Gość: Staś IP: *.112.udn.pl 01.08.04, 18:34 Czy ktos słyszał co zrobili ci debile, którzy mianuja się kibicami Radomiaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marrek Re: Debile z Radomiaka IP: 193.111.144.* 02.08.04, 10:08 A co mieli zrobić? Pewno zrobili to co zwykle robią, to co lubią robić i potrafią robić; chociaż niewiele potrafią robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 02.08.04, 13:09 Grzywny dla kibiców 02.08.2004 11:27 Kary od 2 500 do 2 800 zł grzywny wymierzył Sąd Grodzki w Jaworznie piętnastu kibicom drugoligowego zespołu piłkarskiego Radomiak Radom, którzy wszczęli awanturę po sobotnim meczu ze Szczakowianką Jaworzno. Przez najbliższy rok chuligani nie będą mogli uczestniczyć w imprezach masowych. - W trakcie awantury niegroźnego urazu doznał jeden z zabezpieczających mecz policjantów. 26-letni mieszkaniec Radomia, który uderzył funkcjonariusza butelką, odpowie za czynną napaść na policjanta. Może mu za to grozić do 10 lat więzienia - powiedział dzisiaj kom. Piotr Bieniak z zespołu prasowego śląskiej policji. Oprócz sprawcy napaści na policjanta zatrzymano 19 agresywnych i nietrzeźwych chuliganów. Piętnastu z nich stanęło już przed sądem grodzkim, a pozostali zostaną wkrótce ukarani w odrębnym postępowaniu. Do utarczek pseudokibiców z policją doszło po przegranym 2:0 przez Radomiaka meczu ze Szczakowianką. Chuligani wszczęli awanturę, domagając się zwolnienia swojego kolegi, zatrzymanego przez policję jeszcze przed rozpoczęciem meczu. TERAZ SZYBKO MIASTO NIECH DA TEN 1 mln PLN przyda sie na opłacenie kolegium :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osb Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 02.08.04, 14:36 to jest zalosne, radom i tutejsi kibice nie zasluguja na II lige. sa zalosni! wladze miasta nie powinny dotowac takiego chuliganstwa, bo akurat to nie jest to czego w radomiu brakuje. policja nie powinna dopuscic stadionu do rozgrywek! przykre to bardzo, ale prawdziwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.0.* 02.08.04, 14:53 To ty gościu jesteś żałosny. Co mają piłkarze wspólnego z zachowaniem kibiców. To są sportowcy i ich wynik trzeba uszanować. Jeśli chodzi o kibiców to byłem na meczu i widziałem jak pieknie dopingowali swoich pupili, bez żadnych bluzgów bez niczego. Oczywiście należy ubolewać, że znalazł się jeden debil, który uderzył policjanta butelka w głowę. To tak rozłościło policjantów, że w brutalny sposób wyciągnęłi wszystkich z autobusu i zaczęli badać alkomatem. Wszyscy, ktorzy mieli po 0,5 promila już załapywali się na izbę. Lekka przesada, ale będą mieli chyba nauczkę na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiob Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 02.08.04, 15:14 przez takich ludzi jak ty w tym kraju jest taki burdel! jeden troche niegrzeczny kibic poddenerwowany przegrana swoich pupili naparza policje butelka!? i to jest policji wina? naucz sie odrozniac czarne od bialego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były kibic Re: Debile z Radomiaka IP: *.udn.pl 02.08.04, 16:33 Dlaczego chuligani i ludzie z marginesu społecznego nazywani są kibicami? "Święta trójka" radnych - pomysłodawcy miliona dla Radomiaka szukają wsparcia wśród pseudokibiców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Debile z Radomiaka IP: *.udn.pl 02.08.04, 17:18 Wszyscy Ci, którzy na tym forum w tym temacie wiążą pomoc dla najstarszego klubu w mieście z garstką debili, którzy pobili się z policją są kretynami.I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stas Re: Debile z Radomiaka IP: *.112.udn.pl 02.08.04, 17:33 Mam nadzieję, że prezydent Radomia pokaże jaja i nie dpouści stadionu Radomiak ado rozgrywek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Debile z Radomiaka IP: *.udn.pl 02.08.04, 18:36 Tak Stasiu na pewno nie dopuści bo po co miasto remontuje ten stadion wkładając 250 tyś PLN.Najgorzej jak do dyskusji pchają się smarkacze lub nawiedzeni klerykanie i wyznawcy Radia Maryja.Kościół Stasiu lepiej wybudować-prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Debile z Radomiaka 02.08.04, 18:54 No ja wlasnie nie wiem, po co miasto zamierza wydawac tyle pieniedzy na klub sportowy, ktory powinien byc prywatny, a nie moze sie zebrac na inwestycje w lotnisko... Coz - moze tez jestem klerykalem albo przedszkolakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taśmociąg Debile z Radomiaka - o tak! IP: 193.111.144.* 02.08.04, 20:10 Debile i koniec!Po prostu.dobrze ktoś to ujął. -jesli nie umieja sie zachowac-likwidowac klub albo robic mecze zamkniete dla pub. -klub powinien byc juz dawno sprywatyzowany a nie ciagnac mase pieniedzy od miasta ktorych i tak brakuje np na uposazenie biblioteki czy swietlic dla dzieci -jakie miasto-tacy kibice.to sie potwierdza niestety; Dobrze wiemy wszyscy co sie tu wyprawia i kto w wiekszosci przychodzi na mecze!!!Nie mam zamiaru placic do miasta pieniedzy ktore potem miasto wydaje na "walkę" z pieprzonymi łysmy pałami!!!!! Zniszczyc wszystkie klubu sportowe w Radomiu ...bo radomianie nie zasluguja na sport!Nie umieja sie zachowac-to won!Sorry-ale przez takie wydarzenia robi mi sie niesmak do pilki noznej(a wcale takim laikiem sportowym nie jestem!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Debile z Radomiaka - o tak! IP: *.udn.pl 02.08.04, 20:36 Dlaczego do ciężkiej cholery tak generalizujecie to wydarzenie?Paru debili pobiło sie z Policją, ta zareagowała szybko i skutecznie, do tego błyskawiczne wyroki sądu grodzkiego i spokój.To, ze wstyd bo wszystkie wieksze dzienniki podały te informacje-niestety.Czy ktos z Was był na ostatnich meczach Radomiaka? Czy te 4000 ludzi to dla Was tez bydło i debile?!Palnijcie sie w te durne łby! Miasto inwestuje w stadion bo ten stadion jest miejski a nie Radomiaka i włączając się w dyskusje róbcie to w sposób merytoryczny lub wcale.Oczywiście można dyskutować nad tym czy słusznie robi czy nie bo jest wiele innych, moze i bardziej potrzebnych inwestycji ale jeśli raz na 20 lat zrobi się także coś dla sportu w tym mieście to chyba nic się nie stanie tym bardziej, że 250 tys PLN to kilkusetmetrowy nowy odcinek drogi.Na pewno część tych śmiesznych polityków która rządzi tym miastem z naszego niestety namaszczenia nie pokochała nagle sportu i Radomiaka-o klubie jest głośno więc trzeba to wykorzystać. Mnie sprawi radośc pójście na mecz 14 sierpnia tak jak to robie od 21 lat i żadna banda kretynów nie zepsuje tego sportowego święta na jakie się zanosi po blisko 10 latach. I jeszcze jedno do kolegi Taśmociąg: Nie wiem ile masz lat ale pisanie by zniszczyc wszystkie kluby sportowe w tym mieście jest po prostu nietaktem by nie powiedzieć ostrzej... Jeśli chodzi o lotnisko to ono powstanie mniej więcej wtedy kiedy Radomiak będzie grał w Lidze Mistrzów ale to niestety wina nas samych bo takich włodarzy sobie wybraliśmy sami i robimy to od niepamietnych czasów.Nigdy w Radomiu nie było prawdziwego gospodarza miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONE USTRONIE Re: Debile z Radomiaka - o nie! IP: *.udn.pl 04.08.04, 10:04 Bardzo dobrze powiedziane. Najgorsze jak w temacie wypowiadają się ludzie którzy kompletnie nie znają tematu. W ostatnim czasie na Radomiaka chodzilo po 4000 ludzi mimo że grali w III lidze. To pokazuje jakie jest wielkie zapotrzebowanie na sport w tym mieście a na piłkę w szczególności. Atmosfera na meczach z Legionovią czy baraże z Gorzycami to niezapomniane widowiska zarówno sportowe jak i popis wspaniałego dopingu i oprawy meczowej. Nie ważne było czy jesteś stary czy młody, biedny czy bogaty, zapijaczony czy w marynarce - wszyscy razem krzyczeliśmy RA=DO=MIAK !!!!! Bo kibice Radomiaka to cały przekrój naszej społeczności i jeśli ktoś mówi o nich że są debilami to pewnie sam nim jest. Druga sprawa - nie pochwalam tego co się stało w Jaworznie - ale Ci z was którzy podnieśli takie larum w 100% nie byli nigdy na meczu!!! Szczególnie wyjazdowym...nie wiecie do czego zdolna jest policja. Prowokacje funkcjonariuszy to ich ulubione zajęcie i nie wyssałem sobie tego z palca. Jeśli ktoś jest kumaty to dobrze wie co mam na myśli. Jestem przekonany że prawda leży po środku - kibice nie są święci ale w 100% policja maczała w tym palce a teraz jeden pies zeznaje za drugiego w sądzie i nasi już mają ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołębiarz Re: Debile z Radomiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:48 Po meczu zostałem jeszcze kilka dni ponieważ miałem załatwić kilka spraw w okolicy. Piłem z jednym kibicem Jaworzna. Powiedział mi, że źle trafiliśmy bo akurat tamtejszy oddział prewencji do zadań specjalnych dostał zielone światło do szkolenia walki ulicznej w tzw. zadymach (nie tylko kibiców ale np nielegalnych demonstracji Zielonych, Ligi republikańskiej itp). Okazją do szkolenia byli kibice Radomiaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 05.08.04, 13:56 Radomiak rozegra jeszcze 5 spotkań na Górnym Śląsku..każde z nich ma ochraniac ten sam oddział prewencji - na stronie Szczakowej (Miasta) pisze,że Policja sama o to poprosi organizatorów spotkań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADONA Re: Debile z Radomiaka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.08.04, 13:04 A JA TYM DEBILOM NIE MIEJSCU SEDZIEGO DPOPIEPRZYŁ TAKIE GRZYWNY, ZE BY PRZEZ ROK NA NIE TYRALI - NAKAZAŁBYM JE PRZEZNACZYĆ NA RKS RADOMIAK, MOŻE WTEDY DOCENILIBY SWÓJ KLUB, JEGO WIZERUNEK... A SWOJĄ DROGĄ TO WSZYSTKIE DRUGOLIGOWE KLUBY MAJĄ NAJGORSZYCH PSEUDO... Odpowiedz Link Zgłoś