Gość: KILIMANDZARO IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.04, 21:25 PYTAM SERIO BO CORAZ TRUDNIEJ UWIERZYC MI ZE TAK MOZE BYC.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac.card Znalazł! 20.07.04, 21:52 W moim urzędzie niedługo zostanie przyjęta dziewczyna, która odbyła wcześniej półroczny staż absolwencki finansowany przez Urząd Pracy. Świetnie sobie radziła, więc w ciągu najbliższych tygodni (kwestia uwolnienia jednego etatu) zostanie zatrudniona na czas nieokreślony. Wynagrodzenie w granicach 1100 - 1200 brutto. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOLVO Re: Znalazł! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.07.04, 16:23 ciekawe- ja zeby sie na staz zalapac musialem miec znajomego w kadrach -inaczej i pracownicy tez mi to powiedzieli stamtad(bank) nie dostałbyms ie nawet na ten zasrany staz.... JAK STAZ TRZEBA ZALTWIAC TO CO TU MOWIC O PRACY DOPIERO:/?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEstin Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.07.04, 16:07 mam zła wiadomosć- tez szukam od dawna i tez nic....:|||| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.07.04, 22:42 nie szukaj pracy, szukaj znajomosci Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? 25.07.04, 00:13 Ja znalazłem bez znajomości. Poszedłem, zapytałem, złożyłem papiery i pracuję. Za pierwszym podejściem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 26.07.04, 10:15 nie..bez szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 10:43 Moja znajoma znalazła :) Chodziła, pytała wszędzie chyba z pół roku, w końcu trafiła do pewnej instytucji państwowej (pod względem organizacji pracy i panujących tam zwyczajów to jeden z reliktów ubiegłej epoki). Po prostu jak zwykle weszła i spytała, a oni się ucieszyli, bo jakaś kobitka akurat odchodziła na emeryturę. Czyli szukajcie a znajdziecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 26.07.04, 11:13 Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 13:32 owszem znalazłam i muszę przyznać , iż samo szukanie trwało niecały miesiąc. mówię serio. pracuję już tam ponad dwa lata i jestem zadowolona. być moze miałam trochę szczęścia - to też jest potrzebne zwłaszcza w obecnych czasach. wyznaję jednak zasadę, że trzeba chcieć, próbować i wykazać trochę inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 28.07.04, 12:17 w instytucji państwowej? tam pracują same "pociotki"..ale bajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 13:04 Możecie sobie nie wierzyć, w końcu nie mam żadnego interesu w tym, żeby pisać, że tak właśnie było. W opisywanym przypadku być może znajoma stała się pionkiem w rozgrywkach personalnych. Dość szybko zorientowała się, że pewne osoby bardzo się nie lubią, zaś jej miejsce faktycznie było zaklepane dla czyjegoś pociotka. Może weszła tam akurat po kolejnej scysji i kierownik wykorzystał okazję, by pokazać kto tu rządzi? To tylko domysły, dalszych szczegółów (i nazwy instytucji) ze zrozumiałych względów nie chcę podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 29.07.04, 11:41 na miejscu twojej znajomej w tym samym dniu pobiegłabym wrzucić kupon Totka :)..patrząc dookoła nie znam osób które bez niczyjej pomocy dostały pracę w przeciągu ostatnich 3-4 lat..oczywiście pomijam tych którzy zaczynali karierę zawodową w latach 90 podczas gdy Warszawa jeszcze "przyjmowała" radomskich bezrobotnych..sama też pracuję na 1/2 etatu za marne pieniądze ale tylko dzięki koledze bo ogłoszenie o wolnym stanowisku nigdy nie ukazałoby się w mediach a jeśli by zostało opublikowane to już po fakcie..była jedynie konkurencja między znajomymi pracowników :)...wolę już nie myśleć co się dzieje gdy w grę wchodzi zdobycie etatu bardziej prestiżowego i dobrze opłacanego..ale powiało ode mnie pesymizmem..sorki polska rzeczywistość mnie trochę przytłacza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 09.09.04, 00:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE MA MOWY Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.04, 19:16 fikcja,nie wierze nie tu, nie bez KONEKSJI A JESLI JUZ TO SZANASA 1 NA MILION,TYLKO CO Z RESZTA BEZROBOTNYCH NIE MAJACYCH ZNAJOMOSCI?wiadomo JEDNO WIELKIE GOWNO. PIERDOLONE PAŃSTWO....NIE DBA O MLODYCH (ze nie wspomne o starszych...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 28.07.04, 12:21 doszło do tego że trzeba mieć "kogoś kto szepnie dobre słówko na ucho kierownika" by dostać stanowisko sprzątaczki..parodia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWA Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.07.04, 16:04 NIESTETY MASZ RACJE:((( TO SMUTNE........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.blktn3.nsw.optusnet.com.au 30.07.04, 06:18 ja nawet ze znajomosciami nie jej nie znalazlem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.localnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:24 ludzie przestancie lamentowac i uwierzcie w siebie mozna i to nie jedna bez zadnych znajomosci jestem tego przykladem .Wszystkie firmy w ktorych pracowalem znalazlem sam z wyborczej i to za konkretne pieniadze i dobre warunki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś