Gość: kasia IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 26.09.05, 08:10 "I ja tam bylam!!!" BYŁO FENOMENALNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.internet.radom.pl / 212.244.88.* 26.09.05, 08:25 Rewelacja dziekuję organizatorom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Obchody i monografia IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 30.09.05, 09:15 Obchody można powiedzieć były naprawdę dobrze zorganizowane. Ważne że ludzie mogli się spotkać, porozmawiać i pobawić razem. Monografia pani Ewy bardzo udana. Nie zarzucajcie że ma jakieś błędy bo nie widziałam jeszcze pracy w 100% pozbawionej ich. Wystarczy dodać erratę i będzie ok. Porównajcie sobie lepiej wydanie Gawlika z wcześniejszego jubileuszu szkoły. Tam dopiero dopatrzycie się wielu nieścisłości! Pozdrawiam wszystkich chałubińszczaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izaaaaaa Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 10:33 Chociaż nie jestem absolwentką, ale dopiero uczennicą tego liceum, byłam wzruszona. Obchody zostały świetnie przygotowane zarówno przez nauczycieli jak i uczniów!! Wiem, że sama nie dożyję następnego 100lecia, więc cieszę się, że mogłam uczestniczyć chociaz w tych :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.radom.pilicka.pl 26.09.05, 10:57 To była super impreza :) Było fenomenalnie :):):) Dziękuję, że mogłam uczestniczyć w tym zjeździe. "Chałbiński - to brzmi dumnie"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGŁA Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:08 NITKO ! Chałubiński, a nie Chałbiński. Tytus Chałubiński to patron IV LO, a Michał Chałbiński to piłkarz Górnika Zabrze Impreza rzeczywiście wspaniała. Szkoda tylko, że w Radomiu nie ma sali, gdzie można robić imprezy na ponad 1000 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: 82.139.43.* 30.09.05, 17:19 Masz rację, szczególnie w kontekście ostatnich wydarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:08 Było niesamowicie, dziękujemy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.09.05, 13:43 Pani Dyrektor Stobiecka to Kobieta z klasą.Dziękujemy za wszystko. Niech inni biorą przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: 195.205.219.* 26.09.05, 22:02 z klasą, klasą- niejedną pewnie :-). szkoda tylko, że tyle miala do powiedzenia na oficjalnej części :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:54 bylo super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkka Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:03 Fatalna organizacja. Miejsc było mniej niż gości. Przy tak miłych uroczystościach niepotrzebny był alkohol w tak dużych ilościach. Zamiast tylu butelek wódki należało przygotować wino serwowane w kieliszkach. Nie byłoby tylu pijanych osób i przykrych scen na balu. Przy takich obchodach najważniejsze są kontakty międzyludzkie, możliwość spotkania po latach w kulturalnej atmosferze. W rezultacie łączna opłata za udział w jubileuszu była dla części osób za wysoka. Dlatego na balu nie było wielu absolwentów, z którymi chcieliśmy się wspólnie spotkać i bawić do białego rana. Chyba się mocno zastanowię, czy brać udział w nastepnym jubileuszu, jeśli będzie tak fatalnie zorganizowany. Szkoła o tak długich i chlubnych tradycjach powinna być ośrodkiem kulturotwórczym i tworzyć wzorce godne naśladowania. Tym razem tak niestety nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sala Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 20:58 gdzie znajdziesz w radomiu sale na wieksza ilosc osob ktora moznaby udostepnic na taki jubileusz ? a ludzie sa rozni, jedni swietuja tak, drudzy inaczej. wiec nie miej pretensji o to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.udn.pl 26.09.05, 21:20 Szkoda, że dzisiaj krytykujesz, a nie zaoferowałaś swojej pomocy przy organizacji tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: 82.139.8.* 26.09.05, 22:15 . Przy tak miłych > uroczystościach niepotrzebny był alkohol w tak dużych ilościach. Zamiast tylu > butelek wódki należało przygotować wino serwowane w kieliszkach. Nie byłoby > tylu pijanych osób i przykrych scen na balu. Co się działo, bili się czy rzygali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 27.09.05, 12:20 nic sie nie dzialo. bawilam sie swietnie do godziny 5 rano, od 20. fakt, bylo duzo osob i moglam wszystkich rzygajacych nie zauwazyc, ale z reka na sercu: nie widzialam zadnego! owszem, zdarzalo sie spontaniczne rzucanie w ramiona osob sobie blizej nieznanych, ale to akurat bylo sympatyczne. szkoda, ze 110- lecie jest dopiero za 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: 82.139.8.* 26.09.05, 22:15 . Przy tak miłych > uroczystościach niepotrzebny był alkohol w tak dużych ilościach. Zamiast tylu > butelek wódki należało przygotować wino serwowane w kieliszkach. Nie byłoby > tylu pijanych osób i przykrych scen na balu. Co się działo, bili się czy rzygali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:22 No zCiebie to wypływa kultura,nie chciałabym bawic sie z Toba na przyszłych jubileuszach.,,Zły to ptak co własne gniazdo kala" (nie napisze dosadniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodatek Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.05, 21:01 A i po tej imprezie ponoć jedna z dyrektorek szkoły średniej znalazła się w szpitalu i jest tam jak wieść miejska niesie do dziś. Ciekawe co jej zaszkodziło?. Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.dc.dc.cox.net 10.10.05, 06:24 Zgadzam sie w zupełnosci i dodaje swoje. Stałem wiecej niz godzine w kolejce aby otrzymac medal, i inne rzeczy. Nie mogłem wiec widziec co działo sie na sali. Akustyka była tak fatalna, ze jak orkiestra grała - oczywiscie za głosno i czesto nie do tanca - to nie mozna było z nikim rozmawiac. Brakło miejsca na tance. Fatalne obijanie bokow. Nalezało inaczej rostawic stoły a nawet ustawic je w holu i tam gdzie siedza kibice. Ilosci alkoholu i jajek za duzo. Takie dosc prymitywne zarcie i picie. Chociaz zdarzaly sie dobre dania. Brak bylo odpowiedniej ilosci czystych ubikacji. Przyjechalem z Daleka ale nie moglem nawiazac kontaktow czy pogadac z roznymi osobami bo mnie nie słyszeli. Za zebrane pieniadze nalezalo zatrudnic ludzi, ktorzy mogli zorganizowac ZABAWE profesjonalnie. Powinno sie pytac zainteresowanych jak sobie taka impreze wyobrazja, bo organizator "wymyslił" cos nie na poziomie ABSOLWENTOW. To moj pierwszy i ostatni raz udział w takiej IMPREZIE. Po złym pierwszym dniu zrezygnowałem nawet z dnia drugiego. PS Absolwenci byli wspaniali usiłowali sie bawic jak najlepiej pomimo w/w trudnosci. Piekna Blondyna "poderwała" mnie do tanca i teraz ciagle o niej mysle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chałubińszczanka Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 21:07 nie jestem osobą jakoś bardzo uczuciową...ale gdy zobaczyłam te siwe głowy na których promieniał usmiech wymiękłam...powiem krótko DZIĘKUJE:)!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corrny_matura89 Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: 193.111.144.* 27.09.05, 07:28 Jedna rzecz organizacja uroczystości, inna to jej obchody. Każdy z nas absolwentów nie może narzekać na emocjonalne przeżycia eksplodujace wręcz siła wspomnień i mocą radości podczas spotkań ze znajomymi często nie widzianymi od lat wielu ... Idea wspaniała, wykonanie na 4,0 (mogło faktycznie być inaczej, co nie znaczy, że lepiej - wszystkim trudno dogodzić). Pozdrawiam nieobecnych - żałujcie że nie byliście, drugi raz nie będzie takiej okazji. Uśmiechy dla całej 4c/1989. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.punkt.pl 27.09.05, 09:44 Wrazenia niezapomniane jednak nie mogę przemilczec kilku uwag. 1) oficjalne spotkanie na Broni bylo bardzo nieudane. Wiekszośc ludzi nie widziała się kilkadziesiat lub kulkanascie lat i przydługie przemowienia spowodowały, że nikt nie ic nie słuchał. Wszyscy rozmawiali i nawet jak ktoś chciałby słuchac to nie mogł bo szum rozmów wszystko zagłuszał. 2) spotkanie w szkole jednym słowem bałagan. Szkoda ze nie powiadomiono wszystkich nauczycieli ( w tym byłych) o spotkaniu w szkole. Skonczylo się na siedzeniu na łąwkach i rozmowach z kolagami bo nauczyciele byli wszedzie i nigdzie. 3) Monografia - ładne wydanie lecz z błędami. Pomylone zdjecia nauczycielek, brak zdjęc wszystkich nauczycieli w monografii. Poza tym jak wspomnialem przezycie powrotu w lata szkolne niezastapione Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monograf Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.udn.pl 29.09.05, 22:03 Byłem na obchodach stulecia i mogę powiedzieć, że nie spodziewałem się tak dobrze zorganizowanej imprezy. Nie przeszkadzało mi również, gdy wielu ludzi, podczas spotkania na Broni,zajęło się rozmową. Ostatecznie wielu z nich spotkało się po raz pierwszy po latach i w takim momencie trudno jest powstrzymać emocje wyrażane potokiem słów. Podobnie zresztą było podczas obchodów 90-lecia. Zjawisko to uznaję za normalne choć może nie do końca kulturalne. Jeśli chodzi o monografię stałem się szczęśliwym jej posiadaczem. Ponieważ pracuję w branży wydawniczej mogłem ją ocenić również od strony profesjonalnej. Pierwsze na co zwróciłem uwagę to fakt rzeczywiście pomyłki pod jednym tylko zdjęciem nauczycielki Grażyny Karolak, w miejsce której umieszczono pomyłkowo fotografię Zofii Woźnickiej. Poza tym na stronie tytułowej brakuje kropki w tytule. Więcej błędów nie zauważyłem chociaż bardzo się starałem ich doszukać. "Absolwent", który zarzuca, że w monografii brakuje zdjęć wszystkich nauczycieli nie ma racji, ponieważ, jak przypuszczam, nauczycieli było kiluset, co można sprawdzić na stronach aneksu od 242 do 253. Takiej liczby zdjęć, nawet gdyby autorka cudem je zdobyła, nie można by wszystkich umieścić. Z doświadczenia wiem, że są to olbrzymie koszty. Na koniec jeszcze nasunęła mi się refleksja pod wpływem małego spostrzeżenia. Autorką (jedyną!!!) monografii jest pani Ewa Anna Kiraga. Nie doszukałem się nigdzie informacji na temat zespołu redakcyjnego, który tę monografię opracował. Wnioskuję, że całą pracę wykonała w większości autorka sama. To wprawiło mnie w wielki podziw dla tej osoby, ponieważ zdaję sobie sprawę jak wielką pracę musiała wykonać. Jeśli to Pani przeczyta kiedykolwiek Pani Ewo, to składam wielkie gratulacje za siermiężny trud, fachowość i cierpliwość w znoszeniu tego typu uwag jakie tu wniósł pan "Absolwent". Mam nadzieję, że praca Pani została w szkole zauważona i odpowiednio doceniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Obchody i monografia IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 30.09.05, 09:18 Obchody można powiedzieć były naprawdę dobrze zorganizowane. Ważne że ludzie mogli się spotkać, porozmawiać i pobawić razem. Monografia pani Ewy bardzo udana. Nie zarzucajcie że ma jakieś błędy bo nie widziałam jeszcze pracy w 100% pozbawionej ich. Wystarczy dodać erratę i będzie ok. Porównajcie sobie lepiej wydanie Gawlika z wcześniejszego jubileuszu szkoły. Tam dopiero dopatrzycie się wielu nieścisłości! Pozdrawiam wszystkich chałubińszczaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata (1981) Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.radom.net 27.09.05, 10:36 Gorąco dziekuję organizatorom i tym wszystkim młodym ludziom (obecnym uczniom) za tak wspaniałą imprezę. Miło było spotkać po latach osoby, z którymi zetknął nas los w szkolnych murach. Bardzo wzruszyło mnie powitanie chlebem i solą w progu szkoły oraz "spacer" jej korytarzami . Wspaniała była również wystawa, tu kłaniam się nisko osobom, które na pewno musiały włożyć ogrom pracy. Jeszcz e raz DZIĘKUJĘ. Szkoda tylko ,że "rocznik 1981" tak słabo dopisał. Pozdrawiam wszystkich Czałubińszczaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.internet.radom.pl 27.09.05, 13:57 a ja slyszalem od kumpeli jaka zulerska impreza to byla, dziewczynki ladnie sie uchlaly i balowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rara Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:50 moment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:53 Było klawo jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:56 Czy koś wie jak można zdobyć płyte CD czy też DVD z tej uroczystości? Bo wiem, ze jakaś firma robiła zdjęcia i film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dug Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: 82.139.32.* 29.09.05, 12:07 Było fenomenalnie, pozdrowienia dla stolika nr 15....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 30.09.05, 11:39 Obchody można powiedzieć były naprawdę dobrze zorganizowane. Ważne że ludzie mogli się spotkać, porozmawiać i pobawić razem. Monografia pani Ewy bardzo udana. Nie zarzucajcie że ma jakieś błędy bo nie widziałam jeszcze pracy w 100% pozbawionej ich. Wystarczy dodać erratę i będzie ok. Porównajcie sobie lepiej wydanie Gawlika z wcześniejszego jubileuszu szkoły. Tam dopiero dopatrzycie się wielu nieścisłości! Pozdrawiam wszystkich chałubińszczaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent666 Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:00 Nie odbyła się zapowiadana w programie uroczystości aukcja prac prof. Stanisława Jedrzejewskiego. To koszmarna wpadka podobna do innej, gdy na pogrzebie Stanisława nikt ze szkoły nie powiedział ani słowa. A dyrekcja była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liryczny Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 03.10.05, 12:03 pozdrowienia dla chałubińszczaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świeży_absolwent Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 04.10.05, 10:30 Byłem zaskoczony tak dobrze zorganizowaną imprezą (tym bardziej że gdy byłem jeszcze uczniem tej szkoły to ciężko było zorganizować zwykłą wycieczkę klasową). Monografia pani Ewy jest świetnie wydana. Przy okazji pozdrawiam ją serdecznie. Pozdro dla 4c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Monografia IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 05.10.05, 15:18 czy ktoś wie gdzie można kupić monoigrafię ze stulecia IV LO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Monografia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.05, 11:12 mnie to też interesuje odpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Monografia IP: 82.139.44.* 09.10.05, 12:24 Monografię, znaczki, medale i koszulki mozna kupić w IV Lo codziennie w godz. 8,00 - 8,00 i 14-15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.radom.pilicka.pl 09.10.05, 10:19 jeśli jesteś zainteresowany zakupem prac prof.Jędrzejewskiego zgłoś sie do szkoły . jeszcze kilka zostało . Organizatorzy zrezygnowali z aukcji w zwiazku z małym zainteresowaniem ze strony uczestników balu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasc Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.speed.planet.nl 07.10.05, 01:04 Witam wszystkich serdecznie. Tez tam bylam, rocznik 1998. Jesli chcecie obejrzez zdjecia z inauguracji obchodow i balu to zapraszam na www.vasc.fotopic.net/c716340.html Pozdrowienia sla chalubinszczakow! /vasc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 07.10.05, 10:09 fajne zdjęcia ale nie ma więcej? chciałbym zobaczyć kogoś znajomego a tutaj rozpoznałem zaledwie kilku nauczycieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vasc Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.speed.planet.nl 09.10.05, 22:52 Czesc figaro, ciesze sie ze ci sie podobaly, niestety nie ma wiecej, a te co sa to prywatny zbior :) byc moze powinnam zmienic zawod i zostac reporterka, wtedy bym miala zawsze wszystkie ;)Pozrawiam, vasc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola:):):):) Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.udn.pl 07.10.05, 23:33 I ja tez tam bylam.. ale jeszcze jako uczennica maturalnej klasy.. bylam wzruszona widokiem ludzi padajacych sobie w ramoina, ktorzy nie widzieli sie 20, 30 lat... bylo mi tylko przykro z jednego powodu... ze 1/4, w tym wiekoszosc obecnych nauczycieli, zostala na przygotowane przez nas przedstawienie... bylo mi glupio kiedy mialam wyjsc na scene i odegrac role Lucynki a dzikie tlumy wypadaly z MOSIR-u.. szkoda... Ci co nie widzieli- niech załują (nieskromnie mowiac), a Ci co zostali swietnie sie z nami bawili podskakujac na krzeselkach w rytm piosenki let's twist again:):):):) ale trzeba przyznac ze absolwenci nie byli poinformowani (niewydrukowano na zaproszeniu ze ostatnim punktem programu bedzie wystep "Siana" i spólki:):)) dziekuje wszystkim tym ktorzy byli z nami i pomagali nam.. tzn Sorce Kozakiewicz i Panu "Teatralnemu" Tomkowi oraz Sorce Jakubowskiej za wsparcie podczas wystepu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~monia Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.05, 02:44 Fenomenalnie to może za dużo powiedziane. Byłam wściekła kiedy okazało się, że pół mojego rocznika siedzi przy zupełnie innym stole. po drugiej stronie sali. Sorry, ale nie było to przyjemne kiedy musieliśmy szukać krzesełek, przenosić własną zastawę i.t.p. Rzeczywiście w radomiuy nie ma tak dużej sali, ale może trzeba było pom,yśleć o szwedzkim stole i zabawie, a nie tylko o stolikach, przy których nie można było zamienić nawet słowa. Zapłaciłam kupę kasy, ale załapałam się na tylko jedno gorące danie, bo podczas przenosin okazało się, że jeden stolik jadł o 20.30, a drugi nie dostał nic przed 21.30. Fajnie, że przynajmniej dzięki przenosinom mogłam spotkać trochę osób z mojej klasy. Pomysł z otwarciem szkoły w niedzielę był ekstra. Szkoda tylko, że nauczyciele nie dopisali,. Byli ci sami co na balu. A gdzie Pan Jańczyk, którego tak mile wspomninam. Chyba nie pójdę na następne obchody. Mam dość płacenia kasy za nic!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osssa45 Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.159.udn.pl 11.10.05, 15:58 Niestety organizator nie popisał się ! Nasza klasa (rocznik 79)też została rozsadzona przy dwóch stołach. A przecież wystarczyło posłużyć się listami klas z monografii ( jeżli nie z ostatniej - to tej wydanej z okazji 90-lecia)i można było uniknąć zamieszania i przykrych niespodzianek.Organizator zalecał przenosiny " po pierwszym daniu" co spowodowało braki w posiłkach ale w tym względzie nie ma czego żałować bo jedzenie było okropne.My wbrew wszystkim delikatnym protestom usiedliśmy przy jednym stole i dzięki temu bawiliśmy się wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Monografia z okazji 100-lecia szkoły IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 11.10.05, 09:40 kupiłem monografię - jest świetna - polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świetlik Re: Monografia z okazji 100-lecia szkoły IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 14.10.05, 10:18 no no jeszcze takiego wydania ta szkoła nie miała >>>>>> brawo chałubiński! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymus Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 21.10.05, 11:49 a ja tam wiem swoje! książka OK, obchody OK ale większość nauczycieli nie OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego-Zachwyt IP: *.dc.dc.cox.net 29.10.05, 18:59 BYŁO FENOMENALNIE!!! To nieprawda, ze bylo CACY, na moja krytyke otrzymalem takie oto poparcie od jednego uczestnika: Calkowicie zgadzam sie z Twoja opinia na temat organizacji uroczystosci 100-lecia a szczegolnie balu. To uragalo wszelkim standardom a strach pomyslec co mogloby tam stac sie w przypadku zagrozenia pozarem, paniki itp. Dodatkowo ochroniarze mieli rozkaz pozwalac na wychodzenie z budynku tylko ograniczonej liczbie gosci. Jak zabraklo im bilecilow wyjsciowych to po prostu nie chcieli wypuszczac ludzi na zewnatrz. To byl skandal....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: Obchody stulecia szkoły im. Chałubińskiego-Za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 08:50 A czy to wina szkoły, że w Radomiu nie ma odpowiednio dużej sali na imprezy dla np.2000 osób. Trudno było odmawiać absolwentom prawa do balu (było bardzo dużo chętnych), a i tak od pewnego momentu zaprzestano przyjmowania wpłat. A ochraniarze po prostu wypełniali swoje obowiązki, do których zostali zobowiązani umową. Tylko, że ludzie mają to do siebie, że zaraz muszą łamać wszelkie reguły i nie potrafią, a przede wszystkim nie chcą podporządkować się przyjętym ustaleniom. Odpowiedz Link Zgłoś