Dodaj do ulubionych

Paprykowe święto

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:58
A kiedy u nas zupka paprykowa?W zeszłym roku bardzo mi smakowała i w tym roku
pragnę dostać jakiś mały talerzyk.
Obserwuj wątek
    • Gość: zupa Re: Paprykowe święto IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.08.05, 20:55
      Czy masz na mysli ten kocioł który zepsuł nową nawierzchnię Żeromskiego?
      Jak tak to dziekuję za zupę. Wolę ładną Żeromskiego.
    • Gość: yyy Re: Paprykowe święto IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.05, 23:54
      a co na to sanepid,blaszane stoly ,woda ,kible itp.wladze nie boja sie
      zatrucia ,w tych ,,,,czasach,,,
    • Gość: bedebe Nie radzę kupować papryki na ...... IP: 82.139.8.* 01.09.05, 09:53
      Nie radzę kupować papryki na święcie i po święcie.Nie zatrzymujcie się "po
      drodze bo tam jest taniej".Bzdura.Jeżdżę bardzo często tą trasą i wielokrotnie
      zatrzymywałem się.Liczyłem,że prosto od producenta papryka jest tańsza. Myślę
      sobie. Odpadają producentowi koszty transportu,koszty wjazdu na giełdę, czy
      targowisko.A to nie prawda.Producenci papryki są zachłanni i pazerni.Żerują na
      naiwności i niewiedzy przejezdnych.Aby nie być gołosłownym dam przykład. 25
      sierpnia sierpnia kilka razy zatrzymywałem się obok wystawianych worków z
      papryką.Producenci oferowali mi paprykę po 3 zł za 1 kg. lub 2,90 za 1 kg.I
      tylko worek 5 kg. Tego samego dnia na targowiskach radomskich można kupić taką
      samą paprykę za 2,60 a nawet 2,50 za 1 kg. i tak jest od lat.Takie sprzedawanie
      jest od lat. Podobnie ma się z owocami przy trasie do Warszawy.Życzę nieudanych
      zakupów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka