Dodaj do ulubionych

Zakończył się rok szkolny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 21:55
w 13tce nagrody pieniezne dostawali uczniowie ze srednia powyzej 5.4 a nie
4.75 ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Zakończył się rok szkolny - (pijany) IP: 82.197.43.* 25.06.05, 11:56
      Nowa świecka tradycja to oblewanie końca i początku roku szkolnego przez
      nieletnich w ogródkach piwnych. W jednej z gazet P. Komendant Straży Miejskiej
      rozbrajająco szczerze tłumaczy, że niewiele może. Niech poczyta ustawę o
      wychowaniu w trzeźwości... Nie ma się co dziwić bo pamiętam jak to prominentni
      przedstawiciele władz miasta bronili ogródków piwnych jak niepodległości.
      Oczywiście nie postuluję ich likwidacji (dla jasności) ale sprzedaż alkoholu
      nieletnim to przestępstwo, chyba że Straż Miejska i rządzący Radomiem myślą
      inaczej. A do tego prezydentem jest generał policji... A może tak rozdawać
      marihuanę i amfetaminę za darmo na koniec roku dzieciom? Niech się zabawią.
      Sprzedawca alkoholu może stracić koncesję, można też legitymować nieletnich.
      Pytanie: dlaczego policja i Straż Miejska nic nie robią? Potem dziwimy się gdy
      pijani nieletni dokonują przestępstw. Pytanie: dlaczego policja, władze miasta
      i Straż Mijska nie chcą egzekwować prawa i zachowuja demonstracyjną wręcz
      bierność? Czy znacie odpowiedź?
      • Gość: rene Re: Zakończył się rok szkolny - (pijany) IP: *.udn.pl 25.06.05, 12:09
        Specjalnie wczoraj pospacerowałem po wszystkich ogródkach w śródmieściu.
        Wszędzie było pełno nieletnich pijących ze starszymi kolegami i koleżankami.
        Wszędzie! nie było takiego miejsca gdzie ktoś zwacał na to uwagę. Czego nie
        może tow. Kiraga? Czego nie może policja? Nie mogą kontrolować sprzedawców i
        nieletnich? To co mogą? Babcie z pietruszką ganiać? Kto wobec tej nieudolności
        wyciągnie wnioski, w tym wnioski personalne? Raczej na generała nie liczę bo
        go w mieście nie było... Może dlatego takie bezhołowie...
    • Gość: Pablo Bójka IP: *.udn.pl 25.06.05, 17:58
      "Mieliśmy zgłoszenie o bójce na placu Jagiellońskim, wysłano tam radiowóz,
      jednak informacja nie potwierdziła się." Hmn... Akurat ja widziałem co innego.
      Około 5 kolesi skutych kajdanami w obstawie 2 policjantów i kilku agresywnych
      panów ze straży miejskiej, zakrwawioną twarz i gapiów... Czyżby mnie wzrok
      mylił?
      • Gość: i Re: Bójka IP: *.udn.pl 25.06.05, 18:57
        Ja widziałem jak się lali i nie było ani policji, ani straży.
        • Gość: kaka Re: Bójka IP: *.radom.pl 25.06.05, 19:13
          straż przecież nic nie może , więc za co im płacą, darmozjady i tyle, chodzą i
          mandaty za parkowanie, bądź za handel pietruszką wypisują. no przesadziłem
          umieją pisać, ale czy bez błędów?
    • Gość: JAnie Re: Zakończył się rok szkolny IP: *.pl 27.06.05, 23:33
      bo w 13stce bylo tylu uczniow ,nawet powyzej 5.0, ze stypendium wynosiloby tylko
      20zl, wiec cialo pedagogiczne zgodzilo sie aby poprzeczke podniesc na 5.4... mi
      to odpowiada, bo mam dodatkowe 60zl a nie 20;) szkoda tylko tych ktorzy mieli
      np.5.3...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka