pitagor 02.11.10, 17:36 Basen kosztował 18 mln złotych a firma Skanska nie potrafiła wybrać i zamontować porządnych stojaków rowerowych: img230.imageshack.us/img230/1412/1410101606.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staropolanin Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo 02.11.10, 17:41 dlaczego w tym miejscie nie można zrobic czegos do konca porzadnie?? nie minelo pare godzin od otwarcia a przez wadliwe stojaki komus juz podwedzili rower. ostalo sie ino koło. proponuje dac je z gratulacjami prezydentowi kosztowniakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.10, 18:58 Chyba nie chcesz obciążyć kosztami prez. Kosztowniaka za taki numer? Idalin to złodziejska dzielnica nie od dziś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrrr Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.radom.vectranet.pl 02.11.10, 20:00 Czemu wy kur.a nauczyliscie sie tylko pomawiac. Kosztowniak niech wezmie przyklad z sklada doniesienie do prokuratury za takie teksty i chyba tak sie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny PiS to szkodnicy! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.10, 20:27 > proponuje dac je z gratulacjami prezydentowi kosztowniakowi Doniesienie za co? Paranoja wywołana przez Prezesa Tysiąclecia udziela się nawet w grajdole zwanym Radom ... żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
griber_aktywny Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo 02.11.10, 20:30 koledze się marzy powrót do PRL albo IVRP? sorki - to se ne vrati. na szczęście!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boczek Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.10, 06:04 Do PRL predzej przeciez to SLD w Radomiu rozpetalo akcje skladania zawiadomien do prokuratury za niekorzystne wpisy na nich. Wiec inni niech tylko biora z nich przklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieetek Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.10, 09:14 Aż 301 wójtów i burmistrzów już wygrało wybory. Dlaczego? Bo nie mają konkurenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neptun Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.radom.vectranet.pl 04.11.10, 00:33 > dlaczego w tym miejscie nie można zrobic czegos do konca porzadnie?? > nie minelo pare godzin od otwarcia a przez wadliwe stojaki komus juz podwedzili > rower. ostalo sie ino koło. proponuje dac je z gratulacjami prezydentowi koszt > owniakowi. Przecież to tylko prowokacja Bractwa Rowerowego. Sami odkręcili koło do zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
firebwoy Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo 02.11.10, 19:06 Ale jaja. Swojego roweru tam nie zostawię. Będę przypinał do barierek przy wejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
w1m Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo 02.11.10, 19:49 firebwoy napisał: > Ale jaja. Swojego roweru tam nie zostawię. Będę przypinał do barierek przy wejś > ciu. dajcie spokój, najpierw trzeba tam dojechać. gdyby ktoś poważnie pomyślał o rowerzystach to by przede wszystkim Radomskiego inaczej zaprojektował. parking samochodowy się dało, asfalt się dało. a te stojaki do wiązania psów chyba mają być albo przechowywania kół na zimę. wysportowani radomianie TAK, ale tylko ci w samochodach. dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Remont Słowackiego i Neptun ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.10, 20:29 Remont Słowackiego i Neptun to zwyczajna kiełbasa wyborcza dla bezrobotnych z Radomia, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieczór Brak standardów, obojętność IP: 80.54.99.* 02.11.10, 22:35 Dziwna sprawa z tymi stojakami. Niby miasto tak intensywnie inwestuje w stawianie porządnych barierek dla przypinania rowerów na poziomie europejskim, a tu przy tego typu inwestycji taki kwiatek. Czy ktoś tam jeszcze myśli na serio, jak to jest zrobione? Mam nadzieję, że cała ta inwestycja nie skończy się jak sprawa potencjalnej katastrofy budowlanej na Delfinie (za którą de facto nikt nie poniósł odpowiedzialności!) czy słynnego kompleksu basenów Polonez w Warszawie: warszawa.naszemiasto.pl/artykul/505004,targowek-8-milionow-zlotych-niepotrzebnie-utopionych-w,id,t.html Zatem apel do naszych władz! Wsłuchujcie się w głos mieszkańców miasta, a inwestycje róbcie z głową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Brak standardów, obojętność IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.10, 21:41 Czyli jesteś za czy przeciw? Zresztą na Słonecznej jest jeszcze gorzej mimo wyższych cen! Odpowiedz Link Zgłoś
slony_jedrek Pływalnia Neptun już otwarta-szok nie ma stojaków 03.11.10, 07:27 Ojej, nie ma stojaków, i nie będziesz miał jak dojechać na rowerku na pływalnie. Uważaj tylko jak wyjdziesz z basenu, to dokładnie wyszusz włosy bo cie przewieje i będziesz chory. A wtedy nici, w agitowaniu osobistym na Ustroniu. Ciekawe komu taka infastruktura będzie służyła, jak zwykle garstce osób a bractwo braci pedałujących jak zwykle robi sensacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Pływalnia Neptun już otwarta-szok nie ma stoj 03.11.10, 20:54 Slony_jedrek, Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
slony_jedrek Pływalnia Neptun już otwarta-szok nie ma stojaków 04.11.10, 07:20 Nie pozdrawiaj mnie, tylko dbaj o zdrowie, swoje ogólne a nasze psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo 03.11.10, 12:20 witam, właśnie wróciłem z aquaparku. i już mam kilka wątpliwości 1. parking: praktycznie na każdym znaku [P] przed budynkiem jest dopiska, iż są to miejsca jedynie dla pracowników. W gąszczu trudno się połapać czy można czy raczej nie można stanąć samochodem 2. i to jest najlepsze !! kto wymyślił koedukacyjną szatnię basenową? :DDD mnie osobiście nie przeszkadza ale dziewczynkom/kobietom raczej już może to leżeć na wątrobie. pomiędzy szafkami są przebieralnie a te nie są zamykane, otwierane z dwóch stron. słychać często pisk jak płeć piękna się przebiera a tu nagle wchodzi do niej ktoś obcy :D 3. czemu ul. Radomskiego nabrała takich dziwnych kształtów? dziwnie rozciągnięta równolegle do grzecznarowskiego. ogólne wrażenie 7/10. mało przemyślane rozmieszczenie atrakcji w pierwszym basenie rekreacyjnym. ale rozbawiła mnie krótsza zjeżdżalnia, gdzie ponad połowę drogi sunie się w ciemności z groźną muzyką w tle ;D pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pływak Wiele mankamentów IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.10, 14:18 Prezydent i miasto nie popisało się rzeczywiście. Asfalt na Radomskiego jest czarny zamiast np. różowy albo pomarańczowy, parking przed obiektem jest zbyt równy co pozwala zbyt szybko jeździć, woda w basenie jest przezroczysta, co nie pozwała ukryć niektórym brudu za paznokciami u nóg, itd. Można mnożyć takie niedociągnięcia. Panie prezydencie jak można było oddać taką inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Wiele mankamentów 03.11.10, 14:30 To Ty nie wiesz że upierdliwcy czepiają się wszystkiego tylko dla samej zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.152.142.102.dsl.dynamic.eranet.pl 03.11.10, 18:32 W Krakowie też są koedukacyjne szatnie i nikt nie robi problemu z tego powodu. Natomiast nie rozumiem nie zamykanych przebieralni? Wydaję mi się to nieprawdopodobne, może nie zauważyłeś tych haczyków? Są takie przebieralnie co mają z 2 stron drzwi - jedne na basen, drugie do wyjścia i na dole mają takie haczyki, którymi się z 2 stron zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 18:44 >. pomiędzy szafkami są przebieralnie a te nie są zamykane, otwier > ane z dwóch stron. słychać często pisk jak płeć piękna się przebiera a tu nagle > wchodzi do niej ktoś obcy :D Są zamykane. Też początkowo myślałem, że nie są zamykane, ale myślę sobie " to niemożliwe" Dobrze się przyjrzałem i znalazłem. Zasuwa obrotowa jest na samym dole drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdek Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.10, 21:29 Q ludzie przestancie tu politykowac. Prawda jest taka ze zrobili takie atrakcje ze ze Slonecznego przyjezdzaja podgladac. Bylem ze znajomymi z Wwy a ci az pieli z zachwytu. Cieszmy sie a nie strzelajmy sobie w stope. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr W. Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.radom.vectranet.pl 04.11.10, 11:36 Super, wreszcie od pewnego czasu zaczęliśmy jako miasto wychodzić z zadupia. Nie ma się co przejmować biadoleniem niezadowolonych i szczekaniem opozycji na zadłużenie. Tak trzymać, wszędzie się tak robi. Gdyby nie kredyty to nadal by było jak za króla Ćwieczka albo za kilku poprzednich prezydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaradom Pływalnia neptun już otwarta. [zdjęcia i wideo] 05.11.10, 11:11 Basen świetny ale póki co brak organizacjii, nie ma ławeczek w szatni przed wejściem, w szatni z szafkami są przebieralnie a w przebieralniach stoi woda i trzeba uważać aby nie zamoczyć odzieży, wydaje mi się że oznaczenia są mało widoczne, szatnia jest wspólna ale wc i prysznice już nie, niestety wszyscy przechodzą bez zachowania podziłau, dzisiaj biorąc prysznic przemaszerowało obok mnie kilku dziesięciolatków,-wejście dla pań-. brakuje jasnych i czytelnych komunikatów typu : na basen wchodzimy tylko po zmianie obówia- teraz przy kasie stoją panie i ripostują nieprzestrzegających. Dużym problemem są gumy do żucia "zaplute" są nimi schody do zjeżdzalni. Tak trudno pionformować np. grupę że przed wejściem na basen wyrzucamy gumę... do kosza . Zareklamowali się że do piątku wstęp jest bezpłatny co mija się z trochę z prawdą, Pierwsza godzina gratis ale już każda następna minuta płatna- więc wstęp wolny ale tylko pierwsze 60 minut:) Mimo niedociągnięć basen bardzo mi się podoba- po 3 wizytach zdecydowałam się na dalsze odwiedzanie obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Pływalnia neptun już otwarta. [zdjęcia i wide IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 22:04 Niestety przy takich tłumach jakie odwiedziły basen w ostatnich dniach trudno utrzymać czystość i porządek. Na pewno będzie inaczej od jutra. A ławeczki maja być, bo pytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pływalnia neptun już otwarta. [zdjęcia i wide IP: 188.33.159.* 05.11.10, 23:19 Czy jest strona internetowa Neptuna? Gdzie podany jest cennik, godziny otwarcia, możliwość zakupu karnetu na basen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitta Re: Pływalnia neptun już otwarta. [zdjęcia i wide IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 18:18 cennik www.mosir.radom.pl/userfiles/common/contents/File/neptun-cennik.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia080 Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.10, 22:20 A niby jakie te stojaki miałby być, z alarmem...myśli troszeczkę. jak ktoś bedzie chciał zakosić rower zostawiająć koło to i tak to zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Pływalnia Neptun już otwarta. Do piątku darmo 11.11.10, 10:19 Oczywiście, że jak jest czas to ukradnie się wszystko. Tylko czy to znaczy, ze nie należy zamykać drzwi na klucz oraz nie przypinać roweru linką? Należy maksymalnie utrudnić prace złodziejowi między innym przez montaż prawidłowych stojaków. Tym bardziej, że nasze miasto takie stawia: bractworowerowe.blox.pl/2008/10/FILM-Stojaki-rowerowe-czyli-rowerem-do-szkoly.html Odpowiedz Link Zgłoś