Gość: gonia IP: *.lodz.mm.pl 20 lat temu Kupiłam drobny prezent na pamiątkę i nie wiem ile daje się teraz w kopertę - powiedzcie prosze ile wy byście dały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ameba1 Komunia - ile w kopertę? 20 lat temu wydaje mi się, że jest to zależne kim jesteś dla dziecka. Chodzi mi tu głównie o różnicę, czy jesteś chrzestną czy ciotką czy może jakąś daleką krewną. Prawie zawsze to jest taka kolejność. W przypadku gdy jesteś tylko krewną czy ciotką dałabym 100-200zł. No ale w przypadku chrzestnej kwotowo myślę że byłoby to od 200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: Komunia - ile w kopertę? 20 lat temu Jezeli jestes bliska ciotka ,wazne jest czy jestes pracujaca czy nie ,bo nie szruka dac a potem nie ma co do garnka wlozyc.Jesli jestes w dobrej sytuacji materialnej to mysle ,ze 200zl,Tak mniej wiecej dawaly ciotki memu dziecku na komunie.Oczywiscie ciotki pracujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Komunia - ile w kopertę? IP: *.lodz.mm.pl 20 lat temu jestem bliska ciotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Komunia - ile w kopertę? IP: 81.219.150.* 20 lat temu spokojnie mozesz dac 100zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Komunia - ile w kopertę? IP: 80.51.54.* 20 lat temu A może kupisz jeszcze jakiś prezent w granicach 100 zl.? Moim zdaniem dawanie pieniędzy na Komunię nie jest dobrym pomysłem.No chyba ,że wiadomo ,że dziecko akurat na coś zbiera np. na komputer. Ale i tak to do mnie nie przemawia.Ja bym kupiła prezent. Odpowiedz Link Zgłoś