bromoslaw 27.12.12, 18:11 Ciekawe czemu spółdzielnie potrafią to zrobić taniej i to pomimo tego, że płaci się także za śmieci podrzucane im do śmietników przez co bardziej "przedsiębiorczych" sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zez Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.free.aero2.net.pl 27.12.12, 18:24 Dlaczego mamy płacić za odpady posegregowane-powinny takowe trafiać do punktów skupu np. metali, szkła,makulatury itp. gdzie dostaje się pieniądze a nie na wysypisko. a może wersja od odchodów na osobę, bogatsi więcej konsumują więc produkują więcej śmieci, a biedni emeryci też muszą płacić ze skromnej emerytury takie wysokie składki na prezesów,rady nadzorcze i innych nierobów z firm zajmujących się tzw. gospodarką odpadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreptak _mały Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.146.6.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 18:46 Palić wszystko w piecach tak jak teraz i po kłopocie :) Tego grajdołku nawet smród spalanego plastiku nie jest w stanie zohydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.algo.radman.pl 27.12.12, 19:33 i tu jest właśnie problem, możne się okazać ze Radom ma mniej niż 2000000 mieszkańców bo spie...li z pisowa, a 400 mln zł trza splacać, a i kolejne z pińcet władza pisia by chciała wziońć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniej Płacić Jest sposób aby mniej płacić za odpady ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 20:14 Jest sposób aby mniej płacić za odpady - ale niemal żadnej grupy trzymającej władzę nie interesuje to aby było tanio i dobrze - patrzeć www.youtube.com/watch?v=SyanJqVknK0 i słuchać co mówi minister środowiska - www.youtube.com/watch?v=ygC9jCDlUrM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _PO_ Re: Jest sposób aby mniej płacić za odpady ... IP: *.204.31.109.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 21:03 uważam ze grubasy ...powinny dużo więcej placić...po wadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmk Re: Jest sposób aby mniej płacić za odpady ... IP: *.algo.radman.pl 27.12.12, 21:43 Grubasy najczęściej się odchudzają i jedzą mniej niż niejeden chudy, który ma dobre spalanie!!! Wiem, co mówię, bo mam takich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z radomia Mamy dowód IP: *.205.106.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 07:24 że ta ekipa nie potrafi zarządzać. Oddać jej gospodarkę odpadami, znaczy co najmniej podwoić opłaty mieszkańców. Wywalmy tatałajstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielce Re: Mamy dowód IP: *.31.134.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 07:36 Już raz żeście robili jasełka przed domem partii w 76-tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 08:49 Ro Tusk z ekipą wprowadził taką gospodarkę odpadami, przerzucając wykonanie jej na samorządy a tym samym oddalenie od siebie jakichkolwiek żali. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisdolot Re: 000 IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 13:33 > Ro Tusk z ekipą wprowadził taką gospodarkę odpadami, przerzucając wykonanie jej > na samorządy a tym samym oddalenie od siebie jakichkolwiek żali. Skandal. Brednie. Gospodarka odpadami była i jest prowadzona przez samorządy. Czy Tusk do tej pory wowoził ci jakieś odpady? Zmieniło się to, że teraz gminy mają pełną odpowiedzialność za utrzymanie porządku i czystości na swoim terenie, bo teraz będą z mocy prawa właścicielami wszystkich odpadów. A że władze Radomia nie rozumieją na czym polega samorządność i rola władz publicznych, to rzecz nienowa i dowiedziona na wielu przykładach. Jakoś gminy ościenne, w których przeważa droższa w obsłudze zabudowa jednorodzinna i które płacą radomskim przedsiębiorstwom za wywóz, składowanie i utylizację odpadów, w tym wybudowanemu za ciężkie unijne pieniądze ZUOK, potrafiły zaoferować mieszkańcom ceny o wiele niższe, niż planuje to zrobić gmina Radom. To pewnie też jakiś spisek Tuska, bo dziennikarze jakoś nie widzą tego skandalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Next Re: 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 14:11 Kto uchwalał ustawę. Samorząd? Dziennikarze to nic u Tuska nie widzą, taki chodzący ideał. Zastanów się czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisdolot Re: 000 IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 14:54 > Kto uchwalał ustawę. Samorząd? A jakaś inna ustawa jest uchwalona dla Kowali, Przytyka, Wolanowa, Jastrzębi czy Gozdu, a inna dla Radomia, który je będzie obsługiwał, bo tylko on ma do tego odpowiednią infrastrukturę? A może to Tusk podyktował radomskiemu pisowi wyliczenia na niekorzyść obywateli, a tamtym gminom przeciwnie? Może nad tym się zastanów, choć nie wiem czy to możliwe, skoro nie wiesz nawet, że to parlament uchwala ustawy, a nie premier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSmatołek Re: 000 IP: *.180.131.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 17:20 Pisdolot, próbujesz nawiązać inteligentny dyskurs z idiotami - szkoda Twojego czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: 000 IP: *.free.aero2.net.pl 28.12.12, 19:22 Gadasz jak polityk. A czemu ma być wybrany tylko jeden odbierający a nie jak teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowski9 Re: 000 28.12.12, 17:31 ciekawe z tego wynika, że ludzie w domkach już w tej chwili płacą więcej za wywóz śmieci i segregację odpadów ( i to na pewno nie jest 4,5 do 7,5 zł od osoby jak w blokach) , a na mojej ulicy nie ma publicznego kosza na śmieci jak w centrum miasta tylko muszę co tydzień biegać z workiem i zbierać sprzed ogrodzenia to co ludzie rzucą i wrzucać do swojego kosza. dlaczego ? czy mogą panowie radni odpowiedzieć na pytanie czym my domkowcy różnimy się od mieszkanców bloków? płacimy już w tej chwili większe podatki i właśnie dlaczego w gminach ościennych ceny za wywóz śmieci są marginalne, śmiesznie niskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: 000 IP: 194.165.48.* 31.12.12, 07:31 A ustawę to kto pisał, samorządy czy ekipa Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzinbowski Re: 000 IP: *.radom.vectranet.pl 31.12.12, 10:13 z sesji " Wójcik odpowiada za Krugły, że trzeba wszystkie uchwały przyjąć, bo prezydentowi grozi kara.", to niech płaci ma z czego. Mieszkańcy mają dostać dobrą uchwałę zgodną z oczekiwaniami. Mają do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzinowski Re: 000 IP: *.radom.vectranet.pl 31.12.12, 11:07 z sesji "Prezydent Andrzej Kosztowniak powtarza, że dużo więcej trzeba będzie urzędników zatrudnić, gdy przyjmiemy opłaty miesięczne. Tłumaczy też, że opłaty będą pobierane z góry, bo pierwszy okres, kilku miesięcy po 1 lipca 2013 r. miasto musiałoby samo kredytować " A co armię urzędników będą zatrudniać raz na kwartał i na czas określony. Ja i tak będę płacił miesiecznie i co mi zrobią,tworzę śmieci miesięcznie nbie kwartalnie. Lepiej by to mieszkańcy kredytowali, tak władza dba o los mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 08:52 A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? Czemu wprowadzenie nowych podatków musi być zawsze takie dotkliwe? Czemu teraz płacę 35zł a grożą, że będę płacić 90zł (!!!!!!!). Ja się pytam dlaczego wciąż za wszystko mam płacić więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _PO_ Re: A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? IP: *.31.182.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 10:12 CUD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Pler Bo trzeba uzbierać na premie za Basen Narodowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 10:14 Rząd już trochę wziął za odpady i idzie w zaparte - czytać tutaj, a teraz mieszkańcy muszą się dołożyć aby uzbierać na premie dla nieudaczników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? IP: 194.165.48.* 28.12.12, 10:16 Skoro ma być masówka (wszyscy płacą) to powinno być taniej. Pytam się: panie Prezydencie dlaczego MUSI być drożej? Przecież paliwo staniało, więc śmieciarki jeżdżą "taniej", pensje stoją w miejscu, zużycie wody spada, gaz z Rosji tańszy, więc DLACZEGO MA BYĆ DROŻEJ, panie prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? IP: 91.198.194.* 28.12.12, 10:20 ŚWIĘTE SŁOWA. Na dzień dzisiejszy jest dobrze, płacimy 35 zł (ok.7,50 za osobę), a przecież nikt dzisiaj nie robi nic charytatywnie. Naliczający stawki mają świadomość, że ludzie oszukują (nie wszyscy płacą) więc tak kalkulują stawki, że wychodzą na swoje. PYTAM WIĘC. Skoro teraz będą płacić wszyscy (stały i pewny dopływ gotówki dla firm "śmieciowych") - dlaczego nie będzie taniej? Kto znowu chce się nachapać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Wizja Musi być drożej bo taki jest pakt z kręcącymi lody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 10:29 Gminy nie mogą na odpadach zarabiać - bo zarabianie czyli zysk zarezerwowany jest dla operatorów maszynek do kręcenia lodów... „Najpierw będzie dumping cenowy, potem bankructwa spółek komunalnych, przejęcie ich majątku za grosze, a na końcu podwyżki opłat za śmieci”. Tak burmistrz podwarszawskich Ząbek kreśli czarny scenariusz, którego beneficjantem mają być zagraniczne firmy (patrz w google.pl na hasło „czarna wizja śmieciowa”). Tak więc o szwedzkim modelu wykonywania usług komunalnych na zasadzie zbliżonej do non-profit - już można zapomnieć tak jak i o innych unijnych standardach zarządzania i finansowania w polskiej gospodarce odpadami komunalnymi (patrz w google.pl hasło „o tym, jak poważnie Szwedzi traktują ochronę środowiska”… --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? IP: 194.165.48.* 28.12.12, 10:36 Skoro nie będzie ŻADNEJ kary za poświadczenie nieprawdy co do ilości osób, to się może okazać że w Radomiu nie mieszka 213 tys. tylko 45 tys. osób albo jeszcze mniej. Już mój kolega obok powiedział że zgłosi że w domi mieszka tylko 1 osoba choć w rzeczywistości mieszka 5. A co mi zrobią? Tak powiedział. Ale bubel uchwalili. Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? 28.12.12, 10:38 ...czyli wychodzi na to że ustawa jest...kryminogenna? Stwarza okazję do przestępstwa? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacmoralny Re: A dlaczego nie będzie taniej niż teraz? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 16:21 Słowo o osobach , które zniknął z miasta. Nie wiem skąd pojawiła się informacja, że Radomian jest 230.000, skoro jakiś rok temu informowano, że jest nas niewiele ponad 200.000. Rozrodczość się zwiększyła, emigracja zmniejszyła czy raczej sykamy dowodów na konieczność zwiększenia opłaty. Płacę obecnie 43zł za wywóz segregowanych odpadów (frakcja mokra, plastiki). Opłata za 4 osoby w domu jednorodzinnym. Mam kompostownik, makulaturę za grosze a jednak sprzedaje, szmaty do tzw. pck - pojemnik. I nigdy nikomu nic nie podrzucaliśmy więc dlaczego drożej - nowe etaty w urzędzie i jakaś synekura dla znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.radom.vectranet.pl 28.12.12, 12:08 Dlaczego drożej, bo rządzi nami swołocz czy to miejscowo czy centralnie która ma za nic prostego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.radom.pilicka.pl 29.12.12, 17:07 Trudno coś dodać do Twojej wypowiedzi, jedyne co można zrobić to podziękować przy wyborach i jednym i drugim, ogólnie bandzie czworga za kolejne obciążenie podatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Moja propozycja 1% minimalnej pensji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 12:55 Moja propozycja 1% minimalnej pensji od osoby, opłata zależna też od majętności rodzin wielodzietnych by ich nie zarżnąć. 1% pensji minimalnej ~ 12zł od osoby. Trzeba maksymalną stawkę uzależnić od czegoś bo za kilka lat to jak będzie dziura w budżecie to za śmieci zapłacicie 200zł miesięcznie i nie podskoczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dópek radomski Re: Moja propozycja 1% minimalnej pensji IP: *.146.136.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 13:05 A dlaczego nie 0,5%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Moja propozycja 1% minimalnej pensji IP: *.204.13.149.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 13:50 Brawo panie Witkowski z PO....SUPER UCZCIWA ustawa ...tak dobra jak stadion narodowy...pardon...basen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Moja propozycja 1% minimalnej pensji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 13:55 Bo pierdoła jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Moja propozycja 1% minimalnej pensji IP: *.204.79.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 14:51 faktyczne ...pierdoły PO Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowski9 Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będzie... 28.12.12, 15:01 a ja proponuję dla równowagi podatkowej wprowadzić zasadę, że radny zajmuje się tylko sprawami związanymi z funkcją rajcy i nie ma kolejnych etatów w spółkach miejskich; to byłyby znaczne oszczędności a myślę ze radni mieliby szansę popatrzeć na budżet zwykłego nowakowskiego z innej perspektywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dópek radomski Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.158.216.68.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 17:23 To byłoby normalne i dlatego nie ma szans realizacji w takim bajzlu jak 3RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
jarzebina12 Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będzie... 28.12.12, 15:11 Panowie radni zanim cokolwiek ustalicie przejrzyjcie jeszcze raz film z radomskiej wigilii i zastanówcie się czy Ci Ludzie - Radomianie którzy z takim zapałem walczą o butelki wody gazowanej udźwigną kolejne obciążenie w postaci zwiększonego podatku śmieciowego? Do czego zmierzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.204.79.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 15:22 pierwsze efekty uchwalenia tego gniota.... PO... 69 proc. badanych w grudniu przez TNS Polska źle ocenia pracę rządu, chwali ją 23 proc. Premiera Donalda Tuska krytykuje 60 proc. respondentów. Przeciwną opinię ma 29 proc. Prezydent Bronisław Komorowski ma złe noty u 38 proc. pytanych, a 50 proc. ocenia go pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atr Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.free.aero2.net.pl 28.12.12, 16:58 POgarda dla biednych , POdwyzki dla bogatych ,oto filozofia tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak mały Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.146.79.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 17:26 Pisiory dostaną po łapach za tego gniota na kolejnych wyborach - to pewne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 17:54 > Pisiory dostaną po łapach za tego gniota na kolejnych wyborach - to pewne! Niedługo wywieszą na przystankach plakaty, na których zamiast remontu dworca, będzie podatek śmieciowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja się pytam? Ksiądz z Caritasu i radny to jest rodzina-bracia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 18:08 Sa bardzo podobni i elokwentni !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy zbieg Ksiądz z Caritasu i radny to sa bracia???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 13:41 SĄ BARDZO PODOBNI DO SIEBIE.Kto zna tych panów ten zapewne wie coś na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak mały Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.181.131.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 18:43 Jeśli do tej podwyżki dojdzie tego lata, gdy ludzie będą na wakacjach, to po powrocie będą nieźle wkur.wieni - to koniec pisuaru w tym grajdołku! Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Od 1. I .2013r podwyżka 31.12.12, 07:44 Wczoraj dostałam podwyżkę od 1 stycznia 2013r. od SM "Michałów", wzrost z 7,13 od osoby na 8,53zł od osoby, uchwały nr 68 Rady Nadzorczej, czyli i tak przygotowują nas na większą tej od Rady Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złosliwa Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.radom.vectranet.pl 28.12.12, 18:36 Podstawą opłaty za wywóz śmieci powinna być ilość zepsutego powietrza na posiedzeniach rady. To jest najlogiczniejszy sposób obliczania z dotychczas proponowanych h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.31.54.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 18:58 Obciążyć kosztami jakie teraz ponosi narod polski członków i wyborców PO. 5 lat rządow , a destrukcja wszystkich aspektów życia politycznego - społecznego-kulturalnego i gospodarczego ! Czy celem PO z Tuskiem na czele rządu jest zniszczyć państwo polskie i narod polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _PO_ Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.31.54.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 19:01 " Donaldzie Tusk, kończ Waść wstydu oszczędź " - tylko tak można powiedzieć, bo czego się ta partia PO nie dotknie to wszystko spieprzy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Ogłosić przetarg IP: *.radom.pilicka.pl 28.12.12, 19:57 na wywóz śmieci i wzorem MZDiK jedynym warunkiem minimalna cena. Przetarg oczywiście otwarty na poszczególne dzielnice przez określony czas(max 12 miesięcy). Dlaczego urzędnicy chcą wycenić coś czego nie są wstanie zrobić. (ślusarz, mechanik albo inny inż bez praktyki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: He-brew Re: Ogłosić przetarg IP: *.181.6.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.12, 07:56 Radny wszystko umie - Iacob Kowalsky robi w Wodociągach za eksperta od ... marketingu :) Odpowiedz Link Zgłoś
succour Jaki podatek śmieciowy ustalą taki będą płacić??? 29.12.12, 14:17 Zabieranie się do tego podatku nie patrząc na audyty u odbiorcy jest poważnym zaniedbaniem Urzędu i organu kontrolnego Rady Miasta. Jakimże to prawem ustalą opłaty od m3 zużytej wody (musieliby zlikwidować opłaty przesyłowe, abonamentowe, stałe, zmienne, grzewcze, podgrzewcze za manie i niemanie). Ja lubię prysznic i dlatego mam płacić za śmieci. Paranoja. Jakimże to prawem opłaty ustalą od liczby lokatorów. Ja prowadzę dom otwarty i z tego powodu mam donosić o ilości odwiedzających mnie a to z kolei zaowocuje w wielkości opłat za śmieci. Paranoja. Moja propozycja dla tych "gości" obejmuje zliczenie wszelkiej maści odwiedzających gabinety lekarskie i ustalenia ilości przyjętych i zaopatrzonych pacjentów. Algorytm wykaże stałą zależność; mało pacjentów w wieku 16 do 65 oznacza, mało generowanych śmieci bo wszyscy w pracy i tam śmiecą (obciążyć szkoły i zakłady pracy). i dalej można dokładać sobie do woli,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 16:20 Zastanawia mnie jedna rzecz: W gminach ościennych chyba wszędzie ustalono ceny w ten sposób, że opłata za niesegregowane jest dwa razy wyższa, niż za segregowane. Tylko w Radomiu proporcje są inne. Czemu akurat tak to ktoś wykombinował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.algo.radman.pl 29.12.12, 16:22 Ale w gminach ościennych szef nie zarabia 12000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.204.12.31.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.12.12, 15:45 I oczywiście nieodmiennie znajduje podobnych sobie, tylko niżej postawionych idiotów, którzy gorliwie powtarzają: "No nie, nie można go przecież winić. Czepiać się naszego Tuska, że cały świat jest w kryzysie, że rosną ceny paliw i żywności, no, cóż za nonsens! Stara się chłop jak może. A za Kaczyńskiego to przecież była duszna atmosfera i w ogóle straszne rzeczy". Jeśli ci durnie biorą za swoje androny pieniądze, to jeszcze pół biedy. Najsmutniejsze jest, że jakaś ich część naprawdę do tego stopnia dała sobie narobić do głów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.204.12.31.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.12.12, 15:47 Niestety, nie tylko wyborcza ale niejednokrotnie nawet dziennik telewizyjny był i jest traktowany jak słup ogłoszeniowy. Gdy nasze państwo jest zadłużane, to ktoś zarabia i się cieszy. Trudno, by tak radosnej nowiny nie głosic dookoła. Przecież nie jeden czeka na dobre wieści. Nasz dług jest czyimś zarobkiem: 36 mld. dodatkowego zysku piechotą nie chodzi. Wyborcza lubi głosic dobre nowiny. A my Polacy jesteśmy idiotami politycznymi i ekonomicznymi i nikt z finansjery światowej nie musi się z nami liczyc. Głupi Polak i tak nie kuma. A reszta się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.radom.pilicka.pl 31.12.12, 12:25 Przegłosowali podwyżkę. Nie dajcie sobie wmówić, że to wina Tuska, to jest wina radomskich samorządowców, wszystkich, to oni ustalili cenę. Policzcie sobie i napiszcie o ile więcej lub mniej zapłacicie od lipca 2013. 5 osobowa rodzina - dom jednorodzinny - podwyżka o 7% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.radom.vectranet.pl 31.12.12, 13:23 A pewnie, ze to wina Tuska. Zobacz co zrobiło PO w innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.12, 13:57 Dom jednorodzinny, umowa z SITA. Poprzedni i bieżący kwartał tak samo po 139,32. Od nowego roku 168,84. Jeśli w tym domu mieszka 3-osobowa rodzina, po nowemu zapłaci 121,50 na kwartał, więc spora obniżka. Pięcioosobowa 202,50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.12, 14:00 > Dom jednorodzinny, umowa z SITA. Poprzedni i bieżący kwartał tak samo po 139,32 > . Od nowego roku 168,84. > Jeśli w tym domu mieszka 3-osobowa rodzina, po nowemu zapłaci 121,50 na kwartał > , więc spora obniżka. Pięcioosobowa 202,50. Poprawka: od nowego roku będzie chyba 152,28 za kwartał, a nie jak wyżej 168,84 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Jaki podatek śmieciowy ustalą nam radni? Będz IP: *.radom.vectranet.pl 31.12.12, 13:27 Radni liczą się z tym, że będą raz jeszcze zajmować się sprawą, bo ustawa, krytykowana przez samorządy w całej Polsce, ma być znowelizowana do lipca. Odpowiedz Link Zgłoś