Dodaj do ulubionych

ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI?

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.04, 21:25
PYTAM SERIO BO CORAZ TRUDNIEJ UWIERZYC MI ZE TAK MOZE BYC....
Obserwuj wątek
    • mac.card Znalazł! 20.07.04, 21:52
      W moim urzędzie niedługo zostanie przyjęta dziewczyna, która odbyła wcześniej półroczny staż absolwencki finansowany przez Urząd Pracy. Świetnie sobie radziła, więc w ciągu najbliższych tygodni (kwestia uwolnienia jednego etatu) zostanie zatrudniona na czas nieokreślony. Wynagrodzenie w granicach 1100 - 1200 brutto.

Życzę powodzenia!
      • Gość: VOLVO Re: Znalazł! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.07.04, 16:23
        ciekawe- ja zeby sie na staz zalapac musialem miec znajomego w kadrach -inaczej
        i pracownicy tez mi to powiedzieli stamtad(bank) nie dostałbyms ie nawet na ten
        zasrany staz....
        JAK STAZ TRZEBA ZALTWIAC TO CO TU MOWIC O PRACY DOPIERO:/??????????
    • Gość: DEstin Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.07.04, 16:07
      mam zła wiadomosć- tez szukam od dawna i tez nic....:||||
      • Gość: ktoś Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.07.04, 22:42
        nie szukaj pracy, szukaj znajomosci
    • bigda Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? 25.07.04, 00:13
      Ja znalazłem bez znajomości. Poszedłem, zapytałem, złożyłem papiery i pracuję.
      Za pierwszym podejściem :)
    • Gość: m Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 26.07.04, 10:15
      nie..bez szans
    • Gość: @ Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 10:43
      Moja znajoma znalazła :)
      Chodziła, pytała wszędzie chyba z pół roku, w końcu trafiła do pewnej instytucji
      państwowej (pod względem organizacji pracy i panujących tam zwyczajów to jeden z
      reliktów ubiegłej epoki). Po prostu jak zwykle weszła i spytała, a oni się
      ucieszyli, bo jakaś kobitka akurat odchodziła na emeryturę.
      Czyli szukajcie a znajdziecie :)

• Gość: hihi Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 26.07.04, 11:13
        Nie wierzę.
        • Gość: julka Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 13:32
          owszem znalazłam i muszę przyznać , iż samo szukanie trwało niecały miesiąc.
          mówię serio. pracuję już tam ponad dwa lata i jestem zadowolona. być moze
          miałam trochę szczęścia - to też jest potrzebne zwłaszcza w obecnych czasach.
          wyznaję jednak zasadę, że trzeba chcieć, próbować i wykazać trochę inicjatywy.
      • Gość: mika Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 28.07.04, 12:17
        w instytucji państwowej? tam pracują same "pociotki"..ale bajer
        • Gość: @ Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 13:04
          Możecie sobie nie wierzyć, w końcu nie mam żadnego interesu w tym, żeby pisać,
          że tak właśnie było.
          W opisywanym przypadku być może znajoma stała się pionkiem w rozgrywkach
          personalnych. Dość szybko zorientowała się, że pewne osoby bardzo się nie lubią,
          zaś jej miejsce faktycznie było zaklepane dla czyjegoś pociotka. Może weszła tam
          akurat po kolejnej scysji i kierownik wykorzystał okazję, by pokazać kto tu
          rządzi? To tylko domysły, dalszych szczegółów (i nazwy instytucji) ze
          zrozumiałych względów nie chcę podawać.
          • Gość: mika Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 29.07.04, 11:41
            na miejscu twojej znajomej w tym samym dniu pobiegłabym wrzucić kupon
            Totka :)..patrząc dookoła nie znam osób które bez niczyjej pomocy dostały pracę
            w przeciągu ostatnich 3-4 lat..oczywiście pomijam tych którzy zaczynali karierę
            zawodową w latach 90 podczas gdy Warszawa jeszcze "przyjmowała" radomskich
            bezrobotnych..sama też pracuję na 1/2 etatu za marne pieniądze ale tylko dzięki
            koledze bo ogłoszenie o wolnym stanowisku nigdy nie ukazałoby się w mediach a
            jeśli by zostało opublikowane to już po fakcie..była jedynie konkurencja między
            znajomymi pracowników :)...wolę już nie myśleć co się dzieje gdy w grę wchodzi
            zdobycie etatu bardziej prestiżowego i dobrze opłacanego..ale powiało ode mnie
            pesymizmem..sorki polska rzeczywistość mnie trochę przytłacza :)
          • Gość: . Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 09.09.04, 00:27
    • Gość: NIE MA MOWY Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.04, 19:16
      fikcja,nie wierze nie tu, nie bez KONEKSJI A JESLI JUZ TO SZANASA 1 NA
      MILION,TYLKO CO Z RESZTA BEZROBOTNYCH NIE MAJACYCH ZNAJOMOSCI?wiadomo JEDNO
      WIELKIE GOWNO.
      PIERDOLONE PAŃSTWO....NIE DBA O MLODYCH (ze nie wspomne o starszych...)
      • Gość: m Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.udn.pl 28.07.04, 12:21
        doszło do tego że trzeba mieć "kogoś kto szepnie dobre słówko na ucho
        kierownika" by dostać stanowisko sprzątaczki..parodia
        • Gość: QWA Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.07.04, 16:04
          NIESTETY MASZ RACJE:((( TO SMUTNE........
          • Gość: ja Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.blktn3.nsw.optusnet.com.au 30.07.04, 06:18
            ja nawet ze znajomosciami nie jej nie znalazlem :-)
    • Gość: dawid Re: ZNALAZŁ KTOS PRACE U NAS BEZ ZNAJOMOŚCI? IP: *.localnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:24
      ludzie przestancie lamentowac i uwierzcie w siebie mozna i to nie jedna bez
      zadnych znajomosci jestem tego przykladem .Wszystkie firmy w ktorych
      pracowalem znalazlem sam z wyborczej i to za konkretne pieniadze i dobre
      warunki.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka