Dodaj do ulubionych

Wójcik czeka na zapowiadany artykuł GW. My też...

01.08.12, 11:12
dariuszwojcik.blox.pl/html
środa, 01 sierpnia 2012

Tak PiS rządzi miastem!

Z niecierpliwością czekam na zapowiadany już od kilku dni przez Gazetę Wyborczą artykuł dotyczący rządów PiS w Radomiu. Tekst miał być opublikowany dzisiaj, ale będzie jutro. Jeśli dziennikarze Gazety Wyborczej chcą go napisać rzeczywiście rzetelnie, służę pomocą.

Prezesi miejskich spółek: Rewitalizacji, Administratora, Portu Lotniczego, Wodociągów Miejskich i Radkomu, nie są członkami Prawa i Sprawiedliwości, ani związani z PiS.

W instytucjach miejskich: Miejskim Zarządzie Lokalami, Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej, Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji, Domach Pomocy Społecznej, Radomskim Szpitalu Specjalistycznym, a także kulturalnych: Teatrze Powszechnym, Amfiteatrze, Łaźni, Resursie Obywatelskiej – dyrektorzy nie są członkami Prawa i Sprawiedliwości, ani związani z PiS.

W oświacie, na ponad 100 placówek (szkoły i przedszkola), zaledwie troje dyrektorów jest z Prawa i Sprawiedliwości. Śmiem twierdzić, że członków innych partii, na dyrektorskich stanowiskach, jest więcej.

W Urzędzie Miejskim, tylko dyrektor kancelarii prezydenta jest członkiem Prawa i Sprawiedliwości, ale trudno, żeby nie był… Pozostali dyrektorzy wydziałów nie mają przynależności do Prawa i Sprawiedliwości i nie są związani z PiS.

Oczywiście członkowie PiS pracują również w instytucjach miejskich, ale gdzieś pracować muszą. Zapewniam jednak, że wielu ludzi z PiS pozostaje bezrobotnymi.

Nie mam nic do ukrycia także jeśli chodzi o mnie i moją żonę.

Nazywam się Dariusz Wójcik, pracuję w miejskiej spółce Radkom na stanowisku głównego specjalisty do spraw organizacji i rozwoju. Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem ochrony środowiska ze specjalizacją – gospodarka odpadami i inżynieria środowiska. Mam ukończone studia podyplomowe z zakresie zarządzania przedsiębiorstwem w warunkach Unii Europejskiej. Ukończyłem również podyplomowe studia z zakresu bezpieczeństwa i organizacji pracy oraz studia podyplomowe uprawniające mnie do przeprowadzania audytu energetycznego.

Przez wiele lat pracowałem w prywatnej firmie m.in. jako specjalista ds. zarządzania gospodarką odpadami. Przez krótki czas pracowałem również w PPKS Radom, ale z przyczyn politycznych musiałem z tej pracy odejść.

Czy posiadam odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie, żeby pracować na obecnie zajmowanym stanowisku, odpowiedzcie sobie Państwo sami.

Moja żona Edyta Wójcik od 20 lat pracuje w radomskiej oświacie. Była nauczycielką w PSP nr 44, potem przez wiele lat wizytatorem w kuratorium oświaty. Było to w czasach, kiedy nawet nie myślałem, że mogę zająć się polityką.

Przez dwa lata, moja żona była dyrektorem Kuratorium Oświaty, po odejściu poprzedniego dyrektora. Pracę zaproponował jej kurator związany z SLD. Kiedy kuratorem został jednak „apolityczny” fachowiec Karol Semik, zwolnił moją żonę z pracy.

Moja żona wystartowała w konkursie na dyrektora Radomskiego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli. W skład komisji konkursowej wchodziło trzech przedstawicieli miasta, dwóch kuratorium, dwóch związków zawodowych i jeden ze szkoły. Moja żona konkurs ów wygrała.

Tak właśnie rządzi PiS w mieście. Takie są fakty!
Obserwuj wątek
    • Gość: *II* Re: Wójcik czeka na zapowiadany artykuł GW. My te IP: *.rivalhost.com 01.08.12, 12:22
      Oby jak najszybciej choc nie wroze niczego dobrego. Trzeba pamietac ze GW to organ propagandowy PO i zrobi wszystko zeby artykul byl nierzetelny. A co to znaczy nierzetelny? Oczywiscie nie napisza ile dobrze platnych stanowisk pozostawil PiS nie ruszajac prezesow czy dyrektorow zwiazanych z SLD jak chocby Bernat czy Skoczek, ale napisza ze ktos tam przez kogos jest zwiazany z PiS. I to ma glownym newsem a nie PRAWDA. Nie spodziewajcie sie PRAWDY po czyms takim jak GW.
      • Gość: Ewka Re: Wójcik czeka na zapowiadany artykuł GW. My te IP: *.tronic.pl 04.08.12, 22:02
        Gość portalu: *II* napisał(a):

>Nie spodziewajcie sie PRAWDY po czyms takim jak GW.<

No widzisz, nie spodziwałeś się prawdy, a jednak prawde napisali, i to jeszcze nie całą :) Mogli dokładniej sprawdzić powiązania z PiS-em "szarych" pracowników miejskich spółek. Znależliby tam na przykład kilka żon prominentnych PiS-owców, które może(jeszcze) nie zasiadają w radach nadzorczych i nie piastują prestiżowych stanowisk, ale pracę mają i to nieźle płatną :)
    • b-ania Re: Wójcik czeka na zapowiadany artykuł GW. My te 01.08.12, 13:36
      A vice prezydent Fałek?
      • Gość: Misiak Re: Wójcik czeka na zapowiadany artykuł GW. My te IP: *.1and1.pl 01.08.12, 13:47
        GW jak zwykle zmanipuluje wszystko.
    • Gość: RAC Już wierzę, że PiSu nie ma w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 20:16
      Nepotyzm to tylko „czubek góry lodowej” pod spodem są jeszcze: wzajemne popieranie się osób należących do grupy powiązanej interesami, preferencyjne popieranie swoich, protekcja, protekcjonizm, poplecznictwo, klikowość , koteryjność , klanowość, kolesiostwo, solidarność korporacyjna, wykorzystywanie znajomości, nadużywanie funkcji, konflikty interesów, korupcja polityczna, polityka dyskryminacyjna, itp.

Brak legitymacji partyjnej nie zwalnia z odpowiedzialności.
      Np. włoska mafia nie wydaje legitymacji członkowskich.
      • Gość: o PiS Re: Już wierzę, że PiSu nie ma w Radomiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 20:25
        PiS i Prezydent Kosztowniak w Radomiu od listopada 2006r. robią sobie co chcą dodatkowo nikt w tym media lokalne i obywatele ich nie kontrolują.

PiS ma wszystkie spółki,szkoły i instytucje samorządowe.To, że ktoś nie ma legitymacji PiS nie znaczy, że nie jest pisowcem.Wiadomo, że jak ktoś dostał stanowisko od Pis to zawsze będzie on i jego rodzina na Pis głosowali.

Skąd te 34 % głosów na Pis w 2006 r. i 2010r. do Rady miejskiej Radomia.To Radomianie ze strachu o swoje miejsca pracy i o swój byt ekonomiczny głosują na PiS.
        U nas ludzie nie myślą o partii PiS jak o swojej partii ale ją popierają bo jest przy władzy.
        Dodatkowo od lat w Radomiu nie ma opozycji wobec Pis i kosztowniaka.

Widać to będzie za 2 lata jeśli się nic nie zmieni to PiS znowu wygra po raz 3.A radomska PO będzie miała słaby wynik dużo gorszy niż w 2006 i 2010r.Lekkie poparcie będzie mieć SLD a i do Rady Miejskiej wejdzie też Ruch Palikota.
        Z samorządem pożegnają się PSL i lokalne stowarzyszenia typu Radomianie Razem!
        Najgorsze jest to, że nikt w mieście nie walczy z bezrobociem.A ono cały czas rośnie w Radomiu!A miejsc pracy nie ma nowych dla Radomian.
    • Gość: Kozłunio Re: Wójcik czeka na zapowiadany artykuł GW. My te IP: 194.181.137.* 02.08.12, 15:24
      No panie Wójcik. Doczekał się pan artykułu. I to w wydaniu ogólnopolskim, a jakże. Cyngle myślą że uratują oddział przed likwidacją. O pracę się nie martwią. PO już ma dla nich stanowiska.
      • Gość: PISA Re: Wójcik ! Trzeba nie mieć wstydu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 16:15
        Artykuł poraża.... przynajmniej każdego kto nie jest pisowcem!!!!!!!!!!!!! WÓJCIK TACY JAK TY i KOSZTOWNIAK (NA KTÓREGO GŁOSOWAŁEM)JESTEŚCIE DLA MNIE SKOŃCZENI !!!!!!!!!!!!! Jak śmiesz jeszcze udowadniać, że jesteście w czymkolwiek lepsi od tego całego chłamu politycznego. A wszystko dzieje się w tak sponiewieranym ubóstwem mieście. Podłość!
        Ps. Co na to biskup.... Gdzie duchowni i ich słowo do błądzących wiernych????
        • Gość: wnerwiony na PO Re: Wójcik ! Trzeba nie mieć wstydu... IP: 199.193.245.* 02.08.12, 16:48
          do budy pierdo.ny lemingu albo pokaz ile ty zarabiasz. W Partii Oszustow i Zlodziei byle leming ma tyle ile prezydent Radomia. O Smietance z PSL albo Gradzie z PO juz nie wspomne bo z premiami Smietanko mial 200 tysiecy miesiecznie! To jest dopiero fucha.
          PS.Lemingi pokazcie zarobki z zawlaszczonej Jednostki z ul.Kosciuszki.
          • Gość: CHCĘ DO PARTII Selektywne przyjmowanie w szeregi partyjne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 10:49
            Mam dwa fakultety , jestem doktorem habilitowanym posiadam wieloletni staz pracy na stanowisku kierowniczym w fimie zagranicznej posiadajacej duże sukcesy w kraju i Europie . Mam 5 -letni zagraniczny staż naukow.Chcę zamieszkac w Radomiu ze względow rodzinnych i pracę na uczelni.Jakie mam szanse na przyjecie do grona partyjnego aby nie zagrażac innym w ich karierach polityczno zawodowych??
          • Gość: PISA Re: Wójcik ! Trzeba nie mieć wstydu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 12:01
            Zostań z Bogiem i pokój z tobą pisowski opluwaczu. Nie należą do żadnej partii jestem zwykłym a nie nadzwyczajnym jak ty Polakiem i współczuję ze tobie jak i tym poustawianym cwaniaczkom Bóg nie dał rozumu a oczy zaćmiła nienawisć. Nie wypisuj mi o jakiś Gradach i Śmietankach bo nie wiem kto to. Ale jak każdy radomianin wiem już kto to KOSZTOWNIAK i reszta.
            • Gość: wnerwiony na PO oddajecie państwowe pieniądze złodzieje z Partii O IP: 204.45.133.* 04.08.12, 12:17
              Raz podpisujesz się CHCE DO PARTII zaraz poniżej PISA. Ty jesteś tym "zwykłym" od bandytów czyli Partii Oszustów i Złodziei okradających Polskę i zwykłych Polaków. Wy śmiecie identyfikujecie się z Polakami raz na 4 lata. Tuż przed wyborami. A Później... - BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ - naszym nieudacznikom.
              • Gość: PISA Re: Peace z tobą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 14:31
                Nie potrzebnie się denerwujesz pisiaczku.... Zabrałam dwa razy głos na tym forum jako PISA. Zgadzam się z tobą, że waszym nieudacznikom w tym mieście żyje się lepiej co wie każdy kto mieszka w Radomiu. Nie kradnę więc nie bronię żadnych złodziei nawet tych z PO,SLD,PSL a twoje polityczne sympatie wcale mnie nie obchodzą. Ponieważ jednak nazywasz mnie śmieciem rozumiem, ze znasz się na tym, więc zamiast marnować tę wiedzę na wypisywaniu głupstw na form idź do kolesi z PISu niech ci załatwią posadę doradcy ( najlepiej specjalisty - może z tym tytułem kiedyś zostaniesz przewodniczącym Rady Miasta) do spraw utylizacji w Zakładzie Oczyszczania Miasta za jakieś 4 tys. Powodzenia!
                • Gość: nienawidze PO PO=PZPR IP: 209.236.126.* 04.08.12, 15:12
                  Nikt nie przebije tych z PO. Debile udaja ze nie wiedza kto to jest Grad. To podpowiem. Czolowy dzialacz PO. Osobiscie Tusk zgodzil sie na jego pensje 9120tysiecy miesiecznie).
                  • Gość: PISA Re: PO=PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 17:41
                    .... za to dziś już nie tylko "debile z PO" ale wszyscy wiemy co to PiS i ekipa "rządząca" miastem. Wstyd! i Hańba! Oczywista Oczywistość! jak mawia wielki Jarosław!
                    Dumni Radomianie najbardziej nie lubią jak ich ktoś d...a. A to przecież nie jakiś Grad czy kto tam jeszcze, tylko Kosztowniak i spółka!
                  • Gość: Ewka Re: PO=PZPR IP: *.tronic.pl 04.08.12, 22:18
                    Gość portalu: nienawidze PO napisał(a):

> Nikt nie przebije tych z PO<

Gdzie, nie przebije? bo chyba nie w Radomiu, gdzie PO od lat nie ma nic do powiedzenia i nie da się na nią zrzucić odpowiedzialności. PiSięta rządza tu niepodzielnie, a jak im to wychodzi nie potrzeba czytac gazet. Wszystko odbywa się na naszych oczach. Oni żyją wsród nas i nawet nie bardzo sie kryją ze swoim draństwem bo nie czują zagrożenia znikąd. Są kompletnie bezkarni.
                    • Gość: prehistoria Re: PO=PZPR IP: *.1and1.pl 05.08.12, 11:18
                      Ostatni raz apeluje do POlitycznych POmiotow. POrownajcie smiecie zarobki chocby waszych giermkow noszacych teczki za ministra (po 10.000 zl miesiecznie) a dlugoletnich dyrektorow urzedu miejskiego (po 5500). To jest eSBecka sprawiedliwosci mlodych szczurow dla ktorych liczy sie tylko kasa i marichuana.
                      • Gość: Obywatel Ileż jadu w tych pseudo katolikach IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 12:08
                        Skad w katoliku z PiS tyle nienawisci? Nic nie usprawiedliwi tego chamstwa.
                      • Gość: Ewka Re: PO=PZPR IP: *.tronic.pl 05.08.12, 16:28
                        Gość portalu: prehistoria napisał(a):

> Ostatni raz apeluje do POlitycznych POmiotow. POrownajcie smiecie<

:)) Czy Ty nie widzisz własnej śmieszności? Masz styl pisania charakterystyczny dla ciemniaków spod znaku Kaczyńskiego :)) To wciskanie PO wszędzie gdzie pasuje, i gdzie nie pasuje jest infantylne aż do bólu. Do tego zero argumentów. Nie będę Cię namawiała do zaprzestania chamskich odzywek, bo bez tego będziesz się czuł bezbronny jak niemowlak ufajdany do pasa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka