best_seler 07.02.10, 23:15 Brawo panie Michalczewski! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.ats.pl 07.02.10, 23:17 Moze wreszcie uda sie wygrac z mafia taksówkarska w Radomiu! Odpowiedz Link Zgłoś
maarek5 Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj 08.02.10, 06:16 Ty baranie za dużo oglądasz filmów amerykańskich.Co zresztą świadczy o Twoim intelekcie.I tak że napisałeś jedno zdanie bez błędu ortograficznrgo.Ty widziałeś mafię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.pilicka.pl 08.02.10, 13:51 Nie pluj jadem mareczku. Więcej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.pilicka.pl 07.02.10, 23:30 Brawo Panie Robercie To się nazywa duch przedsiębiorczości. Odpowiedz Link Zgłoś
maarek5 Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj 08.02.10, 06:19 Duch przedsiębiorczości?Za 1300zł!Idż do pracy do pana Roberta.Wazelina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.pilicka.pl 08.02.10, 13:48 Lepsza praca za 1300 niż jej brak. No chyba że ktoś jest prezes i chce zarabiać 100 tys. Wtedy niech czeka na ofertę pracy dla siebie. Nie będzie chętnych do pracy za 1300 to stawki pójdą w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.10, 20:56 jeleni juz ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek15 Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.10, 17:36 1300zł czytaj 948zł na rękę! Kolejny wyzyskiwacz! W tym mieście nigdy nie będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 193.111.144.* 11.05.10, 11:08 watpie zeby to byl wyzysk jak do tej pory pracowalem za 1200 na reke przez 10 godzin dziennie i moglem zapomniec o zarejestrowaniu ba nawet glubiej ubikacji nie bylo, a tu bede mial stala prace, ubezpieczenie i mase wolnego czasu a system wynagrodzen jest tak skonstruowany ze jak ktos bedzie chcial to zarobi, tyle ze ktos sprawnie blokuje otworzenie tego przetsiebiorstwa konkurencja sie jednak boi i to bardzo i ma czego, juz tylko widze jak inni beda klac na nas bogu ducha winnych pracownikow tej korporacii a my tylko chcemy zarobic jak i inni Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacji 08.02.10, 02:13 - Taksówek w Radomiu jest ok. 800 - mówi Dariusz Kowalski, kierowca jednej z nich. - To o ok. 200 za dużo. Kiedy było ich 600, korporacje i Zrzeszenie Transportu Prywatnego apelowały do radnych, żeby wyznaczyli limity. Ale radni byli temu przeciwni. Kolejne taksówki całkowicie zachwieją rynkiem. Wiele osób straci pracę - dodaje. - Czy Dariusz Kowalski tęskni za komuną? Jakie limity, zachciało się kiedyś "wolnego rynku", a teraz limity? Konkurencja to zło? Radom nie jest bogatym miastem, niewiele osób jeździ taksówkami. Jeśli u konkurencji ceny będą o kilkadziesiąt groszy niższe, to nie mam wątpliwości - większość wybierze tańszego przewoźnika. - A to złośliwi ludzie, wybiorą tańsze normalnie nie do uwierzenia xD Kierowcy pracujący w korporacji Michalczewskiego będą mogli liczyć na wyższe wynagrodzenie. - Poza pensją podstawową minimalną wdrożony będzie system motywacyjny pozwalający najlepszym kierowcom zarobić znacznie więcej - opowiada Michalczewski. - Uzależnione to będzie od przestrzegania regulaminu pracy, umiejętności ekonomicznej jazdy, dbania o powierzone auto i umiejętności ponadstandardowej obsługi pasażera. Każdy kierowca odbędzie szkolenie - dodaje. - zobaczymy ile pozostanie z planów i obietnic, oby jak najwięcej ;) A to, że mieszkańcy Radomia nią traktują taksówek jako powszechnego środka transportu wynika a ceny. Jeżeli średnia cena kursu to 13-16zł (może więcej) licząc 22 przejazdy w dwie strony to mamy przy 14zł (bez napiwków :P) 616zł. To nie jest mało, gdyby do tego dorzucić niższą ocenę o ok 1,5-2zł na kursie przy takiej samej trasie to klient zaoszczędzi mniej więcej 100zł - wybierze na stałe takiego przewoźnika. Może karty stałego klienta i zniżki :> Odpowiedz Link Zgłoś
maarek5 Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj 08.02.10, 06:41 800zł ZUS+300zł opłata centrali)+1000zł paliwo,olej+100 inne opłaty ponoszowe w ciągu roku/ubezpieczenia,badania tech.pojazdu itp.To daje ok.2200 zł.kosztów.A zarobek?Przeciętna praca 12 godzin dziennie.Razy 30 dni.To daje 360 godzin.Przyjmijmy 320 godzin.To jest 2 miesiące pracy na etacie w fabryce. Przy przeciętnym koszcie kursu 10 zł i ilości 10 -12 dziennie to daje 10 x 12=120 zl dziennie. 120x30=3600 zł miesięcznie.Zaokrąglijmy do 4000 zł.Zostaje 1800zł na rękę przy 320 godzinach pracy.Gdzie tu miejsce na zniżkę?TO NIE TAKSÓWKI SĄ DROGIE TYLKO SPOŁECZEŃSTWO ZA MAŁO ZARABIA. I TU TKWI PROBLEM.TO TRZEBA ZMIENIĆ A NIE SZUKAĆ WIECZNIE OSZCZĘDNOŚCI.GODNE ZAROBKI> A swoją drogą interes p.Michalczewskiego padnie.Weżnie dotacje na nowe miejśca pracy i po jakimś czasie zamknie kramik .I pewnie oto chodzi.To nie w Radomiu taka firma.Czy w ogóle w Polsce?Chyba jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.infoplus.com.pl 08.02.10, 10:02 Czy wysiadajac z taryfy otrzymuja Panstwo jakis rachunek za przejazd- typu paragon z kasy fiskalnej- ja nigdy? wiec jak to sie ma do tych kas? Jak liczona jest stawka za przejazd - za km czy czas? place roznie jadac w to samo miejsce- czy ktos moze udzielic mi jasnej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 13:15 Gość portalu: y napisał(a): > Czy wysiadajac z taryfy otrzymuja Panstwo jakis rachunek za przejazd- typu paragon z kasy fiskalnej- ja nigdy? wiec jak to sie ma do tych kas? Jak liczona jest stawka za przejazd - za km czy czas? place roznie jadac w to samo miejsce- czy ktos moze udzielic mi jasnej odpowiedzi A ja zastanawiam się nad jednym, dlaczego w niedalekim Ostrowcu Św. cena nie zawiera startowych 5zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.10, 17:41 Jeśli chcesz paragon wystarczy poprosić. Płacisz za przejechany kilometr oraz kiedy auto stoi np. w korku lub gdy pójdziesz do sklepu po piwko a taksówka czeka na ciebie. Chyba to jest proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 10:48 > Jeśli chcesz paragon wystarczy poprosić. Nie - przepisy mówią jednoznacznie: paragon należy wręczyć bez proszenia. W chwili pobierania opłaty (nie później), tak by klient nie zapomniał i nie przeoczył możliwości jego dostania. Jak spóźnisz się nawet sekundę, a pasażerem będzie kontroler skarbowy, zapłacisz mandat. Przetestowane przez znajomego taksówkarza w Gdańsku - kontroler wziął resztę, uchylił drzwi, niby do wysiadania, równocześnie przestawiając się kim jest i mówiąc, za co taksówkarz zostanie za chwilę ukarany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnal z lasu Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.10, 10:06 hmmm... ale autobusow jest jego coraz wiecej i nowszych....a tez nikomu wczesniej sie to nei udalo.... salon subaru mimo iz radomskie spoleczenstwo nei zabogate..tez stoi...czyby jemu sie udawalo wiecej jak innym? teraz kolej na taksowki-ujednolicony standard-niczym zaklad pracy gdzie ewidencja i mozliwosc odgornego kontrolowania pracownika...standardy pracy dla wszystkich rowne...a nie kazdy jezdzi jak chce...mnie sie podoba-w koncu to konkurencja..trzeba sie tarac...a nie bronic....do dziela! hehehhe wreszcie wolny rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subaru Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.10, 17:45 Widać to na mieście co drugi samochód to Subaru. Człowiek sukcesu ten Robert syn Michalczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.10, 21:08 Co 2 auto to subaru.Szkoda ze w dowodzie rejestracyjnym jako wlasciciel wpisany jast bank.I to sa ludzie sukcesu?Ludzi beda zarabiac grosze i jakos sie splaci.ojciec ma glowe.Ale syn??>???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy :) Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 109.243.201.* 07.04.10, 22:05 o ile wiem to już od 2 lat banki nie wpisują się jako właściciele do dowodów więc grubasku jakąś ścieme piszesz... pewnie od tego stania na słupku takie bzdury gadasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.10, 21:41 Na slu pku nigdz nie stalem.Lejce mam od A - Z.Jesli nie ma wpisu to sory.Ale na auta tez dostanie jakies fundusze.Ludzie beda na minimum i jakos sie wszystko splaci.Takie zycie w naszym krajhu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.pilicka.pl 08.02.10, 14:03 Problemem jest za dużo taksówek w mieście. Więcej taksówek to ich mniejsze obciążenie. Jak się stoi zamiast wozić to nie dziwne że się nie zarabia. Ale to już rynek powinien sam się regulować. Nic na siłę. Z tego co wiem kominiarzy i fachowych budowlańców w mieście brakuje. Dobry mechanik i blacharz też głodny nie będzie chodził. Może czas się przeedukować. Nawet rysio z klanu porzucił taksówkę na rzecz budowlanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaznajominony :) Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 109.243.12.* 09.02.10, 17:31 jak wezmiesz pod uwagę ze bedzie trzech kierowców na jedno auto ??? 3x przeciętnie 170 godzin miesięcznie na kierowce to 510 godzin pracy taxówki miesiecznie :):):) a wtedy wyliczenia wyglądają innaczej :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: do maarek5 IP: *.radom.pilicka.pl 12.10.10, 19:31 1000zł paliwo/4,3zł/l=232 litry ON 232litry/8l(średnie spalanie na 100km)*100km= 2907 km miesięcznie 2907* 2złza1km =5800zł/miesiąc www.radom.pl/bip/portal.php?aid=12103247734824172523d29 5800zł-2200zł kosztów(Twoje)= 3600zł Przeważnie Taksówki mają instalacje gazowe więc koszty spadają. Pomijam tu opłatę za klapnięcie drzwiami bo nie odliczam dojazdów do słupka. 12 godzin dziennie przy 12 kursach to daje 1 kurs na godzinę. Cóż mogę doradzić dorabiaj na drutach i absolutnie nie mów że dokładasz do interesu. Złote czasy minęły wraz z FSO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grtuby Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.10, 20:46 Czlowieku o jakich premiach ty piszesz?Na autobusach tam zarabiaja 1400 przy 170h.Jaka odpowiedzialnosc i wozek.to jest wyzysjk. Odpowiedz Link Zgłoś
succour Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacji 08.02.10, 13:38 Michalczewski cytuję;"- Celem, który sobie postawiłem, jest podniesienie standardu i bezpieczeństwa podróżowania pasażera, dbałość o środowisko oraz poprawa wyglądu radomskich ulic poprzez ujednolicenie wyglądu aut przewożących mieszkańców - tłumaczy. - Tym chcę walczyć z konkurencją o klienta na rynku radomskim. Obecne teraz na rynku radio taxi zrzesza prywatnych przewoźników nieoferujących żadnych zunifikowanych standardów poza numerem służącym do zamawiania taksówki - uważa". CZYSTY POPULIZM I DEMAGOGIA - coś w rodzaju jak to mrówkom dobrze zrobić przejście dla pieszych. Jak na nasze miasto przewoźnicy TAXI są wystarczająco doskonali. Chyba, że burzymy dobre bo musi być moje. A co do marki aut to pewnie Mitsubishi Colt bo Zeszuta otwiera salon tej marki i to w ofercie bliskiej sprzedaży ok 100 szt na najbliższy rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolp Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.pilicka.pl 08.02.10, 13:58 O ile w mieście byłoby przyjemniej dla oczu gdyby wszystkie taksóweczki były ujednolicone. Ten sam kolor i oznaczenia. Ewenement na skalę kraju i wielki plus dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwia Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.infoplus.com.pl 08.02.10, 18:29 bardzo dobry pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makao Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.centertel.pl 08.02.10, 19:42 Czyżby pan Michalczewski najął tu klakierów?Przecież ci nowi taksówkarze nie stworzą nowych miejsc pracy tylko wygryzą dotychczasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.10, 14:36 Zeszuta otwiera salon tej marki i myślisz że Michalczewski (syn) którego ojciec jest właścicielem salonu Subaru w naszym mieście weźmie od niego samochody a nie od ojca? U,tatuś by go chyba zjadł że taką forsę dał konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.10, 20:49 synek to p[-ionek pod skrzydlami ojca.w gklowie pustka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 17:45 Akurat w tym przypadku daleko upadło jabłko od jabłoni.Synalek nie ma wielu wspólnych cech z Ojcem, interes własny przedkłada nad interes rodziny wiec na pewno nie da zarobic... A co do pustki to sie w stu procentach zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomskrok Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacji 08.02.10, 23:55 Ciekawe czy do nowej firmy taksówkarskiej przejdzie słynna pani taksówkarka jeżdżąca peugeotem; o której kryzą tak wiele legend. Uwielbiam ten smaczek kiedy wsiadam na postoju (zawsze wieczorami) do taksówki a tam owa słynna Pani. Cóz za elegancja;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peugeot Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.10, 09:13 Pewnie tak za 950 zł. każdy by chciał tam jeżdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 193.111.144.* 09.02.10, 09:34 Jezeli kogoś stac na taksówkę to nie patrzy czy zapłaci 10-czy 12 zł bo taka bedzie róznica Jak bedzie chciał zaoszczedzic to pojedzie autobusem. Ja jestem związany tylko z jedna firma mam do niej zaufane kierowce który wozi mi matke na rehabilitacje i chyba nie chce zmieniac za kilka groszy taniej ale nie sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeep Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.pilicka.pl 09.02.10, 12:19 Londyn, Nowy Jork i setki innych miast znane są między innymi z tego iż rynek "taksówkowy" jest tam ujednolicony. Każdy wie gdzie jeżdżą czarne taksówki. Żółte też :-) A każde miasto tylko na tym zyskuje poprawą swojego wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 195.93.162.* 09.02.10, 12:50 950 zł na warunki radomskie to i tak dużo. Lepsze to niż staż za 670 zł Odpowiedz Link Zgłoś
allegro6 Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj 03.07.16, 16:20 Hej a o co chodzi z tą laską? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
3artholomew Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj 09.02.10, 13:35 "Jeśli u konkurencji ceny będą o kilkadziesiąt groszy niższe, to nie mam wątpliwości - większość wybierze tańszego przewoźnika". TO STRASZNE!!! TRZEBA COŚ KONIECZNIE Z TYM ZROBIĆ! NIE MOŻE BYĆ PRZECIEŻ TAK, ŻE BĘDZIE TANIEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 78.88.133.* 09.02.10, 13:44 Jaki sens być taksiarzem za 1300 zł i pracować dla kogoś. To chyba tylko praca dla nieudaczników życiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.10, 17:52 Typowi radomscy frustraci, ktos wam broni zalozyc firme i placic po 3000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.ats.pl 09.02.10, 22:05 i bardzo dobrze, bo konkurencja sprzyja podnoszeniu jakosci uslug i/lub obnizeniu kosztow dla podrozujacych. standaryzacja aut bardzo mi sie podoba. mam nadzieje ze beda mieli tez kilka taxi na 6 osob. mam nadzieje ze pierwsza padnie MPT bo od kiedy wiozacy nas kierowca okradl moja kolezanke wole czekac 10min na mrozie na taxi z innej korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 78.88.133.* 10.02.10, 09:07 Mam nadzieję że koleżanka zgłosiła to na policję, bo jak nie to może ktoś Ci narobić przykrości za bezpodstawne oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 80.249.5.* 24.02.10, 19:53 ktos tu robi niezla propagande, ciekawe czy sam pan michalczewski czy raczej jakis niedoinformowany .sam jezdze z MPT i nie narzekam na brak taksowki bądz niemilych kierowcow, a ty jak nie wiesz to ci napisze,ze za takie pomowienie mozesz miec klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.internet.radom.pl 24.02.10, 22:18 wielkie dzieki za troske o ilosc moich klopotow ale dam sobe rade sam. probowalem wylasnic sprawe w centrali "korporacji" ale nawet nie oddzwonili tak to obsluga. Odpowiedz Link Zgłoś
radom1983 Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacji 11.02.10, 19:59 Co do MPT to już dawno nie korzystam z ich usług, jakoś dziwnie szybciej na ich licznikach przeskakują cyferki. Nowa korporacja będzie korzystać z hyundai, salon tej marki będzie otwarty obok salonu subaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 12.02.10, 21:10 masz racje mpt stoja i zebrza pod lokalami a jak zadzwonisz to nie maja wolnych samochodow posilkuja sie inna korporacja mowie im paPAPAPAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 91.203.53.* 25.02.10, 18:35 Przydałaby się możliwość zamówienia taksówki z fotelikiem dla dziecka. Na razie nikt tego w Radomiu nie oferuje a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moloch Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.opera-mini.net 25.02.10, 18:37 ...i możliwość zapłaty kartą kredytową - też w żadnej taryfie w naszym miasteczku nie można! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 25.02.10, 19:00 Zawsze możesz po drodze stanąć przy bankomacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Huuura ! Będą nowe miejsca pracy IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.10, 08:07 Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuura ! Wreszcie będą nowe miejsca pracy. PUP też wykaże się dając dotację na tworzenie miejsc pracy ilość pracowników = 50 x 18000 PLN/na pracownika. Ładna sumka trafi do właściwych rąk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: Huuura ! Będą nowe miejsca pracy IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.10, 08:10 Wnioskuję o odznaczenie Dyrektora Bakułę Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 150 Re: Huuura ! Będą nowe miejsca pracy IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.10, 04:57 Chyba coś żle liczysz. nie wieżę aby te nowe samochody pracowały tylko przez 8 godzin. Więc potrzeba trzech kierowców a to już daje 150x18000zł. Niech żyją układy i układziki!!! ps. niech ktoś idzie i powie że chce sam otworzyć działalność i zostać taksówkarzem na to w PUP nie ma pieniędzy odsyłają do Michalczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Huuura ! Będą nowe miejsca pracy IP: 91.203.53.* 28.02.10, 20:46 Otwarcie nowej firmy jest DOBRE dla 200.000 radomian. Oczywiście jest niedobre dla kilkuset dotychczasowych taksówkarzy. Ale przecież taksówki są dla radomian a nie taksówkarzy. Wybierajmy więc tańsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *&* Re: Huuura ! Będą nowe miejsca pracy IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.10, 06:52 Nie kumasz NIC a NIC. Ceny mogą być mniejsze bo PUP będzie pensje sponsorował a potem wszystko będzie po staremu. Nie chce mi wierzyć się, że Michalczewski będzie tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Huuura ! Będą nowe miejsca pracy IP: 91.203.53.* 02.03.10, 16:08 Jeśli: -3 pracowników będzie użytkowało 1 auto, - będą hurtowo kupować paliwo dla autobusów i taksówek, - będą naprawiać swoje taksówki w stacji obsługi ITS, - dyspozytorzy będą wspólni dla taksówek i ITS, - itd, to będą mniejsze koszty od jakiejkolwiek konkurencji i powinno być taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAXIDRIVER Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.10, 14:37 Według kodeksu drogowego w taxi nie obowiazuje fotelik dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 109.243.190.* 23.03.10, 21:35 a wie ktoś jak sie ma nazywać ta korporacja ?? dzisiaj widziałem białą KIA soul z pomalowanymi pasami i nazwą "TAXI 69" wyglądała świetnie ! jeżeli to o to chodzi to nazwa podoba mi sie bardzo :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.10, 21:19 Z takim nr startowal na wyscigach motorowych wiec to taka nazwa.Zbyt duzych osiagniec nie mial.Duzo ryzykowal.Tam zdrowiem i kasa ojca a tu tylko dotacjami.Taka roznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.10, 20:35 gdyby nie dostal dotacji na nowe miejsca pracy i tabor to nie otwieralby prywatnej korporacji.Wie co robi.Ludzie beda pracowac tez za grosze. takie mamy rzady Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj 24.03.10, 13:24 zaczyna sie konsolidacja na radomskim rynku taxi. kilka dni temu zamawialem jak zawsze taxi z 9622 (ekspress) a mila Pani dyspozytorka informuje mnie ze moze rowniez przyjechac kierowca z super taxi. bardzo dobrze, ze pojawia sie nowa "korporacja" w radomiu bo na konkurencji zyskuja klienci. a "starzy" niech nie biadola tylko sie biora do walki o klientow, bo jak pojawia sie pierwsze taxi Michalczewskiego to bedzie juz o wiele trudniej przebic sie z reklama czy innymi akcjami promocyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzystam z taxi Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 15:39 niech działa, taksóweczki będą ładne jedno kolorowe, wizerunkowo super. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj 24.03.10, 18:52 Oby tylko kasy się im nie psuły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.10, 14:54 ale nie tylko korporacji lecz również nowych postoi taxi między innymi na osiedlu akademickim przy ul. chrobrego 50,jak mam przechodzić przez jezdnie albo moje dziecko ,po stronie wieżowców mam postój taxi,gzie ostatnio coraz częściej stają taksówki,lecz słyszałam że niektórzy taksówkarze z naprzeciwka /postój przy żaku/strasznie im ubliżają a szczególnie niejaki pan MANIAK /czyżby to zbieżność nazwisk czy rodzina naszego radnego/BRAWO DLA WYDZIAŁU INFRASTRUKTURY KTÓRY WYZNACZYŁ TEN POSTÓJ TAXI .wygoda i bezpieczeństwo dla mieszkańcow wieżowcow /chrobrego 48,50,52,54 i innych bloków/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi dla wszytkich Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.10, 16:56 Proponuję postój taxi przy każdym bloku w Radomiu!!!Kosztowniak i PIS płacą!!! P.s. Tu chcę mieszkać. Siła w precyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisuar Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.10, 20:42 Proponuję dorzucić po jednym pisuarze przy każdym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 16:58 MOŻNA BY TEŻ ZEZWOLIĆ TAKSÓWKOM NA POSTÓJ PRZY PRZYSTANKACH AUTOBUSOWYCH TAK JAK JEST W WARSZAWIE /np.po 2 taxi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.10, 21:58 WAZELINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 04.05.10, 07:50 Michalczewski gdzie jesteś? Nie dostałeś dotacji? Przecież już maj a "twoich" taksówek nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 78.88.133.* 08.06.10, 20:32 pan Michalczewski zamiast stworzyć korporacje z nowymi samochodami to PROSI SIĘ OBECNYCH TAKSÓWKARZY Z LICENCJAMI O PRZEJŚCIE DO NIEGO ZE SWOIM SAMOCHODEM ,JUŻ NIE PROPONUJE NOWYCH SAMOCHODÓW I PENSJI, TYLKO CHCE POBIERAĆ OPŁATĘ 2 ZŁ OD KURSU , CZYLI ŁATWY GOTOWY GROSZ NP/kurs wyniesie 6zł to kierowcy zostaje 4zł w dzień ,a w nocy 3,50zł/, ale nie gwarantuje ile będzie kursów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrum :) Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 109.243.23.* 09.06.10, 18:59 na stronie www.taxi69.pl napisane jest 2.00 i 2,50 a nie 3,50 ... a po za tym żadna korporacje nie gwarantuje liczby kursów tylko pobiera ryczałt od 200 do 300 pln . dzielenie się z potencjalnymi taksówkarzami a nie pobór stałych opłat to rozsądne rozwiązanie mi sie wydaje. tak czy innaczej jakoś klienta bedzie musiał namówić do kożystania z jego numeru :) stronka fajna :) czy sie prosi ? myśle że mógłby kupić ich wszystkich razem wziętych wiec co najwyżej daje propozycje współpracy :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 09.06.10, 21:04 Nie wyszedł przekręt z dotacjami! Żeby wyjść z twarzą wymyślił sobie nową korporację! Według mnie w chwili obecnej się prosi. P.s. Pomysł był dobry ale nie na to miasto i nie z użyciem dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 94.254.245.* 09.06.10, 21:49 o ile wiem to w UP każdemu pracodawcy przysługuje na ustalonych zasadach dotacja na tworzenie nowego miejsca pracy i to ok 18 tys pln, wiec mowa o przekręcie chyba nie na miejscu :) jedynymi którzy na tym stracą to mieszkańcy radomia bo dalej będą musieli jezdzić z ubecją :):):) co do proszenia to w interesach to słowo też jest nie na miejscu, bo jakoś nie czuje by musiał za wszelką cenę mieć radio taxi aby sie utrzymać . pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victoria Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.10, 01:46 A czy myślisz,że nie będzie przyjmował do swojej korporacji ubeków? Żaden grosz nie śmierdzi ubecki, zomowski, milicyjny, wojskowy, strażacki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 78.88.133.* 10.06.10, 22:07 zamów centrum a przekonasz się że tam jeżdżą ubecy zomowcy policjanci i wojskowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 188.33.16.* 20.06.10, 10:24 a ja to myśle ,że wkręca taksówkarzy ,żeby pozniej nic nie mogli powiedziec ze nieuczciwa konkurencja itp... stronka ładna:):) żadna z istniejących firm nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 188.33.118.* 26.08.10, 18:57 no i co ?? śmialiście sie z Michalczewskiego że sie prosi o to by jezdzili u niego na radiu taksówki:) dzisiaj jechałem Tartaczną i widziałem cały rząd pięknie oklejonych białych samochodów:) chyba hyundai ale nie jestem pewny co to było. miały już koguty wiec start pewnie niebawem :) ciekawe kogo wybiorą pasażerowie ? ja jade taxi 69, zobaczymy o co chodzi i czy bedzie drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 27.08.10, 15:59 a mnie się to podoba: ''Do momentu uruchomienia systemu lojalnościowego z każdego zgłoszonego przez Państwa zlecenia przekażemy 0,50 pln na Radomskie hospicjum im. Królowej Apostołów.'' I z dzieckiem bezpieczniej,bo mają foteliki. Hmm,a jeszcze niedawno sama byłam na nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy taksówkarz Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 89.108.241.* 12.10.10, 17:17 no to sie zaczeła prawdziwa wojna:):):) : www.facebook.com/pages/Radom/TAXI-69-Radom/163756810304783?ref=sgm#!/pages/Radom/TAXI-69-Radom/163756810304783 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałosny Robert Mic Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 12.10.10, 21:11 Jeżeli chcecie przejechać się Taxi6na9 to zapraszam w wekendy pod klub Mojito klientów nagania sam "pan" Robert Michalczewski, który chyba oprócz tego jest tam cieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.pilicka.pl 12.10.10, 22:15 no jeżeli nic innego zarzucić nie możesz to znaczy że jest dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zartiepl Ja też się boję :-( 12.10.10, 20:09 Ja też się boję. Od razu wyjaśniam: taksókarzem nie jestem. Jestem za to użytkownikiem dróg, na których zdarzyło mi się już taksówki z tej nowej firmy spotkać. Jeżdżą nimi chyba jakieś gnojki na sterydach! 80 - 90 km/h po mieście i slalom między innymi samochodami to chyba w tej firmie norma :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywnie Re: Ja też się boję :-( IP: 188.33.34.* 12.10.10, 20:23 klient nasz pan :):):) a taak na poważnie to chyba nie możliwe, mają gps założone wiec każdy ruch jest rejestrowany i wg mojej wiedzy podstawowym czynnikiem mierzonym w takich zabawkach jest pomiar prędkości. i tak na marginesie nie obrażaj ludzi... w ich wypadku każdy "wisi" na stronce firmy i możesz go zawsze podpier... do firmy ,że robi coś nie tak;) wiec nie wydaje mi sie żeby jezdzili zle po radomskich drogach :) a już zupełnie innym tematem jest szybkość - niech pierwszy rzuci kamieniem ten co jezdzi 50 km /h ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVO Co dalej z tym dziwnym Taxi? IP: *.radom.vectranet.pl 06.01.11, 21:23 Młody Michalczewski tak pisał o utworzeniu swojej firmy taksówkowej w lutym ubiegłego roku: „- Celem, który sobie postawiłem, jest podniesienie standardu i bezpieczeństwa podróżowania pasażera, dbałość o środowisko oraz poprawa wyglądu radomskich ulic poprzez ujednolicenie wyglądu aut przewożących mieszkańców - tłumaczy. - Tym chcę walczyć z konkurencją o klienta na rynku radomskim. Obecne teraz na rynku radio taxi zrzesza prywatnych przewoźników nieoferujących żadnych zunifikowanych standardów poza numerem służącym do zamawiania taksówki. Dodaje, że samochody jego korporacji będą fabrycznie nowe, z ekologicznymi silnikami. Każde auto zostanie wyposażone w klimatyzację, poduszki i kurtyny powietrzne. Samochody mają być też bardziej komfortowe dla pasażerów niż te, które teraz spotyka się na radomskich ulicach. Wszystkie auta będą białe i identyczne pod względem wyposażenia. Na razie nie chce ujawniać marki.” Dziś, po kilku miesiącach funkcjonowania tej firmy wiemy, że to bzdury. Cały ten pomysł, to precyzyjna kalkulacja, wszystko przemyślane co do grosika. Głodowe pensje dla kierowców i kaprysy pracodawcy, mające przynosić oszczędności. Kierowcy bez licencji, młodzi, najczęściej bez żadnego doświadczenia. No i te bardzo” komfortowe” samochody, czyli koreańskie, ciasne wozidełka, które już zaczynają się sypać. Marka wybrana zresztą nie przypadkowo i nie komfort tu decydował, bo tego nie ma, ale zupełnie inne względy. Sprawa druga – Michalczewski twierdzi, że żadna firma taxi nie oferuje dotąd zunifikowanych standardów. I bardzo dobrze, a co to wojsko!? Czy koniecznie musimy mieć zunifikowane taksówki? A co to za standard Kia Soul? Wstyd! Nie dziwę się taksówkarzom z prawdziwego zdarzenia, którzy wybierają stare Mercedesy W124, bo to auta niezniszczalne i bardzo komfortowe. Nie da się tego porównać do koreańskiej tandety. Kia to typowe auto dla akwizytora – pojeździć i wyrzucić. Tatuś Michalczewski mógł sypnąć trochę grosza na porządne samochody, ale wiadomo – bogactwo jest wprost proporcjonalne do skąpstwa. Nie jest dla nikogo tajemnicą, że kluczem dla każdego biznesmena jest umiejętność wydawania nie swoich pieniędzy, czyli dotacje, wsparcia itp., itd. Bycie bogatym polega na przyjemności posiadania, a nie wydawania. Od wydawania kasy są ludzie biedni. I jeszcze kwestia wolnego rynku, który podobno tu zadziałał. Niestety, jest to bardziej wolna amerykanka niż wolny rynek. Taksówkarz musi spełnić określone warunki by wykonywać zawód, a tu jeździć może każdy. Rozpieszczonemu synkowi Michalczewskiego pewnie sprawia wiele radości, że odbiera robotę radomskim taksówkarzom. Nie mam pretensji do wolnego rynku, ale do władz miasta, które pozwalają wozić ludzi byle komu i byle czym. No, ale Jaśnie Pan Michalczewski zapewnia nowe miejsca pracy, za całe 950 zł na miesiąc! Szkoda, że nikt nie policzył, ilu taksówkarzy musiało w tym czasie zrezygnować z pracy i albo biorą zasiłek z PUP, albo drapią się po głowie jak przeżyć. Tatuś Michalczewski mógłby synkowi zapewnić inne rozrywki, może takie, które nie odbierają ludziom pracy. Myślę, że radomscy taksówkarze trochę za słabo się organizują i buntują. Powinni powalczyć przede wszystkim o limity licencji, a potem o to, by radni i posłowie zrobili porządek z przepisami dotyczącymi przewozu osób. Wolność, nie znaczy, że każdemu wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan taxi 69 Re: Co dalej z tym dziwnym Taxi? IP: 46.113.104.* 19.01.11, 02:01 ale bzdury :) to co piszecie świadczy tylko o waszej głupocie ;) słyszałem nowe pojazdy niebawem ;) jak chcecie się bawić w czarny PR to pierw do szkoły matoły bo z tego tekstu jedyne co można wyczytać to zazdrość ;) swoją drogą : 10 500 zleceń - Radom już wybrał ;) nauczcie sie czytać przepisy !!! licencja wydawana jest na pojazd !!! ale z kąd to możecie wiedzieć skoro 70 % kierowców abc takiej licencji nie ma :)::) moim zdaniem Michalczewski powinien postawić wszystkie swoje taksówki naa postoju koło teatralnej i zrobić z Wami porządek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rez. a jak ma nu Re: Co dalej z tym dziwnym Taxi? IP: *.static.korbank.pl 15.08.11, 21:02 ale z ciebie d il a michalczewski ma pewny jestes to jest jego nastepny numer zeby kase wyciagnac od panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Co dalej z tym dziwnym Taxi? IP: *.opera-mini.net 01.05.12, 00:08 Jezus Maria! Dopiero teraz dotarłem do tego. Przez przypadek, bo mam zamiar zmieniać pracę i chwilowo jednak wrócę na postój. Z doświadczenia wiem, że każdy kierowca ma licencje taxi. Niejasności, a tak było u nas, wynikają z tego, że licencja jest przypisywana do samochodu. Poza tym kiedy ITD kontrolowało miasto, ABC zawsze miało ruch. Piszesz człowieku głupoty. Twoje Taxi zniknie z rynku. Inicjatywa jest słuszna, nawet pomysł mi się podoba. Ale i tu mi chyba przyznasz rację, to jest tylko Radom. A te Kia Soul ktoś musi spłacić, nie? Przyczepiłeś się do ABC, a to Centrum zje tego Twojego Michalczewskiego. Zresztą dla próby raz jechałem taxi 69. W oczy rzuca się nakład finansowy, jest OK. Poza tym nie ma różnicy. Pozdrawiam, taksiarz z paroletnim stażem! Powiem Ci że nawet byłem za Taxi 69, ale moim zdaniem to jednak zbyt mała rewolucja. Warszafka by to łykneła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Co dalej z tym dziwnym Taxi? IP: 46.113.104.* 19.01.11, 02:09 jaki przewóz osób ?? licencje miasto wydaje na samochód a nie na kierowce !! gdybyś miał to byś wiedział :):) jeżeli firma zatrudnia kierowce to musi on zdać tylko państwowy egzamin z zakredu transportu osób i topografi miasta . właśnie takie jest rynek - klient wybiera i koniec kkropka . różnica między Michalczewskim a resztą jest jedna : on wystawia paragony co świadczy definitywnie o tym ,że wszystkie papiery ma ok. zresztą zdjęcie licencji umieszczone jest na facebookowej stronie . ależ wam zalazł za skóre :):):) Panie Michalczewski tak trzymać !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kient Re: Co dalej z tym dziwnym Taxi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 11:29 Zrozumcie wreszcie, że nie każdy życzy sobie jeździć śmierdzącą, starą, zazwyczaj rozklekotaną "taxi". A już na pewno nie życzy wysłuchiwanie swojskiego żargonu "złotówy". Nie walczcie za pomocą czarnego PR, ale JAKOŚCIĄ! Bardzo dobrze, że powstała nowa korporacja - bo będziecie musieli (starzy wyjadacze) próbować dotrzymać im w standardzie. powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc19666 Re: Ja też się boję :-( IP: *.radom.vectranet.pl 07.01.11, 19:58 TAXI 69 Radom więc sprawa wygląda tak : od 8 września do dnia 31 grudnia: przejechaliśmy 98 367 km. wykonaliśmy 10 515 zleceń ;) ...zużyliśmy 8 679 L paliwa :( średni czas dojazdu do klienta : 12 minut :(:( tylko 7 aut .... obiecujemy poprawę i już niedługo nowe następne auta ;) Tatuś musiał nieżle dołożyć do tego interesu. Z tych liczb wynika, że nawet nie starczyło piniędzy na wypłaty dla kierowców. teraz doskonale widać dlaczego większość kierowców uciekła od takiego "dobrego" pracodawcy po dwóch miesiącach pracy. Tak trzymać panie Michalczewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVO Re: Ja też się boję :-( IP: *.radom.vectranet.pl 07.01.11, 23:15 Rozumiem, że w ten sposób kończy się kariera Roberta Michalczewskiego jako potentata taksówkowego. A wie ktoś czy PUP dał kasę na to przedsięwzięcie? Jeśli tak, to sprawa ewidentnie pachnie kryminałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: Ja też się boję :-( IP: *.play-internet.pl 19.01.11, 19:05 myślę Panowie ,że te liczby Was przeraziły ... policzmy : średnio kurs taksówką ( wg mnie) wynosi 15 pln co daję 157 725 pln. ok 50 tys miesięcznie. na stronie taxi jest 15 kierowców co powoduje koszta (15 x 1317 minimalnej pensji) 19755 pln x 3 mies = ok 60 tys 8679 L paliwa to jakieś ok 40 tys koszty nowego kia przy kredycie 60 tys za szt to ok 1300 pn miesięcznie x 7 aut + ok 9 tys 60 tys pensje 40 tys paliwo 9 tys samochody koszt utrzymania biura w radomiu 4 dyspozytorkami to jakieś 5-6 tys razem : w dużym zaokrągleniu 120 tys pln co daje 37 tys zysku .... / powiedzmy 10 tys miesięcznie. więc jakieś gadanie o tym ,że ktoś ma kaprys albo dokłada do interesu jest tylko przykładem braku znajomości tego interesu. osobiście pomysł mi się podoba, nowe samochody również - bo to właśnie świadczy o podejściu do kllienta i jestem przekonany że właśnie wkurzacie się bo wyprzedził Was o epoke ! a jeżeli to kaprys to boję się pomyśleć co będzie z Wami jak podejdzie do tego na poważnie... bo zapowiedz nowych samochodów chyba właśnie o tym świadczy. Chce otrzymywać paragon za swoje pieniądze ! chce wiedziec z kim jade ! przeczytałem wszystkie komentarze i już od samego początku pisaliście nieprawdę co powoduje moje co raz to głębsze przekonanie ,że wreszcie znalazł się ktoś kto robi z Wami porządek w białych rękawiczkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Ja też się boję :-( IP: *.radom.vectranet.pl 20.01.11, 10:13 Śedni kurs taksówką może i 15zł ale na pewno nie w Radomiu - ale niech będzie 12zł to daje 126 180zł, 15 kierowców po 1317zł brutto czyli (koszt zatrudnienia pracownika dla pracodawcy 1560zł) 15x1560zł co daje 23400zł miesięcznie. Od 8 wrzesnia do końca roku to nie 3 miesiące a prawie 4 ale przyjmijmy 3,5 czyli 3,5x23400zł to daje 81900zł. paliwo masz rację około 40 000zł pensja dla biura niech będzie 5 000złx3,5 to daje17 500zł, samochody 9 000złx3,5 daje 31 500zł. podsumujmy dochód 126180zł koszty 170 900zł. Czyli zysk wynosi..... P.S. Matematyk coś słabo liczysz kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakistan Re: Ja też się boję :-( IP: 195.3.153.* 20.01.11, 21:24 Taksówki Michalczewskiego to świetny pomysł. Czyste auta, dobra cena, wygodne - siedzi się wysoko, w autach pachnie. Jeżdżę tylko z nimi. Są jednak wady: czasem nieakceptowalny czas oczekiwania na pojazd, brak obiecanych fotelików dla dzieci (szkoda, bo to grosze a dla dzieciaka bezpieczeństwo), brak akceptacji kart płatniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASS Re: Ja też się boję :-( IP: *.radom.vectranet.pl 21.01.11, 03:38 Argument że to nowe samochody byłby może na miejscu, gdyby nie były to ciasne, koreańskie gówna, skaczące na radomskich dziurach jak słynne 126p. Ale widzę że pisują tu miłośnicy Michalczewskiego to i jakieś dziwne opinie się pojawiają. Sami kierowcy - tragedia! Ja tam wolę jechać starszym, ale cywilizowanym autem z doświadczonym taksówkarzem. Co do zapachu w tym klamocie szlachetnej marki KIA też mam pewne wątpliwości, bo przy takiej pensji, to kierowcy nie stać nawet na najtańszy dezodorant. A wtedy żadne specyfiki samochodowe już nie pomogą. Krótko mówiąc - niewolnictwo kręci się na całego, a jaśnie pan kasę liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Ja też się boję :-( IP: *.play-internet.pl 23.01.11, 20:01 przemawiają przez Ciebie tylko emocje. co do wielkości samochodów to piszesz nieprawdę ! wystarczy popatrzeć jak taki soul stoi na światłach koło innych samochodów:) jest wyższy i szerszy niż popularny mercedes "okularnik" . na pewno łatwiej kupić dezodorant zarabiając 1000 pln niż 600 zasiłku . dodam że jesteś zwykłym chamem bo obrażasz ludzi którzy pracują na podstawie umowy o pracę nazywając niewolnikami... można w ten sposób ocenić każdego kto pracuje gdzieś albo u kogoś . Każdy i czytający wypowiedz szybko zrozumie że możesz być tylko sfrustrowanym , śmierdzącym taksówkarzem w starym i ciasnym samochodzie. Michalczewski po to założył firmę ,żeby zarabiać pieniądze ... na siłę nikogo nie trzyma ... krótko mówiąc - dla mnie pasażera wygląda to tak: jadę w nowym aucie które codziennie jest sprzątane, jak kierowca jest niemiły albo nie dba o higiene to mam do kogo zadzwonić i zwrócić uwagę, co najważniejsze : ta sama droga, ta sama pora w 69 płace 12 pln za drogę z pracy do domu a u innych od 15 do 20 z kąd to się bierze ?? bo " jaśnie pana" kontrolują i musi dbać żeby wszystko było ok. wystawia paragon za każdym razem . 1 na 20 przejazdów dostawałem paragon :) o czym to świadczy ??? codziennie jadę do pracy i do domu taksówką i na prawdę bawiło mnie jak za każdym razem zacinała się kasa albo nie było papieru :) pokazal wam jak to powinno wyglądać i teraz syczycie z wściekłości. a pomysł żeby dawać w taksówkach bonusy - świetny!! pozdrawiam wszystkich kierowców z taxi 69 a w szczególności Panią Małgosięi Kasię !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Ja też się boję :-( IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.11, 04:53 Panie Michalczewski pisz pan pod swoim nazwiskiem a nie ukrywaj się pod jakimś pseudonimem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Ja też się boję :-( IP: *.multifox.pl 26.01.11, 22:15 a niby czemu uważasz, że to właściciel pisuje? Ja nie jeżdżę zbyt często ale popieram w 100% przedmówcę. Samochody są przestronne, czyściutkie, kierowcy sympatyczni. I fakt podstawowy: jest taniej i jest PARAGON! Minus to czas dojazdu (ale można zamówić wcześniej na konkretną godzinę) Panowie z innych korporacji: pomyślcie, może czas na zmianę jakościową Waszych usług??? Jeszcze jedno, kto pisze paszkwile na innych, świadczy TYLKO O SOBIE, nie o tym o którym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 193.111.144.* 21.01.11, 10:30 bravo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: su Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: 195.3.153.* 27.01.11, 16:46 Kiedy będą te obiecane foteliki dziecięce i terminale do kart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.11, 19:35 w/g inspektoratu o transporcie drogowym w taxi nie ma obowiązku przewożenia dzieci w fotelikach,a odnośnie paragonów powiedzcie, gzie ich nie dają ,będę wiedziała gdzie to zgłosić,a średni kurs w Radomiu to ok 10zł,jeżdżę codziennie taxi ,korzystam z różnych korporacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 00:38 nawet policja nie zatrzymuje jak dziecko nie jest w foteliku:) co nie znaczy ,że nie trzeba dziecka w nim wozić!!! ale to każdego rodzica osobista decyzja i odpowiedzialność . dzisiaj jechałem mpt - pan kierowca tłumaczył mi iż nie wyda paragonu ponieważ jeszcze nie zmienił vatu na 8 % i nie może wydawać paragonów bo tak go poinformowali w urzędzie skarbowym. nie znam się na tym o co chodzi ale paragonu nie dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Radomscy taksówkarze boją się nowej korporacj IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.11, 09:11 czyli mpt pracuje nielegalnie ostatnio korzystam z superekspres 19191 lub 19622 tam nie ma problemu z paragonami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Nie ma paragonu nie ma kasy IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.11, 23:50 Jeżeli taksówkarz nie chce dac paragonu fiskalnego - nie płacimy. I niech wzywa policję, prosze bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nie ma paragonu nie ma kasy IP: 193.111.144.* 31.01.11, 09:09 Chyba najlepsza korporacja superekspres 19191 lub 19622 nawet nie ma problemu zeby dziecko ze szkoły odebrać i do babci odstawić ja jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Nie ma paragonu nie ma kasy IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 23:02 w woli uściślenia :) żeby odebrać dziecko ze szkoły potrzeba pisemnego upoważnienia z imienia i nazwiska kierowcy który po dziecko przyjedzie . w takim wypadku musieli byście całą listę nazwisk udostępnić . a nie jestem przekonany czy każdy kierowca zgodnie z wymaganiami funkjconuje w superekspresie . i na koniec mam prośbę : taka słaba kryptoreklama świadczy tylko o Was... co innego telebimy , nawet fajnie wyszły z jednak małym zastrzeżeniem - nie macie takiego mercedesa na stanie - więc ściema:) a radomianie mają dosyć ściemy i już mają rozeznanie w rynku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Nie ma paragonu nie ma kasy IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 22:54 jestem za !!!! w większości wypadków kierowcami są 40 letni emeryci którzy biorą emerytury po 2 - 3 tys a młodzi ludzie po studiach na bezrobotnym bez zasiłku!!! jedynym możliwym sposobem ukrócenia takiej sytuacji jest wybór odpowiedniej firmy. nie będę robił reklamy nikomu ale od dzisiaj NIE PŁACĘ !!! jeżeli nie otrzymam paragonu !!!! Korzystam tylko z taksówek które wystawiają paragony fiskalne !!! jak wystawia paragon - znaczy płaci podatek, ma zarejestrowaną działalność - jest możliwy do skontrolowania przez powołane do tego instytucje!! auto które po mnie przyjedzie ma mieć ubezpieczenie NW !!! (nieszczęśliwe wypadki) i ma odprowadzać do kasy miejskiej podatki !!! KONIEC ze ŚCIEMĄ na rynku taksówkowym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myhair Re: Nie ma paragonu nie ma kasy IP: *.algo.radman.pl 17.03.11, 00:46 "40 letni emeryci" to dobre :) to po 60 to kto jest, żywy trup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szacuneczek... Dobre, Lepsze, Najlepsze... :))))))))))))))))))))) IP: 193.111.147.* 17.03.11, 08:06 Trochę Ci czasu zabrało na przygotowanie odpowiedzi. Brawo... :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maiorka89 rynek taxi 15.08.11, 20:45 duży procent radomskich Taksówkarzy to emerytowani policjanci i wojskowi, nie licząc innych emerytów po 70-tce, którzy blokują miejsca pracy dla młodych ludzi. To, że taksówkarze kombinują i nie dają paragonów to z jednej strony nie ma się co dziwić bo rynek radomski jest tak wypchany że na ZUS i utrzymanie samochodu trudno zarobić w legalny sposób a to wina systemu w jakim żyjemy i urzędu skarbowego, który nie potrafi tego procederu wyeliminować. droga do poprawy TAXówkarskiego interesu to: 1. Eliminacja emerytów 2. Zmiana stawek (cena paliwa w ciągu kilku ostatnich lat wzrosła a stawki te same) 3. Ograniczenie liczby taksówek też stawiam na TAXI 69 (choć nie podoba mi się ta nazwa) Proszę moderatora o usunięcie numerów telefonu poszczególnych korporacji bo to nie miejsce na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś