Dodaj do ulubionych

Debile z Radomiaka

IP: *.112.udn.pl 01.08.04, 18:34
Czy ktos słyszał co zrobili ci debile, którzy mianuja się kibicami Radomiaka?
Obserwuj wątek
    • Gość: marrek Re: Debile z Radomiaka IP: 193.111.144.* 02.08.04, 10:08
      A co mieli zrobić? Pewno zrobili to co zwykle robią, to co lubią robić i
      potrafią robić; chociaż niewiele potrafią robić...
      • Gość: ... Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 02.08.04, 13:09
        Grzywny dla kibiców
        02.08.2004 11:27
        Kary od 2 500 do 2 800 zł grzywny wymierzył Sąd Grodzki w Jaworznie piętnastu
        kibicom drugoligowego zespołu piłkarskiego Radomiak Radom, którzy wszczęli
        awanturę po sobotnim meczu ze Szczakowianką Jaworzno. Przez najbliższy rok
        chuligani nie będą mogli uczestniczyć w imprezach masowych.

- W trakcie awantury niegroźnego urazu doznał jeden z zabezpieczających mecz
        policjantów. 26-letni mieszkaniec Radomia, który uderzył funkcjonariusza
        butelką, odpowie za czynną napaść na policjanta. Może mu za to grozić do 10 lat
        więzienia - powiedział dzisiaj kom. Piotr Bieniak z zespołu prasowego śląskiej
        policji.

Oprócz sprawcy napaści na policjanta zatrzymano 19 agresywnych i nietrzeźwych
        chuliganów. Piętnastu z nich stanęło już przed sądem grodzkim, a pozostali
        zostaną wkrótce ukarani w odrębnym postępowaniu.

Do utarczek pseudokibiców z policją doszło po przegranym 2:0 przez Radomiaka
        meczu ze Szczakowianką. Chuligani wszczęli awanturę, domagając się zwolnienia
        swojego kolegi, zatrzymanego przez policję jeszcze przed rozpoczęciem meczu.

TERAZ SZYBKO MIASTO NIECH DA TEN 1 mln PLN przyda sie na opłacenie
        kolegium :)))
        • Gość: osb Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 02.08.04, 14:36
          to jest zalosne, radom i tutejsi kibice nie zasluguja na II lige. sa zalosni!
          wladze miasta nie powinny dotowac takiego chuliganstwa, bo akurat to nie jest
          to czego w radomiu brakuje. policja nie powinna dopuscic stadionu do rozgrywek!
          przykre to bardzo, ale prawdziwe....
          • Gość: stefan Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.0.* 02.08.04, 14:53
            To ty gościu jesteś żałosny. Co mają piłkarze wspólnego z zachowaniem kibiców.
            To są sportowcy i ich wynik trzeba uszanować. Jeśli chodzi o kibiców to byłem
            na meczu i widziałem jak pieknie dopingowali swoich pupili, bez żadnych bluzgów
            bez niczego. Oczywiście należy ubolewać, że znalazł się jeden debil, który
            uderzył policjanta butelka w głowę. To tak rozłościło policjantów, że w
            brutalny sposób wyciągnęłi wszystkich z autobusu i zaczęli badać alkomatem.
            Wszyscy, ktorzy mieli po 0,5 promila już załapywali się na izbę. Lekka
            przesada, ale będą mieli chyba nauczkę na przyszłość.
            • Gość: hiob Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 02.08.04, 15:14
              przez takich ludzi jak ty w tym kraju jest taki burdel! jeden troche
              niegrzeczny kibic poddenerwowany przegrana swoich pupili naparza policje
              butelka!? i to jest policji wina? naucz sie odrozniac czarne od bialego!
              • Gość: Były kibic Re: Debile z Radomiaka IP: *.udn.pl 02.08.04, 16:33
                Dlaczego chuligani i ludzie z marginesu społecznego nazywani są
                kibicami? "Święta trójka" radnych - pomysłodawcy miliona dla Radomiaka szukają
                wsparcia wśród pseudokibiców?
                • Gość: fan Re: Debile z Radomiaka IP: *.udn.pl 02.08.04, 17:18
                  Wszyscy Ci, którzy na tym forum w tym temacie wiążą pomoc dla najstarszego
                  klubu w mieście z garstką debili, którzy pobili się z policją są kretynami.I
                  tyle...
                  • Gość: Stas Re: Debile z Radomiaka IP: *.112.udn.pl 02.08.04, 17:33
                    Mam nadzieję, że prezydent Radomia pokaże jaja i nie dpouści stadionu Radomiak
                    ado rozgrywek
                    • Gość: fan Re: Debile z Radomiaka IP: *.udn.pl 02.08.04, 18:36
                      Tak Stasiu na pewno nie dopuści bo po co miasto remontuje ten stadion wkładając
                      250 tyś PLN.Najgorzej jak do dyskusji pchają się smarkacze lub nawiedzeni
                      klerykanie i wyznawcy Radia Maryja.Kościół Stasiu lepiej wybudować-prawda?
                      • jdk Re: Debile z Radomiaka 02.08.04, 18:54
                        No ja wlasnie nie wiem, po co miasto zamierza wydawac tyle pieniedzy na klub
                        sportowy, ktory powinien byc prywatny, a nie moze sie zebrac na inwestycje w
                        lotnisko...

Coz - moze tez jestem klerykalem albo przedszkolakiem...
                        • Gość: taśmociąg Debile z Radomiaka - o tak! IP: 193.111.144.* 02.08.04, 20:10
                          Debile i koniec!Po prostu.dobrze ktoś to ujął.
                          -jesli nie umieja sie zachowac-likwidowac klub albo robic mecze zamkniete dla
                          pub.
                          -klub powinien byc juz dawno sprywatyzowany a nie ciagnac mase pieniedzy od
                          miasta ktorych i tak brakuje np na uposazenie biblioteki czy swietlic dla dzieci
                          -jakie miasto-tacy kibice.to sie potwierdza niestety;

Dobrze wiemy wszyscy co sie tu wyprawia i kto w wiekszosci przychodzi na
                          mecze!!!Nie mam zamiaru placic do miasta pieniedzy ktore potem miasto wydaje
                          na "walkę" z pieprzonymi łysmy pałami!!!!!

Zniszczyc wszystkie klubu sportowe w Radomiu ...bo radomianie nie zasluguja na
                          sport!Nie umieja sie zachowac-to won!Sorry-ale przez takie wydarzenia robi mi
                          sie niesmak do pilki noznej(a wcale takim laikiem sportowym nie jestem!)
                          • Gość: fan Re: Debile z Radomiaka - o tak! IP: *.udn.pl 02.08.04, 20:36
                            Dlaczego do ciężkiej cholery tak generalizujecie to wydarzenie?Paru debili
                            pobiło sie z Policją, ta zareagowała szybko i skutecznie, do tego błyskawiczne
                            wyroki sądu grodzkiego i spokój.To, ze wstyd bo wszystkie wieksze dzienniki
                            podały te informacje-niestety.Czy ktos z Was był na ostatnich meczach Radomiaka?
                            Czy te 4000 ludzi to dla Was tez bydło i debile?!Palnijcie sie w te durne łby!
                            Miasto inwestuje w stadion bo ten stadion jest miejski a nie Radomiaka i
                            włączając się w dyskusje róbcie to w sposób merytoryczny lub wcale.Oczywiście
                            można dyskutować nad tym czy słusznie robi czy nie bo jest wiele innych, moze i
                            bardziej potrzebnych inwestycji ale jeśli raz na 20 lat zrobi się także coś dla
                            sportu w tym mieście to chyba nic się nie stanie tym bardziej, że 250 tys PLN
                            to kilkusetmetrowy nowy odcinek drogi.Na pewno część tych śmiesznych polityków
                            która rządzi tym miastem z naszego niestety namaszczenia nie pokochała nagle
                            sportu i Radomiaka-o klubie jest głośno więc trzeba to wykorzystać.

Mnie sprawi radośc pójście na mecz 14 sierpnia tak jak to robie od 21 lat i
                            żadna banda kretynów nie zepsuje tego sportowego święta na jakie się zanosi po
                            blisko 10 latach.

I jeszcze jedno do kolegi Taśmociąg:

Nie wiem ile masz lat ale pisanie by zniszczyc wszystkie kluby sportowe w tym
                            mieście jest po prostu nietaktem by nie powiedzieć ostrzej...

Jeśli chodzi o lotnisko to ono powstanie mniej więcej wtedy kiedy Radomiak
                            będzie grał w Lidze Mistrzów ale to niestety wina nas samych bo takich włodarzy
                            sobie wybraliśmy sami i robimy to od niepamietnych czasów.Nigdy w Radomiu nie
                            było prawdziwego gospodarza miasta.
                            • Gość: ZIELONE USTRONIE Re: Debile z Radomiaka - o nie! IP: *.udn.pl 04.08.04, 10:04
                              Bardzo dobrze powiedziane. Najgorsze jak w temacie wypowiadają się ludzie
                              którzy kompletnie nie znają tematu. W ostatnim czasie na Radomiaka chodzilo po
                              4000 ludzi mimo że grali w III lidze. To pokazuje jakie jest wielkie
                              zapotrzebowanie na sport w tym mieście a na piłkę w szczególności.

Atmosfera na meczach z Legionovią czy baraże z Gorzycami to niezapomniane
                              widowiska zarówno sportowe jak i popis wspaniałego dopingu i oprawy meczowej.
                              Nie ważne było czy jesteś stary czy młody, biedny czy bogaty, zapijaczony czy w
                              marynarce - wszyscy razem krzyczeliśmy RA=DO=MIAK !!!!! Bo kibice Radomiaka to
                              cały przekrój naszej społeczności i jeśli ktoś mówi o nich że są debilami to
                              pewnie sam nim jest.

Druga sprawa - nie pochwalam tego co się stało w Jaworznie - ale Ci z was
                              którzy podnieśli takie larum w 100% nie byli nigdy na meczu!!! Szczególnie
                              wyjazdowym...nie wiecie do czego zdolna jest policja. Prowokacje
                              funkcjonariuszy to ich ulubione zajęcie i nie wyssałem sobie tego z palca.
                              Jeśli ktoś jest kumaty to dobrze wie co mam na myśli.

Jestem przekonany że prawda leży po środku - kibice nie są święci ale w 100%
                              policja maczała w tym palce a teraz jeden pies zeznaje za drugiego w sądzie i
                              nasi już mają ciepło
    • Gość: gołębiarz Re: Debile z Radomiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:48
      Po meczu zostałem jeszcze kilka dni ponieważ miałem załatwić kilka spraw w
      okolicy. Piłem z jednym kibicem Jaworzna. Powiedział mi, że źle trafiliśmy bo
      akurat tamtejszy oddział prewencji do zadań specjalnych dostał zielone światło
      do szkolenia walki ulicznej w tzw. zadymach (nie tylko kibiców ale np
      nielegalnych demonstracji Zielonych, Ligi republikańskiej itp). Okazją do
      szkolenia byli kibice Radomiaka!!!
      • Gość: ... Re: Debile z Radomiaka IP: 80.249.4.* 05.08.04, 13:56
        Radomiak rozegra jeszcze 5 spotkań na Górnym Śląsku..każde z nich ma ochraniac
        ten sam oddział prewencji - na stronie Szczakowej (Miasta) pisze,że Policja
        sama o to poprosi organizatorów spotkań...
        • Gość: RADONA Re: Debile z Radomiaka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.08.04, 13:04
          A JA TYM DEBILOM NIE MIEJSCU SEDZIEGO DPOPIEPRZYŁ TAKIE GRZYWNY, ZE BY PRZEZ
          ROK NA NIE TYRALI - NAKAZAŁBYM JE PRZEZNACZYĆ NA RKS RADOMIAK, MOŻE WTEDY
          DOCENILIBY SWÓJ KLUB, JEGO WIZERUNEK... A SWOJĄ DROGĄ TO WSZYSTKIE DRUGOLIGOWE
          KLUBY MAJĄ NAJGORSZYCH PSEUDO...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka