Dodaj do ulubionych

cezura?kto się boi prawdy?

15.11.04, 19:25
kilka godzin temu czytałem na tym forum ciekawy tekst "balanga w
biesczczadach" i gdzie on jest? kto go zdjął?kto się boi prawdy? środowisko
nauczycielskie jest takie mocne,czy ktoś z władz Radomia na to wpłynął?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekaw bardzo Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.11.04, 19:33
      ... jestem co to było. Czyżby aż tak radośnie? Kto się tak bawił i za czyją
      kasę? Oj, admin pokaż to co ukryłeś. PLIZ.....
      • Gość: nauczyciel Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 16.11.04, 22:23
        sstyx sądzę że nie powinni się rżnąć za nauczycielskie pieniądze, bo to nie
        przystoi -
    • Gość: To ty napisz Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.11.04, 19:34
      Napisz w skrócie co czytałeś, to może tego nie ciachną.
      Pozdrawiam.
      • uroczysko2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 15.11.04, 20:27
        to był mój post"balanga w bieszczadach"jestem nauczycielką i miałam okazję
        uczestniczyć w wyjeździe w dniach od 11 do 14 listopada do miejscowości
        Zwierzyń koło Soliny.Był to wyjazd teoretycznie szkoleniowy zorganizowany
        przez ZNP w Radomiu.Opisałam naganne zachowania uczestników(nauczycieli)
        pijaństwo wulgaryzm itd.Nie będę ponownie opisywała tego samego, gdyż zapewne
        zostanie to usunięte.Usunięte dlatego,że uczestniczyli w tym wyjeździe
        przedstawiciele lokalnej władzy i oni nie reagowali.Pytałam ile to kosztowało?
        Kto za to zapłacił? Pytałam o stronę moralną nzauczycieli a także i o to czy w
        świetle obowiązujących przepisów mógł byc podawany alkohol na koszt
        organizatora.
        • uroczysko2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 15.11.04, 20:49
          "uroczysko" to nazwa ośrodka w Zwierzyniu w którym odbywało się"szkolenie" lub
          jak kto woli dwukrotna godzinna pogawędka z 20% frekwencją ponieważ nie
          wszytkich to"interesowało",a na tę pogawędkę byli uprzejmi specjalnie dojechac
          korzystając ze służbowych środków lokomocji przedstawiciele lokalnych
          władz.Resztę czasu spozytkowano następująco 11 listopada piknik do białego rana
          (pieczony baran zakrapiany alkoholem), 12 listopada impreza jak dnia
          poprzedniego do samego rana, 13 listopada również jak wczesniej.
          • Gość: Czekotka Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.11.04, 22:13
            Kobito jak wstąpiłaś do ZNP to czego się spodziewałaś? To stare komunistyczne
            metody. Jechać, nażreć się i nachlać oczywiście za nie swoje! Inna strona
            medalu to ten kurdupel Korczak. Widziałam go ja na pewnej uroczystości w pewnej
            szkole. Jak on się panoszy!!! Do dyrektora wchodzi jak cham; bez pukania i
            zapowiedzi taki jest pewny. Typowy czerwony śmieć!
            • Gość: O!O! Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.11.04, 22:50
              Nie do wszystkich kochana dyrektorów w Radomiu ten "działacz" wchodzi bez
              pukania. Są i tacy których on się boi i to jak? Spytaj go o to, bo ma grzeszki
              na sumieniu i nigdy się od nich nie wypłaci. Ale ktoś go wybrał i ... płacić
              składki na ZNP trzeba - tylko po co?
              Zapytajcie go co zrobił i zrobi obecnie w sprawie układu zbiorowego dla
              pracowników administracji i obsługi zatrudnionych w placówkach oświatowych? Już
              niedłuo będzie wiadomo ilu ludzi poleci na bruk (przy milczącej aprobacie ZNP
              i "Solidarności - Słomkowej".
        • Gość: N-l bezzwiązkowy Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.11.04, 23:03
          Nie wiem czy się śmiać czy płakać? Szkoda,że nie mogłam przeczytać jednak twego
          postu. Jest to karygodne, bo:
          1. Czy po to biedni nauczyciele płacą składki na związki (które ich i tak przed
          nikim i niczym nie wybronią)żeby ich pseudo przedstawiciele na czele z
          saganowcem Korczakiem balowali.
          2. Kto był z władz lokalnych i za co jechał i kto ich oddelegował (Pana
          Marcinkowskiego jak słyszałam nie ma w Radomiu - wykupił bilet wstępu na bal i
          ma na nim nie być).
          3. Kto i za co stawiał wódeczkę - czy można w jakiś sposób to zrewidować?
          4. Nie dziwię się - każdy kto pochla - nie wie co czyni. Działacze -
          spadkobiercy starego systemu (ale w Radomiu on jest żywy)podtrzymują dawne
          tradycje w ten sposób.
          Pozdrawiam ciebie koleżanko i współczuję, że musiałaś to wszystko oglądać.

Tak na marginesie to ponoć i dyrektorzy mają jechać w grudniu do Zakopca - też
          ktoś może co napisze to poczytamy. Za tą kasę ile by można dzieci wyżywić.
          • Gość: JEJKU Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 15.11.04, 23:18
            Jacy nauczyciele związkowcy takie młodzieży chowanie.
            • antyradar Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 09:18
              potwierdzam informacje zawarte w wykasowanym poście"balanga w bieszczadach".Dla
              jasności to była bardzo skromna informacja, na temat tej imprezy można
              powiedzieć znacznie więcej.W mojej ocenie a znam przebieg bardzo dobrze była
              kilkudniowa wycieczka (nie wiem za czyje pieniadze) o charakterze wyjątkowo
              rozrywkowym, co zreszta potwierdził we wczorajszej rozmowie telefonicznej szef
              radomskiego oddziału ZNP,który również uczestniczył.Zadziwiające,że ten Pan
              uważa po pierwsze że piwo to nie alkohol, a po drugie,że uczestnicy mieli prawo
              do spożywania tego trunku na koszt ZNP.Dowiemy się co co jest wpisane na
              fakturze,wysrawionej przez podrzeszowskiego restauratora.Co do wódy
              stwierdził,że byla pita za własne środki.Nie zaprzeczył również i tego,że
              zachowanie się "nauczycieli" zainteresowało niektóre służby policyjne.I tak w
              dniu 13 listopada w godzinach wieczorowych miejscowy patrol policyjny obejrzał
              ośrodek wypoczynkowy Uroczysko, w dniu 14 list podczas powrotu w godzinach
              południowych specjalna grupa policji w centrum Sanoka w spektakularny sposób
              sprawdziła wycieczke radomską,taką samą akcję powtorzono równiez jeszcze raz
              przy wyjeździe z Sanoka.I co Panie Szefie ZNP?Czy to jest kłamstwo?Straszył
              mnie Pan gŁośnomówiącym telefonem, a ja to powtarzam raz jeszcze.A wie Pan
              dokładnie jak i ja jak tam było,mogę dodać,że kilka małżeństw by się rozwiodło
              gdybym chciał więcej opowiadać.Może przy innej okazji coś powiem natomiast
              rozrzutności Panu nie odpuszczę, a może jest jeszcze ktoś kto się przyłączy do
              prześwietlenia wydatków.
              • wolterianin Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 09:29
                czy to jest prawda? pytanie kieruję do ZNP.Ządam od wszystkich dyrektorów szkół
                których przedstawiciele brali udział w tej żenującej imprezie o pdjęcie działań
                w celu wyjaśnienia okoliczności i prawdziwości tych zarzutów.Wydaje mi się,że
                mamy prawo wiedzieć kto i jak nas reprezentuje i w jaki sposób są wydatkowane
                pieniądze.Propnuję zamieścić listę wszystkich uczestników wyjazdu szkoleniowego
                do Zwierzynia.pozdrawiam.
                • Gość: Caspar Hauser ZNP IP: *.radom.pilicka.pl 17.11.04, 23:55
                  Winę trzeba udowodnić, tak, jak odróżnić pracę nauczycieli od zwykłego
                  szkolenia. To dorośli ludzie...Wyczuwam spisek pismaków, jeśli nasze państwo ma
                  być oparte na plotce i domniemaniu, tzn. że nie mogę być Jego godnym
                  obywatelem. Takie teksty w prasie nie mają nic wspólnego z uczciwością, a mają
                  jeden cel - ośmieszyć na podstawie DOMNIEMANIA. Może autor tekstu jest jeszcze
                  mało znanym PISMAKIEM? Może potrzebuje rozgłosu? A może po co się chować pod
                  nickiem, a nie napisać kto i tak naprawdę co widział i słyszał...Dla mnie
                  ludzie ukrywający się, anonimowi, są niebezpieczni i tym samym niewiarygodni..
                  Polacy nic nie nauczyli się przez 15 lat demokracji...Polska to jest spisek,
                  samowola i bezrząd...
                  • Gość: solidarny Re: ZNP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 12:32
                    Do ZNP nie manipuluj faktami , ze to pomowienia ,na takich niby samych
                    pomowieniach odwolano Kielbasinskiego z urzedu i to wam pasilo a teraz to
                    pomowienia, czerwona cholota i nic wiecej , kradna na gorze to na dole choc
                    troche burdelu zrobia, p. Marcinkowski niech pan znow zrobi porzadek i postawi
                    do raportu p. prezydent i p. dyr. wydzialu oswiaty, czy oni nie maja roboty
                    tylkop niby uczestniczenie w szkoleniu tyle pan mowi o oszczedzaniu ,ale przez
                    kogo, kto ma oszczedzac , nauczyciele na dzieciach a dyrektorzy na
                    nauczycielach , a reszta na gorze hulaj dusza, niech pan wezmie sie za ten
                    balagan , poki czas.
              • Gość: TK Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:10
                Trzeba bardzo dużo złej woli, aby tak tendencyjnie przekazywać fakty, które
                miały miejsce na wycieczce w dniach 11-14 bm. krzywdząc tym samym ogół jej
                uczestników.
                I tak, 13 listopada na teren ośrodka przybył patrol Policji, ale wizyta w żaden
                sposób nie związana była z uczestnikami wycieczki – tylko zdarzeniem wywołanym
                w tej samej miejscowości przez osoby trzecie.
                Pisze Pan sensacyjnie „w dniu 14 list podczas powrotu w godzinach południowych
                specjalna grupa policji w centrum Sanoka w spektakularny sposób sprawdziła
                wycieczkę radomską, taką samą akcję powtórzono również jeszcze raz przy
                wyjeździe z Sanoka”. Patrole Policji sprawdzały trzeźwość kierowców,
                rzeczywiście 2-u krotne, ale trudno się dziwić – taka jest chyba procedura po
                zgłoszeniu przez uczestnika prośby o kontrolę. Dodam tylko, że kierowcy byli
                całkowicie trzeźwi.
                Dziwi mnie trochę fakt zgłaszania przez uczestniczkę uwag do zachowania swoich
                Kol. po zakończeniu imprezy, bo w trakcie jej trwania nikt do mnie nie zgłaszał
                żadnych uwag! Intencji takiego postępowania mogę się tylko domyślać.
                Na marginesie - przełączyłem tel. na „głośnomówiący” po tym jak poinformował
                mnie Pan o fakcie nagrywania rozmowy tel. (bez mojej wcześniejszej zgody).
                • antyradar Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 15:59
                  Szanowny Panie Prezesie Tomaszu Korczaku.
                  Pisząc ten post już Pan przebiera nogami ze strachu bo i powody są ku temu
                  szczególne.Pan kłamie Panie Panie Prezesie.Zapewniam,że jeżeli Prokuratura
                  Rejonowa w Radomiu nie podejmie odpowiednich czynności na podstawie tych
                  informwcji, to złożę osobiście doniesienie o ew popelnieniu przestępstwa.To nie
                  jest zła wola to są fakty udokumentowane.Wyjasniam:13 listopada patrol policji
                  przybył na teren ośrodka Uroczysko a nie w innym celu.14 listopada- potwierdzam
                  wcześniejszą informację to nie była zwykła rutynowa kontrola,ale spektakularna
                  akcja policji w centrum Sanoka na skrzyżowniu z sygnalizacją
                  świetlną,oczzzywiście ma Pan rację sprawdzano kierowców czy przynajmniej oni są
                  trzeźwi bo także uczestniczyli w balandze całą noc ze swoim szefem.Poraz drugi
                  sprawdono autokary po 15 minutach.Powodem tej akcji była ogólna nietrzeźwość
                  wycieczki.Nauczyciele prawie nie trzeźwwieli,nawet na wycieczce w Cisnej nie
                  byli w stanie wejść na wóz drabiniasty bo ciągle spadali.Prostuję,było 2
                  autokary ale tylko jeden wiódł prym we wszytkim co naganne.Autobus spokojny to
                  EOP S743.Panie Prezesie niech Pan nie będzie śmieszny,kulturalna osoba miałaby
                  Panu zwracać uwagę w kwestiach oczywistych?Pan nie rozróżnia dobra od zła?
                  właściwych zachowań od patologii? trzeba to aż Panu zgłaszać?Pańska zgoda nie
                  była mi wcale potrzebna do nagrywania tej rozmowy,poiformowałem,że uruchamiam
                  magnetofon,a wie Pan dlaczego?bo stwierdził Pan,że piwo to nie alkohol, że nie
                  zna Pan ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi(prok
                  to wyjaśni) i,że każdy uczestnik miał możliwość napić sie piwa za pańskim
                  przyzwoleniem i na koszt funduszu socjalnego.I to właśnie mam nagrane.Panie
                  Prezesie Tomaszu Korczak nie wiem za czyje pieniądze urządził Pan to
                  weselisko,ale jedno jest pewne Zwierzyń jeszcze takiej imprezy nie widział.Nie
                  będę już nudził o baranie popijanym czystą zwykłą,ale może o nocy z 13 na 14
                  listopda.Była to noc przebierańców,pijańsdtwa, chamstwa,
                  kurestwa,toastów,przepychu włącznie z dyskzokejem.To się nazywa szkolenie?
                  Rekreacja?A co na to Prezydent Radomia?Zastępca też tam była,krótko ale była no
                  i nie sama,nie raziły ją te zapite mordy?Takie eskapady są piękne ale chciałbym
                  poznać jeszcze koszty no i czy to przystoi to nauczycielom.
                  • wesolutka1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 17:03
                    i o co chodzi? stuknij sie babo w łeb,ja tez tam byłam i to nie jeden
                    raz.Szkoda Ci,że nikt się Tobą nie interesował? Więcej nie jedź i nie
                    marudź.Było fajnie,milutko,wesolutko aż ochoty brakowało na powrót do domu.TK
                    jest ok,jestem z Tobą.
                    • Gość: goj Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 17.11.04, 10:08
                      Ruja i poróbstwo w wydaniu towarzyszy z ZNP. A gdy Titanic tonie (SLD) to wciąż
                      orkiestra gra...Bawcie się bo to wasze ostatnie przyjemności.
                    • Gość: . Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 29.04.05, 23:30
    • door Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 18:46
      Pora by się wziąć za pierdzących w stołki playboyów i ich wątpliwej urody
      hostessy choćby po to, aby ich następcy nie zapomnieli, że praca związkowca nie
      polega na chlaniu w towarzystwie wzajemnej adoracji. Optymistą w tej sprawie
      jednak nie jestem...
      • Gość: nauczyciel Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 16.11.04, 19:48
        Po "takim szkoleniu" w Kozienicach - Kiełbasiński wyleciał z wydziału na pysk.
        Mam nadzieję, że czas Korczaka już się kończy. Nareszcie ktoś się weźmie za
        tego nieudacznika! Jeśli macie dowody, to nie popuście! I niech to
        szambo "pseudonauczycielskie" nie kompromituje swoich starszych kolegów, którzy
        wstydzą się za młodych z branży nauczycielskiej.
    • Gość: sstyx Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 16.11.04, 20:56
      Nie przepadam za Korczakiem bo to facet który włazi w dupsko każdej władzy,
      najpierw lizał ją Włodarczykowi teraz Marcinkwoskiemu bo się boi żeby jego
      kobita nie wyleciała z Urzędu. Ale nie przeginajcie. Jeśli na pielgrzymkach
      jest seks i alkohol to czemu ma go nie być na wyjeżdzie dorosłych ludzi z ZNP?
      Ktoś pisze,że kilka małżeństw mogłobysię rozpaść? Czy to przez imprezę czy
      moralnośść tych ludzi? Czy oni na codzien nie uprawiają seksu ze sobą? Jeśli
      księża kochają dzieci to czemu nie mogą się bzykać dorośli nauczyciele? I co że
      była policja? Źle jakby jej nie było! Co facet podasz do prokuratury? Że panB.
      bzykał panią S. albo pan S. bzykał panią L.? Że się nawalił ? I co ,że za
      związkowe pieniądze? Ich sprawa! Jeśli masz problemy z osobowością albo jak
      żona ci nie daje walnij se konia albo zadzwoń do agencji Venus lub jedź do
      skaryszewa * (niepotrzebne skreślić!). Była balanga ? Ekstra! Był seks i orgie
      też ekstra! Były przy tym dzieci? Nie? To znaczy że nic się złego nie stało!
      Jesli paru nauczycieli spuściło se z krzyża to dobrze, będą bardzie wyrozumiala
      dla dzieci wszkołach! A ty Korczak słuchaj, że jesteś cykor i cienias to
      trudno, ale masz u mnie bonus,że zrobiłeś ekstra imprę dla belfrów!!!!Pozdro!
      • door Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 21:13
        Nie masz racji człowieku. To nie była prywatna impreza, na której można chlać
        do oślepnięcia i bzykać wszystko co nie zwieje na drzewo. To był "wyjazd
        szkoleniowy" dla osób, które zobowiązały się do reprezentowania i obrony praw
        pracowników oświaty. Za robienie orgietek za cudze pieniądze organizator
        powinien dostać takiego kopa w dupsko, by doleciał na Białoruś. Przyzwalanie na
        takie wyjazdy jest przyzwalaniem na zgniliznę która się rozprzestrzenia.
    • Gość: sstyx Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 16.11.04, 22:07
      A nie wziąłeś pod uwage że to nie był wyjazd kółka różańcowego czy oazy?
      Pojechali dorośli ludzie. nam mnóstwo wyjazdów , które nazywają się szkoleniami
      a chodzi o integrację środowiska. Nawet jesli w tej integracji przesadzili -0
      to są to jednak dorosli ludzie. A to ,że jakąś sukę ktoś olał i jest rozżalona
      no to juz jej problem. Tylko jak tam pojechała to po co kabluje? Czywogóle ktos
      kogoś zmuszałdo tego wyjazdu? A ponadto jak chlali i rżneli się za związkową
      kasę to Boże odpuść im. Ja tma nic złego nie widże ani się tym nie bulwersuję
      bo np o tobie też można napisać ,że robiłeś laske swemu kumplowi! Udowodnij,że
      tak nie było?
      Tu na forum każdy może napisac wszystko o każdym i niech tam sobie świntuszą
      dalej. Byle by tego nie robili w szkołach.A w jakims uroczysku mogą się gzic
      ile chcą!!!!!
      • uroczysko2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 22:42
        to jest dalszy ciąg "szkolenia" w Zwierzyniu, tak własnie rozmawiano szanowny
        przyjacielu Sstyx,takijęzyk, taki poziom kultury reprezentowano.Mogłam nie
        jechać to fakt,ale do głowy mi nie przyszło,że jadę w jednym wagonie z
        bydłem.Inaczej- z bestjami przeobrażającymi się z niby porządnych ludzi w
        drani.Co wy robicie na codzień?Czego nauczacie?Skończcie z wulgaryzmem bo to
        naprawdę nie przystoi nauczycielom.A pojechałam jako związkowiec, a nie jako
        suka panie sstyx, uważamże Pan TK jeżeli ma odrobinę przyzwoitośći to powinien
        przynajmniej tu na forum przeprosić tych,których wprowadził w błąd informacją o
        szkoleniu bo nigdy w życiu nie wzięłabym udziału w takim spektaklu.
        • wesolutka1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 23:16
          chyba wiem kim jestes"uroczysko", bo trułaś o tym już wcześniej ale nie to jest
          ważne.Czy przypominasz sobie,że każdy otrzymał przed wyjazdem instrukcję -
          mężczyźni jeden litr wodki na głowę ze soba, a kobity pół litra biorą, czy było
          inaczej?
        • Gość: nauczyciel Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 30.11.04, 07:44
          Pan TK był miernym nauczycielem techniki i jest miernym prezesem.
      • door Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 23:30
        Nie wiem czy pięknie, na pewno jednak różnimy się w ocenie sytuacji. Uważam, że
        gdyby Pan Prezes, nie jako Pan Prezes, zrobił bibkę u siebie na działce za
        swoje pieniądze, to jego sprawa. Zrobił to jednak na oficjalnym wyjeździe
        związkowym i za to powinien oberwać. Integracja (1 litr na faceta, 1/2 litra na
        kobietę), o której wspomniałeś, zdecydowanej części tego do niczego nie jest
        potrzebna, bo znają się najczęściej jeszcze z piaskownicy. To towarzystwo
        trzeba zdezintegrować i zagonić do roboty. Uważasz, że osobom dorosłym,
        nauczycielom, wolno poza szkołą wszystko. W innym wątku piszesz: „uważam że
        człowiek zaszyty jest pełnoprawnym członkiem społeczności z wyłączeniem jedynie
        pedagogiki”. Nie rozumiem – trzeźwy (bo zaszyty) belfer jest zły, chlający (za
        cudze pieniądze) jest dobry, bo dorosły. Twoja ocena, jak sądzę, uzależniona
        jest od „umaszczenia” pedagoga i preferujesz tych w odcieniach czerwieni? Do
        reszty Twoich przemyśleń odnosił się już nie będę, bo z różnych bajek jesteśmy
        i dialog nam się nie będzie układał. Pozdrawiam. Bez odbioru.
        • door Re: cezura?kto się boi prawdy? 16.11.04, 23:48
          Mój głos odnosi się do sstyxa oczywiście.
          • Gość: lelum Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 17.11.04, 00:44
            Dziwi was ta socjalistyczna moralność i obłuda? Przecież ZNP jest integralną
            częścią SLD. A co jest w SLD każdy widzi...
            • wolterianin Re: cezura?kto się boi prawdy? 17.11.04, 10:27
              czy prawdą jest,że to"szkolenie"kosztowało 46.000zł? inna wersja,że to błąd
              czeski,że 64.000zł.Dlaczego nikt nie dementuje tych rewelacji?Ja dalej nie mogę
              uwierzyć,że stać pewną grupę ludzi bawić się na koszt kolegów i koleżanek,bo
              skoro były to środki z funduszu socjalnego to raczej wszyskich.Feeeee.I to są
              nasi przedstawiciele?Mam straszną ochotę poznać nazwiska i imiona osób
              biorących udział w"szkoleniu",jest to możliwe do upublicznienia, gdzyż osoby te
              stały sie postaciami publicznymi z racji pełnienia swoich funkcji.
              • Gość: haha Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 17.11.04, 10:46
                Zdrowie wasze w gardła nasze, ale za wasze pieniądze.
              • antyradar Re: cezura?kto się boi prawdy? 17.11.04, 10:57
                zamurowało szanownego TK? co do akcji policyjnej to coś jeszcze wybąkał,ale o
                kosztch "szkolenia",o upilstwie towarzyszy naucycieli,o marnotrastwie pieniędzy
                owstydzie jaki przynieśli to już nie.Parę pytań do TK:
                1.Jaki charakter miał wyjazd w dniach 11-14 listopada do Zwierzynia w Biesczady?
                a)szkoleniowy,tak jak zapisano w informatorach?
                b)rekreacyjny,tak jak teraz Pan uprzejmie informuje?
                2.Dlaczego wybrano tak odległą miejscowość?
                3.Czy ziemia radomska nie dysponuje tego typu obiektami?
                4.Czy dobór odbywał się na zasadzie analizy kosztów,czy nie miało to znaczenia?
                5.Czy prawdą jest,że alkohol w pełnym tego słowa znaczeniu był podawany
                uczestnikom "szkolenia" w ośrodku wypoczynkowym "Uroczysko"na koszt
                organizatora?(Pani Danusia magazynierka twierdzi,że aż zabrakło).
                6.Czy podczas posiłków na trasie przejazdu było serwowane piwo jako napój
                orzeźwiający,oczywiście na koszt ZNP?
                7.W jaki celu i na czyj koszt przebywała Pani Vice Prezydent wraz z osobami
                towarzyszącymi w Zwierzyniu?
                8.Jaka liczba nauczycieli brała udział w spotkaniu z Władzami Radomia w dniu 12
                i 13 listopada w Zwierzyniu?
                9.Kto jeszcze z przedstawicieli władz oświatowych (oprócz Pana TK)brał udział
                w wyjeździe i w jakim celu?
                10.A o moralności innym razem, bo rozwody są drogie.
                Pozdrawiam.
                • wesolutka1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 17.11.04, 11:05
                  .. i z czego problem? nie załapałeś się na wyjazd? to i dobrze bo taka papla
                  nam nie potrzebna.Stary gdzie Ty żyjesz jest XXI wiek kogo chcesz nawracać na
                  dobra drogę, było super, czy jest coś za darmo? no powiedz?uciechy kosztują a
                  Ty się zamknij i już więcej nie truj.
                  • Gość: NieNauczyciel Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 17.11.04, 13:37
                    Smutno mi, Boże....
    • Gość: uczionnik Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.11.04, 13:56
      ZNP jest bezpośrednim zapleczem SLD a jak wiemy jest to BANDYCKA organizacja,
      która dla dobra Polski powinna być jak najszybciej rozwiązana!!!
      • matka3 Re: cezura?kto się boi prawdy? 17.11.04, 14:21
        niech mi teraz nauczyciel na zebraniu powie ,że sdzkoła nie ma pieniędzy...
        • Gość: Jochar Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:32
          Ch.... wam wszystkim do tego.
          • kustosz.m Re: neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:48
            UWAGA ten kulturalny Pan z: neoplus.adsl.tpnet.pl
            i ZNP

Baluje za nasze podatki!
            i wychowuje nam dzieci!
    • Gość: starybelfer Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 21:22
      Po przeczytaniu tych postów reklamowych, zostaje mi zapytać,- gdzie dają
      deklaracje członkowskie?
      Taki wyjazd wychodzi dużo taniej niż wizyty u psychiatry i leki uspokajające
      przed lekcjami.
      Młodzi poczekajcie kilka lat, a pojmiecie w czym rzecz.
      • wolterianin Re: cezura?kto się boi prawdy? 17.11.04, 21:46
        jakie to towarzycho wrociło zintegrowane,nic nie mówią siedzą cichutko jak mysz
        pod miotłą, a co z honorem? jak spoglądają w oczy koleżankom i kolegom? Czy
        coś im z tego"szkolenia" przekazli?
        • Gość: Jochar Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:55
          ty wolter zal ci to sie napij
          • Gość: gawi Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 17.11.04, 22:26
            po 1-ktos anonimowy narobił szumu ,a wcale nie ma pewnosci, ze cos takiego
            miało miejsce. moze odbyło sie szkolenie, jakis nauczeyciel nie zosatł
            zaproszony, nie pojechał, szkoda mu i "robi koło pióra" uczestnikom.
            tylko przypuszczam
            w sumie, najczesciej tego typu kretyka jest związana z zazdrości-ktos był a ja
            nie, wiec mu dokopie! a co!
            wiecie co-za jakis tydzien okarze sie,ze pojechało tam 100 pijanych
            nauczycieli, ktorzy tylko pili i pili, nic poza, nawet tego barana juz nie
            bedzie,tylko flaszka..taką moc ma plotka!
            jesli był jakis piknik czy jak zwał, tak zwał,to to -dorośli ludzie mają prawo
            napic sie do tego szklaneczke piwa, a nawet dwie-to nie powoduje "pijaństwa", z
            tym, że plotkarz doda i powie, ze nauczyciele obalili beczke piwa...ok...tylko
            weźmy pod uwage, ze jedna beczka na nie wiem ile-100 osob, to raptem naparstek
            na głowe, troche przystopujmy!

oczywiscie chwali sie, ze wśród nauczycielskiego grona, wśród członków ZNP są
            zacne i doskonałe osoby dbające o morale kolegów :))))... tylko czemu Uroczysko
            wypisuje TU tym podobne kawałki a nie w odpowiednim czasie, na jakims zebraniu,
            poruszyła problem.(?).
            tak w ogole to czuje, ze tu nie chodzi o moralnosc, kulture nauczycieli,ale o
            cos więcej...KOGOŚ więcej...:/
            • antyradar Re: cezura?kto się boi prawdy? 17.11.04, 23:13
              gawi a Ty tam byłeś?bo ja tak, a jeżeli ja udowodnię,że tak było to naplujesz
              tym osobom w twarz?Czy jest Ci to obojętne?Jeżeli bredzisz o beczcze to podaj
              pojemność- pogadamy policzymy zobaczymy.A o wódeczce nic nie wspominasz?o
              ilościach oczywiście?jeżeli Ty masz rację to ja odszczekam to publicznie,ale
              jeszcze predstaw koszty "szkolenia" a wtedy nie trzeba niczego wyjasniac.
            • Gość: plum Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:21
              Mam nadzieję,że Gawi nie "okarze" się nauczycielem:))))
              • Gość: uczeń wieczorowy cenzura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 18.11.04, 00:11
                Czy taka przedstawicielka, czy taki przedstawiciel nauczycielstwa polskiego nie
                może wypić swemi ustami zdrowia całej oświaty? Trudno żeby wszyscy pili,
                przeciez ktoś te klasówki musi sprawdzać. Pojechał kwiat pedagogiczny pod
                przywództwem i grono się rozerwało rekami swych najlepszych przedstawicieli.
                Nie mówmy o kosztach, trudno żeby się składali, skoro jest fundusz socjalny.
                • Gość: ciekawy Re: cenzura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:46
                  Ciekaw jestem kto się tam tak integrował. Dajcie listę tego naszego kwiatu
                  oświatowego.
                  • wolterianin Re: cenzura?kto się boi prawdy? 18.11.04, 12:51
                    a ja jednak wierzę,że w kazdej bajce jest trochę prawdy,z tą róznicą,że w tej
                    jest bardzo duzo.Przecież Pan Prezes TK w swoim poście niczego nie kwestionował
                    oprócz kontroli policyjnej,która wg Niego miała inny charakter.Czy z prawie 100
                    osobowej grupy nikt nie odważy się napisać- to jest nieprawda-.Wszyscy milczą
                    bo wszyscy żarli,pili i hulali(o innych sprawach nie teraz)rekraując się na
                    koszt środowiska w którym pracują.Nikt niczego nie zarzuca bez powodu,jeżeli to
                    była oficjalna "balanga" to proszę bardzo nic nam do tego.Ale jeżeli to
                    było"szkolenie" no to czegoś tu nie rozumiem.Milczą bo się zintegrowali i to
                    jest ten plus "szkolenia".Jeżeli ktoś uczciwy powątpiewa w prawdziwość tych
                    informacji to proponuję zadzwonić pod numer(013) 4618340 do ośrodka
                    wypoczynkowego Uroczysko w Zwierzyniu i potwierdzić te informacje,następna
                    możliwość zadzwonić do Pani V-CE Prezydent,do Dyr Wydz Oswiaty UM też zapytać
                    czy to prawda czy nie,czy byli tam czy nie, i co widzieli co robili?Do
                    kuratorium też można tez dużo wiedzą.Więc po co te sztuczne wątpliwości?A to że
                    pierwszy post "Balanga w Bieszczadach" zniknął to o czym świadczy?
    • Gość: Bieszczadzki Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.11.04, 15:11
      A ja popieram gawina. Co to? Nie można po cięzkiej pracy pochlać trochę
      gorzałki? z dala od znajomych z Radomia, z dala od dzieci, których się uczy.
      Więc komu to przeszkadza że pojechaliśmy trochę pochlać. Uwierzcie mi, w górach
      jest taki klimat, że nawet nie ma się kaca! Integracji to żadnej tam nie było
      bo wszysscy już dawna się znaliśmy. Szczepańska, Tomala czy wielu innych
      naszych członków ZNP też są ludźmi. Wprawdzie po podobnym wypadzie dyrektor
      wydziału Kiełbasiński stracił posadę ale on przegiął bo obmacywał przy
      wszystkich a tu trzeba było na osobności. Tak jak "subtelnie" robi to pan
      prezes. A jak wiadomo prezesowi się nie odmawia, a że i z wiekiem nie jest
      najgorzej więc orgietki były kontynuowane w "pokojach zwierzeń" na osobności.
      Na blisko 100 osób było blisko 70 kobiet. Wg pism kobiecych, aż 70% kobiet
      zdradza swoich partnerów (nie tylko mężów) pomimo, że każdy z nich nie tylko
      korzysta z nadarzających się okazji, ale jednocześnie zaprzecza mówiąc: NAPEWNO
      KAŻDA TO ROBI TYLKO NIE MOJA ŻONA!!! (hahaha). I tak mówiąz wszysscy więc skąd
      bierze się te 70%? Przyjmując jednak powyższą tezę wynika, że aż 49 kobiet
      uczestniczących w tej eskapadzie zdradziło swoich parnerów.
      Ciekawe, które to były?
      • wolterianin Re: cezura?kto się boi prawdy? 18.11.04, 16:08
        jak to sie stało,że post"balanga w Bieszczadach" został odblokowany? mam
        wrazenie,że po to żeby,że czytającym zrobić z mózgu wodę,żeby się
        rozdrobnili,tylko kto to zrobił?I to wam nic nie daje do myslenia? Macie dalej
        wątpliwości co do rzetelności?
      • wesolutka1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 18.11.04, 16:41
        czy to jest "orgietka"w "pokoju zwierzeń"?jeżeli kobieta z mężczyzną zamkną się
        w pokoju?Wg mnie orgietka znaczy co innego.
    • Gość: sstyx Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 18.11.04, 19:40
      jeszcze ra zdo wszystkich moich adwersarzy: byli tam dorosli ludzie, jesli
      mieli ochotę na seks i alkohol, to ich sprawa.Strażnicy moralności musza
      zrozumieć ,że ich walka z rozpusta jest jak walka z wiatrakami bo jak świat
      światem zdrada była jest i będzie. I nie ma znaczenia czy to na szkoleniu czy
      też imprezie integracyjnej ZNP. Do jednego z nich: zaszyty alkoholik a
      nauczycoiel łykający alkohol na wyjeździe to jednak różnica. Powtarzam- nie
      odbieram zaszytym alkoholikom prawa do pracy ale w szkole moim zdaniem raczje
      uczyć nie powinni. A propos towłaśnie neofici są najgorsi. Tę panienkę urażoną
      za słowo "suka" przepraszam, użyłem go wprawdzie jako określenie samicy ( bo
      sam urodizłem się w Bieszczadach a tam się tak mówi potocznie o kobietach. Nie
      zmieniam natomiast zdania,że boli tę panią chyba to, że nikt jej nie dogodził.
      Wciąż nie rozumiem wiedziała gdzie jedzie z kim i po co. Przecież to
      niepierwszy wyjazd "bandy" Kurczaka?!Generalnie widać ,że nauczyciele z ZNP są
      cool!Pozdrawiam zwłaszcza Dorotę ;) I tak na koniec - bzykanko to fajna rzecz,
      zwłaszcza na wyjazdach;)
      • Gość: Maksim Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:19
        Którą Dorotę masz na myśli? Czy może dyrektorkę czy się mylę?
        A swoją drogą Bieszczadzki super. Jeśli odliczyć wiekowe uczestniczki to
        pozostanie iż wszystkie do 50 zażywały seksu! ale skoro było tak mało facetów
        to z kim? Nie wierzę że prezes mógł zaspokoić kilka na raz! On tylko dużo ryczy
        (z resztą na co wskazuje jego wygląd a zachowanie ma zwierzątka, ktore daje
        smaczne wieprzowe mięsko).
        • uroczysko2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 18.11.04, 22:37
          sstyx nie musiałeś mnie przepraszać bo takie teksty słyszałam całe 4 dni,ale
          skoro to zrobiłeś to ładnie z Twojej strony.Ja proponuję uprządkować
          sprawy,jeżeli ktoś uważa,że nauczyciel na wyjeździe nie jest nauczycielem to ja
          śie z tym nie zgadzam,czy policjant po służbie może kraść?Nie mam żadnego
          usprawiedliwienia dla wygłupów wogóle,więc nie wiem dlaczego miałabym mieć dla
          nauczyciela poza szkołą.Jeżeli ktoś jest wartościowym człowiekiem to obojętnie
          gdzie się znajdzie i obojetnie w jakim towarzystwie się znajdzie zachowa się z
          godnością.Kolego (inni też) lepiej będzie jeżeli zmienisz zawód skoro jesteś
          rządny wrażeń i sensacji nie będziesz musiał się ukrywać w Bieszczadach i nie
          będziesz przynosił wstydu tej grupie zawodowej.pozdrawiam.
          • Gość: szaman Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.11.04, 06:25
            Skoro ty jesteś kobietą, a jak napisał poprzednik prawie wszystkie przed 50-tką
            TO robiły więc jak to jest naprawdę?Czyżby błąd statystyczny?
        • Gość: zadra Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 24.11.04, 21:30
          A co, to już kobieta z kobietą nie może?
    • Gość: danger Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 19.11.04, 07:25
      ona jest po 50 tce!
      • mikado2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 19.11.04, 10:42
        jestem przed "50" czy nie o mnie myślałeś? Dorota.
        • wiewioreczka1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 19.11.04, 11:06
          ej tam już nudzicie,poopowiadajcie jak tam było,szałowo czy nie,jakie stroje,o
          czym plotkowano kogo poderwano kogo zbluzgano no śmiało.....
          • trzpiotka2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 19.11.04, 17:30
            było de best ja wam to mówię,była gitara,była wódeczka,były romansiki,było
            przecudnie,była też msza w kosciele ale tylko raz w niedzielę o dzisiątej i to
            tylko dla "wybranców"w ilości sztuk osiem,czyli dla tych,którzy nnie brali
            udziału w "balandze"więc byli w stanie podreptać za most.Jak było? super
            panowie w "eleganckich" wygniecionych garniturach,panie w strojach
            z "ciuchlandu"wypakowanych z wiekowych kuferków,jedno ich łączyło- straszny
            odór potu i nieprzyzwoity wyziew z jamy ustnej.Ale to wina organizatora
            bo "bnarana" się nie podaje,każdy wie ,że baranina cuchnie wełną, a jeżeli
            jeszcze był zakropiony rojalem to efekt wiadomy.Uważam,że nasi panowie to
            prawdziwi mężcyzźni,wiedzieli co do ich obowiązków należy i żadna z nas nie
            mogła odnieść wrażenia,że jest mało atrakcyjna.A pan prezes cóż to za MEN,każda
            by chciała,żeby dotknął, spojrzał a on tylko do jednej takiej........Pozdrawiam
            Dorotę i Irka.
    • Gość: ciekawa Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 19.11.04, 18:24
      A czy TK używa dużo alkoholu na takich imprezach ??? czy tylko poi swoje
      owieczki???
      • znerwicowany1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 19.11.04, 19:45
        wy się o....cie od TK,perfidne solidaruchy pilnujcie swoich grzeszków,nagle
        świętością błyszczą,przypomnieć wam wasze orgie?i to z udziałem czarnych.
        • Gość: moi Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:54
          Nie jestem "solidaruchem", mimo to wspomnianego gumisia nie trawię.
          • Gość: czytelnik Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 19.11.04, 20:03
            dzisiaj widzialem fakture z w.w impreze wystawiona jednej ze szkol za opisywana
            ipreze. Kwota moze nie zawrotna bo 200 pare zlotych. Ale sposob finansowania
            ciekawy ZFŚS. Czekam co na to Wydzial i prokururatura. Bo chyba ZFŚS nie ma w
            swoim regulaminie finansowania imprez integrujacych zwiazki zawodowe.
            • wolterianin Re: cezura?kto się boi prawdy? 19.11.04, 20:39
              "czytelniku" widziałeś tylko 50% bo kwota dwieście parę to ubowiązek zapłacenia
              przez szkołę drugie 50% dokłada ZNP,czyli 500zł, czy tak? Zapamiętaj na jedną
              osobę.A ile było osób?
    • Gość: danger Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 19.11.04, 22:16
      tak Dorotko pozdrawiam Cię! tej nocki to ja długo niezapomnę, to były prawdziwe
      fajerwerki!!!
      • lisiczka6 Re: cezura?kto się boi prawdy? 20.11.04, 13:39
        powiedz trzpiotka co ten Irek i Dorota mają znazczyć?tak się dobrze bawili do
        rana? z której ona jest szkoły?
    • Gość: ABC Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.11.04, 13:58
      Wiecie co, już mi sie nie chce Was czytać. A co Was to obchodzi wszystko?
      Myslałby kto, ze wszyscy jestescie tacy świeci- nauczyciel też człowiek i ma
      prawo poza domem troche poszaleć. Nie wiem dlaczego ten wątek stał się tak
      popularny na tym forum - kazde srodowisko zawodowe sie tak bawi i Wy bardzo
      dobrze o tym wiecie.
      • wesolutka1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 20.11.04, 14:03
        żonusia się odezwała? było nie puszczać chłopa,zazdrosna? a co sobie
        wyobrażałaś,że on wiezie ciężki tornister żeby tam się uczyć?
        hahahaha....Dorota nie była jedna.
        • wolterianin Re: cezura?kto się boi prawdy? 20.11.04, 14:11
          czy Ty gościu ABC aby wiesz co piszesz?"nauczyciel ma prawo poszaleć poza
          domem" szalej w domu najlepiej niech patrzą na Twoją zapijaczoną mordę Twoje
          dzieci,Twoja żona może jeszcze teściowa, no i najważniejsze za swoje pieniądze
          a oprócz tego po co sie ukrywać przyprowadź sobie jakąś koleżankę z innej
          szkoły i "szalej",co tak nie można?
    • Gość: Korcz Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.11.04, 21:18
      Co łączy SLD i ZNP?
      To że i jedni i drudzy lubią balować za NIE SWOJE!!!
      Te same korzenie, te same metody!!!
      • znerwicowany1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 20.11.04, 21:55
        a solidaruchy balują za swoje i jeszcze dokładają innym,jak się ktoś przywala
        do SLD i ZNP to mdłości dostaję.Ale solidaruchy takie są to fałszywa swołocz.
    • Gość: finka Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.11.04, 22:01
      Przestań się mazać czerwony pomiocie. Zamiast napiętnować wszelkie zło
      zaczynasz jęczyć jak Miller i przyjmujesz jego denną linię obrony A BO WY... itd
      • znerwicowany1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 20.11.04, 22:05
        jakim pięknym językiem włada solidaruch,Miller idź na naukę do nich
        • Gość: tupak Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 20.11.04, 23:42
          ten dziennikarzyna z katolickiego Radia to zwykły prostak i prowokator. Do tego
          strasznie Mizerny. Ma antykomunistyczną fobię a dla niego komunisci to nawet PO
          czy Radomianie Razem. Ale nie wymagajcie od niego błyskotliwości, to zwykły
          prostak i cham, on nie uznaje żadnych argumentów. Dajcie mu spokój niech gnije
          tam do końca życia a dewoty niech dalej przystawiają uszy do tych jego
          gownianych wejść.To człowiek be zwykształcenia, inteligencji, a do tego zwykły
          netowy zadymiarz. Nie zrozumie nic, poza prostą krzyżówką panoramiczną!
          • Gość: plus Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 20.11.04, 23:51
            Masz jakieś wątpliwości co do komunistycznych korzeni wielu działaczy z PO i RR?
            Ja nie mam, bo znam wielu od czasów ich partyjnych karier, o których teraz nie
            chcą pamiętać.
          • Gość: finka Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 07:41
            Nigdy nie dyskutuję z cw..ami ale ci odpowiem. Wprawdzie PO komunistami nie są
            ale w swoich szeregach mają duży odsetek agentów służb bezpieczeństwa (byłych i
            obecnych). Najważniejszy to ten, który przez tyle kadencji potrafił lawirować i
            donosić wśród tzw zarządów prawicowych. Na temat złodziejskich Radomian Razem
            nie będę pisał bo to jest tak oczywiste jak to, że ty jesteś cw.elem.
            Nie zmuszaj mnie żebym musiał przywołać wszystkich członków RR, których
            przynależność do PZPR była dobrowolna i z wolnego wyboru (Banasiewicz,
            Marcinkowski, Staszałek, Dziedzic, Nita, Lubański, Radomska, Kraszewski,
            Woźniak, ci radni bezradni, złodzieje z Radmuru, Kellez-Krauz i wielu innych)!!!
            Jak chcesz mogę opublikować pełną listę. Blisko 80% członków Radomian Razem ma
            postPZPRowską przeszłość więc nie dziwne jest, że tworzą koalicję z naturalnym
            swoim pobratyńcem - SLD, SlDP i Samoobroną (choć szkoda mi Gołębiowskiego bo
            ten akurat jest w porzo).
            • uroczysko2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 21.11.04, 13:45
              a jaki związek z moim postem"balanga w bieszczadach" ma ta wasza pyskówka
              polityczna?Jest demokracja każdy ma prawo należeć gdzie mu się podoba,tylko nie
              ma prawa robić tego co mu się podoba,jeżeli narusza prawo, ogolnie przyjęte
              normy społeczne i dobre obyczaje.Nauczyciel to zawód wyjątkowy i od nauczyciela
              wymaga się więcej niż od innych.To nauczyciel daje podstawy wszelkie w
              kształtowaniu osobowości,to nauczyciel jest podwaliną innych zawodów.Byłabym
              wdzięczna gdybyście Państwo komentowali mój post merytorycznie.
              • merytoryczna Re: cezura?kto się boi prawdy? 21.11.04, 15:20
                zetenpówko o jakiej merytorycznej rozmowie marzysz,pojechałas pod przewództwem
                tego .....ja na kaczych nogach i chcesz jakiejś pomocy?Co ja teraz powiem
                dzieciom miał byc uroczysty obiad a mnie cofnęło przypomniał mi się ten
                kurdupel,nie pisz więcej w niedzielę plis
                • Gość: kol Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 22.11.04, 00:09
                  U mnie też był kurczak na obiad i jak skojarzyłem także miałem mdłości.
                  • merytoryczna Re: cezura?kto się boi prawdy? 22.11.04, 10:34
                    co was ciągnie do ZNP?zachodzę w głowę i nie rozumiem
                    • Gość: obserwator DOMAGAŁA I KUPIDURA SIE BOJĄ IP: *.udn.pl 23.11.04, 14:03
                      tak samo było z tematem o KUPIDURZE i DOMAGALE którzy boją się krytyki
                      zablokowali mozliwoscx komentarzy na stronce www.jadar.radom.pl ja zapraszam na
                      www.yoell.republika.pl oraz www.czarni.qd.pl WYBORCZA TAK SIE NIE ROBI ZE SIE
                      KASUJE TAKI TEMAT O KUPIDURZE I DOMAGALE
    • Gość: ktos Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 24.11.04, 17:51
      Dorota bylas 2 lata temu w Murzasichlu?O tym nikt nie pamieta?Bylo bardzo
      spokojnie a szefostwo poszlo szybko spac.Ktos z Was tam byl?
    • Gość: ktos Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 24.11.04, 18:53
      O wiele lepiej i bezpieczniej jest z SOLIDARNOSCIA.Wycieczki extra i nie ma
      dymu!!!!!
      • Gość: łysy dres Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 24.11.04, 21:36
        tak z pewnością od rana do wieczora modlitwa, i tylko mszalne lekkie winko zero
        seksu i tylko non stop szkolenia superrrrrrrr
        • Gość: idea Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 25.11.04, 15:09
          racja racja racja kupidura z domagałą kreca lody az miło a marcimkowcki z
          bananem temy przyklaskuja
        • Gość: anty-ŁEPEK Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.11.04, 17:15
          Ty byś ŁEPEK-Tupak tego nie wytrzymał, co?
          Ty ciągle musisz mieć kalibrowany od.byt a później czyścisz jęzorem to co
          przykleiło się twojemu partnerowi.Och ty mały smakoszu!!!
    • Gość: ja.. Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:52
      opublikujcie nazwiska tych kur..wiszonow!!ale beda jajca!!!haha
    • Gość: melodia Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: 193.111.144.* 25.11.04, 07:38
      sam jesteś ku..szon tylko że ci nie staje to juz jest poważny problem. I nie
      zachlapuj ekranu monitora, bo technika jest wrazliwa na spermę.
      • Gość: jp Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:59
        Przypadkowo jestem na tym forum. Wszystko jest dla ludzi ale dajcie spokój z
        takimi tekstami i propozycjami bez sensu. Trzymajcie w dalszej dyskusji jakiś
        poziom w szacunku do tego nie do pozazdroszczenia zawodu.
        • znerwicowany1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 25.11.04, 11:20
          " szacunek do tego nie do pozazdroszczenia zawodu" no jeżeli taki cięzki to do
          szczoty miotły i czyścić ulicę i kible, przygotowanie zawodowe i życiowe
          akurat do tego pasuje a i ten język jakim sie posługiwano w Zwierzyniu też jest
          dobry,chociaż nie bo się kiblowe obrażą one tak nie mówią przepraszam no i one
          się nie integrują bo mają zbyt lekką i przyjemną pracę.
          • Gość: jp Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:21
            Widać,że jesteś znerwicowany i cały incydent cię równocześnie zdrowo wkurza.
            Masz prawo. Rozumiem, że teraz musisz trzymać fason swoich wypowiedzi, ale
            myślę że w skrytości ducha wiesz podobnie jak ja, że uczyc dzieciaki
            ukształtowane w poluzowanej rzeczywistości, niejednokrotnie wychowawczo
            wypaczone to żadna przyjemność.
            • znerwicowany1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 25.11.04, 16:00
              co to za tłumaczenie,że niby ogólne zepsucie, że zawód trudny ,że to prywatna
              sprawa jak się nauczyciele prywatnie zachowują itd. Czy do was nie dociera o co
              tu chodzi? A o to, że pewna para zatrudniona w Urzędzie Miejskim po......liła
              służbową fura niczym w podróż poślubną przypalić głupa do Zwierzynia i to za
              nasze pieniądze, a to przemiłe towarzycho(nauczyciele) tam nagrzało się na
              maksa że robili co chcieli,czyli wolna amerykanka.Nie pieprzcie głupot że to
              problem uczyć dzieci,kto was zmusza? odejść z zawodu i nie przynosić wstydu.
              • Gość: jp Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:07
                Język polski jest piękny, więc pisz normalnie, bardzo proszę, bo inaczej nikt z
                Tobą nie będzie rozmawiał. Nauczanie to jeden problem a wykorzystywanie
                wszystkiego co służbowe i państwowe to drugi. Trzeba innej reakcji, nie tylko
                na forum. Działaj.
                • znerwicowany1 Re: cezura?kto się boi prawdy? 25.11.04, 20:51
                  ty obłudniku nie ucz mnie języka polskiego tu na forum. Wystarczy że się
                  nasłuchałem tych twoich pięknych słówek w Zwierzyniu,wcale mi nie zalezy na
                  twoim towarzystwie.Nażarłeś się nachlałeś w Zwierzyniu za naszą kasę a teraz
                  mnie umoralniasz? chcesz mnie uczyć?
                  • Gość: jp Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:26
                    Gościu znerwicowany, trafiłeś jak kulą w płot. Nawet z usmiechem przyjąłem Twą
                    łatkę bo nigdy mnie nikt tak nie nazwał. Mylisz mnie zupełnie z kimś innym, nie
                    wiem gdzie leży Zwierzyń, pięknych słowek nie prawię i nie zamierzam Cię
                    umoralniać. jp to moje prawdziwe inicjały. Daj znać jeśli dostrzeżesz swoją
                    pomyłkę to napiszę o sobie wiecej.
    • Gość: ktoś Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 25.11.04, 21:11
      a gazeta tze chyab kasiorke od kupidury i jadaru bierze i kasuje moje wpisy
      mimo ze sa nie wulgarne
      • Gość: ooo Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:26
        \piszesz niezrozumiale to może i dobrze ,że kasuje
        • Gość: CENZURA Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 26.11.04, 21:14
          CHYBA CHODZI O CENZURĘ A NIE CEZURĘ.
          • Gość: jpp Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:07
            Gościu znerwicowany, czemu nic nie piszesz? Jest weekend, Twoje nerwy poszły
            precz do kąta i pewnie znów normalnie muślisz o trudach nauczania.
            • Gość: fifi Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 27.11.04, 22:44
              Znerwicowany ma kompa tylko w szkole. Teraz nudzi sie w domu, zacznie ujadać w
              poniedziałek.
    • Gość: znp Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 28.11.04, 19:54
      Prawdy boi się SLD.
      • rumiana2 Re: cezura?kto się boi prawdy? 29.11.04, 22:05
        psy poszczekały a karawana toczy się dalej.
    • Gość: hihi Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.udn.pl 30.11.04, 01:20
      A kto z władz w tym "szkoleniu" uczestniczył? To tym zależało aby watek zniknął.
      • Gość: pasikonik Re: cezura?kto się boi prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:24
        Rzeczywiście "psy poszczekały a karawana toczy się dalej" jak napisała rumiana2.
        Cenne, że były głosy, które nie pozwalały pastwić się nad nauczycielkami.
        Niektóre są znakomitymi pedagogami i pięknymi kobietami, jak przykładowo w
        mieście W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka