Dodaj do ulubionych

Rocznica Radomskiego Czerwca

IP: *.internet.radom.pl 24.06.04, 17:26
Mam nadzieję że na obchodach nie będzie Pana Marcinkowskiego wkońcu w 1976r.
był milicjantem
Obserwuj wątek
    • Gość: Solidarny Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 17:52
      Moralnie nie powinno go tam być nie tylko dlatego że był milicjantem ale
      również dlatego, że już jako prezydent miasta zrobił unik i nie wziął udziału w
      obchodach Dnia Niepodległości. Jego dniem jest 17 październik (Rewolucja
      Październikowa), 22 Lipca (święto PKWN) i 1-Maja.
      • Gość: taśmociąg Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.internet.radom.pl 24.06.04, 17:58
        hehehee :) Z jednej strony sie z Wami zgadzam.Dowodem jego "przeszłości" jest
        fakt że dalej myśli "po staremu".Ale z drugiej strony-czasy były takie,że
        trzeba było jednoznacznie się określić po której stronie chce się być.Myślę że
        jednak dałbym mu + za odwagę być po drugiej stronie.
        • Gość: kombatant Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.internet.radom.pl 24.06.04, 20:16
          Tak, tak kolejna hucznie obchodzona rocznica wybijania szyb i grabieży w
          sklepach.
          • Gość: cze Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.06.04, 20:40
            Kombatancie, chyba Cię juz całkowicie poj... Jesli słuchałes cokolwiek na
            lekcjach historii (pewne jest że nie czytałes) to wiesz, że przy
            każdej "rewolucji" żerują gnidy co załatwiaja swoje sprawy, w tym przypadku
            byli tez sprowokowani biedni ludzie, którzy podwędzili ze sklepów marne,
            głównie zywnościowe towary. Najważniejsze, że kilkanaście tysięcy upomniało sie
            o swoją i Twoją godność. Setki z nich aresztowano, pobito,zwolniono z pracy z
            wilczym biletem. Po co ? Żebyś mogł dzisiaj zaszyfrowany lub nie, pisać co Ci
            do pustawego już łba przyjdzie.
            • Gość: kombatant Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.internet.radom.pl 24.06.04, 21:01
              Nie musiałem czytać bo byłem świadkiem. Np. mojemu dziadkowi ci bandyci chcieli
              spalić tira tylko dlatego że był własnością PKS-u
              Tak, tak kolejna hucznie obchodzona rocznica wybijania szyb i grabieży w
              sklepach.
              • Gość: szybka osa Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.infoplus.com.pl 25.06.04, 08:43
                dziadkowi? Ile Pan miał wtedy latek? szczerze.
              • Gość: Janradny Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: 193.111.144.* 25.06.04, 09:51
                Szanowny Panie Kombatancie. Szkoda, że nie pisze Pan wprost, kto chciał spalić
                ten samochód. Wiele faktów wskazuje na to, co potwierdzają także świadkowie,
                że grabieże i podpalania mienia w Radomiu w Dniu Protestu zainicjowali
                funkcjonariusze służby bezpieczeństwa, milicji i ormowcy. Do dziś za te
                prowokacje i zbrodnie nikt nie poniósł jeszce odpowiedzialności. Ukarano
                jedynie uczestników Protestu, niewinnych robotników, którzy mieli odwagę
                upomniec się o poszanowanie naszych praw i godności.
              • Gość: hienna Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.internet.radom.pl 26.06.04, 10:26
                KOMBATANCIE MOŻE JESTEŚ KOMBATANTEM OBMO LUB MO
              • Gość: Miron Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:16
                a ja Ci moge pokazac osobe która wybila pierwsza szybe i nie byl to robotnik
                tylko UB-ek po cywinemu. Pisze tak bo ta gnida to moj sasiad!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: LIGA R Marcinkowski,Banasiewicz-zostac w domu,to nie .... IP: *.udn.pl 24.06.04, 21:54
      ..wasze swieto,wy byliscie chyba po innej stronie,tej z palami.....
    • Gość: Niezgryźliwy Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: 80.48.245.* 25.06.04, 14:57
      żal i szkoda, bo w czerwcu 1976 r z powodu "odmrożenia" cen kszanki,salcesonu i paszteki pozostały złe wspomnienia, zgliszcza po 20 zakładch pracy, "kombatanci" i niezaspokojone nadzieje. Ktoś rzekł, że zwsze należy mieć nadzieje ale gorszym jest beznadziejnie być głupim.
      • Gość: poema Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.udn.pl 25.06.04, 20:54
        Dziś pod pomnikiem w roli prezydenta miasta (tak go zapowiedziano) WYSTAPIŁ
        lANGOWSKI Z WIEŃCEM. Jakaż nagroda go spotkała. Ciekawe za co. A tych wcześniej
        wymienionych nie było.
    • Gość: ??? Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.dc.dc.cox.net 26.06.04, 03:37
      a może nie wypadało, gdy się biło tych co teraz dla nich wieńce się
      składa ...

• Gość: Dino Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.04, 18:25
      Miałem rację pisząc o tym esbeku.W Radomiu rządzi układ agenturalno-(G.)
      esbecko-(B.) milicyjny(M.).Z całej trójki jedynie M. miał na tyle przyzwoitości
      że nie sprofanował swoją obecnością poległych radomskich robotników.Dla
      pozostałych nie miało to żadnego znaczenia.Mam jedynie nadzieję, że radomska
      Solidarność nigdy nie będzie zapraszała tych panów na żadne swoje uroczystości
      w tym uroczystości opłatkowe.
      • Gość: M.J Re: Rocznica Radomskiego Czerwca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 18:42
        W PRL-u najwięcej było kłamstwa,niewiele prawdy.Teraz na temat sławetnego
        Czerwca to jedne wielkie oszustwo.Obecni dygnitarze zbijają polityczny
        kapitał,a ten przynosi im obfite apanaże.A robotnicy ,o których los tak
        się "martwią" siedzą bez pracy w domu i nie mają nawet na kromkę chleba.Ot się
        doczekali "szczęścia !
        • Gość: bedebe Do kombatanta. IP: *.udn.pl 28.06.04, 10:43
          Pewnie takiś kombatant jak z koziej du..y trąbka. Co ty możesz widzieć na ten
          temat? Zapwne nie skakałeś wtedy z jajka na
          jajko.Niszczenie,dewastowanie,wybijanie szyb rozpoczęli prowokatorzy.Pewwnie
          historii uczył cię dziadek,należący do pzpr. Mieli rozkaz stłumić bunt za
          wszelką cenę.Nawet cenę życia i zdrowia.Oczywiście nie swojego.
          • bodzioradomski Re: Do kombatanta. 28.06.04, 13:10
            25 czerwca 1976 roku kilkutysieczna grupa zaprotestowała, podpalając m. in. KW
            PZPR, w którym urzędowała grupa działaczy "Przewodniej siły narodu".
            28 lat później gartka mieszkańców Radomia i spora grupa polityków i działaczy
            związkowych składała kwiaty pod pomnikiem.
            Tego samego dnia (przypadek czy cynizm?)byli działacze PZPR i ich następcy w
            sali ITEE na Pułaskiego debatowali nad swoją przyszłością i wybierali nowe
            władze.
            Historia była przewrotna, ale dlaczego aż tak?
            • Gość: M.J. Re: Do kombatanta. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 16:59
              Panowie komentatorzy! Ja brałem udział w tym zbiegowisku i wiem co to
              było.Zamiast się wypisywać to bierzcie się do nauki historii,tylko nie tej co
              to opisują obecni "hitorycy" także z IPN-u.To jest fałszowanie prawdy,rodem
              jeszcze gorszym od PRL-u.
              • Gość: S Re: Do kombatanta. IP: 216.65.64.* 28.06.04, 17:50
                M.J. czeka cię świetlana przyszłość w Korei Ludowej. Nie wiem co tu jeszcze
                robisz.
                • Gość: urke Re: Do zomowca IP: *.udn.pl 28.06.04, 18:47
                  M. J. brał udział "w tym zbiegowisku" jako jawny zomowiec napojony wódą, albo
                  jako tajny prowokator, więc proszę mu nic nie tłumaczyć, bo i tak tego nie
                  zrozumie.
                  • Gość: Mora Re: Do zomowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:22
                    byB wtedy nacpany i niewiele pamieta!!!!! ZOMO tluklo palkami nawt kobiety z
                    malymi dziecmi w parku!!!!!!!!!!!1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka