Dodaj do ulubionych

olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:07
.. przeciez w dbalosci o nasza wiedze historyczna, jaka Ty kiedys tu na forum
przyczatales (vide temat Studzineki Pancerne), moglbys rownez rozpoczac jakze
wazny watek naszej najnowszej historii zwiazany z data 17 wrzesnia, chyba ze
historie traktujesz wybiorczo, lub z pewnych wzgledow, ow data okrywa Cie
wstydem ...
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: *.udn.pl 17.09.05, 17:55
      olo całe życie wciskał innym,że Katyń to Niemcy...i sam w to wierzył
      • Gość: vis Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:01
        Olo to emerytowany funkcjonariusz bezpieki. Odszedł na emeryturę w 1990r. w
        stopniu majora. Nie poddał się weryfikacji.
        • Gość: vis Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:16
          Z poprzedniego tekstu wypadło słowo "podobno". Musi ono być, bo jest to
          informacja jednoźródłowa, a więc nie potwierdzona przez inne osoby.
          • Gość: alibaba Re: w imieniu ola.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:26
            Olo dziś wieczorem wyjechał na jakieś uroczystości ale nie rodzinne a wy
            będziecie czekać pewnie na niego jak hieny i szakale tak jak zwykle .
            • Gość: Klara Re: w imieniu ola.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:44
              Pewnie wyjechał na Białoruś, bo tam dzisiaj świętują 66 rocznicę "wyzwolenia
              zachodniej Białorusi spod rządów polskich panów"
              • Gość: pawian Re: w imieniu ola.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:37
                raczej na "czerwone tajne komplety"
    • Gość: z tyma Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: *.udn.pl 18.09.05, 02:14
      Z Tyma:
      bardzo nie lubię ministra sprawiedliwości Andrzeja Kalwasa, który z bezczelną,
      uśmiechniętą miną wsiada do samochodu, a na pytania dziennikarzy, dlaczego
      prokuratorem krajowym został Wiesław Nocuń, odpowiada: "bo taką podjąłem
      decyzję!". Wiesław Nocuń 30 lat temu dzielnie wspierał SB, a w latach 90.
      kompromitował się przy okazji różnych śledztw. Rządził Prokuraturą Apelacyjną w
      Krakowie, z której odszedł rok temu po skandalicznym aresztowaniu niewinnego
      przedsiębiorcy Romana Kluski. O takich sprawach pisze się, próbuje się coś
      zmienić. Przeważnie bezskutecznie. Wspominam o tym przy okazji lekkiego bicia
      piany w sprawie nie do końca wyjaśnionej, o której - jak zwykle - panują
      skrajnie sprzeczne opinie. Cimoszewicz mówi o niegodziwej kampanii, o
      nikczemnych atakach, o deprawacji obyczaju. Z pewnością ma swe subiektywne
      racje i trudno tego nie rozumieć. Pamiętajmy jednak, że to on sam, na wspólnej
      z panem prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim konferencji prasowej, ogłaszał w
      maju, że nie wystartuje w wyborach i wycofuje się z życia politycznego.
      Zmieniając decyzję, musiał mieć silne przemyślenia i wiedział, do czego wraca.
      Poza tym przesłuchiwany przez komisję (tzw. orlenowską) przyznał, że nie wpisał
      akcji Orlenu do oświadczenia majątkowego. Jarucką też sam wynalazł i zatrudnił.
      Takie błędy są bezlitośnie wykorzystywane. Cimoszewicz się poddał. Najtrafniej
      skomentował to Lech Wałęsa, mówiąc: - Jakieś tyły ma. Jakby nie miał, nie
      zrobiłby tego.
      • Gość: marabut Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:24
        A w ogóle było coś takiego jak 17 września? Może jeszcze będziecie mówić, że
        to "zdradziecki cios w plecy polskiej armii stawiającej opór hitlerowskim
        niemcom". Olo o tym nigdy nie słyszał.
        To jakis wymysł współczesnych historyków. Przecież przez 45 lat tego nie uczyli.
        • olo1033 Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? 18.09.05, 20:51
          Odpowiadasz na :
          Gość portalu: marabut napisał(a):

> A w ogóle było coś takiego jak 17 września? Może jeszcze będziecie mówić, że
          > to "zdradziecki cios w plecy polskiej armii stawiającej opór hitlerowskim
          > niemcom". Olo o tym nigdy nie słyszał.
          > To jakis wymysł współczesnych historyków. Przecież przez 45 lat tego nie
          uczyli

>>>>>>dlaczego "marabut" wypowiadasz się w moim imieniu,dlaczego jesteś
          taką "francą "złośliwą ,nie zmuszaj mnie abym odnosił się w stosunku do ciebie
          jak ty do mnie.Jeżeli masz w sobie odrobinę kultury osobistej i ambicji to
          wypowiedz swój pogląd a mnie się nie czepiaj.Nie chcę i nie mam przyjemności
          polemizować z tobą.Na razie tobie nie ubliżam i się ciebie nie czepiam.Co to
          ma znaczyć "że dziś jest 17 wrzesnia a ty milczysz?"a co mam robić
          skakać ,cieszyć się ,płakać, wypisywać na forum i dyskutować?Dziś jest 18
          września- niedziela i co z tego? Proszę posłuchaj mojej rady -dyskutuj z
          innymi bo z tobą nie mam najmniejszej ochoty .
          • Gość: elephant Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:12
            Bardzo dobrze Marabut napisałeś. Historia Ola to: rewolucja pażdziernikowa,
            manifest PKWN, kongres zjednoczeniowy PZPR, kolejne zjazdy partii itp.

P.S. Jak czytam wypowiedzi Ola, to mi się wydaje, że to jest w sumie prymitywny
            facet. Ten język i na dodatek te błędy. Czyżby post o esbeckim rodowodzie był
            prawdziwy ?
    • Gość: wesoła Re: Oprawca i inni IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:30
      Nie wstyd Wam trochę? Widzicie, że Ola nie ma i nie może ripostować. Zresztą
      czytam Jego posty i nie zauważyłam, żeby jego zdanie w sprawie 17. 09 było inne
      niż reszty Polaków. Zresztą każdy ma prawo do swojej oceny zdarzeń
      historycznych.
      • Gość: marabut Re: Oprawca i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:38
        Nie wiem jak innym, ale mnie nie wstyd ani trochę. Tak jak każdy - według
        Ciebie - ma prawo do swojej oceny zdarzeń, tak i ma również prawo do oceny
        poglądów innych osób. Olo ma radykalne, komunistyczne poglądy i jeśli je głosi
        na forum, to musi się liczyć z ripostami, czy też pokpiwaniami.
        Nie wiem czy Ola nie ma, czy też po prostu nie wie co powiedzieć i dlatego
        milczy.

• Gość: wesoła Re:marabut IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:25
          Taki jesteś bezwstydny? Riposta wymaga wcześniejszej, cudzej wypowiedzi.
          Oczywiście masz do tego prawo tyle tylko, że Olo...nic jeszcze nie powiedział a
          Ty z góry już wiesz co myśli o tej rocznicy. Widzisz? Olo się pojawił i gdybyś
          zapytal Go grzecznie jakie jest Jego zdanie w tej sprawie to, wiem napewno,
          odpowiedziałby Ci. Powinieneś przeprosić, nie za własne poglądy tylko za to, że
          napadasz na człowieka.
          • Gość: Pello Re:marabut IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 18.09.05, 21:28
            Dokładnie tak samo jak specsłużby napadły na Włodka. Serce krwawi, serce...
          • Gość: marabut Re:marabut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:48
            Olo (a i Ty również) gloryfikuje miniony ustrój, który uważam za zbrodniczy,
            bowiem wyrządził niepowetowane straty nie tylko w sensie materialnym, ale
            również, a może przede wszystkim w sensie moralnym. Myślę, że nie muszę tego
            rozwijać, bo uważam Cię za inteligentną osobę (czego nie da się powiedzieć o
            Olu).
            Nie zamierzam Go za nic przepraszać i jeśli tylko będzie okazja, to będę kpił z
            Niego na potęgę.
            • Gość: wesoła Re:marabut IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:19
              Zrobisz jak uważasz. Nie zawsze jednak ludzie postępują tak jak nakazywałby
              rozsądek. Dawno, dawno temu...a działo się to w Grecji na igrzyskach
              przeciwnicy podawali sobie rękę na znak szacunku...ale to było już tak
              dawno...Oczywiście powiesz, że nie masz szacunku ale może masz chociaż rozsądek?
              pozdr.
      • olo1033 Re: do Wesołej ... 18.09.05, 20:55
        >>>> witam i pozdrawiam -dzięki za obronę - ja jeszcze palcem nie ruszyłem na
        klafiszu a już kapmania ruszyła.
        • 72pp Re: do Wesołej ... 18.09.05, 21:16
          Witaj OLO1033
          Czekałem kiedy się pojawisz i kiedy to zrobiłeś niezawiodłem sie na Tobie.
          Widać że masz "swój rozum" i nie dajesz się prowokować.

Pozdr
          M
    • Gość: mag Re: do oprawcy, był 1 września a ty... IP: *.96.udn.pl 19.09.05, 13:24
      "Oprawco", "marybucie" i inni, którzy tak znają historię...
      Był 1 września i... jakoś nie widziałam na forum tej strasznej dla Polski
      rocznicy.
      Może wy z POPISU jesteście spadkobiercami tej opcji co pierwsza na Polskę
      napadła i dlatego milczeliście?
      No... przyjemnie wam?
      • Gość: Pello Re: do oprawcy, był 1 września a ty... IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 19.09.05, 13:38
        W przeciwieństwie do komunizmu, równie zbrodniczy system - nazizm całkowicie
        rozliczono i winnych ukarano i historycznie określono. 1 września jest datą
        całkowicie jasną dla wszystkich i nie kontrowersyjną. Ale 17 wrzesnia jak WIDAĆ
        ciągle nie dla wszystkich. Dlatego... nie jest nam przyjemnie.
        • Gość: 666 Re: do oprawcy, był 1 września a ty... IP: .1.* / 217.11.151.* 19.09.05, 13:42
          Pello, marabut, elephant - macie rację. Popieram !
        • Gość: wesoła Re: Pello. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:48
          A dla kogo to 17.09. nie jest sprawą jasną?
          • Gość: kol.ola Re:dziwne cos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:17
            Vis,pawian,marabut,elephant-to ta sama osoba nadająca z nostrady a to jest
            prosty szyfr jak w Egminnie.Marabut to tchórz internetowy zdolny tylko do
            zadziorstwa i mściwości,dobrze mu ktoś odpowiedział na jego docinki jakimi
            obdarza dyskutantów ale myślę ze sam wpadnie w dołek który wykopał i wówczas
            wyjdzie na głupka.
          • Gość: z daleka Re: Pello. IP: *.dc.dc.cox.net 19.09.05, 14:17
            Dla Ciebie, Ola i paru innych. Nie przechodzi Wam przez gardlo aby powiedziec,
            ze Sowieci nigdy nie byli naszymi przyjaciolmi ale wrogami. Ze wprowadzony
            system byl Polakom obcy i okrutny. Przy lada okazji zniszczylby wszystko aby ten
            bezesnsowny system utrzymac. Jedyne uznanie to wstrzymanie sie od ataku na
            Polske gdy powstala SOLIDARNOSC. To pomoglo im samym zreformowac sie. Od wiekow
            nie traktuja Polske jako partnera ale jako Prywislanskij Kraj/Zachodnia
            Prowincja Rosji.

Jak zaczniecie pisac fakty i prawde nikt nie bedzie mial do Was pretensji, ze
            lubicie w dalszym ciagu ZSRR czy PRL. Lubic sobie mozesz ale prosze nie klamac
            czy wybielac historie!

17 wrzesnia Sowieci pomogli Hitlerowi nie Polsce, ilosc zabitych przez Sowietow
            Polakow (nie obywateli polskich razem)dorownuje a moze przekracza ilosci
            zabitych przez Niemcow.

Mozecie to potwierdzic?
          • Gość: Pello Re: Pello. IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 19.09.05, 15:41
            Np. dla Łukaszenki - było o tym głośno 17 września.
        • 72pp Re: do oprawcy, był 1 września a ty... 19.09.05, 13:58
          Nie rozumiem po co ciągnąć ten post.
          Piszecie chyba tylko po to aby pisać , OLO1033 jest na tyle poważny że nie wdaje
          się w głupie pyskówki i ma racje .
          Moja skromna prośba dajcie juz spokój z tym tematem.

Pozdr
          M
    • Gość: 17 września Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: 82.139.8.* 19.09.05, 16:12
      Olo lubi oglądać czytanie i pisanie sprawia mu przykrość.Tu może sobie obejrzeć
      fotografie z 17 września. Wesoła barbara również może. Może was olśni. To
      robili mocodawcy waszych zrzuconych na spadochronach towarzyszy z PPR a potem
      PZPR.
      www.ipn.gov.pl/a_17wrzesnia39.html
    • Gość: 17 września Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: 82.139.8.* 19.09.05, 16:12
      PZPR.
      PZPR.
      PZPR.
      PZPR.
      PZPR.
      PZPR.
      PZPR.
      PZPR.
      PZPR.
    • Gość: wiedza Re: olo, dzis 17 wrzesnia, a Ty milczysz ? IP: 82.139.8.* 19.09.05, 16:56
      Dla przypomnienia:
      17 września 1939 roku Armia Czerwona wkroczyła na tereny II Rzeczypospolitej
      położone na wschód od linii Narew - Wisła - San. Był to efekt podpisanego w
      1939 r. w Moskwie paktu Ribbentrop - Mołotow, który ustalał strefy interesów
      Niemiec i ZSRS na terytorium Polski. Masowe wywózki na Syberię objęły około 1
      mln 350 tys. Polaków. Wielu z nich nigdy do Ojczyzny nie powróciło. Z rozkazu
      Stalina strzałami w tył głowy NKWD uśmierciło w 1940 r. ok. 22 tys. polskich
      oficerów, policjantów, lekarzy, profesorów i duchownych.
      • olo1033 Re:do róznych kretynów i porąbanych ....... 20.09.05, 10:41
        Widząc i czytając te wasze posty robi sie niedobrze.Po co przypominać dzień 17
        września - cytując tylko olo i olo.Ja wiem doskonale co to była za data w
        dziejach naszego narodu i czym był nóż w plecy zadany przez swietów.Pytam się
        was "pawiany ,marabaty elepnanty" i inna swołocz czy ja wyraziłem się ze nie
        było tego wydarzenia ,chyba nie ,czy pochwalałem agresję sowietów i pakt ich z
        hitlerem - też chyba nie .Wyście ten post zaczeli to i go zakońcie.Nie życzę
        sobie aby byle kretyn,idiota tacy jak "pawian,marabut" czepiali się mojej
        osoby.Tu byle szmaciarz ,skrajny oszołom ubliża komu chce i jak chce i
        dlatego więcej z wami typowymi hienami i szakalami nie będę
        dyskutował.Jesteście smierdzącymi gnojami i gó..arzami na tym forum z
        wyłaczeniem tych ci trzeżwo myślą i dyskutują .Przecież każdy ma prawo się
        wypowiadaćale nie ma prawa ,bo nikt mu takiego nie dał opluwać daną osoę jak to
        niektórzy robią.Ja nie działam anonimowo i z ukrycia jak większość na tym
        forum .Gdzie wasza ambicja,honor osobisty i odwaga ?Czy człowiek przy
        normalnych zmysłach pisze 10 postów identycznych i zaśmieca nasze forum nie
        podając nawet swojej ksywy- to jest wyrażny i dobitny przykład debilizmu i
        idiotyzmu pomieszanego z oszołomizmem do nie wiem której potęgi.Was to bawi ale
        wiadomo że idiota smieje się nawet do sera.Ja na wasze durne posty zwracał
        uwagi nie będę i nie będę odpisywał bo polemikę można prowadzić ale z ludzmi
        rozsądnymi a nie ze stadem najeżonych i szczekających omal nie wściekłych
        ubródzonych w szmbie śmierdzących kundli.
        • Gość: anonimowy 666 Re:do róznych kretynów i porąbanych ....... IP: .1.* / 217.11.151.* 20.09.05, 10:51
          olo1033 napisał:
          Ja nie działam anonimowo

Jeżeli tak twierdzisz, to podpisz się imieniem i nazwiskiem, a nie używaj nicka.
          • Gość: KIBIC Re:do róznych kretynów i porąbanych ....... IP: *.dc.dc.cox.net 20.09.05, 16:03
            Tu nie chodzi o identyfikacje osoby, gdyz kazdego z nas mozna namierzyc jezli
            ktos uzywa Internetu, tylko po co? Czy zastanowiles sie nad tym? Piekno tego
            Forum polega wlasnie na tym, ze wydaje Ci sie, ze jestes annonimowy. Mozesz
            pisac co chcesz, i tak powinno zostac. Jak Ci sie to nie podoba idz na fora
            gdzie logowanie jest obowiazkowe. Ja na takie fora raczej nie wchodze.

Gdybysmy zaczali uzywac danych osobistych prokurator mogly miec robote a tak za
            atak na KIBICA nic nikomu nie grozi, a ja przyjmuje ataki z "zimna krwia". Jak
            OLOwi brakuje argumentow to zaczyna uzywac epitetow, sprawe wiec przegral, bo
            przeciwnika politycznego nalezy SZANOWAC, a on ten obronca PRLu tego w dalszym
            nie rozumie.
            • Gość: alibaba Re:do róznych kretynów szalejących na forum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:53
              'kibic "ma racje ,widzę że zna się na tych sprawach.To jest cwany i mądry lisek
              za co go pochwalam i uznaję chociaż kiedyś miałem o nim inne zdanie.Ten jego
              wyjaśniający post na pewno odstraszy tych co tak w głupi sposób szaleją po
              internecie i poniżają innych.Ma w zupełności rację że każdego z nas można
              namierzyć i zlokalizować a takie sprawy miały już miejsce.Nikt nikogo nie
              upoważnił do poniżania jednej osoby przez drugą oraz obrzucania
              popularnym "mięsem ".Po wypowiedzi "kibica " sytuacja na pewno ulegnie zmianie
              na dobre albo na złe ...
              • Gość: mag O moralności Kalego... IP: *.96.udn.pl 21.09.05, 11:13
                Kibic ma rację, że Olo nie powinien odpowiadać tak agresywnie. Jednak go
                rozumiem, bo atak na niego był wstrętny.
                PS.
                Do "Pello" - Piszesz, że pierwszy września rozliczony... naziści itp. też.
                Jestem pewna, że jednak w naszym kraju więcej jest ich zwolenników,( patrz pan
                Bubel ze swoim atakiem na Żydów, ksiądz Jankowski) niż komunistów, których od
                lat nie znajdziesz ze świecą. Od co najmniej trzydziestu lat co rok ta sama
                gadka - pierwszy wrzesień bagatelizowany, a 17ty .... i ty mówisz o jakimś
                braku rozliczenia.
                Kogo mamy rozliczać? Tych ludzi którzy po Jałcie w warunkach jakie nam
                pozostawiono usiłowali funkcjonować, dostosować się i stworzyć nam jako takie
                warunki.Że niektórzy wierzyli, że to dobry ustrój? - mieli prawo, w końcu
                robotnikom było lepiej niż teraz.
                • Gość: Pello Re: O moralności Kalego...do mag IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.09.05, 12:07
                  Tak jak faszystów, komunistów w Polsce nie ma. I pewnie ich nigdy nie było.
                  Była i jest obecna natomiast tęsknota za tymi totalitaryzmami, którymi dowodami
                  są trzy przypadki, które opisujesz: Bubel, Jankowski i mag. Kogo mamy
                  rozliczać? Odpowiedzialnych za to - tak na ogół bywa. Tych , którzy stworzyli
                  nam "jako takie" warunki po Jałcie, zamiast normalnych warunków, w których
                  robotnikom byłoby lepiej niż teraz.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: mag Re: O moralności Kalego...do Pello IP: *.96.udn.pl 21.09.05, 14:17
                    Pello" Ty moja skórko... Stawiasz mnie w jednym rzędzie z Bublem i ks.
                    Jankowskim... dawno się tak nie uśmiałam.
                    Jestem zwolenniczką gospodarki rynkowej, demokracji, a nie totalitaryzmu, a
                    rasizmem się brzydzę. Myśl co piszesz! A z tymi robotnikami sobie nie zmyślam,
                    tak mówią statystyki. Najbardziej stracili na przemianach robotnicy - o
                    ironio...
                    • Gość: Pello Re: O moralności Kalego...do mag IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.09.05, 14:31
                      Jasne, że przesadzam. Jestes zwolenniczką demokracji z lewicowym podejściem do
                      gospodarki. Gdyby było inaczej, nie byłoby tej dyskusji. Oczywiście, że
                      najbardziej stracili na przemianach robotnicy. Pozostaje jednak pytanie -
                      dlaczego i kto jest za to odpowiedzialny??? O tym jest nasza "o
                      ironio ...skórkowa" (cokolwiek to znaczy) dyskusja. Pzdr.
                      • Gość: Barbara Re:Do oprawcy - nomen omen IP: *.udn.pl 21.09.05, 16:25
                        Atak na Ola był poniżej pasa.To Ty sprowokowałeś tę dyskusję, zarzucając mu, że
                        traktuje historię wybiórczo.Wspomniałeś o dacie 17 września a dlaczego
                        pominąłeś 12 września 1939r.To wtedy wbito nam nóż w plecy. 12 września (za
                        encyklopedią internetową)odbyła się w Abbeville angielsko-francuska
                        konferencja,na której zdecydowano o nieudzieleniu Polsce pomocy w walce z
                        Niemcami.Mówiąc o klęsce wrześniowej należy wskazać obie daty. Ta nagonka na
                        Ola była niesmaczna i nie dziwię się jemu,że tak zareagował.I bardzo dobrze, że
                        to zrobił.Każdy ma prawo wypowiedzieć się na forum, niezależnie jakie ma
                        zdanie.Nikt nikogo nie chce przekonywać do swoich racji. Każdy pisze swoją
                        subiektywną opinię.
                        • Gość: oprawca Re:Do oprawcy - nomen omen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:10
                          Droga Barbaro, jaki atak ? Zwykle zapytanie, z zwyklej ludzkiej troski o nasze
                          wspolne dobro, wspolna historyczna pamiec. Czy ja go wyzwalem, etc. ?
                          Zaniepokoilem sie ow milczeniem Ola, ta jakze smutna, grobowa cisza, brakiem
                          reakcji. Bylismy tu bowiem zaszczycani przez Ola jego wiedza historyczna i
                          chwala mu za to, ze mowi o jakze waznych wydarzeniach w dziejach naszego kraju
                          Studzianki Pancerne (wowczas zapytalem Ola czy jak bedzie 17 wrzesnia rowniez
                          nas poinformuje o tejze dacie), o rocznicy Solidarnosci, a tu nagle cisza. Ta
                          cisza zmacila moj spokoj ....
                          • Gość: wesoła Re:Do oprawcy IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:01
                            Nasuwa się pewna analogia, historyczna. Był taki jeden facet, nazywał się
                            Piłat. On też właściwie nic takiego nie zrobił a zyskał sławę na całe 2000 lat.
                            • Gość: mag Re:wesołej IP: *.96.udn.pl 22.09.05, 13:18
                              Złą sławę... chciałś powiedzieć wesoła.
                        • Gość: Yoda Re:Do oprawcy - nomen omen IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.09.05, 09:32
                          Żenada -oprawca prowokował ironią i robił to z kulturą -w odpowiedzi mamy potok
                          obelg i w połowie jedynie ludzkim językiem wyartykuowanego chamstwa
                          (zwyczajowego u wiadomego osobnika). Rozumiem, że to właśnie jest styl
                          komunistów i ich obrońców.
                      • Gość: mag Re: O moralności Kalego...do Pello IP: *.96.udn.pl 22.09.05, 13:20
                        Myślałam, że wiesz jęśli używasz nicka obco brzmiącego. Po włosku jesteś skórka.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: wesoła Re: mag IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:22
                          To i tak...jak nie zna języka to mógł gorzej trafić! Jeden taki pojechał kiedyś
                          do Paryża. Na dworcu postawił obok siebie elegancką torbe i spisywał połączenia
                          no i ktoś mu tę torbę ukradł. Biedny, dopiero żona mu po powrocie powiedziała,
                          że na torbie był angielski napis: "sklep jubilerski".
                          • Gość: alibaba Re: do wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:33
                            no to co zakańczamy beznadziejną i nic nie dającą debatę na forum o 17
                            września bo już zeszła na inne tory ?????---AMEN----
                        • Gość: Pello Re: O moralności Kalego...do mag IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 22.09.05, 22:14
                          Hehehe, dobre, nie wiedziałem, że po włosku pello oznacza "skórka". Bardzo
                          ciekawe - "mag" po szwedzku znaczy żołądek. Języki to podstawa zrozumienia,
                          mag. Wesoła to zgrabnie opisała.
                          Serdecznie pozdrawiam, smacznego ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka