Gość: wstyd IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 12.06.02, 21:10 .......wstyd mi za tych z RADOMIA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GammaRay Re: WSTYD MI........ IP: *.pk.edu.pl 12.06.02, 22:12 znowu ten sam deftysta .... stary, to zaczyna byc nudne - zmien płytę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: WSTYD MI........ IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 13.06.02, 09:32 > znowu ten sam deftysta .... > stary, to zaczyna byc nudne - zmien płytę to nie defetyzm, to rzeczywistość której nie potraficie dostrzec (lub nie chcecie)... Stąd ten wstyd, szkoda tylko że nalepka RADOM (a co się z tym wiąże postawa "prawdziweego warchoła") towarzyszy wam również poza tą mieściną. Ktoś może wystosował już postulat utoworzenia czegoś na wzór getta z zakazem jego opuszczania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUSTRO Re: WSTYD MI........ IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 10:12 I skad piszesz czlowieku z takiego zadupia, czym twoje miasto wslawilo sie? jeszcze pewnie na sluzbowym komputerze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: WSTYD MI........ IP: *.4it.net.pl 13.06.02, 10:26 "wstyd" głupio zaczął(ęła). Taki wątek prowokuje tylko pyskówkę a niczego sensownego nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: JESTEM DUMNY... IP: *.internet.radom.pl 13.06.02, 11:14 .. że stąd pochodzę i muszę "wstyd" Tobie powidzieć, że nie musisz się za mnie wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub. Re: JESTEM DUMNY... IP: 212.244.146.* 13.06.02, 13:09 Zastanawiam się,jak dalece można zdrowy rozsądek zmienić w obłąkanie,manię prześladowczą lub fanatyzm ? Przecież to miasto nie jest tego warte.Zostawiłbym w Radomiu wszystkich jego miłośników,a z boku patrzyłbym,co z tej miłości wyniknie dobrego.Boję się,że bardzo szybko schowana zostałaby duma,a pozostała proza życia - brud,smród i ubóstwo,puste garnki,rozkradane zakłady pracy i bida z nędzą. To zresztą nie tak odległa przyszłość tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: JESTEM DUMNY... IP: 217.96.36.* 13.06.02, 13:34 Czerwoni niech się wstydzą za swoje kłamstwa.Wróćcie do starych gazet i poczytajcie co obiecywali przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wstyd Re: JESTEM DUMNY...(i żałosny w swej dumie) IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 13.06.02, 14:16 > Zastanawiam się,jak dalece można zdrowy rozsądek zmienić w obłąkanie,manię > prześladowczą lub fanatyzm ? > Przecież to miasto nie jest tego warte.Zostawiłbym w Radomiu wszystkich jego > miłośników,a z boku patrzyłbym,co z tej miłości wyniknie dobrego.Boję się,że > bardzo szybko schowana zostałaby duma,a pozostała proza życia - brud,smród i > ubóstwo,puste garnki,rozkradane zakłady pracy i bida z nędzą. > To zresztą nie tak odległa przyszłość tego miasta. Przegladając radomskie forum należy podkreslić , że powyższa wypowiedź to w zasadzie jeden z nielicznych (o ile poza moim nie jedyny) głosów trzeżwo, racjonalnie oceniających to co dzieje się w tym mieście. Wszystkich tych, których rozpiera duma, że w metryce mają zapisane miejce urodzenia wskazujące na zlepione z wiosek miasto informuję, że aby się z czegoś chełpis ("jestem dumny") należy miec ku temu istotne powody - chyba że za takie uważacie przede wszystkim dominujące negatywy a więc: - bandytyzm witający nas na każdym kroku a co się z tym wiąże wieczne poczucie zagrożenia paralizujące rozkwit (chociaz w przypadku tego miasta jest to pojecie nadwyraz abstrakcyjne) "metropolii" (czyz nie za taka uważaja ja tutejsi entuzjaści?) - ludzkie postawy - wyjątkowo rzadko spotyka sie ludzi sympatycznych, uczynnych, nie przejawiających cienia obojętności a nawet chamastwa oraz agresji. Czyżby zostało to nadane radomianom wraz z prawami miejskimi? Osobiście (pogląd ten nie zostaje jednak osamotniony) odnosze takie wrażenie - wszechogarniająca mieszkanców głupota - od rzucania się w nie tak odległych czasach po wiaderka w suermarkciecie marki BILLA (wybaczcie ale w żadnym innym miescie nie widziałem takiego oblęzenia za tandetnymi wiadrami czy tez "gadżetami" w postaci kiczowatych czapek w kolejnym "HIPER-") poprzez codzienne scenki sytuacyjne pojawiające sie w wielu sferach życia szarych obywateli grodu Radom (czy ktos widział w innym miescie tak zapełnione wszystkie autobusy w którym gowna atrakcją są panowie dresiarze okradający kogo tylko sie da i z czegosie da na oczach innych, nie reagujących pasazerów? Lub tez spotykał sie na taka skalę z tak niesamowicie wielką liczbą knajp w mieście które serwują przede wszystkim rozrywkę w postaci kilku nabuzowanych dresów? itd, itd, itd) kończąc na irracjonalnych decyzjach włodarzy miasta - donoszenie uczniów na swoich kolegów, propagandowe medialne akcje mające na celu poprawę jakości życia a sprowadzające się wyłącznie do jej destabilizacji w stopniu wielkim. Czy możecie odeprzeć chociaż te, przytoczone powyżej argumenty dla ktorych wstydzę się "za tych z Radomia"? Tylko proszę - nie uzywajcie reotyrki "czerwonych" bo w tym celowali juz wasi tatusiowie, którzy teraz z nieukrywana checią powróciliby do tych "czerwonych" czasów. Po czym pójrzcie na siebie z innej perspektywy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: ten i ów chorobliwie bredzi (niestety) IP: *.chemia.pk.edu.pl 13.06.02, 15:42 zlepione z wiosek miasto ???? cos ci sie stary pokreciło. radom od momentu uzyskania praw miejskich byl zawsze JEDNYM i JEDNOLITYM organizmem miejskim. w odroznieniu od np warszawy sklejanej na przestrzeni wielu dziesiatek lat z jurydycznych wiosek (piszac to nie zamierzam wcale zarzucac niczego warszawiakom). W dodatku jest jednym ze STARSZYCH miast w polsce. W najblizszej okolicy (tj. w promieniu jakichs 150km starszy jest tylko Skaryszew, w w skali kraju moze 20-30 innych miejscowosci. Do innych historii sie nie odniose bo nie ma do czego. ten jeden temat wynika z kompletnej niewiedzy i braku sladów chociazby orientacji w historii. Zatem osoba nie posiadajaca elementarnych podstaw nie moze sformulowac normalnej syntezy dot .diagnozy stanu obecnego. Panom Jakubowi i temu któremu tak wstyd polecam wycieczke (na poczatek) do biblioteki. dodam na zakonczenie, ze od tego momentu na chorobliwe majaki kompletnych dyletantow w rodzaju kubusia odpowiedal nie bede - szkoda placów i klawiatury. pozdrawiam tych którzy nie bredzą (niezaleznie od tego czy podoba im sie radom czy nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wstyd Re: konkluzja IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 13.06.02, 19:04 coż, czy można było sie spodizeważ innej odpowiedzi? Z cała pewnościa nie po zacoetrzewionym w swych pogladach osobniku ktory wykluł się w zagrzybionym radomskim szpitalu... Trwanie w przekonaniu o potedze Radomia przejawia sie w takich wlasnie opiniach. Oczywiście najwygodniej jest posiłkowac sie nadaniem praw miejskich - z tym że zauwaz iż takie prawa zostały przydzielane (jak sam trafnie dostrzegłes) niewiele liczącym sie w obecnych realiach zepchnietych do ragni prowincji miastom (czesto kikutysiecznym). Radom predestynował do miasta wojewódzkiego stad też zaistniała potrzeba doklejenia okolicznych wiosek gdzie do dzis dnia kury i krowki to głowny element życia codzinnego gospodarzy na tych terenach. A reszta to bloki spośród których wyzieraja smrody garbarni. Prawda boli a raczej śmierdzi i kole w oczy. Tylko nie tych co widzą potęgę tego koszmarnego w egyzstowaniu miasteczka w "politechnice" i ulicy, ktora powinna byc przemianowana na ul.Dresa. Wstyd mi za was, wsytd. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvio Re: konkluzja 13.06.02, 19:51 Wstyd szkoda mi Cię biedaku. Być tak zakompleksionym to musi być straszne. Tylko się nie powieś. Powiedz jak Ci pomóc. Gdzie Cię szukać. PS. Wiele twych obserwacji z Radomia jest trafnych. Tyle że podobnie jest w wielu innych meistach. A wierzaj mi zwiedziłem ich trochę, w wielu pomieszkiwałem. Radom nie jest inny - ot średnia krajowa. Tylko jego mieszkańcy lubią się pogrążać tak jak Ty. Gdzie indziej potrafią zachwalać nawet największą chałę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: konkluzja IP: *.internet.radom.pl 14.06.02, 09:51 Gość portalu: Wstyd napisał(a): > coż, czy można było sie spodizeważ innej odpowiedzi? > Z cała pewnościa nie po zacoetrzewionym w swych pogladach osobniku ktory wykluł > się w zagrzybionym radomskim szpitalu... > Trwanie w przekonaniu o potedze Radomia przejawia sie w takich wlasnie opiniach > Oczywiście najwygodniej jest posiłkowac sie nadaniem praw miejskich - z tym że > zauwaz iż takie prawa zostały przydzielane (jak sam trafnie dostrzegłes) niewie > le > liczącym sie w obecnych realiach zepchnietych do ragni prowincji miastom (czest > o > kikutysiecznym). > Radom predestynował do miasta wojewódzkiego stad też zaistniała potrzeba > doklejenia okolicznych wiosek gdzie do dzis dnia kury i krowki to głowny elemen > t > życia codzinnego gospodarzy na tych terenach. > A reszta to bloki spośród których wyzieraja smrody garbarni. > Prawda boli a raczej śmierdzi i kole w oczy. > Tylko nie tych co widzą potęgę tego koszmarnego w egyzstowaniu miasteczka > w "politechnice" i ulicy, ktora powinna byc przemianowana na ul.Dresa. > > Wstyd mi za was, wsytd. Zmień psychiatrę, bo ten Cię oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karols Re: WSTYD MI........ IP: *.radom.pilickanet.pl 14.06.02, 08:24 A ja tam nie mam powodu zeby sie wstydzic tego ze jestem z Radomia.. To moje miasto i kocham je.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WSTYD MI........ IP: 194.181.0.* 14.06.02, 10:33 Mnie najbardziej irytuje w moim mieście to, że ludzie są głusi na opinie i krytkę. To jest największy przejaw głupoty i powód do wstydu. Nie wyciągamy żadnych wniosków i nauk z sygnałów jakie wysyła nam otoczenie. "Fix" czy każdy inny piszący niepochlebnie o Radomiu robi nam przysługę, tylko nie potrafimy z niej skorzystać. Praca nad wizerunkiem miasta jest równie ważna, jak sprawy ekonomiczne. Może nawet ważniejsza, bo odstrasza inwestorów. Czy nikt tego nie widzi? Krzyki i obrażanie się nic nie pomoże. Dlatego zamiast radzić komuś wizytę u psychiatry, lepiej się zastanowić jak wybić mu argumenty z rąk. Pozdrawiam wszystkich Radomian. Zwłaszcza tych myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: WSTYD MI........ IP: *.ibles.waw.pl 14.06.02, 11:14 Ja myślę, że wstyd , to przede wszystkim kraść itp., a z innymi sprawami trzeba sobie jeakoś konstruktywnie poradzić Radom jest wyjątkowy w naszych oczach - tych , którzyśmy się w nim urodzili i wychowali jako kraj lat dziecinnych. Sam w sobie nie jest wyjątkowy, ale nie jest też wyjątkowo zły i myślę, że jest od czego zacząć pozytywne myślenie o nim Wstydzie polub siebie, a wszystko będzie dobrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wtsyd Re: WSTYD MI........ IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 14.06.02, 11:16 > Mnie najbardziej irytuje w moim mieście to, że ludzie są głusi na opinie i > krytkę. To jest największy przejaw głupoty i powód do wstydu. Nie wyciągamy > żadnych wniosków i nauk z sygnałów jakie wysyła nam otoczenie. "Fix" czy każdy > inny piszący niepochlebnie o Radomiu robi nam przysługę, tylko nie potrafimy z > niej skorzystać. Praca nad wizerunkiem miasta jest równie ważna, jak sprawy > ekonomiczne. Może nawet ważniejsza, bo odstrasza inwestorów. Czy nikt tego nie > widzi? Krzyki i obrażanie się nic nie pomoże. Dlatego zamiast radzić komuś > wizytę u psychiatry, lepiej się zastanowić jak wybić mu argumenty z rąk. Niesamowite, kolejny głos trzeżwo myslącego człowieka. Gratuluje, oby takich więcej to kto wie - moze minie kilka(set?) lat a od Radomia odklei sie metka miasta które chyli sie ku upadkowi lub tarza sie juz po dnie marazmu spoleczno-gospodarczego... Rada na początek ode mnie: nie podnoście swoich podbródków wyżej od nosa tylko rozejrzyjcie sie na otaczające was zjawiska i starajcie się niwelowac negatywy. A tych jest sporo i niestety częstokroć przewyższają wspomnianą przez kogoś średnią krajową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: WSTYD MI........ IP: *.4it.net.pl 14.06.02, 14:53 Więc czas na podsumowanie głosów: NIEWAŻNE, CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE, ZOBACZ, CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA1 Odpowiedz Link Zgłoś