Dodaj do ulubionych

Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miasto.

23.10.12, 12:15
Wiem,że mam prawo zabierać głos, gdyż urodziłem się w Radomiu, mieszkam w Radomiu, kocham to miasto! Zakochałem się w nim, i czuję się trochę, jakbym był pod prąd wszystkim "trendom".

Wszyscy "uciekają" z Radomia, głównie w stronę Warszawy. Wspaniałe miasto, wspaniali ludzie. Radom ma coś, czego brakuje mi w Warszawie, która ponoć oferuje wszystko.

Są kina, wspomniany teatr, galerie handlowe. Media Markt, CCC, OBI. Czego chcieć więcej? Perspektyw i rozwoju? Można je osiągnąć także w Radomiu. Gdyby ktoś mi zarzucił, że tu nie można, jestem chodzącym przykładem, że jak się chce, to się da. Nie można tylko iść na łatwiznę, obierając kierunek Warszawa. Sam jestem przedsiębiorcą, otworzyłem swoją firmę w, można napisać, bajkowy sposób... mając jedyne 5 zł w kieszeni. Bez znajomości, bez układów, bez wykorzystania możliwości, jakie podobno daje Warszawa. Z sukcesami prowadzę biznes już prawie 10 lat i równie dobrze mógłbym otworzyć go w dowolnym miejscu, także w Radomiu.

Potrzebne są jednak chęci i zerwanie z małostkowoscią.
Obserwuj wątek
    • Gość: Moherek radomski Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.181.231.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 12:36
      Tiaa, Radom ma dziesiątki tysięcy moherów podobnych do Ciebie i tego Ci może brakować w Warszawie :)

• Gość: Koperek Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 12:37
      Dwa pytania
      1. Czym trudni sie twoja firma? Windykacja czy sprzedaz uzywanej odziezy?
      2. Wymien trzy miejsca gdzie chodzisz w weekend ze znajomymi i nie wstydzisz sie zaprosic tez pezyjezdnych z innych miast nawet po 23ej.
      • Gość: abc Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.12, 12:48
        Muzeum wsi radomskiej - szczególnie jesienią. Zaproś ich do knajpy sushi, wegetarianskiej a na pewno będą pod wrażeniem. Radom po 23 wygląda ok (deptak) ale niestety będzie totalnie pusty...
        • Gość: Koperek Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 13:01
          Podkreslam: po 23ej.
          PS: Ile wysiedzisz na lawce na deptaku w grudniu?
          • Gość: pier.dolnienty Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.181.93.59.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 14:00
            Po co siedzieć na ławce, jak można sobie pochodzić po Żeromce i pooglądać witryny bankowe :)

Radom nie posiada nawet jednej agencji - to porażka!
          • Gość: abc Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.12, 14:22
            Na tygodniu po 23 w grudniu w mało którym mieście w PL będziesz miał co ze sobą zrobić. To nie tylko problem Radomia.
            • Gość: xyz Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.146.244.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 14:36
              Dobrze, że Unia dała kasę na instalacje kamer na Żeromce oraz sporo meneli wyjechało zbierać tulipany w Holandii i zmywać gary Angolom, bo jeszcze 10 lat temu po 18-tej nikt nie chciał nawet wyjść z domu ... wolna Polska, hehe :)
              • Gość: jinx Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.12, 18:54
                Menele w Radomiu to anioły w porownaniu do tych z Lublina czy Kielc no i ubyło ich znacznie.
                • radomianin79 Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 24.10.12, 21:57
                  Ja takze uwazam, że Radom ma klimat, historię, a mieszkancy na pewno są bardziej przyjazni niz w Warszawie. Co takiego ciekawego eferuje Warszawa? Beton, szkło i asfalt, oraz pracę? A przy tym stres. Kiedy wracam do Radomia z Warszawy jestem tu szczęśliwy i odpoczywam, zakupy robię w Radomiu, takze fryzjera, krawca, szewca, czy firmę usługową odwiedzam w Radomiu, wspieram w ten sposób Radom, co więcej pit rozliczam w Radomiu, dla Radomia.

Nie depczę trawników, nie niszczę sprajem parku, czy elewacji budynkow, czy wind, klatek schodowych, smieci wrzucam do koszy, zawsze, parkują prawidłowo, bo uwazam, ze prawdziwy patriota lokalny kocha swoje miasto, dba o nie zalezy mu na rozoju miasta. Radom jest piekny, tylko nieoszlifowany. Jeśli się go oszlifuje, Radom może przyciągać mieszkanców z innych czesci kraju! Warto o tym wiedziec, szczegolnie urzednicy, bo to od nich od urzednikow i politykow zalezy jak bedzie rozwijał sie ekonomicznie Radom
                  • Gość: jolka Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.12, 20:42
                    Radom budzi respekt w Polsce.
                    • Gość: Ubaw po pachy Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 22:25
                      Do niedawna to się nazywało ...śmiech .
    • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.12, 13:03
      I bardzo dobrze, tylko czemu plujesz na tych którzy mają inne zdanie niż ty. Tobie potrzebne było miejsce do prowadzenia biznesu i Radom cię zaspokoił w tej kwestii, ale są inni, którzy mają inne oczekiwania. Są ludzie którzy oprócz pracy mają pasje, są społecznikami, interesuje ich działanie na rzecz lokalnej społeczności itd itp i tu ....wielkie rozczarownie. A wiem co mówię, kilka lat temu wraz z kilkoma innymi kobietami brałam udział w kilkutygodniowych warszatach, wśród uczestniczek przeważały młode kobiety, związane min. z Warszawą poprzez studia, pracę, były starsze, które właśnie po wielu latach pracy na ważnym stanowisku dostały wypowiedzenie by zrobić miejsce " młodszym" była bezrobotna, kobiety prowadzące własne biznesy, pracujące . Zauważyłyśmy jedno w Radomiu jest totalny brak przepływu informacji, warsztaty skończyły się konferencją, listem do UM w sprawie stworzenia w Radomiu Centrum informacyjnego , byłyśmy w stanie dać ludzi ,zorganizować sprzęt tylko potrzebny był jakiś mały lokal na początek , żeby z tym wystartowac, plany miałyśmy dalekosiężne i wspaniałe ...takie , jak to będzie wyglądało za lat 30 i co? Wszystko pięknie złożone w UM i tam sobie gdzieś gnije , nikt, nikt kompletnie się nie zainteresował tym że radomskie kobiety chciałbyby coś zrobić nie tylko dla siebie ale dla wielu osób w tym mieście. I dlatego nie podpiszę się pod twoim hurra optymistycznym stwierdzeniem jaki cudowny jest Radom . Może jako miasto nie jest najgorszy ale władze ma beznadziejne od lat i w najbliższym czasie nie zanosi się na poprawę, na szczęście pozostało mało tego czasu. A i jak widzę radomianie coraz więcej widzą, coraz głośniej i odważniej mówią i brawa im za to. Wielkie brawa. Chcieć to móc.
      • Gość: Pracodawca Jestem z południa Polski, kocham Radom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 23:37
        Przyjechałem tutaj w 1986 roku na studia - wówczas na WSI - obecnie Uniwersyet Technologiczno Humanistyczny. W Radomiu odbywały się egzaminy na studia zagraniczne, m. in. do USA, Kanady, Niemiec, ..a nawet do byłego ZSRR. Przyjechałem pierwszy ze swojej szkoły. Nikogo znajomego, obce miasto. Dzisiaj jestem szczęśliwy, że tutaj przyjechałem. osiągnąłem sukces, bez znajomości i układów zarządzałem dużymi prywatnymi firmami, działającymi do dnia dzisiejszego. Tutaj liczą się umiejętności. Każdy nawet bardzo bogaty pracodawca, zawsze potrzebuje kogoś kto potrafi "to zrobić. Oczywiście zatrudniali również członków rodzin, jednakże byli oni podporządkowani ludziom z zewnątrz. Dzisiaj mam własną firmę, zatrudniam kilkanaście osób. Jesteśmy znani w całym kraju. Zauważyłem, że w Radomiu sukces osiągają przyjezdni - gdyż nie wynoszą z domu informacji, że tuatj nie da się czegoś zrobić - dlatego to robią. Miejscowi wyjeżdżają - gdzieś szukając ziemi obiecanej, która jest tutaj i teraz.
    • Gość: Ja Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 13:27
      Przypuszczam, że z taki z ciebie radomianin, jak z koziej d... okaryna. A szanowni rodzice też urodzili się w Radomiu, czy wyjechali z rodzinnej wioski za pracą ? Jest takie powiedzenie, na chłopie garnitur dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu. Daj więc spokój z ksywką prawdziwy radomianin, którą sam sobie przyznałeś. Tego typu podkreślana "miastowość" ma znaczenie dla ludzi, którzy wyrośli na wsi i uważają, że już same przenosiny do miasta podniosły ich status społeczny, więc należy to akcentować. Jestem przekonany, że kiedy mój pradziadek woził dorożką ludzi w Radomiu w XIX wieku, twój obrabiał pańszczyznę. Nieprawdaż ?
      • Gość: Rajszula Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.146.244.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 14:28
        Wbrew temu o czym majaczą różni rozmodleni idioci, to Radom miał swój rozkwit dzięki "komunie" i przemysłowi, który powstał w Radomiu po wojnie. To co pozostało po zaborach, to było senne miasteczko z żydowskimi kramikami, gdzie handlowano mydłem i powidłem.
        Po 2. WŚ zbudowano wiele fabryk i stworzono sporo miejsc pracy co w efekcie spowodowało migracje ludzi z okolicznych wiosek.

Nie trzeba być żadnym bystrym obserwatorem, żeby zauważyć, że tzw. Radomianin, to zwykły burak, który ma problemy z interpunkcją, składem i budową zdań oraz po prostu z logiką - typowe dla pisiego elektoratu :)
        • prawdziwyradomianin Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 23.10.12, 14:46
          kobiety to są inne...prawo to one w lewo...pisz dalej lemingo swoje wypociny zza biurka...
          • Gość: Rajszula Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.146.244.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 14:51
            Czy Ty idioto skończyłeś jakąś specjalną szkołę? Może parafialną na jednej z podradomskich wiosek? Ciekawe gdzie tak uczą pisać :)
            • radomianin79 Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 24.10.12, 21:57
              Ja takze uwazam, że Radom ma klimat, historię, a mieszkancy na pewno są bardziej przyjazni niz w Warszawie. Co takiego ciekawego eferuje Warszawa? Beton, szkło i asfalt, oraz pracę? A przy tym stres. Kiedy wracam do Radomia z Warszawy jestem tu szczęśliwy i odpoczywam, zakupy robię w Radomiu, takze fryzjera, krawca, szewca, czy firmę usługową odwiedzam w Radomiu, wspieram w ten sposób Radom, co więcej pit rozliczam w Radomiu, dla Radomia.

Nie depczę trawników, nie niszczę sprajem parku, czy elewacji budynkow, czy wind, klatek schodowych, smieci wrzucam do koszy, zawsze, parkują prawidłowo, bo uwazam, ze prawdziwy patriota lokalny kocha swoje miasto, dba o nie zalezy mu na rozoju miasta. Radom jest piekny, tylko nieoszlifowany. Jeśli się go oszlifuje, Radom może przyciągać mieszkanców z innych czesci kraju! Warto o tym wiedziec, szczegolnie urzednicy, bo to od nich od urzednikow i politykow zalezy jak bedzie rozwijał sie ekonomicznie Radom
    • Gość: Rajszula Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.146.244.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 14:31
      www.stary_radom.republika.pl/senior.html
      • prawdziwyradomianin Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) 23.10.12, 14:42
        widzę ze nie jest tak żle,w porównaniu z innymi miastami jest bardzo dobrze,fakt ze mamy duże zaległosci ,ale cóż to miasto z Wyrokiem,nigdy nikogo nie obrażalem,tylko nie podoba mi się jak dzieci z Kochanowskiego z polecenia dyrektora ....napisali list wypociny...
        • Gość: Warchoł radomski Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.146.244.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 14:49
          W 1900 roku w Radomiu zarejestrowanych było ponad 250 zakładów rzemieślniczo-usługowych
          głównie o charakterze rodzinnym, zatrudniające niewielką liczbę pracowników. Funkcjonowało kilka dużych składów węgla i drewna opałowego, a także zboża. W centrum i przy głównych traktach miejskich powstały sklepy z przyprawami, owocami cytrusowymi (były to tak zwane sklepy kolonialne, które w swoim asortymencie posiadały również różnorodne rumy, wina czy absynty). W tamtym okresie powstało również także kilka sklepów z odzieżą (futra, suknie), z tkaninami oraz kilka punktów sprzedaży wyrobów jubilerskich.

A dzisiaj kupco-sprzedawcy płaczą, żeby pisiory pozamykały duże sklepy - porazka!

• prawdziwyradomianin Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) 23.10.12, 14:58
            Zawsze wierzylem w PIS naprawdę kocham tę partię,wreszcie większosc w Polsce przejrzała na oczy...teraz nikt w towarzystwie nie przyznaj się do PO....tylko tu na forum wylewają swoje lęki...
            • Gość: Warchoł radomski Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.182.191.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 15:14
              Bujaj się matole razem z Twoim PiS-em :)
              • radomianin79 Radom moje, twoje nasze miasto 24.10.12, 22:03
                Radom, moje i Twoje to Nasze miasto! To fajne miasto! Ja takze uwazam, że Radom ma klimat, historię, a mieszkancy na pewno są bardziej przyjazni niz w Warszawie. Co takiego ciekawego eferuje Warszawa? Beton, szkło i asfalt, oraz pracę? A przy tym stres. Kiedy wracam do Radomia z Warszawy jestem tu szczęśliwy i odpoczywam, zakupy robię w Radomiu, takze fryzjera, krawca, szewca, czy firmę usługową odwiedzam w Radomiu, wspieram w ten sposób Radom, co więcej pit rozliczam w Radomiu, dla Radomia.

• Gość: Shock Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.182.24.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 15:46
              Hmmmm wierzyz w PiS a nie w Boga?? Złotym cielcom cześć oddajesz, wszyscy bardzo się cieszymy że miłością obdarzyłeś PiS...przynajmniej nikogo nie unieszczęśliwisz.
        • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.182.24.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 15:40
          Jesteś " biznesmenem" jak to nam się przedstawiłeś powyżej, szkoda , że czasu starcza ci tylko na biznes i na nic więcej. Może nie jesteś idiotą ( bo pewnie IQ masz ciut wyższe) ale prostakiem napewno ( a pięknie temu zaprzeczasz w pierwszych słowach owego postu " nikogo nie obrażałem" Rajszula to nikt??) , zauważam też przejawy szowinizmu ( Bóg z tobą) co do Kochanowskiego ( masz wybitną awersję do ludzi chodzących do dobrych szkół) to :
          1. jeśli dzieci, to napisały a nie napisali,
          2. do Kochanowskiego nie chodzą dzieci tylko młodzież
          3. zapewne o tych wypocinach doniosło ci to twoje " wiarygodne" źródło , które cichutko szemrząc informuje cię również o remoncie PKP i różnych innych "sensacjach"
          • prawdziwyradomianin Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) 23.10.12, 16:05
            niechlujnie może ...ale żeby chociaż 10 % obywateli czytało tyle co ja...dla mnie dzieci...bo tylko dzieci potrafią byc tak łatwowierni...szkalując swoje miasto...prostak ale jaki...

PO - robimy to dla was , dla waszego pokolenia ...tu i teraz ...
            • Gość: pier.dolnienty Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.181.80.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 16:16
              Zlituj się idioto - nikt nie ma prawa być takim analfabetą w 21. wieku ... nawet taki rozmodlony moher jak Ty :)
              • Gość: precz z komuną Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.12, 16:30
                odwal sie od niego zboku od Palikmiota
                • Gość: pier.dolnienty Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.182.172.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.12, 17:31
                  Służba zdrowia kuleje i takie egzemplarze męczą się bez psychiatry :)
            • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Wspaniałe miasto - bez kitu :) IP: *.182.24.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 16:17
              Ogroooooooooooomny, ooooooooooooooooogrooooooooomny, mam nadzieję że masz równie wielkie lustro przed którym stajesz codziennie i mówisz sobie jaki jesteś wspaniały , to dobrze, przynajmniej nie zapomnisz jak się mówi. A czytanie się chwali, byleby to było coś więcej niż książeczka do nabożeństwa i listy apostolskie od twojej ukochanej...partii.

• Gość: Gosia Re: Wspaniałe miasto IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.12, 16:22
                a poza tym Radom to fajne miasto- jedyne
    • ulanzalasem Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 23.10.12, 16:03
      Otworzyłeś biznes i ile zarabiasz, tyle samo co na etacie, 50% więcej niż minimalna płaca, ale masz +50% więcej roboty (chociażby biurokracja) ? Za 5zł nie mogłeś otworzyć biznesu bo nie wynajmiesz nie tylko dobrego miejsca, ale nawet stoiska na targowisku, nie kupisz też za to towaru itd.
      Poza tym pamiętaj o jednym, że ludzie nie pracują wyłącznie we własnych firmach, ale żeby działało miasto, gospodarka ogólnie potrzeba pracowników, a ci jakoś mają problemy w Radomiu ;) Nie chodzi o niskie płace, ale brak pracy w ogóle, każdy z etatu ma założyć firmę ? Co i komu ma sprzedawać ? Jednoosobowa firma dla sprzątaczki, nauczycielka jako firma, telemarketer jako firma ?
      • prawdziwyradomianin Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 23.10.12, 16:17
        prawda..ale pamiętam ten wspaniały zryw nasz czerwcowy...to był piękny dzień...dzięki nam warchołom ...mamy kwitnące miasto...oczywiscie nigdy nie będzie idealnie...ale marzę zeby choć ulotnie wrócił ten cudny poranek czerwcowy...nikt mi tych chwil nie zabierze...dlatego KOCHAM TO MIASTO Z WYROKIEM...to nic ze PO niszczy , próbuje zniszczyc ten dorobek...ale my nigdy nie damy się...
      • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.182.24.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 16:24
        Napisał " w bajkowy sposób" mógł więc ...potrzeć 5 zł, a wtedy pojawił się dżin i mu dosypał kolejnych złotówek , albo sięgając do innej bajki ....pocałował to 5 zł a wtedy huknęło, błysnęło i przed nim leżał stosik nowych stuzłotówek . Ten gość ma fantazję, wybujałe ego i taaaaaaaaaaaaaaaaakie prostactwo jak sam to określił. A rozumek , żeby pociągnąć bajkowy wątek, mniejszy niż pewien bardzo ale to bardzo sławny miś.
    • Gość: Koperek Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 16:32
      wspaniale sie czyta ale co z tego jak to fikcja literacka. Kto normalny uwierzy ze co trzeci mieszkaniec tego miasta moze sie cieszyc ze nie ma pracy a wzamian moze podziwiac prezydenta ktory wrecz rzy ironicznie z tablicy reklamowej. Czemu nie odpisales na moje dwa pytania?
      • Gość: pier.dolnienty Prawdziwek to tzw. "słoik" :) IP: *.181.144.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 17:31
        Ten pajac pewnie jest teraz w pociągu z Warszawy do Radomia - to ponad 2 godziny jazdy :)

• Gość: WielkiPrezio Re: Prawdziwek to tzw. "słoik" :) IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 18:56
          Chyba zartujesz. Do warszawy tacy jak on to tylko pod Palac i Sejm. Jak juz w pociagu to do Starachowic.
          • Gość: pier.dolnienty Re: Prawdziwek to tzw. "słoik" :) IP: *.180.199.211.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 19:49
            Zauważ, że ten pajac nigdy nie umieszcza tu swoich wpisów między 16:00 a 19:00 - w wagonikach KM nie ma wi-fi :)
            • prawdziwyradomianin Re: Prawdziwek to tzw. "słoik" :) 23.10.12, 21:43
              dobre bo radomskie
              • radomianin79 Radom moje, twoje nasze miasto 24.10.12, 22:00
                Radom to całkiem fajne, ciekawe miasto. Ja takze uwazam, że Radom ma klimat, historię, a mieszkancy na pewno są bardziej przyjazni niz w Warszawie. Co takiego ciekawego eferuje Warszawa? Beton, szkło i asfalt, oraz pracę? A przy tym stres. Kiedy wracam do Radomia z Warszawy jestem tu szczęśliwy i odpoczywam, zakupy robię w Radomiu, takze fryzjera, krawca, szewca, czy firmę usługową odwiedzam w Radomiu, wspieram w ten sposób Radom, co więcej pit rozliczam w Radomiu, dla Radomia.

• Gość: Prawdziwek Pytacie skąd się wziąłem? Jestem stąd :) IP: *.182.68.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 18:24
      Dzień dobry, cześć i czołem!
      Pytacie skąd się wziąłem,
      Jestem wesoły Romek,
      mam na przedmieściu domek,
      a w domku światło, woda, gaz,
      Powtarzam zatem jeszcze raz!

Dzień dobry, cześć i czołem!
      Pytacie skąd się wziąłem ...

• Gość: jitter Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.12, 20:23
      A mlody prezydent Radomia jest człowiekiem inteligentnym co każdy już dawno zauważył
      • Gość: Osa Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:59
        Niby jakim cudem????? Sklecenie zdania, gdy występuje na żywczyka zajmuje mu jakieś 2 min, pisać nie bardzo potrafi, pozowanie do zdjęć to nie jest przejaw inteligencji wazeliniarzu.
        • Gość: fonek Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.12, 16:25
          Co ty za bzdury opowiadasz elokwentny jest nasz prezydent kazdy to powie. Marcinkowski jako milicjant to dopiero był mówca.
          • Gość: Osa Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 17:18
            A słyszałeś go chociaż raz na żywo? Nie w telewizorze oglądałeś, kiedy czytał z kartki? Gadam takie bzdury jakie słyszałam na własne uszy , zresztą nie tylko ja słyszałam.
            • Gość: . Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.12, 17:24
              Trzeba było choć raz stawić się na imprezie na Żeromskiego to byś widziała jak i co mówi. Ostatnio był przed TSA i podobał się. Kosztowniak to nie Marcinkowski czy Włodarczyk. Powtarzam jeszcze raz oplatasz bzdury.
              • Gość: Osa Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 18:04
                Trzeba było przyjść na wręczenie nagród dla lauratów Turnieju Śpiewających Poezję, kiedy się zbłaźnił podczas wręczania nagród, nie mogąc sklecić zdania do kupy . To ty przestań farmazony opowiadać.
                A na imprezach na Żeromskiego bywam, chwała Bogu ani razu nie było tam bełkota Kosztowniaka
                • Gość: . Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.12, 20:33
                  Kłamiesz. I spadaj.
                  • radomianin79 Radom moje, twoje nasze miasto 24.10.12, 21:59
                    Radom to bardzo fajne miasto. Ja takze uwazam, że Radom ma klimat, historię, a mieszkancy na pewno są bardziej przyjazni niz w Warszawie. Co takiego ciekawego eferuje Warszawa? Beton, szkło i asfalt, oraz pracę? A przy tym stres. Kiedy wracam do Radomia z Warszawy jestem tu szczęśliwy i odpoczywam, zakupy robię w Radomiu, takze fryzjera, krawca, szewca, czy firmę usługową odwiedzam w Radomiu, wspieram w ten sposób Radom, co więcej pit rozliczam w Radomiu, dla Radomia.

• Gość: Osa Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 22:12
                    Nie nerwuj sa ....bo ci piana się toczy i wyglądasz fe....Co prawda zabolała? ukłuła tak do kości i bardzo dobrze. Prawdę się źle znosi. Śpij i śnij ...o mnie , i niech będzie to męczący sen :)
                  • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 22:21
                    Olo biedaku, nie udało ci się podszywanie pod "kropkę". Niestety Don Pedro Szpieg z Krainy Deszczowców był od ciebie o niebo lepszy.
    • Gość: biedronka Masz biolboardy na miescie? IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 23:36
      Moze wreszcie zdradzisz w jakiej Ci branzy tak dobrze? Masz bilboardy na miescie? Pod prad powiadasz, to podaj swoje prawdziwe imie i nazwisko to dopiero poczujesz jak to jest jak Cie pie.dolnie. Tu na forum nie jest trendy przyznawac sie z jakiego urzedu sie pisze a tym bardziej jakie ma sie nazwisko. Masz odwage jak piszesz, wiec zmien to i daj przyklad.
      • Gość: O so biega? You meant billboards? IP: *.146.162.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.12, 01:05
        Po wolsku to tablica reklamowa ...

• prawdziwyradomianin Re: Masz biolboardy na miescie? 24.10.12, 09:00
        oczywscie działam w handlu , mam kupców z calej Polski...przecież mamy wynalazek...internet...mozna handlowac nawet z calym swiatem,tylko trz ruszyć głową...
        • Gość: Prawdziwek Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.146.144.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.12, 09:52
          Skończyły się proszki?
        • Gość: Kup teraz Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 10:03
          allegro ....... i już wszystko wiemy
          • prawdziwyradomianin Re: Masz biolboardy na miescie? 24.10.12, 13:29
            sklep internetowy
            • Gość: żniwiarz Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 17:21
              no to walnąłeś frachę z przyjaznością Radomia dla biznesu, swój interes możesz prowadzić jeżdząc skuterem po Europie. Oj wygłupiłeś się chłopie po raz kolejny, wygłupiłeś ale pocieszające ( ciebie) jest to , że takich jak ty nie sieją, sami się rodzicie.
              • Gość: . Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.12, 17:25
                Radom to fajne miasto.
                • Gość: mini-prezes Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.147.99.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.12, 17:47
                  Szczególnie jak się śpi, a jeszcze fajniejsze, jak się mieszka gdzie indziej :)
                  • Gość: olo Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.12, 20:36
                    no już spadaj z tymi madrościami euroeunuchu
                    • radomianin79 Radom moje, twoje nasze miasto 24.10.12, 22:01
                      Radom, miasto fajne, ciekawe, Ja takze uwazam, że Radom ma klimat, historię, a mieszkancy na pewno są bardziej przyjazni niz w Warszawie. Co takiego ciekawego eferuje Warszawa? Beton, szkło i asfalt, oraz pracę? A przy tym stres. Kiedy wracam do Radomia z Warszawy jestem tu szczęśliwy i odpoczywam, zakupy robię w Radomiu, takze fryzjera, krawca, szewca, czy firmę usługową odwiedzam w Radomiu, wspieram w ten sposób Radom, co więcej pit rozliczam w Radomiu, dla Radomia.

• emigrant_zarobkowy tylko tyle potrafisz ? ctrl+c ctrl+v 25.10.12, 00:44
                        Uciekłeś z tak wspaniałego miasta i teraz z Warszawy nadajesz w nadziei, że zaraz dostaniesz etat gdzieś w Radomiu? Kto Ci kazał kopiować wiele razy te same teksty na forum? Wątpię byś sam na to wpadł bo nie dostałbyś cwaniaku pracy w Warszawie z tak niskim IQ.
                        • Gość: Rks Re: tylko tyle potrafisz ? ctrl+c ctrl+v IP: *.radom.vectranet.pl 09.11.12, 21:25
                          he he he
      • prawdziwyradomianin Re: Masz biolboardy na miescie? 24.10.12, 09:03
        moje nazwosko nic ci nie powie...jestem obywatelem Radomia jak każdy inny...tylko nie korzystam z mopsu...jak większosc narzekających...wiesz a propo jakie mamy najwieksze przedsiębiorstwo w radomiu...
        • Gość: Wiem i powiem Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 10:06
          RS TV S.A. Radom dane z listopada 2011 r :):) mówi ci to coś???
        • Gość: Ja Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.12, 17:31
          Prawdziwy radomianin to albo troll, który sobie jaja robi i podpuszcza ludzi, którzy zawiedli się na obecnej ekipie, albo ktoś z Ratusza, kto wazelinuje Kosztowniakowi i jego wybitnym fachowcom. Tak, czy inaczej nie uważam go za radomianina. Zaczyna zdanie małą literą, a więc to prostak, dla którego takie niuanse nie mają znaczenia. Ludzie naprawdę solidnie wykształceni i oczytani nigdy czegoś takiego by nie zrobili. Chyba, że obecnie prawdziwy radomianin to burak.
          • prawdziwyradomianin Re: Masz biolboardy na miescie? 24.10.12, 19:46
            a może pisze tak dla zmyłki...a może to profesor...liceum...prostak...pisowiec...a moze jednak leming....KOCHAM TO MIASTO...
            • Gość: Prezes Tysiąclecia Słoiku, znowu zapomniałes o proszkach! IP: *.146.251.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.12, 21:44
              Aż oczy bolą patrzeć jak się męczysz :)
              • radomianin79 Radom moje, twoje nasze miasto 24.10.12, 21:58

• emigrant_zarobkowy tylko tyle potrafisz ? ctrl+c ctrl+v 25.10.12, 00:43
                  Uciekłeś z tak wspaniałego miasta i teraz z Warszawy nadajesz w nadziei, że zaraz dostaniesz etat gdzieś w Radomiu? Kto Ci kazał kopiować wiele razy te same teksty na forum? Wątpię byś miał tak niskie IQ bo nie dostałbyś cwaniaku pracy w Warszawie.
                • emigrant_zarobkowy tylko tyle potrafisz ? ctrl+c ctrl+v 25.10.12, 00:46
                  Uciekłeś z tak wspaniałego miasta i teraz z Warszawy nadajesz w nadziei, że zaraz dostaniesz etat gdzieś w Radomiu? Kto Ci kazał kopiować wiele razy te same teksty na forum? Wątpię byś sam na to wpadł bo nie dostałbyś cwaniaku pracy w Warszawie z tak niskim IQ.
          • Gość: olo Re: Masz biolboardy na miescie? IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.12, 20:34
            Spojrz frajerze na siebie jaki z ciebie prostak.
    • radomianin79 ---Jestem stąd, kocham Radom Wspaniałe miasto 24.10.12, 21:56

• cyn123 Re: ---Jestem stąd, kocham Radom Wspaniałe miast 24.10.12, 22:03
        No Radom tak sie rozwinal ze musisz jezdzic do Wawy, nie no dalej parkuj, wyrzucaj smieci, rozliczaj pity, a radom zaoferuje Ci? nieukonczony wiecznie dworzec i parking za ktory trzeba placic majac bilety msc. Ale co tam mamy przeciez tyle sklepow, real, tesco, nowo otwarta galeria, no po prostu jest tutaj super. W takim razie po co jezdzisz do Wawy?
        • Gość: Domyślam się że... Re: ---Jestem stąd, kocham Radom Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 22:23
          Zarabia na parking w Radomiu, na którym pewnie parkuje raz w tygodniu, o pardon, to wtedy parkuje za darmo .
          • Gość: Szczęśliwy Kocham Radom Wspaniałe miasto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 23:45
            Jeden z wielkich autorytetów powiedział, że "największe opory jakie człowiek ma, to swoje własne". Idealnie pasuje do wiecznie narzekających, mącicieli, którym odebrano dobrobyt socjalizmu, w którym zawsze była praca - za to wszystko w sklepach na kartki,.... Abyś mógł być szczęśliwy, musisz uwierzyć, że jest to możliwe.
            • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Kocham Radom Wspaniałe miasto. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.12, 10:53
              Zaskakuje mnie to , że pojęcie bycia szczęśliwym wielu łączy z bezkrytycyzmem. To jakaś paranoja . To że kocham siebie i akceptuje nie oznacza że nie widzę swoich wad. To samo jest z miastem . Jestem zauroczona nocnym wyglądem katedry ale to nie znaczy że mam pochwalać kretyńskie pomysły rządzących miastem. Uwiebiam Stary Ogród wiosną, ale śmierdząca rzeka doprowadza mnie do szału. Krytyka pomaga niwelować błędy i niedociągnięcia i nie ma się co obrażać, tylko słuchać co mówią ci , którzy patrzą na problemy z innej strony. Po co prosisz przyjaciela o radę? Po to że patrzy na rzecz czy problem z innego punktu widzenia niż twój. A bezkrytycyzm dla mnie tchórze i osoby wygodnickie, którzy nie widzą , nie myślą nie wyciągają wniosków. Ale tak łatwiej, myślenie przecież boli , a dzielenie się swoimi przemyśleniami o ho ho to wymaga odwagi.
              • Gość: molo Re: Kocham Radom Wspaniałe miasto. IP: *.radom.vectranet.pl 25.10.12, 17:43
                Dobrze określiłeś lemingow. Celne spostrzrzenie.
                • Gość: _PO_ Re: Kocham Radom Wspaniałe miasto. IP: *.31.85.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 10:03
                  Typowe miasto PIS-owskie.
                  • Gość: fan Re: Kocham Radom Wspaniałe miasto. IP: *.radom.vectranet.pl 26.10.12, 16:24
                    Duzo lepsze od tych salonowych co nie?
                    • Gość: prawdziwyradomian Jestem ze wsi, jestem idiotą! IP: *.147.227.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.12, 10:53
                      Dlatego sąsiedzi nazywają mnie wioskowym głupkiem :)
                      • Gość: olo Re: Jestem ze wsi, jestem idiotą! IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.12, 12:37
                        Ale prowokatorem jesteś co nie? SLD czy Palikmiota?
    • Gość: olo Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 26.10.12, 17:58
      Kocham Radom ale nie ten od Kluzona
      • prawdziwyradomianin Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 27.10.12, 11:39
        Fajnie ze są wielbiciele naszego grodu...
        • Gość: pier.dolnienty Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.180.86.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.12, 17:08
          Głupku wioskowy, kiedy Ty byłeś ostatnio w kinie? Kiedy miałeś jakąś książkę w ręku? Nie wspomnę nawet o teatrze ... te codzienne dojazdy na Służewiec muszą Cię już dobijać :)
          • Gość: olo Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.12, 17:29
            Głupkiem to jesteś ty frajerze.
            • Gość: sullen Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.181.42.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.12, 01:54
              Chyba jesteś na prochach, bo tutaj każdy uważa tego "prawdziwnego" za coś w rodzaju głupka wioskowego ...
              • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 06:55
                Pardon, nie uogólniaj że " każdy" , nie uważam go za głupka wioskowego, ale nie zgadzam się z większością jego poglądów, które tu prezentuje. On ma swoje zdanie, ja swoje .
                • Gość: olo Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.12, 09:32
                  Każdy tzn jeden o wielu nickach.
                • prawdziwyradomianin Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 01.11.12, 09:28
                  Jestem w szoku tą wypowiedzą,ludzie kulturalni na forum...jednak są.
    • Gość: molo Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.12, 18:16
      Pieniądze zarabiaja poza Radomiem ale to w Radomiu je wydają. To jest dowód na to, że kochająs swoje miasto.
      • Gość: antysalon Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.pilicka.pl 28.10.12, 18:29
        Radom to piękne miasto i tylko ci nieudacznicy z Platformy i od Palikota , uważają że jest inaczej, Radom ma potencjał , który od paru lat świetnie wykorzystuje, pozdrawiam wszystkich optymistów a nieudacznikom mówię won!
        • Gość: _PO_ Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.30.15.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.12, 09:24
          popieram KOCHAM to miasto i władze
          • Gość: Jozef Bąk Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 02.11.12, 16:35
            A co porąbane lemingi chcecie od tego fajnego miasta. Jest coraz ładniejsze.
        • Gość: Przyjezdny Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.free.aero2.net.pl 02.11.12, 23:06
          gdyby Platforma rządziła byłoby o wiele ładniejsze. Obecnie zadłużają się miasto zamiast wykorzystywać pieniądze unijne. Uważam, że przyjezdni lepiej oceniają Radom niż rodowici mieszkańcy. Zobacz jednak na postęp w Rzeszowie, Białymstoku, Olsztynie. Zrozumiesz wtedy, że w Radomiu nic się nie robi.
          • Gość: wemur Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.12, 16:42
            Jaka platforma? Malo ci kompromitracji w Warszawie.
            • leming.nr1 Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 04.11.12, 13:12
              Gość portalu: wemur napisał(a):

> Jaka platforma? Malo ci kompromitracji w Warszawie.

W Warszawie są nadrabiane zaległości po Prezydencie 1000-lecia Warszawy i Polski
              • Gość: wemur Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.12, 15:17
                Cieszę się, że są zadowolenie z rozpiździachu bufetowej.
                • leming.nr1 Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 10.11.12, 15:24
                  Gość portalu: wemur napisał(a):

> Cieszę się, że są zadowolenie z rozpiździachu bufetowej.

Też się ciesze, że są zadowolenie.
          • prawdziwyradomianin Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast 03.11.12, 21:17
            wystarczy patrz jak robi PO dworzec PKP...
            • Gość: Balbinka Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 21:51
              Ptysiu mój różowiutki, puchaty , ty nie chodź tak i nie patrz na ten dworzec bo jeszcze ci łapka w dziurkę wpadnie i wylądujesz w błocku. Zostań , dbaj o ten interesik za 5 zł, nie przemęczaj się tak obserwacjami z natury.
            • Gość: admin Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 04.11.12, 12:57
              Całe szczęście że w Radomiu rządzi PIS. Juz lepiej nie wiedzieć co byłoby jakby rządzili ci nieudacznicy z PO czSLD z Palikotem do spółki.
    • Gość: macius Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 08:10
      ujeb.se/movO
      • Gość: Józef Bąk Re: Jestem stąd, kocham Radom ! Wspaniałe miast IP: *.radom.vectranet.pl 07.11.12, 20:31
        A co to mowe ci odjęło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka