tylko z wykonywania obowiązków które nakłada na niego ustawa czy inny i konkretny przepis prawny pod który podlega i wyznacza mu obowiązki pracownika czy usługodawcy i każda komisja od tego powinna zacząć no i wtedy nie będzie miało znaczenia żadnego, morale członków komisji a znaczenie będą miały tylko fakty które wyciągnie komisja czy ujawni Pan Kamiński lub inni zainteresowani.Na dzień dzisiejszy Dla Pana Kamińskiego,dymisja nie ma znaczenia czy problemu.Problemem jest że był szefem CBA w nieodpowiednim czasie i publicznie ujawnił kulisy zakulisowe jego pracy raczej wzorowej.Z tego co widzę to on zdaje sobie już sprawę z tego i pozostało mu tylko szpanowanie że nie pęka.Pawdopodobnie pęknie i to z hukiem.Zarzuty,oskarżenie czy nawet więzienie to jest mały pikuś.wydaje mi się że za daleko i głęboko utknął w bagnie a wszystkie brzegi czy pomosty ratownicze raczej będą się oddalać.Przecież afery hazardowe trwają od lat 90-tych i nikt takiego błędu jak Pan Kamiński nie popełnił.Nie życzę mu żle gdyż sam doświadczyłem podobnego błędu podejmując nieświadomie pracę w ZOMO i pomimo że na własną prośbę złożyłem dymisję po roku 1976 od pracy w Zomo.Nie ta skala ale sęk ten sam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.09, 21:50 A gdzie jest Kulka Pitera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: afera hazardowa IP: *.chello.pl 08.10.09, 23:22 Afera hazardowa pokazuje wyraźnie jak łatwo Polakom można robić wodę w mózgu odwracając uwagę od innych, znacznie poważniejszych rzeczy! Dla mnie aferą na znacznie większą skalę i dotykającą około 13 milionów Polaków jest afera jaka ma miejsce od kilkudziesięciu lat w spółdzielczości mieszkaniowej. A tu w grę wchodzą sumy zapewne kilkunastokrotnie lub klikudziesięciokrotnie większe niż w aferze hazardowej. Tego się nie nagłośnia - media i politycy chociaż systematycznie o tym informowani - nabierają wody w usta. Może dlatego, że tu chodzi głównie o pieniądze i to bardzo duże członków spółdzielni a nie państwa, może dlatego, że umoczeni są politycy wszystkich bez wyjątku partii. Po pierwsze, od lat twierdzi się, że to spółdzielnie są właścicielem budynków i towarzyszącej im infrastruktury chociaż same nie wyłożyły na to żadnych środków bo uczynili to przecież członkowie spółdzielni. Nawet jeśli mieli jakieś kredyty od państwa, to spłacają je oni a nie spółdzielnie. I spółdzielnie "sprzedając" spółdzielcom nie swoje ale praktycznie ich mieszkania dopuszczają się po prostu wyłudzenia i to w majestacie prawa. Stosowne ustawy przygotowali i zaklepali przecież parlamentarzyści wszystkich opcji! Ookazuje się, że znaczna część członków spółdzielni żyje w przeświadczeniu, że mają lokatorskie lub własnościowe prawo do lokalu do uzyskania którego trzeba było wnieść tzw. wkład budowlany lub mieszkaniowy. Teraz okazuje się, że bardzo dużo spółdzielni budując przed 1990 rokiem budynki nie miało prawa do gruntu i wobec tego, jak mówią opinie prawników i jeden z wyroków sądu najwyższego, spółdzielnie w takiej sytuacji nie mogły ustanowić dla nas wspomnianych praw lokatorskich i własnościowych! Czyli wzięły od nas pieniądze i dały nam fikcyjne prawa! W związku z tym i ustanawianie odrębnej własności w ostatnim czasie też jest fikcją. A pieniądze wyciąga się od nas choćby za sporządzanie aktów notarialnych. Inne kwiatki w spółdzielczości mieszkaniowej to znacznie zawyżane opłaty, lewe przetargi, przerosty zatrudnienia itp. za co oczywiście płacimy my, społdzielcy. Klasycznym tego przykładem jest radomska spółdzielnia USTRONIE, gdzie pierwsze skrzypce grają ludzie z nadania PiS, które tak nas zapewniało dwa lata temu, że jest orędownikiem spółdzielców. Ale i PO nie jest lepsza, bo uwala w sejmie wszystkie dobre projekty uchwał PiS w sprawch spółdzielczych jak choćby te dotyczące tzw. starych kredytów. A w tych sprawach skutecznie naciskają na parlamentarzystów - podobnie jak przy hazardzie ludzie z tej branży - sitwa spółdzielcza z Krajowej Rady Spółdzielczej i zwiazków rewizyjnych. W grę wchodzą miliardy złotych, korupcja w spółdzielniach kwitnie na ogromną skalę ale wszystkie instytucje na czele ze słynną J. Piterą tym sie zupełnie nie interesują pod pretekstem, że spółdzielnie to ....prywatne organizacje! Bezkarni prezesi wyrzucają ludzi na bruk po wcześniejszym wpędzeniu ich w sytuację bez wyjścia jak to miało ostatnio miejsce w spółdzielni Przylesie w Koszalinie. Media tych spraw raczej też nie poruszają, bo bardzo często nie chcą się narazić bardzo silnym na danym terenie prezesom spółdzielni albo nie chcą stracić ogłoszeń zamieszczanych przez spółdzielnie. I stan taki trwa od kilkudziesięciu lat i nikt z polityków oraz mediów nie raczy tego zauważyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: put Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.09, 23:37 putin zlikwidowal to w jeda noc a co bywayele by stracili gdyby u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsjanin Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 07:30 Na platformie każdy drży Donek jest od rana zły Bo papiery znowu dostał dziś na trzech To na Zbysia co się nie wykazał To na Rysia co to sąd go skazał To na Miro co w tej partii się postarzał A tymczasem Miro, Rysio Oraz ten najcwańszy Zbysio naradzają się nad sprawą na cmentarzu Bo jak okazało się jest nareszcie w końcu gdzie się obłowić, bo niedługo już u Rysia Będzie kasa! Będzie kasa! Oj będzie bal! Oj będzie bal! Oj będzie bal! Na bankiety, lepsze życie i pięć chat I pieć chat Ale Mariusz o tym wie Uruchomił firmę `C', firma szuka, telefony podsłuchuje Namierzyli Pana Rysia A przez niego Pana Zbysia Co im teraz prokurator zafunduje? Eeee Będzie kasa! Będzie kasa! Oj będzie bal! Oj będzie bal! Oj będzie bal! Na bankiety, lepsze życie i pięć chat I pieć chat Przez dwa lata było miło o standardach się mówiło o sukcesach, o Irlandii, czemu nie ? Tylko Grzesio z góry wiedział Po co się na stołku siedzi Po co rządy, po co władza itd. A gdy w końcu poszło w kraj Że nagrania firma ma Są bilingi, są dowody: kto z kim gdzie Zbysio nagle wzrok ma mętny Rzęzi coś na konferencji A Pan Rysio zrobił się naprawdę `fe' Potem wszyscy gdzieś się skryli Pozmykali do swych willi Zgasły flesze, cisza była A po chwili Z gabinetu wyszedł Grzesio Nowy przekręt znów sposobił I do Zbysia mówi cicho: `Zbychu ! Zbychu !' `Co?' `Jak to się robi ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsjanin Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 07:53 miało podnieśmy sztandar nasz w górę, Choć burza wrogich żywiołów wyje, Choć nas dziś gnębią siły ponure, Chociaż niepewne jutro niczyje. O, bo to sztandar całej ludzkości, To hasło święte, pieśń zmartwychwstania, To tryumf pracy, sprawiedliwości, To zorza wszystkich ludów zbratania! Refren Naprzód Warszawo! Na walkę krwawą, Świętą a prawą! Marsz, marsz, Warszawo! Dziś, gdy roboczy lud ginie z głodu, Zbrodnią w rozkoszy tonąć jak w błocie, I hańba temu, kto z nas za młodu, Lęka się stanąć choć na szafocie! Nikt za ideę nie ginie marnie, z czasem zwycięża Chrystus Judasza! Niech święty zapał młodość ogarnie, choć wielu padnie, lecz przyszłość nasza! Naprzód Warszawo!... Hurra! Zerwijmy z carów korony, Gdy ludy dotąd chodzą w cierniowej, I w krwi zatopmy nadgniłe trony, Spurpurowiałe we krwi ludowej! Ha! Zemsta straszna dzisiejszym katom, Co wysysają życie z milionów. Ha! Zemsta carom i plutokratom, A przyjdzie żniwo przyszłości plonów! Naprzód Warszawo!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: afera hazardowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:22 Pierwszą na zbitą mordę powinni wywalić Julkę Piterę. Za co ten darmozjad pobiera wynagrodzenie!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpn Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 09:38 Pitera jest zalosna. Co ona bidulka moze powiedzieć. Znikneła, zapadla się pod ziemię ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 14:34 trzeba poczekać aż ciemny ludek kupi ciemnoty Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 21:46 Trzy dni przed publikacją materiałów CBA w "Rzeczpospolitej" skierowałem sprawę do prokuratury - o czym wszyscy zapominają, ja nie miałem żadnych powodów by podać się do dymisji - mówi Andrzej Czuma, minister sprawiedliwości, który dwa dni temu podał się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 15:32 Tusk chce jak najszybciej dostac sie do archwum CBA aby wyczyscić materialy na siebie.Calkiem jak Walęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa-rano Za co kocham Wikińskiego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 17:19 Kocham go za uczciwość ,prostolinijność,wielką mądrość.Taka jestem dumna, że Pan Poseł wystartuje w wyborach na prezydenta Radomia.To że atakuje PO ,to tylko taki zabieg marketingowy. Tak naprawdę jest on nasz, ponadpartyjny. Wielki polityk i wielki legislator ,a także dobroczyńca.Podobno do rady miasta wpłynął wniosek o nazwanie jego imieniem jednej z główych ulic naszego miasta.O pomniku Pan Poseł narazie nie myśli ,a to wynika z jego wrodzonej skromności. A gdy odejdzie do Domu Pana ,to może przyjdzie czas na pomniki i ewentualnie beatyfikację ,ale jeszcze nie teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józio Kopacz Re: Za co kocham Wikińskiego??? IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 19:20 bedę na niego glosowal bo PO to jacys oszuści zamieszani w karcianą aferę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koala Re: Za co kocham Wikińskiego??? IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 21:56 A ja ci powiem że to stary komuch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Kostrzewa Kolejna afera PO IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 20:56 Szef CBA Mariusz Kamiński złożył kolejne doniesienie do kancelarii prezydenta i premiera oraz do sejmu i senatu. Doniesienie dotyczy zagrożenia interesów ekonomicznych państwa polskiego przy prywatyzacji stoczni w Szczecinie. Są podsłuchy. Tym razem ministra Grada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Kolejna afera PO IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.09, 09:58 Sprawa jest tu www.dziennik.pl/polityka/article454862/Ze_stoczni_wyprowadzano_pieniadze_.html#vote_453986 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Kolejna afera PO IP: *.lublin.mm.pl 10.10.09, 11:22 gościu Janie,Ponieważ kampania przedwyborcza zaczęła się na dobre,to mam do Ciebie Prośbę.udziel mi swojej mądrości ,uważam że solidarnościowej i oświeć mnie kogo mam popierać,i z kim sympatyzować aby w Polsce żyło się lepiej i sprawiedliwiej.Moje bezmózgowie już się kompletnie z lasowało po tych wszystkich aferach o tendencji wzrostowej na niebywałą skalę.Do tej pory miałem już jasność przynajmiej propagandową że PRL ze swoimi komuchami i obecna lewica to wielkie Be a prawica pod sponsorigiem Solidarności to wielkie cacy a teraz okazuje się że prawica to też Be do kwadratu.A więc jaką alternatywę mi proponujesz żebym znów nie popełnił błędu jak podejmując pracę w instytucji MSW przed rokiem 1976.Nie chciał bym znów odpowiadać za nieodpowiedni wybór.Mój ojciec poniósł odpowiedzialność za prawicę a ja ponoszę odpowiedzialnośc za lewicę więc uważam że mnie rozumiesz że nie chciał bym ponosić odpowiedzialności i za prawicę chyba że taki los wyznaczyła mi natura żebym ja i moja rodzina była kozłami ofiarnymi i jednej i drugiej strony barykady a więc liczę na twoją mądrość i sugiestię alternatywy bezzagrożeniowej.Proszę uwierz mi że i w PRL-u i obecnie w RP nie chciałem i niechcę wyrządzić nikomu krzywdy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Kolejna afera PO IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.09, 12:16 Najlepsze dla Ciebie będzię siedzenie na barykadzie okrakiem przechylając sie raz na jedną raz na drugą stronę.Musisz uważac tylko by z niej nie spaść. Jesli juz jednak zleciałeś to próbuj sie na nią znowu wdrapać bo moze jesteś nie po wlaściwej stronie tej politycznej barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Kolejna afera PO IP: *.lublin.mm.pl 10.10.09, 13:45 Panie Janie ,Ta mądrość jest mi znana nie od dziś i jest uskuteczniana przez dużo grono dwulicowcow,spryciarzy,cwaniaków i.t.p być może i przez Ciebie.ja to określeślałem barykadą z tunelem pośrodku do przechodzenia na różne strony barykady bez zagrożenia jakim kolwiek niebezpieczeństwem.To nie jest nic nowego a jedynie przekręcone po swojemu a ja liczyłem na coś konkretnego według Twojej lub solidarnościowej mądrości.Ale jak potwierdziłeś to liczyć mogię ale tylko na siebie że się nie poobijam usadawiając mnie na grzbiecie barykady.Dziękuję za tą mądrość i sam ją uskuteczniaj ja się przyczaję przed tunelem i będę czekał na okazję według mojego bezmózgowia,trudno, widocznie taki los jest wyznaczony dla mojego nazwiska i mojego nicka, cobym nie zrobił zawsze znajdą się geniusze którzy przekręcą wszystko na moją niekorzyść na wzór aktualnej polityki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kolejna afera PO IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.09, 20:04 najwięksi hipokryci to sa w SLD makro złodzieje afera na aferze aferą pogania a krzyczą na caly kraj az się spocili w pośpiechu robiąc konferencję a wśrod nich Wikiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Kolejna afera PO IP: *.lublin.mm.pl 11.10.09, 14:36 Gościu Stefanie,nie wnikam w to co Ci przyświeca w swojej wypowiedzi a tylko pragnę Cię poinformować że afery polityczne kierują się swoimy prawami,interesami finansowo-gospodarczymi i ewentualnymi korzyściami wielokierunkowymi pod względami osobistymi niezależnie od koloru partyjno-rządowego, tak że nic nowego czy zaskakującego nie przekazujesz forumowiczom czy społeczeństwu a jedynie pokazujesz kierunek ścieżki do mydlenia ochronnego dla Twojej sympati.Ja już czy na tym forum czy Lubelskim już przekazywałem swoją wiedzę że afera hazardowa kwitnie i rozwija się niezagrożona od lat 90-tych a wtym czasie władzę posiadały i lewicowcy i prawicowcy i niezależni czyli partie mało znaczące,co oznacza że wszyscy babrają się wtym płytkim ale bardzo szerokim bagnie i żadna partia żaden premier czy prezydent w ustroju demokratycznym sobie z tą aferą nie poradzi,żebyście nie wiem jak szczekali czy wyli obojętnie w którym i jednym kierunku.Być może szef CBA Kamiński zdaje sobie z tego sprawę ale przyjął kierunek działania błędny napewno.A Ty/Wy też podpowiadacie mu błędny kierunek a więc prawdopodobnie zostanie też kozłem ofiarnym na równi z innymi.Wszystko zostanie rozdrobnione na czynniki pierwsze i umrze śmiercią naturalną i nie zostanie ani zlikwidowane ani nawet powstrzymane afera nadal będzie się rozwijać ewentualnie tylko dla innych przedstawicieli osobowych tej intratnej i ponadpartyjnej organizacji.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kolejna afera PO IP: *.radom.vectranet.pl 13.10.09, 16:39 To nie jest ostatnia afera.Brawo Kaminski. Ganiać zlodziei z PO i SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Kolejna afera PO IP: *.lublin.mm.pl 13.10.09, 19:17 Gościu Stefanie, jeżeli to było do mnie pite lub w okól mnie to odpowiadam.Nie mam nic przeciwko ganianiu zlodziei obojętnie jak i czym są ufarbowani.Osobiście się dosyć naganiałem i dla lewicy i dla prawicy<ale o Panu Kamińskim to już zapomnij.Teraz to Ty osobiście poganiajaj.On może poganiać jako cywilny patryjota i pomagać Tobie.Współczuję i jemu i Tobie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frak Re: Kolejna afera PO IP: *.radom.vectranet.pl 13.10.09, 21:12 No to nastepna afera. CBA w godzinach popołudniowych złożyło zawiadomienie o nieprawidłowościach w Ministerstwie Finansów Nieoficjalnie wiadomo, że przez swoje działania resort mógł narazić Skarb Państwa na straty rzędu nawet trzech miliardów złotych. Sprawa ma dotyczyć Rafinerii Trzebinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Kolejna afera PO IP: *.lublin.mm.pl 13.10.09, 23:32 No to z nowym rokiem 2010 w chodzimy w nowe wybory? To byłby majstersztyk Pana Kamińskiego i jako alternatywa prezydencka dla PIS- owców.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: afera hazardowa IP: 195.136.249.* 15.10.09, 14:52 afera piłkarska to specjalność SLD nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: afera hazardowa IP: *.radom.vectranet.pl 15.10.09, 15:41 Prawda. Lato to wieczny komuch. Dzialacze to dawni PZPR-owcy, członkowie SLD lub PO. Odpowiedz Link Zgłoś