Dodaj do ulubionych

Maturalny bal przedwyborczy

27.06.06, 22:35
Mierność nad miernościami. DOść UKłADóW! pseudoprezydenci, wstydu nie macie.
żenada. Nadchodzi czas podsumowań i porównań z podobnymi miastami. Czas na
prawdę i odpowiedzialność za "dokonania". Wasze działania są jak za komuny,
ale ktoś coś o tym wie najlepiej...
Obserwuj wątek
    • szybka.osa Za wasze dokonania panie milicjancie - pała! 27.06.06, 22:37
      Mierność nad miernościami. DOść UKłADóW! pseudoprezydenci, wstydu nie macie.
      żenada. Nadchodzi czas podsumowań i porównań z podobnymi miastami. Czas na
      prawdę i odpowiedzialność za "dokonania". Wasze działania są jak za komuny,
      ale ktoś coś o tym wie najlepiej...
    • Gość: rachmistrz Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.06.06, 22:45
      "Listy tegorocznych maturzystów przygotował wydział edukacji" - i ewidentne
      jest, że całe to czerwone towarzystwo pójdzie w odstawkę kiedy przegra
      krzywosuty. Szczepańska, tomala którzy w ogóle nie radzą sobie z oświatą
      bo... przygotowują akcję propagndową dla przłożonowego za nasze pieniądze.
      Panie krzywosuty za takie zaproszenia urząd mógłby kupić 3 i pół tysiąca zup
      dla najbuboższych bądź dla najuboższych dzieci do szkół!!!
      • Gość: esoes Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: 82.139.48.* 27.06.06, 22:58
        Ale głodne dzieci nie głosują, a maturzyści owszem.
    • Gość: maturzystka Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: 82.139.48.* 27.06.06, 23:05
      Czy dyrektorzy szkół i wydział edukacji nie boją się konsekwencji za ujawnienie
      baz danych osobowych? Wykorzystanie stanowisk dla stworzenia takiej bazy na
      potrzeby propagandy wyborczej jest chyba niezgodne z prawem. Zaproszenia trzeba
      było przekazać szkołom a dyrektorzy szkół przekazaliby je maturzystom. Inna
      sprawa to termin tego balu, zupełnie bez sensu.
      • Gość: Rosol Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: 82.139.44.* 30.06.06, 14:54
        A ja nie dostałem zaproszenia. Skandal!!!:)
    • Gość: x Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: 82.139.48.* 27.06.06, 23:27
      Premier Kazimierz Marcinkiewicz powiedział, że chce wyznaczyć termin wyborów
      samorządowych na 12 listopada. Dodał, że przed wyborami samorządowymi nie
      powinno się dokonywać zmian w ordynacji wyborczej.

Szef rządu wziął udział w XIX Ogólnopolskiej Konferencji Wójtów, Burmistrzów,
      Prezydentów, Starostów i Marszałków w Poznaniu.

REKLAMA Czytaj dalej

Mam nadzieję, że będę mógł na początku września wyznaczyć termin wyborów
      samorządowych na (...) 12 listopada - powiedział premier. Już wcześniej
      politycy PiS mówili nieoficjalnie, że premier wyznaczy wybory na dzień po
      Święcie Niepodległości.

Premier, pytany przez samorządowców o różne pomysły zmian w ordynacji
      samorządowej, uciął spekulację na ten temat mówiąc, że przed wyborami żadne
      zmiany w ordynacji nie powinny być wprowadzane.

Gdy rozpoczyna się rok wyborczy w samorządach nie powinniśmy dokonywać żadnych
      wielkich zmian w ustawodawstwie opisującym samorządy, a w ordynacji w ogóle.
      Takie zdanie miałem od zawsze - powiedział premier. Jak podkreślił, przepisy
      dotyczące samorządów nie powinny być przedmiotem kampanii wyborczej, dlatego
      debata nad ewentualnymi zmianami (np. kwestie współpracy rad z wybranymi w
      bezpośrednich wyborach prezydentami, burmistrzami i wójtami) będzie się toczyć
      dopiero po wyborach.
    • aleks225 Re: Maturalny bal przedwyborczy 28.06.06, 13:23
      Dlaczego nie ma zgłoszenia do prokuratury popełnienia przestępstwa polegającego
      na ujawnieniu danych osobowych? Jeżeli dziennikarz zdobył taką wiedzę to przede
      wszystkim winien podzielić się nią z prokuraturą a potem informować
      społeczeństwo. Zupełnie jawnie na oczach wszystkich radomian (z prezydentem
      miasta na czele) łamana jest ustawa o ochronie danych osobowych a prokuratura
      milczy. SKANDAL!!!
      • Gość: emka Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:28
        Dyrektor Kochanowskiego odmówił podania danych adresowych tegorocznych
        absolwentów i wiem,że nie był mile za to potraktowany przez swoich przełożonych
        • Gość: prawo Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: 82.139.48.* 28.06.06, 16:16
          Tu nie chodzi o bal ale o młodych wyborców i ich adresy aby móć im ulotki do
          domu wysłać. Co na to temida?
    • Gość: historyk Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:30
      "Ale z zarzutem o prowadzenie kampanii wyborczej na koszt podatników się nie
      zgadza. - Dzisiaj każda inicjatywa, zwłaszcza przez opozycję może być odbierana
      jako czysto polityczna - mówi Banasiewicz. Uważa, że już trzy lata temu, gdy
      organizowano pierwszy bal dla maturzystów, powinno się wysłać imienne
      zaproszenia. - Teraz wyciągamy wnioski z błędów - tłumaczy. Jego zdaniem w
      mieście było wiele imprez na bardzo dobrym poziomie, o których wiele osób nie
      wiedziało, np. na koncert Krystyny Prońko podczas Gwiazdki na deptaku przyszło
      tylko kilkadziesiąt osób. Przypomnijmy, że Gwiazdka jest pod koniec grudnia" -
      czerwoni przyzwyczaili się, że wszystko zawsze robili na koszt podatnika. Mam
      nadzieję, że kiedyś się to zmieni ale tylko wtedy kiedy zmienią się ludzie
      władzy. Czerwoni mają we krwi rozporządzać państwowymi pieniędzmi tak jak
      swoimi! Szkoda, że firma InterAuto nie sfinansowała tej kampanii!!! Należy mieć
      nadzieję, że tak samo skończy jak poprzednik. Wówczas aż bałem się otwierać
      lodówki, żeby go tam nie zobaczyć. Jak skończył? Każdy wie. Teraz liczę na
      powtórkę z historii!!!
      • bhjs Re: Maturalny bal przedwyborczy 28.06.06, 19:59
        to chyba nie chodzi o kolor władzy . każda władza rozporządza pieniędzmi
        podatnika w sposób ,delikatnie mówiąc , nieprzemyślany. tak naprawdę to
        ludzie będący u władzy , większość swojego czasu i energi zużywają na
        kombinowanie co i jak zrobić żeby z tych pieniędzy jak najwięcej uszczknąć
        dla siebie , swojej rodziny i znajomych. stąd tyle ustawianych przetargów ,
        kupowanie działek za gó..ane pieniądze przez ludzi władzy , tworzenie
        stanowisk urzędniczych dla swoich.
        Przykłady ? wystarczy poczytać pare wątków na tym forum , a i ja mam ich
        trochę
    • Gość: vip71 ...ŻENADA p. marcinkowski....żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:31
      .....
      • Gość: gapadaja Re: ...ŻENADA p. marcinkowski....żenada... IP: *.udn.pl 28.06.06, 19:50
        Czy w urzędzie nie ma doradców lub konsultantów.Czy musi być tak, że baran
        wymyśli a idiota realizuje?
        • Gość: abc Re: ...ŻENADA p. marcinkowski....żenada... IP: *.centertel.pl 28.06.06, 21:48
          TAK.
          • darek_liryk Re: ...ŻENADA p. marcinkowski....żenada... 28.06.06, 22:20
            Prxymuszanie dyrektorów szkół przez władze miejskie do wydawania adresów
            maturzystów to nie tylko mobbing ale coś więcej. Czy Super Ekspress już o tym
            wie? Co na to ochrona danych osobowych?
    • Gość: czytelniczka Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: 82.139.48.* 28.06.06, 23:09
      Pan Domański tak to skomentował:
      Oczywiście, że nie jest to kampania wyborcza. Tak jak nie jest nią przykrywanie
      nowym asfaltem na kredyt więcej ulic niż przez całą kadencję i sadzenie
      kwiatków tam, gdzie od lat ich nie było. To z pewnością troska o miasto.
      Troszczy się o nie pierwszy zastępca prezydenta. A że jest zarazem szefem jego
      kampanii wyborczej, to troszczy się też o reelekcję. O to drugie, to po
      godzinach urzędowania?

Brawo panie redaktorze.Dodałbym, ze nie jest też nią tańczenie z
      niepełnosprawnymi na wózkach. Przecież prezydenci robili to zawsze.
      • Gość: ,muł Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:03
        Wal się Włodarczyk!
    • rosol55 Re: Maturalny bal przedwyborczy 30.06.06, 14:56
      Ja nie dostałem żadnego zaproszenia. Wiem, że kilku moich znajomych także. Więc jakoś nie do wszystkich one dotarły.
      • Gość: ???? Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: 82.139.48.* 30.06.06, 17:20
        A na kogo głosowali twoi rodzice?
        • Gość: Olek Re: Maturalny bal przedwyborczy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.06.06, 23:03
          Wlasnie jest okazja P. prezydencie Marcinkiewiocz,co Pan zrobil w okresie
          konczacej sie kadencji dla mieszkancow Michalowa ?- N I C. Pozostawia im Pan
          smrod po swojej kadencji i jeszcze ma Pan tupet ubiegac sie o nastepna
          kadencje !Zamiast organizowac bal , zlikwiduj Pan smrod.
          • darek_liryk Re: Maturalny bal przedwyborczy 30.06.06, 23:11
            Bal łatwiej zorganizować, a smród czy jest, czy go nie ma to w telewizji, w
            radiu i gazetach nie widać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka