Dodaj do ulubionych

Radomscy radni....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:52
Chciałbym poznać opinie radomian na temat radomskich radnych:
Oto ich lista alfabetyczna czekam na opinie?:

Andrzej Burski - SLD , obecnie partia ,, Rozważny Radom"
Derlatka Tadeusz Henryk - Radomianie Razem
Fałek Ryszard Jan - Wspólnota Samorządowa
Fogiel Mariusz Izydor - Radomianie Razem
Fundowicz Stefan - Radomianie Razem
Gołębiowski Dariusz - Samoobrona RP
Gut Jan - Samoobrona RP,obecnie partia Radomianie Razem
Karaś Bogdan - SLD
Korpetta - Zych Jolanta - Po , obecnie radna niezależna
Kot Czesław - SLD , obecnie radny niezależny
Krawczyk Zenon - SLD
Królikowska Teresa - SLD , obecnie partia ,,Rozważny Radom"
Langowski Andrzej - PiS,obecnie radny niezależny
Agata Morgan - PD,obecnie radna niezależna
Neska Zbigniew - PO
Nita Jacek - SLD , obecnie partia ,,Rozważny Radom"
Noga Marcin - SLD
Pyrcioch Tadeusz- PiS, obecnie radny niezależny
Radomska Magdalena Maria - Radomianie Razem
Rejczak Jan - Wspólnota Samorządowa
Rejczak Mirosław - Wspólnota Samorządowa
Skwarczyński Grzegorz - SLD , obecnie radny niezależny
Słoń Teodora - Radomianie Razem
Sońta Krzysztof - Wspólnota Samorządowa
Wędzonka Wiesław - PO
Wieczorek Jan - SLD , obecnie partia ,, Rozważny Radom"
Włodarczyk Adam - SLD - obecnie partia ,,Rozważny Radom"
Woźniak Kazimierz Grzegorz - Radomianie Razem
Radnymi byli też Waldemar Kaczmarski - SLD i Marzena Wróbel z PiS

Tworząc ten wątek chcę poznać opinię radomian na temat radomskich radnych wszak wszystkei znaki na niebie i ziemi wskazują , że 14 maja 2006r. wybory samorządowe.

Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Radomscy radni.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:59
      Najlepszy radny z prawicy to chyba wędzonka i Sońta a z lewicy to chyba Włodarczyk i Nita.
      • Gość: pancho Re: Radomscy radni.... IP: *.internet.radom.pl 03.12.05, 23:34
        Najlepsi radni to :Ryszard Fałek, Mariusz Fogiel, Bogdan Karaś, Marzena Wróbel,
        Jacek Nita i Kazimierz Woźniak.
        • heniek_z_lasu Re: Radomscy radni.... 04.12.05, 11:00
          Napiszcie może jeszcze (w uwagach) w jakiej partii/partiach byli wcześniej ci,
          o których jest napisane, że są niezależni. Tak samo o tych co zmieniają partie
          wraz z tym jak wiatr zawieje... To chyba tez o czymś świadczy.
          • Gość: KR! Re: Radomscy radni.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 12:34
            Tworząc liste napisałem , że Ci którzy teraz są niezaleźni byli wcześniejn w parti , wktóej weszli do Rady Miejskiej.W dalszym ciągu czekam na opinie to już 3 lata kadencji IV samorządu w historii Radomia po 1989r. licząć wybory do samorządu od 1990r.Który radny najlepszy , który najgorszy.Kiedyś rzuciłem hasło na forum ,, NIE ODDAJMY RADOMIA WALKOWEREM" i ta lista ma służyc poznaniu opini o naszych rajcach i ich zangażowaniu w pracę w radzie miejskiej i nie tylko.Pozdrawiam i zapraszam do sykusji.
          • Gość: robert Re: Radomscy radni.... IP: *.ats.pl / *.ats.pl 04.12.05, 12:47
            ...oglądam sesje miasta w tv dami i wg mnie najlepsi radni to (kolejność
            przypadkowa); Wieczorek, Fałek, Korpetta Zych, Karaś, Włodarczyk, Fogiel, Kot,
            najgorsi: Neska, Królikowska, Langowski, Sońta (pierwszych dwoje nie zabiera
            głosu w ogóle, dwaj ostatni nie myślą o sprawach miasta tylko się kłócą).
          • Gość: robert Re: Radomscy radni.... IP: *.ats.pl / *.ats.pl 04.12.05, 12:47
            A jeszcze do najgorszych zapomniałem o M. Rejczaku , ktory sam nie pamięta co
            mówił wcześniej.
            • Gość: Jako Re: Radomscy radni.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 12:56
              Niektórzy radni to cbyba przez przypadek siedzą w radzie miejskiej i mam nadzieję , że to ich ostatnia kadencja.A co do niektórych radncyh to mam w Radzie Miasta dwóch byłych panów prezydentów Radomia pana Fałka ( od 1990r. w Radzie Miasta) i pana Adama Włodarczyka.Też sie zgadzam , ze paru radnych wogóle sie nie wypowiada.Nie tylko pan Neska i pani Królikowska.
              • Gość: M. Re: Radomscy radni.... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.12.05, 13:30
                Robek z tym Sońtą to nie presadzaj. Jest młody i impulsywny a komuchy wiedząc
                to podpuszczają takie coś jak Langowski. Ale zauważ jak dużo inicjatyw wyszło
                od Sońty, które prezydent realizował je później jako swoje. Nie zacietrzewiajmy
                się li tylko dlatego, że jest on niemalże najmłodszym wśród radnych i
                najbardziej daje się w skóre prezydentowi i jego klice bo o wszystkim mówi mu
                prosto w oczy, na sesji! Gdybyś potrafił docenić odrzucenie propozycji
                prezydenta (ale wtedy Sońta miał być posłuszny) to twoja ocena napewno byłaby
                inna. Do radnych-niemówiących zaliczyłbym jeszcze Nogę. Słabo jak na "szefa"
                komisji rewizyjnej. Nawet jak się jest malowanym szefem komisji to nieraz
                trzeba zabrać głos chociażby w sprawie mieszkańców.
                • Gość: KR! Re: Radomscy radni.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:00
                  Z tego co mi wiadomo to pan radny Krzysztof Sońta z Wspólnoty Samorządowej ma 37 lat i nie jest najmłodszym radnym , jest nim pan Noga z SLD ma chyba 30 lat.A co do radnego Sońty to on sie nie boi zadawać trudnych pytań i bardzo dobrze , że krytykuje pana prezydenta Marcinkowksiego , szkoda tylko , że tak łagodnie choć szkoda , ze pan Sóńta jest w tak słabej partii mógłby być w PiS lub LPR lub PO wtedy miałbvy wieksze szanse na lespzą karierę polityczną.
                  Zabiera bardzo często głos , nie zgadzam sie z nim w wielu poglądach ale takich radnych nam potrzeba mających swoje zdanie a nie podlizujących się władzy i liczących na cud.
                  • Gość: robert Re: Radomscy radni.... IP: *.ats.pl / *.ats.pl 04.12.05, 16:33
                    No om przekonaliście mnie z tym Sońtą, wciągam go na swoją listę , ale na
                    ostatniej pozycji wśród tych co im wymieniłem, natomiast przekonało mnie że
                    dużo pyta, a jak się daje podpuszczać tzn że jest niedojrzały.
                    • Gość: M. Re: Radomscy radni.... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.12.05, 16:49
                      KR, mam 2 uwagi. Sońta nie jest rzeczywiście najmłodszym bo sam wymieniłem Nogę
                      ale mi bardziej chodziło o radnych aktywnych, w wśrod tych jednak jest
                      najmłodszym. Dalej, spełnia Twoje surowe kryteria (notabene, z którymi zgadzam
                      się w 100%) i jest rodowitym radomianinem! I druga uwaga. Wspólnota Samorządowa
                      NIE JEST ŻADNĄ PARTIĄ POLITYCZNĄ!!!! To "zbiór" lokalnych autorytetów, którzy
                      od lat walczą o dobro tego Miasta (Miasta z dużej bo piszę o Radomiu.Gdybym
                      pisał o Kielcach byłoby z małej).Jak historia pokazała w wyborach samorządowych
                      liczą się wyłącznie takie właśnie ugrupownia bądź koalicje takich ugrupowań.
                      • Gość: KR! Re: Radomscy radni.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 17:42
                        Przecież napisałem , że Sońta jako radny jest okay choć ma wady a moje kryterai wcale nie są takei ostre i surowe chcę tylko , żeby moim miastem rządzikli ludzie z Radomia a nie przyjezdni , którzy mają z nim nic nie wspólnego przykład prezydenta Radomia od 2002r mamy odczuwać jeszcze rok.wiem o tym , że wspólnota Samorządowa nie jest partią , ale nie wiem , czy za rok uzyska dobry wynik w wyborach na radnyc ciężko będzie zdobyć te 4 mandaty co mają teraz.Moim zdaniem dużo za rok bedzie miał PiS.
    • Gość: KIBIC Re: Radomscy radni....Gratuluje watku! IP: *.dc.dc.cox.net 04.12.05, 16:47
      Oto własnie chodzi, swietny watek! Wyszukam wypowiedzi i przytocze punktacje
      innych internautow na temat członkow RM jak przybedzie wiecej postow, aby je
      razem rozwazyc czy porownac. Zaczyna mi sie kształtowac "obiektywna" ocena
      poszczegolnych radnych.
      • Gość: KR! Re: Radomscy radni....Gratuluje watku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:51
        Zaczynając ten wątek chciałem pokazać co robią radomscy radni , za co dostają naszą kasę z miejskich funduszy.Mamy 28 radnych , w latach 1990-2002 było 50 radnych.Dzięki PO zmniejszono liczbę radncyh do 28 w Radomiu.Mamy 28 radnych oceńmy ich , w sposób demokratyczny , napiszmy kto jak głosował i kogo popierał , kto skąd jest i kto z kim trzyma w radzie miejskiej.Ten wątek ma mieć funkcję edukacyjną ma pokazać kto co zrobi , mamy od 16 lat demokrację.Powtarzam swoje hasło ,, Nie oddajmy Radomia walkowerem".szczególnie liczę na młodych musimy iśc do wyborów i wybrać najlespzych.pozdro dla tych wszytskich dla których liczy sie Radom.
        • Gość: KIBIC Re: Radomscy radni....Gratuluje watku! IP: *.dc.dc.cox.net 04.12.05, 19:03
          Władze i (niepo)radni nie lubia takich watkow! Wiec nalezy ich wymienic na
          lepszych, wielu z nich juz teraz dostaja "przyspieszenia". A grupa Radomianie w
          W-wie pomoze rozpedzic tych nieudacznikow. Jak mozna przychodzic na sesje RM i
          nie zabierac sensownie głosu na tematy wazne dla miasta, albo nie podnosic na
          tym forum nowych problemow jakie sie pojawiaja oraz krytykowac czy chwalic
          decyzje Prezydentow? Lizustwo albo tchorzostwo!

Po co taki radny jest w RM? Dlaczego i po co sie kłoca ci (nie)poradni zamiast
          dyskutowac, szukac i sensownie rozwiazywac setki problemow w tym miescie. Kto
          ma czas na kłotnie gdy Radom w porownaiu do innych miast jest w zapasci?
          Trudno to pojac! Oni nie powinni spac po nocach i rano biec do urzedu RM z
          pomysłami rozwiazan, a nie po branie pieniedzy za łaske bycia radnym.
          • Gość: dante Re: Radomscy radni....Gratuluje watku! IP: *.internet.radom.pl 04.12.05, 22:53
            Kibic spadaj stąd masz swoje rankingi więc zwalaj stąd i nie zaśmiecaj
            kolejnego wątku
        • Gość: dante Re: Radomscy radni....Gratuluje watku! IP: *.internet.radom.pl 04.12.05, 22:52
          Mała poprawka KR choć sam jestem fanem Po. Liczbe radnych zmniejszyły komuszki!
          • Gość: KR! Re: Radomscy radni....Gratuluje watku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:59
            PO miało trzec radnych Neska,wędzonka i Korpetta - Zych teraz zostali tylko wędzonka i Neska( co milczy w radzie miejskiej) a pan wędzonka jeden nic nie zdziała sam w pojedynkę.A teraz PiS nie ma nawet żadnego radnego bo Pyrcioch został radnym niezależnym a Langowski już wcześniej był niezależny.Jest 6 radnych Radomienie Razem , którzy dla RAdomia robią bardzo mało , w tym panowie Woźniak czy Derlatka!
    • Gość: dyzio mazyciel Re: Radomscy radni.... IP: *.ats.pl / *.ats.pl 04.12.05, 21:31
      Radomscy Radni są trak naprawdę bezradni siedzą cichutko głosują tak jak im
      Prezydent każe mają niewiele do powiedzenia pobierają diety sprawują stanowiska
      W spółkach miejskich(GUT Gołębiewski Neska) ,ZAŁATWIAJĄ stołeczki dla mężów żon
      pociotków ewentualnie żyją jakoś dzięki miastu
      Tak naprawdę są żałośni lub porostu śmieszni
      CÓŻ, jakie społeczeństwo tacy posłowie radni i cała władza. Raz na 20-30 lat
      ten naród się budzi i zmiata ze sceny całe to patałajstwo ciekawi mnie teraz
      tylko jedno, kiedy

teraz całe stado hipokrytów będzie niedługo ubiegać się o 28 stołków znów będą
      mieli gęby pełne frazesów i znów będą stroić się w piórka zbawców narodu.
      Ciekawe dlaczego rada miejska N.Yorku ma 11 osób a Radomiu trzeba 28 radnych
      • Gość: cedro Re: Radomscy radni.... IP: *.udn.pl 04.12.05, 22:14
        Najlepszy radny to Jan Rejczak. Kulturalny i kompetentny. Są tacy którym nie
        chce się ust otworzyć i tacy którzy jako wynajęci klakierzy ciągle
        komplementują władze. Aż sie niedobrze robi od tego miodu.
    • Gość: KIBIC Radomscy radni....statystyka dla dyskusji IP: *.dc.dc.cox.net 06.12.05, 08:43
      Klasyfikacja dokonana przez 24 internautow: 2-prezydent, 1-nadaje sie na
      radnego, 0-nie nadaje sie na radnego.

Pierwszy numer razem liczba puntow, druga liczba to ilosc wskazan na prezydenta.

Rejczak, Jan (Wspólnota Samorządowa)-(24)-(7)

Włodarczyk, Adam (SLD - obecnie partia ,,Rozważny Radom")-(13)-(4)

Derlatka, Tadeusz (Radomianie Razem)- (10)-(1)

Gołębiowski, Dariusz (Samoobrona RP)-(9)-(2)
      Wędzonka, Wiesław (PO)-(9)-(2)
      Radomska, Magdalena (Radomianie Razem)-(9)-(1)
      Rejczak, Mirosław (Wspólnota Samorządowa)- (9)-(1)

Fałek, Ryszard (Wspólnota Samorządowa)-(7)-(1)
      Fogiel, Mariusz (Radomianie Razem)- (7)
      Korpetta-Zych, Jolanta (PO, obecnie radna niezależna)-(7)-(1)
      Woźniak, Kazimierz (Radomianie Razem)- (7)-(1)

Nita, Jacek (SLD , obecnie partia ,,Rozważny Radom")- (6)

Krawczyk, Zenon (SLD)- (5)-(1)
      Wieczorek, Jan (SLD , obecnie partia ,, Rozważny Radom")-(5)

Fundowicz, Stefan (Radomianie Razem)-(4)
      Karaś, Bohdan (SLD)-(4)
      Królikowska Teresa (SLD, obecnie partia ,,Rozważny Radom")-(4)
      Noga, Marcin (SLD)-(4)

Neska, Zbigniew (PO)-(3)
      Pyrcioch, Tadeusz (PiS, obecnie radny niezależny)-(3)
      Sońta, Krzysztof (Wspólnota Samorządowa)-(3)

Słoń, Teodora (Radomianie Razem)-(2)
      Kot Czesław (SLD , obecnie radny niezależny)-(1)

Burski, Andrzej (SLD, obecnie partia ,, Rozważny Radom")- (0)
      Gut, Jan (Samoobrona RP, obecnie partia Radomianie Razem)- (0)
      Langowski Andrzej (PiS, obecnie radny niezależny)-(0)
      Skawarczyński, Grzegorz ( SLD , obecnie radny niezależny)- (0)
      Morgan, Agata (PD,obecnie radna niezależna) (nieklasyfikowana)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka