biker_s1 31.01.13, 19:18 Czy mógłby ktoś mi pomóc? Chcemy jechać na wakacje do Chorwacji z dzieckiem. Może ktoś był i wie gdzie najlepiej jechać z dzieckiem. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w. Re: wakacje w Chorwacji IP: *.radom.vectranet.pl 31.01.13, 19:41 cro.pl tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi których szukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajko Re: wakacje w Chorwacji IP: *.play-internet.pl 31.01.13, 21:49 za mało informacji ;) jak duże dziecko? czy w rachubę wchodzi nocowanie na kampingu - namiot albo przyczepa? czy podróż mogłaby trwać 2 dni czy ma być na raz? Odpowiedz Link Zgłoś
biker_s1 Re: wakacje w Chorwacji 01.02.13, 10:43 Dziecko ma 2 lata. W zeszłym roku byliśmy w Czarnogórze, fajnie. Teraz czas na Chorwację. Chcemy jechać na 2 tygodnie. Po drodze oczywiście nocleg. Jak wracaliśmy z Czarnogóry to spaliśmy na Węgrzech zaraz za granicą Chorwacką. Najbardziej zależy mi oczywiście na miejscu spokojnym i w miarę możliwości z przystępnymi plażami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: wakacje w Chorwacji IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.13, 12:03 Chorwacja piękny kraj i warty odwiedzenia. Można jechać z małym dzieckiem bez problemu. Co do przejazdu, to z tym noclegiem to trochę przesada. Właściwie problemem jest wyjechać tylko z Polski. Od Czech, przez Austrię, Słowenię i Chorwację czały czas jazda autostradami. W ciągu 13-14 godzin dojeżdża się bez większego wysiłku do środkowej Dalmacji, np. okolice Splitu. W przypadku części północnej najlepiej jechać przez Słowację i Węgry, chociaż ta droga jest nieco gorsza, szczególnie Słowacja. Można jechać w ciemno bez rezerwacji , chociaż w sierpniu tego nie polecam, mogą być kłopoty ze znalezieniem kwatery. Co do plaż to mogą być problemy. Polecam np. wyspę Pag, gdzie są odcinki małych, dzikich miejsc z piaszczystym dostępem do morza albo Istria, chociaż typowych, takich jak chociażby we Włoszech czy nad Bałtykiem czy chociażby w Czarnogórze plaż w Chorwacji raczej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xmk11 Re: wakacje w Chorwacji 07.02.13, 19:27 Tak jak ktoś wyżej wspomniał popatrz sobie na www.cro.pl popatrz na rejony, a później poszukaj sama noclegu. W ciemno w sierpniu równiez nei polecam. Wrzesień to już nie problem. można w ciemno. Dla dzieci ciekawy będzie omiś i makarska. Pula jest też fajna. Nie polecam osobiście Splitu W Splicie tłoczno. Omiś ma żwirkowate plaże. Wyspy o kótrych piszę poniżej nie polecam dla dzieci. Dojazd do Splitu to dokładnie ok 14h Sporo ciekawych domów jest na stronach interhome i adriatic.hr Dość ciekawym miejscem jest też omiś. moja rodzina jeździła tam przez wiele lat. Jedyna wada to, że dużo ludzi. Na Korculi byłem 2 lata temu w miejscowości Prigradica. Mala miejscowość 1 sklep, 2 restauracje. Plaże rewelacyjne, jak prywatne bo np jesteśmy my i jeszcze max 2 osoby. Po drugiej stronie wyspy troche chłodniejsze morze. Vela luka na wyspie na wieczorny wypad również bardzo fajna. Na Korculę płynąłem ze splitu(tak samo na Hvar). Wychodzi podbnie kosztowo a nie trzeba się męczyć dłuższą jazdą samochodem. Na Hvarze byłem w Mudri dolac, Stari Grad. Miejscowość mała niedaleko Stari Gradu. mała zatoka z przepiękną wodą. Kwitnące pola lawendowe na przełomie czerwca i lipca i ten zapach. W zatoce jest sporo cienia gdzie można się schować od drzew. W razie pytań piszcie smiało. Na korculi wynajmowałem dom z Interhome i mogę śmiało polecić. rzetelne opisy. Niestety tutaj nie mam żadnej zniżki ale np na Hvar wynajmowałem dom z Adriatic.hr gdzie jak wpiszecie podczas rezerwacji w miejsce kodu rabatowego w opcji od osoby poleconej mój mail dostaniecie 5% zniżki big_grin Żeby nie było, że to wszystko wyżej to reklamy biur to ja tez wtedy dostanę 5% na następne wakacje za rok smile mój mail to: michalkorus@wp.pl wystarczy go wkleić jako kod rabatowy , osoba polecająca Gdybyś miała jakies pytania możesz pisac na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajko ;) IP: *.play-internet.pl 21.02.13, 22:45 no kurde ;) patrzcie - dało się na forum zrobić coś pożytecznego, bez jadu, opluwania, złośliwości i mieszania polityki. Fajnie - pozdrawiam wszystkich miłośników Chorwacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: wakacje w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 16:34 Polecam miejscowośc przed Makarska-tj. Promajna, świetne plaze, apartamenty nie drogie, pogoda pewna 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: wakacje w Chorwacji IP: *.radom.vectranet.pl 23.02.13, 21:41 Proponuję Punta Verudela na półwyspie Istra, byłem tam kiedyś z trójką dzieci, na miejscu dostępne baseny i animacje dla dzieci. Zakwaterowanie w kompleksie apartamentów lub hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
studentsgtir Re: wakacje w Chorwacji 01.03.13, 20:45 Witam.Jestem studentką trzeciego roku Turystyki i Rekreacji w Szkole Głównej Turystyki i Rekreacji w Warszawie. Prowadzę badania na temat wyjazdów Polaków do Chorwacji. Będę wdzięczna o wypełnienie poniższej ankiety. Państwa głosy bardzo mi pomogą w napisaniu pracy licencjackiej. moje-ankiety.pl/respond-38211.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wakacje w Chorwacji IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.13, 11:48 Ja polecam półwysep Peljesac, miejscowość Orebic. Byłem rok temu i miejsce fajne na rodzinne wakacje, jedyny minus to długa podróż, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś