Dodaj do ulubionych

gdzie jest dami?

21.07.05, 23:36
witam,
jak wiadomo nie ma glupich pytan, wiec pytam czy ktos wie co sie stalo jakies 15, 20 minut z pradem i kablowka.
wygladalo to tak jak w wawie podczas blackoutu - na ulamek sekundy przygaslo swiatlo, wylaczyl mi sie komputer i padla kablowka.tak jednak dziwnie, ze dziala dami (zwykly program+reklamowy), a padla cala reszta. prad za chwile tez dzialal normalnie...
jakby wyrwali kabel od dami, to by padlo wszystko. jakby to byla burza, to czesc by chodzila. i, u licha, skad to przepiecie?
pisze z oboziska. moze ktos powie o co chodzi - piaty stopien zasilania czy co?
Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: gdzie jest dami? IP: *.udn.pl 21.07.05, 23:40
      To langusta wyrwał kabel bo go na okrągło pokazują w podkoszulku czarnym.
    • martica stacje radiowe retransmitowane w dami... 21.07.05, 23:44
      ... tez padly.
    • Gość: bomba Re: gdzie jest dami? IP: *.server.ntli.net 22.07.05, 00:57
      sa glupie pytania
      dziewczyny tez, czego dowodzi twoj post
      • Gość: widmo82 Re: gdzie jest dami? IP: *.internet.radom.pl 22.07.05, 10:38
        debil
        wiecej nie trzeba pisac o tobie
        • Gość: bomba Re: gdzie jest dami? IP: *.server.ntli.net 22.07.05, 11:23
          palant
          na wiecej o tobie mnie nie sprowokujesz
          • widmo82 Re: bomba=frajer z kielc 23.07.05, 02:49
            koles, zmien forum bo zle kliknales.
    • b4rtek Re: gdzie jest dami? 22.07.05, 11:10
      Hehe. też mnie to zirytowało - pierwszy raz od dawna sobie włączyłem telewizor,
      akurta film z Willhelmim leciał, aż tu nagle KSZSZSZSZ. ;)

Na ustroniu światło nie mignęło, tylko kabel dami siadł. Natomiast podobno nad
      potokiem generalne zaciemnienie było.
      • martica znowu nie ma dami... 22.07.05, 11:47
        co oni sobie, do jasnej chol..., mysla?
        no ale wiadomo, monopolista na rynku, to mu wszystko wolno. upc ani aster city w wawie sobie nie moga pozwolic na takie chamskie traktowanie klientow, bo ci przeszliby do konkurencji.tym razem nie ma nic, nawet lokalnych mediow.
        i to nie jest smieszne, tylko tragiczne.
        kiedy konkurencja dla dami???
        najpierw wywalili telewizje hiszpanska i wloska, a potem cnn. wstawili jakas kiche pod nazwa itv.maja klientow za nic.

a pytanie nie bylo glupie, bo u mnie wczoraj naparwde na chwile przygaslo swiatlo i to dosc wyraznie. i naprawde wylaczylo mi komputer.
        • Gość: bomba Re: znowu nie ma dami... IP: *.server.ntli.net 22.07.05, 11:58
          nie jestem specem od elektryki, ale z doswiadczenia wiem, ze jesli jest burza i
          trzasnie po przewodach to poleci wszystko, razem z dymkiem
          nie jest glupie pytanie czemu nie ma dami, lecz inne twoje wnioski...
          • Gość: martica tylko ze wtedy nie polecialo wszystko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:18
            ...a w miescie nie bylo burzy :P. nawet deszcz nie padal:).
            chodzily dwa kanaly.wiec nie polecioalo wszystko najwyrazniej. nie zaprzeczaj sobie. jakie moje inne wnioski?
            chce tylko odpowiedzi na pytanie: CO U LICHA DAMI KOMBINUJE? dzisiaj do poludnia znowu wylaczyli kablowke.
            sorry, ale nie chce mi sie logowac...
            • Gość: bomba Re: tylko ze wtedy nie polecialo wszystko... IP: *.server.ntli.net 22.07.05, 12:22
              wiec sorry, ale nie mam ochoty by ci to wyjasniac..

co do dami - DAMI MAMI
              najwyrazniej
        • Gość: bomba Re: znowu nie ma dami... IP: *.server.ntli.net 22.07.05, 12:06
          a moze ostatnio masz zla passe?...
          • Gość: widzówka Re: znowu nie ma dami... IP: *.10.udn.pl 23.07.05, 11:39
            hmm...w woli wyjaśnienia. z tego co się orientuję to nie dami nawaliła tylko
            ukochana Vectra:0 i to tam należy chyba kierować zażalenia, bo oni zarządzają
            podłączeniami
            • Gość: bomba Re: znowu nie ma dami... IP: *.server.ntli.net 23.07.05, 12:12
              mmmm....dobrze wiedziec (jesli to prawda), ale hm... kieruj swoje posty do
              wlasciwych osob
              ...tak na przyszlosc
              • Gość: martica Re: znowu nie ma dami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:04
                nazwa kanalu lokalnego to 'dami', wiec bylo to uproszczenie. nie jestem, dla Ciebie niestety najwyrazniej, na tyle glupia zeby nie wiedziec ze telewizja to vectra. dla mniej bystrych - tlumacze sie, ze to byl skrot myslowy.nie wiedzialam ze ktos moze tego nie zrozumiec, ale widac ludzie w radomiu maja opozniony refleks we wszystkim :).

nie wiem czemu tak usilnie bronisz dami/vectry. o przerwach w dostawie sygnalu informuje sie odbiorcow badz 'papierowo' (choc to drogo), badz przy uzyciu kanalu lokanlego (zarowno reklamowego, jak i zwyklego). tak sie to robi w wawie. moze ktos byl na tyle nierozsadny, zeby wlaczyc wowczas video i nagrywac film...

na przyszlosc - popinformowac wczesniej, ze wtedy i wtedy najprawdopodobniej dojdzie do przerwania retransmisji kanalow w kablowce. i to tozwiaze problem. klient nasz pan...jak sie wkurzy, to pojdzei do konkurencji...
                a tak nawiasem mowiac, dzieki za cnn ;)).
                • Gość: bomba Re: znowu nie ma dami... IP: *.server.ntli.net 23.07.05, 22:57
                  i znowuz...
                  tym razem to bardzo glupie z twojej strony ze tak odwaznie w swej glupocie
                  uogolniasz:"ale widac ludzie w radomiu maja opozniony reflex we wszystkim"
                  w tej chwili bronie tych z radomia, ktorzy nie sa opoznieni w niczym, a ktorych
                  ty wlasnie upodlilas
                  to moze ty w ogole nie wychodzisz z domu, bo w twoim mniemaniu to jest
                  nierozsadne?...
                  a skad mial niby wiedziec(ten co nagrywal sobie akurat film), ze przerwa
                  nadawanie programu?!
                  ucz sie dziecko ucz i sorry, ale nie jestem rzecznikiem prasowym telewizji dami
                  (choc pewnie byloby fajnie piastowac to stanowisko) a ty prosze kieruj swe
                  wypowiedzi do konkretnych osob, a nie rzucasz je na wiatr
                  nie wiem czemu sadzisz, ze tak usilnie bronie dami/vectry...
                  nie chce byc niemila ale to, ze lepiej informowac o przewidywanych przerwach w
                  nadawaniu programu wiedzialam juz w przedszkolu
                  wiec moze zaloz szybciutko nowy post zatutulowany: "DROGA TELEWIZJO DAMI" itd.
                  • Gość: martica Re: znowu nie ma dami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:23
                    "a skad mial niby wiedziec(ten co nagrywal sobie akurat film), ze przerwa
                    > nadawanie programu? lepiej informowac o przewidywanych przerwach w
                    > nadawaniu programu wiedzialam juz w przedszkolu"

niestety nie wiedzial, a powinien, a tv zapomniala go o tym upomniec. tylko tyle..wiec przynajmniej w tym sie zgadzamy ;).

"tym razem to bardzo glupie z twojej strony ze tak odwaznie w swej glupocie
                    > uogolniasz:"ale widac ludzie w radomiu maja opozniony reflex we wszystkim"
                    > w tej chwili bronie tych z radomia, ktorzy nie sa opoznieni w niczym, a ktoryc
                    >ty wlasnie upodlilas"

pzrepraszam, ale tak sie sklada, ze cale miasto ma strzasznie opozniony refleks we wszystkim co robi. to sie niestety przenosi na mieszkancow. choc nie na wszystkich, wiec raz jeszcze przepraszam. ja jestem przyzwyczajona, ze na wszytko reaguje sie natychmiast lub bardzo szybko. tutaj nigcy sie nikomu nie spieszy i nic nikomu nie przeszkadza.

"a ty prosze kieruj swe wypowiedzi do konkretnych osob, a nie rzucasz je na wiatr"

sadzilam ze forum loklanrj gazety nie jest rzucaniem na wiatr, ale widac ze jest. tak sie sklada, ze to akurat sparwa dotyczaca mieszkancow tego miasta.

i o co chodzi z tym niewychodzeniem z domu? okolo polnocy jestem w domu. jak wiadomo jest tu tak duzo klubow studenckich i dyskotek, ze wprost nie mozna znalezc chwili wolnego czasu na telewizje ;)). w wawie czesciej mnie nie ma niz ejstem okolo polnocy :).

ps: tyle zamieszania i nic sie nie zmnienilo na kablowce...cnn rzucili na pare godzin...ale dobra, nie gadam wiecej o jedynej radomskeij kablowce, bo to widac nie jest problem radomski...

• Gość: jasiek Re: znowu nie ma dami... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 24.07.05, 00:39
                      Na Obozisku jest inaczej
    • Gość: zorientowany Re: gdzie jest dami? IP: *.11.udn.pl 24.07.05, 09:39
      Awaria spowodowana była uszkodzeniem awaryjnego systemu zasilania na stacji
      czołowej TV Vectra. Program lokany TV Dami ma oddzielny sysytem zasilania
      awaryjnego który zadziałał prawidłowo.Stąd właśnie całe zamieszanie.
      pozdro
      • Gość: zorientowany2 Re: gdzie jest dami? IP: *.11.udn.pl 24.07.05, 09:43
        Prosze nie użuwajcie nazwy Dami mówiąc o sieci. Właścicielem sieci tv kablowej
        jest Vectra z Elblaga. Dami to program lokalny w Radomiu istniejącu od 14 lat i
        nadawany z Radomia i robiony przez ludzi z Radomia.
        siemka
    • Gość: spectre Re: gdzie jest dami? IP: *.66.tkdami.net 24.07.05, 12:18
      No i wszystko jasne szkoda tylko ze Zorientowany i Zorientowany2 nie napisali
      wcześniej nie byłoby tego całego ,,gadania o mówieniu,,
      • Gość: martica dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:20
        dzieki za info. chcialam sie tylko dowiedziec dlaczego.
        szkoda ze wczesniej nic nie napisaliscie, to byloby bez problemow i bez calego tego gadania.
        pozdr

ps: dlaczego na obozisku jest inaczej??? <lol>

• Gość: tajemniczy Re: dzieki IP: *.server.ntli.net 25.07.05, 04:34
          najwiecej problemow maja zazwyczaj ci, ktorzy sa przekonani, ze wcale ich nie
          maja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka