Dodaj do ulubionych

protest ma Michałowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:46
Jak Spółdzielnia Michałów reaguje na protest mieszakańców z ul. Królewskiej i
Sobieskiego przeciwko budowie garaży? Od dwóch dni mieszkańcy okupuja teren
budowy, która wstrzymano. Pojawia się policja ale nie wiadomo co dalej. Czy
ktoś wie więcej na ten temat?
Obserwuj wątek
    • olo1033 Re: protest ma Michałowie 07.07.05, 22:00
      To co wiem to przeciwko budowie garaży protestują (nie ubliżając) stare babki
      i dziadkowie oraz ci co pojazdów nie posiadają .Co się dziwić jak się nie ma
      samochodu - co wymagać od nich ..Moja rada :" KUP SOBIE SAMOCHÓD TO JEDEN Z
      DRUGIM ZROZUMIESZ CO TO JEST I WÓWCZAS ZMIENISZ ZDANIE O PARKINGU I O TYCH CO
      JE POSIADAJĄ"Ja też byłem kiedyś przeciwnikiem parkowania pod blokiem i
      budowy garażów - ale do czasu ......aż stałem się posiadaczem tej" kości
      niezgody "jakim jest auto ....
      • Gość: CZARNI RADOM Re: protest ma Michałowie IP: *.udn.pl 07.07.05, 22:44
        olo ma racje
      • Gość: Czlonek protest ma Michałowie IP: *.udn.pl 08.07.05, 10:04
        Owszem garaże są potrzebne ale po co stawiać je pod blokiem i szpecić krajobraz,
        skoro wokół tyle parkingów ?
      • Gość: Członek SN Nietrafne inwestycje spółdzielni IP: *.udn.pl 08.07.05, 10:07
        Wiele jest nietrafnych inwestycji SM Michałów. Koło bloku Jagiellońska 2 zabrano
        dzieciom plac zabaw a postawiono hurtownię. Obiekt jest prawie martwy i niszczeje.
        Może spółdzielnia winna go zrównać z ziemią.
        Pomieszczenia sklepowe na Łokietka to paranoja. Inwstycja nie trafiona.
        Może tak zrównać z ziemią opustoszały pawilon na Królowej Jadwigi 21 i zrobić
        garaże wielopoziomowe ?
      • Gość: szybka osa Re: protest ma Michałowie IP: *.infoplus.com.pl 08.07.05, 10:41
        Ale przy blokach powinny być przede wszystkim tereny zielone i parkingi. Garaże
        mogą być poza tym terenem, w garażach nie ma rotacji samochodów, właściciel
        może się kawałek przejść. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem zastępowania miejsc
        parkingowych garażami, bo nie o to tu chodzi. I posiadam jak większość auto,
        ale to nie ma znaczenia.
        • Gość: mol Re: protest ma Michałowie IP: 82.197.43.* 08.07.05, 15:38
          Jadąc Żółkiewskiego widać transparent czyli - protest trwa. Może spółdzielnia
          prawnie dograła kwestie gruntów tyle, że jak na parkingu bawiły się dzieci z
          okolicznych bloków to teraz pozostanie im ulica. To nie spekulacje, wystarczy
          tamtędy przejechać, strach, żę potrącie się jakieś dziecko. Ale kogo to
          obchodzi? Najlepiej wszystko zalać betonem. Czy nie można było nieco zmniejszyć
          parkingu, postawić parę ławek i posadzić krzewów? Pytanie retoryczne bo
          spółdzielnia nie jest dla lokatorów ale dla zarządu. Niby garaże też dla
          spółdzielców tylko warto zapytać jak to się ma do opinii innych mieszkańców.
          Wystarczy poczytać biuletym spółdzielni: są tam tylko komunikaty od WłADZY dla
          lokatorów. Nie udało mi się tam przeczytać opinii ludzi czy listu mieszkańca.
          WŁADZA ma się dobrze, jak za czasów carskich gdy uniżony obywatel wił się w
          ukłonach...
    • Gość: xxxxxxxxxxxx Re: protest ma Michałowie IP: *.udn.pl 08.07.05, 15:56
      A ja widze ze wy wszystcy jesteście ślepi albo bardzo głupi, przecież na tym
      parkingu nikt samochodów nie stawiałtylko wszystcy gnali pod blok a dla dzieci
      ten plac jest bardzo niebezpieczny, to jest asfalt niewiem czy ktoś z was
      chciał by żeby dziecko się na nim wywaliło. A protestować było 3 lata temu jak
      spółdzielnia sprzedawała teren, ale widze że w tedy was to nie obchodziło bo
      nawet nie raczyliście chodzić na zebrania do spółdzielni, i nie mówcie że
      prezes sprzedał teren bez waszej zgody.Sami ją podpisaliście
      DEBILE??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      ?
      • Gość: amol Re: protest ma Michałowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:38
        szanowny GOŚIU. Anonimowość w Internecie nie upoważnia do używania słowa
        "debile" wobec adwersarzy. Forum jest po mto aby wymieniać opinie i spierać się.
        Pozostaje kwestia etykiety... Właściwie na tym należałoby skończyć sam sobie
        wystawiłeś wizytówkę. Uzywananie wulgaryzmów określa poziom intelektualny.
        Co do garaży: zgoda, że parking to nie najlepsze miejsce dla dzieci. Tyle, że
        nie ma innego placu a po jego likwidacji dzieciakom pozostanie ulica. Czyli
        jeszcze gorzej. Spółdzielnia podejmując decyzję o budowie powinna mieć to na
        uwadze. Może nalezyało zaprojektować mniej garaży? Rozglądając się po Michałowie
        widać jak współnoty mieszkańców dbają o swoje bloki i jak szare pozostaje
        otoczenie spółdzielcze. Konstatacja jest taka: spółdzielnie mieszkaniowe to
        kiepski pomysł na zarządzanie osiedlami, ale na reformy przyjdzie jeszcze długo
        poczekać.
    • Gość: xxxxxxxxxxxxxxx Re: protest ma Michałowie IP: *.udn.pl 08.07.05, 22:12
      amol to jest lub był środek na bule może ty jesteś tym środkiem na bule
      spółdzielców. A gdzie byłeś 3 lata temu.???????????????????????
      • Gość: @ Re: protest ma Michałowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:19
        "bóle" a nie "bule" ( i to dwukrotnie) - ortografia się kłania
      • Gość: amol Re: protest ma Michałowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:53

Dlaczego trzy a nie pięć lat? Nie rozumiem. Trzy lata temu mieszkałem w innym
        miejscu, za trzy lata pewnie też tak się zdarzy. Dlatego nie przywiązuję się do
        jednego miejsca zamieszkania. Co do spółdzielni to zamiast ją reformować -co
        wydaje się nierealne- wolę się przeporowadzić w lepsze miejsce. Ale wcale nie
        twierdzę, że za całe zło odpowiadają władze spółdzielni. Choćby dewastacje, na
        które nikt nie ma pomysłu a wszyscy płacą za skutki.
    • Gość: xxxxxxxxxxx Re: protest ma Michałowie IP: *.udn.pl 09.07.05, 09:25
      Jeżeli chodzi o zabawe dzieci to mają dość duży plac koło bloku, to jest
      trawnik.ijest jeszcze cały plac szkolny na który mozna wchodzic do 22. Ale wy
      wolicie tam psy wyprowadzać.
      • Gość: ? Re: protest ma Michałowie IP: *.interia.pl 11.07.05, 16:10
        A jakies zdjecia z protestu macie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka