Dodaj do ulubionych

Rekord, Radom czy Ave ?

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 23:24
Ktore radio uwazacie za najlepsze na radomskim rynku medialnym ?

Moze zrobimy maly ranking rozglosni radomskich?

Ja glosuje za Rekordem...

Jake jest wasze zdanie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz_s Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 81.15.164.* 10.12.02, 00:12
      głosuje na Rekord
      • Gość: Zetoxa Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 00:47
        niestety żadne, wszędzie ten sam żenujący poziom.
        • Gość: ijk Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.proxy.aol.com 10.12.02, 02:25
          Rekord
        • Gość: temida Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.25.138.* 10.12.02, 15:03
          Gość portalu: Zetoxa napisał(a):

> niestety żadne, wszędzie ten sam żenujący poziom.

Zrobisz lepsze ?
        • Gość: temida Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.25.138.* 10.12.02, 15:03
          Gość portalu: Zetoxa napisał(a):

> niestety żadne, wszędzie ten sam żenujący poziom.

Zrobisz lepsze ?
          • Gość: M Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 194.181.0.* 10.12.02, 15:40
            Gość portalu: temida napisał(a):

> Gość portalu: Zetoxa napisał(a):
            >
            > > niestety żadne, wszędzie ten sam żenujący poziom.
            >
            > Zrobisz lepsze ?

Tak
            • Gość: temida Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.25.138.* 11.12.02, 10:07
              Gość portalu: M napisał(a):

> Gość portalu: temida napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Zetoxa napisał(a):
              > >
              > > > niestety żadne, wszędzie ten sam żenujący poziom.
              > >
              > > Zrobisz lepsze ?
              >
              > Tak

czekam. Kiedy startujesz ?
          • Gość: as Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.4it.net.pl 11.12.02, 08:52

> Gość portalu: Zetoxa napisał(a):
            >
            > > niestety żadne, wszędzie ten sam żenujący poziom.
            >
            > Zrobisz lepsze ?

To nie słuchacz robi radio.
            Na głos krytyki jest jakaś bzdurna kontra!!
            przecież wszystkim zależy, by słuchać radomskich rozgłośni, ale trzeba najpierw
            wysłuchać potrzeb słuchaczy. Sama muzyka niestety już nie wystarczy.
            Rozgłośnie lokalne, jak sama nazwa wskazuje, powinny przede wszystkim
            informować o regionie. To jest bardzo ważne, gdyż jest to jeden z niewielu
            sposobów, by zainteresować mieszkańców Radomiem, aferami i ważnymi sprawami.

• Gość: temida Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.25.138.* 11.12.02, 10:08
              Gość portalu: as napisał(a):

> Gość portalu: temida napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Zetoxa napisał(a):
              > >
              > > > niestety żadne, wszędzie ten sam żenujący poziom.
              > >
              > > Zrobisz lepsze ?
              >
              > To nie słuchacz robi radio.
              > Na głos krytyki jest jakaś bzdurna kontra!!
              > przecież wszystkim zależy, by słuchać radomskich rozgłośni, ale trzeba
              najpierw
              >
              > wysłuchać potrzeb słuchaczy. Sama muzyka niestety już nie wystarczy.
              > Rozgłośnie lokalne, jak sama nazwa wskazuje, powinny przede wszystkim
              > informować o regionie. To jest bardzo ważne, gdyż jest to jeden z niewielu
              > sposobów, by zainteresować mieszkańców Radomiem, aferami i ważnymi sprawami.
              >
              krytyka polega na tym, żeby napisać, co jest nie tak, a nie kwitować jednym
              zdaniem - "do dupy".
              • Gość: as Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.4it.net.pl 12.12.02, 10:45
                NO WŁAŚNIE
      • Gość: rycho Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.12.02, 15:31
        Tylko Rekord,mimo mankamentow,podziwiam za wszystko.
    • Gość: Kmieciu Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 158.75.66.* 10.12.02, 02:37
      A słychać w Radomiu o. Rydzyka?
      • Gość: gotlib Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 08:11
        Gość portalu: Kmieciu napisał(a):

> A słychać w Radomiu o. Rydzyka?

Słychać. Na 107,2 bodajrze..
    • Gość: Liziii Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 16:19
      Rekord
      • Gość: Malenka Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 16:43
        Rekord (chociaż lubie wyraz Ave :D)
        • Gość: anetax Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.pl 10.12.02, 17:08
          Dziwne pytanie bo odpowiedz oczywista - Rekord!!! nic dodac nic ujac :))))
          • Gość: Izka Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.pl 10.12.02, 23:03
            jasne ze lekold... :)
    • Gość: ToMaSzeK Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 10.12.02, 19:02
      Khm zaczne od tego. A co to za porownanie? Radio AVE mozna sobie z radiem ojca
      R. bo obydwie stacje reprezentuja taki sam (bardzo niski) poziom;P. No ale
      coz. Nie pozostaje mi inny wybor jak rekorsd. 3 x TAK dla REKORD'u Moze
      niedlugo powstanie telewizja rekord? w koncu ojciec R. zaklada swoja
      telewizje :PP a nie uwazam zeby REKORD byl gorszy. Bo nie jest. Jest
      najlepszy :)
    • Gość: ajajaj a może nie Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.pl 10.12.02, 20:58
      jestem za stworzeniem nowego, muzycznie urozmaiconego i dziennikarsko
      obiektywnego radia regionalnego - czy są chętni?
      • Gość: o. Rydzyk Re: a może nie Rekord, Radom czy Ave ? IP: 158.75.66.* 11.12.02, 01:57
        Gość portalu: ajajaj napisał(a):

> jestem za stworzeniem nowego, muzycznie urozmaiconego i
        dziennikarsko
        > obiektywnego radia regionalnego - czy są chętni?

Proponuję pomoc w otwarciu oddziału zamiejscowego Radia
        Maryja w Radomiu.

z poważaniem
        o. Rydzyk
        • Gość: Karolek Re: a może nie Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 19:35
          Gość portalu: o. Rydzyk napisał(a):

> Gość portalu: ajajaj napisał(a):
          >
          > > jestem za stworzeniem nowego, muzycznie urozmaiconego i
          > dziennikarsko
          > > obiektywnego radia regionalnego - czy są chętni?
          >
          > Proponuję pomoc w otwarciu oddziału zamiejscowego Radia
          > Maryja w Radomiu.
          >
          > z poważaniem
          > o. Rydzyk

Gratuluje i popieram pomysl!
          o. Rydzyk to moj idol od poczatku, czyli od czasu gdy sprowadzal samochoda zza
          granicy jako dary. nastepnie przyszlo radio, ktorego slucham prawie non-stop,
          no moze oprocz chwil ktore spedzam w kosciela na modlitwie na ojca dyrektora.
          W tej chwili goraco modle sie i sle listy do KRRiTv w celu poparcia idei
          otwarcia telewizji Maryja. Uwazam ze w naszym kraju, przyda sie program ktory
          prezentuje trzezwy tok myslenia, z ktorego dowiemy sie prawdy o tym co nas
          otacza, a nie ebdziemy zdani tylko na klamliwe informacje ateistow. Popieram w
          pelni starania ojca Rydzyka, dodam ze bylem uczestnikiem zbiorowej modlitwy pod
          URM`em w obronie ojca dyrektora. Z mojej strony oddam takze cale swoje
          kieszonkowe, nie jest to wiele, ale grosz do grosza.....i zbierze sie 15 mln zl
          na woz to transmisji satelitarnej i bedziemy mogli cieszyc sie transmisjami na
          zywo z mszy w licheniu czy tez pikietowania ateistycznych organow ateistycznej
          wladzy panstwowej! Uwazam takze ze radio Maryja slusznie prezentuje
          faszystowska i anarchistyczna filozofie! Jestem za reaktywowaniem dzialalnosci
          obozow koncentracji (ateistow) a takze za uczynieniem z Polski panstwa
          wyznaniowego (za konstytucje niechaj sluzy Biblia, przynajmniej nie ma w niej
          abolicji czy tez oplat za parkowanie)!
          Na koniec przesylam Wam znak pokoju!
          Modlcie sie za o. Rydzyka i za jego idola A.Hitlera (slusznie kojarzyc z
          najwiekszym zbrodniarzem wojennym) !

Niech Bog bedzie z wami i przecim komunie i temu..temu....no....to nie jest
          moj prezydent!
      • Gość: temida Re: a może nie Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.25.138.* 12.12.02, 10:58
        Gość portalu: ajajaj napisał(a):

> jestem za stworzeniem nowego, muzycznie urozmaiconego i dziennikarsko
        > obiektywnego radia regionalnego - czy są chętni?

a masz kasę ?? potrzeba na wejście około 1,5 miliona złotych. Zwróci się może
        za 5 lat. Wchodzisz ?
        • Gość: ajajaj minął ponad miesiąc IP: *.pl 16.01.03, 14:11

> Gość portalu: ajajaj napisał(a):
          >
          > > jestem za stworzeniem nowego, muzycznie urozmaiconego
          i dziennikarsko
          > > obiektywnego radia regionalnego - czy są chętni?
          >
          > a masz kasę ?? potrzeba na wejście około 1,5 miliona
          złotych. Zwróci się może
          > za 5 lat. Wchodzisz ?

żadnych chętnych do roboty i tylko jeden czekający na gotowe
          jestem miłosierny więc ...
    • Gość: Slawek Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ib.com.pl 10.12.02, 21:06
      Nie uważam aby którekolwiek z wymienionych w wątku było radiem radomskim .
      To że nadajniki umieszczono w Radomiu, a dziennikarze żyją i mieszkają w Radomiu nie oznacza wcale Radia lokalnego.
      W Radomiu nie ma i nie było nigdy lokalnej rozgłośni.
      Marzy mi się radio w którym:
      -wiadomości lokalne byłyby lokalne
      -stojąc w korku dowiedziałbym się o nim zanim dojadę,
      -mógłbym zadzwonić że coś się dzieje i poinformować innych poprzez
      np "dyżurny telefon radia R " a po potwierdzeniu innych słuchaczy przerwanoby planowe audycje aby nadać komunikat
      -dziennikarze opowiadaliby dowcipy dla słuchaczy a nie dla siebie
      -dowiedziałbym się coś ciekawego co się dzieje w Radomiu
      -posłuchałbym DOBREJ!!! muzyki i wywiadów prowadzonych przez profesjonalistów z ciekawymi osobami

Jeżeli jest takie radio w Radomiu to dajcie znać.

Jak na razie na radomskim rynku medialnym najlepsza jest TRÓJKA

pozdrawiam

Slawek

• tomek_d Re: Rekord, Radom czy Ave ? 10.12.02, 21:24
        Reokrd
      • Gość: barni Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 195.116.189.* 10.12.02, 23:22
        Gość portalu: Slawek napisał(a):

> Nie uważam aby którekolwiek z wymienionych w wątku było radiem radomskim .
        > To że nadajniki umieszczono w Radomiu, a dziennikarze żyją i mieszkają w
        Radomi
        > u nie oznacza wcale Radia lokalnego.
        > W Radomiu nie ma i nie było nigdy lokalnej rozgłośni.
        > Marzy mi się radio w którym:
        > -wiadomości lokalne byłyby lokalne
        > -stojąc w korku dowiedziałbym się o nim zanim dojadę,
        > -mógłbym zadzwonić że coś się dzieje i poinformować innych poprzez
        > np "dyżurny telefon radia R " a po potwierdzeniu innych słuchaczy
        pr
        > zerwanoby planowe audycje aby nadać komunikat
        > -dziennikarze opowiadaliby dowcipy dla słuchaczy a nie dla siebie
        > -dowiedziałbym się coś ciekawego co się dzieje w Radomiu
        > -posłuchałbym DOBREJ!!! muzyki i wywiadów prowadzonych przez
        profesjonalistów
        > z ciekawymi osobami
        >
        > Jeżeli jest takie radio w Radomiu to dajcie znać.
        >
        > Jak na razie na radomskim rynku medialnym najlepsza jest TRÓJKA
        >
        > pozdrawiam
        >
        > Slawek
        >
        > Slawek masz bardzo duzo racji,ale nie do konca.Radio Rekord jest radiem
        radomskim i lokalnym.Chyba najbardziej radomskim ze wszystkich lokalnych
        mediow.Nie jest natomiast City Radiem,o ktorym piszesz.Takie Radio wymaga
        ogromnych nakladow finansowych na cala armie dziennikarzy,latajacych
        reporterow,moze woz transmisyjny i rzesze korespondentow.A skad na to kasa na
        naszym bardzo biednym radomskim rynku,niszczonym w dodatku przez dwie
        konkurencyjne i DOTOWANE rozglosnie radiowe.Serdecznie pozdrawiam.
        Tez popieram Rekord!
        • Gość: Slawek Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ib.com.pl 11.12.02, 18:56
          Gość portalu: barni napisał(a):

> >
          > > Slawek masz bardzo duzo racji,ale nie do konca.Radio Rekord jest radiem
          > radomskim i lokalnym.Chyba najbardziej radomskim ze wszystkich lokalnych
          > mediow.Nie jest natomiast City Radiem,o ktorym piszesz.Takie Radio wymaga
          > ogromnych nakladow finansowych na cala armie dziennikarzy,latajacych
          > reporterow,moze woz transmisyjny i rzesze korespondentow.A skad na to kasa na
          > naszym bardzo biednym radomskim rynku,niszczonym w dodatku przez dwie
          > konkurencyjne i DOTOWANE rozglosnie radiowe.Serdecznie pozdrawiam.
          > Tez popieram Rekord!
          >
          >
          City radio nie wymaga latających reporterów i wozów transmisyjnych. Zdaję sobie
          sprawę że to o czym piszesz wymaga ogromnej kasy. Mnie chodzi o bieżącą
          informację lokalną. Wystarczy telefon dyżurny i chęci. Przy dzisiejszym
          nasyceniu w telefony komórkowe nie tylko ja bym dzwonił by ostrzec innych. Nie
          myślałem o tym by reporter był na każdym skrzyżowaniu a nad niebem latał
          śmigłowiec – niedługo i tak będą latały. To co napisałem wynika z faktu życia w
          tym mieście. W ubiegłym tygodniu stałem w korku na trasie do Siczek przez 50
          minut słuchałem na zmianę lokalnych rozgłośni i nic. W następnym dniu
          z „wyborczej” i „dami” dowiedziałem się że trasa była zablokowana do godz 18 a
          policja kierowała pojazdy objazdami co delikatnie mówiąc jest g.... prawda. Być
          może czyta to ktoś co stał w tym korku to może potwierdzić. Wypadek był ok.
          godz 14 a ja stałem od godziny 16 do 17. Jak byś się czuł gdybyś miał szybko
          dostać się z ronda warszawskiego na Wernera a po przejechaniu Szarych Szeregów
          skierowali Cię w Kusocińskiego, nie informując która ulica jest zamknięta, lub
          wyjeżdżając z Czachowskiego w kierunku XV-lecia stał na Żeromskiego 30 minut bo
          przy samochodówce stoi zepsute auto. To są fakty i między innymi dlatego brak
          mi radia lokalnego.
          Wystarczy jeden nr telefonu pod który mogliby dzwonić słuchacze a dyżurny
          redaktor by dał cynk na antenie.
          Podejrzewam że byłoby mniej korków w Radomiu ,a na pewno mniejsze.
          Czy Radomia na to nie stać?
          A może najlepsze radio w Radomiu poda nam nr GORĄCEGO TELEFONU RADIA „R.....”

Pozdrawiam
      • Gość: ToMaSzeK Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 11.12.02, 14:51

Radomi
        pr
        profesjonalistów
        > z ciekawymi osobami
        >
        >
        >
        > pozdrawiam
        >
        > Slawek
        >
        >

Nie wypowiadam sie na temart radia AVE, ale Radio Rekord jest jak najbardziej
        radiem radomskim, ma siedzibe w Radomiu, nadaje w nim i w jego okolicach. To
        raz, dwa pokaz mi chociaz jedna lokalna rozglosnie radiowa ktora odpowiada
        twoim kryteriom i zaspokaja twoje oczekiwania. Potrafisz? Bo wydaje mi sie ze
        to tylko sa Twoje marzenia. Zadna rozglosnia nie bedzie nadawala tylko
        lokalnych informacji, gdyz to by bylo zbyt monotonne, ludzie sluchajac radia
        chca sie dowiedziec nie tylko o tym co sie dzieiej aktualnie w ich regionie,
        ale rowniez w kraju i na swiecie, bo po co maja sluchac najpierw wiadomosci
        lokalnych a pozniej na innej stacji zeby sie dowiedziec czegos wiecej
        (chcialbymn zauwazyc ze wiadomosci radiowe sa emitowane w wiekszosci stacji o
        pelnej godzinie, wiec jesli ktos sie chce dowiedziec czeogs z innej stacji musi
        czegac godzine lub jak kto woli miec dwa odbiorniki sluchac jednoczesnie i
        wylapywac wszystko - tak wiec pokazalem ci ze twoj pomysl nie ma sensu, nikt
        nie bedzie nadawal tylko dla ciebie) korek? chcesz sie o nim dowiedziec? to nie
        jest rola radia, chcesz byc taki wygodny to sobie zakup zestaw nawigacji
        satelitarnej. Co do dowcipow, heh wiesz wydaje mi sie ze to troche chory
        pomysl, co do ciekawyxch wydarzen w radomiu, wybacz, tu nie dzieje sie nic
        ciekawego - no moze czasem.. wywiadow ci brakuje? sa wywiady, dobra muzyka?
        tutaj tez kazdy ma inne upodobania, wiec nie dogodzisz, chcial nie chcial musza
        byc puszczane rozne gatunki, inaczej bylo by zbyt monotonnie.

Podsumowujac swoja wypowiedz, chcialbym ci powiedziec, audycja a raczej radio o
        jakim piszesz, sa twoimi marzeniami, a wiec zgromadz fundusze, i zaloz taka
        rozglosnie. Ciekawe tylko kto by jej sluchal??? Dziekuje za uwage :)
        • Gość: M Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 194.181.0.* 11.12.02, 15:50
          Gość portalu: ToMaSzeK napisał(a):

>korek? chcesz sie o nim dowiedziec? to nie
          >jest rola radia, chcesz byc taki wygodny to sobie zakup zestaw nawigacji
          > satelitarnej. Co do dowcipow, heh wiesz wydaje mi sie ze to troche chory
          > pomysl, co do ciekawyxch wydarzen w Radomiu, wybacz, tu nie dzieje sie nic
          > ciekawego - no moze czasem.. > Podsumowujac swoja wypowiedz, chcialbym ci
          >powiedziec, audycja a raczej radio ojakim piszesz, sa twoimi marzeniami, a
          >wiec zgromadz fundusze, i zaloz taka
          > rozglosnie. Ciekawe tylko kto by jej sluchal??? Dziekuje za uwage :)

ToMaSzku, co k.. wiesz o radiu... Jak staniesz się ToMaSzem to pogadamy.
          Niestety twój przedmówca ma całkowitą rację. Przykładem może być eksplozja na
          Niedziałkowskiego sprzed kilku tygodni. Z lokalnych wiadomości można się było
          dowiedzieć o tonącym tankowcu u wybrzeży Hiszpanii, ale nie o wydarzeniu które
          miało miejsce parę ulic dalej.
          • kleksik Re: Rekord, Radom czy Ave ? 11.12.02, 16:37
            Gość portalu: M napisał(a):

Przykładem może być eksplozja na
            > Niedziałkowskiego sprzed kilku tygodni. Z lokalnych wiadomości można się było
            > dowiedzieć o tonącym tankowcu u wybrzeży Hiszpanii, ale nie o wydarzeniu
            które
            > miało miejsce parę ulic dalej.

No i juz widac M ,ze nie sluchasz lokalnych stacji radiowych, albo robisz to
            sporadycznie. W kazdej z nich poswiecono duzo czasu na wspomniane przez Ciebie
            wydarzenie. Pamietam doskonale.
          • Gość: ToMaSzeK Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 11.12.02, 19:20

> ToMaSzku, co k.. wiesz o radiu... Jak staniesz się ToMaSzem to pogadamy.
            > Niestety twój przedmówca ma całkowitą rację. Przykładem może być eksplozja na
            > Niedziałkowskiego sprzed kilku tygodni. Z lokalnych wiadomości można się było
            które

nie k... tylko tak sie sklada, ze sie znam, od strony technicznej napewno. wiem
            wiecej o tym niz ty sobie mozesz wyobrazac. pozatym moj pseudonim nie
            odzwierciedla mojego wieku. a wiesz ze jest cos takiego jak wylacznosc na
            informacje? chyba nie wiesz, wlasnie dlatego wnioskuje ze ty sie na radiu i
            wogole na mediach nie znasz. a jesli chcesz wiedziec to nie pare ulic dalej,
            widze ze nie wiesz nawet gdzie radio ma siedzibe. dziekuje i pozdrawiam
          • Gość: martica Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.241.38.* 27.01.03, 00:01
            .
            > Przykładem może być eksplozja na
            > Niedziałkowskiego sprzed kilku tygodni. Z lokalnych wiadomości można się
            było
            które

to jest cos czego nie rozumiem. w wawie wszystkie radia gadaja o korkach, a
            nawet proponuja trasy objazdow...maja umowy z taksowkarzami, np: radio pogoda.
            zetka w wawie ma tez informacje o korkach i lokalnych wydarzeniach - w radomiu
            nie ma???a czy kolega ktory pisal o tym korku pod siczkami pomyslal, zeby
            zadzwonic do radia? a skad oni maja wiedziec o takich rzeczach, jak nie od
            sluchaczy???
            pozdr
        • Gość: Slawek Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ib.com.pl 11.12.02, 19:42

> Gość portalu: Slawek napisał(a):
          >
          > > Nie uważam aby którekolwiek z wymienionych w wątku było radiem radomskim .
          > > To że nadajniki umieszczono w Radomiu, a dziennikarze żyją i mieszkają w
          > Radomi
          > > u nie oznacza wcale Radia lokalnego.
          > > W Radomiu nie ma i nie było nigdy lokalnej rozgłośni.
          > > Marzy mi się radio w którym:
          > > -wiadomości lokalne byłyby lokalne
          > > -stojąc w korku dowiedziałbym się o nim zanim dojadę,
          > > -mógłbym zadzwonić że coś się dzieje i poinformować innych poprzez
          > > np "dyżurny telefon radia R " a po potwierdzeniu innych słuchac
          > zy
          > pr
          > > zerwanoby planowe audycje aby nadać komunikat
          > > -dziennikarze opowiadaliby dowcipy dla słuchaczy a nie dla siebie
          > > -dowiedziałbym się coś ciekawego co się dzieje w Radomiu
          > > -posłuchałbym DOBREJ!!! muzyki i wywiadów prowadzonych przez
          > profesjonalistów
          > > z ciekawymi osobami
          > >
          > > Jeżeli jest takie radio w Radomiu to dajcie znać.
          > >
          > > Jak na razie na radomskim rynku medialnym najlepsza jest TRÓJKA
          > >
          > > pozdrawiam
          > >
          > > Slawek
          > >
          > >
          >
          > Nie wypowiadam sie na temart radia AVE, ale Radio Rekord jest jak najbardziej
          > radiem radomskim, ma siedzibe w Radomiu, nadaje w nim i w jego okolicach. To
          > raz, dwa pokaz mi chociaz jedna lokalna rozglosnie radiowa ktora odpowiada
          > twoim kryteriom i zaspokaja twoje oczekiwania. Potrafisz? Bo wydaje mi sie ze
          > to tylko sa Twoje marzenia. Zadna rozglosnia nie bedzie nadawala tylko
          > lokalnych informacji, gdyz to by bylo zbyt monotonne, ludzie sluchajac radia
          > chca sie dowiedziec nie tylko o tym co sie dzieiej aktualnie w ich regionie,
          > ale rowniez w kraju i na swiecie, bo po co maja sluchac najpierw wiadomosci
          > lokalnych a pozniej na innej stacji zeby sie dowiedziec czegos wiecej
          > (chcialbymn zauwazyc ze wiadomosci radiowe sa emitowane w wiekszosci stacji o
          > pelnej godzinie, wiec jesli ktos sie chce dowiedziec czeogs z innej stacji
          musi
          >
          > czegac godzine lub jak kto woli miec dwa odbiorniki sluchac jednoczesnie i
          > wylapywac wszystko - tak wiec pokazalem ci ze twoj pomysl nie ma sensu, nikt
          > nie bedzie nadawal tylko dla ciebie) korek? chcesz sie o nim dowiedziec? to
          nie jest rola radia, chcesz byc taki wygodny to sobie zakup zestaw nawigacji
          > satelitarnej. Co do dowcipow, heh wiesz wydaje mi sie ze to troche chory
          > pomysl, co do ciekawyxch wydarzen w radomiu, wybacz, tu nie dzieje sie nic
          > ciekawego - no moze czasem.. wywiadow ci brakuje? sa wywiady, dobra muzyka?
          > tutaj tez kazdy ma inne upodobania, wiec nie dogodzisz, chcial nie chcial
          musza byc puszczane rozne gatunki, inaczej bylo by zbyt monotonnie.
          >
          > Podsumowujac swoja wypowiedz, chcialbym ci powiedziec, audycja a raczej radio
          > o jakim piszesz, sa twoimi marzeniami, a wiec zgromadz fundusze, i zaloz taka
          > rozglosnie. Ciekawe tylko kto by jej sluchal??? Dziekuje za uwage :)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          Dlatego o tym pisałem bo nie mam takiego radia.
          Tak to są moje marzenia.
          Tak, korek nie jest rola radia , ale radia lokalnego to mam inne zdanie.
          Skąd niby miałbyś wiedzieć że coś ciekawego dzieje się w Radomiu, a może to nie
          jest rola radia.
          Co do Twojego podsumowania zgadzam się jeszcze raz, to są moje marzenia być
          może w części realne.
          Jeżeli chodzi o zakup zestawu nawigacji oraz założenie rozgłośni to jest tak
          jakbyś proponował choremu skarżącemu się na lekarzy żeby sfinansował sobie
          szpital z własną obsadą, a narzekającemu na brak bezpieczeństwa w mieście
          utrzymanie własnej armii.
          Z pozostałymi stwierdzeniami zgadzam się
          Pozdrawiam
          Sławek

• Gość: ToMaSzeK Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 12.12.02, 14:22
            > Dlatego o tym pisałem bo nie mam takiego radia.
            > Tak to są moje marzenia.
            > Tak, korek nie jest rola radia , ale radia lokalnego to mam inne zdanie.
            > Skąd niby miałbyś wiedzieć że coś ciekawego dzieje się w Radomiu, a może to
            nie
            >
            > jest rola radia.
            > Co do Twojego podsumowania zgadzam się jeszcze raz, to są moje marzenia być
            > może w części realne.
            > Jeżeli chodzi o zakup zestawu nawigacji oraz założenie rozgłośni to jest tak
            > jakbyś proponował choremu skarżącemu się na lekarzy żeby sfinansował sobie
            > szpital z własną obsadą, a narzekającemu na brak bezpieczeństwa w mieście
            > utrzymanie własnej armii.
            > Z pozostałymi stwierdzeniami zgadzam się
            > Pozdrawiam
            > Sławek
            >

a ja mimo wszystko uwazam ze w radomiu nie dzieje sie nic ciekawego, wiec radio
            nie moze mnie o tym poinformowac, jesli sie cos ma dziac, to wczesniej donosza
            o tym plotki, bo wreszcie COS bedzie, a wydaje mi sie ze media tez wczesniej
            dowiedza sie z plotek, i informacja nadana bedzie tylko w celu potwierdzenia to
            raz, po drugie tu sie klania marketing, bo co sie ma dziac? koncert?
            przedstawienie? jakas impreza? przeciez to jest promowanie, to jest reklama,
            kazdy chce zarobic, wiec organizatorzy imprez powinni zadbac o jakis spot,
            plakat czy komunikat. a co do twoich przykladow-argumentow na moja rade, nie
            zgadzam sie z tym, bo to nie ta ranga, nawigacja? po co to stworzyli? po co
            stwozono GPS i inne systemy nawigacyjne? po to zeby byly? a o korkach
            dowiadywac sie z radia? brak bezpieczenstwa w miescie? armia? o nie nie to zly
            przyklad bo to jest ROLA ORGANOW PANSTWOWYCH jakimi niewatpliwie jest policja,
            a to jak wypelniaja swoje zadanie policjanci pozostawiam bez komentarza. jesli
            komus malo, niech wynajmie agencje ochrony, jest ich kilka w radomiu, co do
            szpitali i leczenia, to wydaje mi sie ze troche pomyliles pojecia, metody i
            skutecznosc leczenia w zasadzie wszedzie sa takie same, zalezy na jakiego
            lekarza i do ktorego szpitala trafisz, we koncu masz zawsze wybor, mowie tu
            oczywiscie o Polsce i nie porownuje z klinikami zagranicznymi, to by bylo na
            tyle, dziekuje
      • Gość: martica Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.241.38.* 11.12.02, 19:50

> >
        >
        > pozdrawiam
        >
        > Slawek

trojka zawsze byla super, mimo ostatnich zmian nic nie stracila z poziomu. w
        radomiu straszna bida z tymi radiami, bo ich strasznie malo i puszczaja ten sam
        chlam w stylu britnejek i innych spajsgerlsow...ave - nudne jak cholera: po pol
        godzinie sluchania mam ochote zasnac i obudzic sie w swiecie bez radia ave...
        radom: co to za radom, jak wlascicielem jest warsz. eska (skadinad jedna z
        najgorszych stacji radiowych chyba w calej polsce), zenujacy poziom
        prezenterow...rekord: troche lepszy, ale systematycznie rowna w dol do
        pozostalych. pozostaja zetka i rmf fm (poza trojka).
        ps: slucha ktos w warszawie radia 94 (pewnie czesc forumowiczow spedza jakis
        cas w stolycy??)???polecam - zajeb. muza.

>
        >
        • Gość: ToMaSzeK Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 12.12.02, 14:25
          > trojka zawsze byla super, mimo ostatnich zmian nic nie stracila z poziomu. w
          > radomiu straszna bida z tymi radiami, bo ich strasznie malo i puszczaja ten
          sam
          >
          > chlam w stylu britnejek i innych spajsgerlsow...ave - nudne jak cholera: po
          pol
          >
          > godzinie sluchania mam ochote zasnac i obudzic sie w swiecie bez radia ave...
          > radom: co to za radom, jak wlascicielem jest warsz. eska (skadinad jedna z
          > najgorszych stacji radiowych chyba w calej polsce), zenujacy poziom
          > prezenterow...rekord: troche lepszy, ale systematycznie rowna w dol do
          > pozostalych. pozostaja zetka i rmf fm (poza trojka).
          > ps: slucha ktos w warszawie radia 94 (pewnie czesc forumowiczow spedza jakis
          > cas w stolycy??)???polecam - zajeb. muza.
          >
          > >
          > >

rzucasz stwierdzeniami, wiecej argumentow prosze, chcialbym podyskutowac, ale
          niestety na podstawie tego co napisalas, nie mam zbyt duzych mozliwosci...
          pozatym nie mowimy tu o rozglosniach krajowych tylko o tych ktore nadaja z
          radomia
          • Gość: martica Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.241.38.* 21.12.02, 03:22
            > >
            > > >
            > > >
            >
            > rzucasz stwierdzeniami, wiecej argumentow prosze, chcialbym podyskutowac, ale
            > niestety na podstawie tego co napisalas, nie mam zbyt duzych mozliwosci...
            > pozatym nie mowimy tu o rozglosniach krajowych tylko o tych ktore nadaja z
            > radomia

szczerze mowiac, kiedy jestem w radomiu z zalem dochodze do wniosku, ze nie ma
            porzadnego radia. co do prezenterow - jakaja sie, myla pojecia...muzyka - pop i
            nic poza tym. moze to dobre dla licealistow czy jeszcze mlodszych milosniczek
            shakiry, ale nie dla ludzi ktorzy chcieliby posluchac porzadnego roka. sa to
            nudne radia, ktore nie potrafia (a moze nie chca???)przyciagnac nowych
            sluchaczy. jezeli rzeczywiscie przyciagaja, to tylko dzieki temu, ze strasznie
            maly wybor rozglosni mamy w radomiu. zyja dlatego, ze nie ma konkurencji.
            jesli chodzi o wydarzenia z miasta, to nie wydaje mi sie, zeby tak zle to
            wygladalo. informuja przeciez o tym co sie dzieje regularnie i w miare
            szczegolowo.
            przydaloby sie w radomiu jakies 'niszowe' radio...
            pozdr.
        • tomek_d Re: Rekord, Radom czy Ave ? 12.12.02, 21:32
          Czytam Wasze wypowiedzi i niektórzy mają rację. Jak RMF nadawało ewiadomości
          komunikacyjne to o korkach w Radomiu i okolicach możne było więcej się
          dowiedzieć właśnie z nuch niż jakiegokolwiek lokalnego radia.
      • Gość: temida Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 213.25.138.* 12.12.02, 11:01

Radomi
        pr
        profesjonalistów
        > z ciekawymi osobami
        >
        >
        >
        > pozdrawiam
        >
        > Slawek

"stojąc w korku dowiedziałbym sie o nim nim dojadę" ... musisz zatrudnić
        specjalistę od podróży w czasie i bycia w dwóch miejscach na raz. A może to już
        schizofrenia ?
        • Gość: M Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 194.181.0.* 12.12.02, 11:43

>
          > "stojąc w korku dowiedziałbym sie o nim nim dojadę" ... musisz zatrudnić
          > specjalistę od podróży w czasie i bycia w dwóch miejscach na raz. A może to >
          już schizofrenia ?

Niepotrzebna złośliwość. Przecież wiesz o co chodziło w tej wypowiedzi. I
          niestety jeszcze raz to powtórzę. TEN SŁUCHACZ MA RACJĘ! zgadzam się z nim
          całkowicie.

W normalnej sytuacji, ktoś próbowałby wziąć pod uwagę sugestie słuchaczy j/w i
          tak modyfikował program, aby był on dla nich najatrakcyjniejszy. Nie w Radomiu.
          Tu nawet gimnazjalista pracujący w radiu od tygodnia pozjadał wszystkie rozumy
          i wie wszystko najlepiej obrażając każdego, kto ma inne zdanie.
          I pomyśleć, że kiedyś radio stanowiło pewien wzorzec.
          • Gość: ToMaSzeK Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 12.12.02, 14:29
            > Niepotrzebna złośliwość. Przecież wiesz o co chodziło w tej wypowiedzi. I
            > niestety jeszcze raz to powtórzę. TEN SŁUCHACZ MA RACJĘ! zgadzam się z nim
            > całkowicie.
            >
            > W normalnej sytuacji, ktoś próbowałby wziąć pod uwagę sugestie słuchaczy j/w
            i
            > tak modyfikował program, aby był on dla nich najatrakcyjniejszy. Nie w
            Radomiu.
            >
            > Tu nawet gimnazjalista pracujący w radiu od tygodnia pozjadał wszystkie
            rozumy
            > i wie wszystko najlepiej obrażając każdego, kto ma inne zdanie.
            > I pomyśleć, że kiedyś radio stanowiło pewien wzorzec.

na wszystko sa potrzebne pieniadze, trzeba zatrudniac ludzi, spojrze przez
            przekroj polskiej gospodarki, przemyslu, ogolnie firm, i zobacz jaki jest ich
            stan, czy uwazasz ze w tej branzy jest inaczej? i po raz wtory powtrzam, radio
            nie jest od komunikatow o korkach, kup system nawigacji satelitarnej GPS, bo w
            tym celu zostal stworzony. nie uwazam tez ze radio nie jest juz tym wzorcem, sa
            przeciez programy np w rekordzie, ktore wspoltworza sluchacze, pomysl co by
            bylo gdyby cala kontrole przejeli nad radiem sluchacze, istny chaos :O i po co
            to?
    • Gość: marcin Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.com.pl 11.12.02, 17:11
      Jeśli lokalne to tylko Rekord.
      • Gość: raf Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 195.116.189.* 11.12.02, 23:13
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> Jeśli lokalne to tylko Rekord.
        Ja tez poprosze o Rekord.
        • Gość: marcin Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.com.pl 12.12.02, 10:36
          Rekord,za normalnosc
          • Gość: gotlib Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 16:33
            Hmmm widze po forum ze wygrywa Rekord...To jest troche dziwne poniewaz na
            sondarzach sluchalnosci ciagle tryumf święci Radio (Eska) Radom....;o
            • Gość: poldek Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 195.116.189.* 12.12.02, 21:41
              Gość portalu: gotlib napisał(a):

> Hmmm widze po forum ze wygrywa Rekord...To jest troche dziwne poniewaz na
              > sondarzach sluchalnosci ciagle tryumf święci Radio (Eska) Radom....;o

To jest bardzo dziwne.Na proste pytanie "Rekord,Radom czy Ave":
              - 25 glosow "polemicznych,najczesciej nie na temat,bez odpowiedzi na pytanie
              - 16 glosow na Radio Rekord
              Podobnie jest z sondazami:po pierwsze lepszy jest ten co za sondaze placi,a po
              drugie dla wiekszosci pytanych,pytanie i jego sens jest tak samo wazne jak w
              tym watku....
            • Gość: uchol Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.pilickanet.pl 19.01.03, 23:52
              Gość portalu: gotlib napisał(a):

> Hmmm widze po forum ze wygrywa Rekord...To jest troche dziwne poniewaz na
              > sondarzach sluchalnosci ciagle tryumf święci Radio (Eska) Radom....;o

Sondaże rynku radiowego robi sie na grupie ogólnopolskiej (to bzdura w
              przypadku stacji lokalnych, ale badania lokalne sa za drogie, by ktoś mógł
              sobie je systematycznie zamawaić). Na 1000 mieszkańców Polski przypada 1,5
              mieszkańca Radomia. Zwykle badania są robione na grupach 800-900 osobowych.
              Jeśli trafi się jeden mieszkaniec Radomia i słucha Radia Radom, to ma ono 100
              proc. słuchalność. W praktyce mieszkańców danego regionu w próbie jest troche
              więcej - widziałem wyniki badań, gdzie było ich sześcioro. Z tej grupy troje
              interesowało się sportem lokalnym i słuchało Radia Radom. Wynik był oczywisty -
              wszysycy miłośnicy sportu w Radomiu słuchają RaRa.
    • Gość: PPK Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.chello.pl 13.12.02, 15:48
      TE WASZE RADOMSKIE RADIA SĄ POJEBANE!!!!!!!!!!!WSZYSTKIE JAK LECI.
      • Gość: KPP Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.com.pl 13.12.02, 17:32
        Gość portalu: PPK napisał(a):

> TE WASZE RADOMSKIE RADIA SĄ POJEBANE!!!!!!!!!!!WSZYSTKIE JAK LECI.
        I TY TEZ,ALE DO KWADRATU!!!!!
        • Gość: Rodzer Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 195.116.189.* 20.12.02, 14:47
          Pytanie to nie jest zbyt trudne. W Radomiu istnieje tylko jedno prawdziwe
          radio, które ma playlistę dłuższą niż 20 utworów. Oczywuiście REKORD. Radio
          Radom można posłuchac jeżeli nie potrwa to dluzej niz 1 godzina bo wtedy sie
          juz piosenki zaczna powtarzac. Radio Ave jest skierowane do konkretnej grupy
          słuchaczy i w tym co robi nie jest złe. Ale zdecydownai najlepszy jest REKORD FM
          Pozdrawiam
    • Gość: Ktoś Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.com.pl 17.01.03, 09:38
      Moi Drodzy! Ten sondaż nie ma sensu z kilku powodów:
      1. każda z rozgłośni ma inne założenia programowe, innych odbiorców, inną
      ramówkę - to wyklucza porównanie typu: którą ze stacji lubisz najbardziej!
      2. sondaż - sondażem, a badania słuchalności - badaniami! Owszem wyczuwalny
      jest wzrost słuchalności Radia Rekord, ale nadal liderem (niestety) jest Radio
      Radom (wśród lokalnych stacji)
      3. długo jeszcze w Radomiu nie będzie dobrej rozgłosni lokalnej w pełnym tego
      słowa znacznaczeniu - zapewne potwierdzą to właśiciele stacji, ludzie z
      reklamy. Taką możliwość daje TYLKO rozwój loklanego rynku reklamowego, a na to
      nie ma co liczyć jeśli jedna z wspomnianych powyżej stacji udziela nawet 90%
      rabaty (wiem to bo taką ofertę otrzymałem i z niej korzystam!)
      4. każdy, kto choć trochę orientuje się w loklanym rynku radiowym wie, że w
      tych trzech loklanych rozgłośniach jest rotacja! nie ma więc wybitnych
      prezenterów, serwisowców, itp. - mają tylko inne możliwości! Klasyczny przykład
      serwisowcy i prezenterzy Radia Radom, którzy nie wzięli się z powietrza, ale z
      innych rozgłośni, w których byli (uśredniając) przeciętnymi osobowościami, a
      teraz zna i kojarzy ich coraz więcej osób
      Dlatego taki sondaż nie ma sensu. to tak jakby wybrać najlepszy samochód
      pomiędzy ciągnikiem Volvo, golfem i wrotkami. Wszystkie trzy są w jakimś
      stopniu środkami transportu, ale każdy z nich przeznaczony jest dla innej grupy
      korzystających i śłuży do róznych form transportu! Tak też jest z rozgłosniami!
      jedyne dopuszczalne mim zdaniem porównanie tych rozgłosni może nastąpić w
      kontekście skuteczności reklamy! A wtedy wygrywa Radio Radom, Rekord i Ave są
      daleko, daleko w tyle!
      • Gość: M Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 194.181.0.* 17.01.03, 11:51
        Gość portalu: Ktoś napisał(a):

> Dlatego taki sondaż nie ma sensu. to tak jakby wybrać najlepszy samochód
        > pomiędzy ciągnikiem Volvo, golfem i wrotkami. Wszystkie trzy są w jakimś
        > stopniu środkami transportu, ale każdy z nich przeznaczony jest dla innej
        grupy

Moim zdaniem porównanie ma sens. Ciągnik Volvo to stacje ogólnopolskie, moc i
        duży zasięg. Golf (Rado Radom), dużo mnijeszy, ale jak da się po "garach", to
        może prześcignąć. A Rekord? Oni dopiero odkryli koło i szukają dla niego
        zastosowania...
      • Gość: M Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: 194.181.0.* 17.01.03, 11:51

grupy

Moim zdaniem porównanie ma sens. Ciągnik Volvo to stacje ogólnopolskie, moc i
        duży zasięg. Golf (Rado Radom), dużo mnijeszy, ale jak da się po "garach", to
        może prześcignąć. A Rekord? Oni dopiero odkryli koło i szukają dla niego
        zastosowania...
      • Gość: K2 Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: proxy / *.radom.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 11:56

> Moi Drodzy! Ten sondaż nie ma sensu z kilku powodów:
        > 1. każda z rozgłośni ma inne założenia programowe, innych odbiorców, inną
        > ramówkę - to wyklucza porównanie typu: którą ze stacji lubisz najbardziej!
        > 2. sondaż - sondażem, a badania słuchalności - badaniami! Owszem wyczuwalny
        > jest wzrost słuchalności Radia Rekord, ale nadal liderem (niestety) jest
        Radio
        > Radom (wśród lokalnych stacji)
        > 3. długo jeszcze w Radomiu nie będzie dobrej rozgłosni lokalnej w pełnym tego
        > słowa znacznaczeniu - zapewne potwierdzą to właśiciele stacji, ludzie z
        > reklamy. Taką możliwość daje TYLKO rozwój loklanego rynku reklamowego, a na
        to
        > nie ma co liczyć jeśli jedna z wspomnianych powyżej stacji udziela nawet 90%
        > rabaty (wiem to bo taką ofertę otrzymałem i z niej korzystam!)
        > 4. każdy, kto choć trochę orientuje się w loklanym rynku radiowym wie, że w
        > tych trzech loklanych rozgłośniach jest rotacja! nie ma więc wybitnych
        > prezenterów, serwisowców, itp. - mają tylko inne możliwości! Klasyczny
        przykład
        >
        > serwisowcy i prezenterzy Radia Radom, którzy nie wzięli się z powietrza, ale
        z
        > innych rozgłośni, w których byli (uśredniając) przeciętnymi osobowościami, a
        > teraz zna i kojarzy ich coraz więcej osób
        grupy
        >
        > korzystających i śłuży do róznych form transportu! Tak też jest z
        rozgłosniami!
        >
        > jedyne dopuszczalne mim zdaniem porównanie tych rozgłosni może nastąpić w
        > kontekście skuteczności reklamy! A wtedy wygrywa Radio Radom, Rekord i Ave są
        > daleko, daleko w tyle!

Zgadzam się. To jest analiza rzeczowa i dokonana ze znawstwem istoty
        problemów lokalnych rozgłośni ( finansowych, marketingowych i ... grup
        nieformalnego i formalnego zarządzania nimi )
    • Gość: Lulek Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 19:40
      Żadne nie zasługuje na to miano
    • Gość: omfik Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.internet.radom.pl 04.02.03, 12:52
      radomskie radyjka (bo radiem nie mozna ich nazwac) charakteryzuja sie:

a)slaba muzyka....

b)slabymi prezenterami....

c)slabymi audycjami,co jest rowniez wynikiem punktu b i a....

.

.

mozna by tak dlugo...

dlatego nie slucham i nie zamierzam.... zostaje przy 3...

pozdrawiam!;]
      • Gość: very Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.radom.pilickanet.pl 10.06.03, 12:16
        TYLKO AVE
        • Gość: ZET Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.tkdami.net 10.06.03, 16:37
          DZIADOSTWA NIE SŁUCHAM
          • pies22 Re: Rekord, Radom czy Ave ? 10.06.03, 20:34
            Sam jesteś dziadostwo, chociaż lubię też Radio ZET.
            • Gość: ZET Re: Rekord, Radom czy Ave ? IP: *.tkdami.net 10.06.03, 23:32
              Psie co takiego dobrego jest w tych rozgłosniach ? W kółko jedno i to samo
              (muzyka) i zamulone audycje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka