Dodaj do ulubionych

Mazowsze tak ale bez Radomia.

03.01.05, 07:34
Po zmianie ramówki w TVP3 „Telewizyjny Kurier Mazowsza” emitowany jest o
godzinie 18.00 w paśmie TVP2 w którym to od wszech czasów mamy
krakowską „Kronikę”. Tym sposobem zostaliśmy dość sprytnie pozbawieni
programu lokalnego z Mazowsza. Ostatnio też wypowiadała się jakaś osoba z TVP
w Kielcach aby udostępnić ich programowi lokalnemu nadajnik koło Przysuchy w
celu „przejęcia” swoim programem dawnego radomskiego.

Może ktoś w końcu zajmie się „ulokowaniem” Radomia w odpowiednim województwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: egon76 Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. IP: *.durrpol.com.pl 03.01.05, 07:58
      A moze by tak w Radomiu utworzyc lokalny oddzial TVP? I w porze kuriera nadawac
      lokalne wiadomosci z obszaru Radomia i bylego województwa? Zasadniczo dla mnie
      jako Radomianina wydarzenia w Krakowie, a tym bardzie w Kielcach maja
      drugorzędne znaczenie. Pozdrawiam
      • isoxazolidine Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. 03.01.05, 08:04

a na poczatek choc redakcje z 2-3 dziennikazami i kamera. kiedys byl na TVP3 'kurier radomski' a potem go zlikwidowano nie wiadomo dlaczego:-(
        • drrad Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. 03.01.05, 08:27
          "Kurier radomski" WOT czy jak kto woli TVP3 Warszawa zamieniła na "Kurier
          mazowsza".
          Link do zasięgu TVP3
          ww2.tvp.pl/tvppl/1355,2004021280401.strona
          z którego wynika, że Radom powinien mieć program z Warszawy a nie z Krakowa.
    • Gość: szybka osa Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. IP: *.infoplus.com.pl 04.01.05, 08:47
      A może by tak spróbować szczęścia w podkarpackim? :)
      • Gość: Tu i teraz Mazowsze to nie Radom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:57
        A od kiedy radom to Mazowsze?
        • Gość: szybka osa Re: Mazowsze to nie Radom. IP: *.infoplus.com.pl 04.01.05, 09:33
          A od kiedy Warszawa?
          • Gość: Tu i teraz Re: Mazowsze to nie Radom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:54
            W radomiu wszyscy mają problem, jak nie z łapówkami to z geografią lub z
            fantazją. Warszawa była, jest i będzie miastem stołecznym, czy to się wam
            podoba, czy nie....Odsyłam więc do atlasu geograficznego.....
            • Gość: JFK Re: Mazowsze to nie Radom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:30
              A ja tu i teraz odsyłam do słownika ortograficznego i książek od historii,
              ponieważ piszemy Radom - jeśli już chcesz okazać swoją dezaprobatę w stosunku
              do mijesca, proponuję "radom" bo twój "radom" to nie wiadomo, co znaczy...A
              jeśli chodzi o stołeczność W-wy, czy także muszę pisać, dlaczego się mylisz?
            • Gość: mir Re: Mazowsze to nie Radom. IP: *.visp.energis.pl 20.01.05, 03:59
              A inni mieli problem z nauką odsyłam do historii i atlasu historycznego, a
              Warszawa nie zawsze była miastem stołecznym - czy ci się to podoba czy też nie!
    • Gość: zartie Wczoraj Kielce wtryniły się ze swoim programem !!! IP: *.55.udn.pl 04.01.05, 18:11
      Zacząłem wczoraj na Dwójce oglądać Kurier - akurat leciał materiał o pożarze w
      kościele garnizonowym, a tu nagle myk - i dalszy ciąg to jakiś wypadek pod
      Jędrzejowem. Może Kielce by przestały uszczęśliwiać nas swoim programem? A może
      cały Radom powinien przestać płacić abonament, wtedy by ktoś dostrzegł, że
      wypadek pod Jędrzejowem interesuje mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg?
      • drrad Re: Wczoraj Kielce wtryniły się ze swoim programe 05.01.05, 08:00
        Witam,

w poniedziałek napisałem oficjalne pismo do TVP3 Warszawa z opisem problemu.
        Wieczorem uszczęśliwili nas programem TVP3 Kielce. Od wtorku jest już to co
        powinno być, czyli TVP3 Warszawa.
        • Gość: drs Re: Wczoraj Kielce wtryniły się ze swoim programe IP: 212.182.117.* 05.01.05, 11:44
          Ludzie co tak nerwowo.Ruszył nowy Osrodek TVP3Kielce i mogą być chwilowe
          zawirowania techniczne,nikt nie chce na siłę Was uszczęśliwiać kielecką
          telewizją.Poza tym chyba Was zżera zazdrość ,że sami nie macie.
          • Gość: gladiatorek Re: Wczoraj Kielce wtryniły się ze swoim programe IP: *.prawo.uni.wroc.pl 05.01.05, 11:56
            A co powiecie na to ,że na Jedynce w głównych Wiadomościach pokazywali wypadek
            marokańskiego autokaru w Hiszpanii-zginęły 4 osoby,zaden Polak. I jak to się ma
            do wypadku pod Jędrzejowem???? Przecież Jędrzejów i Radom łączy ta sama E7? Ale
            zawiść. To może poproście żeby Warszawa zalałą Radom swoimi dziennikami,bo tak
            się składa,że Słowo Ludu i Echo Dnia to także media (o zgrozo!!)kieleckie.
            O ile dobrze pamietam to Radio Radom tez powstawało dzięki uprzejmości Radia
            Kielce. To po co tak plujecie na Nas?
            Pozdrawiam i zycze radosnej twórczości....:)
            • Gość: isoxazolidine Re: Wczoraj Kielce wtryniły się ze swoim programe IP: *.chemia.pk.edu.pl 05.01.05, 14:44
              no z tą 'uprzejmością' to przesadziłeś. nie było ŻADNEJ pomocy. chyba że liczyć nalot agencji radiokomunikacji na starcie rozgłośni inspirowany 'uprzejmym donosem' .....
    • Gość: drs Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. IP: *.devs.futuro.pl 05.01.05, 15:24
      Może wyjasnię,nie chodzi o przejęcie nadajnika w Przysusze/lubOpocznie/,tylko
      przeniesienie z tamtąd kanału 30 na Święty Krzyż dla objęcia całym zasiegiem
      woj.Święotokrzyskiego,w zamian za kanał mniejszej mocy dla terenów zachodnich
      pld.Mazowsza ,a to nie to samo.Inaczej po prostu OTV Kielce bedzie mieć tylko
      zasięg wokół Kielc,a dlaczego pozbawiać 1mln mieszkańców odbioru własnej TV?.
      Kanał 30 jest praktycznie jedynym optymalnym kanałem dla regionu
      Święokrzyskiego póki nie wejdzie telewizja cyfrowa.
      • isoxazolidine Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. 05.01.05, 15:29
        jesli oddanie kanalu 30 dla TV Kielce nie bedzie oznaczac utraty TVP2 w powiatach zachodnich ziemi radomskiej (wspomniane przekazanie kanalu mniejszej mocy) to przeciwko takiemu rozwiazaniu nic nie mam.
        • Gość: gladiatorek Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. IP: *.prawo.uni.wroc.pl 06.01.05, 10:19
          A czy Radio radom nie powstało z filii Radia Kielce? Bo coś mi sie zdaje ,że
          tak."Uprzejmość" to eufemistyczne okreslenie przekształcenia z filii.Tą
          "uprzejmość" bierz z jajem.A co do donosu....to jeśli to prawda to tu Kielce
          pokazały że były tak samo dziecinne jak Radom. Akurat to minus dla
          Kielc,niestety nie jedyny.Przeciez taka "pomoc" jest chora...
          Pozdrawiam....
          • isoxazolidine Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. 06.01.05, 15:37
            OJ nie.
            Radio Radom od poczatku było rozgłośni samoorządowa - nie publiczna. Przez dwa lata istniały obok siebie (dosłownie w jednym budynku - stad moze pogłoski o przekształceniu filii...) te rozgłosnie. Potem kiedy okazalo sie ze radomianie sluchaja radomskiego radia bo juz maja wybór, redakcje RK najpierw okrojono i przeniesiono w sasiedztwo katedry a potem zlikwidowano.
            • Gość: gladiatorek Re: Mazowsze tak ale bez Radomia. IP: 80.48.119.* 06.01.05, 21:50
              To w kielcasch słyszałem od kolegi radiowca inna wersje zdarzeń:) Ale nie
              sprzeczam się .Może być 1:0 dla Ciebie.-przeżyję...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka