Gość: ane IP: *.udn.pl 08.02.06, 22:03 Z powodu zaniedbań niekompetentnych ludzi albo tylko nastawionych na zysk będa cierpiec ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cermit Re: Runął dach kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:46 wladze radomia zapewnily nocleg poszkodowanym-UWAGA!!-W NOCLEGOWNI DLA BEZDOMNYCH!!!buahahahaha-ale sie wyslilij jeden z drugim!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Runął dach kamienicy 08.02.06, 23:39 Słuzby ratownicze, jest interes do zrobienia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Runął dach kamienicy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.06, 23:41 A moze wlasnie o to chodzilo.Wykwaterowanym miasto musi teraz zapewnic jakieslepsze od tamtych mieszkania - nareszcie bez oczekiwania w bardzo dlugiej kolejce,beda zyc jak ludzie.A ktos inny za grosze wzbogaci sie o dzialke w centrum miasta .Dobrze pomyslane ,a mrozy i bardzo obfite opady sniegu tylko im pomogly.Mieszkancy zawalonego budynku powinni dac na msze ,ze im sie taka gratka trafila i bez ofiar w ludziach.A my poczekamy i zobaczymy kto zostanie nowym wlascicielem dzialki . Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Runął dach kamienicy 08.02.06, 23:42 A może własciciel kamienicy nie ma pieniędzy na jej remont, a czynszy podnieśc nie może, bo mu na to ochrona lokatorów nie pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydlo prlu [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 09.02.06, 00:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Runął dach kamienicy IP: *.udn.pl 09.02.06, 07:38 Czegoś nie rozumiem. Skoro - jak pisze Gazeta - od 1998 roku ta kamienica była wyłączona z użytkowania, to skąd wzięli sie w niej ludzie, których ewakułowano??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Runął dach kamienicy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.02.06, 09:22 No właśnie ja też tego nie rozumię! Czy to znaczy że jak ja się wprowadzę do szopy i zawali się w niej dach to PAŃSTWO mi przydzieli w zamian mieszkanie?? Ja tylko pytam??? Bo do szopy mi nie spieszno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jari Re: A gdzie Rewitalizacja Miasta Kazimierzowskiego IP: 82.139.61.* 09.02.06, 09:32 Tak wyglada okszyczana rewitalizacja w Radomiu. Mieszkańcą walą sie dachy na głowę a Banasiewicz chwali się rezultatami w odnowie Starówki. Bzdurna Spółka która przejada nasze pieniądze. Jej pracownicy lenią się jak mogą, Gmina daje im pieniądze za nic, Ci sie cieszą i śmieja z nas podatników. Banan dostaje działkę z przekazywanej kasy i biznes sie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: A gdzie Rewitalizacja Miasta Kazimierzowskieg IP: 213.195.149.* 13.02.06, 09:16 Jari straciłeś dużo w moich oczach.Błędy ortograficzne robi wyjątkowy prostak.Obrzucać błotem to każdy potrafi."Mieszkańcą" takim jak ty to wszystko się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Runął dach kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 09:58 A jak myślisz jakie zyski są z kamienicy przy Szwarlikowskiej? bo ja wiem, że żadne. Sam mam kamienice na Żeromskiego i tam wcale nie jest wesoło. A remonty i odśnieżanie kosztują. Może władze miasta by coś zrobiły bo inkasują podatki od nieruchomości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Runął dach kamienicy IP: *.udn.pl 09.02.06, 11:00 Jaka kamienica,tacy lokatorzy(w tym przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
ara1973 Re: Runął dach kamienicy 09.02.06, 13:35 kamienice są w fatalnym stanie .właściciele chcą kasy ale oczywiście najlepiej nic nie robić..nie każdy oczywiście......a miasto jak to miasto nie ma nigdy na to co potrzeba...jeszcze trochę popada śnieg i trochę dachów znów poleci...tylko co z ludżmi... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Runął dach kamienicy 09.02.06, 16:33 Ciekawe, czy wiesz, o czym mówisz. Moja rodzina ma wątpliwą przyjemność być właścicielem. Co powiesz np. na lokatorkę, której nie było w domu od 16 miesięcy, w mieszkaniu ma graciarnię, bo mieszka u siostry, płaci (po nałożeniu na nią maksymalnych możliwych podwyzek) ok 85 złotych za pokój (kiedy sąsiedni pokój wynajmują studenci za 400) i smieje sie w nos, bo nie mozna jej eksmitowac, bo ma powyzej 70 lat? I teraz policz sobie ile moja rodzina wladowala w utrzymanie tej osoby przez te kilkadziesiąt lat, kiedy ona mieszka na naszym z kwaterunku? Przez ten czas zawsze robiła problemy - a to jej na głowę cieknie, a to konserwatora zabytków nasyłała.. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Runął dach kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:27 Dokładnie! Zgadzam się w 100%. Ludzie nie zdają sobie sprawy jak wielkie są koszty utrzymania takiej kamienicy, a pomocy od miasta nie ma. No chyba, że renowacja elewacji i to tylko zewnętrznej. Ale to nie jest największy problem. Najdroższe są rzeczy, których nie widać, fundamenty, dachy itp. Odpowiedz Link Zgłoś