Dodaj do ulubionych

DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ

15.05.10, 14:28
Dziewczyny, znacie takiego? Polecicie? Szukam namiarow, niezaleznie od tego
ile czeka sie na wizyte. Prosze o info, nazwisko, gdzie przyjmuje. Z gory
wielkie dzieki!
Obserwuj wątek
    • ammazuko_powrot Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 15.05.10, 21:33
      Podobno dobrzy ortopedzi przyjmują na Domagalskiego.
      W piątek będziemy tam na wizycie więc sprawdzimy;)
      • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 15.05.10, 21:48
        Byloby super, bede bardzo wdzieczna za opinie :)
        • marzena604 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 17.05.10, 21:41
          Ja też czekam na opinię... Muszę się w końcu z Miśkiem wybrać. Maciek strasznie
          stopy krzywi. A u Ciebie Iwinka, jaki jest problem-jeśli mogę widzieć?
          • lukrecja34 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 18.05.10, 07:34
            ja kiedyś chodziłam z synem do dr Krakowiaka w Mediconie i zadowolona byłam
            • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 18.05.10, 10:58
              Marzena, moj syn ewidentnie chodzi na palcach, tylko jak sie zapomni
              stanie na calej stopie. Nie pomaga gadanie NA CALYCH STOPACH,
              owszem, reaguje na nie, ale za chwile znow to samo. Nie ma placzu,
              zgrzytow, ze musi postawic cala stope, ale za chwile naturalniejsze
              dla niego jest chodzenie na palcach. I tak od pol roku :(
              • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 18.05.10, 10:59
                Lukrecja, dziekuje, zapisalam nazwisko
                • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 25.05.10, 09:07
                  Ammazuko_powrot, i co, bylas w piatek u ortopedy? Szepniesz
                  cos wiecej? ;) Pozdrawiam.
              • dortam Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 25.05.10, 14:14
                hej a ile twój malec ma lat? chodzenie na palcach jest fizjologiczne do pewnego
                wieku.Potem raczej trzeba iśc do neurologa rehabilitanta,żeby sprawdził
                prawidłowe napięcie mięśniowe.Sa bardzo fajne i proste ćwiczenia dla dzieci z
                takimi problemami.Raczej w 100% się wszystko normuje.
                • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 25.05.10, 15:26
                  Dorotko, Lukasz ma 21 miesiecy, jesli tak jak piszesz - to fizjologia - to
                  troche mnie uspokoilas, choc przyznam, ze kiedys tak czesto na palcach nie
                  latal, stad moje niepokoje :(
                  A moglabys napisac mi wiecej o tych cwiczeniach? Moglabym je wdrozyc jako dobra
                  zabawe. Dziekuje ;)
                  • lukrecja34 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 25.05.10, 18:32
                    swego czasu Pati dała mi namiary na fajnego fizjoterapeutę,żeby zbadał chód
                    mojej córki.facet był u nas w domu,bardzo sympatyczny i rzeczowy,zbadał małą i
                    nas uspokoił.za wizytę wziął 50 zł.polecam
                  • kasia111177 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 19.06.10, 20:39
                    Mój Łukasz też chodzi na palcach. Nie jest to ani prawidłowe, ani fizjologiczne,
                    niestety. Byliśmy i u ortopedy, i u neurologa. U nas rehabilitacja nie
                    przyniosła specjalnych efektów. Plusem jest to - że nie będzie miał platfusa -
                    tak ma wysklepione stopy - minusem - wada postawy w przyszłości i skrócenie
                    ścięgna Achillesa.
                    • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 20.06.10, 07:19
                      Lukrecja, czy masz moze jeszcze ten namiar na fizjoterapeute? jesli tak to
                      bylabym bardzo wdzieczna za podanie, temat aktualny - gagatek wciaz na palcach
                      pomyka :(
                      • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 20.06.10, 07:21
                        Kasia, fakt, z takiego chodzenia plaskostopia chyba byc nie moze, a Was
                        skierowal dalej pediatra?
                        • kasia111177 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 20.06.10, 12:31
                          Kiedy na standardowej wizycie u pediatry powiedziałam, ze Młody chodzi na
                          palcach - miał półtora roku - dostaliśmy skierowanie do ortopedy. Ortopeda
                          zlecił rehabilitację i wizytę u neurologa. Neurolog twierdzi, ze wszystko jest
                          ok, ale mimo rehabilitacji - wykonywanej i w domu i w przychodni rehablitacyjnej
                          - efektów nie ma.
                          Młody nosi buty z wysoką i sztywną cholewką, żeby utrudnić mu stawanie na
                          palcach - w trampkach, czy sandałkach bez pięty jest to jednak łatwiejsze.
                          • ivinka275 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 21.06.10, 08:33
                            Dzieki Lukrecja, juz wprowadzilam w telefon, bede dzwonic.
                            Kasia, no to jesli nic nie przynosi efektow to co dalej? Nic wiecej
                            niz dobre buty nie mozna w tej kwestii zrobic?
                      • lukrecja34 Re: DOBRY ortopeda dzieciecy NFZ 20.06.10, 08:12
                        służę-p.Wojtek Solorz, tel.604 351 172 :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka