Dodaj do ulubionych

Po walnym w Radomiaku

IP: *.udn.pl 29.06.05, 21:02
To jest skandal!!!!!Co ci bezmózgowcy wyprawiają!? Wygląda na to ze cala
praca Broniszewskiego pojdzie na marne i wszystko wroci do punktu sprzed pól
roku.Ja to bym ich wszystkich w tym zarzadzie rozgonił bo nie ma innego
wyjscia. Robią sobie jaja z nas kibicow!!!Niedługo zacznie sie nowy sezon i
znow nie bedzie nic uporzadkowane.Zero organizacji, zero kasy i zero
wartościowych zawodników bo wszyscy odejda na bank. Nie ma w tym cholernym
miescie zadnego kompetentnego i wladnego człowieka ktory zrobilby porzadek?
Jesli tak dalej bedzie to my kibice bedziemy musieli wziasc sprawy w swoje
rece i pogonic to towarzystwo bo zniszcza nam doszczetnie nasz klub.Więc
powiem tu w imieniu nas kibiców:NASZA CIERPLIWOSC SIE KONCZY!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gregor13 Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 29.06.05, 21:05
      I gdzie jest ten Żywiec? A gdzie "prezes" Grzyb? Po co było podgrzewać
      atmosferę i robić nadzieję? Od dzisiaj ani kropli Warki, że o Żywcu nie wspomnę...
      • Gość: demon Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 01.07.05, 17:58
        Kto ma ochote przegonic ten cały zarzad? Musza zrozumiec te buraki ze my
        prawdziwi kibice nie bedziemy tolerowac darmozjadów zarzadzajacych naszym
        klubem i doprowadzajacych go do ruiny. Gdy zobaczylem kto jest w zarzadzie i
        jak przebiegały "obrady"to juz miarka sie przebrała.
        Jeśli nie chca dobrowolnie to trzeba ich siła stamtad wygonić bo trzeba pomoc
        naszemu klubowi a taki musi byc pierwszy krok!!!!Sp.........ć dziady!!!!!!!
    • Gość: butamor Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.wavenet.pl 29.06.05, 21:06
      To są barany. Rozwalą znów ten klub. Widać że tkwią w głęboikiej komunie (tak
      jak większość tego miasta).
    • Gość: kibic rad Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:12
      jak nie wiadomo o co im hodzi to chodzi o...........
    • Gość: 1910 Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 29.06.05, 22:04
      Powiem krotko........Jeśli Broniszewski odejdzie z powodu tego ze kilku debili
      nie moze sie dogadac i robia sobie jaja z tego klubu to biada im!!!!!
    • Gość: Mariusz 2 Re: Po walnym w Radomiaku - skandal IP: *.radman.pl 29.06.05, 22:04
      Bez komentarza to pozostawię bo szkoda gadac. Żal tylko Radomiaka i kibiców.
      niestety moje obawy się sprawdziły. Gadanie o Grupie Żywiec to wymysły prasy i
      jednoczesnie pana Banasiewicza. Wiosną trochę kasy się w klubie pojawiło to
      każdy myslał że jest ok, a tak nie było przynajmniej w ostatnich 12 latach.
      Jestesmy organizacyjnie na poziomie IV ligi i dopuki to się nie zmieni to
      będzie lipa.
      • Gość: wera Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 29.06.05, 22:27
        Grupa Zywiec przekazala 120tys za utrzymanie.W tym sezonie tez da kase za
        reklame na stadionie,tyle ze czesc ludzi niechce sie zgodzic na kandydata
        prezydenta Banasiewicza czyli Janusza Oparcika.
        Bartlomieja Burakowskiego syn gra w juniorach rocznik 1986r i dobrze aby byl
        odpowiedzialnym za gr.mlodziezowe.
        Oparcik jako 2 ligowy w zeszlym sezonie sedzia ma uklady i by nas na boisku nie
        krzywdzili.Tylko ci co za nim nie glosowali maja obawy czy to ma przewazyc ze
        ma byc prezesem Radomiaka.Bedac dzis na zebraniu odnioslam ze jednak sa to
        sprawy polityczne.Wiadomo,ze prezydent M i B to Radomianie Razem
        prawica.Rzadzacy Grupa Zywiec to sama prawica.Oparcik jako czlowiek Figasa
        kandydata Radomian Razem prawica a pan Burakowski to czlowiek bez ukladow dla
        ktorego liczy sie tylko sport i jako majacy kase facet nie polityka mu w
        glowie.On kocha sport.Reszte zostawiam i jakie plyna z tego wnioski bez
        komentarza.Sponsor jest tylko musi byc Oparcik prezesem na co czesc sie nie
        godzi bo... itd itp
        • Gość: gołębiarz Radomianie Razem chcieli zawładnąć Radomiaczkiem ! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 22:46
          Co ty pierd.lisz niemoto? Radomianie Razem jaką jest prawicą? Jak nie wiesz to
          nie zabieraj głosu. Toż to żywa mieszanina czerwonych bandytów, zbieranina
          postkomunistów nie chcianych nawet w SLD!!!Większość ich członków ma PZPR-owską
          przeszłość więc nie nazywaj ich prawicą bo ubliżasz ludziom, którzy dla prawicy
          poświęcili zdrowie a niekiedy i życie!!! A już atak czerwonego Figasa na
          delegatów i nakrzyczenie na nich i zaproszonych kibiców za to, że ośmielili się
          mieć inne zdanie od prezydenta i przywiezionego w teczce prezesa to było
          żenadą! Szkoda że prokurator Olejnik leży w ciężkim stanie po wypadku bo być
          może dobrałby się i do sędziów II-ligowych, których np. opisywał Przekrój i
          mówiła o tym Dami. Wówczas sytuacja byłaby klarowna. Tak gwoli przypomnienia
          Oparcik to tak naprawdę nie wie kim by właściwie chciał być. startował na
          prezesa ROZPN i też przegrał. Same porażki. zbyt duży elektorat negatywny.
          Ciekawe skąd się to wzięło panie Januszu? Z uczciwego sędziowania?
          • Gość: wera Re: Radomianie Razem chcieli zawładnąć Radomiaczk IP: *.udn.pl 29.06.05, 23:31
            Golebiarz nie czas na klotnie aha i wcale sie y toba nie ygadzam.Najgorsze ze
            polityka sie w to wkrada
        • Gość: Dug Holiday Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 29.06.05, 23:06
          No to pokolei,

też byłem na walnym, mimo, że kibicuję temu klubowi prawie 25 lat było to moje
          pierwsze takie spotkanie.To co zobaczyłem utwierdziło mnie w przekonaniu, że w
          tym klubie jeszcze długo nie będzie dobrze.Na sali sporo młodych jak i
          i "działaczy" po 50-tce.Jest o zgrozo tylko jeden piłkarz-Zbyszek Wachowicz i
          za co szacunek-gdzie podziała się reszta podobnie jak i kilku członków zarządu?
          bez komentarza...Oczywiście wszystko zaczyna się z ponad półgodzinnym
          opóźnieniem.Jest kandydatura zgłoszona przez dyr. Frenkiela oraz kandydatura
          druga zgłoszona przez kogoś z sali.I na tym koniec.Nikt nie przemawia, brak
          dyskusji, tak jakby wszystko było z góry ustalone.Pojawia się Prezydent
          Banasiewicz blisko godzinę spóźniony.Następuje głosowanie i liczenie głosów.W
          tym momencie wstaje prezydent i w krótkim przemówieniu bawi zebranych frazesami
          kończąc słowami, że ma nadzieję, że zostanie wybrany Oparcik..ale jest za późno
          bo głosy zostały już oddane.

Konkluzja:

1.Prezesem RKS Radomiak po dzisiejszym walnym miał zostać Oparcik.Po co?Chyba
          tylko po to by pogłębiać tę klikę sędziowską w klubie
          2.Sponsora nie ma i moim zdaniem nie będzie bo nikt nie da milionów widząc
          taką "głębię intelektualną"i cwaniactwo-mówiąc krótko klikę
          3.Nie zdziwiłbym się gdyby w klubie nie było juz Broniszewskiego z piłkarzami
          4.Nie ma tu żadnej polityki przy tym wyborze-poprostu wyborcy zagrali
          Banasiewiczowi na nosie za arogancję i pewność siebie, i wmawianie nam kibicom
          złotych gór.Kandydatura Oparcika-bez komentarza.
          5.Dzisiaj na tym walnym prezesem mógł zostać każdy-nawet sprzątaczka i niestety
          jest to tragiczne, że na mecze chodzi 6-8 tyś ludzi a na walne uprawnionych
          jest 75 osób z czego tylko 45 się stawia by głosować
          6.Przemówienia Figasa i Frenkiela--żenujące, płaczliwe
          7.Apeluję by na następne walne przyszli Ci którym naprawdę zależy na dobrze
          klubu-mała opłata członkowska
          8.Z tego co wiem to nie ma kasy bez względu na to czy by został Oparcik czy też
          nie.Cały czas jest gra na zwłokę, tylko jak długo?Do jesiennych wyborów?Jeśli
          nic nie ruszy się w ciągu tygodnia obudzimy się w 5-tej lidze.

Pozdrawiam
    • Gość: Corell Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.05, 22:52
      "Nie mam nic do Pana Barłomieja Burakowskiego, ale nie wiem co zrobił dla
      klubu. Wiem natomiast co dla niego uczynił Janusz Oparcik, nawet gdy nie był w
      zarządzie - ratował sytuację Jerzy Figas, honorowy prezes klubu. - Musimy zdać
      sobie sprawę, że wybieramy drogę do nikąd! - dodał".

PANIE FIGAS, PAN BURAKOWSKI ROBI WIĘCEJ DLA RADOMIAKA NIŻ PAN I PANA KLIKA!!!
      A CO ZROBIŁ DLA RADOMIACZKA PAN OPARCIK? PROSZĘ TO JASNO POWIEDZIEĆ. MOŻE MY
      NIE WIEMY O CZYM PAN WIE? POGADAŁ ZE SWOIMI KOLEGAMI SĘDZIAMI ŻEBY PRZYCHYLNIEJ
      PATRZYLI NA RADOMIACZKA? NIE WIEM, WIĘC PROSZĘ O JASNĄ ODPOWIEDŹ: CO ZROBIŁ
      OPARCIK DLA RADOMIACZKA?
      • Gość: gosc Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.chello.pl 29.06.05, 23:22
        Najpier do golebiarza. Byles kolego na wyborach do rozpn? Ja bylem. I wiem cos
        sie dzialo..tam tez jeste grupa cwaniakow na czele z kramczykiem, kopacze i
        jeszcze bezjajecznym strzeminskim. Efeket jeste taki ze wybrali kramczyka a
        potem z kretesem przegrali w wyborach do mzpn i wszyscy sie smieja z rozpn
        efekt jeste taki ze nawet zydolan z kozienic walczyl do konca o utrzymanie w
        III lidze. Tak wiec golebiarzu drogi Oparcik chcial wiele zrobic wiem to mial
        nawet sponosra na rozgrywki mlodziezowe cos w stylu Idea ekstraklasy. Byla duza
        firma ktora chciala pomagac dzieciako i dawac troche kasy na ich szkolenie.
        Wiec nie gadaj faramazonow, bo najlatwiej krytykowac.
        Jesli chodzi o wybory. Panowie sa sprawy o ktorych sie nie mowi i nie pisye ja
        wiem o tzm, ze oparcik bedac prezesem nie bedzie sam!!! i sa ludzi ktorzy chca
        pomagac...i wiem ze ten czlowiek moglbz nam pomoc. tzlko ze najlatwiej to na
        necie sie wxkrzczec i powiedziec jakim to jeste sie madrzm, skrztzkopwac.
        oczwiscie najlepsyz prezes to taki co ma firme i jeste pasjonatem jak drzmala
        badz rutkowski y amici!!!!!!!!
        • Gość: wera gosc brawo i jesze raz brawo IP: *.udn.pl 29.06.05, 23:38
          W Radomiu nie przyjdzie gosc co ma kase i pasjona sportu.To co napisales
          ukladami tylko mozna zdobyc kase a Oparcik przez Figasa ten przez Banasiewicza
          i wszystko wiadomo.
          OPARCIK sedziowie nie beda przeszkadac
          FIGAS to samo plus PZPN za anmi tzn uklady i ukladziki a bez nich 2 ligi sie
          nie utrzyma
          Banasiewicz wiadomo o co chodzi...
      • Gość: wera Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 29.06.05, 23:34
        Dokladnie to robil to chyba kazdy wie tajemnica polszynela.
        • Gość: Sokol Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 02:38
          gosc i wera maj racje.Teray potrzeba spokojnego dzialania a nie klotni.
          Moze i ci politzce to swinie i zlodzieje ale od nich zalezy czy beda pieniadze
          w klubie czy nie.Brutalna rzeczywistosc
    • Gość: kibic:Radzyń Podl. Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:24
      Co za ludzie?! do rozpoczęcia sezonu zostało niewiele dni a ci kłocą się i
      pie.. o głupotach. No ale to już chyba tradycja radomska... W tym mieście
      nigdy nic nie będzie a to wszystko zasługa działaczy... Jak można dopuścic do
      takiej sytuacji.............??????!!! jak można marnować taką pracę trenera i
      zawodników!!!!? to jest poprostu żałosne.... już w kielcach, ba nawet w takim
      ostrowcu św. mogą się zorganizować ludzie i potrafią działać ale nie tu, nie w
      radomiu tutaj zawsze będzie burdel... czy naprawdę nie ma w tym mieśćie
      człowieka na tyle kompetentnego i konsekwentnego??? a może tu potrzeba
      jakiegoś "stalina" czy "hitlera" kogoś kto wziąłby całe to towarzysto za mordę
      albo rozgonił w pizdu!!! Dajcie spokój taki WSTYD!!!
      • Gość: Bziko Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:51
        Ku.. proponuję zabrać koszulki RADOMIAKA Banasiewiczowi i Marcinkowskiemu za
        brak konkretów. Tylko pie..nie o sponsorach i mydlenie oczu nam, wiernym
        kibicom. Władze miasta, zarząd klubu WYPIE..Ć STĄD. Na politycznej mapie w
        miejscu Radom to tylko dziura była jest i będzie!!!!
        Wku..ony kibic.
        • Gość: RAA Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 09:24
          Podsumowujac te wybuchowe wypowiedzi rozgoryczonych kibicow a takze
          fanatycznych kibicow , ktorzy tak bardzo wierzyli w potęge Radomiaka po
          wypowiedziach cwaniaka Banasiewicza, - musze stwierdzić, że mam pewną
          satysfakcje z faktu , ze zawsze na łamach tego forum ostrzegałem naiwnych
          kibiców by zbytnio nie wierzyli w roku wyborczym gwaranciom przekazywanym przez
          rzadzącym neudolnie naszym miastem,- prezydentom Radomia.
          • Gość: RKS1910 Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 11:10
            RAA odszczekasz to jeszcze co napisales
            witam po odpoczynku
    • Gość: wojtek Re: Po walnym w Radomiaku IP: 213.25.173.* 30.06.05, 09:47
      Rece opadaja, ale wydaje mi sie ze nikt nie chce zostac prezesem klubu w którym
      nie ma kasy i sam nie ma pomysłu skad ta kase wykombinowac. Kazdy chciałby być
      prezsesem PKN ORLEN ale już dyrektorem Szkoły Podstawowej to niekoniecznie
      • Gość: mk wojtek masz racje IP: *.devs.futuro.pl 30.06.05, 10:01
        z tym ze bycie dyrektorem podstawowki to 1000 razy lepsza fucha uwierz mi.
        • Gość: Bziko Re: wojtek masz racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:10
          Mam tylko nadzieję że panowie prezydenci przekonają się o tym boleśnie podczas
          zbliżających się wyborów!!!!!!!
          • Gość: KR! Re: wojtek masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:33
            Z tego co czytam było 2 kandydatów na prezes pan Oparcik - były sędzia i pan
            Burakowksi - pasjonat futbolu!Moim zdaneim potrzeba aby dio zarzadu weszli
            ludzie z klasą i kompetencjami którzy wiedza co to marketing spotowy!W RAdomiu
            mieszka 232 tysiaće osób a na mecze RAdomiak chodzi nawet do 7000 tysiećy
            kibicó to ogromny potncjał , nie można go zmarnować!Odnosze niestety wrażenie ,
            ze pan BAnasiewicz wykorzystuję Radomiaka do swojej promocji , przykre to dla
            klubu który ma już 95 lat!
          • Gość: Miś Re: wojtek masz racje IP: 193.109.244.* 30.06.05, 10:35
            Ręce opadają...
            Tyle zapowiedzi i wielki ch.. . Ja w przeciwieństwie do Was bardziej niż
            prezydentów winię nieudolnych, trzymających się stołków (a co za tym idzie
            czerpiących kasę z Radomiaka) działaczy. Pani D, Pan K i kilku innych. To do
            działaczy i zarządu należy szukanie sponsorów, pozyskiwanie środków na
            utrzymanie klubu itp... . Ręce opadaja! A na razie to co mamy to niestety
            wszystko dzięki miastu. Z ruiny zrobili nam przyjemny stadionik z 5000
            krzesełek wkładając kilkaset tysięcy złotych. W zimie przekazali kolejne 300
            tys., a co w tym czasie zrobili działacze z Panią D na czele? No co? Brali kasę
            z Radomiaka za nic! Ręce opadają!
            Winię prezydentów za to, że klubem miejskim jest Bronka i na nią dają wcale nie
            małe pieniądze - a po co? Ręce opadają! Po za tym polityków już przerabialiśmy
            robiących sobie kampanię na Radomiaku: Grabek, śp. Kowalczyk (dla niego mam
            szacunek bo chociaż przez dwa sezony ale dał mi wiele radości na Struga),
            Grabowski itd..., itp... . Ręce opadają!
            A sponsorów trzeba szukać w całej Polsce a nie tylko czekać na Browar Warka,
            którego w Radomiu i tak się już więcej nie sprzeda - bo każdy go kupuje, a
            Grupa Żywiec opanowała 90% rynku Radomskiego. Więc po co mają się jeszcze
            reklamować? - lepiej uderzyć do Kampanii Piwowarskiej i pewnie szybciej dadzą
            kilkaset tysięcy rocznie bo dla browarów to odłamek procenta utargów.
            Ręce opadają..., ale mam,nadzieję, że do pierwszego meczu na Struga te ręce
            zdąrzę podnieść do góry bijąc brawo nowemu prezesowi.
            • Gość: wera MIS ma racje wojtek ma racje IP: *.udn.pl 30.06.05, 11:18
              Dokladnie ci co znaja temat wiedza ze prezydenci zrobili duzo o czym pisze Mis.
              Latwo to Wojtek rzadzi sie w klubie kiedy to by miasto dalo poszukalo sponsora
              tylko od tego jest zarzad klubu.Bo prezydenci rzadzac miastem maja nie tylko
              Radomiaczka.
              Reasumujac zarzadzajacy klubem tylko licza na wlodarzy miasta a sami tylkow nie
              rusa lub tylko stwarzaja pozory.
              Grupa Zywiec kase da jak za utrzymanie miesiac temu ale to bedzie suma nie
              zamykajaca budzet klubowy zielonych.
              • Gość: wojtek Re: MIS ma racje wojtek ma racje IP: 213.25.173.* 30.06.05, 11:30
                gdybym dostał 10 mln rocznego budzetu to moge zostac prezesem, a tak to z
                pustego nawet ....
                • Gość: wera Re: MIS ma racje wojtek ma racje IP: *.udn.pl 30.06.05, 12:29
                  Wojtek i takie jest ich myslenie.Ze tylko licza na kase ktora znajdzie miasto.
                  To ze nie latwo sie znalesc sponsora to kazy wie ale jak sie siedzi na dupie to
                  nic z tego nie bedzie.
    • Gość: Ronin Dlaczego tak sie dzieje w Radomiaku? IP: *.aei.ca 30.06.05, 12:28
      Nie chcialem sie wczesniej wypowiadac na tym forum bo mieszkam 6000 km od
      Radomia i tylko Ci kibice, ktorzy mieszkaja w Radomiu i znaja sprawy klubu "od
      podszewki" moga cos wniesc konkretnego do tej dyskusji.
      Czytajac wczesniejsze wypowiedzi, zrobilo mi sie smutno, ze nie ma preznego
      zarzadu i sa problemy z wyborem prezesa zasluzonego klubu. Dlaczego inne
      zarzady w innych klubach pilkarskich moga zorganizowac sponsora strategicznego
      a w Radomiaku jak do tej pory jest to "niemozliwe"? W czym tkwi problem?
      Jak ktos juz wczesniej zauwazyl, dlaczego ciezka praca trenera i druzyny w
      rundzie wiosennej ma pojsc na straty?
      Dzialacze Radomiaka obudzcie sie!!! Zmiencie myslenie i zacznijcie wreszcie cos
      robic aby pozyskac dobrego sponsora, ktory da klubowi stabilizacje i nadzieje
      dla nas kibicow, ze sprawy Radomiaka pojda w dobrym kierunku. Bo z siedzenia i
      biadolenia nic pozytywnego nie wyniknie...
      • Gość: wera Re: Dlaczego tak sie dzieje w Radomiaku? IP: *.udn.pl 30.06.05, 12:32
        Ronin zle sie dzieje bo ludzie chcacy rzadzic w Radomiaku nie umieja znalesc
        kasz dla klubu.A innym nie dadza szansy.
        • Gość: Tomek do forumowiczow IP: *.udn.pl 30.06.05, 13:33
          Wybierzmy Oparcika to prezydent dalej da pieniadze.Miasto to nr.1 sponsor
          Radomiaka.Jak zaczniemy walczyc z magistratem to bedzie koniec Radomiaka.
          Jeszsze nikt nie wygral z wladza po insze to narazie tzlko miasto daje tak duze
          pieniadze.
        • Gość: Kibic Re: Dlaczego tak sie dzieje w Radomiaku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:49
          Kasa to by się znalazla. Ale nikt jej nie da tym darmozjadom, ktore teraz siedzą
          we wladzach klubu. Oni to by chcieli, zeby przyszedl sponsor, wyłozyl kasę a
          resztą zajmą się oni. A takich głupich to nie ma, bo wszyscy wiedzą co to za
          ludzie są w zarzadzie. Banda złodziei, trzymających się stołków.
          • Gość: wera Re: Dlaczego tak sie dzieje w Radomiaku? IP: *.udn.pl 30.06.05, 18:59
            No i prezydent chce dac ale musi jego czlowiek rzadzic
    • Gość: cFk Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 13:30
      Brawo. Zamiast na wyborze prezesa zarząd skupił się na wyborze mało ważnego
      członka. Jaka to różnica czy byłby nim pan Burakowski czy Oparcik? Przy okazji
      prezydent Banasiewicz pokazał o co naprawdę mu chodzi...Radomiak to nie jest
      pana prywatna własność! Za paranoję uważam też to, że najpierw zarząd głosuje
      na Burakowskiego udzielając mu dość znacznego poparcia (28-17) a potem
      wypowiada się na jego temat krytycznie i uznaje, że Oparcik byłby lepszy. Chyba
      teraz Radom może się już pożegnać z drugą ligą i to na parę ładnych lat... Aha,
      jeszcze jedna sprawa. Kto się wytłumaczy z tego gdzie są pieniądze, które
      powinni dostać piłkarze i trenerzy?
      • Gość: Tomek do cFk IP: *.udn.pl 30.06.05, 13:35
        Tzlko to Banasiewicz szka pieniedzy i je znajduje a nie zarzad.Wiec ma prawo
        rzadzic i rzadac.
        • Gość: 1910 Re: do cFk IP: *.udn.pl 30.06.05, 14:51
          A no wlasnie to nie sam Banan ma syukac kasy,mamony
    • Gość: RAA Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 15:20
      Ale bijecie pianę , zastanuwcie sie spokojnie , przecież od poczatku Radomiak
      był słabo zorganizowanym klubem , z ktorego w połowie wiosennej rundy uciekł -
      prezes wiedział dobrze, że to sie wszystko zawali.
      Trener Broniszewski z desantem swoich zawodników miał zadanie utrzymania
      drużyny w II-ej lidze i tego dokonał, ale to nie uchroni zespołu Radomiaka
      przed egzekucją, manna z nieba nie spadnie a sponsora nagle sie nie wyczaruje.
      Zeby dalej grac w II-ej lidze to trzeba miec do tego solidne podstawy, a do
      tego w tym radomskim piekiełku nigdy nie dojdzie.
      • Gość: Tomek Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 15:29
        RAA mnie tez juz wkur...zaczynasz swoim jadarowskim jadem kasisz
        Wypierd...do skaryszewa sory do innych ale ten facet juz przesadza
        • Gość: wera Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 16:23
          Tomek ja juz omijam opisy RAA jak widze co ta jelopa pisze tutaj.
          TYLKO RADOMIAK
    • Gość: j23 Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 16:40
      Całkowicie się zgadzam z Dug Holiday.To co zrobił Figas woła o pomstę do nieba!
      Nakrzyczał na wszystkich tylko dlatego że ośmielili się mieć inne zdanie niż on
      i jego pryncypał.Zgodzę się też z innymi wypowidziami, że bez strategicznego
      psonsora i deysgnowanego przez niego prezesa pozostali to jedynie pasjonaci,
      którzy niewiel zrobią aby poprawić systuację finansową klubu.No bo jak ma to
      zrobić Oparcik?Da od siebie?On nie jest krezusem ani nie obraca się w świecie
      biznesu i finansjery żeby móc ściągnąć tu pokaźnego inwestora.I przestańcie w
      końcu z tą polityką!!!Zobaczcie co dzieję ię Bronią odkąd weszła tam polityka?
      Od ponad 8 lat swoje wpływy mają tam działacze SLD (dawniej PZPR) i co?Broń od
      ładnych kilku lat nie może awansować pomimo ogromnych pieniąchów jakie były tam
      ładowane przez Włodarczyka i Karasia kosztem nie tylko np Radomiaka ale i
      Czarnych.Dlatego chrońmy Radomiaczka od polityki bo to może odbić mu się
      czkawką i gańmy tych, ktorzy tą politykę chcą tam wprowadzić (np Figas).
      • Gość: wera Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:01
        POWTARZAM FIGAS chce OPARCIKA jak i BANASIEWICZ czyli czlowiek ktory zalatwil
        trenera i kase od 1 stycznia 2005r
    • Gość: kibic RKS Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 17:12
      Widać jak władze miasta przejmuja sie bardzo Załużonym Radomiaczkiem.
      Dbają o własne Tyłki , co ich obchodzi jakiś tam klub. Pan
      prezydent i jego świta wyszli na idiotów biorąc udział w fetowaniu
      pozostania drużyny Kochanej Radomiaczka , gó.. zrobili przez ten
      okres wiosenny.Kiedy skończycie dbać o własne dupy i i własne
      koryto. nam kibicą cos się także należy. Niedość że ogólen
      bezrobocie w Radomiu , to jeszcze niema żadnej kulturalnej rozrywki.
      Każdy z rodziców wzjąłby syna i pokazał jak się kopie piłkę ,ale co
      tam najlepiej niech każdy rodzic weżmie dzieci i kilka pał i
      beyzboli i pójdzie pod Urząd miasta , rozpiepszyć to całe
      towarzystwo siedzące tam właśnie .Wtedy będzie to sie nazywał
      sport .Żygac się chce na to co sie dzieje , inne własdze w
      miastach dążą do tego aby była drużyna w jak najwyższej lidze ,
      znajduja promotora, a tutaj tylko kasę umieją kraść nasi radni nic
      pozatym co ich obchodzi społeczeństwo. Panowie na stołkaxch obudzcie
      sie na drugi raz nikt na was niezagłosuje .
      • Gość: wera wku..ona Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:03
        Ku.. mac miasto to dalo bardzo duzo ostatnio a zarzad klubu gowno robi
    • Gość: craig Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 17:50
      Panowie dzialacze
      WYP..........Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Dug Holiday Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 18:19
        Proszę zwrócić uwagę na parę faktów o których napisałem:
        1)Na Walnym był tylko jeden piłkarz Zielonych chociaż wszyscy piłkarze z tego
        co wiem mają mandat.O czym to świadczy?Że i oni mają już gdzieś to wszystko
        ponieważ i tak jest wszystko ustawione
        2)Nie mam nic przeciwko p. Oparcikowi ale nie jest to osoba która zbawi klub.Na
        czele klubu powinien stać ktoś kto orientuje się nie tylko w układach
        rządzących polską piłką ale przede wszystkim ma mieć wiedzę jak funkcjonuje
        przedsiębiorstwo od zaopatrzenia na finansach kończąc.Mieliśmy już przykład
        niejakiego p. Pietrzyka i do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego musieliśmy
        zapłacić w ramach promowania firmy Lotto kilkadziesiąt tysięcy PLN za sprzęt.
        3)Całe podejście p. Banasiewicza do nas kibiców zostało uwidocznione wczoraj
        bardzo dobrze:
        najpierw szanowny Pan prezydent spóźnił się prawie godzinę i wszedł na salę nie
        mówiąc ani me ani be ani pocałujcie mnie w dupę, potem zaczął opowiadać te same
        frazesy którymi nas karmi od miesięcy a na koniec gdy głosowanie odbyło się nie
        po jego myśli zawinął dupę w troki i wyszedł bez słowa.Nie wspominam już o p.
        Oparciku który nie raczył po przerwie wejść na salę obrad.
        4)Zastanawiająca jest dla mnie rola p. Frenkiela na pierwszy rzut oka
        inteligentnego faceta jedynego który swym wyglądem i zachowaniem sprawiał
        wrażenie obytego i umiejącegi się zachowac "na salonach" który jednak swoim
        wystąpieniem w moich oczach kompletnie się skompromitował!O tym honorowym
        członku p. Figasie nie chcę pisać bo mnie krew zalewa.Co Pan zrobił dla tego
        klubu?Naprawdę odpier...ie sie wreszcie od Radomiaka.
        5)Szacunek p. Burłakowski za postawę godną gentlemena i człowieka któremu słowo
        Radomiak jest bliskie sercu.Pokazał Pan klasę jak należy się odpowiednio
        zachować.
        6)Jeżeli miasto chce rządzić klubem (a na to wygląda, że w chwili obecnej tak
        to jest)to niech to robi i chwała mu za to gdy jest jedynym sponsorem
        klubu.Chwała Wam za to co już zrobiliście ale pora już czas by Radomiak miał
        odpowiedni Zarząd składający się z fachowców a nie kolejnych dojnych krów.
        Przecież to wczorajsze walne przypominało bardziej komedię Bareji niż zebranie
        wyborcze członków najstarszego klubu w regionie.Czy naprawdę jeśli p.
        Banasiewicz chce mieć swoich ludzi w Zarządzie to nie mogą to być ludzie
        kompetentni, przedsiębiorczy i chętni do roboty jakiej na pewno w klubie nie
        brakuje???????????Przestańcie robić cyrk!

Pozdrawiam
        • Gość: KR! Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:35
          mnie najabradziej wkurzaja władze miasta one nie kochają Radomiak chcą tam sie
          wypromować , bo taki MArcinkwowski anwet historii klubu nie zna bo on nie z
          ardomia i jemu zależy tylko na tym by Radom i Radomiaka zniszczyć!Kibice weżmy
          sie za tych pier......działaczy i panów prezydentó , którzy szkodzą Radomiakowi?
          • Gość: T@T Atmosfera gęstnieje ... IP: *.chello.pl 30.06.05, 21:07
            Szanowni przedmówcy daliście się wciągnąć w "Chocholi taniec" narzekań.
            Spróbujmy wspólnym wysiłkiem wytypować, w sensie zaproponować (aby "nazwiska"
            zaczęły żyć w świadomości zbiorowej w Radomiu) jakieś sensowne kandydatury na
            Prezesa Radomiaka, a wogóle; jaki miałby być taki "super" skład Zarządu
            Radomiaka. Ja nikogo takiego osobiście nie znam, więc taki pomysł podpowiadam
            Wam Koledzy forumowicze i Koleżanki forumowiczki (w liczbie jedna: "WERA"). To
            by było na tyle. Pozdrawiam wszystkich, którzy dobrze życzą Radomiakowi.
            • Gość: wera T2T a nie mam racji powiedz mi IP: *.udn.pl 30.06.05, 21:56
              • Gość: wera jedna na milion WERA hahaha FORZA RADOMIAK IP: *.udn.pl 30.06.05, 21:59
        • Gość: wera Madre slowa patrz 6 punkt IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:09
      • Gość: wera craig BRAWO BRAWO BRAWO IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:06
        DZIALACZE wypie..c to ze Baansiewicza mozna nie lubic to fakt.
        Ale faktem jest tez ze to on od 1 stycznia zalatwia kase na Radomiaka a nie
        pseudodzialacze
        • Gość: Dug Holiday Re: craig BRAWO BRAWO BRAWO IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:24
          Właśnie i niech dalej załatwia pozbywając się tych kretynów i nierobów
          jednocześnie desygnując do Zarządu swoich ludzi ale kompetentnych a
          nie "papierowych ludków".Poza tym trochę dobrych manier nigdy nie zaszkodzi
          nawet prezydentowi 230-sto tysięcznego miasta nawet jeśli chodzi "tylko" o
          kibiców....Prawdaż?

Na koniec ponawiam pytanie:Co zrobił p. Figas dla Radomiaka?Przypominam, że
          parę lat temu zostaliśmy zdegradowani do 4 ligi przez Kozienice członka tego
          samego OZPN co my...Nieprawdaż?
          Jeśli chodzi natomiast o układy sędziowskie to w całym sezonie 2004-2005
          podyktowano dla nas bodajże 1-en rzut karny (ARKA-11!!!)
          • Gość: Tomek IDZIEMY POD URZAD KTO SIE PRZYLACZY IP: *.udn.pl 30.06.05, 19:57
            JA IDE A WY WIECEJ na forum Radomiaczka
            www.radomiak.info
            • Gość: Tomek Re: IDZIEMY POD URZAD KTO SIE PRZYLACZY IP: *.udn.pl 30.06.05, 20:41
              a jednak chyba pomysl padl co o tzm sadzicie
    • Gość: j23 Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.05, 22:07
      Ponownie nie sposob nie poprzec Dug Holiday. Nie będę się już czepiał dobrym
      obyczajom i wychowniu prezydenta Bansiewicza. To pozostawiam ocenie kibicow,
      ktorych totalnie olał i potraktował jak debilnych półgłówków do głososwania.
      Właśnie dlatego te "półgłówki" pokazały mu, że dla nich, dla nas, liczy się
      TYLKO Radomiak a nie żadne jakieś zakulisowe układy!!! Jeżeli chciał naprawdę
      coś zrobić to powinien zamknąć drzwi, wyprosić dziennikarzy i we własnym gronie
      powiedzieć: szanowni państwo, miasto bierze cały ciężar na siebie ale to
      wszystko zostaje wśród nas - najwierniejszych członków Klubu Radomiak. I do
      wery. Gościu, jeżeli mówisz, że miasto utrzymywało do tej pory Radomiaka to
      podaj kokretne przyklady bo ja takich nie widzę. Z drugiej strony szkoda, że
      jeszcze żaden dziennikarz nie zajął się problemem finansowania przez miasto
      Radomiaka. Albo miasto decyduje się i sponsoruje przy otwartej kurtynie (wtedy
      wszyscy wiemy ile idzie kasy i, co ważniejsze, na co zostaje wydatkowana), albo
      nie! Chyba, a wszystko na to wskazuje, jesteś jakimś internetowym pismakiem,
      który drukuje tu na zamówienie zarządu i prezydenta?
      • Gość: Dug Holiday Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 22:47
        Właśnie, o tuż to.Tak samo jak chciałbym poznać w końcu analizę ekonomiczną
        przedsiębiorstwa o nazwie Radomiak.

1)Wydatki:
        na pensje, ZUS, koszty organizacji spotkań,sprzęt--to chyba wszystko bo z tego
        co wiem to:
        miasto dba o stadion a co za tym idzie pokrywa wszelkie bieżące koszty
        utrzymania
        2)Dochody:
        bilety (tutaj to dopiero jest kryminał), targowisko, znowu miasto, drobni
        sponsorzy, reklamy, wynajem pomieszczeń,Warka.

I teraz proszę sobie odpowiedzieć na pytanie:

Ile jest klubów w Polsce gdzie punkt 1 jest spełniony oraz gdzie występuje
        podobna ilość widzów + pomoc miasta...?nasuwa się pytanie:Skoro jest tak źle
        przy obecnych warunkach (moim skromnym zdaniem jak na to miasto bardzo dobrych)
        to co się dzieje w innych klubach w Polsce?Musi być totalny obraz nędzy i
        rozpaczy ale chyba tak nie jest prawda?

Reasumując:Im dalej tym klubem będą zarządzać matoły z klucza politycznego lub
        innej kliki tak długo będzie tam taki burd...l.Tu potrzeba pasjonata,
        biznesmena, człowieka z jajami.
        pozdrawiam

Tyle
      • Gość: wera do J23 IP: *.udn.pl 30.06.05, 23:43
        j23 PO PIERWSZE to gosciowa jestem bo jestem kobieta
        Stadion wyremontowalo miasto
        300tys na klub dalo miasto
        120tys zalatwilo maisto od grupy zywiec
        600tys od malych firm w zamian za ulgi zalatwilo miasto
        Co zalatwil klub tzn zarzad jego oto jet pytanie
        KLUB RADOMIAK jest stowarzyszeniem a nie wlasnoscia miasta wiec porownujac co
        robia wlodarze w innych miastach to nasy magistrat robi na piatke wszystko
        poczytaj co sie dzieje w Radomsku Olsztynie itd itp
        Jeden minus to polityka min ona ropie..la Cyarnych bo sprzedano ten
        zasluzony klub prostytuka jadarowskim
        ALE dzis bez ukladow nic sie nie zrobi a te uklady maja politycy
    • Gość: Rod Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 22:32
      • Gość: Rod Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 30.06.05, 22:48
        Ludziska całe walne to była prowokacja Banasiewicza bo: (pomijam to że się
        spóźnił i wszedł jak książę udzielny) wystawił Oparcika i wiedząc, to była
        klarowne że ta postać nie zyska aplaauzu, zarekomendował go na sekundy przed
        odczytaniem werdyktu!!!!!!, zyskując niezłe alibi. J atam chciałem tylko
        delegaci nie chcieli wiec ja moge odejsc. Co dalej wymyslił trudno przewidzieć,
        ale o odejsciu Frenkiela mowiło sie od kilku dni wiec dlaczego nie uzupełniano
        składu zarządu o 2 osoby pytam dlaczego????? Teraz sie frenkiel zreflektował
        popukjcie się w czoło, to było oczywiste.To była prowokacja i manipulacja a my
        dalismuy sie w to wciągnąć.
        Przewiduje dwa scenariusze po pierwsze kibice i zarzad klubu na kolanach do
        magistratu i wielkoduszny ojciec pomoże pewnie do jakiś wyborów, a drugi realny
        powie nic sie nie da zrobic to wina delegatów tych 28 co dało mandat
        burakowskiemu, ludzie nie chca marnowac swoich podat\kow na radomiak
        Ja obiecuje że w najbliższych wyborach bede sie ubiegał o mandaat w zarządzie
        bo mam tego dość a potencjalnych inwestorow to sie wyszukuje a nie wymysla
        pijąc piwo.
        Jeszcze jedno niech zarzad pokaze jakąs korespondencje z jakikikolwiek
        inwestorami, banasiewicz zreszta tez i wtedy zobaczycie o co tu chodzi. i nie
        piszcie że delegaci robią sobie jaja
        Pozdrawiam,,,
        • Gość: Miś Re: Po walnym w Radomiaku IP: 193.109.244.* 01.07.05, 08:12
          Przede wszystkim trzeba zmienić cały obecny Zarząd w Radomiaku - bo tam nikt
          nie potrafi nic zrobić.
          Banasiewiczowi odmówiła Warka, ktoś tam jeszcze i dlatego tak zachował się na
          walnym - bo nie miał żadnego kandydata, i zagrał brzydko
          Ale to zarząd ma szukać sponsorów i zdobuywać kase a nie Banasiewicz. Oparcik
          nie był kandydatem Bansiewicza ale gdy dowiedział się, że on przegrał to tak
          właśnie zagrał.
          DAjmy już spokój Banasiewiczowi. Prawdą jest, że on chce sobie na nas zbić
          elektorat ale myślę, że mimo pomocy z jego strony dla klubu to niewielu na
          niego zagłosuje.
          Marcinkowski natomiast to Radomiakowi nic nie pomógł i nie pomaga, ba a nawet
          był na jakiejś uroczystości na Broni.
          Uważam, że powinniśmy być wdzięczni Bananowi (tylko jemu) i dalej prosić go o
          pomoc. Oczywiście nie przekładając tej wdzięczności na głosy w wyborach (myślę,
          że tu wpisują się ludzie inteligentni i nikt z Was nie zagłosuje na nich).
          Ja jestem nawet za ogłoszeniem na stronie Radomiaka typu:
          SZANOWNY PANIE PREZYDENCIE A. BANASIEWICZ:
          DZIĘKUJEMY ZA WIOSNĘ 2005 I PROSIMY O WIĘCEJ !

Czy on jest winny, że Warka nie chce wejść? Chyba nie? Warka nie chce wejść bo
          i tak opanowała radomski rynek. Może jak Grupa Żywiec straci kilkanaście
          procent bo my przerzuciamy się na Okocim, Lecha, Tychy i wszystkie inne piwa
          nie będące z Grupy Żywiec to zainwestuje w Radomiaka.
          To jest tylko moje zdanie
          ps. nie znam Banana, nie pracuje w urzedzie miasta itp... - to tak jakby ktoś
          chciałby posądzić mnie o układy z Bananem
    • Gość: j23 Do wery IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 09:30
      Nie wiem skąd masz takieszczegółowe informacje. Należysz do grupy szczęśliwców,
      którzy znają takie informacje? Ale idąc tokeim twojego rozumowania widać jak
      można sponsorować Radomiaka przez prywatne firmy. Nie używa się nazw
      darczyńców, którzy z własnych kieszeni wysupłali te pieniądze a jakieś
      wirtualne "miasto". "Miasto" załatwiło. Jak to się odbyło? Miasto dało tą kasę
      od siebie? Nie! Więc nie siej fermentu. Powtórzę: to ktoś wysupłał z własnych
      kieszeni a teraz w podzięce za to nie wymienia się nawet ich nazw tylko podsuwa
      banana! Co do remontu to stadionu a raczej kosztownej kosmetyki. To jest obiekt
      miasta i jest to jego psim obowiązkiem więc nie róbcie z tego wielkiego halo!
      Na temet Marcinkowskiego nawet się nie wypowiem. Szkoda słów.
      • Gość: Miś Re: Do wery IP: 193.109.244.* 01.07.05, 10:06
        skoro dla Ciebie kilkaset tysięcy złotych przeznaczone na zakup 5000 krzesełek,
        zrobienie wylewek, kltaki itp to drobna kosmetyka to oki. Być może Ty obracasz
        większą kasą niż te kilkaset tysięcy włożonych w remont stadionu - a może Ty w
        III i IV lidze nie chodziłeś na Struga i nie widziałeś w jak opłakanym stanie
        był stadion?
        Jeżeli sugerujesz, że prywatne firmy dawały kasę poprzez Banana - to wymień te
        firmy, wiem, że firmy dawały bo sama kasa z miasta by niestarczyła. Tylko ja
        pisze o kasie przeznaczonej na remont stadionu i o 293 tys przekazanych w
        trybie specjalnym Radomiakowi przed rundą wiosenną. Czy te 293 tys
        przegłosowane przez Radę Miasta to też pieniądze z prywatnych firm? Nie są to
        pieniądze podatników.
        Odnosiłem się tylko do kasy przekazanej na remont i do tych 293 tys - i to
        miasto przekazało. Czyż nie?
        ps. fermentu nie sieję
        • Gość: wera Re: Do Misia IP: *.udn.pl 01.07.05, 10:42
          No tak ale wlasnie pisze ze to miasto dalo na stadion nieprawdaz.
          To ci mniejsi sponsorzy dawali kase bo prezydent Banasiewicz ich zalatwil a nie
          zarzad klubu,ktory jest od tego nieprawdaz
          Proste miasto daje kase i bedzie dawac kase tylko musi byc w klubie ich
          czlowiek.Inna sprawa ze moglby to byc ktos inny.Lecz jak sie Banan obrazi to
          klapa bo to jedyne praktycznie zrodlo utrzymania naszego klubu.
          I czy sie go lubi czy nie taka jest prawda.
          Zreszta targowice tez miasto przekazalo tak na marginesie.
          PAMIETAJMY to zarzad klubu ma szukac pieniadze bo prezydent ma nie tylko
          Radomiaka w glowie.
          Inni prezydenci innych miast zaslaniaja sie ustawami a Banan kombinuje jak moze
          zeby zlotowki w klubie byly, tyle ze nasz zarzad liczy na dutki tylko te
          miastowe a sam dupy nie ruszy.
          Mis na 4 lige nie chodzilam bo za mloda jestem na 3 juz tak a to wszystko
          dzieki ojcu ktory jest blisko klubu.
          • Gość: Miś Re: Do Misia IP: 193.109.244.* 01.07.05, 11:03
            wera ale ja odpowiadałem agentowi J23 a nie Tobie. Dodam tylko, że to półrocze
            kosztowało klub dużo powyżej 1 mln złitych a miasto dało tylko, a może aż 293
            tys także reszte dawały firmy, ale też dużo jest z targu i biletów z meczy(tu
            jak pisze DH niezłe wałki są).
            I do J23 - ja nie bronię Banana - ale jeśli Ty kibicujesz Zielonym to
            powinieneś się modlić by następną władzą w Radomiu nie byli SLD z Karasiem itp
            na czele, bo Radomiaka nie zobaczymy w II, przepraszam nawet w III lidze. Odkąd
            ja pamiętam - a pamiętam dużo to ostatni raz prezydent (w tym przypadku
            viceprezydent) interesował się Radomiakiem w 84 roku a był to chyba Pan
            Jastrzębski.
            a i ta niby kosmetyka stadionu kosztowała razem ponad milion
            • Gość: wera Re: Do Misia od Wery IP: *.udn.pl 01.07.05, 11:14
              Szacunek za trzezwe myslenie Mis u Ciebie.Bo Basiewicza mozna nie lubic ale on
              kaske zalatwil i zalatwia dla Zielonych.
              Sory Mis za pomylke.Po 2 wczoraj zebral sie zarzad i co i gowno znow nie stalil
              nic to KOMEDIA,FARSA czy DRAMAT
      • Gość: wera Re: Do J23 IP: *.udn.pl 01.07.05, 10:47
        Tlko te firmy wcale nie musialyby dawac kasy na Radomiaka tylko np na innne
        cele.Jak swiat istnial i istnieje tak sie zalatwia sprawy i bedzie zalatwiac i
        ani Tz ani ja tego nie zmieni.Czy jako prezydent miasta jak mialbys mozliwosc
        nie pwoiedial bys kilku yaprzyjaznionym firma.Macie ode mnie te tamten przetarg
        a w zamian macie dac taka i taka kase na Radomiaczka.
        Dobra bo chyba za duzo mowie ale coz w koncu jestem kobieta dodam jedyna na tym
        forum hahahah
    • Gość: Pasik Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:34
      O? Zebrało się stado opłacane przez banana i pisze mędzy soba. Misiu szkoda z
      tobą polemizować i dobrze że j23 nie odzywa się na twoje prostackie zaczepki.
      Od 84 nikt się nie interesował? A byłeś w obiektch klubu np w 94,5,6 roku? Czy
      widziałeś obiewkty, ktore rozpadał ysię a szatnia piłkarzy wyglądała jak szambo
      (zgniłe dresy, buty piłkarskie, dziurawe rury, brak wody, zimno, grzyb i
      wszechobecna stęchlizna). I kto to zrobił jak myślisz? Figas? Banasiewicz? A
      pamiętasz tworzenie wowczas dryżyny? A pamiętasz jak wówczas wyglądała Wigilia?
      To tamci dzialacze podnieśli z ruin Klub który jeszce kilka miesięcy i mógłby
      nie istnieć. Nie obyło się bez ogromnej pomocy miasta z Wlazło na czele (co by
      nie mówić). Więc nie pieprz tu farmazownów bo zapewne zaczęłeś chodzić na mecze
      jak ci Banan nakazał. wio
      • Gość: Miś Re: Po walnym w Radomiaku IP: 193.109.244.* 01.07.05, 12:53
        ja nie wywyższam Banana - ale zrobił coś dla klubu, może jest to kropla w morzu
        ale to coś
        i w 94 i w 95 roku to mieliśmy II ligę gdy był Kowalczyk - nieprawdaż?
        Radomiak spadł w 95 do III ligi a potem do IV - więc chyba Ci się daty pomyliły.
        I na tych obiektach byłem i wtedy i bywam cały czas i wtedy nastał czas
        właściciela LEDY.
        Ale nie wiem o co Ci w ogóle chodzi? Co mnie obchodzi co było? Ja nie chcę
        patrzeć wstecz - bo wiem jak było -brak ogrzewania i ciepłej wody - to, że
        tamci podnieśli nikt tego tu nie neguje - piszemy o obecnych czasach
        wio
        i co mnie jakiś Wlazło? z tego co wiem to pomagał ale też nie za wiele
        • Gość: Pikuś Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:19
          No właśnie. Pomagał więcej od Banana. Tu nie chodzi o wywyższanie Banana ale o
          obiektywizm! Z resztą zgadzam się. Tu chodzi o teraźniejszość! Należy nie tylko
          prowadzić dyskusje ale poprostu działać. Jeździć, rozmawiać, namawiać,
          przekonywać. Siedziałem z chłopakami z tyłu i nam wszystkim nie podobał się
          sposób teczkowy. Z resztą jako kibicie mamy dużo info od innych drużyn jakim
          sędzią był Oparcik. Czy ta osoba była gwarantem "odrodzenia" Radomiaka? Napewno
          NIE! Cezary Pazura na prezesa!!!
          • Gość: Miś Re: Po walnym w Radomiaku IP: 193.109.244.* 01.07.05, 14:31
            Oparcik buhahahaha. Dobrze, że nie został wybrany - a Figas to broniarz i niech
            spada na Narutowicza.
            Chodzi o to żeby w myśl przysłowia oddać Bogu co boskie... . A w obecnym
            Zarządzie nie widzę chociaż pół osoby mającej jakieś menadżerskie predyspozycje
            i mogącej coś załatwić dla Radomiaka. Obecnie są osoby mogące tylko brać...

Muszę kończyć dyskusję gdyż udaję się na wakacje i nie zamierzam zbliżać się do
            internetu.

pozdrawiam, nawet tych którzy w stosunku do mnie używali zwrotów: wio,
            prostackie itp...
          • Gość: wera RYSZARD ANTONIEWICZ honorowy prezes RADOMIAKA IP: *.udn.pl 01.07.05, 14:42
            Z Radomiakiem zwiazany jestem od 1952 roku.Przez 36 lat pelnilem funkcje
            presesa klubu i moge stwierdzic,ze nigdy w histori wladze miasta nie angazowaly
            sie tak w sprawy klub, jak obecnie.Jedynym wyjatkiem byl Andrzej Morawski,
            owczesny prezydent, ktory w miare mozliwosci pomagal klubowi.Dlatego uwazam,ze
            prezydentom Marcinkowskiemu i Banasiewiczowi naleza sie szczegole slowa
            podziekowania i uznania za to co robia dla Radomiaka.Zadaniem dzialaczy jest
            stworzenie warunkow do gry zawodnikom i trenerowi.Czlonkami zarzadu zostawali
            ludzie ktorzy mogli pomoc klubowi.W srode na zebranie przyszli ludzie ktorzy
            wykupili karnety i an tym ich pomoc sie skonczyla.Pan Banasiewicz przestawil
            koncepcje dzialania klubu w okresie przejsciowym dokad nie powstanie
            SSA.Przestawil rowniez czlowieka ktory wlasnie te koncepcje jest w stanie
            zrealizowac.A co zrobili delegaci zaproponowali czlowieka przeciw ktoremu nic
            nie mam ale uwazam ze nic nie wniesie do zarzadu.Jeden podszept i koncepcja
            funkcjonowania Radomiaka runela.JESLI NIE MA SIE WLASNYCH POMYSLOW,TRZEBA
            WESPRZEC TE PRZEDSTAWIONE przez prezydenta BANASIEWICZA.
            To sa slowa presesa HONOROWEGO RADOMIAKA pana RYSZARDA ANTONOWICZA
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            Ode mnie teraz.Bo na sali siedzieli ludie z innej opcji politycznej niz panowie
            prezydenci,i im bardzo zalezy abzm Babasiewiczowi i Marcinkowskiego nie udalo.
            Oni maja w DUPIE powtarzam w DUPIE dobro RADOMIAKA.Im tylko chodzi o to by
            panowie B i M nie wdrozyli swojego planu poniewaz wtedy by wygrali najblizsze
            wybory.A tak pan Fal..,Son...,Rej...,powiedza jak my bysmy byli to by Radomiak
            mial kase.POLITYCZNE PROSTYTUTKI
            • Gość: wnerwiony Re: RYSZARD ANTONIEWICZ honorowy prezes RADOMIAKA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 17:16

wera to ścierwo i to czerwone. Sam mieszasz politykę a nas kibicow ona nie
              interesuje. Dla mnie nie ważne co kto zrobi byle by Radomiak gral w I lidze!
              Nie ważne biały, czerwony czy czarny. Może to być nawet Lucyfer! Tylko przestań
              już mącić czerwone ścierwo bo tych, których wyliczyłeś nie było nawet na sali
              więc jak zwykle winni są albo żydzi albo Sońta, Fałek czy Rejczak. Ale jesteś
              denciak. A może ty Figas jesteś? Wszystko na to wskazuje! Won na Narutowicza!

• Gość: wera usmiechnieta Re: RYSZARD ANTONIEWICZ honorowy prezes RADOMIAKA IP: *.udn.pl 01.07.05, 17:29
                Nie trzeba byc na sali aby miec swoich ludzi.Buhahah niby
                Son..,Rejcz..,Fale..., mielibzc na sali za madrzy sa mieli an niej swoich ludzi
                a ja jestem apolitycza.
                Smieszny jestes ludziku a moze ciebie ci panowie wyslali abys napisal coy
                prawda boli
                • Gość: wnerwiony jeszcze Re: RYSZARD ANTONIEWICZ honorowy prezes RADOMIAKA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 17:39
                  Ty apolityczna? Dałaś przykład prostytutko. Nie ubliżaj nikomu ty czerwona
                  kupo! Teraz już wiadomo kim jesteś. Czerwoną szmatą i dlatego głosujesz za
                  czerwonymi komunistami. Kiedyś to było kiedyś. Telęga zawsze powtarzał: brałem
                  telefon dzwoniłem do I sekretarza o mieszkanie dla piłkarza i już było. Czasy
                  się zmieniły czerwona pało. A gdyby nie Wlazło a później Fałek po przemianach
                  ustrojowych Radomiaka by już nie było! Taka jest prawda śmieciu i nie fałszuj
                  historii wiocho! A kogo uważasz za ludzi Falka. Tych wszystkich kibiców czy 28
                  delegatów, którzy głosowali na Burakowskiego?
                  P.S. Nie chcesz żeby ubliżano tobie to nie ubliżaj innym.
                  Chyba że ze względu na twoją pracę przy E7 to ci nie przeszkadza.
                  • Gość: Tomek Re: RYSZARD ANTONIEWICZ honorowy prezes RADOMIAKA IP: *.udn.pl 01.07.05, 18:49
                    od i cala ineligencja sonto podobnym.To pokazuje prawde o nich samych.Maja
                    gdzies Radomiaka i liczy sie ich prywatny interes.
                    Wera nie przejmuj sie takim anonimom bo to sa prostaki co tylko szum wokol
                    siebie zrobic.
                    BANASIEWICZ jak powiada honorowy zasluzony prezes robi najwiecej ba wiecej niz
                    musi.
                    OPARCIK na prezesa bedzie dalej kasa z miasta i sponsorow.
                    Beda typu falek czy sonta to bedzie tylko nawisc siana.
                    • Gość: RKS910 Re: RYSZARD ANTONIEWICZ honorowy prezes RADOMIAKA IP: *.udn.pl 01.07.05, 19:19
                      WNERWIONY WEZ SIE PIERTDOLNIJ W CZOLO I CHODZ WESOLO
                      Gdyby nie miasto czyli Banasiewicz to bysmy terz grali w 3 lidze bo by nie
                      sprowadzil Broniszewskiego a ten zawodnikow wiec nie siej tutaj zametu
      • Gość: RKS1910 pasik nie unos sie bo ci guma z majtek peknie IP: *.udn.pl 01.07.05, 13:48
        A MIS ma juz troche latek po 30 porzadny z niego gosc.
        i pamieta napewno tamte czasy.
        To co bylo to bylo liczy sie co jest teraz a teraz jest slabo
        • Gość: demon Re: pasik nie unos sie bo ci guma z majtek peknie IP: *.udn.pl 01.07.05, 17:59
          Kto ma ochote przegonic ten cały zarzad? Musza zrozumiec te buraki ze my
          prawdziwi kibice nie bedziemy tolerowac darmozjadów zarzadzajacych naszym
          klubem i doprowadzajacych go do ruiny. Gdy zobaczylem kto jest w zarzadzie i
          jak przebiegały "obrady"to juz miarka sie przebrała.
          Jeśli nie chca dobrowolnie to trzeba ich siła stamtad wygonić bo trzeba pomoc
          naszemu klubowi a taki musi byc pierwszy krok!!!!Sp.........ć dziady!!!!!!!
          • Gość: Tomek DEMON ide z TOBA ich przepedzic IP: *.udn.pl 01.07.05, 18:56
            trzeba ich na taczkach wywiesc ale zaraz taki o niku wkurzony bedzie swoje
            polityczne dyrdymaly pisale lecz my na nie nie zwarzajmz i robmy swoje
            • Gość: wnerwiony Gonić frajerstwo z Radomian Razem i innych partii! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.05, 19:30
              wera i tomek to ta sama dziwka? Pewnie tak. Ich nie interesuje Radomiak tylko
              polityczne jątrzenie! Już wam mówiłem: ODPIEPRZCIE POLITYKĘ OD RADOMIAKA BO
              ODBIJE SIĘ TO CZKAWKĄ WŁAŚNIE RADOMIAKOWI!!!
              • Gość: RKS1910 WNERwIONY WIEC KULTURY IP: *.udn.pl 01.07.05, 19:50
                wnerwiony tylko sie tego nie da bo to politycy daja pieniadze
                AHA I MAM PROSBE WYLUZUJ
                • Gość: Tomek Re: WNERwIONY WIEC KULTURY IP: *.udn.pl 01.07.05, 23:05
                  dokladnie nic wiecej nie bede dodawal bo to forum od dawna cechuje sie roznymi
                  wypowiedziami ale kulturalnymi
            • Gość: demon do Tomka IP: *.udn.pl 01.07.05, 19:39
              Pieprzyc tych polityków "z Bożej łaski" . Dla mnie prezesem moze zostac nawet
              komunista czy nawet sam "Stalin" azeby tylko zapewnil, przyszłośc Radomiakowi.
              Choc nienawidze politykow bo to banda kłamców dbajaca o swoje tyłki. A wracajac
              do poprzedniego watku. Mysle ze wkrotce te taczki uruchomimy i wywieziemy tych
              dziadów z zarzadu bo pewnie inaczej sie to i tak nie skonczy.
          • Gość: T@T Ludzie wyluzujcie chociaż ociupinkę ! IP: *.chello.pl 01.07.05, 19:38
            Takie przepychanki słowne, pełne wulgaryzmów to rzeczywiście mogą "rozgrywać"
            się tylko w Radomiu. Szanowni antagoniści, przecież Wy wszyscy deklarujecie
            wielką miłość do Radomiaka. Natomiast styl wyrażania tego przywiązania i brak
            elementarnego szacunku dla "przeciwnika" w polemikach pisanych pod artykułem.
            Opamiętajcie się szanowni napinacze atmosfery, szanyjcie głos innych, przecież
            nikt nie jest w stanie udowodnić, że to On ma rację. Dlatego nawołuję do
            kultury i wzajemnego szacunku. Radom jest miastem, w którym tylko tak od czasu
            do czasu coś się udaje. Tak to bowiem sobie tłumaczę ten wybryk historii z
            epizodem Radomiaka w I-szej lidze w sezonie 1984/1985. "DEMON" to co piszesz
            jest rzeczywiście demoniczne, jak sobie to wyobrażasz w praktyce? Zbierzesz
            grupę karateków i przyjdziesz do klubu i w......lisz aktualnych członków
            Zarządu? Jak Ty sobie to wyobrażasz? Chłopie, aktualni, urzędujący członkowie
            Zarządu są wpisani do różnych dokumentów formalnych jako upoważnieni
            reprezentanci statutowych władz Radomiaka. Aby Ich usunąć, Musiałbyś Szanowny
            Demonie zmusić znienawidzonych członków Zarządu (ja też uważam, że są to ludzie
            którzy na tym co powinni robić najnormalniej w świecie się nie znają) do
            napisania oświadczeń woli (bez przymusu) odnośnie tego, że zgadzają się na
            ustąpienie z funkcji (plus podpis, nr dowodu, data urodzenia itp). I to dopiero
            miałoby "ręce i nogi", czyli mogło by skutecznie to towarzystwo przegonić i na
            10 lat wydać zakaz pojawiania się na stadionie. Tak to wygląda w
            rzeczywistości.
            • Gość: RKS1910 T T nie zgadzam sie z Toba IP: *.udn.pl 01.07.05, 19:52
              Zauwaz ze wera Tomek nie blugaja a wnerwiony BEZ SENSU SIE KLOCI
              • Gość: normalny BRONISZEWSKI ZOSTAJE IP: *.udn.pl 02.07.05, 12:04
                Takich jak wnerwiony olewajcie to tylko prowakator nie kibic.
                • Gość: gość Re: BRONISZEWSKI ZOSTAJE IP: *.53.udn.pl 02.07.05, 14:57
                  skad wiesz ze zostaje?
    • Gość: Łysy Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.07.05, 20:34
      Mówię wam.Jeżeli chcecie ocalić Radomiaka nie pozwólcie na politykę bo ona może
      okazać się zbawienna tylko tymczasowo.Na dłuższą metę tylko zniszczy nasz KLUB!
      • Gość: Tomek Re: Po walnym w Radomiaku IP: *.udn.pl 03.07.05, 19:36
        Nic trzeba nie gadac tylko wyiac z soba 100zl i za 2 tygodnie na walnym wplacic
        i glosowac.
        INNYM TEZ TO POLECAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka