matka67 08.02.11, 20:16 Bardzo proszę o opinię o gimnazjum nr 22.Moje dziecko w tym roku kończy podstawówkę i mam dylemat do jakiego gimnazjum go posłać.Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rodzic Re: Gimnazjum IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 21:48 Gimnazjum jak gimnazjum. W każdym gimnazjum rejonowym jest podobnie, są klasy dobre i słabsze, są nauczyciele dobrzy i słabsi. Dwoje moich dzieci kończyło tę szkołę i uważam, że wybór był prawidłowy. Uważam, że w przypadku gimnazjum nie ma ci cudować, dawać dziecko do rejonu. W miarę możliwości można tylko spróbować wybrać którąś z tych klas lepszych, a to jest możliwe. Nie radzę kierować się potocznymi opiniami o niektórych gimnazjach, jako o tych niby dobrych bo to przesadzona fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Gimnazjum IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 22:08 Jeśli pani dziecko nigdy i w niczym nie będzie potrzebowało pomocy (nie mam tu na myśli tylko nauki) to proszę wysłać je do PG 22. Jeśli nie jest Pani tego pewna to proszę zabrać dziecko jak najdalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacho Re: Gimnazjum IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 22:27 No i kolejny oświatowy magiel się zacznie a może poszukać tu: www.oke.waw.pl/i rozmawiać raczej z uczniami /absolwentami. Moje prywatne subiektywne zdanie - jak na gimnazjum "państwowe", rejonowe - jedno z lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhh Re: Gimnazjum IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 22:29 uważam, że na tym forum nie uzyska Pani obiektywnej odpowiedzi na to pytanie, bo osoby podszywające się pod np. rodziców mogą tutaj wylewać osobiste żale. Ja uważam, że o tym czy jest to dobre gimnazjum czy nie może świdczyć fakt, że co roku jest bardzo dużo chętnych do pg 22, dużo więcej niż miejsc. Co do klas lepszych, to nie jest to prawda- nie ma klas lepszych i gorszych, przynajmniej na początku, a potem o tym decydują uczniowie , którzy moga się uczyć lepiej lub gorzej - myślę, że zawsze można przyjść , rozejrzeć się, może porozmawiać z kimś z dyrekcji- i tak sobie wyrobić opinię - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa tak jest. Tu tylko plotki i złośliwości. IP: 193.111.144.* 09.02.11, 08:34 Czy rodzic... nie ma znajomych ze szkoły do których chce posłać dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka mam znajomą IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.11, 20:54 mam znajomą, której syn skończył PG nr 22. Nie polecała. Interesuję się tym tematem, bo sama mam syna w 6-tej klasie. Zaznaczam,że syn znajomej nie miał problemów w nauce czy zachowaniu. Mimo,że mój chłopak jest z tzw. rejonu, nie pójdzie do tej szkoły. Zresztą nie raz słyszałam opinie o tej szkole, niestety niezbyt przychylne.......Pracuję w branży oświatowej, więc wiadomości właściwie z pierwszej ręki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach tak... Re: mam znajomą IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.11, 08:23 jak wiadomo, uczniowie są różni, rodzice też- niektórzy mają oczekiwania, że ich dziecko będzie traktowane jakby chodziło do prywatnej szkoły gdzie jest 10 osób w klasie...ja uważam, że jest to gimnazjum na bardzo dobrym poziomie- o czym świadczą jego wyniki, jak również długa lista chętnych co roku...dyrekcja jest w porządku, nie pozwala sobie żeby uczniowie wchodzili im na głowy, co się często zdarza w innych szkołach- i nadal uważam, że to forum to nie najlepsze miejsce na wyrabianie sobie opinii o czymkolwiek, polecam odwiedzenie szkoły - pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: mam znajomą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 12:14 Zgadzam się całkowicie. Najlepiej jest iść i porozmawiać o szkole, zobaczyć jak wygląda w środku, poszperać na stronie internetowej - inaczej słucha się opinii zupełnie nie oddających klimatu danej szkoły, podejścia nauczycieli. Szkoła jest taka jak każde inne gimnazjum w Radomiu, są dzieci lepsze i gorsze . Powiem jeszcze, że nie jest przeładowana, co w wypadku gimnazjów ma ogromne znaczenie - im więcej pociech tym problemów dużo.........................więcej. Pozdrawiam - mama byłego gimnazjalisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: mam znajomą IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.11, 16:29 Jeśli ktoś ma uzdolnienia plastyczne to bardzo dobra jest Ogólnokształcąca szkoła sztuk plastycznych na Kilńskiego. Nauka trwa 6 lat ale kończy się maturą (nie trzeba się martwić o liceum). Daje zawód plastyka i maturę. Moja córka skończyła, studiuje na ASP. Szkoła bezpieczna i przyjazna uczniom. Polecam, ale dla uzdolnionych plastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
matka67 Re: mam znajomą 10.02.11, 20:21 Bardzo dziękuję za Państwa opinie-wszystkie i te za i przeciw.Gimnazjum to dziwny twór dzisiejszego systemu edukacji-dlatego mam dylemat.Wierzę że odwiedzenie szkoły,rozmowa z dyrekcją napewno w jakiś sposób pomoże nam podjąć decyzję,chociaż nie do końca -nie zawsze to co mówią dyrektorzy i o czymś zapewniają jest prawdą.Mam niestety nieciekawe doświadczenia ze szkoły podstawowej.Jeżeli chodzi o szkoły niepubliczne to wcale nie jest to prawda że kształcą lepiej niż publiczne-daleko im do doskonałosci.Jesli jeszcze uzyskam jakieś informacje to będzie to dla mnie duża pomoc.Dziekuję za posty te ktore juz są i proszę o więcej. Odpowiedz Link Zgłoś