Dodaj do ulubionych

LO Czachowskiego

• Gość: Biut Farszcza Re: LO Czachowskiego IP: *.riviera.pw.edu.pl / 10.1.44.* 11.01.03, 23:24
      Gość portalu: M75 napisał(a):

> Czachowszczaki, gdzie Wasze opinie o naszej budzie i jej wspaniałej kadrze.
      Czy
      >
      > pamiętacie niedoścignioną Jagiełłową oraz jej konkurentki Żenię i Kapesową?
      Do
      > dzisiaj wiedza i życiowe rady pani Jagiełło pomagają mi w życiu. Ukończyć tę
      > szkołę to wielki zaszczyt. Pamiętacie dawne określenie: szkoła dobrych
      manier?
      > Fakt, nie było u nas tylu olimpijczyków co w VI LO, bo u nas kładło się
      nacisk
      > na wiedzę ogólną, a nie na wybrany przedmiot. Wiele osób z kadry
      > Kochanowszczaka zaczynała właśnie w Czachowskim: i naukę i swoją pierwszą
      > pracę.Pozdrawiam absolwentów Czachowskiego dzisiejszych lekarzy,
      nauczycieli,
      > prawników, tłumaczy a także tych pracujących na poczcie, czy w biurach.
      Wszyscy
      >
      > mają jednakową wspaniałą wiedzę.

Ciekawa opinia. Ja też jestem absolwentem III LO,i nie pamieta żeby kładło się
      tam nacisk na wiedze ogólną. Trzeba to przyznać, że szkoła jest CIENKA.
      Popatrzcie na ranking Perspektyw!!! Gdzie jest III LO??? Odp: NIGDZIE.
      Wśród 379 szkół średnich Czachowskiego nie ma, a Kochanowski jest 5.

Przestańcie ludzie sie okłamywać wynajdując jakieś tam "naciski na wiedze
      ogólną". Nasz szoła jest i była SŁABA. Sam pamiętam, że wszyscy prawie
      chodzili na korki, żeby sie dostać na studia. Ja nie bralem udziału w takich
      płatnych lekcjach, ale moge powiedzieć jedno , że dostałem sie na studia
      dzieki sobie, a nie nauczycielom "wiedzy ogólnej". Musiałem sie sam uczyć i
      szukać nauczycieli gdzie indziej....:(. Cóż, trzeba było sobie jakoś radzić,
      ale sie opłacało.

P.S.
      ale Kostur P. K. był cooooll :)
      • Gość: raf KOSTUR NAUCZYCIELEM STULECIA !!! IP: *.btk.ppke.hu / 10.6.0.* 04.03.03, 17:27
        Stawiam wniosek o zakwalifikowanie prof.Kostórkiewicza do czolowych postaci w
        dziejach III L.O.!
        • Gość: kozik Re: KOSTUR NAUCZYCIELEM STULECIA !!! IP: *.48.udn.pl 16.01.04, 14:49
          masz moje poparcie,to był gość z innej planety:)
      • Gość: raf Re: LO Czachowskiego IP: *.btk.ppke.hu / 10.6.0.* 04.03.03, 17:30
        Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów III L.O.,a szczególnie z elitarnego i
        niepowtarzalnego roku 1999!
        Mular i Zychu,wy stare rowery- pozdowienia!
        • Gość: anita Re: LO Czachowskiego IP: 213.77.90.* 23.06.04, 14:44
          Jestem absolwentką 95 roku, klasa humanistyczna. A szkołę wspominam dobrze -
          zwłaszcza prf. Lesiak, prof. Hrynkiewicz i prof.Kosturkiewicz Pozdrawiam
        • dagm80 Re: LO Czachowskiego 05.05.05, 21:47
          hej czy to ty rafał? z klasy prof. Zawadzkiej, wspaniałej F? a może tak
          spotkanie po latach? pozdrawiam mocno
          • Gość: agnieszka Re: LO Czachowskiego IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 26.06.05, 13:59
            a może my byśmy się tak spotkały i powspominały nie tylko Czachowskiego?
            pozdrawiam-aga IVd
      • Gość: mizaaa Re: LO Czachowskiego IP: *.krak.gazeta.pl 19.03.03, 16:18
        czy to Ty barszczu?jak wrzody?
        • Gość: Biut Farszcza Re: LO Czachowskiego IP: *.il.pw.edu.pl 23.05.03, 12:07
          Nie to nie ja.
          Biut jest tylko jeden.
    • Gość: cichociemny Adelajda, Owca itd... IP: *.radom.pilickanet.pl 05.03.03, 21:04
      Jestem uczniem pierwszej klasy w 3LO. Czachowski to wspaniała szkoła. Super
      ludzie, ekstra atmosfera, bardzo dobrzy nauczyciele. Gdzie indziej szukać tak
      fajnych i zakręconych nauczycieli(np. prof. Anna Prokop-"Owca"-moja
      wychowawczyni). Fakt faktem,że Adelajda Czub troche odstrasza, ale ona poprostu
      chce dobrze nauczyć fizyki. No i jeszcze ten monitoring. Mimo to tu jest
      wspaniale. Każdy tu przychodzi bo lubi a nie z koniecznosci. Pozdrowienia dla
      wszystkich Czachowszczaków!!!!!!! P.S. Niedługo dni otwarte szkoły!!
      • Gość: aga Re: szukam dziewczyn ze szkoły rocznik 1992 IP: *.itpp.pl 13.03.03, 20:34
        szukam Renaty miała ciemne włosy i Julity miała blond kręcone włosy , znałam
        ich tylko rok bo wyprowadziłam się do innego miasta ,wiem że mature miały w 92r.
        może ktos wie co u nich słychać
        aga
        • maria_anna Re: szukam dziewczyn ze szkoły rocznik 1992 25.03.03, 10:24
          Ja skończyłam LO Czachowskiego w 1992r.
          Pytaj!
          M.
          • Gość: aga Re: szukam dziewczyn ze szkoły rocznik 1992 IP: *.itpp.pl 26.03.03, 17:54
            och ktoś się odezwał !

mario_anno , tak jak wiesz szukam julity i renaty , na julite mówiono "koza"
            może wiesz coś o niej , co robi itd.

a Ty kto jesteś może Ciebie też pamiętam

pozdrawiam Cię aga
            • maria_anna Re: szukam dziewczyn ze szkoły rocznik 1992 27.03.03, 09:06
              Ago, napisz do mnie na priv'a.
              A kim Ty jesteś?
              M-A
              • maria_anna Re: szukam dziewczyn ze szkoły rocznik 1992 09.04.03, 12:47
                No i co, Ago?
                Nie odzywasz się?
                M
                • Gość: aga Re: szukam dziewczyn ze szkoły rocznik 1992 IP: *.itpp.pl 16.04.03, 19:07
                  napisałam do Ciebie ale z powrotem do mnie wrócił wysłany list z adnotacją
                  że "ERROR" coś nie tak jest z Twoim adresem , spróbóje jeszcze raz
                  ag
                  • maria_anna Re: szukam dziewczyn ze szkoły rocznik 1992 17.04.03, 12:50
                    Gość portalu: aga napisał(a):

> napisałam do Ciebie ale z powrotem do mnie wrócił wysłany list z adnotacją
                    > że "ERROR" coś nie tak jest z Twoim adresem , spróbóje jeszcze raz
                    > ag

Próbuj, próbuj! W końcu pewnie się uda! :-)

maria_anna@gazeta.pl

Pozdrawiam,
                    M
                  • Gość: syrokomla gratoloje IP: *.cm-upc.chello.se 18.02.04, 21:06
                    pszeczytalem wrzystkie listy apsolwentuw i jestem zbudowany! Z Czahofskim do
                    europy! tAK TSZYMAC! I tak pisac! Paco.
              • Gość: Przyszła uczennica Mam problem... IP: *.tkdami.net 04.05.03, 18:11
                Cześć... jestem uczennicą 3 klasy gimnazjum i cóz wydaje mi się, że w przyszłym
                roku szkolnym będę należała do elitarnego grona uczniów III LO :-) Po Waszaych
                opiniach aż mi się ciepło zrobiło na sercu, ale troche sie boję... kilka opinii
                było jak najbardziej niepochlebnych... ale to chyba jak wszędzie... więc?
                Szkoła jest super, tak? Pomózcie, doradźcie i trzymajcie kciuki 8-9 maja :P
                Pozdrawiam... PS Jaki profil proponujecie? :P
                • Gość: mat Re: Mam problem... IP: *.tkdami.net 20.05.03, 11:20
                  kolezanko! jak umiesz sie ladnie usmiechac, masz niewiele do powiedzenia w
                  swojej osobie i chcesz zatracic osobowosc to idz do CZachowskiego. Ta szkola
                  wcale nie jest elitarna, jak to ladnie ujelas, tylko leci na opinii. najwiecej
                  do powiedzena maja wazeliniarze, a reszte upupiaja, jak mawial Gombrowicz.
                  wszystko zalezy od tego, na jakich ludzi trafisz, ale po obecnych pierwszych
                  klasach widze, ze to ludzie pokroju kochanowszczaka, ktorzy niewiele maja
                  wspolnego z klimatem Naszej Szkoly.Twoja przyszlosc w Twoich rekach i wyluzuj
                  sie troche, bo nowa szkola to jeszcze nic strasznego. Nie boj sie, wszystko
                  bedzie o.k.!
                  • Gość: Przyszła uczennica Re: Mam problem... IP: *.tkdami.net 26.05.03, 22:09
                    Drogi Mat :-)

Wiesz, chyba Cie nie zrozumiałam :P Z Twojego postu wynika, że Ty sam jestes
                    uczniem Czachowskiego.... i piszesz o niej z 'miłością' jako o Naszej Szkole...
                    ale z drugiej strony sugerujesz, że jest to szkoła dla "słodkich idiotek"?? Bo
                    jesli tak, to ja rezygnuję :]

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :-)
                    • Gość: mat Re: Mam problem... IP: *.tkdami.net 11.06.03, 19:46
                      powiedzialem tez, ze "wszystko zalezy od tego na jakich ludzi trafisz"!do
                      milosci do tej szkoly jest mi daleko i chyba nigdy juz nie bedzie inaczej(Moja
                      Szkola-to cynizm;))wszystko zalezy od punktu patrzenia. co prawda, to prawda,
                      jakos coraz wiecej tu slodziutkich dziewczynek, trzepoczacymi rzesami, z
                      milutkimi usmieszkami, ktore dla oceny i korzysci zrobia WSZYSTKO.no, ale skoro
                      taka nie jestes, to potrzebna tU REWOLUCJA!!!mozesz troche zmienic.;)
                      P.S. nie zniechecaj sie tak szybko!
                      pozdrawiam
    • Gość: Kasia Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net 02.04.03, 14:44
      Chcę powiedzieć, że chodziłam do tego liceum przez 3 lata i wspominam jako
      najgorszy koszmar mojego życia. Wychowawczinią moją była gruba, wstrętna
      Lesiakowa. Odpadłam w 3 kalsie, kiedy Socha od matmy postawiła mi 2 na koniec,
      bo to był koniec lat 80-tych, ciężko było coś kupić i ona chciała od mojej mamy
      łapówkę w postaci butów. Nie znoszę tej szkoły. Całe szczęście znalazłam inną,
      gdzie z przyjemnością się uczyła, zdałam maturę i skończyłam studia. Jedyną
      nauczycielką, którą wspominam z sentymentem jest pani Ługowska.
      • Gość: slonko Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net 20.05.03, 11:00
        heja!ja wlasnie zdaje mature w czachowskim i musze przyznac, ze sie ciesze, ze
        to juz KONIEC!szkola, jak szkola, sa zalety i wady. klase mialam SUPER i mysle,
        ze jeszcze nie jedna impreza przed nami.jezeli chodzi o nauczycieli, to jest
        roznie.z jednymi mozna przyslowiowe "konie krasc", a do innych lepiej sie nie
        zblizac. bardzo milo bede wspominala sorke Sienkiewicz,sorke Syte(no, zobaczymy
        jak pojdzie ustny niemiecki, zdaje w czwartek-3majcie kiuki). to sa
        nauczycielki, ktore rzeczywiscie COS nauczyly, natomiast sorka Zawadzka, sorka
        Wachowicz, no i KOstur of corse, to ludzie kompletnie nie nadajacy sie do pracy
        w szkole. reszta jakos ujdzie. pozdrawiam WSZYSTKICH, nawet TYCH, ktorych nie
        darze sympatia i wiem, ze z wzajemnoscia, ale JA WAM jeszcze pokaze!!!caluski
        • Gość: slonko Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net 20.05.03, 11:09
          jezeli chodzi o korki, to prawda. wiekszosc ludzi cale popoludnie spedza na
          prywatnych lekcjach, bo w szkole niewiele ucza. a najwiecej to jest okienek, w
          koncu beztroski- czachowski!a jak przychodzi 4 klasa to przerazenie w oczach,
          bo pustka w glowie. okazuje sie,ze nie ma z czego zdawac matury.
          P.S. to nie sa tylko moje odczucia.
      • joladz1 Re: LO Czachowskiego 19.02.04, 12:33
        To, że miałaś 2 świadczy tylko o tym,że nie umiałaś matematyki. Źle mówisz o
        tych nauczycielach, którzy byli wymagający. Pani Ługowska świetna kobieta ale
        niestety chemii nie nauczyła. To,że w innej szkole nie miałaś problemów
        znaczy tylko tyle, że trafiłaś na mniej wymagających nauczycieli. A mówienie o
        kimś gruba, wstrętna i rzucanie oskarżeń to chyba przegięcie i obrażanie ludzi.
        Jesteś jedyną osobą bioracą udział w tej dyskusji, która tak źle mówi o tych
        nauczycielkach, więc chyba nie masz racji.
    • Gość: X&Y Re: LO Czachowskiego IP: *.ds.uj.edu.pl 26.04.03, 00:19
      Szukamy naszych wspanialych przyjaciol z rocznika 1999 a X takze pewnej osoby z
      rocznika 2000.Odezwijcie sie do nas!!!
      • Gość: kluzik Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net 27.09.03, 23:16
        Gość portalu: X&Y napisał(a):

> Szukamy naszych wspanialych przyjaciol z rocznika 1999 a X takze pewnej osoby
        z
        >
        > rocznika 2000.Odezwijcie sie do nas!!!

Odzywam się ;)
    • Gość: Patyczak Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net 26.06.03, 16:42
      Udało mi się dostać do Waszej kochanej szkółki, ale jednak z niej zrezygnowałam
      na rzecz o wiele gorszej szkoły w mniemaniu wszystkich moich znajomych i
      nauczycieli :( Od września bede uczennicą technikum hotelarskiego...

Powodzenia wszystkim przyszłym uczniom III LO :P
      • Gość: agnes Re: LO Czachowskiego IP: 195.164.168.* 24.07.03, 16:37
        Nie wiesz co tracisz rezygnujac z Czachowskiego.
        Absolwentka z A.D. 1993 roku!!!!
        • Gość: Pepe Re: LO Czachowskiego IP: *.acn.pl 24.07.03, 17:34
          A do jakiej klasy chodziłaś? Może z M. Parlickim i Popielem ???
          • Gość: jotka13 Re: LO Czachowskiego IP: 157.25.78.* 22.08.03, 11:30
            Hejka, ja również kończyłam Czachówka w 1993r. Uczyła mnie chyba najgorsza
            ekipa żylet w tamtych czasach: Czub, Czubak, Lesiak, Mocarska, Hrynkiewicz,
            Kaługa, Jaśkiewicz. Pozdrawiam wszytkich absolwentów.
            • Gość: a. Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:17
              mnie też uczył Kaługa. W pierwszej klasie na półrocze miałam 2, a na maturze
              dostałam u niego pierwsza 5! Nie mogłam przeboleć, że facet, który skonczyl
              Uniwersytet Jagiellonski (czy sie myle?) byl takim tłukiem - nic tylko
              dyktowanko i pytanko z zapamiętanych notatek. Buntowałam się i nie miałam u
              niego łatwego życia.
              A "Trupek"? Przesmieszny fizyk... probowal nam kiedys jakies eksperymenty pokazywac.
              Socha od matmy - zyletkowata troche, a ja "nierowno" sie tej matmy uczylam.
              Kasia Kondej (o ile dobrze pamietam) od historii - o, rety! Ona to nie miała z
              nami łatwego życia - jak podczas lekcji ktoś kichnął to zaczynaliśmy intonować
              "sto lat!"...
              A "Żenia" od w-fu!!! Starsza pani, która mi wmawiała, że mam krzywy kręgosłup
              (czego nigdy żadenm lekarz nie odkryl, bo mam prosty) i kazala mi na gimnastyke
              korekcyjna chodzic. I ta jej sztuczna szczęka latająca w ustach!
      • Gość: :PPP Re: LO Czachowskiego IP: *.internet.radom.pl 18.02.04, 02:29
        moze i dobrze zrobilas.Ja poshlam do tej shkoly tylko dlatego ze moja mama ja
        skonczyla i potem bardzo zalowalam...nie chodzilo o to ze poziom byl dla mnie
        za wysoki byl w sam raz chodzilo mi o atmosfere w klasie byla po prostu
        BEZNADZIEJNA z niecierpliwoscia czekalam kiedy skoncze te szkole i wreshcie sie
        udalo!nie zaluje ani nie tesknie wiec shkoda mi tych wshystkich ktorzy tak
        tesknia bo ja naprawde nie mam za czym :)POZDROWIENIA!!!
    • Gość: ana Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 19:23
      moja mama,ciocia, brat i mój chłopak oraz oczywiście ja skończyłam Czachowski!w
      2000roku zdawałam mature i uważam, że 4 lata spędzone w tej szkole, były
      najfajniejszymi w dotychczasowym życiu!byłam chyba na 5 wycieczkach, z jednej
      wróciliśmy nawet dzień wcześniej - wiadomo z jakiego powodu!oczywiście
      obozy "sportowe" w Sobieszewie, organizowane przez sorke Sawicką i Zawadzką,
      nie przebiją żadnych wakacji!Ogólnie rzecz biorąc trzeba było się i uczyc i był
      czas, żeby pobaletować!Czachowski znam też z tej drugiej strony tzn.ze strony
      nauczyciela - praktykanta i ten rok także bardzo miło wspominam!Szkoda tylko,
      że z wieloma moimi kolegami i koleżankami z klasy 4f urwał mi się kontakt!
      Jeżeli ktoś pamięta mnie, niech się odezwie!bardzo bym chciała dowiedzieć się
      co tam u was!!!!!!!Powspominać nasze lekcji historii z sorką Kondej, przepytać
      was z niemca u sorki Syty!!!!!!pozdrawiam wszystkich!czekam na was!!!!!

Mój adres to:ankka22@o2.pl
      • Gość: MARCIK Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 10:00
        Domagalska nie mów mi tylko że to TY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jak jestes teraz to odezwij sie do mnie
        marcik2@o2.pl
        Tylko nie pytaj mnie z niemca i nie wspominaj sorki Pietras
        Pozdrawiam
    • Gość: Cegieł Re: LO Czachowskiego IP: 212.33.81.* 24.11.03, 17:47
      Cze wszystkim czachowszczakom i nauczycielom!!!
      Przejrzałam wszystkie posty i nie znalazłam nikogo z mojego rocznika, a
      mianowicie matura 1998!! Co u was słychać, co porabiacie, gdzie mieszkacie?
      Jeśli ktoś mnie pamięta..podaję swój mail: monika.c25@poczta.fm..napiszcie.
      Pozdrawiam znajomych oraz nauczycieli z Czachowskiego, a w szczególności moją
      wychowawczynię panią Annę Kuczyńską!
      • Gość: G Re: LO Czachowskiego IP: *.udn.pl 29.11.03, 18:24
        Pozdrawiam !
        Matura w 1978r. Wychowawczyni prof.Kiełbasińska. To były czasy.
        • Gość: aga Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 01:05
          Pozdrowienia dla wszystkich maturzystów 1978! Było wspaniale! Moją
          wychowawczynią była Dziunia. Miło wspominam III LO.Było , minęło.....
        • Gość: Anka Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.06.04, 22:19
          O tak, lata siedemdziesiąte były wspaniałe, a my młodzi
          • Gość: Beryl Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.06.04, 21:16
            A pamietacie te prywatki z magnetofonem ZK-120 ?
            • Gość: Lenoms Re: LO Czachowskiego IP: 193.111.144.* 18.08.04, 23:04
              Ja pamietam, w 1974 roku.
      • Gość: mj Re: LO Czachowskiego IP: *.dyn.optonline.net 10.03.06, 02:20
        Monika pisze do Ciebie natychmiast!
    • Gość: absolwent Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.11.03, 12:38
      matura 1996r.- czy ci ludzie jeszcze żyją? co porabiacie?
      • Gość: aga xxx Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:39
        Czemu tu tak cicho?! Piszcie co robicie, gdzie mieszkacie?!Fajnie poczytać i
        powspominać.
    • Gość: IWONKA Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 23:21
      Kochani, a czy pamiętacie takie osobowości jak Ewcia Dobrowolska, Piotrek
      Czajkowski, Aneta Dąbrowska( ta miss college's), Mariusz Parlicki, Tomek
      Popiel, Sebastian Weremium, Maciek Machniewski, Dawid Likowski? Czy ktoś
      jeszcze wie kim oni byli i w jaki sposób odcisnęli swoje piętno w szkole?
      • Gość: Janek Re: LO Czachowskiego IP: 212.69.77.* 12.03.04, 11:00
        Dzisiaj przejrzałem forum o Czachowskim . Jestem starym absolwentem (1974).
        Podzielam poglądy, które mówią że szkoła daje dobrą wiedzę ogólną. W moim
        przypadku ukształtowała osbowość (może ją tylko umocniła?).To poprzez
        literaturę omawianą z prof Jagiełłową ukształtowała się moja wrażliwość -
        nazwałbym ją romantyczna - często przeszkadzająca w praktycznym, codziennym
        życiu ale jakże piękna na tle wartości "wyścigu szczurów".Miło wspominam prof.
        Kapesową i kabaret "Kontra".Prawda jest również to, co ktoś z forumowiczów
        zauważył. Języka rosyjskiego nie uczyłem się już nigdy więcej, na moim kierunku
        na UJ nie było wóczas takiego obowiazku! Jeśli jednak przyjdzie konieczność
        posługiwania się nim, nie stwarza mi to większego problemu.No jeszcze jedno,
        młody wówczas prof. Marek Golka wyjaśnił mi wiele problemów z przyrodniczej
        rzeczywistości.
        Pozdrawiam wszystkich Czachowszczaków!
        • Gość: Świerszcz 66 Re: LO Czachowskiego IP: *.spine.pl 21.03.04, 20:58
          Jestem jeszcze bardziej odległym Czachowszczakiem, matura 66! Najmilej
          wspominam p.prof. Jagiełłową, której lekcje polskiego były wspaniałe, pełne
          wiedzy i odpowiedniego klimatu. Dodatkowo jej miłość do muzyki Wieniawskiego
          podtrzymywała mnie na duchu! Pełna tolerancji i wyrozumiałości prof.Miłecka
          pozwoliła mi przetrwać słabości matematyczne, doceniając moja jedynie
          klasówkową wiedzę. Moim Postrachem była profesorka -od historii -Kapesowa.
          Ratowały mnie tylko kartkówki. Miło wspominam też prof. Gaziałową od chemii,
          bardxzo obiektywną i sprawiedliwą. Proroczy sen o chlorowcach sprawdził się na
          maturze. Z moją wspaniałą klasą B spotkaliśmy się po 20- i 30- tu latach. Za 2
          lata kolejna dziesiątka. Czekam na sygnały.
    • Gość: Kuki Re: LO Czachowskiego IP: 62.29.137.* 22.03.04, 18:14
      Mimo, że wiele czasu minęło od ostatniej opini o Czachowskim nie mogę się
      powstrzymać od dodania swojej. Już dosyć dawno skończyłam to liceum, ale nadal
      mam wiele fantastycznych wspomnień. Owszem były sorki - tzw. zgrozy, które
      zmuszały uczniów na przerwie w wielkiej panice powtarzania materiału z
      poprzednich zajęć, ale były również lekcje lekkie i przyjemne. Cztery lata
      minęły nie powiem, ze na zupełnym luzie, ale z perspektywy czasu brakuje mi
      ludzi w dzwonach, w luźnych zwiewnych koszulach i długowłosych... Pozdrowienia
      dla ludzi uczęszczających do Hadesu =) niezapomniane miejsce i o ile nadal
      uczęszczana budka za szkołą dla nałogowych palaczy.
      I jak zwykle bywa... młodsze roczniki wodziły oczami za starszymi... =)
    • Gość: Ewcik Re: LO Czachowskiego IP: 62.29.137.* 23.03.04, 09:55
      Jestem absolwentką Czachowskiego z 1998 roku. Brakuje mi atmosfery tej szkoły.
      Każdy każdego znał, tak przynajmniej było w moim przypadku. Zawsze jak
      przechodzę koło niej, a to zdarza się coraz rzadziej, bo nie mieszkam w Radomiu
      pojawia się sympatyczny uśmiech na twarzy. Nie powiem, ze wszystkie chwile były
      miłe. Raczej więcej było tych dobijających, gł.pod koniec semestru =), ale z
      czasem zacierają się nieprzyjemne momenty na rzecz tych lepszych.
      Prof. Czubak... zapada w pamięć, tak jak 'szanowna' Czajowa - daleko jej do
      prof. Król, a nawet do prf. Iwańskiej, u której miałam okazję uczęszczać na
      polski tylko przez rok, bo póżniej odeszła. A prof. Lesiak, więcej straszyła,
      ale potrafiła nauczyć. Czego nie mogę powiedzieć o Kosturkiewiczu, dla którego
      satysfakcją nie było nauczenie, ale stawianie pał. Nie zrozumiem tego człowieka.
      Ta szkoła w pewnym stopniu była mi bardzo bliska, lubiłam do niej uczęszczać.
      A kiedy jest zjazd absolwentów?
      • Gość: Janek Re: LO Czachowskiego IP: 212.69.77.* 24.03.04, 11:01
        Zjazd absolwentów! Świetna myśl. Moze na forum o tym podyskutujemy? Może jakas
        okrągła rocznica naszej szkły na widoku?
        • Gość: Ewcik Re: LO Czachowskiego IP: 62.29.137.* 31.03.04, 17:26
          Zdaje się, że 2006, ale mogę się mylić.
          • Gość: aga xxx Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 23:23
            Myślę, że w 2006 będę na zasłużonej nauczycielskiej "emeryturce" i chętnie
            wezmę udział w zjeżdzie absolwentów. Cieszę się, że czachowszczaki znów piszą.
            • Gość: Janek Re: LO Czachowskiego IP: 212.69.77.* 01.04.04, 11:26
              Jeśli rzeczywiście byłby to rok 2006 to jest trochę czasu do przygotowania. W
              przyszłym (2005)należałoby się już do tego zabrać.
              A propos, co ma nauczycielska emerytura do spotkania absolwentów?

Pozdrawiam. Janek
              • Gość: Patyczak Re: LO Czachowskiego IP: *.udn.pl 04.04.04, 17:56
                Ruszyło nowe forum III LO:

www.czachowski.ath.cx

Zajrzyjcie, napiszcie :) Zapraszamy :*
                • Gość: IWONKA Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 23:20
                  O ile mi wiadomo, to już w 2005 roku jest jublileusz. Powiem więcej, obecna
                  pani dyrektor mgr D. Sawicka (kiedyś wf) oraz jej zastepca mgr A.Prokop
                  podejmują pewne kroki w tym kierunku. Dlatego nie zasypując gruszek w popiele
                  bierzmy się do pracy! Tym bardziej, że obecne czachowszczaki to energiczne i
                  sprytne dzieciaki, więc może się okazać, że zaskoczą nas "weteranów" bardzo
                  mile. Pozdrawiam, piszcie częściej.
                • Gość: XXXXXX Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 23:31
                  Właśnie zajrzałam na to nowe forum i az mnie zatkało!!!!!
                  Jestem przerażona!!!!
                  To wcale nie oddaje ducha tej szkoły!!!!
                  To jest zmora!!!!
                  Szkoda czasu!!!!
                  • Gość: IWONKA Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 23:13
                    Kochane Czachowszczaki, co się dzieje, czemu nie piszecie. Odezwijcie się
                    • Gość: Janek Re: LO Czachowskiego IP: 193.23.63.* 04.05.04, 15:04
                      Może wrócimy do spotkania Czachowszczaków. Zwracam się przde wszystkim do
                      maturzystów z 1974 r. Może odezwie sie Marek Kopeć albo Andrzej Iglikowski,
                      albo Joasia Durlik. Pozdrawiam Janek
                      ps. Pracuję obecnie w Warszawie, może odezwa się inni Czachowszczacy będacy
                      na emigracji w stolicy?
                      • Gość: awo Re: LO Czachowskiego IP: 80.50.201.* 10.05.04, 18:26
                        Na "emigracji" w W-wie jest ok. setki czachowszczaków, głównie maturzystów z
                        lat 1966-69. Nie szukamy się w Internecie, ponieważ spotykamy się co parę lat
                        (oczywiście nie w takiej liczbie)i mamy ze sobą kontakt.
            • Gość: radek m. jak kaim zabil swoja siostre able IP: *.lublin.pl 06.06.04, 21:42
              ta kobieta to prawdziwe monstrum, wyobrazacie sobie ze byla moja wych. przez
              jakis rok,-jest elementem o wiekszej szkodliwosci spolecznej niz
              samoobrona,skreca mnie do dzis na dzwiek tego jezyka.dlaczego nikt nie
              wspomnial o SHAZZIE-doprowadzilismy do perfekcji techniki sciagania(nawet z
              urzyciem podsłuchów)przez cala czwarta klase bylem na 3-ech historiach a i tak
              jestem na porzadnym prawie. Kostur na szczescie juz nie uczy(jego oczywiscie)
              swietny czlowiek-zdajecie sobie sprawe ze jest inzynierem od dróg i
              mostow.Meski kibel uber alles- byl w naszym samodzielnym wladaniu pdzez
              przynajmniej 2 lata-kochalem to miejsce.Spadochroniarstwo'01 popsulo caly urok
              tej szkole klimat.Pozdrawiam 4g'02
    • Gość: dj Łapówkarstwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 17:52
      wlasnie koncze 2 klase, czytam wypowiedzi i troche zazdroszcze tym ktorzy juz
      zakonczyli edukacje w 3lo bynajmniej nie dlatego ze mi sie szkola nie podoba -
      chcialbym kiedys uczestniczyc w zjezdzie abslowentow ale w 2005 roku jak dobrze
      to dopiero napisze mature;)/ porusze nieco niechlubny temat - lapowkarstwo w
      3lo - ja sie z tym nie spotkalem - slyszalem jedynie ploty w postaci
      niedopowiedzen i polslowek oraz widzialem pare 'prezentow' w jednym z
      pomieszczen gdzie byly przyjmowane papiery jak sam skladalem:/
    • Gość: karolina Re: LO Czachowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 00:17
      matura 98. klasa "b". odezwijcie sie!!!! pozdrawiam!!!
      • Gość: mj Re: LO Czachowskiego IP: *.dyn.optonline.net 10.03.06, 02:33
        tylko d niestety
    • Gość: ŁEPEK Re: LO Czachowskiego IP: 193.111.144.* 21.08.04, 20:39
      JA KONCZYŁEM TĘ SZKOŁĘ W 1991 ALE DZIS PODOBNO TO JUZ NIE TO SAMO. KTO JESZCZE
      UCZY Z TAMTYCH NAUCZYCIELI?
      • Gość: alex Re: LO Czachowskiego IP: 193.111.144.* 13.10.04, 17:26
        Ja kończyłam w 1977 - to jest szmat czasu!!! Dyrektorem była wówczas Ś.P.
        Helena Dobaj, a nauczyciele to min.:prof.Jagiełło,Socha, Tarnowski, Jaroszek,
        Zielińska, Ornatowska, Żenia Wojtalowa, Broda, Jędrzejewska,
        Tuma,Kozicka,Płaskocińska,Owerko.
        • Gość: Janek Re: LO Czachowskiego IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 02.11.04, 11:28
          Podobnie było za moich czasów,ci sami nauczyciele i ta sam Pa ni Dyrektor.
          Piekne czasy.
    • Gość: ela Re: LO Czachowskiego IP: *.hsd1.nh.comcast.net 28.04.05, 16:21
      Jak to milo przeczytac pozytywne opinie na temat naszej szkoly od
      absolwentow.Ja podzielam te opinie chociaz Czachowskiego konczylam w 1980 roku
      to wspomnienia pozostaja na zawsze.Nie mowiac juz o wiadomosciach,do dzisiaj
      potrafie pomo moim corkom w fizyce(Adelajda Czub) i w matematyce (Zenia).
      Niestety nie moge tego powiedziec o historii (Kapes)podreczniki nadawaly sie do
      wyrzucenia a nie do czytania.Obecnie mieszkam w Maine USA ale bardzo chetnie
      odnowilabym kontakty z moja klasa mat-fiz wych. Czub 1980.Moze powinnismy
      zorganizowac zjazd na 25lecie.Prosze o kontakt ze szkola (internetowy)
      • Gość: ela Re: LO Czachowskiego IP: *.hsd1.nh.comcast.net 29.04.05, 00:41
        Mala poprawka , matematyki nie uczyla Zenia(wf)tylko przemila pani Milecka
        znana rowniez jako Dziunia (poprawcie mnie jesli sie myle)
        • Gość: mmm Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:21
          Ludzie dajcie spokój ta szkoła pod wzgledem budynku i estetyki jest okropna!!!
          Śmierdzi tam jak w norze szczura, fuj... Jak można chodzić do takiej obskurnej
          szkoły?
      • Gość: gość Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:18
        Elu chodziłyśmy do tej samej klasy,nawet razem studiowałyśmy, ba nawet razem
        uczył nas ten sam człowiek angielskiego . Mam nadzieję, że wiesz kim jestem.
    • Gość: Michas Re: LO Czachowskiego IP: *.server.ntli.net 26.10.05, 21:04
      Poszukuje kontaktu z absolwentami z roku 1996, od sorki Sochy.
    • Gość: Renia Re: LO Czachowskiego IP: *.pr.radom.net 01.11.05, 23:10
      Jestem dawną absolwentką Czachowiaka. Super wspominam Wedlug mnie
      najwspanialsza szkoła,miło póżniej powspominać.Wychowawczynią byla aktualna
      dyrektorka.
      Super lekcje Fizyki z św. pamięci prof, "Trupkiem",super chemiczka,prof. od
      geografii i chociaż mialam okropne przejscia z ruskim ,matematyką(byłam pytana
      na każdej lecji),było SUPER!!!!!!!!!
      Szkoła ta rozwija telent(akurat mój wokalny),nie byłó akademii bez śpiewu
      Reni.,Rita,też zabłysnęła w Czachowku,i wiele inychh,znanych teraz osób.
      Uczylam się w latach 80. Matura rok 1990.
      POZDRAWIAM :-))))))))
    • Gość: Nuna Dla zainteresowanych 100 leciem III LO IP: 62.29.137.* 24.05.06, 11:27
      Na tym specjalnym serwisie znajdziecie wszystkie info dot. jubileuszu.
      Deklaracja, zeby zglaszac sie jeszcze nie jest aktywna, w tracie przygotowań.

www.liceum.radom.net/jubileusz/index.html
      Nuna
      • Gość: Kasiulla Re: Dla zainteresowanych 100 leciem III LO IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:13
        Nuna, zebym ja się z forum dowiadywała,że Ty masz takie info? i nie zadzwonisz
        z Poznania nawet. Eh niedobra Ty! ;) całuję Ewciku!!!!
        • Gość: ina matura 1994! IP: 82.139.38.* 27.10.06, 19:34
          czy ktos sie znajdzie z tego rocznika???
          konczylam klase angielska
          a szkole wspominam z ogromnym rozrzewnieniem
          z nauka nie bylo zartow, ale nawet na studiach takich imprez i szalenstwa nie
          bylo!
          to byly cudowne, szalone czasy!! chlip, chlip, szkoda ze nie wroca:(((
          • Gość: Ania Re: matura 1994! IP: 195.95.164.* 24.01.07, 11:23
            czesc, witam, rocznik 1994, klasa biochem, potwierdzam, potwierdzam, szalone,
            piekne czasy....
    • Gość: dolce vita Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:54
      www.dolcevita24.pl
    • jolantad5 Re: LO Czachowskiego 03.08.07, 23:26
      zgadzam się z opinią o Czachowskim z tamtych lat. Wspominasz nazwiska z którymi
      miałam (dawno temu)kontakt.Myślę,że właśnie te osoby i jeszcze pare innych
      tworzły atmosferę tej szkoły.
    • Gość: absolw Re: LO Czachowskiego IP: *.tronic.pl 20.11.07, 14:38
      Kolankiewicz, Żenia, Golka, Kapesowa- takich ludzi się nie zapomina-
      chociaz to tak .....dawno było-30 lat temu- pozdrawiam
      • Gość: Janek Re: LO Czachowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 12:56
        Jakże miło powspominać. Szkoda że czas tak szybko upływa... To juz ponad rok od
        jubileuszu 100 lecia!!!.
    • Gość: gość Re: LO Czachowskiego IP: 82.139.32.* 12.01.08, 16:28
      a pamietacie prof Kowalczuk!!!!!!!! i jej język
      matematyczny???????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka