Dodaj do ulubionych

1000 zaproszonych na dożynki !!! Balet z rozmachem

13.08.10, 12:51
Na echu napisali:

~Gość~
Napisano dziś, 08:40
Podobno na dożynki zaproszenia dostało ok 1000 gości, często też z małżonkami!
Wyobraźcie sobie, że trzeba dla tych ludzi przygotować 1000 obiadów no i
jeszcze coś do wypitki. A kto za to płaci? Pan płaci, Pani płaci,
społeczeństwo płaci. Tak się robi kampanię a co. Zamiast w drogi inwestuje się
w balet.

Kto jeszcze nie ma zaproszenia, i dla żony również, proszę się zgłaszać do
starostwa. Przed wyborami, każdy ma szansę poczuć się jak lokalny vip i
załapać się na darmowy obiad. Nie wiem jak z gorzałką ale pewnie tez coś będzie.
Nowa świecka tradycja dożynki w sierpniu w środku żniw.
Obserwuj wątek
    • mieszkaniec38 Re: 1000 zaproszonych na dożynki !!! Balet z rozm 13.08.10, 17:09
      A głupie ludzie pójdą po te ochłapy ze stołu pańskiego. A mata żryjta przecież
      to i tak za wasze, a nie za moje, powie Rudy i Sandał.Tylko pamiętajcie
      zagłosować bo na balecie byliście, z łaski panów i władców. A ludzie będą się
      cieszyć, że zaproszenie dostali, że ich ktoś wyróżnił.
      • karaoke111 Dożynki z Różańcem w ręku!? 13.08.10, 23:34
        Nie znalazłem się w tym zaszczytnym gronie 1000 zaproszonych i nie widziałem zaproszenia. Ciekawi mnie jak one wyglądają. Czy może jest to miniatura plakatów dożynkowych znajdujących się na przydrożnych słupach?

Długo się zastanawiałem nad symboliką tego plakatu. Co miałyby symbolizować: piękne, nie spracowane dłonie kobiety (jak z reklamy kremu do rak), trzymające chleb i oplecione różańcem?
        • tajnosagentos2 Re: Dożynki z Różańcem w ręku!? 14.08.10, 08:52
          Widocznie nie zasługujesz na łaskę wójta i starosty, tylko wybrani są godni by
          biesiadować przy jednym stole. Oni zawsze wykorzystują symbolikę religijną do
          swoich działań. Dla mnie to jest żenujące. W końcu nasze państwo jest świeckie.
          Jestem katolikiem ale uważam, że powinno się czynić w myśl zasady "bogu co
          boskie, a cesarzowi co cesarski". Ale oni wtedy nie mieli by już żadnych
          argumentów, a tak wykorzystują kościół, naszą wiarę, a potem i tak pewnie jak to
          zwykle na dożynkach będzie ochlaj i rozpusta. I gdzie tu jest miejsce na
          różaniec?! Profanacja!
          • manieksandal ochlaj i rozpusta 14.08.10, 09:21
            tajnosagentos2 napisała:

> Widocznie nie zasługujesz na łaskę wójta i starosty, tylko wybrani są godni by
            > biesiadować przy jednym stole. Oni zawsze wykorzystują symbolikę religijną do
            > swoich działań. Dla mnie to jest żenujące. W końcu nasze państwo jest świeckie.
            > Jestem katolikiem ale uważam, że powinno się czynić w myśl zasady "bogu co
            > boskie, a cesarzowi co cesarski". Ale oni wtedy nie mieli by już żadnych
            > argumentów, a tak wykorzystują kościół, naszą wiarę, a potem i tak pewnie jak t
            > o
            > zwykle na dożynkach będzie ochlaj i rozpusta. I gdzie tu jest miejsce na
            > różaniec?! Profanacja!

To po co na ostatnim kazaniu ksiądz mówił o ograniczeniu libacji. A tu dożynki z CHLANIEM i to obok szkoły. Ciekawe czy na to zezwala ustawa antyalkoholowa.
            • prawywyborca Re: ochlaj i rozpusta 15.08.10, 13:29
              Ten różaniec na plakacie to przegięcie. Przecież to nie jest impreza kościelna.
              Bo na imprezach kościelnych nie ma parasolek pod, pod którymi sprzedaje się piwo
              (i to znając życie po 5-6 zł i ohydne w smaku)Ale uwielbiają mieszać kościół do
              swej brudnej polityki
              • ranczowilkowyje Re: ochlaj i rozpusta 15.08.10, 14:04
                OBŁUDNICY. Jak trwoga to do Boga. A coś mi się zdaje, że TRWOGA przed wyborami coraz większa. Kmiecio robi w pory, a i rudy tak samo.
                • mieszkaniec38 Re: ochlaj i rozpusta 16.08.10, 08:43
                  Komu zaproszenie, komu. Bo idę do domu. Tylko pamiętajta, że trzeba głosować. Za
                  obiad i wypitkę kupuje się wasze głosy, nie bądźcie głupi, ludzie.
                  • lolotrolo Re: ochlaj i rozpusta 16.08.10, 12:30
                    oj chyba przyjadę jak tak wyżerka będzie a i przy okazji teściową odwiedzę :-))
                    • obserwer7 ochlaj, rozpusta i strach przed wyborami 19.08.10, 15:17
                      ranczowilkowyje napisała:

> OBŁUDNICY. Jak trwoga to do Boga. A coś mi się zdaje, że TRWOGA > przed wyborami coraz większa. Kmiecio robi w pory, a i rudy tak > samo.

ranczowilkowyje napisała:

> OBŁUDNICY. Jak trwoga to do Boga. A coś mi się zdaje, że TRWOGA > przed wyborami coraz większa. Kmiecio robi w pory, a i rudy tak > samo.

Też tak uważam. Moczymordy.
                      • karaoke111 Dożynki z różańcem, ale beze mnie 20.08.10, 23:16
                        Tak! W gminie Odrzywół jest już wszystko:
                        - kanalizacja (w prawdzie nie dla wszystkich, ale to nic),
                        - drogi (pełne dziur, ale to nic),
                        - chodniki (tylko w niektórych miejscach, ale to nic),
                        - szkoły (bardzo słabo wyposażone, ale to nic),
                        - przechowalnia dzieci, zwana przedszkolem (znajdująca się w świetlicy wiejskiej w Kamiennej Woli zamiast w wybudowanym do tego celu budynku w Odrzywole, ale to nic),
                        - miejsca dla rozwoju fizycznego dzieci, młodzieży i dorosłych dostępne dla wszystkich (ciulowe boisko za grube miliony, sypiąca się hala i atlas, którego za godzinę wynajęcia należy zapłacić więcej niż za siłownię z prawdziwego zdarzenia z instruktorem, ale to nic).

Tak. Teraz przyszedł czas na podsumowanie naszej ciężkiej pracy. Zabawa przy zespołach z najwyższej półki, gdzie każdy z nich przytuli za godzinny występ nie rzadko więcej niż średnio zarabiająca rodzina z gminy Odrzywół przez cały rok.

Dosyć!!!

Nie identyfikuję się z wami panowie, nie popieram waszej niegospodarności i jeszcze bardziej waszej obłudy, zakłamania i na domiar wszystkiego mieszania w to Religii.

Nie idę na waszą KAMPANIĘ WYBORCZĄ, na przedstawienie, zwane przez was DOżYNKAMI!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka