Gość: Pablo IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 21:39 No właśnie - ile jest w Radomiu i na jakich osiedlach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.ats.pl 16.10.01, 13:53 Gość portalu: Pablo napisał(a): > No właśnie - ile jest w Radomiu i na jakich osiedlach? mam wymieniac ?? nie kce mi sie ;)) ale jest tego duzo i bedzie jeszcze wiecej ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofia Re: Sieci osiedlowe IP: *.rado.gazeta.pl 16.10.01, 16:32 no wlasnie... ostatnio dowiedzialam sie, ze net przez siec kablowa dami to wydatek prawie 100 zl miesiecznie :( i to dopiero - tam gdzie mieszkam - moze w grudniu... od znajomych z sieci dowiedzialam sie rowniez, ze wielu z nich korzysta z sieci osiedlowych. i na przyklad w takim tarnowie znajoma placi 40 zl miesiecznie, a ktos inny nawet 35. moze ktos wie czy na ul. zwirki i wigury (nowe bloki lucznika, za ul. 11 listopada) moglaby powstac siec osiedlowa? jesli tak, to kiedy? od kogo moge uzyskac takie informacje? voder, kaboom, moze wy cos wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Sieci osiedlowe IP: *.radom.pl 16.10.01, 20:19 Gość portalu: gofia napisał(a): > voder, kaboom, moze wy cos wiecie? Ja niestety nie wiem, ale Voder powinien byc zorientowany w tych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.pl 16.10.01, 22:35 Gość portalu: gofia napisał(a): > no wlasnie... ostatnio dowiedzialam sie, ze net przez > siec kablowa dami to wydatek prawie 100 zl miesiecznie > :( i to dopiero - tam gdzie mieszkam - moze w > grudniu... dolicz jeszcze 35zl za konieczny pelny pakiet programowy DAMI (jesli masz i korzystasz to no problem, jak nie masz coz trzeba do abonamentu dolozyc :P) > i na przyklad w takim tarnowie znajoma placi 40 zl > miesiecznie, a ktos inny nawet 35. moze ktos wie czy 35,40 zl khuh jesli firma ma przy tym jakis zysk to dobrze ;))) Oczywiscie wszystko zalezy od teog jak robi bo teoretycznie jesli np zestawia SDI to przy 10 osobach przy koszcie 35zl miesiecznie jest juz zarobiona 200zl ;)) Oczywiscie wtedy ma sie 115200 na 10 osob ;)) Ogolnie rzecz biorac internet nie jest usluga tania... Ja osobiscie obserwuje zarzynanie rynku tanimi uslugami przez firmy ktore nie maja pojecia co robia. Kiedys za konto e-mail bralo sie 50zl miesiecznie i chetnych bylo bardzo duzo !, teraz 50zl rocznie i tak naprawde to caly czas sie z takich klientow jest pod kreska ;)) Oczywiscie firmy ktore zbijaja na cenie istnieja rok.2 a pozniej plajtuja. > na ul. zwirki i wigury (nowe bloki lucznika, za ul. 11 > listopada) moglaby powstac siec osiedlowa? jesli tak, > to kiedy? od kogo moge uzyskac takie informacje? Osobiscie nic nie wiem. Jesli spoldzielnia wyraza zgode, jest odpowiednia ilosc chetnych oraz sa warunki techniczne to wszystko jest na dobrej drodze aby taka siec powstala...Tak to wyglada w wielkim skrocie :))) A najprosciej zadzwonic 3660030 i dowiedziec sie wszystkiego ze szczegolami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Sieci osiedlowe IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 11:21 Móglbyś się postarać. Ale nie chodzi mi o sieć z ATS-u, tylko o "prywatne sieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.pl 17.10.01, 11:36 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Móglbyś się postarać. Ale nie chodzi mi o sieć z ATS-u, tylko o "prywatne sieci > " W sensie nie podlaczone do Internetu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Sieci osiedlowe IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 13:47 Podłączone... Chodzi o sieci stworzone przez grupkę zapaleńców bądź ludzi pragnących mieć dostęp do netu bez ograniczej po atrakcyjnej cenie. Takie sieci jak na www.trzepak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Sieci osiedlowe IP: 10.0.0.* / 213.248.109.* 17.10.01, 16:00 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Podłączone... Chodzi o sieci stworzone przez grupkę zapaleńców bądź ludzi > pragnących mieć dostęp do netu bez ograniczej po atrakcyjnej cenie. > Takie sieci jak na www.trzepak.pl 50 zl miesiecznie to wg ciebie nie jest atrakcyjna cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Sieci osiedlowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 12:04 60 zł. Atrakcyjna, ale musi byc 5 gości w bloku i nie wszędzie chcą zainstalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Sieci osiedlowe IP: *.radom.pl 18.10.01, 12:20 Gość portalu: Pablo napisał(a): > 60 zł. > Atrakcyjna, ale musi byc 5 gości w bloku i nie wszędzie chcą zainstalować. Otoz nie, ATS obnizyl abonament do 50 zł. A co do tych 5 gosci w bloku, idz do biura i pogadaj, pracuja tam zyczliwi ludzie i byc moze pojda na jakies ustepstwa, nie ma 5? Moze da sie zalozyc jak bedzie tylko 3? Ale trzeba chodzic i rozmawiac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.pl 17.10.01, 20:11 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Podłączone... Chodzi o sieci stworzone przez grupkę > zapaleńców bądź ludzi Przeciez wiekszosc sieci jest stworzona przez zapalencow..trzeba znalezc w koncu ta odpowiednia liczbe osob.. > pragnących mieć dostęp do netu bez ograniczej po > atrakcyjnej cenie. bez ograniczen ?? ;))) Jesli chodzi o Radom to standartowo lacze jest z SDI ;)) 115200 czyli 12k/s ;) Czyli przy 2 masz po 6k na lebka... > Takie sieci jak na www.trzepak.pl W Radomiu takich sieci jest chyba malo...ja znam moze ze 3-4...po pierwsze wcale nie sa az tak oplacalne mimo ze istnieja w tej chwili roznorodne mozliwosci podlaczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.pl 17.10.01, 20:15 Gość portalu: Voder napisał(a): > bez ograniczen ?? ;))) Jesli chodzi o Radom to > standartowo lacze jest z SDI ;)) 115200 czyli 12k/s ;) > Czyli przy 2 masz po 6k na lebka... Oczywiscie pisalem o amatorskich sieciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Sieci osiedlowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 12:06 Gość portalu: Voder napisał(a): > > bez ograniczen ?? ;))) Jesli chodzi o Radom to > standartowo lacze jest z SDI ;)) 115200 czyli 12k/s ;) > Czyli przy 2 masz po 6k na lebka... Sorry. Chodziło mi o dostęp do netu bez ograniczeń czasowych:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.pl 18.10.01, 20:35 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Sorry. Chodziło mi o dostęp do netu bez ograniczeń > czasowych:-)) No przeciez u nas nie ma ograniczen czasowych...:))) co do abonamentu to jest 50zl, a co do tego ze nie wszedzie to normalne...TPSA rowniez nie wszedzie podejdzie...Ale pomyslow nam nie brakuje jedynie co to czasu ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Sieci osiedlowe IP: *.radom.pl 18.10.01, 23:50 Gość portalu: Voder napisał(a): >Ale pomyslow nam nie brakuje jedynie co to >czasu ;))) Czasu brakuje? Hmm, zatrudnic nowych pracownikow :)) Wlasnie poszukuje pracy to moze.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.pl 19.10.01, 21:33 Gość portalu: Kaboom napisał(a): > Gość portalu: Voder napisał(a): > >Ale pomyslow nam nie brakuje jedynie co to > >czasu ;))) > > Czasu brakuje? Hmm, zatrudnic nowych pracownikow... Albo od razu wprowadzic Internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Sieci osiedlowe IP: *.pl 17.10.01, 19:46 a1313 napisał(a): > Chyba nie na Gołębiowie! Ktos kiedys bedzie musial zsieciowac to osiedle ;)) Odpowiedz Link Zgłoś