Gość: Meg IP: *.internet.radom.pl 03.06.04, 21:07 Napiszcie, co robicie, gdzie mieszkacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alcybiades Re: SP 37 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.06.04, 21:17 Zaczynasz już trzeci wątek w sprawie SP 37. Po co ? Przecież w ten sposób robi się tylko "sztuczny tłok" na tym podforum. Poza tym jesli apelujesz do absolwentów tej szkoły, aby napisali co robią i gdzie mieszkają, to dlaczego nic nie piszesz o sobie ? A moze jakieś wspomnienia z okresu szkoły, nauczyciele którzy Cię uczyli itp. Od czegoś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.internet.radom.pl 05.06.04, 01:31 Będę chciała to zacznę i 5 wątków. Wolnoć Tomku w swoim domku!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcybiades Re: SP 37 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.06.04, 13:43 Oczywiscie, że możesz zacząć i 10 wątków. Ale ta Twoja odpowiedź wybitnie świadczy zarówno o Twoim poziomie jak i o Twojej kulturze. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: *.radom.pl 05.06.04, 21:55 A coś Ty Alcybiades taki strażnik ds. ilości osobowątków na forum. Jest jakiś ryczałt, czy coś przeoczyłem? A ile razy Ty się pojawiasz pod tym nickiem tutaj? Pozdrawiam Meg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olooo Re: SP 37 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 09.06.04, 21:40 Mieszkam w Warszawie, pracuję Odpowiedz Link Zgłoś
smetanazdenek Re: SP 37 12.06.04, 22:12 Kiedy skonczylas sp37? Czy wiesz ze obecna rzecznik ministerstwa zdrowia chodzila razem ze mna do 8 klasy w 1993r. ? Ja obecnie mieszkam za granica, pracuje jako informatyk.... zdenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimunek Re: SP 37 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 17.06.04, 16:15 Jak się ona nazywa ta rzeczniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 17.06.04, 22:18 Agnieszka Golabek, obecna rzecznik prasowy Ministerstwa Zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.internet.radom.pl 18.06.04, 16:32 W przyszłym roku jest chyba 40 lecie SP 37. Można zorganizować jakieś spotkanie wszystkich absolwentów.Daję temat do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.04, 20:13 Wszyscy koledzy i kolezanki z 8a,b,c rocznik '93, odezwijcie sie. Cytryna z 8a od "cholernej" Adamowiczowej Venedian@aol.com Obecnie mieszkam w NY co nie powinno byc przeszkoda w nawiazaniu kontaktow!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.internet.radom.pl 26.06.04, 21:35 Wpisujcie się, napiszcie o kim chcecie powspominać. Poamiętacie nauczycieli : p. Adamowicz, p. Jagódzka, p.Rak(czyńska), śp. p. Szydłowska,p.Trafisz,p Żmuda itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 27.06.04, 03:41 Adamowicz byla nasza wychowawczynia a zarazem nauczycielka biologii. Ludzie, co za horror bylo przezyc te jedna lekcje biologii na tydzien ( na dodatek, godzina wychowawcza i biola, byly pod rzad, od 7:10 do 9:00). Nie zapomne Krzyska Kosca lub Kosieca, jak ktos woli - p. Adamowicz wzywa go do odpowiedzi na Biologii, a ten wstaje do tej odpowiedzi jakby go trafil jasny piorun.... Najlepiej - mnie samego zapytala co sie stanie, kiedy woda sie zagotuje (jakis dowcipnis powiedzial ze sie przypali) a po tym ja sam zaskoczylem ze nie przypali sie lecz wyparuje.... Hehehe, co sie dzieje po wdechu? Wydech ty pacanie!!!! S.p. Szydlowska? Kiedy? Na matematyce, to tylko jedna osoba w klasie byla przytomna w rozmowie z p. Szydlowska (Ania Grzybowska, swietna matematyczka)... p. Trafisz, czyzby to byla moja nauczycielka od rosyjskiego? Juz nie pamietam wszystkich nauczycieli. Moj starszy brat, Grzesiek, tak bardzo narozrabial z "Koza" (starsza pani, uczyla fizyki), ze kiedy sie dowiedziala ze jestem jego mlodszym bratem, dostalem o 1 stopien nizsza ocene z odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 27.06.04, 04:12 Wiesz, Meg, przykre jest ze tak malo ludzi jest sentymentalnych wobec SP 37!!! Moze innym powodem jest glupie domyslanie sie ze nie wszyscy czytaja forum gazety w radomiu. Dla mnie sa to lata ktore wspominam bardzo "rzewnie". Pamietam bardzo miluska i fajniutka Patrycje Wiatrak. Siedziala, naprzeciwko mnie na bioli.... Jak bardzo by sie zdziwila, kiedy by sie dowiedziala, ze razem ze mna w World Trade Center (zanim sie zawalilo) pracowal Matthew Wiatrak. Nie moge powiedziec ze byl to Polak, ale Amerykanin polskiego pochodzenia. Do tej pory pamietam, jak po ewakuacji i zanim 2 WTC sie zawalil, plakal jak male dziecko.... Swiat jest bardzo maly - ale jak mi wczesniej powiedzial, jego dziadki przyjechali do USA spod Radomia. Moze to i byla jej daleka rodzina. U nas tu w NY, ostatnio poznaje "rosnace" srodowisko z Radomia. Osobiscie, jestem odpowiedzialny za przyjazd 4 Radomiakow do NY. Ostatnio, poznalem Zenona Piaste, z Halinowa (azbesciarz). Rysiek Kozlowski (urzeduje w Tampie, Florida) prowadzi biznes transportowy; Waldek (kierowca ciezarowek) z Michalowa; bezimienny "piwosz" z XV-lecia pracujacy w Monroe w szkole rabinow (ponoc poszukiwany w Polsce kryminalista); pewna pani z Michalowa, w domu starcow na Bronxie (z 4 fakultetami) - ale jak dostala $250 na tydzien to sie bardzo poplakala. Ale coz, chyba powinienem zaczac wlasny podwatek a nie truc o SP 37 i pieprzonym NY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.internet.radom.pl 29.06.04, 17:47 Ja też uważam, że zbyt mało ludzi wspomina tę szkołę. Zwróć uwagę na SP 34(66 osób).Czyżby ludzie byli tacy zapracowani i nie czytali FORUM.A jeżeli chodzi o wyjazd za granicę, to jest tak ,że ludzie wyjeżdżają, ponieważ tu nie ma pracy i godziwie zapłaconej pracy. Sama ja mam skończone 2 fakultety. Oczywiście pracuję, ale z tytułem magistra powinnam zarabiać tak jak zaragiają w Uni.Byłabym bardzo z tego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 29.06.04, 22:08 Wiesz, Meg, nie zrozum tej aluzji zle, ale niedawno odjechal stad pan magister dyrygent (z tytulem nadanym jeszcze za PRL), on to wlasnie pracowal w szkole rabinow w Monroe, NY, mial platne $350/tydz, wyzywienie i pomieszczenie do spania w ramach pracy. On to zapoznal tego pana z XV-lecia (poszukiwanego w Polsce... ;-( ). WYOBRAZ SOBIE, ze tan pan magister powiedzial mi na koniec ze za takie "OCHLAPY" on tutaj sie nie bedzie "upadlal i ponizal". On ma wystarczajaco duza emeryture zeby spokojnie zyc w Polsce. Na mysl mi przyszlo 4 miliony bezrobotnych w Polsce - i jak mysle, wielu z nich pozazdrosciloby mu tych "ochlapow" w USA. No, ale wiesz on tu wszystkim dawal do zrozumienia, ze jak on do pracy idzie to nie do grabienia trawnikow i sprzatania lecz na posade kierownika. Niestety, bezmozgowiec ten, slowa po angielsku nie potrafil i nie bedzie potrafil, a w dodatku nie mogl zrozumiec ze nikt nie uwaza tu jego tytulu!!!! Wyobrazasz to sobie? Wspolczuje mu tej dumy/glupoty zarazem.... Prace by caly czas mial, platna co tydzien $350, ale on chcial magistrowac/umuzyczniac szkole dla rabinow, PO POLSKU na dodatek!!! Oczywiscie magistrowac nie za $350 lecz za kilka razy tyle na tydzien.... Przykre jest, ze ten pan magister nigdy tez nie trzezwial - w USA pokutuje obraz Polaka pijaka/osla, i coz boli ze tacy ludzie tylko potwierdzaja takie cholerne stereotypy. Z powazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 01.07.04, 18:17 Meg, chyba napisalem za duzo - nie bede cie przepraszal, bo to co sie wydarzylo wstrzasnelo mna samym. Ale sam fakt ze, ktos potrafi bezczelnie mi wmawiac ze $350/tydzien z darmowym wyzywieniem/zamieszkaniem jest "ochlapem" doprowadza mnie do bialej goraczki. To jest szczyt lenistwa i wyuzdania dumy, i jest mi bardzo przykro, ze ten "pijak" klepal biede w Polsce i bedzie ja dalej klepal - ALE BEDZIE obwinial wciaz innych za swoje wlasne nieszczescie. TEN PIJACZYNA dawal mnie tutaj wrazenie ze ja mam na niego pracowac a on bedzie sobie popijal piwko. W dodatku bedzie mi jeszcze udzielal wskazowek jak go ZABAWIC (ZEBY SIE NIE NUDZILO) moimi pieniedzmi. Cytryna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 04.07.04, 15:06 Czy ZYJA ABSOLWENCI SZKOLY NR. 37, CZY TEZ MAM MIEC WRAZENIE ZE SP 37 MA W SOBIE COS BARDZO ODRAZAJACEGO, TAKI SOBIE NIEPISANY STATUS "PARIASA"? ROZRZEWNIONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.04, 15:17 Zyjacy, emerytowani, RENCISCI ORAZ INWALIDZI Z KLASY 8A B C ROCZNIK 1993, JAK SIE WAM ZYJE PRZED WERYFIKACJA RENT I EMERYTUR? ROWIESNIK Z 8A 1993 VENEDIAN@AOL.COM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent 37 Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:26 A "KOZA" przepraszam P.Siadaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemoniada Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 13.02.05, 05:05 Czesc, Absolwent37, co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 03.03.05, 17:37 I tak pamiec o naszej SP37 idzie w niepamiec tak jak jej nazwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: SP 37 IP: *.leeds.ac.uk / *.leeds.ac.uk 15.03.05, 18:04 niech jej ziemia lekka bedzie... nie powiem zebym szczegolmnie za nia tesknil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 15.03.05, 18:56 Mariusz, no szkoda ze zmienili nazwe, jednak 37 to byla 37.... Duzo zlych wspomnien ( Czerwonka z linijkami ), Piotrowska na haju, etc. Ale jednak troche zal..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: SP 37 IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 10:32 W przyszłym roku 40 lecie i będą jakies huczne obchody, zróbmy jakieś spotkanie.Może znajdą sie jakies pamiatki,spróbujmy zrobić cos fajnego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent 37 Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:23 Pewnie szanownego "senatorka" Gołąbka rodzinka albo może córeczka.Przecież synkiem nie może się pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 12.07.04, 19:28 Ludzie to miały być wspomnienia z lat szkolnych, a nie korespondencja między 2 osobami kto ile zarabia i komu załatwił pracę. Pani "KOZA" praw. Siadaczko uczyła chemii, fizyki p. Wawer, Pięta, Piotrowski, a później p. Nawroy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 12.07.04, 19:29 Ludzie to miały być wspomnienia z lat szkolnych, a nie korespondencja między 2 osobami kto ile zarabia i komu załatwił pracę. Pani "KOZA" praw. Siadaczko uczyła chemii, fizyki p. Wawer, Pięta, Piotrowski, a później p. Nawrot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 12.07.04, 21:44 masz racje, nie ma sensu wygadywac cuda... Czy p. Adamowicz byla ladna jak byla mlodsza, tzn. w 1977? Jedyne fajne co o niej pamietam to jej biust.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 09:57 Ja konczylem w 78 r. Nie wspominam p. Adamowicz w kategoriach ladna-mniej ladna, pamietam tylko, ze byla b. ostra, potrafila przylac chlopakowi tak, ze wpadl pod lawke. Pozdrawiam wszystkich 37-kowiczow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 13.07.04, 16:36 Wyobraz sobie, ze on potrafila powiedziec mi raz ze ludzie mojego pokroju koncza jako psychopaci.... A skoro ona taka byla w 1978, to i niestety nie roznila sie niczym w 1993r. Ale coz, najsmieszniejsze jest to ze wszyscy wprost mieli strasznego stracha przed godzina wychowawcza/biologia - to bylo 2g tortur pod rzad. Nie wiem, co sie tej kobiecie nie wiodlo w zyciu, ale bardzo lubiala wylac swoja zlosc na innych!!! Smieszne wspomnienie - kiedy dostawalismy szczepionki, anka gorska dostala bialej goraczki. Chyba sie musiala bardzo bac igly, bo utknela w kacie gabinetu; doslownie skakala "gora/dol" w tym kacie robiac straszna awanture i krzykanine, 2 kolegow musialo ja "unieszkodliwic" zeby dostala dawke. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 07:51 Z innych wspominkow: p. Siadaczko czyli KOZA, zaciagnelismy kiedys na chemie chlopaka, ktory chodzil z nami wszesniej, ale nie zdal "po drodze" i byl rok nizej. Zaczela nas odpytywac, a my podpowiadalismy mu i tylko on trzymal reke w gorze. Chcac ni chcac, musiala pytac tylko jego i dopiero niesmialo zaprotestowala, kiedy chciala mu postawic ocene i nie bylo go w dzienniku. Albo p. Kwiecien, nieporadna historyczka. Nie radzila sobie kompletnie z zadna klasa. Probowala stawiac "do kata" ale tylko przyzwyczaila ludzi, ze jak rozpoczynala sie lekcja, to polowa chlopakow sama wstawala z lawek i rozstawiala sie po katach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.07.04, 15:19 Kwiecien? Nie pamietam jej - za to nauczycielka geografii miala podobna nature. Bardzo spokojna, nie lubiala podnosic glosu, wiem ze mieszkala na 10- tym pietrze na os. Akademickim. Bardzo fajna kobitka. Moja kariere historii, najpierw prowadzila p. Piotrowska (strasznie rozdarta, ale nie az tak zlosliwa jak p. Adamowicz). Pozniej taka mloda, ktorej nazwisko zapomnialem. Z innej nuty, p. Kowalczyk (j. polski), tez byla wymagajaca. Pewnego razu, zaraz po rozpoczeciu roku we wrzesniu, kazala napisac calej klasie wypracowanie o 1 wrzesnia 1939. Wszyscy nie napisali - jasne 2-gi dzien budy. W nagrode wszyscy dostali dwoje - i co smieszne, nawet wszyscy prymusi (bo nie odrobili); a co jeszcze smieszniejsze, kilku rowiesnikow nie zaliczanych do "prymusow", odrobilo prace domowa i dostalo piatki (automatycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 14.07.04, 20:42 Kwietniowej mozesz nie pamietac, bo ona za moich czasow byla juz posunieta w latach, Piotrowska to na pewno taka "gidyja", wysoka, blond dlugie wlosy, troche piegowata, ona? Geograficzka, to moze p. Maksym, taka mnie uczyla, stara panna, ale fajna, spokojna kobitka. A czy moze kojarzysz taka nauczycielke: kolo roku 90-tego mogla miec ok. 27-28 lat, ciemne wlosy, kulala na jedna noge. Calkiem przypadkiem bawilem sie na weselu w Przysusze i przegadalem z nia pare godzin nad ranem i w czasie powrotu do Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 14.07.04, 22:48 Za moich czasów i długo potem czyli do ok. 93 geografii uczyła p.Sadalska i p. Maksym z tym że ta druga na emeryturę poszła znacznie później niż w 93 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 15.07.04, 00:23 Definitywnie Sadalska - zapomnialem nazwisko, ale mi je przypomniales. Bardzo byla fajna, zawsze mialem u niej 5 a potem 6. To byl chyba jedyny przedmiot ktory najbardziej lubialem ze wszystkich, no oczywiscie tez historia (po tym jak dostalismy promocje "od Piotrowskiej", do takiej mlodej "historyczki". Tez zapomnialem jej nazwisko - jesli sie nie myle to potem uczyla nas WOS-u. Jejku, minelo tylko 11 lat, a ja zapomnialem prawie wszystkie nazwiska nauczycieli. O dziwo pamietam tylko te co wyrzadzily troche "bolu mentalnego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 15.07.04, 00:25 Zadziwia mnie fakt, ze nikt z mojego rocznika nie jest zorientowany w uzywaniu internetu. Przeciez ludzie konczacy szkole w 1993 maja teraz po 25-26 lat. Nie rozumiem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 08:04 To wychodzi na to, ze ta troche starsza gwardia lepiej przystosowala sie do nowoczesnosci i nie gubi sie przy odrobinie techniki ;-)). A Sadalska pamietam, uczyla mnie w 4 klasie, potem juz do konca p. Maksym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 20.07.04, 23:42 Nie wiem, ale mam wrazenie ze moi rowiesnicy, graja zwyklych ignoramusow. Wstydza sie w ogole przyznawac ze sa alumnami sp37. Nie wiem, ale ja sam, uznalbym ze sp37 ma sie z czego szczycic - jednego gangstera powiazanego z wolominem/proszkowem, rzeczniczke prasowa ministerstwa zdrowia w obecnym rzadzie, powiazanej z senatorem Golabkiem( a propos, byla ona takze przewodniczaca szkoly 1992/1993), a takze alumna ktory pracowal w World Trade Center jako informatyk w banku Morgan Stanley; i przezyl ten atak bedac na 60 pietrze budynku numer 2. Syn naszego mistrza kolarskiego, Szurkowski niestety zginal bedac kelnerem na 110 pietrze budynku numer 1. Ciekawe, ze jeslibym przyjal prace na 78 pietrze WTC 1, nie pisalbym tych rozrzewnionych wspomnien. Anka Grzybowska pracuje gdzies w Europie jako fizyk nuklearny (jak nasz slawny matematyk Stanislaw Ulam w Los Alamos przed Hiroszima). Wszyscy boja sie przyznac, z uwagi na wlasne bezpieczenstwo(??!!) - tak tylko mozna to zrozumiec. Zazdrosc o sukces i pieniadze zabija. No to narazie. Durny kujon aka Lemon aka Cytryna aka Gofer. P.S. Aniu pozdrow Frankfurt lub Lucerne ode mnie. Szwajcaria jest piekna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 22.07.04, 15:54 Historyczka Alina Grzmil, uczyła też WOS-u i bardzo krótko francuskiego. Teraz mieszka we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 22.07.04, 16:57 A skad ty to wiesz? Ona zaczela uczyc na poczatku lat 90-tych.... Faktycznie, to ona byla moja historyczka po Piotrowskiej. Co za roznica, lecz tez byla troche ostrawa... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 23.07.04, 14:07 Kolejne pokolenia rodzinne kończą tę szkołę Odpowiedz Link Zgłoś
gofia Re: SP 37 29.07.04, 11:59 Witam :) Skonczylam 37 w 1981 roku, chodzilam do klasy sportowej. Nasza wychowawczynia byla pani Binczyk - wf. Probowalam przypomniec sobie nazwiska uczacych nas osob, ale kurcze niewiele pamietam ;-) Matma - p. Kozlowska, balismy sie jej; biologia - pan Skoczylas, ale i Adamowiczowa tez sie "przewinela" przez nasza klase, niestety... Zupelnie nie pamietam kto nas uczyl polskiego ;-/ Rosyjskiego uczyla nas taka wysoka kobitka z siwymi wlosami, ale jak ona sie nazywala...? Musze przyznac, ze moja klasa byla swietna, bylo nas 28 osob - 14 dziewczyn i 14 chlopakow. Na poczatku nie bylo wesolo - jako klasa istnielismy dopiero od 5 roku. Pamietam, ze zebrali wszytskie piate klasy na poczatku roku szkolnego (albo 4 pod koniec roku) na sali gimnastycznej i wybrali najwyzsze osoby. Najpierw nie bylo wiadomo o co chodzi - to bylo dosc zabawne, na niektorych padl blady strach ;-) A pozniej bardzo sie zgralismy i klasa byla naprawde super. Do dzis utrzymuje kontakt z kilkoma osobami, czasem sie zastanawiam co sie dzieje z reszta :) Moze ktos z tej klasy sie tu pojawi? Pozdrawiam wiec :) No i wszystkich pozostalych tez :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.07.04, 13:46 Witamy w gronie alumnow sp37!!! Temat zaczyna sie rozwijac!!! Ta pani od rosyjskiego, tez mnie uczyla - troche oschla osobka (chyba nie miala rodziny). Napisze wiecej pozniej. sie ma no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 05.08.04, 17:05 P. od rosyjzkiego wiecznie ze skrzywioną miną cierpiętnika to p. Trafisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 06.08.04, 02:28 Przypominam sobie, ze p. Trafisz po prostu nie miala szczescia z mezczyznami. Ktos kiedys mi opowiadal, ze przez przypadek puscil jej oko ( !! ) a ona sie bardzo zarumienila i spuscila glowe.... W ostatecznosci nie byla taka zla. Wciaz staram sobie przypomniec o tej kulejacej pani. No to na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofia Re: SP 37 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.08.04, 16:24 Kulejaca pani to zdaje sie pani Kozlowska od matematyki. Ostatnio dowiedzialam sie, ze zmarla pani Zych, pamietacie ja? Pani Zych chyba uczyla polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 13.08.04, 22:33 Czy pamiętacie Żmudę od matematyki, Rak(czyńską) od historii,Siadaczkową od chemii? A mnie jeszcze ruskiego uczyła Jarzyńska. Była to babka z wielkim łbem, bardzo nieprzyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trixi Re: SP 37 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.06.20, 16:00 cyt" A czy moze kojarzysz taka nauczycielke: kolo roku 90-tego mogla miec ok. 27-28 lat, ciemne wlosy, kulala na jedna noge. Calkiem przypadkiem bawilem sie na weselu w Przysusze i przegadalem z nia pare godzin nad ranem i w czasie powrotu do Radomia." to nie p. Kozłowska ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SP 37 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:21 Witam Polskiego uczyła p. Jagódzka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 20.08.04, 03:59 No, skoro juz wspominamy to kto pamieta sympatyczna p. Grudzien? pozdrawiam z niezbyt slonecznego Nowego Jorku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 23.08.04, 22:52 Mnie też jęz. polskiego uczyła pani D. Jagódzka.Mile ją wspominam. Dużo mnie nauczyła.Była moją wychowawczynią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 24.08.04, 04:12 A co na temat p. Kowalczyk? 1992-1993 mielismy super faceta of WF-u. Lubial sobie robic facet jaja tylko tez nie pamietam jego nazwiska... Jak pamietam to jezdzil do Dusseldorf-u z moim ojcem na gastarbaiter'a.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 26.08.04, 18:10 Jeżeli chodzi o panią Kowalczyk od j. polskiego to nie żyje, a pani Zych była od naucz. początkowego, nauczyciele w-f to p. Wonko. Kalbarczyk, St. Nowak, tyle pamiętam a pamięć mam dobrą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 27.08.04, 00:31 Kalbarczyk - to chyba jedyny nauczyciel w 37 ktory byl caly czas na luzie.... Rowny facet.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: 167.206.189.* 11.09.04, 02:47 A propos nauczycieli WF-u, byla jeszcze taka jedna fajna babka - nie, nie jedna. Dwie, jedna troche grubawa, bardzo zabawna, nie pamietam nazwiska. Druga to byla bardzo mloda, sexy babka, tez zapomnialem jej nazwisko.... Mialem tez taka jakby fajna historyczke - blond wlosy. Uczyla tez WOS-u.... Zawsze uwielbiala takie male artykuly z "Pogladow".... dostalem 3 "6" u niej za streszczenie tych malych artykulow. No ludziska, wakacje sie skonczyly, piszcie cos.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: SP 37 IP: 82.139.8.* 28.08.05, 00:07 oj on był supcio.był moim wychowawca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 01.09.05, 17:29 Ten facet od techniki? Skoczylas byl naprawde fajny facet!!! Wszyscy go lubili, a spoznialscy wchodzili na lekcje przez okna ( te mniejsze, wysokosci lawek ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gugu Re: SP 37 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 28.10.05, 19:33 Czy pamiętacie miłą śp. panią H.Szydłowską, śp.K. Kwiecień, śp.S. Kwaczyńską,śp. Kwiatkowskiego, śp. Olczyk Teraz jest CZAS ZADUMY. Wspomnijmy ich w swej pamięci. Czy znacie jeszcze ciąg dalszy tej smutnej listy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.11.05, 16:59 Pokoj im niech bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SP 37 IP: *.rad.vectranet.pl 12.06.07, 14:40 szkoda że nikt nie chce ciągnąć tego wątku. Pewnie zginie jak dawny numer szkoły i nie zostanie już nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: SP 37 IP: 82.139.50.* 06.07.07, 15:40 a ja kończyłam PSP 37 w roku 1996- chyba dobrze liczę... ( jestem rocznik 81 ) -klasa "c" - naszą wychowawczynią była p.Pilichiewicz- od polskiego- bardzo miło ją wspominam- potem już nie spotkałam takiej wspaniałej nauczycielki..Wogóle to był chyba najlepszy okres w moim życiu, jeżeli chodzi o szkołę- nasza klasa była super- POZDRAWIAM WSZYSTKICH co u Was...? Odpowiedz Link Zgłoś
gofia Re: SP 37 19.08.07, 23:09 dobrywieczor :-) tak sobie czytam i czytam, no to sie dopisze. SP 37 skonczylam w 81 roku. Chodzilam do klasy sportowej prowadzonej przez pania Binczyk. To byla ”normalna” klasa do IV, a na poczatku V zebrali caly rocznik w sali gimnastycznej, wybrali 14 (chyba...) najwyzszych dziewczyn i 14 najwyzszych chlopakow i powstala klasa V d, sportowa. To byla bardzo fajna klasa... :-) Z kilkoma osobami ciagle mam kontakt. Czasem sie zastanawiam co sie dzieje z innymi... Nasz prymus Andrzej Szewczyk - co porabia? Kasia Sowa, Ania Krawczyk, Grazyna Bykowska, Robert Janiszewski, Tomek Skrzek, a Grzesio Bąk? :-) I wielu innych :-) Moze ktos z Was tu zaglada? Pozdrawiam MŻ (zawsze ostatnia na liście ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gugu Re: SP 37 IP: *.internet.radom.pl 31.01.06, 15:11 Czy naprawdę nie ma o czym wspominać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.02.06, 03:27 Jest, tylko ludzie sie po prostu wstydza przyznawac do swojego Alma Mater, lub ktos celowo stosuje taktyke spalonej ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy1971 Re: SP 37 IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 12.12.04, 12:48 ta nauczycielka to Stanisława Sadalska. Andrzej 37 skończyłem w 1986 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 15.09.04, 05:12 Chyba tak - WSZYSCY SPIA!!!!!!!!!!!!! DO ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: 167.206.189.* 19.09.04, 03:06 Tak, Inka, wszyscy spia. Ludzie sie po prostu wstydza ze chodzili do tej szkoly. Ja jestem sam ktory podtrzymuje ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 81.15.165.* 19.09.04, 15:19 A czy Ty wiesz Cytryna, ze SP 37 juz nie ma? Pare dni temu szedlem kolo szkoly i ze zdumieniem zauwazylem na niej tabliczke: Szkola Podstawowa nr 5. Z 5-ki przy Warszawskiej zrobili gimnazjum, ale co komu przeszkadzala 37? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 19.09.04, 22:25 Ale numer!!!!!!!!! Czyli stara buda juz nie jest taka stara? Teraz mamy nowa SP5!!!! Niezle, nizle!!!! Nasza historia juz nie istnieje!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 20.09.04, 03:00 RIP SP37. NIECH PAMIEC SP37 SPOCZYWA W POKOJU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLONECZKO Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 18:19 ZMIENIL SIE TYLKO NUMER, TRADYCJA ZOSTALA I TERAZ NASZE DZIECI KONCZA SZESCIOKLASOWA SZKOLE PODSTAWOWA, Z TYCH CO WSPOMINASZ ZOSTAL TYLKO KALBARCZYK, JEST NOWE MLODE GRONO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 23.09.04, 05:19 To JEST KOMPLETNY WSTYD, ZE NASZA STARA "BUDA" ZOSTALA TAK ZNIEWAZONA!!! JAK MOZNA BYLO KONKURENCYJNA NR. 5 PRZENIESC NA MIEJSCE NR. 37? CO UWAZASZ? CO DO KALBARCZYKA, ON PRACOWAL NA "SAKSACH" W DORTMUNDZIE. MOJ OJCIEC SPOTKAL GO PRZEZ PRZYPADEK, BO SAM PRACOWAL W OKOLICY.... PAMIETAM JAK WIOZL MNIE, AGNIESZKE I JESZCZE JEDNA Z 8C, NA ZEROMSKIEGO. STALEM TAM Z CHOROGWIA. ALE W POLONEZIE CARO, KTORY KALBARCZYK MIAL WTEDY, WSZCZALEM ROZMOWE NA TEN TEMAT. ON TYLKO PUSZCZAL OKO I DAWAL DO ZROZUMIENIA ZEBYM ZA DUZO NIE "PLOTL" PRZY SZIKSACH. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 11:22 Qrcze, CapsLocki Wam sie zacieli?? ;-))) A tak na powaznie, to jest wlasnie caly Radom, taki w pigulce. Komu przeszkadza, ze szkola ma numer 37 i przeprawia go na 5. Nawet patrona szkoly nie zmienili, to po co te numery z numerem. Caly czas te prostackie gierki, taka lokalna "polityczka". Ale z innej beczki ... rzadko zdarza mi sie przechodzic kolo szkoly i jak ostatnio tamtedy szedlem, to czas sie cofnal. Niby sporo sie zmienilo, ale dalej dzieciaki graja w siatke przez brame wejsciowa. Sentyment ogarnia... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 23.09.04, 16:31 Przy reorganizacji szkolnictwa zmniejszyła się ilość podstawówek i ktoś "mądry" chciał uporządkować numerację i tak mamy podstawówki od nr 1 do 34, w ten sam sposób porządkowali gimnazja, nie ruszali tylko liceum. Tak więc szkoła ta sama, rejon ten sam, nauczyciele ci sami tylko numer zmieniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.04, 16:41 CO za plebeje rzadza tym Radomiem? Chyba sie posune do wyzwisk!!!! Teraz nie dziwie sie, ze jakichs idiota postanowil ograniczyc handel w Niedziele!!!! Co za profanacja historii i tradycjii. NIECH TYCH DURNYCH PROWINCJALNYCH POLITYKOW TRAFI SZLAG!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 08:35 Dowiedziałam się, że uroczyste otwarcie szkoły odbyło się 19.09.1965r. , czyli w przyszłym roku ..., A z tymi numerami, to rzeczywiście zawirowania, zmienili je tylko kilku szkołom, a i tak są luki , są numery od 1 - 34, a szkół podstawowych jest w Radomiu ok. 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 25.09.04, 23:41 Sloneczko - co za nonsens nie? ONI tylko zbeszczescili pamiec naszej ukochanej "BUDY".... Ciekawe z ktorej partii przyszedl taki plan? Jak sie dowiem to wysle poczte tym "edukowanym" u gory zeby sie zastanowili i nie robili drugiego PRL-u.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 13:22 Zbeszcześcili? Oni dopiero zamierzają to zrobić, przecież w ubiegłym roku próbowali zlikwidować tę szkołę, a budynek przeznaczyć na inne cele, tylko nasza interwencja (i nie tylko) trochę im pomieszała szyki, ale myślę, że to nie koniec. Udało się im już zlikwidować SP 27 i jakieś przedszkola i będą kolejne. Także rozrywek nam tu nie brakuje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 26.09.04, 17:14 WSTYD I HANBA!!! Sloneczko, oni wymazuja nasze historyczne dziedzictwo!!! Miejsce kazni u Adamowiczowej, miejsce kazni u Czerwonki (moj brat czesto uczeszczal to jamy tortur Czerwonki - kleczal przy scianie z rekami do gory), miejsce dokuczania Kozie oraz przedrzezniania rusofilki (podstarzalej mlodej pani). Piotrowska miala gdzie sie wykrzyczec a zarazam mogla pokazac swoja wielkopanska dobrodusznosc (nie wspomne jej czestego ubioru w kuse spodniczki). Nalezaloby sie zorganizowac jakichs prostest lub demonstracje? Wsadzic wszystkich alumnow SP37 na rowery i protestowac po calym radomiu? Zablokowac ruch i rozsypac troche zboza rolnikow? Jeszcze lepiej podpalic budynek SLD w Radomiu!!!! DZIEN SPRAWIEDLIWOSCI MUSI NADEJSC!!!!!!!!!!!!!!! NA POCHYBEL PARTYJNIAKOM & BIUROKRATOM/GRYZIPIORKOM!!!! ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:57 Nie mogę Ci za bardzo pomóc w tych wspomnieniach, bo SP 37 była tylko epizodem, trafiłam tam chyba w VI klasie w okolicach listopada i w nowym roku szkolnym byłam już w innej szkole (trochę ich zaliczyłam i nie tylko te w Radomiu), ale Adamowiczową i p. Witasek pamiętam. Teraz wiem więcej, co się tam dzieje ze względu na dziecko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 26.09.04, 22:35 Sloneczko, w jakich latach bylas w VI klasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 22:51 Pocz. 80, także jestem "trochę" starsza od Ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 27.09.04, 16:25 Jakze zadziwiajace jest ze "glaby" z lat 90-tych nie maja w ogole ochoty polemizowac w naszym FORUM. Sloneczko, dziekuje ci za informacje ktora mnie bardzo wzburzyla.!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:48 Bardzo proszę. Sprawdź skrzynkę Venedian ... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 27.09.04, 20:24 Sloneczko, "BUDA" Duzo sie nie zmienila. Na 3-cim pietrze po lewo od wejscia glownego, byly lekcje fizyki/chemii. Dzieki za zdjecie - jesli sie nie myle to brama sie troche zmienila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:38 I w srodku chyba też. Teraz na DRUGIM (bo tyle jest chyba pięter) są klasy O - 3. Brama na pewno inna. Fizyki i chemii już nie ma podstawówkach , ta przyjemność spotyka dopiero gimnazjalistów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:46 a jednak są jeszcze zmiany : tam gdzie technika - teraz świetlica, a gdzie biologia -> informatyka. Czemu młodsi nie piszą , czy gubią się w tej technice , czy nie lubią wspominać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 27.09.04, 21:49 >Czemu młodsi nie piszą , czy gubią się w tej technice .. Zeby wspominac, trzeba miec dystans - czasu jak Ty Sloneczko, albo ja - albo dystans odleglosci jak Cytryna, odleglosci ktora zamienia sie w dystans dzielacy dwa swiaty i nie mowie tu o dystansie materialnym, ale o odleglosci dzielacej normalnosc od pseudonormalnosci, polityke od politykierstwa ... i dlugo by wymieniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:14 Bardzo to pięne , mądre i ...(słów mi brak). A jednak absolwenci SP 37 to .... (wiecie co chciałam powiedzieć) mimo opinii, jaka krążyła, lub może krąży - teraz inaczej to odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 27.09.04, 22:46 Sloneczko, nie boj sie, napisz co mialas napisac. Ja wprost nie rozpoznalem & nie rozpoznaje ludzi z moich lat. Gotowi na wszystko..... Bez wyjatku.... To tez jest bardzo przykre. Myslalem, ze widzialem wszystko co w USA mozna spotkac i zobaczyc, ale wieksze ekscesy to widywalem wlasnie w Radomiu niz tutaj. A te ekscesy to wyuzdana fantazja mlodych glupcow. Np. jadac trasa nr. 7 do warszawy, "szalency" w szybkich samochodach wymuszaja pierwszenstwo "po srodku" od obu stron ruchu. Na takie cuda jak sie tu w USA dzieja, takich wariactw nie spotkalem. Co do kolegow - widza tylko nadzianego Amerykanina (co nie jest prawda), ktorego nalezy obrobic z ostatniego $$$. Siedzialem w lawie z takim Michalem, niby super kolega. Odkad wyjechalem, to tylko pisal listy z prosba o pomoc. A ja glupi(!!!) pomagalem. On nawet sie nie zdobyl na kartki swiateczne lub jakies kilka slow. Ja chyba mam sentyment bardziej do samej "BUDY" niz do ludzi z ktorymi uczeszczalem - i kiedy mysle o tym, jest mi jeszcze smutniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 28.09.04, 02:23 J-23, co masz na mysli? Czy ty mnie masz za ciolka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 08:00 Dlaczego odniosles takie wrazenie? Widzisz, roznimy sie troche wiekiem i stad mamy rozne spojrzenie na lata wczesnej mlodosci. Bron Boze nie mam sie za starego, ale podstawowka, to dla mnie odlegla przeszlosc, ktora wspomina sie z rozrzewnieniem i tylko jej dobre strony. W Twoim wieku ta odleglosc jest zdecydowanie mniejsza i to, ze wracasz do tej przeszlosci jak najlepiej swiadczy o Tobie. Zwroc uwage, ile osob w Twoim wieku pisze w tym watku. Wyrozniasz sie z tego tlumu, a to swiadczy o tym, ze wcale nie jestes ciolkiem :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.09.04, 23:48 J-23, zaczales porownywac moja "odleglosc" do innych "spraw".... Niech sie to wiecej nie powtarza. A co do szkoly, uwazam ze niesprawiedliwosc sie stala wielka. To ze moji rowiesnicy maja gdzies pisac o szkole - jest przykre. Ale to tez swiadczy o ich zwiazkach z "Alma Mater". Jak pisze tygodnik Przeglad, 40% uczniow w ogole sie nie identyfikuje ze szkola uczeszczana!!! Jeden z powodow - hamscy & ordynarni nauczyciele, ktorzy zamiast zaszczepiac chec do nauki zaszczepiaja niechec. I tak powstaje mit "nieuka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.09.04, 02:43 Sloneczko, napisz cos jeszcze - rozszerzmy temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.04, 07:45 > J-23, zaczales porownywac moja "odleglosc" do innych "spraw".... Niech sie to > wiecej nie powtarza. Nie mam najmniejszego zielonego pojecia, o co Ci chodzi, ale nie mam zamiaru ani Cie obrazac, ani sie z Toba klocic. Jezeli w jakis sposob nadepnalem Ci na odcisk, to sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 29.09.04, 15:10 J-23, Dobra, nie rodrabniajmy sie. Zmienmy temat - nie szukam konfliktow(?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:50 No widzę Panowie, że nie można Was na chwilę zostawić samych!!!!!!! Ale wracając do tematu, rzeczywiście to jaką opinię ma szkoła w większej mierze zależy chyba od nauczycieli (czyt. p. Adamowicz), czy ta kobieta potrafiła w kimś "zaszczepić" chęć do nauki biologii, startowania w olimpiadach z własnej woli i dla własnej satysfakcji? Jeśli ktoś to zrobił, to tylko dlatego, że się bał, że nie potrafił odmówić, a czy ostatecznie były jakieś spektakularne osiągnięcia ? A gdyby tak była innym człowiekiem (mniej agresywnym) to wyglądałoby to chyba inaczej? I jakie osiągnięcia, sława "Kuźnia talentów"!!!! Mogłoby tak być, prawda? Takich przykładów można mnożyć, czemu czasami w jednej placówce zbierze się taki zespół nauczycieli, którzy zachęcić, zniechęcają do nauki, a potem mówi się , to środowisko - uczniowie. Dobrze, że już tak nie jest (przynajmniej w przypadku obecnej SP 37 vel 5). Zawsze się jednak mogą trafić wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: 167.206.189.* 02.10.04, 04:05 Jak to mowi sie u nas "Bad case of Testosterone poisoning" - jak sie 2 kozly spotkaja musza sie troche pozderzac rogami!! Mysle ze nic zlego nie zaszlo, po prostu wymiana kilku slow. Ja wciaz wierze ze Hans (vel J-23) nie jest zlym faciem. Hans co ty na to? hahahaha ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 02.10.04, 13:16 Bruner, qrna.....!!! Sloneczko, wez mu cos powiedz! Znowu zaczyna! ;-)) Jakbym ja sie teraz chcial czepiac, to: po pierwsze primo - rogi mi sie zle kojarza ;-)))), po drugie primo - facio tez mi sie nie kojarzy akurat ze mna, i po trzecie primo - zly na pewno nie jestem. A z reszta sie zgadzam, nic zlego nie zaszlo, a odrobina intelektualnego "popsztykania" jeszcze nikomu nie zaszkodzila, przynajmniej szare komorki nie gnusnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 02.10.04, 17:15 Guten Tag Hans, alles in ordnung? Du ist eine gefarliche mann, Herr Kloss!!! Sprechen sie Deutsch, gefarliche mann? Bitte, haben Sie Gnade, Gefarliche Mann?!! Guten Abend, Herr Kloss!!! Auf wiedersehen!!! Sloneczko, napisz cos - musimy rozszerzyc nasza dyskusje.... Daj jakis temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 02.10.04, 19:33 Ja, ja, naturlich, alles in ordnung! Ich spreche deutsch, aber .... dawno, dawno tego nie robilem. Chcesz temat, okay! Poziom szkoly (prawdziwy!), wg mnie, tworza nauczyciele i czesto zdarza sie, ze fama tworzona szkole przez rodzicow i reszte ma sie nijak do rzeczywistego poziomu szkoly. Wg mnie 37 nigdy nie miala szczescia do ludzi, dla ktorych nauczanie byloby powolaniem, a nie tylko zawodem. Ilu moznaby wymienic nauczycieli, ktorzy zapadli w pamieci uczniow jako ci, ktorzy nie tylko przekazywali wiedze, ale chcialo im sie jeszcze cos wiecej. Wiekszosc odreagowywala swoje problemy na dzieciakach i przy okazji niejako cos tam nauczala. Ja np. mialem przez 8 lat kilkunastu wychowawcow, bo trafila mi sie taka pani, ktora co pare miesiecy jezdzila do sanatorium, nam dawali innego, a za pare miesiecy wracala i znowu byla wychowawca. Czego taka mogla nauczyc? A co Ty sadzisz na ten temat? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptys Re: SP 37 IP: *.234.78.177.Dial1.Miami1.Level3.net 03.10.04, 15:12 Ty chyba nie masz wszystkich rowno pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 03.10.04, 16:36 Ptys, dlaczego obrazasz J-23? Jak masz jakies "beef" z nim, to mi powiedz. Naslemy gestapo. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 03.10.04, 17:04 Skad wiesz, kogo on obraza? Baknal cos bez zwiazku, jak ma cos do powiedzenia, to niech powie, o co mu chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 03.10.04, 21:47 Hans, Sie haben Recht. Niech sie Ptys odezwie!!!! Ptys jest wzywany o komentarz. Ptys, jak tam na Florydzie? Czy Ivan dal ci popalic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: SP 37 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.10.04, 22:07 Ale pieprzysz Cytryna, aż głowa boli. Szczęście, że wyemigrowałeś. Siedź tam i nie wracaj. Wstyd tylko, że do naszej szkoły chodziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 04.10.04, 13:28 i znowu zaczął się dialog dwóch osób. Chętnie bym sie wpisywał gdyby to były wspomnienia o szkole. co do poziomu to nie bardzo się zgadzam. Zmojej klasy sporo ludzi skończło studia, są wśród nich m. in. lekarze, pracownicy naukowi, muzycy po A. Muzycznej, nauczyciele,sąteż stojący pod sklepami z monopolem. Był też taki czas, że 37 miała więcej olimpijczyków niż psp 34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 04.10.04, 16:31 8d 1977, takie rzeczy tez trzeba wspomniec. Niestety, p. "Kizior" nie wie, ze obecna rzecznik ministra zdrowia jest z 8d rocznik 1993. Moja kolezanka. Co do jej tozsamosci niech sie p. "Kizior" wysili. Co do mojej "filozofii", p. "Kizior" polecam tygodnik Przeglad z artykulem o poziomie naszego szkolnictwa. Wyszedl nie tak dawno. www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=107 A tak na riposte p. "Kizior", twoj sposob na zycie odzwierciedla gospodarcze podejscie naszych rzadow w Polsce - zamiast stworzyc atmosfere do rozwoju w Polsce intelektualistom takim jak ja lub prof. Bohdan Paczynski (bardzo znany astronom w USA) czy tez Lech Walesa (ktory jest jednym z dyrektorow firmy z branzy IT w Polnocnej Karolinie), nasi kochani politykowie (a takze ty p. "Kizior") NIE MOGA NAZREC SIE PRZY WLADZY. A NAROD CIERPI!!!! Sa tacy co nie beda czekac az klasa polityczna uswiadomi sobie potrzeby narodu i BIORA WLASNY LOS WE WLASNE RECE. KRAJE JAK AUSTRALIA, USA, KANADA WYNAGRADZAJA DOBRAMI DOCZESNYMI LUDZI AMBITNYCH, EDUKOWANYCH I CHCACYCH COS OSIAGNAC. RESZTE CI ZOSTAWIE DO PRZEMYSLENIA. P.S. CZY NALEZYSZ DO SLD, P. "KIZIOR", CZY TEZ BYLES W PZPR (PARTII ZDRAJCOW I PACHOLKOW ROSJII?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 04.10.04, 21:34 Oniemialem, Panie Cytryna! Nie masz wrazenia, ze troche przegioles? Z calym szacunkiem, ale koncowka tekstu ma wiecej wspolnego z poziomem rynsztoka, niz z intelektualista, ktorym sie mienisz. Nerwy Cie poniesli, ze znowu Ci sie CapsLock zaciol? Powiem Ci cos, wszystko to, co sie powie czy napisze swiadczy tylko i wylacznie o autorze. Slogany, obrazanie, potrzeby narodu i inne podobne teksty sa dobre dla politykow i to tylko przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 04.10.04, 22:46 J-23, moze przegialem a moze nie. Ale takie texty jak p. Kizior napisal tylko swiadcza o czyms o czym ten ktos nie mysli, lub tez z wygodnej pozycji moze sie smiac z niedoli innych. Jedni w Polsce leza, a inni musza niestety wyjezdzac i szukac chleba za granica (w Chicago jest ok 1miliona ludzi, NYC ok pol miliona). Jest to bardzo przykre, ze niby Polska wolna, demokratyczna a masa ludzi musi wyjezdzac i tlamsic sie za granica. Moze to i na dobre wychodzi a moze tez nie. Niestety politykiem nie jestem i raczej wole nie byc. Od klamania za pieniadze jezyk by mi zardzewial - a prawda jest nie po reke kazdemu politykowi. Co do moich pogladow politycznych - komuchy moze zrobily duzo dobrego od '45 do '89, itd. Ale ich rzady przeszly na szczescie i przyszli inni. Ale nasi komuchowie znow wrocili a kraj zbiednial za ich rzadow do poziomu nizszego jak bylo za Gierka w latach 70-tych. Hans, co do mojego intelektu - wole mysle o sobie jako realista, bo patrzenie przez rozowe (u kreskowane) lub innego koloru okulary na swiat, rozmazuje prawdziwy obraz rzeczy. Dobra koniec dylematow, a co do p. Kiziora to uwazam ze ta blina ktora splunal mi w twarz wiatr mu rozcienczy na twarzy..... ;-) Mam tylko nadzieje ze nigdy p. Kizior nie bedzie musial emigrowac(!) - moze wtedy ktos mu powie to samo co on emigrantom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 04.10.04, 22:57 I taki tekst mi sie podoba. Jezeli ktos potrafi tylko warknac i nic wiecej, to nalezy go olac. Po co znizac sie do poziomu kogos, kto nie ma poziomu. Olej Kiziora tak jak ja olalem Ptysa, pojawili sie znikad i znikneli po chwili, po co sie podniecac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 05.10.04, 17:36 Herr Hans, Haben Sie Recht!!! I tak moj monolog na temat "Glabow Kapuscianych" z Przegladu sie sprawdza. Przykre ale prawda. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baya Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 05.10.04, 19:15 Jak się mają wasze posty - nudne i bzdurne - do tematu "szkolne wspomnienia???" Powinniście wspominać, dobrze lub źle, ale wspominać: szkołę i tych, którzy was uczyli a którzy są już na emeryturach. Dobrze, że ci starzy nauczyciele nie znają takiego wynalazku jak internet.Pozdrawiam: osoba pracująca w PSP Nr5 (dawniej 37). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:32 Znają... znają... i czytają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 05.10.04, 21:06 Pojawiasz sie w tym watku pierwszy raz i od razu zaczynasz od krytyki i pouczania (zgoda, ze w dosc delikatnym tonie). Czy postawa biernego kibica upowaznia do krytyki? A to, ze watek zamienil sie w dialog praktycznie dwoch osob, przerywany (mowiac brzydko) dogadywaniem lub wrecz inwektywami, to swiadczy wlasnie o kibicach. Nie sztuka tylko oceniac ....! Pozdrawiam ???, ciekawe, czy jest tym, kim sugeruje, ze jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baya Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 05.10.04, 22:22 Przepraszam nauczycieli,o których powiedziałam "starzy" (na wszystkich przyjdzie czas). OK, być może za ostra krytyka. Rzeczywiście, jestem biernym kibicem. Oczywiście, że nie sztuka oceniać, ale nic nie mówicie o waszych nauczycielach, żadnych wspomnień. Przecież z biegiem lat innym okiem patrzy się na tę "budę"- czasami fajną - czasami nie. Pojawiam się pierwszy raz, ponieważ nie tę podstawówkę kończyłam. Ja tu pracuję, dlatego wątek SP37 zainteresował mnie. Pozwolisz, że będę zaglądać jako bierny kibic??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 06.10.04, 02:14 Hurrah!!!!!! Nareszcie odwazna dusza porusza nasz temat!!!!! Baya, jestes bardzo odwazna!!! Podziwiam cie za to - wiem powiedzialem bardzo duzo "brzydkich" rzeczy na temat naszej ukochanej SP 37, ale moim koncowym celem bylo dobro wszystkich nas, Radomian (tych zlych i tych dobrych). Moze wydac ci sie, ze sie wykrecam od wlasnych slow, ale jak mozna przyciagnac biernego kibica do stolu ping-pong'u?!!! Glupie myslenie, ale nalezy prowokowac "szarego" podatnika do wymowy. Popatrz troche na moja historie wypowiedzi - nikt sie nie odzywa, tylko Hans Kloss (J-23), Sloneczko oraz 8d 1977 aktywnie uczestnicza w tej debacie. Z drugiej strony, powinnas przeczytac wszystkie komentarze i pomyslec nad wypowiedziami uczestnikow. Ja wciaz uwazam, ze "Przeglad" ma duzo racji. Adamowicz, Szydlowska (s.p.), Piotrowska nie zechecaly uczniow to wysilku umyslowego. Moze znowu przeginam pale, ale niech sie inni wypowiedza. Co do stwierdzenia J-23, to sie z nim zgadzam. Pozdrowienia dla Radomia, w Nowym Jorku mamy jesien o miesiac wczesniej (raczej nie spotykane na ten klimat). P.S. Ja osobiscie sie ciesze, ze ktos z obecnego personelu SP 37 (dla mnie wciaz SP 37) uczestniczy w debacie ( ;-) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 06.10.04, 16:30 Szydłowska potrafiła nauczyć niejednego "głąba" jeżeli tylko chciał się nauczyć. Miała niesamowity dar jasnego tłumaczenia zawiłej matematyki. Nigdy już nie spotkałem matematyka z takim darem. W szkole średniej miałem podobną chemiczke, ale to inne dzieje. Co do Piotrowskiej to się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 06.10.04, 16:40 W jakim miesiacu jest rocznica? Ciekawe, moze udaloby sie urwac na kilka dni do Radomia... 8d 1977, nie obrazaj sie ale Szydlowska (s.p.) byla troche inna jak ja chodzilem do szkoly. Ludzie sie zmieniaja z czasem. Ja za to mialem przerabane u "Kozy" - chyba p. Siadaczko od fizyki. Moj starszy brat tak jej dokuczyl, ze zamiast 4 dostalem 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baya Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 06.10.04, 18:15 Witam! Przeczytałam wszystkie komentarze od A do Z. No dobrze... trochę powspominaliście. Historia szkoły datuje się od 19 września 1965 roku (tak podaje kronika szkolna). Tak więc, w przyszłym roku będzie okrągła rocznica istnienia tej placówki.Warto Wam - absolwentom o tym pomyśleć. Z tych, o których wspominaliście (oprócz Wojtka Kalbarczyka) nikt już nie pracuje.Pozdrawiam tych w kraju jak i tych za oceanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 07.10.04, 03:12 Baya, Kalbarczyka bardzo lubialem. Rowny gosc. Nie mial nigdy podejscia "Adamowiczowej" do nas. Zawsze zartowal jak jeden z nas (uczniakow). Przypuszczam ze on mnie pamieta - w koncu opisalem troche zywota.... Ciekawe, czy pamieta saksy w Saarze (Niemcy). Baya, a kto teraz uczy biologii czy tez historii? Mnie chyba uczyla p. Grzmil w 7 i 8 klasie(krepa, z kreconymi wlosami - jaki kolor nie pamietam....). Mialem u niej same 6-stki. To jest chyba jedyny przedmiot ktory kochalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 07.10.04, 20:48 Cytryna ty już nie pamiętasz, że pisałem ci na temat wielu nauczycieli, którzy cię uczyli. Pisałem też o p. Alinie Grzmil, która jest we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baya Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 07.10.04, 21:28 Nauczyciele,o których wspominacie wcześniej - nie pracują już, odeszli na emeryturę.W 1999 roku powstały gimnazja i wówczas nastąpiło tzw. "mieszanie kadry". Wielu nauczycieli zmieniło swoje dotychczasowe miejsce pracy. W podstawówkach nie ma fizyki, chemii. Dlatego n-le tych przedmiotów musieli przejść do szkół gimnazjalnych. Tak więc: budynek ten sam, tylko kadra już nie ta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 08.10.04, 14:08 Ile lat pracujesz w tej szkole, jeżeli możesz to napisz czego uczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 08.10.04, 16:38 Mysle, ze bezposrednie pytania do Bayi raczej nie zdaja egzaminu. Mysle ze nie Baya nie powinna ujawniac takich danych - ale jak uwaza ona lepiej. Sloneczko, jestes jeszcze z nami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 10.10.04, 22:22 Baya, uwazam ze nie powinnas odpowiadac na pytanie 8d 1977. Nikt sie nie ujawnia, a ty i tak duzo juz "ujawnilas"..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 18:02 Cały czas, uważnie czytam, co piszecie. Mogę jedynie dodać , że w chwili obecnej zespół nauczycieli uczących jest dosyć młody(średnia wieku ok.30-tki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baya Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 12.10.04, 18:45 Masz rację Lemonku! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemoniada Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 12.10.04, 18:52 Baya, przyjemnosc po mojej stronie!!!! Mysle, ze nikt by nie chcial komplikacji ktore wyniklyby z naszych wymian mysli. Niech zyje anonimowosc!!!! (Chwala Bogu za Internet!!!). Co ciekawe, w 1993 zaczela nas uczyc taka mloda matematyczka.... qrcze, zapomnialem jak sie nazywala - byla bardzo fajna babka. Wtedy miala krotkie wlosy, chyba czarne. Lubiala zakladac sweter z "medalami".... Moze ja znasz.... Uczyla 8a matmy w 1993 (na wiosne to jest). Mialem tez sex-y Plastyczke - aj, palce lizac. Tez zapomnialem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8d 1977 Re: SP 37 IP: *.udn.pl 13.10.04, 14:20 plastyczka p. M Pawlak, mat podaj szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baya Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 13.10.04, 17:07 ...oczywiście, że nikt nie chciałby komplikacji, dlatego opuszczam Was i wracam na pozycję "biernego kibica". Bay, bay! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: 167.206.189.* 14.10.04, 03:10 Baya, bardzo mi przykro ze nas opuszczasz. Jesli czujesz sie urazona, to wiedz ze chociaz jeden osobnik (alumnus SP37 ;-| circa 1993) BEDZIE czul sie opuszczony. Uwazam ze nie powinnas nas opuszczac - badz z nami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:21 Czy ta matematyczka, to nie Małgorzata Sawiczyńska? Miała krótkie włosy (blond). Już nie pracuje w SP 37 , jest vice w innym gimnazjum, a p. Pawlak owszem pracuje i teraz uczy plastyki i w-fu. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemonek Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 15.10.04, 16:47 Malgorzata Sawiczynska - moze i ona, zaczela uczyc gdzies na poczatku lat 90-tych... Byla zawsze bardzo spokojna, mowila cicho i byla bardzo przystepna. Mam klasowe zdjecie z nia - jakby mi sie udalo zeskanowac to bym ci wyslal na pozytywna identyfikacje.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:20 Czekam na zdjęcie:))) Sławetnej 8a :))) (sławetnej w pozytywnym sensie) To ta , z której w 8 klasie przeniosła się pewna Kamila B.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemoniada Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 16.10.04, 17:08 Kamila? Nie przypominam sobie.... Jaki masz adres poczty e-mail? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 18:11 Pomyłka! Osoba , która mi o tym opowiadała pomyliła klasy, to wydarzyło się w klasie , którą miała po Was pani A. A inne przedmioty? j. polski - p. Witasek, Popiel, Pawlikowska, Błędowska czy Pilichiewicz? co z angielskim ? (choć te panie chyba często się zmieniały), technika - p. Gierczak, Grudzień , czy p. Błędowski, a muzyka - p. Zielińska? A co z klasami 1-3? E-mail sprawdź w swoim - przypomniałam się:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemoniada Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 16.10.04, 21:07 Ale numer, wiem, ze polskiego uczyla nas p. Kowalczyk - ale to bylo chyba w 6 & 7 klasie. W 8 nie pamietam... Grudzien uczyla mnie od 1-3.... Bardzo fajna super pani.... Technika - pamiec mi sie chyba zaciera, ale nazwisko Skoczylas mi sie peta po glowie.... Moze Bledowski, ale nie wiem. Muzyka - tez nie pamietam..... Moze znasz nazwiska pan muzyczek z tamtych lat..... Co do poczty, nic nie przyszlo...... Jejku, mam zanik pamieci z nazwiskami.... Dobrze sobie przypomniec kilka nazwisk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 21:46 Była pani Skoczylas-chyba Monika,wyjechała do Warszawy-tam pracuje i mieszka (czy pan Skoczylas)a fizyka?- p. Barbara Nawrot?, czy fizyka i chemia p.Siadaczko? O muzyczki popytam, ale był też muzyk-taki starszy, łysy pan nazywał się chyba Wolański, a pedagog szkolny -p. Czerwonka, czy p. Dyduch? A pocztę sprawdzę, bo miałam wątpliwości z "e" czy "a" w środku. POZDRAWIAM:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 17.10.04, 01:21 Sloneczko, dzieki, postaram sie zeskanowac to zdjecie jutro i ci przesle..... Pozdrowienia z pochmurnego i bardzo jesiennego Nowego Jorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemonek Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 17.10.04, 04:39 Sloneczko, czy masz na mysli Emila B. z ulicy Milej? Brzmi troche podobnie do "Kamila B."..... ;-) Moze go znasz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 13:23 Ta Kamila, o której pisałam to dziewczyna, a Emil , o którym trochę słyszałam nosi nazwisko B_ka_ski. Ta pani od techniki, która wyjechała do Warszawy nazywała się Monika Mikunda (jaka ta pamięć zawodna). W Radomiu piękna słoneczna, złota jesień - bardzo ciepła). Przesyłam jesienne, pozdrowienia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 17.10.04, 17:11 Sloneczko, sprawdz "post 77".... Slucham sobie Radia Zet, troche rozjasnia pochmurne niebo..... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:34 Sprawdziłam i odpisałam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemoniada Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 18.10.04, 15:47 Sloneczko, jak tam zdjecia? Czyzby wywarly na tobie jakies "niesamowite" wrazenie?..... Lub, moje spostrzezenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 20.10.04, 01:41 Sloneczko, twoje milczenie tylko potwierdza moje "podejrzenia"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:45 Moje kilkudniowe milczenie nie potwierdza Twoich podejrzeń ( ja po prostu często wyjeżdżam, taką mam pracę -> FANTASTYCZNĄ!!!), matematyczka to wspomniana już wcześniej Małgorzata Sawiczyńska, która już nie pracuje w SP 37 <=> 5. Niestety nie jestem również Twoją koleżanką ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 22.10.04, 16:40 Sawiczynska.... Dobrze wiedziec.... Szkoda sloneczko, jagoda miala moje zdjecia z andrzejek ktore nigdy od niej nie dostalem. Bardzo chcialem je zyskac....... Szkoda, moze ja znasz? Twoja praca - czy jestes pielegniarka? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:19 Czy praca pielgniarki - to czeste wyjazdy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 24.10.04, 22:26 Nie wiem, tak tylko sobie "myslalem na glos".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 26.10.04, 20:49 W formie zachety - czy sa jeszcze odwazni do podjecia tematu SP37 vel SP5? Co mozna jeszcze podyskutowac na temat naszej chwalebnej "budy".... Wszystkich "obrazilismy", "wyszydzilismy" i co jeszcze mozna..... Chyba metoda nawolywania uczestknikow do rozmowu zaczyna szwankowac.... Jak tez mozna prowadzic ciekawa rozmowe kiedy trzeba byc anonimowym...... Anonimy nic nie daja, nie? Ale coz, kazdy boi sie ujawnic - z jasnych powodow.... Pochwale sie, moze to roznieci temat tabu.... Moja wychowawczyni, p. Adamowicz powiedziala mi ze zostane "PSYCHOPATA"..... Tak zeby rozwiac jej krzywoprzysiezne nadzieje, dostalem awans w firmie dla ktorej pracuje (tj. Reuters America). Zostalem Senior System Administrator w Network Operations Center..... Cieszyc sie ciesze ale awans idzie w parze ze zwiekszona odpowiedzialnoscia.... Ludzie, zacznijcie sie chwalic swoimi osiagnieciami..... Moze to rozjuszy sluchaczy.... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:25 Na do... (nie wiem jak napisać), bo nie zobaczenia, ani usłyszenia więc może ... napisania? za trzy miesiące. HURRA !!!! Udało się wyjeżdżam na szkolenie (za które nie płacę) do Londynu.Jest awans i jest szansa, że zostanę na dłużej. Jeśli będę miała czas i możliwości to się odezwę, a narazie radosne calusy ( dla wszystkich mi przyjaznych):):):?):):):):):):):):):):):):):):):):):) Absolwentka SP 37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemonek Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 28.10.04, 03:16 Sloneczko, MOJE GRATULACJE!!!! OBY TAK DALEJ, I NIE PODDAWAJ SIE, NOS DO GORY I ODWAGI!!! ABSOLWENT SP37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 31.10.04, 15:12 Ludzie co nowego? Absolwenci SP37 (vel SP5) - nawet jak macie ochote mi powiedziec ze jestem stukniety i mam nie rowno pod pokrywka.... Napiszcie to, nie bojcie sie powiedziec cos od serca...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 04.11.04, 04:29 Pozdrowienia dla wszystkich. Chwale sie jeszcze raz, zostalem Senior System Administrator w Network Hosting Center, Nutley, New Jersey. Jesli ktos chce mi napluc w gebe lub mi ublizyc, odezwijcie sie. SKONCZYLEM SP37 (NIEDOCZEKANIE Z TA SP5). CZY SA ODWAZNI TO ROZMOWY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.rit.reuters.com 06.11.04, 05:16 Czy jest jeszcze jakas odwazna dusza zeby porozmawiac na temat naszej szkoly? Ludzie, zaczynam sie czuc jak samolub!! Uwazam ze powinnismy zachwalic ta nasza "bude"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: SP 37 IP: *.udn.pl 24.11.04, 19:16 > Ludzie, zaczynam sie czuc jak samolub!! czujesz się prawidłowo.Ty nie piszesz o szkole tylko bzdury o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 26.11.04, 19:16 Ja proponuję, żeby Cytryna podał swój adres e-mailowy i kto zechce, do niego napisze. Chyba jest w tej Ameryce samotny i czuje potrzebę "pogadania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKA Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 21:34 A może Cytrynę vel Lemona zainteresuje komentowany artykuł na radomskim forum o Dniu Pluszowego Misia , to chyba w jego byłej szkole ta impreza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 01.12.04, 14:10 Jak dobrze, ze ktos zaczal nareszcie coskolwiek pisac.... Z jednej strony, kazdy na tym forum ma racje.... A z drugiej, NIKT nie chce pisac czegokolwiek!! Moze sie boicie pisac i wolicie byc pasywnymi "obserwatorami". To teraz napiszcie cos co utrzyma forum "SP 37" w naglowkach - a to ze ja probuje utrzymac go tam (tj. w naglowkach forum "Szkolne wspomnienia") tlumaczcie sobie jak sie wam podoba. Jak widze moja strategia - chociaz krytykowana - przeciagnela was troje. PISZCIE bo milczeniem nic nie wspomnicie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: 167.206.189.* 02.12.04, 04:36 Jednak mam racje, po prostu wolicie byc pasywnymi obserwatorami niz uczestnikami. Dlaczego tak jest? Bo Radom jest tak maly i boicie sie ze was ktos nakryje na wlasnych opiniach? Pozdrawiam, Samolub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: SP 37 IP: *.udn.pl 13.12.04, 17:06 Szkoda andy, że wpisałeś się w śroku. Trudno było znaleźć twój post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 14.12.04, 20:50 Andy, kto cie uczyl WF-u i Techniki? Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 22.12.04, 14:59 Czesc Wam, z okazji swiat Bozego Narodzenia i nadchodzacego nowego 2005 roku, wszystkim absolwentom oraz obecnym uczniom naszej "SP37" wszystkiego najlepszego. Zyczliwy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: SP 37 IP: *.udn.pl 24.12.04, 15:29 Dziękujemy za życzenia. Tobie też życzymy rodzinnych świąt i udanej zabawy sylwestrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 01.01.05, 03:11 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2005 całej ekipie podtrzymującej rozmowę o naszej byłej szkole PSP 37. Myślę, że się jeszcze odezwiecie. Może będzie Was więcej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 01.01.05, 16:25 Meg, dziekuje i ja tez zycze Wszystkiego Najlepszego w 2005 roku!!!! Mam tez nadzieje ze bedzie wiecej chetnych do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: 64.94.187.* 15.01.05, 22:37 Czyzby dyskusja na dobre wygasla o naszej budzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melonka Re: SP 37 IP: 203.185.255.* 25.01.05, 04:46 To ja z tych starszych rocznikow, niestety. Wychowawczyni Witasek, wstrentna falszywa Baba.Ciagle mi nogi ucinala. Zawsze mi dawala do zrozumienia, ze nie powinnam zdawac do ogolniaka bo i tak ze mnie nic nie bedzie. A ja zdalam i skonczylam, Musze ja rozczarowac, mieszkam za granica, mam wspaniala prace i stanowisko,zycie rodzinne rowniez, A cha, cha. Przepraszam,to nie ze zlosci tylko z radosci, A cha, cha. Wspmnienia z tej szkoly jednak przykre. Nie wiem jak teraz, ale za moich czasow to jedna wielka mafia i sprane mozgi nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 25.01.05, 15:43 Czesc Melonka, Te starsze roczniki, to takie z tych lat 90-tych? Znam nazwisko Witasek, ale nie moge sobie umiejscowic twarzy. Co do nauczycieli i ich metod, przeczytaj www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=107 Bardzo Ciekawy artykul - moze w duzym stopniu wyjasnic pewne sprawy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: 69.64.197.* 07.02.05, 23:18 Melonka, czyzbys nie czytala tego forum juz wiecej? Chcialbym uslyszec twoja wypowiedz na ten artykul. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowiczka Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:15 Jestem tylko obserwatorem. Nie mam nic wspólnego z SP nr 5 - 37 , ale jakiś żal? (sama nie wiem jak to nazwać) mnie ogarnia , kiedy widzę np. podczas świąt kościelnych czy państwowych jak stoją przedstawiciele uczniów z tej szkoły obok np. SP 34 czy L.O. im M. Konpnickiej bez sztandaru ????? Wiem, że zmiana numeru? ale chyba mozna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: 69.64.197.* 17.03.05, 02:40 Tak, to co mowisz jest wstydu warte.... Za moich czasow mieli sztandary.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: SP 37 IP: *.udn.pl 18.03.05, 10:11 I teraz też chcą mieć tylko brak funduszy. Środowisko uczniów dużo biedniejsze niż w 34, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 18.03.05, 16:23 Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Kto dopuszcza do zmiany z 37 na 5? Jak nie ma sztandaru, to znaczy ze nie mial kto ufundowac. Stare sztandary sa, ale na nowe nie ma funduszy. Zle to swiadczy o tych co doprowadzili do zmiany nazwy szkoly - tak jakby chcieli ja wymazac kompletnie z pamieci. Zastanawiam sie czyja to zasluga? Wiem, ze rzadzacy senator SLD p. Golabek, ma bardzo bliska sobie kuzynke ktora skonczyla 37? Przywodca III Rzeszy po dojsciu do wladzy kazal artyleria zrownac dom rodzinny z ziemia. Czyzby to bylo tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuczeń Re: SP 37 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.03.05, 21:37 Lemon do czego miała być ta wzmianka o przywódcy III Rzeszy? Tak szczerze to jest to zupełnie nie na temat. A wracając do sztandaru to wiecie ile toki cudo kosztuje? Jak wam tak przeszkadz jego brak to zróbcie zrzutę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemoniada Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 23.03.05, 17:33 Wzmianka jest prosta - nasza polityczna elita zaciera slady za soba. Dlatego 37 juz nie ma, nie ma tez sztandaru. To duzo znaczy dla mnie, jako absowlenta. Tak zatarl slad po sobie Stalin ( zrownal dom rodzinny z ziemia ) jak i arcydiabel Belzebub we wcieleniu Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 23.03.05, 22:23 Guten Tag, Herr Lemon! Nie kombinuj! Najpierw chwaliles sie Golabkowna jako absolwentka SP 37 (popatrz na pierwsze posty tego watku!), teraz imputujesz jej rodzinie pochodzenie praeNeRDowskie ;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 24.03.05, 16:43 J-23, ten fart z brakiem flagi to naprawde mi dokuczyl. To jest nie do pomyslenia, nie dosc ze zatarli slad po 37 to na dodatek nowa nr 5 nie ma sztandaru ( brak szacunku do budynku ). Wstawiam sie za obecnymi uczniami, watpie zeby to ktos docenil. Ja w tym widze jakas konspire. Dlaczego 34 naprzeciwko jest dalej 34? J-23 ja porownoje ich zachowanie - a patrzac co sie dzieje w SLD-owskich szeregach to moze i daleko nie odbiegam od prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuczeń Re: SP 37 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.05, 18:09 hehe Hitler i Stalin dawno nie żyją. Ty masz problem bo brak sztandaru, a ja kończyłem mechanika i sztandar został, ale szkoły nie ma. Szczere wyrazy współczucia, ale może Belzebub pomoże Ci w tych cięzkich chwilach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 31.03.05, 17:50 Nie rozumiem ludzi - tyle lat spedzic w tej budzie, i wszyscy przyklaskuja jej 'zamknieciu'. Nikt sie nie uzala, nikt nie placze, a jesli juz ktos uzali sie nad stara buda 37 to natychmiast czuje uderzenie bata. Ludzie czy ta szkola byla dla was takim pieklem? Przezylem swoje z Adamowicz ( bardzo nerwowa osoba ), Piotrowska z morda wieksza od malpy, Czerwonka streczyciela. Ale, przeciez to bylo 8 lat zycia ktorych zaden z was sie nie wyprze, nawet jesli ktos zyczliwie wymazal 37 z pamieci. Zyczliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ynm Re: SP 37 IP: *.udn.pl 16.05.05, 16:24 szkoła ma nową stronę internetową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: SP 37 IP: 193.111.144.* 17.05.05, 23:14 www.psp5.radom.pl Jeszcze cała nie działa, ale jest. Chyba wiele radomskich podstawówek założyło strony WWW na tym serwerze, nazwy różnią się tylko numerem szkoły!?. Na stronie głównej PSP5 (vel 37) jest zapisana myśl Jana Pawła II (a jakże!), a na dole strony jest stopka pt. "WebMaster Grzybston 2005". Pełni ciekawości, kto też trzyma na swoich serwerach takie piękne strony naszych "przyszłości narodu" klikamy na Grzybstona i otwiera nam się strona o Orońsku z jaskrawym linkiem na samej górze po prawo: Super Erotyka!!! Brniemy dalej (a co??!!), klikamy twardo - i co?? ... i bingo!! ... lądujemy na stronie z panienkami, a nasz antywirus zaczyna się drzeć, że właśnie jakieś q..restwo usiłowało się zagnieździć w naszym kompie. Jako facet nie mam nic przeciwko ;-))))), ale ....... Czy ktoś, kto decyduje o miejscu umieszczenia stron WWW radomskich szkół podstawowych aby dobrze wybrał to miejsce?? Pozdrawiam wszystkich po 37, Lemon - nie śpij!!! :-))) J-23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 18.05.05, 16:44 Czesc, Strona www.psp5.radom.pl jest ciekawa, ale nie dokonczona. Pochwalam taki wysilek, chociaz ( z bolem ) wiem ze to PSP5..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemon Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.05, 23:54 Czesc, No tak, ludzie sie roznymi rzeczami zajmuja.... Pan Grzybston moze wyprodukowal nam strone, ale sam sie zajmuje tez innymi sprawami. Nie mam mu tego za zle, chociaz moze to obecnych 'uczniow' nauczac glupot. Jeszcze raz powiem, ze bardzo mi zal ze nazwa PSP37 jest juz daleko w historii. Ale, ale - grunt ze jest - moze jakis tam 5-klasista sobie moze wspomni ze 5 == 37 na klasowce z matematyki. In magister veritas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpkok Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:41 chyba juz sie tak nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: SP 37 IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 03.07.05, 22:52 piszcie, wspominajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: 207.96.50.* 06.07.05, 04:40 Iwo, mnie juz oskarzono ze prowadze monologi.... Wolalbym, zeby inni tez sie odzywali. ;=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: SP 37 IP: *.internet.radom.pl 23.11.05, 08:10 Niech wspominają ci inni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: SP 37 IP: *.udn.pl 18.12.05, 15:48 teraz 37 obchodzi jubileusz 40-lecia istnienia. szkoda, że ma teraz inny numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ga-Ga Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:10 To może ogłosić spotkanie wszystkich, którzy opuścili mury tej szkoły? Miałem to szczęście i rozpocząłem edukację w tej szkole od klasy III w roku 1966 a ukończyłem VIII klasę w 1971. Pozdrawiam wszystkich uczniów z tego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.12.05, 15:05 Milych Swiat i szczesliwego Nowego 2006 Roku, dla was wszystkich, Cytryna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.internet.radom.pl 31.12.05, 18:57 Dołączam się do życzeń. Wszystkiego naj...naj.... uśmiechu i radości w życiu SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA! Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: SP 37 IP: *.ats.pl / *.ats.pl 01.08.06, 10:56 Niedługo następny sylwester, a Wy się nie odzywacie. Powspominajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ga-Ga Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:03 Ciebie również długo nie było na tym forum. Pozdrowienia od absolwenta z roku 1971. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: SP 37 IP: 82.139.60.* 11.09.06, 13:17 Co tak cicho??? Czy ktoś wie co w szkole słychać? Ile dzieci, jaka kadra??? Kto dyrektorem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: SP 37 IP: *.radom.pl 20.09.06, 08:54 czy szkoła ma jakąś stronę internetową????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):) Re: SP 37 IP: *.tkdami.net 02.10.06, 21:16 Ta szkoła nie ma strony internetowej. Niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna Re: SP 37 IP: *.ny325.east.verizon.net 10.10.06, 13:01 Strona jest - wymieniona jest na tej nitce forum, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawny J-23 Re: SP 37 IP: *.pr.radom.net 12.10.06, 21:30 Stronka nie jest, ale niestety była i się ... zmyła ;-((( Pod adresem www.psp5.radom.pl nie ma nic. A szkoda! Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unc Re: SP 37 IP: *.de.ibm.com 25.10.06, 13:46 Jest jakis aktualny adres www tej szkoly ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofia Re: SP 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:25 odswiezamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: SP 37 IP: *.21.udn.pl 03.01.08, 09:48 Cześć Ja też kończyłem 37 w 81 roku. Klasa VIII F. Wychowawczyni p. Wawer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka 1980r Rocznik 80 Klasa VIII D wychowawczyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 13:09 pani Adamowicz. Wspomnień mało, bo to dość dawno było. Pamiętam tylko rozgrzane słońcem sale lekcyjne i to jak na chodniku przed szkołą grałyśmy z koleżankami w gumę.Pamiętam też że na przerwie chodziłyśmy do sklepu pić "serbowit" swiństwo takie o smaku piwa i że w bloku na przeciwko pan sprzedawał pyszne pączki na przerwach. Ito wspaniałe blogie poczucie bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs97 Re: SP 37 IP: *.centertel.pl 14.12.07, 12:22 czesc!!!poszukuje ucznow klasy 8a`97 wych.m.sawiczynska.nawiazmy kontakt!!!!spotkajmy sie!!!pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deru Re: SP 37 IP: *.centertel.pl 15.04.08, 22:14 Witam, mam pytanko, przy jakiej ulicy znajduje (znajdowała się) sp 37, niestety, na internetowym wykazie szkół nie ma sp 37. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofia Re: SP 37 IP: *.gprs.plus.pl 18.04.08, 02:45 ul. Sowińskiego 1 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: SP 37 IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.14, 14:51 W przyszłym roku - 2015 - 50-lecie istnienia szkoły - może warto odświeżyć wspomnienia psp_5_50_lat@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
b.morka Re: SP 37 27.02.16, 13:27 Drodzy Uczniowie, Rodzice, Nauczyciele, Absolwenci PSP nr 5 (dawniej PSP nr 37) im. M. Dąbrowskiej w Radomiu. Aż trudno uwierzyć, ale nasza szkoła ma 50 lat. Można rzecz ? zacny wiek, mamy tego świadomość, dlatego chcemy, aby czerwcowe urodziny szkoły były wspaniałe. Aby tak się stało, wyznaczyliśmy sobie wiele zadań. Zadań, które będą swoistą historyczną podróżą przez te 50 lat. W związku z tym zwracamy się z ogromną prośbą o wypożyczenie nam pamiątek z dawnych, szkolnych lat. Mogą to być świadectwa, dyplomy, zeszyty, dzienniczki, podręczniki, medale, puchary, zdjęcia czy tarcze. Dzięki nim będziemy mogli odtworzyć dzieje, odświeżyć wspomnienia i wywołać sentymentalny uśmiech. Włączmy się wszyscy do naszego święta, wszak nasza szkoła jest tego warta. jubileuszszkoly.blogspot.com/ psp5jubileusz50.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś