Dodaj do ulubionych

Skatepark na Ustroniu

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.09.04, 21:37
Budowa skateparku to wydatek rzędu 100.000zł. Jeden już mamy. Czy napraqwdę
potrzebny jest jeszcze jeden przy chronicznym braku typowych boisk
osiedlowych? Przecież koszt zrobienia jednego boiska, które służyłoby do gry
w piłkę nożnaą "po 6-ciu", na końcach kosze do gry w koszykówkę oraz po
bokach słupki do siatki do gry w siatkówkę kosztuje ok.20.000 zł!!! A więc -
jak łatwo policzyć - takich boisk mielibyśmy 5 w różnych częściciach miasta.
Kolejna nieprzemyślana decyzja potwierdzająca brak jakiejkolwiek koncepcji
rozwoju miasta. Szkoda. Bardzo szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Biker Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.radom.pl 18.09.04, 17:24
      Mi by kolejny skatepark nie przeszkadzał ale miło by było zrobić też coś dla
      rowerzystów a dokładnie tor dual/4cross... koszt jest jeszcze mniejszy,
      wystarczy teren, my mamy łopaty i resztę zrobimy... jeżeli by się dało
      wypożyczyć koparkę to fajnie no ale...
    • Gość: terefere Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 14:58
      myślę, że warto. wystarczy popatrzeć na Puławy. tam miasto wybudowało obiekt z
      prawdziwego zdarzenia i teraz ludzie z odległych krańców Polski przyjeżdżają
      tam na skatepark, wydają pieniądze. Organizowane są zawody, miasto dostaje
      kase, jest dużo osób...
      • Gość: gogo Re: Skatepark na Ustroniu niepotrzebny IP: *.udn.pl 19.09.04, 23:15
        Bzdurna decyzja. Już ten na Narutowicza jest pusty. Skeyci jeżdżą koło fontann
        bo tam ich widać. Nie wyrzucać pieniędzy podatników. Niech sobie spółdzielnia
        Ustronie to robi za własne pieniądze. I ta pani rzecznik z nabożna miną cedząc
        słowa mówi że powstanie też piaskownica. Jakie miasto takie zabawy.
        • Gość: zeta Re: Skatepark na Ustroniu niepotrzebny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.09.04, 23:21
          skatepark ma być w miejscu miasteczka ruchu - nie zgadzam się
        • Gość: ttt Re: Skatepark na Ustroniu niepotrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 07:24
          skatepark przy Narutowicza codziennie jest pełny i jeżdżenie tam jest bardzo
          niebezpieczne z powodu dużej ilości osób. pozatym jest to obiekt przeznaczony
          typowo pod deskorolkę!

a skatepark mna uistroniu ma stanąć OBOK miasteczka ruchu dropgowego, a nie na
          nim!
    • Gość: rene Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.udn.pl 19.09.04, 23:27
      • Gość: Megadildo Re: Skatepark na Ustroniu IP: 199.243.30.* 20.09.04, 01:20
        NIEch lepiej Radomska i radomiaNIE razem zrobią odpowiedNIE chodniki na Ustroniu,
        bo gdy popada to błoto i glina ciekNIE przez moje niskojakościowe obuwie syjonistyczne.
        Chyba że chodzi o nakręcaNIE koniunktury marketom.
        • Gość: zeta Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.09.04, 09:10
          JEŚLI ZNASZ uSTRONIE TO WIESZ, ŻE OBOK MIASTECZKA RUCHU NIE MA MIEJSCA, CHYBA
          ŻE ZA SADKIEM, ALE TO NIE JEST OBOK MIASTECZKA... WIEC GDZIE???
    • Gość: szybka osa Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.infoplus.com.pl 20.09.04, 10:50
      Basen na Ustroniu by się przydał
      • Gość: ttt Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:58
        nie znam dokładnie ustronia, ale w artykule było podane, iż skatepark ma być
        budowany PRZY tym miasteczku. Sam mam nadzieję że nie będzie budowany na
        miejscu jakichś istniejących placów itp. itd. tylko na niezagospodarowanym
        terenie. Co do chodników - nawet jakby radni bardzo chcieli to i tak nie mogą -
        pieniądze z korkowego idą na przeciwdziałanie m.in. alkoholizmowi, a trudno
        powiedzieć, by chodnik mógł być dla potencjalnego dziecka-alkoholika
        alternatywą od alkoholu...
        • isoxazolidine Re: Skatepark na Ustroniu 21.09.04, 09:52
          chyba chodzi o teren na ktorym jest sadek. zreszta jego wyciecie tak czy inaczej
          bylo kwestia czasu - drzewa owocowe nie sa dlugowieczne.
          • Gość: BoB Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.09.04, 11:20
            Ja z żoną i córką (szczególnie latem) tam często zaglądam. Jest w miarę
            spokojnie, dużo emerytów pogrywa w karty. W tym roku byłem świadkiem jak
            kilkanaście osób zorganizowało zbiórkę owoców (jabłek). Mieli sporo worków.
            Owoce te potem sprzedali w skupie (za marne grosze oczywiście), a zdobyte w ten
            sposób (być może nielegalnie - tego nie wiem) fundusze przeznaczyć mają na
            podręczniki dla dzieci (a było ich sporo przy zbiorze). Tak więc drzewa żyją! I
            to od lat! Bardzo nie chciałbym niszczyć tego fajnego zakątku. Przecież za
            sadkiem jest mnóstwo miejsca. Tam można zorganizowac skatepark (i nie tylko).
            Wycinać drzewa - kompletny bezsens

BoB
            • Gość: ??? Re: Skatepark na Ustroniu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.09.04, 11:36
              szkoda wycinać - niech zostanie ta enklawa zieleni, ktorej na osiedlach jest
              tak mało... a za sadkiem jest łąka - tam można zrobić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka