Gość: volvo IP: *.udn.pl 29.03.04, 12:04 Szukają miejsca, w tej chwili w Słowacji. Może Radom zaproponowałby lepsze warunki? Trzeba rozmawiać z Toyotą i Mazdą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdk Re: TOYOTA I MAZDA chcą budować swoje fabryki 29.03.04, 12:45 O Mazdzie nic nie slyszalem, a Toyota zdaje sie juz wybrala Slowacje :((( W Polsce Toyota ma juz kilka zakladow i planuje kolejne, ale glownie na Dolnym Slasku (Polkowice, Jelcz, Walbrzych...) Jesli Mazda faktycznie cos planuje, to nalezy sie o to starac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: TOYOTA I MAZDA chcą budować swoje fabryki IP: *.acn.pl 29.03.04, 12:48 Gdyby tak Mazda robiła w Radomiu swoją nową 6, to na pewno byłaby sporo tańsza niż obecnie. Fajne autko ta Mazda6:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hienna Re: TOYOTA I MAZDA chcą budować swoje fabryki IP: *.internet.radom.pl 29.03.04, 13:03 a NIBY KTO MNIAŁBY Z NIMI Z rADOMIA ROZMAWIAĆ przecież wszyscy są zainteresowani własnymi karierami nie bądż naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
europa10 Re: TOYOTA I MAZDA chcą budować swoje fabryki 29.03.04, 13:05 Jak to kto ma jechać? Tylko jdk! Gdyby tylko chciał to by nam to załawtił. 1000... co ja piszę... 100 000 nowych miejsc pracy! I mazdę o toyotę by załatwił. I fabrykę młotków też. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: TOYOTA I MAZDA chcą budować swoje fabryki 29.03.04, 13:51 europo10! Porazila mnie celnosc Twojej wypowiedzi! Naprawde! Czy masz cos jeszcze ciekawego do dodania, czy to juz wszystko? Poza tym proponowalem nieczytanie moich postow, jesli nie jestes w stanie ich zrozumiec. P.S. Uderz w stol (GwR) a europa10 sie odezwie? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: TOYOTA I MAZDA chcą budować swoje fabryki 29.03.04, 14:00 A oto rzeczony artykul. Szkoda, ze przede wszystkim tracimy takie inwestycje na poziomie kraju (przez beznadziejna polityke ekonomiczna przez ostatnie 10 lat), tak wiec konkretne miasto czy region maja juz niewiele do powiedzenia. Ostatnie 2 lata i kilka strategicznych inwestycji ulokowanych na Slowacji i w Czechach pojazuje, jak daleko nam do tych dwoch krajow. To zreszta widac tez golym okiem, jak sie tam pojedzie. A wszystko wskazuje na to, ze bedzie nam jeszcze dalej... Niemniej jednak ciagle mam nadzieje, ze zobacze jakas wielka inwestycje w Radomiu. ====================== Toyota i Mazda rozglądają się po Słowacji pat, PAP 29-03-2004, ostatnia aktualizacja 29-03-2004 12:15 Dwa japońskie koncerny samochodowe, Mazda i Toyota, zastanawiają się nad budową swoich zakładów na Słowacji - poinformował Jan Bajanek, dyrektor SARIO, agencji odpowiedzialnej za inwestycje zagraniczne u naszego południowego sąsiada Mazda poszukuje miejsca na budowę fabryki produkującej samochody osobowe, Toyota - dla zakładu, w którym będą robione części zamienne do samochodów tej marki - wyjaśnił Bajanek. Nowa fabryka Toyoty na Słowacji będzie produkować części zamienne, głównie dla swojego zakładu, który powstaje w Czechach. Jej lokalizacja zostanie ustalona w ciągu najbliższych trzech miesięcy. - Toyota już mniej więcej zdecydowała się na Słowację - powiedział dyrektor SARIO. Rozmowy z Mazdą są na etapie wstępnym. Japończycy poszukują lokalizacji dla swojej fabryki w Europie - wartość inwestycji wyniesie od 550 mln do 1,1 mld dolarów - poinformował Bajanek. Gdyby Mazda zdecydowała się postawić swoją fabrykę na Słowacji, byłby to piąty koncern samochodowy obecny w tym kraju: po VW, PSA Peugeot Citroen oraz Kia/Hyundai, które otworzą swoje zakłady za dwa lata, i po Toyocie. Mieszczący się pod Bratysławą Volkswagen produkuje rocznie 280 tys. samochodów osobowych, co stanowi prawie 1/3 słowackiego eksportu. Za dwa lata, po uruchomieniu zakładów w Trnawie (PSA) i Żylinie (Kia Motors) i jeżeli Mazda wybierze Słowację, samochody osobowe będą stanowić ponad połowę eksportu tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
europa10 Re: TOYOTA I MAZDA chcą budować swoje fabryki 29.03.04, 14:49 „Szkoda, ze przede wszystkim tracimy takie inwestycje na poziomie kraju (przez beznadziejna polityke ekonomiczna przez ostatnie 10 lat)” Brawo jdk! Co za zbieżność poglądów z Andrzejkiem L. Zapomniałeś dodać: Balcerwoicz musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk do europy10 29.03.04, 15:02 Super! Ubawilem sie! Napisz cos jeszcze, bo z kazdym postem coraz bardziej sie kompromitujesz! Nie wiem, czy umiejetnosc czytania i zrozumienia tekstu pisanego dosc prostym jezykiem jest az tak trudna? Dla niektorych najwyrazniej tak. Ale nie zamierzam specjalnie dla Ciebie wyjasniac, co tam bylo napisane. Mysle, ze wiekszosc zrozumiala. Mam propozycje: zeby nie zanudzac innych forumowiczow ta bezsensowna dyskusja, mozesz pisac prosto na jdk@gazeta.pl Na forum nie zamierzam Ci bezposrednio odpowiadac, bo jeszcze musialbym powiedziec cos brzydkiego albo niemilego. A tak ogolnie mam propozycje: napisz cos ciekawego w gazecie - jesli oczywiscie potrafisz EOT Odpowiedz Link Zgłoś
europa10 Re: do jdk! 29.03.04, 16:18 jdk napisał: > Super! Ubawilem sie! Napisz cos jeszcze, bo z kazdym postem coraz bardziej sie > kompromitujesz! > > Nie wiem, czy umiejetnosc czytania i zrozumienia tekstu pisanego dosc prostym > jezykiem jest az tak trudna? Dla niektorych najwyrazniej tak. Ale nie zamierzam > > specjalnie dla Ciebie wyjasniac, co tam bylo napisane. Mysle, ze wiekszosc > zrozumiala. > > Mam propozycje: zeby nie zanudzac innych forumowiczow ta bezsensowna dyskusja, > mozesz pisac prosto na jdk@gazeta.pl Na forum nie zamierzam Ci bezposrednio > odpowiadac, bo jeszcze musialbym powiedziec cos brzydkiego albo niemilego. > > A tak ogolnie mam propozycje: napisz cos ciekawego w gazecie - jesli oczywiscie > > potrafisz > > EOT OOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!! Chłoptaś się zdenerwował:)))))) A tak ogólnie mam propozycję: napisz cokolwiek ciekawego. I to gdziekolwiek. Może być gazeta, ściana budynku lub płot. Wtedy nie będziesz zanudzał na forum. Pozdrowko:) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vacek Do głupiej Europy 10 IP: *.udn.pl 29.03.04, 17:17 Nie wcinaj się kiedy dorośli rozmawiają. Odpowiedz Link Zgłoś