Dodaj do ulubionych

dobry weterynarz POMOCY!!

06.12.04, 09:28
Witam,
mam pytanie o dobrego weterynarza w Radomiu??macie jakieś sugestie?niestety
mam złe wspomnienia z lecznicy na przeciw Korei,nie będę pisać jakie bo w
sumie nie chcę panom doktorom robić koło pióra, to nie mój cel;jest nim
natomiast znalezienie weta z prawdziwego zdarzenia,który kocha zwierzęta a
nie tylko chce na nich zarabiać;liczę na pomoc
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kociara Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: 80.249.4.* 06.12.04, 09:30
      na Batorego koło Leśniczowki jest Jacek Napieraj czy jakos tak. drogi, ale
      dobry.
      • Gość: psiara Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.radom.agora.pl 06.12.04, 09:49
        Jacek Napieraj - jak najbardziej polecam. Bardzo dobry wterynarz, a do tego
        sympatyczny. I wcale nie jest drogi. Bywały wizyty, kiedy za poradę nic nie
        płaciliśmy, a jesli juz to za podstawowe zabiegi: szczepienie, odrobaczanie,
        antybiotyk itp. płaciliśmy 5 - 20 zł. Oczywiści wszystko zalezy od rodzaju
        szczepionki - tak jak u ludzi: sa tansze i drozsze lekarstwa. Dr Napieraj
        przyjmuje takze przy ul. Wyszynskiego, ale nie pamietam w jakie dni.
        • kj121 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 06.12.04, 11:03
          Czy to ten mniej więcej w połowie Batorego w takim białym domu, połączonym z
          jakąś poradnią psychiatryczną czy cuś?jeśli tak, to tak moja kota już tam była
          i jeśli polecacie to znowu tam pójdzie (bidula:( )
          dzięki!!
          pozdrawiam
        • Gość: grześ Re: zły weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 10:35
          mnie napieraj zamordował jamnika. też się nie poznał! gorąco polecam!
          • agucha0000 Re: zły weterynarz 19.04.15, 12:32
            Kilkanaście dni temu pani weterynarz z gabinetu "Nasz Wet" w Warszawie spartaczyła prostą operację mojego psa. Nie potrafiąc przyznać się do błędu, przez prawie dwa tygodnie zwodziła nas, że wszystko będzie dobrze, a pooperacyjny krwiak wielkości pomarańczy wchłonie się. Wyciągnęła przy okazji od nas sporo pieniędzy. Krwiak nie tylko się nie wchłonął, ale zamienił się w ropień (czego owa pani nie rozpoznała, zdejmując w poniedziałek szwy). W efekcie doprowadziła do sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia psa. Kiedy z psem było już bardzo źle, pani tylko zaproponowała środki na kleszcze ("bo może to kleszcz, już się pojawiły, może jednak go spryskam"). Kiedy piesek trafił na drugi dzień do innego weterynarza, ten oniemiał. Pies był w takim stanie, że lekarz powiedział tylko, że zrobi, co w jego mocy. W środę mój pies ponownie był operowany. Na szczęście tym razem znalazł się w rękach profesjonalistów, którzy (mimo że wcześniej nie chcieli robić mi złudzeń) uratowali mu życie. Psiak jest drugą dobę po operacji i już się uśmiecha.
            Wczoraj poszłam do tamtej lekarki, żeby jej o tym powiedzieć. Chciałam, żeby spojrzała mi w oczy, oczekiwałam słowa "przepraszam", żalu... Pani nie zarumieniła się, ani nie zmieszała. Twierdziła, że wszystko zrobiła dobrze, a co do ropnia to... przecież ja byłam przy zdejmowaniu szwów, więc mogłam zauważyć (!!!!), że krwiak zmienił się w ropień. Nie pytajcie mnie, jakie myśli przemknęły mi przez głowę, gdy to usłyszałam. Na szczęście udało mi się zapanować nad sobą. Odpowiedziałam, że to ona jest weterynarzem; ja znam się na swojej robocie, a ona powinna na swojej i to jej obowiązkiem było dostrzec, zdiagnozować, wyleczyć. Zasugerowałam więcej pokory i zmianę zawodu, zanim odbierze życie jakiejś żyjącej istocie.
            Niestety, już po fakcie, dowiedziałam się, że pani ma na swoim koncie dużo więcej spapranych operacji. Jak widać, nie wyciągnęła wniosków. Dalej pracuje jako weterynarz, cieszy się dobrym samopoczuciem i zdrowym snem.
            Ostrzegam przed gabinetem weterynaryjnym "Nasz Wet" na ul. Surowieckiego 4, w Warszawie. Jeśli nie chcecie, żeby ktoś skrzywdził Wasze zwierzę, omijajcie łukiem.
      • Gość: poszkodowana Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 10:28
        jesteś w błędzie gosciu!miesiąc temu napieraj zqmordował mi kota, gdyż nie
        poznał się, co mu dolega, ale swoją forsę - i to grubą - zainkasował! omijajcie
        go jak zarazę! Cham i dorobkiewicz!
      • aisak28 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 01.10.18, 02:53
        Nie polecam. Nastawieni na zysk ludzie którzy zwierzaka traktują przedmiotowo. Kłamstwem jest że udzielają pomocy zwierzęta całodobowo. Może rasowemu kotu czy psu tak ale już nie kotu bez rodowodu. Nie chcieli udzielić pomocy kotu który wwymagał pomocy po wypadku.polecam przychodnie psnkracy gdzie udzielono bez problemu pomocy mimo iż tego dnia nie pełnili dyżury nocnego. Do tego ludzie bardzo zaangażowani i kochający zwierzęta.
        • aisak28 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 01.10.18, 02:54
          Nie polecam przychodni napiętej i synowie
    • Gość: sp Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: 217.96.96.* 06.12.04, 10:59
      Niezły jest też dr Kowalczewski (nie pamiętam imienia). Ma lecznicę na
      Gołębiowie koło przychodni.
      Pozdrawiam
      • Gość: doktorek Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.12.04, 11:18
        Nadgrodkiewicz - róg Jasnej i Słowackiego. Moim zdaniem - najlepszy.
        • kj121 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 06.12.04, 11:30
          Doktorku,
          a jakie zwierzątko tam leczyłeś? bo czasem jest tak, że wet specjalizuje się w
          konkretnym gatunku (np gryzoniach)a powiedzmy o kotach wie dużo mniej...tak
          było w lecznicy koło Korei, o której pisałam, kota mi chcieli na pasztet
          przerobić:)teraz to śmieszne ale wtedy nie było,serio serio...
          POzdrawiam ciepło.
          • Gość: doktorek Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.12.04, 11:37
            Mojego kota też chcieli skrzywdzić na Wolności. I dowiedziałem się o lecznicy
            na Jasnej. Tylko tam teraz jeżdżę. Z kotem - żeby nie było wątpliwości.
      • Gość: gosia Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: 193.111.144.* 09.12.04, 14:36
        niestety nie zgadzam się doktor kowalczewski nie jest dobrym lekarzem. przez
        niego muiałam uśpic psa. to nie jest tylko moje zdanie!!!!!!
    • Gość: Maciej Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.udn.pl 06.12.04, 11:45
      Na przeciwko Korei jest dwie lecznice, którą masz na myśli, bo ja uważam, że dr
      Paweł Ostrach i Pani Ala są bardzo dobrzy. Leczę u nich swojego psa i jak dotąd
      nie narzekam, ani ja ani on.
      • Gość: doktorek Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.12.04, 11:49
        Ja mówiłem chyba o tej drugiej, bo żadnego z lekarzy, o których piszesz nie
        znam.
        • kj121 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 06.12.04, 15:03
          A może jakiś na Michałowie?albo w okolicach??please,odzywajcie się Radomianie
          kochani!!!to naprawdę ważne...
        • lisek33 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 06.12.04, 21:34
          Wszystkich których tu wymieniono znam .Są swietni ,ale takiego jak
          Nadgrodkiewiczjeszcze nie spotkałam.
      • Gość: Moj pies mowi... Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.12.04, 15:02
        Racja tez sie tam elcze i jest super...;)
        • Gość: gosia Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: 193.111.144.* 09.12.04, 14:38
          to może sie podzielicie dobrymi wiadomościami, a gdzie on przyjmuje?
    • lisek33 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 06.12.04, 21:32
      Posiadam od lat zwierzaki i czesto korzystam z pomocy weterynarzy .Najlepszy na
      jakiego trafiłam to p.Nadgrodkiewicz nr jego kom to 0601-280-500.
      Ma tak wspaniałe podejscie do zwierząt ,ze z przyjemnoscia czlowiek patrzy na
      jego prace i chyba trzeba żałowac ,ze takich specjalistów jak on jest tak mało.
      • Gość: doktorek Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.12.04, 22:14
        Czasem żałuję, że nie leczy ludzi...
        • Gość: Nika Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:25
          Ja też polecam Nadgrodkiewicza uratował mojego psiaka. Napieraj - być może
          sympatyczny i serdeczny człowiek, ale mojego psa (ważącego ok. 70 kg. bał się i
          nigdy dokładnie go nie zbadał np. gdy miał chorą łapę).Zabieg owszem
          przeprowadził, ale psa jeszcze uśpionego oddał mi do domu. Potem okazało się ,
          że zabieg nie był potrzebny, a żeby zdjąć szwy należy psa ponownie uśpić (sama
          je zdjęłam). Nadgrodkiewicz to lekarz z powołania, najpierw zaprzyjaźni się z
          pacjentem a potem zaczyna leczenie. Poza tym ma facet doswiadczenie i o dziwo
          np. tabletki na odrobaczywienie potrafi dobrać odpowiednie i operacji na stawy
          skokowe nie trzeba było przeprowadzać.
    • Gość: Zoja Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.radom.pilicka.pl 07.12.04, 08:03
      I ja polecam doktora Tomasza Nadgrodkiewicza. Moj pies jest pod jego stala
      opieka. To lekarz jakich malo nawet wsrod tych, ktorzy lecza ludzi. Ma serce,
      wspaniala umiejetnosc kontaktu z pacjentem, jest dobrym diagnostykiem.
      Wczesniej mialam suczke / odeszla w wieku 14 lat/ i wlasnie opiece dr
      Nadgrodkiewicza zawdzieczam, ze dozyla, mimo toczacej ja choroby, wieku
      emerytalnego.mam kilku znajomych, ktorym polecilam tego lekarza i nie zaluja.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Maja Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:50
        Polecam dr Nadgrodkiewicza- jest dobrym fachowcem i posaida duże doświadczenie.
        Powierzając więc zwierzaka pod jego opiekę, napewno oddasz go w odpowiednie
        ręce.Pozdro
    • Gość: zenon Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:58
      nie ma dobrych
    • kj121 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 09.12.04, 10:36
      Dzięki wszystkim za pomoc,mój kotek już lepiej się czuje,leki od dr Napieraja
      pomagają więc nie mogę na razie na niego narzekać,mam nadzieję,że wszystko
      będzie ok.
      pozdrawiam.
      • Gość: Artek Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.udn.pl 09.12.04, 17:56
        Na ul. Wolność są trzy lecznice. Dwie obok siebie. W jednej z nich kasują
        bezlitośnie. A rezultaty? Zero. Ja płaciłem mniej profesorowi w W-wie(byłem ze
        swoją dolegliwością).
        • Gość: ania Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.udn.pl 09.12.04, 19:34
          dr Ostrach i dr Ala Dębicka są naprawde świetni. można ich wezwać o każdej
          porze doby. choć oczywiście zawsze tak jest że jak komuś lekarz zwierzątko
          wyleczy to jest dobry, a jak się nie uda to już zły. Ja i moja kocica polecamy
          tych lekarzy:)
          • Gość: koooot kastracja! IP: 80.249.4.* 17.12.04, 09:10
            czy kastrowlaliscie swoje koty? kiedy najlepiej to zrobic, gdzie i za ile?
            niestety moj kochany siersciuch doigrał sie....
            • Gość: Klementynka Re: kastracja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 02:28
              Ja moje koty kastrowałam u wymienionego tu już doktora Napieraja. Za kocicę
              brał wtedy 120 zł, za kocura - 60 zł, ale to było jakiś czas temu, ceny mogły
              się zmienić. Wszystkie szybko doszły do siebie. Jeżeli Twój kot zaczął już
              znaczyć, to trzeba mu ciachnąć klejnoty jak najszybciej, bo jeżeli będziesz
              zwlekać zbyt długo, to nawet kastracja może nie pomóc.
              • Gość: Marcin Re: kastracja! IP: *.udn.pl 18.12.04, 10:12
                Widzę, że w całym tym wątku przewija się kilka tylko nazwisk. Nie zmienię tego -
                moje koty straciły szansę na przedłużanie rodu u dr Nadgrodkiewicza. Polecam
    • Gość: hej Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.12.04, 09:01
      Ostrach i Dębicka to bardzo dobrzy i sumienni weterynarze!! polecam!!
    • Gość: Cichy obserwator Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.20.udn.pl 18.12.04, 20:30
      Nie zanoś do tych konowałów żadnego zwierzęcia. Nawet najmniejszego. Lepiej
      przejedź się do Warszawy ze zwierzakiem. 100 km nie da się porównać z życiem
      zwierzaka.
      W Radomiu dwóch podjęło się leczyć kociaka - trzabyło zrobić EKG i Echo serca -
      z EKG wyszło utrwalone migotanie przedsionków (przynajmniej tak rozczytał) a
      echa nie zrobili bo nie mieli sprzętu ani pojęcia. Tak czy siak kociak dostał
      leki i przyjmował je regularnie przez 2 miesiące. Ale stan się pogarszał więc
      niewiele myśląc wybrałem się do Warszawy. Tam miał zrobione i ekg i echo i
      badanie krwi (co w Radomiu wszyscy mówili że kotu nie ma możliwości pobrania -
      "to jest niewykonalne"), z czego wyszło, że kot jest zupełnie zdrowy, a leki
      tylko zadziałały na jego serduszko i zwalniały akcję serca co mogło być
      tragiczne w skutkach. Kociak żyje do dziś :))
      A z kolei psa chcieli od razu uśpić, gdy zdiagnozowano epilepsję. A ja do
      Warszawy i pies żyje z padaczką już ponad 9 lat.
      Pozdrawiam Ciebie i Twojego Zwierzaka
    • Gość: Megan Re: dobry weterynarz POMOCY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:28
      Jak masz możliwość transportu to polecam weterynarza w Jedlni Letnisko Grzegorz
      Korczyński. Bardzo dobry weterynarz, z sercem do zwierząt, po prostu do rany
      przyłóż. W nocy o północy zawsze do pomocy. I naprawdę niedrogi. Po prostu
      świetny. Moja suczkę jak była w ciąży przeprowadził przez wszystko lepiej niż
      niejeden ginekolog kobitę i to za dosłownie psie pieniądze. Gorąco polecam.
      Podaję jego komórę 604332390 bo nie znam dokładnie ulicy jego gabinetu, jeżdże
      na "oko", ale to chyba ulica Słupicka, za torami.A w Radomiu polecam Napieraja,
      ale drożej kosztuje.
    • kj121 Re: dobry weterynarz POMOCY!! 06.01.05, 15:27
      Cześć,
      chciałam podziękować Wam za polecenie dra Nadgrodkiewicza,rzeczywiście jest
      niezły, przede wszystkim stara się leczyć tak, by zwierzę unikało
      niepotrzebnego stresu, często niestandardowo (np metody "domowe" zamiast
      zastrzyków).Okazało się, że u mojego kota jest jakiś przewlekły stan zapalny, z
      którym-z przykrością stwierdzam-nie mógł poradzić sobie dr Napieraj,teraz, gdy
      kot jest pod opieką Nadgrodkiewicza myślę, że będzie dobrze bo on ma w dodatku
      dużo optymizmu:)
      dzięki jeszcze raz!
    • dajankowicz Re: dobry weterynarz POMOCY!! 07.09.18, 09:17
      No tak, zawód lekarza weterynarii to jeden z tych zawodów, do których trzeba mieć powołanie. Odpowiednie podejscie do zwierzat ulatwia wykonywanie codziennych obowiazkow. Osobiscie podziwiam ludzi, ktorzy wybieraja ten kierunek zawodowy. Studia to prawie 6 lat nauki, potem staz i ciagla koniecznosc dokształcania się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka