Dodaj do ulubionych

Będzie Centrum!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 22:48
I brawo czy wszyscy muszą z Radomia uciekać .Zróbmy w tym Mieście wreszcie
coś wartościowego .Niech będzie muzeum ,niech będzie rewitalizacja
starówki ,trzeba oczyścić Mleczną ,trzeba RADOMIAKA wprowadzić do 2-giej ligi
i wyremontować stadion żebyśmy my RADOMIANIE!!! mieli gdzie przychodić na
mecze.Ja z Radomia nigdy nie wyjadę tu się urodziłem,tu umrę,tu płacę podatki
(nie małe).Głosowałem na Pana Panie PREZYDENCIE i będę głosował w następnych
wyborach ale musi się PAN postarać
Pozdrowienia dla wszystkich RADOMIAKÓW
Obserwuj wątek
    • Gość: Amos Re: Będzie Centrum! IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.196.* 08.06.04, 08:05
      Dużo wytrwałości życzę wszystkim w realizacji tego przedsięwzięcia. To piękny
      budynek, zasługuje na godne wykorzystanie a i pochowanych zbiorów muzealnych
      żal. Ale tylko niech p. Banasiewicz nie pomaga w adaptacji...
      • Gość: isoxazolidine Re: Będzie Centrum! IP: *.chemia.pk.edu.pl 08.06.04, 08:26
        Brawo Panie Wajda!
        Nareszcie na "wierchuszce" ktos z pozytywnym nastawieniem do zycia.
        Nareszcie ktos, kto uwaza ze mozna (i TRZEBA) robic rzeczy ktore popchna Radom
        do przodu.
        Nareszcie ktos kto nie mowi "to sie nie uda, ale "to sie MUSI UDAC".

Trzymam kciuki :-))))) !!!!!!!!
    • Gość: urke Re: Będzie Centrum! IP: *.udn.pl 08.06.04, 09:06
      Ja niestetyżałuję że głosowałem na Marcinkowskiego, bo mimoże w gazecie
      zapewnia,że słowa zawsze dotrzymuje, to tak nie jest.
    • Gość: doświadczony Re: Będzie Centrum! IP: *.udn.pl 08.06.04, 09:26
      W Radomiu pomysły powstają bardzo szybko, tylko nigdy nie doczekały się
      wykonania. Budowa - Centrum to kolejny świetny pomysł- popieram ! ,ale uwierzę
      w jego powstanie, tyko wtedy jak zobaczę jego uroczyste otwarcie.
      Zaliczam się do starszych mieszkańców naszego miasta, na przestrzeni minionych
      lat przeżyłem - wiele pomysłów i projektów ważnych dla Radomia, które nigdy nie
      powstały.
      Oto niektóre z nich - zaczynając od lat : 70-tych -
      - projekt budowy uniwersalnej hali sportowej- ( kryty tor kolarski, lodowisko
      itp )
      - projekt budowy lini tramwajowej a następnie trojlebusowej.
      - projekt przebudowy układu komunikacyjnego w centrum miasta.
      - budowa hotelu - plac Jagieloński
      -port lotniczy Cargo, lub tanich przelotów
      Wymieniłem tylko te większe pomysły, pomijając wiele innych też ważnych dla
      Radomia a nigdy nie zrealizowanych.

• Gość: A.K. Re: Będzie Centrum! IP: 195.116.189.* 08.06.04, 09:33
        do tej listy z przykrością dorzucę
        - projekt budowy mojego domu - nie doszedł do skutku...
      • Gość: a Re: Będzie Centrum! IP: 193.19.140.* 08.06.04, 18:30
        miało być jeszcze centrum usługowo-handlowo-rozrywkowe na rogu Struga i
        chrobrego... no, widzicie jakiego pieknego obiektu sie doczekalismy?
    • bee_man Re: Będzie Centrum! 08.06.04, 17:46
      Widze, że skończyła się już epoka "Cargo" i "serwerowni", teraz pora
      na "centrum".
      Ciekawy pomysł, ale patrząc na historie innych "dobrych pomysłów" w Radomiu
      pewnie nic z tego nie wyjdzie (obym sie mylił).
      Mam tylko nadzieje, że do centrum sztuki bedzie miało jakiś normalnych
      zwiedzajacych, a dresów chlastających się nożem :)
      • Gość: ko Re: Będzie Centrum! IP: *.udn.pl 08.06.04, 22:42
        Widziałeś dresów w Muzeum?
        • bee_man Re: Będzie Centrum! 09.06.04, 01:34
          Przecież niedawno na jakimś przedstawieniu rzucali nożem pomysłowi chłopcy.
          A dresy przyjdą do muzemu wraz z innymi szkolnymi wycieczkami, które bedą
          stanoeic 99,98 % ogółu zwiedzających :).
          • muzyk2 Re: Będzie Centrum! 09.06.04, 11:55
            bee_man napisał:

> Przecież niedawno na jakimś przedstawieniu rzucali nożem pomysłowi chłopcy.
            > A dresy przyjdą do muzemu wraz z innymi szkolnymi wycieczkami, które bedą
            > stanoeic 99,98 % ogółu zwiedzających :).

Dresa też można czegoś nauczyć i wychować. Jasne,że trzeba mu patrzeć na ręce
            żeby nie pociął płótna, albo nie pogryzł przewodnika.
    • Gość: vault Re: Będzie Centrum! IP: 207.236.152.* 08.06.04, 18:38
      Zywicie umysl, a cialo umiera...
    • Gość: Misiozor Jest wiele innych potrzeb IP: *.speed.planet.nl 09.06.04, 20:32
      "Nie trzeba pytać, ile będzie kosztować Centrum Sztuki Nowoczesnej, ale ile
      Radom dzięki niemu może zyskać - uważa Andrzej Wajda" No wiec ja bym chcial
      zadac takie pytanie. Co Radom moze zyskac dzieki Centrum Sztuki Nowowczesnej? I
      dlaczego na wskutek zbudowania tego Centrum bedzie sie ludziom zylo lepiej?
      • isoxazolidine Re: Jest wiele innych potrzeb 10.06.04, 10:47
        tak. bo dzieki Centrum do Radomia moga zaczac przyjezdzac ludzie z zewnatrz
        (jesli odpowiednio wypromujemy muzeum - to jest niestety w realiach radomskich
        czesto wąskie gardło). a jesli przyjadą ludzie, to każdy musi coś zjeść, być
        może przenocować etc etc. suma sumarum ci ludzie w Radomiu zostawią troszkę
        swoich pieniędzy. i chociażby dlatego warto.
        • Gość: Basset Re: Jest wiele innych potrzeb IP: *.am.wroc.pl 10.06.04, 18:18
          Cyt: "Nie trzeba pytać, ile będzie kosztować Centrum Sztuki Nowoczesnej, ale
          ile
          Radom dzięki niemu może zyskać - uważa Andrzej Wajda" No wiec ja bym chcial
          zadac takie pytanie. Co Radom moze zyskac dzieki Centrum Sztuki Nowowczesnej? I
          dlaczego na wskutek zbudowania tego Centrum bedzie sie ludziom zylo lepiej?

Lepiej wydac pieniadzee EC lub roboty interwencyjne- od razu ludziom bedzie
          lepiej!!! A i elektoratu przybedzie!!! Kultura wysoka? Lepiej nowe pop radio-
          przynajmniej bedzie dla "ludzi" i da sie posluchac bo przeciez w takim muzeum
          to nie wiadomo co stoi czy wisi.

• europa10 Re: A ja chcę Centrum! 10.06.04, 19:17
            Gość portalu: Basset napisał(a):
            > dlaczego na wskutek zbudowania tego Centrum bedzie sie ludziom zylo lepiej?
            >
            > Lepiej wydac pieniadzee EC lub roboty interwencyjne- od razu ludziom bedzie
            > lepiej!!! A i elektoratu przybedzie!!! Kultura wysoka? Lepiej nowe pop radio-
            > przynajmniej bedzie dla "ludzi" i da sie posluchac bo przeciez w takim muzeum
            > to nie wiadomo co stoi czy wisi.

Twoja wypowiedź dowidzi, że właśnie to Centrum jest potrzebne. Głównie dla
            Twojej edukacji.
            1. Inwestowanie w Centrum to tworzenie miejsc pracy (ktoś to musi
            zaprojektować, zbudować, ktoś musi dostarczyć materiały, ktoś wreszcie będzie
            tam pracował).
            2. Większość pieniędzy będzie z funduszy UE. A ona nie daje na „roboty
            interwencyjne”.
            3. To co ty proponujesz, to nic innego jak przeżarcie paru groszy. Żadem trwały
            efet!
            4. Radiów ci u nas dostatek. To, że tobie nie jest potrzebna „kultura wysoka”?
            Trudno. Ja mam inne potrzeby.
            5. Jeśli będziesz kiedyś narzekał na chamstwo i powszechne zdziczenie, to się
            zastanów dlaczego tak się dzieje i skąd to się bierze.
            Pozdrawiam
            • Gość: Basset Do Europa10 IP: *.am.wroc.pl 11.06.04, 00:24
              Niezle sie usmialem czytajac Twoj post. Proponuje uzywac odrobiny logiki przy
              czytaniu czegokolwiek. Czy sadzisz ze ktos przy zdrowyc zmyslach napisal by
              taki posta jak moj poprzedni nie kpiac? Mysle ze gdzeis przez palce umknelo Ci
              slowo sarkazm. Bede sie staral pisac jasno i prosto bo widze ze na forum
              przekroj luda jest jak w calym spoleczenstwie, tylko pytanie po co? Moze
              niedlugo cofniemy sie do czasu pisma wezelkowego bo nasze wspolczesne bedzie za
              trudne?

PS. Mam nadzieje ze Centru Sztuki Wspolczesnej uda sie otworzyc ale to raczej
              dla Twej edukacji, choc mysle ze szybko nadrobisz braki wszak "cos" sie nie
              podobalo w mej poprzedniej wypowiedzi.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze nie zywimy do siebie urazy (ja nie zywie). Tworzmy
              piekniejszy Radom i niech to nas pcha do dzialania:).
              • Gość: Basset Re: Do Europa10 IP: *.am.wroc.pl 11.06.04, 00:30
                Errata- chodzilo mi oczywiscie o Centrum Sztuki Nowoczesnej:).
                Pozdrawiam
              • europa10 Re: Do Basseta 11.06.04, 10:15
                Złapał Kozak Tatarzyna,
                a Tatarzyn za łep trzyma
                Cóż Bassetku, wszedłem w zaproponowaną przez Ciebie konwencję i tyle. Śledząc
                Twoje wpisy nigdy bym nie podejrzewał, że to co napisałeś jest wyrazem Twoich
                poglądów.
                Pozdr
                • Gość: Basset Re: Do Basseta IP: *.ar.wroc.pl 11.06.04, 11:20
                  Pozdrawiam serdecznie:)
                  Hau
                  • Gość: pies Re: Do Basseta IP: 213.199.199.* 11.06.04, 13:30
                    Radom ma szansę stać się znaczącym centrum sztuki nowoczesnej. Mamy już
                    Orońsko, jakby jeszcze adaptować obiekt na Traugutta, a potem możnaby się
                    starać o nadanie mu statusu muzeum narodowego z oddziałem w Orońsku (całkiem
                    realne).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka