Dodaj do ulubionych

Pozew przeciw szpitalowi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 00:05
Po pierwszej operacji kręgosłupa otrzymałam rentę (schorzenie podstawowe).
Następnie, lekarz orzecznik (psychiatra) uzdrowił mnie, chociaż wyniki badań
potwierdzały pogorszenie stanu zdrowia.
Sprawa trwała dwa lata. W tym czasie przeszłam kolejną operację kręgosłupa.
Sprawę przegrałam w sądzie, ponieważ zdaniem biegłych byłam i jestem zdrowa.
Z decyzji sądu wynika jednoznacznie, że lekarze leczący mnie byli w błędzie i
bez potrzeby byłam operowana.
Ja wiem, że dzięki nim mogę chodzić, co przed operacją było niemożliwe.
Bardzo boli mnie to, że ciężko pracującym lekarzom zarzuca się brak
kompetencji a mnie nieuczciwość i kłamstwo.
Mam ogromny szacunek dla leczących mnie lekarzy, ale czy w takiej sytuacji
nie powinnam złożyć przeciwko nim pozwu do sądu.
Ciekawa jestem komu sąd da wiarę.
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjentka Re: Pozew przeciw szpitalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 10:35
      Odezwijcie się!!!!!
    • Gość: temida Re: Pozew przeciw szpitalowi IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 11:45
      Powinnaś złożyć apelację i bardzo dobrze się do niej przygotować. Powołać na
      świadków lekarzy operujących Cię, jak również innych, którzy schorzenie wykryli.
      Tzw. biegli już nie raz skompromitowali swoją instytucję a lekarze orzecznicy
      działają na polecenie i w interesie li tylko tego, który płaci czyli ZUSu. Oni
      są jak, przepraszam za określenie, prostytutki, które można kupić. Kto płaci
      ten wymaga i ma to co chce. Jeżeli jednak sąd uzna, że choroby nie było, poproś
      o szczegółowe uzasadnienie wyroku po to, aby na podstawie tego założyć sprawę z
      powództwa cywilnego przeciwko szpitalowi, w którym byłaś operowana (jest to o
      tyle istotne, że nie składasz pozwu przeciwko osobom, które szanujesz a
      instytucji, ktora nie dopełniła należytej troski o pacjenta).
      • Gość: zusik Re: Pozew przeciw szpitalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:50
        głupie 5 stów i orzeczenie jakie chcesz. Do takich papierow zabrakło ci tylko
        tego jednego załącznika.
        • Gość: pacjentka Re: Pozew przeciw szpitalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:52
          zusik - dzisiaj wiem, że oto chodziło, ale wtedy naiwnie sądziłam, że ten
          załącznik obowiązuje tylko zdrowych.
      • Gość: pacjentka Re: Pozew przeciw szpitalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:49
        Do szpitala na pierwszą operacje przyjmował mnie lekarz, który później był
        biegłym w sądzie.
        Apelacja jest już w Lublinie.
        O powołaniu swiadków nie pomyślałam, ale może to i lepiej.
        Przecież oni są bardzo potrzebni w szpitalu.

• Gość: Roda Re: Pozew przeciw szpitalowi IP: *.udn.pl 11.01.05, 19:05
          nie pierwszy i nie ostatni to pozew, który należałoby złożyć przeciwko
          radomskim szpitalom. Po krwotoku wewnętrznym odmówiono mi przetoczenia krwi,
          ponieważ hemoglobiny było 8,2 ( wg radomskiego laboratorium, wg warszawskiego
          7,8) a w Radomiu przetaczają jak jest poniżej 7. W Warszawie dowiedziałam się,
          ze prokurator za to grozi. Zarządzenie ogólnopolskie brzmi poniżej 8,4
          hemoglobiny obowiązkowe przetoczenie krwi. Każdy krwotok jest zagrożeniem
          życia. W Radomiu macie "nadzieję" żyć dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka