Gość: emilciach IP: *.radom.pilickanet.pl 13.06.05, 13:59 Mam pytanie,czy opłata za abonament radiowo telewizyjny jest obowiązkowa,czy to tylko moja dobra wola,że chcę pomagać naszym "artystom"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: onetka Re: abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:05 Wydaje mi się, że to obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eastsidekilla_ Re: abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:15 poprostu najlepiej jest nie rejestrowac wcale odbiornika a co za tym idzie: ni płacic wcale, oczywiscie mogą kontrolować itp., np lepiej nie wpuszczac wcale listonosza do domu pod zadnym pozorem albo nie mowic nikomu ze mamy telewizor i powinno byc spox :D abonament to podatek płacony poto zeby telewizja nie musiała nas gnębić w swoim programie reklamami, np dzieki temu nie ma reklam między Wiadomosciami a pogodą. Jesli nie płacisz jestes ignorantem dywersantem i podkopujesz fundamenty podatkowe naszego kraju ;P ja mimo wszystko bym nie płacił, wystarczająco duzo oddaje krajowi kasy np w akcyzie alkoholowej... Zwoleń pozdrawia Radom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: abonament IP: *.udn.pl 14.06.05, 12:07 A ja nie mam ochoty oglądać i słuchać programów publicznej telewizji i radia, a jestem zmuszany do płacenia abonamentu. Niech spowoduą możliwość odłączenia tym, którzy nie chcą tych programów. Odpowiedz Link Zgłoś
b4rtek Re: abonament 14.06.05, 12:20 Także gdy nie masz ochoty "leczyć" się w państwowym szpitalu - płacisz stale za niego, za "uczenie" sie na państwowej uczeli także płacisz, nawet jesli nigdy nie przekroczyłeś jej progów. Jeśli uwazasz że lepiej od państwa zagospodarujesz swoje pieniądze przeznaczone na włsaną emeryturę (a byle kretyn zrobi to lepiej niż państwowy ZUS) to i tak będziesz płacił grubą kasę na państwową emeryturę, choć dziś już wiadomo że nici z niej będą... czy to Cię nie oburza? czemu tylko abonament rtv uważasz za niesprawiedliwy? PS: Przygotujcie się na abonament za posiadanie komputera i aparatu komórkowego - projekt usatwy już w opracowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś