jdk 10.04.06, 18:43 Czy gazeta dysponuje jakimis materialami z tych prezentacji? Zdjecia, wizualizacje, prezentacje multimedialne? Jesli tak - prosimy na strone! No i prosimy o dalsze szczegoly sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isoxazolidine Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty 10.04.06, 19:54 "NISKA ZABUDOWA" ?? czy tego goscia POGIEŁO !!!!?? minimum 3 kondygnacje nadziemne plus parking podziemny. to nie miejsce na parterowe hale. szkło i aluminium mi natomiast w tym miejscu (w odroznieniu od działki po WKU) nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty 11.04.06, 00:44 Niska zabudowa nie oznacza budynkow parterowych! Do zabudowy niskiej sa zaliczane budynki max 5 kondygnacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensei Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.04.06, 10:14 nareszcie cos sie dzieje ja wolałbym żeby powstało w radomiu kryte lodowisko. ktore mozna wykorzystac rowniez jako hale widowiskowo sportowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormoran Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: 82.139.58.* 10.04.06, 20:55 Powiem tak: miałem okazję obejrzeć prezentację, bo sesja była jawna, więc wejść móglł każdy :) - i jest mi wszystko jedno, która z tych koncepcji zostanie zrealizowana. KAŻDA spowoduje, że nasze miasto będzie wyglądalo zupelnie iaczej, będzie gdzie pójść i bez żadnego wstydu zaprosić ludzi z Warszawy, bo TAKIEGO miejsca u nich nie ma, zaręczam. Bez względu na koncepcje architekci się popisali. Oby tylko ciemnogłowcom ze Wspólnoty (a dali podczas sesji pokaz kompletnego ignoranctwa) nie udało się zablokować tego przetargu. Trzeba dodać, że z wyliczeń każdego inwestora wynika, że to miejsce da około 2000 owych miejsc pracy w handlu, usługach i obsłudze gigantycznego kompleksu różych obiektów, które mają sie tam znaleźć. Jeden z oferentów dał dobre porównanie: Miasto Kazimierzowskie miało powierzchnię 10 hektarów. To, co sie zbuduje (centrum hadlowo - rozrywkowe, aquapark, kompleks sportowy, miasteczko dziecięce, park, plac miejski, kompleks hotelowo - konferencyjny, osiedle aprtamentowców) będzie miało 11 hektarów. Wspólnoto opamiętaj się !!! To dla naszych dzieci inestycja a nie dla starych ramoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Wspólnota Samorządowa dmucha na zimne IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.04.06, 21:03 Ignorantem, żeby nie rzec debilem to jesteś ty. Jeżeli byłeś na sesji to powinieneś wiedzieć dlaczego nie wzieli udziału w głosowaniu: PONIEWAŻ ŻADEN INWESTOR NIE DAWAŁ GWARANCJI POD GROŹBĄ ZERWANIA UMOWY Z WINY IWESTORA, ŻE TO CO ZADEKLARUJE ZNAJDZIE TAM SWOJE MIEJSCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keler Re: Wspólnota Samorządowa dmucha na zimne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:07 Naprawdę? A co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Tylko coś naprawde wielkiego 10.04.06, 21:18 Mnie sie widzi centrum konferencyjno-biznesowa. Chociazby takie jak jest w Kielcach... Jak mo jakies samy postawia to normalnie na zawal padne!! Pozdrawiam i prosilby o jakos galeria z prezentacji, wszystkie wizualizajcie itp! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatysta Re: Wspólnota Samorządowa dmucha na zimne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:51 wspólnote do ciemnogrodu zaprowadzić!! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: Wspólnota Samorządowa dmucha na zimne IP: *.internet.radom.pl 10.04.06, 21:21 Ja nie byłem na sesji ale wiem że ten wątek pisał Sońta. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Wspólnota Samorządowa odstawia dziecinadę 10.04.06, 21:24 i tyle. poważni ludzie siadają do stołu i szukają rozwiązań. ci zaś którzy nie mają nic do zaproponowania tylko kontestują. nieważne o co biega. byle być przeciw. mam ogromną nadzieję, że takich ludzi nikt nigdy więcej do Rady Miasta nie wybierze. nam nie potrzeba krzykaczy. nam potrzeba ludzi czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vit.C Re: Wspólnota Samorządowa odstawia dziecinadę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.04.06, 22:04 chyba masz na myśli siebie - starego komucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormoran Re: Wspólnota Samorządowa dmucha na zimne IP: 82.139.58.* 10.04.06, 23:04 Przeczytaj to: bip.radom.pl/starters/MiastoRadom/DOC/7896/Chrobrego.DOC i poleć kolegom ze Wspólnoty, żeby zapoznali sie z warunkami przetargu. Gwarancje na piśmie musi złożyc każdy z oferentów - inaczej oferta nie zostanie dopuszczona do przetargu. Wystarczy przeczytać. Radni chyba mieli dość czasu, żeby się z tym zapoznać ? A może czytać nie potrafią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormoran P.S. IP: 82.139.58.* 10.04.06, 23:12 oprócz gwarancji na piśmie są jeszcze bankowe. Jeslinie zbduje tego co zadeklarował, płaci 20 milionów złotych. To również jest zapisane w warunkach przetargu. Więc Krzychu nie wciskaj ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wspólnota Samorządowa dmucha na zimne IP: *.radom.net 11.04.06, 11:20 i tu sie mylisz... 1. Po pierwsze są warunki zabudowy i pozwolenie na budowe a te jasno określają co tam ma powstać 2. Po drugie każda firma wpłaca 20 000 000 pln kaucji na rzecz miasta - jak coś zawalą to stracą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peknietyjez Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:19 Juz jest fran palony!Miala byc wysoka zabudowa,a ty juz cos cuduja,zeby kolejnego lidla tam nie bylo.Pietrowa galeria musi byc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.04.06, 21:52 Jak to? czy mni eoczy mylom czy tam pisze ze bendzie lotniskO? oja Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty 10.04.06, 22:20 Przyjmijmy że wszystko pójdzie pomyślnie. Nie trafi się jakaś kupa idiotów co będą chcieli zablokować inwestycje, więc pytanie kiedy będzie można się spodziewać otwarcia Tych obiektów. Czy będą one budowane jednocześnie czy na zasadzie nazwijmy to „domina” jak jeden wybudują to drugi zaczną? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty 10.04.06, 22:38 bip.radom.pl/starters/MiastoRadom/DOC/7896/Chrobrego.DOC Łukasz, w tym linku znjdziesz specifakacje całego przetargu, warunki uczestnictwa, waruki zabudowy itd. "... 6. Termin rozpoczęcia zabudowy został wyznaczony na 1 rok od zawarcia aktu notarialnego. 7. Termin zakończenia zabudowy wyznaczony został na 4 lata od zawarcia aktu notarialnego...". oprócz tego w regulaminie i warunkach znjdują się 2 pkt kótre też wiele mówia i informują "...11.10 harmonogram zabudowy terenu (realizacji inwestycji w pełnym zakresie zgodnie z przyjętą koncepcją zagospodarowania terenu) – minimum dwa najważniejsze obiekty kubaturowe, z przedstawionej koncepcji, winny być realizowane jednocześnie; 11.11 oświadczenie, że nabywca zobowiązuje się zagospodarować teren zarówno objęty procedurą przetargową jak i teren wynikający z powiązań komunikacyjno - funkcjonalno – przestrzennych tego terenu z terenami sąsiednimi w zakresie przedłożonej koncepcji zagospodarowania terenu..." ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:46 Ja bym radził patrzeć na ręce nie oferentom ale władzom miasta i paru radnym , koncepcje ciekawe centrum na pewno wypali , a i te 2000 miejsc pracy to dużo , jak na Radom!NA ul.Żeromskiego w sklepach pracuję około 700 osów a tu bedzie aż 2000 miejsc pracy.A co do wspólnoty Samorządowej to oni mają prawo protestować to jest efekt demokracji wyborcy ich ocenią , choć ja milion razy wole rodowitych radomian urodzonych w RAdomiu ze wspólnoty niż przyjezdnych z Radomian Razem czy RSO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:22 Sońta czy ty buraku nie widzisz że Radomianie CHCĄ tego centrum jak ryba wody!!!!! Czy tylko wszystko krytykujesz co ma pomóc naszemu miastu w promowaniu się na polskiej scenie??!! A co Ty zrobiłes dla RADOMIA????? Sądze, że wielkie gó.. ale oczywiscie was wraz z Fałkiem najbardziej was słychać. Jak nie masz lepszego rozwiązania to przynajmniej zamknij mordę i siedź cicho bo to już mnie zaczyna wku..ać. P.S. I nie mysl sobie człowieku, że jak ufundowaliscie autokar do Ostrowca dla kibiców Radomiaka to pójdziemy na Was głosować. Dosc prostactwa w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.udn.pl 11.04.06, 19:44 Popieram w 100%. Półmózgi i idioci niech kopią doły a nie decydują o przyszłości mojej i moich dzieci!!!!! Sońty, Fałki i Rejcoki won z Naszego kraju!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wariag Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty 11.04.06, 19:56 Gość portalu: GT napisał(a): > Sońty, Fałki i Rejcoki won z Naszego kraju!!!! przecież to ich ostatnie podrygi. niech sobie powariują przed polityczną śmiercią. nikt ich nie wybierze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.rolmlecz.com.pl / 80.51.237.* 12.04.06, 11:51 obyś miał rację.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.radom.net 11.04.06, 11:25 Cztery lata to moim zdaniem super szybko ... jest szansa, że jednak tego dożyję ... a już wątpiłem ... Sońta and jego banda niech już przy tym nie majstruje bo jak za cztery lata tam znowu bedzie tylko smród to za siebie nie ręczę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.radom.net 11.04.06, 08:33 Uwzaam, ze aqla park w tym miejscu to poroniony pomysl, juz widze Centrum biznesowe piekne budynki a obok wielkie wystajace rury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hienna Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.ats.pl / *.ats.pl 11.04.06, 09:21 Zależy mi bardzo na tym mieście na jego rozwoju i wyglądzie, mimo że nie przepadam za Napoleonem i jego Generałem uważam, że czas na rozwiązanie tego problemu czas na zmianę wizerunku miasta. Dość mam śmiechów kielczan " u nas buduje się galerie stadiony zabiegamy o środki z unii rozwijamy region a w radomiu?????????????” Panowie politycy czas na decyzje pokażcie, że chcecie coś zrobić dla tego miasta, 14 co do wielkości miasto w Polsce zasługuje na przyzwoity PR zasługuje na zmianę image kiedyś byliśmy robotniczym grajdołem socjalizm się skończył czas na zmiany, miejcie odwagę podjąć jakąś decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty 11.04.06, 13:59 Gość portalu: hienna napisał(a): > Dość mam śmiechów kielczan " u nas > buduje się galerie stadiony zabiegamy o środki z unii rozwijamy region a w > radomiu?????????????” sorki ale ewentualne śmiechy naszych sąsiadów z południa mnie niewiele obchodzą. może tylko tyle, że cieszę się, iż humor im dopisuje. nowe centrum radomia budujemy po to, by 1) w zaniedbanej czesci śródmiescia zaistniała wielkomiejska zabudowa godna cwiercmilionowej aglomeracji. 2) powstaly obiekty ktorych na razie nam brak: centrum konferencyjne, hotel **** etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
arkadesz Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty 11.04.06, 10:34 zwykle to, co pozwoli im umoczyc kase. Obok marketow, multipleksow przybedzie nowe miejsce "rozrywki". Naprawde plytkie miasto gdzie jestes albo biednym, albo szpanerem. Posrod zawalajacych sie kamiennic przemykaja bety i merce, na dworcach mlodziez wyglada tak jak by przyszla prosto z WF na autobus. Miasto odzwieciedla typowa chlopska mentalnosc, byc biednym i narzekac. Dorobic sie szybko i chelpic sie swoim bogactwem. A i jeszcze jedno tu macie potomkowie chlopow panszczyznianych, co wam przypomina o swoich korzeniach - skansen wsi radomskiej, i coroczne swieto papryki czy jak je tam zwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:07 Arkadesz, to co tu jeszcze robisz? Spier... stąd ni nie mysl o Radomiu. Ja tam jestem dumny z tego że urodziłem się Warchołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.radom.net 11.04.06, 11:28 racja fan ... narzekaczy nam nie trzeba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REJF1 Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.04.06, 15:49 www.slowo.com.pl/radom/?id=6003 RADOM. Nowoczesna architektura, ogrody na dachach, centrum handlowe, apartamentowce i parkingi – inwestorzy chcą, by pusty plac przy Chrobrego zamienił się w nowoczesne centrum Radomia. Wizje nowego centrum Radomia roztaczali wczoraj przed radnymi przedstawiciele firm, które wystartowały w przetargu na zagospodarowanie terenu przy ul. Chrobrego, Kelles – Krauza, Struga i Malczewskiego. Swoje oferty złożyło dziewięciu inwestorów. Ostatecznie na sesji Rady Miejskiej zaprezentowanych zostało siedem koncepcji. Jedna z firm wycofała się w ubiegłym tygodniu, gdy okazało się, że wizje zagospodarowania terenu przy Chrobrego prezentowane będą na jawnej sesji, a nie jak wcześniej zapewniały władze miasta, na zamkniętym posiedzeniu. Wizja szklanych domów Radni nie znali ani nazwy firmy, która koncepcję przygotowała, ani nazwiska prezentującej tę wizję osoby. - Jestem architektem pracującym w Polsce i we Francji – tylko tyle dowiedzieli się o pierwszym prelegencie. Przedstawił on wizję nowego centrum Radomia z przeszklonymi budynkami, pasażami i ogrodami na dachach. W projekcie było też lodowisko, siedmio salowe kino, kawiarnia i restauracja oraz bloki o podwyższonym standardzie z 400 – 600 mieszkaniami. - Obiekty handlowe mają powstać na powierzchni 38 tys. metrów kwadr. Dużych sklepów ma być siedem, małych – 130 –usłyszeli radni. Koncepcja z numerem trzy zakładała wkomponowanie nowoczesnej architektury w istniejącą zabudowę centrum miasta. Przy Chrobrego, wzdłuż potoku Północnego, miałoby powstać 14 bloków o podwyższonym standardzie, aquapark, amfiteatr i centrum handlu i rozrywki z dwoma dużymi sklepami: supersamem spożywczym i artykułami elektronicznymi. - Powstanie tych obiektów na pewno nie zagrozi lokalnemu handlowi – zapewniał przedstawiciel inwestora. Głównym elementem czwartej zaprezentowanej koncepcji jest stworzenie nowego rynku. Na tym terenie dominowałyby budynki mieszkalne i sklepy: galeria handlowa i sklep spożywczy oraz pasaże z małymi sklepikami. - Chcemy zrealizować ambitny program inwestycyjny – zapewniał przedstawiciel firmy, która przygotowała piątą koncepcję. I rzeczywiście, plany są ambitne. Ta inwestycja ma kosztować 400 mln zł. Prawie 70 procent terenu, zgodnie z zaprezentowanymi planami, miałoby być przeznaczonych na potrzeby centrum handlowego, 6,5 proc. zajęłyby obiekty sportowe i rekreacyjne, 22,8 proc. – budynki mieszkalne. - Na parterze byłby supermarket, na piętrze – część gastronomiczna i rozrywkowa – usłyszeli radni. Mniejszych sklepów (do 500 metrów kwadr.) miałoby tam powstać 93. Projekt zakłada również budowę aquaparku oraz hotelu z centrum konferencyjnym. - Czy firma zagraniczna zdaje sobie sprawę z tego, że ten supermarket odbierze pracę tysiącom radomian? – dopytywał się radny Mirosław Rejczak. - Zapraszamy kupców do handlu w naszym obiekcie. Przecież centra handlowe nie powstają po to, żeby stały puste –stwierdził przedstawiciel firmy i zapewnił, że inwestycja mogłaby powstać w ciągu 36 miesięcy. Ogrody na dachach Zgodnie z szóstą koncepcja, przy wejściu do centrum handlowego wybudowana zostałaby wieża widokowa. W parterach budynków byłyby sklepy i obiekty usługowe, na dachach zaprojektowane zostały ogrody, miejsca do zabaw dla dzieci i restauracje. Miałoby powstać również kino wielo salowe i zespół hotelowo – biurowy. Ponad hektar zaplanowała przeznaczyć pod budownictwo mieszkalne firma, która zaprezentowała siódmą koncepcję. Mogłyby tam powstać bloki z mieszkaniami o podwyższonym standardzie. Podobny teren miałby być przeznaczony pod galerię handlową. To trzykondygnacyjny obiekt z dużymi i małymi sklepami. Poza tym inwestor chciałby przy Chrobrego wybudować multikino, hotel i lodowisko. – Dlaczego nie basen? – dopytywali radni. – Aquapark opłacały się wtedy, gdyby cena biletu wynosiła od 80 do 100 zł. My basenu nie planujemy, bo taka inwestycja musiałaby powstać przy udziale miasta – usłyszeli radni. - Teren przeznaczony pod handel obejmuje 15 sklepów typu Lidl – porównał radny Rejczak, pytając czy inwestor zdaje sobie sprawę, że zagraża rodzimym kupcom. - Nie jesteśmy w stanie stworzyć ochrony socjalnej – usłyszał od przedstawiciela firmy. Zgodnie z ósmą koncepcją, od strony ul. Kelles – Krauza powstałoby centrum konferencyjne, które sąsiadowałoby z galerią handlową. W tym obiekcie byłyby delikatesy (o pow. 4 tys. metrów) i inne mniejsze sklepy (o łącznej pow. 26 tys. metrów), restauracje i kawiarnie. Od strony potoku Północnego wybudowany byłby aquapark oraz park wodny na świeżym powietrzu i parking z 1200 miejscami dla samochodów. - Czy nie da się stworzyć galerii handlowej, w której nie byłoby dużego sklepu? – dopytywał się radny Kazimierz Woźniak. - Nie ma na to szans – przekonywał przedstawiciel firmy. – Sklepy muszą mieć dużą powierzchnią, by móc eksponować towar. Kto zniszczył rodzimy handel? Nie wszystkie koncepcje przypadły radnym do gustu. Najlepiej oceniona została pierwsza wizja (za głosowało 17, przeciw pięciu radnych). Podobała się też siódma koncepcja (14 było za, jeden przeciw, a siedem osób wstrzymało się od głosu) i ósma (11 za, czterech się wstrzymało, a siedem osób było przeciw). Odpadły natomiast w głosowaniu projekty z numerem cztery i sześć. Tej ostatniej nikt nie poparł. Do drugiego etapu przetargu przeszło pięć koncepcji. Będą one rozpatrywane prze komisję przetargową 25 kwietnia Radni Wspólnoty Samorządowej nie brali udziału w głosowaniu. – Zaskarżymy do wojewody jego wyniki – zapowiedział radny Krzysztof Sońta. Dlaczego? Bo w głosowaniu wziął udział przewodniczący Tadeusz Derlatka, który jako jedyny z radnych znał nazwy firm. Dla radnych Wspólnoty nie miało znaczenia to, że przewodniczący wstrzymywał się od głosowania. Wspólnota Samorządowa nie kryje, że jest przeciwna sprzedaży terenu przy Chrobrego i przeznaczania go pod handel. Wczoraj w wielu punktach miasta pojawiły się plakaty firmowane właśnie przez Wspólnotę. Widnieją na nich nazwiska prezydentów, którzy „niszczyli rodzimy handel i wydali pozwolenie na budowę supermarketów”. - To nie przypadek, że plakaty rozklejone zostały właśnie dziś. Na sesji rozmawiamy właśnie na handlu – tłumaczył Ryszard Fałek. Wiceprezydent Andrzej Banasiewicz uspokajał radnych, którzy wprawdzie przyznawali, że koncepcje są imponujące, to nie ma jednak żadnych gwarancji, że kiedykolwiek uda się je zrealizować. – 20 milionów złotych wynoszą gwarancje bankowe. To jest kwota, która musi być zabezpieczona na potrzeby miasta przez cztery lata – przypomniał wiceprezydent. – Nie sądzę, żeby któraś z firm, która zaprezentowała koncepcję chciała stracić takie pieniądze. Darz bór Rafin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.com / *.com 11.04.06, 15:57 p.Sońta tylko umie kogoś "opluć",oskarżyć mimo tego ze nie ma racji ale powiedzieć słowo przepraszam to już nie umie p.Rejczak lepiej niech się zajmie uczeniem studentów (kto miał laborki z nim to wie jak one się odbywają)bo jesli ma tak samo rządzić Radomiem to ja dziękuję temu panu - dzięki m.in takim panom jak on zamiast Politechniki będziemy mieli Akademię - bo na uniwerek to nawet nie mozemy co marzyć moze za 20- 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Radom lepiej jakby był aquapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:42 mysle razcje bytu na tym skwerze mialby aquapark poniewaz u nas w raodmiu brakuje tego typu rozrywki, tak niech radni sobei pozwola kolojny hipermarket postawic to juz w ogole ludzie beda wieszac psy na tym miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormoran Re: lepiej jakby był aquapark IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.04.06, 23:15 Droga Marto, tu jest 11 hektarów placu. Czyli - 11 razy 10 000 = 110 000 metrów kwadratowych. To wystarczy na dwa hipermarkety, trzy aquaparki, galerie handlową, basen, dwa osiedla mieszkaniowe i wiele innych rzeczy. Proporcje ci sie pomyliły. No, chyba że chcesz 110 000 m.kw. aqaparku - ale takiego nie ma chyba nigdzie na świecie, bo nikogo nie byłoby na to stać :) Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: lepiej jakby był aquapark 12.04.06, 08:21 A gdzie drzewa alejki, miejsca odpoczynku itp.?? Chyba nikt nie chce samego szkła, plastiku i betonu w tym miejscu. Na baseny i apartamentowce, nawet galerie handlowe jest dużo innych miejsc w Radomiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vader Re: lepiej jakby był aquapark IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:56 Nie przyglądałeś się koncepcjom ? Parkow i alejek mnogo w nich było, trzeba tylko chcieć zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokorny sługa Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.udn.pl 12.04.06, 10:36 Obejrzałem transmisję. Zaprawdę popieram jednego z moich tu na forum przedmówców - jeśli jakakolwiek z prezentowanych koncepcji trafi do realizacji , to będzie sukces. Ale czy trafi? Widać, że niektórym radnym zależy na tym , by Radom pozostał tym czym jest - grajdołem. I jeszcze jedno: czy naprawdę miastem rządzą ludzie o tak żenującym poziomie wiedzy i inteligencji? Czy rzeczywiście aquapark jest najważniejszy? Radny Rejczak cztery razy odczytywał z kartki jakiś bełkotliwy tekst o obiekcie wielkości 25 "Liedli". Może należałoby zrobić niektórym jakieś podstawowe badania na stopień demencji? A może lepiej nie, to w końcu widać gołym okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: label Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:04 aquapqrk powinien powstac ale nie w tej czesci miasta!!! nowe centrum ma byc kulturalne a nie sportowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: 213.195.149.* 13.04.06, 09:51 Brawo brawo brawo!!!!!!!!!!!!!!Widać że są w Radomiu ludzie odważni chcący w tym mieście coś zrobić ,zmienić jego oblicze(każdy w Polsce uważa że to miasto upadłe).Podziękujmy już tym panom którzy od 1989r na taką opinię pracowali.Ludzie obudżcie się dla dobra nas młodych ,którzy w kochanym naszym mieści chcą godnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arapaho Re: Inwestorzy zaprezentowali oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:20 Cały czas powtarzam: MIASTO MUSI ROBIĆ TEŻ COŚ DLA SWOICH MIESZKAŃCÓW NAWET JEŻELI JEST TO NIEDOCHODOWE!!! Park wodny czy kręgielnie, strzelnice, centrum abaw i rozrywki NIE MUSZĄ BYĆ DOCHODOWE!!! Skoro stać jest miasto na zakup komina za 40 mln, na zakup którego bieże się jeszcze oprocentowaną pożyczkę w banku to dlaczego nie można sprezentować czegoś dla swoich mieszkańców? Bardzo dobrze, że Wspólnota patrzy na łapy akurat tym bo ten pośpiech jest zbyt podejrzany w kontekscie np komentarza red.Domańskiego, który słusznie zauważył, że w tym temaie nie robiło się NIC przez 3,5 roku a tu nagle taki wyścig!!! Odpowiedz Link Zgłoś