ae-ode 09.06.13, 18:04 Bardzo przyzwoite pensje. Pocieszające jest to, że jak się okazuje nie trzeba mieć żadnych nadzwyczajnych umiejętności, żeby dobrze w Radomiu zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: praca Re: Jak się zarabia we władzach miejskich spółek? IP: *.itypo.nl 09.06.13, 18:26 Słusznie zarabia nasza PIS władza, pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dópek radomski Okazuje się, że można :) IP: *.182.54.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.13, 21:54 Jak się chce - Wolska to kraj wielkich możliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Lotnisko ma opoznienia, bilety po 3zl, drozeje... IP: *.play-internet.pl 09.06.13, 23:53 Prawie 180 tys. zł dochodów z tytułu zasiadania w zarządzie MPK osiągnął w 2012 roku Robert Dasiewicz 180/12=15tyś Leszek Lach, prezes miejskiej spółki MPK w ubiegłym roku zarobił prawie 202,5 tys. zł 202,5/12=16,87tys zl Teraz już chyba wiem, czemu bilety muszą być już po 3zł Tomasz Siwak, prezes Portu Lotniczego Radom zarobił w spółce w minionym roku 180 tys. zł. 180/12=15tyś Adam Klinert, członek zarządu Portu Lotniczego Radom zarobił w minionym roku 185 tys. zł. 185/12=15,42tyś Czy Panowie wiedzą jakie są opóźnienia w budowie lotniska? Czy ktoś mi wytłumaczy na co idzie te 30mln ostatnio darowane przez Prezydenta? Jakos trudno mi zrozumiec ten gest. Gdyby to było miasto z prezydentem PO, PSL, SLD to ludzie z PiSu ujadaliby: Jak żyć, jak żyć? A właśnie tak jak podano wyżej! Nie wstyd wam? W mieście 25% bezrobocia a panowie zarabiają więcej niż prezydent a spółki nie mają się czym pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dópek radomski Re: Lotnisko ma opoznienia, bilety po 3zl, drozej IP: *.146.68.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.13, 15:03 Ludzi ze spółki Port L. lotniska nie zbudowali, bo się koncentrują na budowie własnych domków oraz czym dłużej "budują" tym dłużej im płacą za to "budowanie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 O połowę za dużo. IP: *.free.aero2.net.pl 09.06.13, 19:13 O połowę za dużo. Ciąć im, a resztę przeznaczyć na sport dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praca Re: O połowę za dużo. IP: *.itypo.nl 09.06.13, 19:26 tak niskie uposażenia, to oczywista oczywistość wina Tuska i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co Re: Jak się zarabia we władzach miejskich spółek? IP: *.radom.vectranet.pl 09.06.13, 19:41 no i co kurde z tego? fornalik zarabia 160tys miesięcznie i nic nie osiągnął. ci przynajmniej pracują z efektami. otwórzcie lotnisko w tym kraju z prezesem za średnią krajową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawalarz Jałmużna w POrównaniu z PO IP: 74.63.112.* 09.06.13, 20:22 Szkoda że pewne medialne ścierwo nie zestawia tych zarobków z zarobkami lemingów PO. Przypomnijmy: 1.Grad z PO - 110.000 miesięcznie 2.Wasiak dzięki PO - 500.000 rocznie 3.Gronkiewicz-Walz - 350.000 rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Jałmużna w POrównaniu z PO IP: *.radom.vectranet.pl 09.06.13, 23:29 To powiedz mi, jaki sens jest głosować na was, jak nic nie różni PO od PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra kontynuacja Jeszcz lepsza kontynuacja dla swoich. IP: *.204.47.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.13, 23:41 A gdzie Frieman z Administratora i Mróz z Rewitalizacji. Może Friema już nie pracuje bo przecież miał wyrok skazujący sądu karnego i pryncypialny jak zawsze w takich sytuacjach Kosztowniak pewnie go zwolnił więc dlatego nie ma jego deklaracji (: He he. Ale Mróz przecież nie jest po wyroku …?. Co do Siwaka zaś, to wygląda trochę jakby miał gębę przepitą. Trzeciak jest prezesem już chyba z 15 lat i tak mało odłożył ?. Niezła ściema. W sumie słuszna koncepcja, po co wkur.iać motłoch. A Klinert, no no no. Jest taka piosenka, gdzie w refrenie leci „I ten młodzieniec obrzydliwie wręcz bogaty, gdzie się podziała menażeria cała ta”. Nawiasem mówiąc jak to wyszło, że Klinert jako wiceprezes zarobił w zeszłym roku o 5 tysięcy więcej niż Siwak, który jest prezesem. Ale nie ma co dzielić włosa na czworo, czas na ogólne wnioski. Teraz już przynajmniej wiem co (a raczej kogo) miał Kosztowniak na myśli pisząc sobie na sztandarach „Dobra kontynuacja”. Ja w każdym bądź razie za „Dobrą kontynuację” tym panom i Kosztowniakowi już bardzo serdecznie dziękuję. A i jeszcze jedno. Ciekawe czy sypną 30 baniek na Port Lotniczy w ramach „Dobrej kontynuacji”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Manipulant z PiSu IP: *.play-internet.pl 09.06.13, 23:47 Zeby byc obiektywnym, podaj pensje pracownikow miejskich spolek w miastach gdzie rzadzi PO i jest 25% bezrobocia. Wtedy porownamy czy 17tys w Radomiu to duzo na tle ewentualnie pracujacego obywatela danego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Manipulant z PiSu IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.13, 06:39 Inne miasta mnie nie interesują. Interesuje mnie moje miasto, gdzie kilku gości udając, że buduje lotnisko czesze niesamowitą kasę biorąc moje m.in. pieniądze. Gdyby przypadkiem na ich miejscu byli panowie z PO, SLD lub RP a ich efekty pracy byłyby identycznie mierne, jak obecnego zarządu, to też bym ich gonił. Spółki miejskie to w całym kraju czapa, która służy jedynie zapewnieniu synekur dla partyjnych kolegów, ich znajomych i przyjaciół. Do wybudowania lotniska nie potrzeba spółki miejskiej. Wystarczy sprawny menadżer. W normalnym przedsiębiorstwie, gdyby przynosiło straty, jak MPK, prezes szybko znalazłby się na bruku. Takiego przedsięwzięcia, które niczemu nie będzie służyć, poza generowaniem strat, jak lotnisko, nikt o zdrowych zmysłach by nie rozpoczął. Łatwo wam przychodzi wydawać nieswoje pieniądze. Palanty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Manipulant z PiSu IP: *.radom.pilicka.pl 10.06.13, 08:29 A jak będą wybory to panowie ci mocno zarabiający ubiorą się w mocno przechodzone ubranka żeby wtopić się w społeczeństwo Radomia , a patrząc na nich żeby nie mieć wątpliwości że im też ciężko się żyje. Tak działali w poprzednich kampaniach i okazało się że jest to skuteczna metoda. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIATOR Czy się stoi czy się leży 200 tysia się należy. IP: 92.60.130.* 10.06.13, 09:28 Jeden z internautów słusznie zauważył, że nie ma oświadczeń majątkowych Friemana i Mroza. Możliwości moim zdaniem są trzy. 1. Administratora i Rewitalizację sprywatyzowano. 2. Frieman i Mróz już tam nie pracują. 3. Obaj prezesi pracowali w zeszłym roku za darmo. Oczywiście to tylko żarty bo żadna z tych opcji nie wchodzi w rachubę więc dlaczego akurat tych dwóch zabrakło. Nie wiem. Przeoczenie czy jak. A co do reszty, to trzeba przyznać, że w mieście z 24% bezrobociem i przeciętną pensją poniżej średniej krajowej tak duże zarobki bardzo drażnią. Pisuarowe pieski jak zwykle szczekają, że ludzie z PO zarabiają tyle to a tyle. Gie mnie obchodzi PO. Ja mieszkam w Radomiu i patrzę na to miasto. Jeżeli kiedyś będzie tu rządzić PO, w co osobiście wątpię, to będziemy porównywać, ale teraz niech pisuary nie odwracają kota ogonem. Zarobki prezesów są zdecydowanie za wysokie. MPK np. co roku przynosi duże straty a prezes zarabia ponad 200 tysięcy rocznie. Po drugiej stronie są Wodociągi Miejskie, które co roku przynoszą zysk na poziomie ok. 2 mln. zł., ale to jest przecież klasyczny samograj. Ludzie żeby nie wiem co wodę pić musza, a spółka konkurencji nie ma żadnej, więc jest niejako skazana na zysk szczególnie, że ceny wody są ustalane administracyjnie. Spółka Lotniskowa została utworzona za pieniądze samorządu. Z 22 mln. zł. kapitału założycielskiego można co roku z samych tylko odsetek wygenerować niezły zysk. Ale jak zabraknie na coś pieniążków to zaraz prezes wyciągnie do Gminy łapkę po 30 milionów. I właściwie każdej spółce jak się tak przyjrzeć po trochu to się okaże, że wysilać się nie trzeba. Administrator, którego akurat nie ma w tym zestawieniu, dostał kiedyś od Gminy aportem 12 ha ziemi i dzięki temu teraz spółka może taniej sprzedawać mieszkania bo nie musi w cenę m2 lokalu wliczać kosztu zakupu gruntu pod budynek, gdzie normalny deweloper niestety jest zmuszony wkalkulować w cenę mieszkania koszt zakupu działki budowlanej. Itd, itp. Naprawdę żadna filozofia, a zarobki niebotyczne. Nie ładnie, nie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: a zarobki niebotyczne IP: *.radom.pilicka.pl 10.06.13, 18:39 w porównaniu z zarobkami kierownika warsztatów szkolnych(170 plus mieszkanie) to na waciki dostają. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ypsa Re: Jak się zarabia we władzach miejskich spółek? IP: *.home.otenet.gr 10.06.13, 13:31 zamiast klocic sie wylejcie na zbity pysk wszytskich radnych ze spolek miejskich !!! Tozto okradanie wlasnej spolecznosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omonia Re: Jak się zarabia we władzach miejskich spółek? IP: *.146.68.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.13, 15:04 Jak tam laski na przy Omonia? Dalej takie śliczne? Odpowiedz Link Zgłoś
snowdyn Partyjni urzędnicy, nie menadżerowie. 10.06.13, 21:25 Faktycznie, ci prezesi nie muszą się za specjalnie wysilać bo każda z tych spółek nie ma praktycznie konkurencji na radomskim rynku. Więc tak wysokie pensje nie są uzasadnione. A zresztą gdyby się coś działo nie tak, to zawsze prezesi będą mogli liczyć na dokapitalizowanie przez Gminę (vide 30 mln. na Port Lotniczy). Tak było przecież w 2007 roku. Kilka spółek dostało potężny zastrzyk gotówki od miasta, a najwięcej oczywiście MPK, które miało największą stratę. Dlatego uważam, że jeśli pensje nie są uzależnione od wyników, to zarobki powinny być o połowę mniejsze. Bo to nie są żadni menadżerowie tylko zwykli urzędnicy z nadania partyjnego PiSowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda z dupolizem Re: Partyjni urzędnicy, nie menadżerowie. IP: *.205.0.248.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.06.13, 21:48 Święte słowa. Przecież taki Frieman ma wyrok z sądu karnego a mimo to pracuje w Administratorze. Przecież żaden prywaciarz nie trzymałby takiego delikwenta ani minuty, ale w spółce gminnej jak się okazuje karani pracować mogą. A w szkole publicznej inny skazany przez sąd może być wychowawcą młodzieży. Ale ten to akurat jest wyjątkowy dupoliz bo o kosztownym mówił, że to "maecedes" i że ten "mercedes" podnosi Radom na "wyższy poziom cywilizacyjny". Za takie smarowanie czterech liter wazeliną, to faktycznie człowiekowi bez zasad i kręgosłupa trudno jest zwolnić takiego klauna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finkelstein Re: Partyjni urzędnicy, nie menadżerowie. IP: *.147.216.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.13, 12:14 Ja zarabiam tyle bo mam znajomości i dojścia ... cho.oj komu do tego, że jestem niekompetentnym głąbem ... chcieliśta katolickiego skansenu w środku Europy, to mata! Odpowiedz Link Zgłoś