Dodaj do ulubionych

czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ???

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.10.05, 21:58
Ręce mi opadaj!!! Zaczęłam studiować 2-letnie studia na UMCS w Lublinie,
wszystko jest super i ok tylko..... te krowy w dziekanacie. Nie dość, że
płaci im się kasę za semestr dosyć sporą to traktują każdego studenta jak
gnoja z podstawówki. A ja gnojem się nie czuję! czy zna ktoś na nie sposób???
Obserwuj wątek
    • Gość: studencik Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:01
      ma -daj w łapę i po ptokach
      • Gość: Heniek z lasu Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? IP: *.128.udn.pl 13.10.05, 08:43
        one chyba lubią Rafaelki popić koniaczkiem;)
    • Gość: zxc Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:26
      Czy to chodzi o UMCS na Przytyckiej?
    • Gość: wesoła Re: Oliwka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:04
      Mnie też ręce opadają!!! Droga Oliwko, w podstawówkach to też nie gnoje tylko
      dzieci. Tak samo godne szacunku jak i Ty, może nawet bardziej bo One dopiero
      się uczą życia i nie są jeszcze zepsute. Pozostaje tylko nadzieja, że nie
      studiujesz jakiejś pedagogiki np.
      • lusia023 Re: Oliwka 13.10.05, 12:19
        tak jest na każdej juz chyba uczelni.Panie w dziekanatach czują się mocniejsze
        od samego Rektora.
        Ja tez pomimo tego ze skończyłam już jedną uczelnię i teraz kontynuuję studia w
        Lublinie musiałam upomniec się na mojej starej już znienawidzonej przeze mnie
        uczelni o zaświadczenie i suplement do dyplomu-dobrze że zrobiłam to
        telefonicznie a nie pofatygowałam sie odrazu na uczelnię bo nie dość że
        usłyszłam że pani miała nadzieję że już się nas pozbyła a my jej ciągle głowę
        zawracamy to jeszcze że nie może mi wydać tych dokumentow tak od ręki i żebym
        przyjechała za 2 dni-piątek-tego dnia mija termin dosłania dokumentów więc tak
        na styk.Poza tym padło jeszcze parę innych epitetów pod moim adresem a to tylko
        dlatego że śmiałam upomnieć się o coś co mi się należy i co mieści się w
        zaakresie obowiązków tejże pani z dziekanatu.
        Żałuję ze nie nagrałam tej rozmowy bo bardzo chętnie przeszłabym się do
        Dziekana mojego byłego wydziału-coż na miejscu tej 50-letniej zrzędliwej
        łapówkaskiej pani chętnie zasiadłaby jakaś młoda szanująca pracę osoba po
        studiach, umiejąca conajmniej 1 język obcy itp itd....
        • Gość: keramp Re: Oliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:19
          Nie ma więc jak w prywatnych uczelniach. Choćby WSFiB Panie miłe kompetentne z
          szacunkiem odnoszące się do studenta. Wniosek jak najszybciej urynkowić chorą
          polską edukacje a wtedy standardy studiowania na państwowych uczelniach też się
          poprawią
        • Gość: wesoła Re: Lusia023 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:42
          Jak w tym dziekanacie byłaś taka namolna jak w sprawie szukania na forum
          wiadomości o busie do Lublina to się tej pani nie dziwię. To bardzo typowe dla
          młodych ludzi, że wszystko muszą mieć natychmiast. Typowy jest również
          pogardliwy stosunek do osób w średnim wieku bo starsi sikają w pampersy i nie
          zabierają Wam miejsca. Nie jestem pięćdziesięcioletnią panią ale jak dożyje to
          nią będę i Tobie też tego życzę. Czyżbyś przewidywała, że jak dojdziesz do tego
          wieku to w Polsce będzie już tak dobrze, że wszyscy będą odchodzić na emeryturę
          razem z policjantami i górnikami? Tobie chcą jeszcze wydłużyć lata pracy. Może
          moja córka kiedyś natknie się na Ciebie, sześćdziesięcioletnią i pomyśli to co
          Ty teraz o tej pani? Nie martw się, ja ją uczę szacunku do starszych.
          • lusia023 do Wesoła 13.10.05, 14:02
            strasznie szybko wydajesz osądy o innych i jesteś przy tym bardzo nieuprzejma.
            Chyba nie na tym polega forum zeby na posty z prośbą o informacje dostawać
            nagany.To było już tak dawno a Ty jeszcze pamiętasz?Kobieto-PRZEPRASZAM ZE
            SZUKAŁAM TU POMOCY SKORO TAK BARDZO CI TO PRZESZKADZA.WYBACZ MI PROSZĘ!
            Tylko na radomskim forum można być krytykowanym za takie bzdury ;-)
            • Gość: wesoła Re: lusia023 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 11:41
              Pamiętam bo nie mam sklerozy. Wiele osób prosi o pomoc na forum ale Ty robiłaś
              to w sposób szczególny. Kilka wątków o tej samej treści w czasie kilku godzin
              świadczy o Twoim braku cierpliwości, myślałaś zapewne, że w ten sposób zwrócisz
              uwagę...no i zwróciłaś moją, nie miej pretensji. Właściwie nawet nie w tym
              rzecz. Bardziej chodzi o uprzejmość o której piszesz. Ja jestem bardzo
              nieuprzejma, to Twoja ocena. W takim razie jak należy nazwać Twoją wypowiedz w
              stosunku do pani z dziekanatu, chamską? Oceń sama. Pozdrawiam.
    • Gość: Boby Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? IP: *.tm.net.my 13.10.05, 13:41
      Z "PANIAMI Z DZIEKANATU" jest podobny problem jak z pielęgniarkami - mają
      pretensje do całego świata że same nie są lekarzami lub co najmniej ich żonami i
      odgrywają się na pacjentach a w przypadku szkól wyższych na studentach
      oczywiście. Są zazwyczaj niemiłe, zadufane, zarozumiałe i przeważnie wściekłe na
      wszystko. Takie właśnie były PANIE które pamiętam z Politechniki, którą
      zaczynałem gdy nazywała sie jeszcze WSI. Ale całkiem niedawno studiowałem także
      na WSB i tu z ogromnym uznaniem i sympatią wspominam Panią Kierownik Dziekanatu
      (Barbara Makowska zdaje się) która sama powinna zostać rektorem szkoły
      kształcącej pracowników dziekanatu a która serdecznie pozdrawiam i życze
      pomyślności. Niestety, wyjątki potwierdzają regułę. A wracając do zasadniczego
      pytania...hmmm...jest sposób!!! Taki sam jak na PANIE PIELĘGNIARKI. Sama domyśl
      sie jaki;-)
      • aisaa1 Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? 13.10.05, 20:43
        boby-------------obys trafił na takie pielęgniarki
    • Gość: uczeń Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? IP: *.udn.pl 13.10.05, 15:18
      tak samo zachowją się Panie w sekretariatach szkolnych. Szkoda pisać. Myślę, że
      trzeba to zmienić ale jak? Może zawierać z nimi umowę tylko na rok pracy a
      potem przedłużać też tylko na rok?
    • Gość: cierpliwa Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? IP: *.udn.pl 13.10.05, 17:19
      Do pan z dziekanatu UMCS Lublin wydział historii a szczególnie do pani Zofii
      której nie chce się na czas przynieść dyplomów a studenci wyczekują w długich
      kolejkach i specjalnie przyjeżdżają z Radomia do Lublina po dwa razy w
      tygodniu.Tej pani ewidentnie nie chce się pracować.Skoro student broni pracę
      licencjacką w czerwcu to dyplom we wrześniu już powinien na niego czekać.A pani
      Zofia obrzydliwa baba miałaby mniej kłopotu.Jeździłam do Lublina dzień po dniu
      aby odebrać swoje dokumenty.Wolę pomocy mi wykazała współpracownica pani Zosi i
      na drugi dzień byłam obsłużona tak jak być powinno pierwszego dnia.
      • Gość: franz płatne studia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:38
        I problem sam się rozwiązuje (jak i wiele innych).
    • Gość: dziekanatożerca Re: czy ma ktoś sposób na panie w dziekanatach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:45
      trzeba przyjść z tortem i plast :-)
    • oborovy Ja mam sporego zaganiacza ... morze pomuc? 15.10.05, 17:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka