Dodaj do ulubionych

Złowiłam pstraga!!!

IP: 217.153.15.* 13.05.02, 14:43
Był taki wątek: gdzie zaprosić znajomych?
Zdecydowanie polecam "Kaskadę"!!! W kierunku Łodzi, po przeciwnej stronie
więzienia...
Na dzień dobry, w uroczym stawiku z tytułową kaskadą, pozwolono mi złowić
pstrąga, którego po wypatroszeniu podano z frytkami i surówką. Smakowało
wybornie :) (mniam, mniam)
Wystrój knajpki ma swój klimat, jednak przy słonecznym niebie zdecydowanie
proponuję wyjść na powietrze i rozłożyć się na zielonej trawce :)
To było naprawdę miłe, sobotnie popołudnie...

PS. :) - to dla sympatycznego kolegi, który mnie tam zabrał.
Obserwuj wątek
    • Gość: GammaRay Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.chemia.pk.edu.pl 13.05.02, 14:48
      Byłem kiedys w tego rodzaju knajpie na podkarpaciu (okolice Folusza). Tez złowiłem pstrąga :-)
      • millenik1 Re: Złowiłam pstraga!!! 18.05.02, 09:44
        zapraszamy czesciej w okolice folusza...
    • sylvio Re: Złowiłam pstraga!!! 13.05.02, 16:08
      Nitka gratuluję!!! Ja nigdy żadnej ryby nie złowiłem.Inna rzecz, że nigdy nie
      próbowałem.
    • Gość: neo Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.rado.gazeta.pl 13.05.02, 16:18
      A ja złowiłem łososia. W sklepie. Upiekłem go w piekarniku z masełkiem i ziołami. Do tego były
      pieczone w łupinach ziemniaczki a do nich sosik śmietanowy z czosneczkiem. zapiliśmy to różowym
      Suter Home. Mniammmmmmmm
      • dely Re: Złowiłam pstraga!!! 13.05.02, 16:19
        Przestan ! Opowiadasz o takich rzeczach a ja obiad mam dopiero za kilka chwil.
        Chyba przestane zagladac na forum przed posilkiem ;))))

Pozdrawiam

dely
        • Gość: neo Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.rado.gazeta.pl 13.05.02, 16:21
          Ja tak właśnie z głodu.........
          • dely Re: Złowiłam pstraga!!! 13.05.02, 16:30
            a to przepraszam :]
      • oscar4 Re: Złowiłam pstraga!!! 14.05.02, 10:06
        Gość portalu: neo napisał(a):

> A ja złowiłem łososia. W sklepie. Upiekłem go w piekarniku z masełkiem i ziołam
        > i. Do tego były
        > pieczone w łupinach ziemniaczki a do nich sosik śmietanowy z czosneczkiem. zapi
        > liśmy to różowym
        > Suter Home. Mniammmmmmmm

Ja osobiście nie lubie win kalifornijskich. Następnym razem spróbuj dobrać coś
        włoskiego lub hiszpańskiego polecam Rioja lub Chianti
        Polecam i pozdrawiam
        • Gość: neo Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.rado.gazeta.pl 14.05.02, 10:13
          Cóż... wina europejskie (francuskie, włoskie, hiszpańskie) już mi się nieco... opiły. Teraz podróżuję po
          winnicach kalifornijskich, chilijskich, południowoafrykańskich. Nie chcę przez to powiedzieć, że wina
          bordoskie czy toskańskie straciły swój urok. Broń Boże. Ale w kuchni tak jak w łóżku - nie można wciąż
          tak samo. ;)))
          • oscar4 Re: Złowiłam pstraga!!! 15.05.02, 08:11
            Gość portalu: neo napisał(a):

> Cóż... wina europejskie (francuskie, włoskie, hiszpańskie) już mi się nieco...
            > opiły. Teraz podróżuję po
            > winnicach kalifornijskich, chilijskich, południowoafrykańskich. Nie chcę przez
            > to powiedzieć, że wina
            > bordoskie czy toskańskie straciły swój urok. Broń Boże. Ale w kuchni tak jak w
            > łóżku - nie można wciąż
            > tak samo. ;)))

Chilijskie, południowoafrykańskie owszem też bardzo mi pasują ale ostatnio
            odkryłem meksykańskie a żeby było śmiesznie odkryłem to wino w Irlandii w
            meksykańskiej knajpce :) udało mi się nawet kupić Lacetto w Warszawie w
            niewielkim sklepie na Mokotowie. Polecam naprawdę warto spróbować.
            Pozdrawiam

• Gość: pinkey Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 13.05.02, 23:47
      Dziękuję za :) A knajpka rzeczywiście ma swój klimat - szczególnie w słoneczny
      dzień :) Pa, pa.
      • Gość: prima Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.citicorp.com 14.05.02, 11:31
        potwierdzam:)))
        • Gość: NITKA Re: Złowiłam pstraga!!! IP: 217.153.15.* 14.05.02, 12:46
          Gość portalu: prima napisał(a):

> potwierdzam:)))

?????????????????????????????
          • Gość: prima Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.citicorp.com 14.05.02, 12:57
            > ?????????????????????????????

nie wcinam sie we wspolnie spedzone popoludnia tylko potwierdzam ze klimat jest
            fajny...

• Gość: NITKA Re: Złowiłam pstraga!!! IP: 217.153.15.* 14.05.02, 13:04
              :)))
              • Gość: pinkey potwierdzam (?) ! :) IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 15.05.02, 00:47
                No!!! Bez kłótni mi tu!!! Hi, hi... :)
    • Gość: GammaRay Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.chemia.pk.edu.pl 15.05.02, 09:29
      A ja dzisiaj sieknę steka z Rekina :-)
      • Gość: Robo Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.js.dial-in.ats.pl 15.05.02, 09:32
        A moze ktoś wie ile kosztuje tam ta rybka???
        Na podkarpaciu cena pstraga to 8 zł
        • Gość: GammaRay Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.chemia.pk.edu.pl 15.05.02, 09:33
          Gość portalu: Robo napisał(a):

> A moze ktoś wie ile kosztuje tam ta rybka???
          > Na podkarpaciu cena pstraga to 8 zł

U ribaka czy w sklepie ?
          • Gość: Robo Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.js.dial-in.ats.pl 15.05.02, 09:36
            Gość portalu: GammaRay napisał(a):

> Gość portalu: Robo napisał(a):
            >
            > > A moze ktoś wie ile kosztuje tam ta rybka???
            > > Na podkarpaciu cena pstraga to 8 zł
            >
            > U ribaka czy w sklepie ?

Oczywiście w Kaskadzie
            • Gość: prima Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.citicorp.com 15.05.02, 13:20
              4 zlocisze za 10 deko zgrillowanej rybki, czyli srednio gdy rybka wazy 30 razem
              12 zlociszy...
              • Gość: Robo Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.js.dial-in.ats.pl 15.05.02, 14:16
                Gość portalu: prima napisał(a):

> 4 zlocisze za 10 deko zgrillowanej rybki, czyli srednio gdy rybka wazy 30 razem
                >
                > 12 zlociszy...

dzieki
      • Gość: NITKA Re: Złowiłam pstraga!!! IP: 217.153.15.* 15.05.02, 09:32
        Dasz rade? :)
        • Gość: GammaRay Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.chemia.pk.edu.pl 15.05.02, 09:38
          Gość portalu: NITKA napisał(a):

> Dasz rade? :)

rekin jest juz usieczony, a stek zostal zakupiony w Geancie punktualnie rano w dniu dzisiejszym ;-)
          trza go tylko przyrzadzic, ale co to dla chemika ;-))
          • Gość: GammaRay Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.chemia.pk.edu.pl 17.05.02, 15:50
            rekin byl jak very cholera albo jeszcze bardziej debesciacki ... Polecam.
            • Gość: NITKA Re: Złowiłam pstraga!!! IP: 217.153.15.* 17.05.02, 16:06
              Z tym rekinem to ja raczej bym sobie nie poradziła, ale jutro koło południa
              wskakuje na rowerek i pedałuję na piwko do Kaskady :)
              • Gość: jdk Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 10:19

> Z tym rekinem to ja raczej bym sobie nie poradziła, ale jutro koło południa
                > wskakuje na rowerek i pedałuję na piwko do Kaskady :)

Hmmm! Pogoda dzis zapowiada sie super!

Ale rozumiem, ze tym rowerkiem to bedziesz pedalowac oczywiscie na piffko
                bezalkoholowe? :)))

No chyba ze w drodze powrotnej rowerek bedzie grzecznie prowadzony obok :)
              • Gość: jdk Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 17:49

> Z tym rekinem to ja raczej bym sobie nie poradziła, ale jutro koło południa
                > wskakuje na rowerek i pedałuję na piwko do Kaskady :)

Hej! I jak, dotarlas w sobote do Kaskady? Ja sobie tez zajrzalem - nie powiem,
                wyglada fajnie. Niestety bylo jeszcze zamkniete (otwieraja o 16:00), ale kiedys
                trzeba sie koniecznie wybrac wieczorkiem.

• Gość: GammaRay Re: Złowiłam pstraga!!! IP: *.pk.edu.pl 19.05.02, 22:39
      Co nowego w temacie pstrągowym ?
      A może przerzucimy sie na śledzika (tego co lubi pływać) ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka