Gość: NTKA IP: 82.197.35.* 12.08.06, 09:43 Widać tylko ostre rystrykcje są w stanie w jakikolwiek sposób oddziaływać na ludzi. Wsiadanie po pijanemu za kierownicę, to kompletna bezmyślność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pitagor Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 12.08.06, 12:01 Niby tak ale: www.bractworowerowe.ats.pl/7dni.php?id=19 "...Niewątpliwie należy zwalczać pijaństwo na drodze. A jednak pomstując na pijanych nie dotykamy sedna problemu. Nawet gdyby ich całkowicie wyeliminować, sytuacja nie zmieni się zasadniczo. Przecież 14 na 15 sprawców wypadków to ludzie trzeźwi! To jest dopiero przerażające. Potencjalnym zabójcą jest przykładny ojciec rodziny, rzetelny prokurator, uczciwy policjant, kochana pani nauczycielka…...: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdura Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.telia.com 13.08.06, 00:41 Bzdura, chyba 14 na 15 to nietrzezwi. Bo ci bez samochodu tez nietrzezwi. Nietrzezwi piesi, nietrzezwi rowerzysci. Jak ograniczymy pijakow na drogach, to polowa sukcesu. Druga polowa to bezmyslnosc, niepotrzebny pospiech, zmeczenie za kierownica, gapiostwo, zle drogi, przecena swoich umiejetnosci za kierownica itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektar Równi i równiejsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:11 To radiowozów też nie będą odbierać więc bezkarność wybranych grup zawodowych zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas_fasollasido Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.pr.radom.net 12.08.06, 20:45 Jaki jest argument za tym, że nie zabierają rowerów.? Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Lewica uwielbia mordowac ludzi 13.08.06, 13:45 Zwroccie uwage - jest mniej pijanych, mniej wypadkow, mniej ludzi zostanie zabitych w wypadkach samochodowych, to lewicy sie to nie podoba: "Ziobro, wstydz sie!" Wedlug lewactwa Ziobro powinien byc dumny, gdyby pijanych bandytow bylo wiecej, gdyby byl zwolennikiem eutanazji, popieral goraco homoseksualistow (srednia dlugosc zycia ok. 42 lat, heteroseksualisci powyzej 70 lat). Zwroccie uwage: jak tylko umiera mniej niewinnych ludzi, lewica ZAWSZE narzeka. Oni bronia tylko bandytow, czyli m.in. siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 12.08.06, 23:31 Gość portalu: jas_fasollasido napisał(a): > Jaki jest argument za tym, że nie zabierają rowerów.? Argument jest prosty . Z pedalami trzeba ostroznie bo UE patrzy na rece . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas_fasollasido Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.pr.radom.net 13.08.06, 10:51 dobre. Ale tak poważnie, to chyba by nie mieli jak te rowery przetranspotować na policyjny parking, wszak wielu policjanów nie tylko że nie umie jeździc na rowerze to jeszcze wielu ma trudności z wejsciem na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
piochuxl Ale jesteście naiwni 12.08.06, 21:55 mniej pianych?? więcej łapów i tyle! A piany kierowca nie musi być sprawcą wypadku bo piany.trzeźwi też powodują wypadki ale niestety w większości z nich winni są piesi!!! tak piesi.Wchodzą nagle na jezdnię,uważają się za świętych"ja idę więc musisz się zatrzymać" ,ne uznają żadnych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Ale jesteś głupi IP: *.radnet.pl 12.08.06, 22:34 > winni są piesi!!! tak piesi. A ja myślałem że Żydzi. Chodzisz czasem pieszo? Przejdz się - wtedy zobczysz jak jeździsz. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Śmierć frajerom drogowym 13.08.06, 09:03 Ja nie włażę pod koła samochodów; nieraz jestem pieszym, a wówczas podczas pokonywania jezdni zawsze przepuszczam samochody, nawet jeśli "pasy" uprawniają mnie do "wymuszenia" zatrzymania się pojazdu. Kto wpadnie pod koła, może mieć pretensje tylko do siebie. -- † Tu leży ten, który miał pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Śmierć frajerom drogowym 13.08.06, 09:39 "Kto wpadnie pod koła, może mieć pretensje tylko do siebie." A kto zostanie najechany, może mieć pretensje do tego co go najechał. Ale masz rację, nikt mu zdrowia nie wróci. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tertiom Re: Ale jesteście naiwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:08 ZASADA jest taka, ze kierowca MUSI się zatrzymać. Oczywiście nie chodzi o wbieganie pod koła w ostatnim momencie - ale jeśli samochód jest dosyć daleko, a kierowca cię WIDZI to nie ma żadnego powodu, żeby go "PRZEPUŚCIĆ". To tyle jeśłi chodzi o zasady. pieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Ale jesteście naiwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:33 A co powiesz na taką sytuację: Przechodzę przez przejście dla pieszych (samochód jest jeszcze daleko) w pewnym momencie samochód dodaje ostro gazu i pędzi w kierunku przejścia i zmusza mnie to wręcz ucieczki przed nim. Jakbym się wywrócił to moglibyście mnie wysłać tylko kwiatki na pogrzeb. Konkluzja: kierowca złamał przepsy dotyczące ograniczenia prędkości - ograniczenie do 40 km a on jechał grubo ponad 100 km/h Ja nie proszę o wiele...tylko o zwolnienie przed przejciem dla pieszych w okolicy którego znajdują się piesi. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki hmm...a moze policja wiecej teraz bierze by auta 12.08.06, 21:58 nie zabierac i z tego wynika ten spadek... Oczywiscie wsiadanie za kolko po pijaku to debilizm, oczywiscie tacy kierowcy powinni byc jak najsurowiej traktowani ALE zeby wyciagnac tak daleko idace wnioski jak wyciagnal dziennikarz ... coz... poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 A jednak mozna! Mowie to do tych z SLD i PO. 12.08.06, 22:23 Brawo panie ministrze! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper niezaleznie od opcji, popierajmy kazda skuteczną 13.08.06, 08:23 formę, nie tylko pijanych ale i zwykłych bandziorków , a nawet śmiecących na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Ech, gdyby tak kiedyś karano! 13.08.06, 08:55 Gdyby za blokadę szos: - konfiskowano maszyny rolnicze, - odbierano prawa jazdy, - konfiskowano gospodarstwa rolne, to nie byłoby lepperstwa w Sejmie i rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: A jednak mozna! Mowie to do tych z SLD i PO. IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 13.08.06, 09:37 nie popieram tego rzadu bo zazwyczaj zajmuje sie rzeczami trzeciorzednymi i to odwrotnie niz bym chcial. Ale jesli zajmuje sie sprawami waznymi to ma moje poparcie w tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Floo O geach ze 150 postów o pijanych kierowcach 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:39 To jest statystyka, i poki te tematy nie ujrzą światła dziennego i nie zainteresuja spoleczenstwo to nici z bezpiecznego podrozowania po Polskich drogach, bo zawsze trafi sie jakis matol na procentach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boomcha Brawo Ziobro brawo PiS i Kaczyńscy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:40 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkowiak.d Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 12.08.06, 22:45 Dla pijanych debili (czytaj: potencjalnych morderców) bardziej sroga jest utrata auta niz smierć człowieka??? Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Policjanci czy przestępcy? 12.08.06, 23:03 Cieszę się, że są jakieś efekty. Nawet w Irlandii jazda po pijanemu jest ogromnym problemem, żeby nie powiedzieć zmorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek nie dziwota IP: *.devs.futuro.pl 13.08.06, 01:18 nie dziwota, pojechalo tam przeciez tylu rodaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek zwykle zabaieczaja 500 zl w gotowce..... IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 13.08.06, 03:15 a to Polska wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sany Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: 82.139.53.* 13.08.06, 00:08 Tak parszywej propagandy nie czytałem nawet za komuny. Tłuszcza jest żądna linczu, więc każdy jest dobry: pijany kierowca, pedofil, Żyda już ksiądz sekować nie pozwala. Widać to także na tym forum. Kozioł ofiarny pilnie potrzebny. A przecież chodzi o to, żeby nie było zagrożenia na drodze (o stanie dróg nie wspominam, przez 16 lat się tak kradnie, że nie można tu cywilizacji zaprowadzić). Kto stwarza większe zagrożenie - kolunio, który wypił ze dwa piwka, czy znerwicowany szaleniec przygnieciony stresami i wykonujący nerwowe ruchy fajerą? Ale do kogo tu mówić, do narodku, który preferuje antysemityzm bez Żydów, antykomunizm bez komunistów i który, chlając bez umiaru, wieszałby kierowców na rynku za poślednie, nomen omen, ziobro? Ja tam piję piwko i jeżdżę, jak w cywilizacji. Zagrożeń na drodze nie stwarzam. A jak mnie psy złapią, to będę w nobliwym towarzystwie: prokuratorów, sędziów, lekarzy, księży i innych "autorytetów" oralnych. Także tych tu piszących. Pieprzyć frajerstwo i innych kaczystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artie40 Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.aster.pl 13.08.06, 10:41 Gość portalu: Sany napisał(a): > Tak parszywej propagandy nie czytałem nawet za komuny. Tłuszcza jest żądna linczu, więc każdy jest dobry: pijany kierowca, pedofil Sany - jeden głos rozsądku na forum, reszta to ciemny motłoch. Za chwilę zaczną krzyczeć, żeby pręgierz stawiać na rynku. Mało było igrzysk w tym roku? Przecież był Mundial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:12 Sany napisał(a): > Tak parszywej propagandy nie czytałem nawet za komuny. Tłuszcza jest żądna > linczu, więc każdy jest dobry: pijany kierowca, pedofil, Żyda już ksiądz sekowa > ć > nie pozwala. Widać to także na tym forum. Kozioł ofiarny pilnie potrzebny. > A przecież chodzi o to, żeby nie było zagrożenia na drodze (o stanie dróg nie > wspominam, przez 16 lat się tak kradnie, że nie można tu cywilizacji > zaprowadzić). Kto stwarza większe zagrożenie - kolunio, który wypił ze dwa > piwka, czy znerwicowany szaleniec przygnieciony stresami i wykonujący nerwowe > ruchy fajerą? > Ale do kogo tu mówić, do narodku, który preferuje antysemityzm bez Żydów, > antykomunizm bez komunistów i który, chlając bez umiaru, wieszałby kierowców na > rynku za poślednie, nomen omen, ziobro? > Ja tam piję piwko i jeżdżę, jak w cywilizacji. Zagrożeń na drodze nie stwarzam. > A jak mnie psy złapią, to będę w nobliwym towarzystwie: prokuratorów, sędziów, > lekarzy, księży i innych "autorytetów" oralnych. Także tych tu piszących. > Pieprzyć frajerstwo i innych kaczystów. Bardzo ciekawa opinia. W grucie rzeczy to się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 13.08.06, 00:15 zaraz zaraz, czy to aby znaczy że policja zabezpieczając sprzęt np. AGD kara także współmałżonka jeśli takowy istnieje? bo jak inaczej rozumieć prawo współwłasności ustawowej, która obowiązuje małzonków którzy nie podpisali umowy małżeńskiej zwanej intercyzą. Qrczę tzn. jeśli np. mój małzyk jest idiotą i jak mnie nie będzie, on się uchleje, to ja i moje dzieci wracamy do domu i nie widzę kompa, radia, TV itp? TO JEST KARA ZBIOROWA? ostatnio takie rzeczy działy się bodajże w latach 60-tych. rozumiem więzienie, prace społeczne, przymusowe odwiedziny w prosektorium, utratę prawa jazdy do końca życia, ale żeby karać niewinnych za winy jednego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficker jestes glupia jak but IP: *.adsl.alicedsl.de 13.08.06, 00:27 nie pier..ol tylko sie zamknij i nie filozufuj. dostaniesz pala po plecach to zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Re: jestes glupia jak but 13.08.06, 00:37 Chamidło. Może napisz coś do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.telia.com 13.08.06, 00:49 Nie wiem, wytarczy sie spytac jak to dziala. Ale na zdrowy rozum, to polowa majatku nalezy do meza, wiec moga zadac polowy majatku. Odpowiedz Link Zgłoś
ignispl Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 13.08.06, 00:56 OK, zalezy tylko czy chca do czasu wykonania wyroku utrudniać życie. To chyba niemożliwe ustalić co należy do kogo w małżeństwie. Brzmi prawie rozwodowo ;-). Oczywiście nie widzę powodu żeby sąd nie miał zasądzać gotówki i pozyskiwać jej nawet z pomocą komornika. Tyle że sądy u nas pracują jak wszyscy wiedzą strasznie powoli. I ktoś ma tak czekać miesiąc czy dwa? No i kto stwierdza ile przedmiotów czy i do jakiej wartości ma być zabezpieczone? Np. samochód u mnie jest zapisany na oboje małżonków. To co? zabiorą koła i kierownicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.toya.net.pl 13.08.06, 03:26 Ludzie, jak wy w ogóle funkcjonujecie? Jeśli w małżeństwie nie jest ustanowiony majątek odrębny (intercyza), to oboje odpowiadaja z majatku wspólnego. Teraz pojmij, że nikt nie będzie się z Tobą handryczył o połowę kierownicy, jeżeli męzulka złapią na podwójnym gazie. Co najwyżej możesz mu wpierniczyć, że przepił wasz śliczny samochodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 06:21 Jak maż j...bnietego mężą - siada po pijaku za kółkiem, narażając innych na śmierć lub kalectwo - to płać! Nikt cię nie zmuszał do ślubu z debilem...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.toya.net.pl 13.08.06, 03:45 Kobieto, pomyśl odrobinę.Jesli Twój chłop przynosi pensje, to nie jest ona jego wyłączną własnością, mimo,że na nią harował. Puścisz te forsę też na własne ciuchy i inne widzimisię.Jest to dorobek wspólny. Jeśli na Twojego chłopa zagnie parol np. komornik, bo tenże nie płaci alimentów na rzecz pamiatki z wakacji (załóżmy, że to było dawno), to Twój (ścislej: wasz) sprzet, tudziesz inne klamoty pójdą na spłatę długu. Nie wychodź za mąż (to już za późno), albo wnieś do sądu sprawę o ustanowienie rozdzielności majatkowej (to już też przepadło). Ale jest i wyjątek - jeśli wygrasz los na loterii, to wygrana jest tylko Twoja. I nie myl tego z wyimaginowaną karą zbiorową (bzdura), tylko bądź świadoma, gdzie żyjesz. Tak było, jest i raczej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sm Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 13.08.06, 01:00 już wiem jak zezłomować swojego malucha s5.bitefight.pl/c.php?uid=65136 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy kuper Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.aster.pl 13.08.06, 01:13 W ubiegłym roku na polskich "drogach" poniosło śmierć 6000 osób, w tym 800 zabili pijani kierowcy. Rannych i okaleczonych zostało 60000 osób, w tym z winy pijanych matołów ~8000. To jest problem wołający o pomstę do nieba. A co robią w tej sprawie parlament, prezydent i rząd (wszystkie rządy)- NIC!!! Z mocy prawa każdy kierowca mający powyżej 0,5 (0,6?) promila alkocholu powinien być bezwarunkowo pozbawiony narzędzia mordu. Samochód powinien być przepadnięty na rzecz ofiar wypadków(aukcja), albo złomowany na koszt amatora trunków. Przez 10 lat pijani bezmózgowcy zabiją 8000 oraz poranią i okaleczą 80000 ludzi. To co robi minister Ziobro to tylko mały, śmieszny kroczek we właściwym kierunku. Ale jak wybrańcy narodu mają uchwalić takie prawo skoro sami chleją bez umiaru i zamiast wytężyć głowy, aby uratować tyle ludzkich istnień, wolą młócić teczki, lustrację i ochronę życia poczętego. A co z tym życiem mordowanym przez pijanych matołów???????????????? A rozwiązanie jest takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 13.08.06, 09:00 Przytoczone przez ciebie liczby wyraźnie dowodzą, że pijani kierowcy powodują znaczną MNIEJSZOŚĆ wypadków. A więc to nie alkohol jest główną przyczyną ale zatłoczone i zniszczone jezdnie oraz pośpiech. Wyobraź sobie właściciela prywatnej firmy, który musi w ciągu dnia obskoczyć US, ZUS, PIP, UC oraz dziesiątki innych biurewstw. Wyobraź sobie np. komiwojażera, sorry, przedstawiela handlowego, który codziennie musi odwiedzić 20 aptek. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.demkow Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 13.08.06, 01:27 ...co niekoniecznie oznacza mniej wypadków...! Jeśli minister Ziobro wprowadzi jeszcze skandynawskie mandaty za przekroczenie dozwolonej prędkości... qrde! - przepraszam... rozmarzyłem się....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.demkow Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych 13.08.06, 01:40 ...poza tym ktoś jeszcze musi te "zalecenia" egzekwować... a przy tak ch..owych zarobkach policjant ma miękkie serce...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.slam / 213.227.125.* 13.08.06, 01:41 szczególnie po dzisiejszym wypadku pijaka który uderzył w zespół karetki R w zabrzu podczas wkładania pacjenta do karetki, lekarz walczy o życie a kierowca z wyrokiem 2,4 promila jeździ na wolności bandycki kraj tylko dla złodziejskich polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Jaśnicki Niewiarygodne statystyki policyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 01:47 Jestem przekonany, że psiarnia chce się przypodobać rządzącym PISuarom, i zwyczajnie nagina statystyki. Skandal. W Anglii można jeździć do 0.8 (!!!) promila, i jakoś nikt nie robi z tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Jak za Gierka albo i lepiej/gorzej.......propagand IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.06, 03:59 "Już zaobserwowaliśmy spadek liczby zatrzymywanych pijanych kierowców o dziesięć procent" Ja sie pytam w stosunku do czego? Do którego miesiąca? Jak to obliczono? Jak wygladały staystyki rok temu o tej porze? Moge zadac jeszce wiele mądrych pytan. Albo Polcjant nie przecyzyjny albo i to pewniejsze, dziennikarz kiepski. Rzycze Nam więcej kompetencji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Ja tam jezdze tylko wynajetym IP: *.mad.east.verizon.net 13.08.06, 04:22 Przyjezdzam do kraju na wakacje, wynajmuje samochod i jezdze nawalony bez przerwy. Odbiora mi? No i co sie stanie? Budget, Hertz straci samochod? Karte kredytowa autoryzowalem na duza nizsza sume tak wiec wypozyczalnia moze mnie pocalowac... albo bedzie miala do czynienia z Visa czy American Express co oznacza ze sprawa jest dla nich przegrana. A tak serio (bo nie robie takich glupot) to pomyslal jeden prawny glupek z drugim prawnym Ziobrem ze kierowca i wlasciciel to nie musza byc te same osoby? I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Ja tam jezdze tylko wynajetym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 06:23 Wtedy "zabezpiecza" się drogi sprzęt domowy albo wchodzi na konto bankowe cieciu! Czytaj uważnie i ze zrozumieniem, durniu!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Sprzęt domowy należy do żony! Konta nie mam... 13.08.06, 10:07 Gość portalu: hehe napisał(a): > Wtedy "zabezpiecza" się drogi sprzęt domowy albo wchodzi na konto bankowe > cieciu! Czytaj uważnie i ze zrozumieniem, durniu!:))) zaraz, zaraz, a od kiedy można zabezpieczać własność osób trzecich na poczet mojej kary? TV - żony; laptop - nie spłacony, własnością sklepu; pralka, lodówka - żony; auto - w leasingu; konto w banku? na żonę; Ja? Bezrobotny! I co mi zrobisz, jak mnie złapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Sprzęt domowy należy do żony! Konta nie mam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:15 A w jaki sposób udowodnisz, że "pralka i TV jest żony"? Masz spisany jakiś akt notarialny, cieciu? Takie przedmioty stanowią wspólną własność. A konto w banku żony, no no, gratuluję, pantoflarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozna_tu_bez_nicka Pantoflarzu IP: *.spokonet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:55 Hehe, uczta się czytać ze zrozumieniem analfabeci wtórni! Gość właśnie podał recepte - trudno stwierdzić czy skutkuje - na obejście tego przepisu, a nie opis jego sytuacji rodzinnej, lol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: 202.107.237.* 13.08.06, 05:54 Jakim prawem maja zabierac samochód!!! Moim zdaniem jest to bezprawne i bzdurne. Walczyc z pijanymi tak, ale nie wymyślając takich bzdur do jakich przyzwyczaił nas Ziobro. Człowiek jest tylko człowiekiem i popełnia błędy. Natomiast nie ma nikt prawa przywłaszczać sobie jego rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Po zaleceniach ministra Ziobro mniej pijanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 06:25 Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem??? Wątpię!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Stuknij się w łeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:41 > Człowiek jest tylko człowiekiem i popełnia błędy. > Natomiast nie ma nikt prawa przywłaszczać sobie jego rzeczy. Za takie "błędy", to powinni również robić lobotomię, a nie tylko zabierać samochód. Rozumiem, że jak cię np. wysoki sąd skaże przez pomyłkę, lekceważąc wszystkie dowody, na 25 lat za jakieś brutalne morderstwo, to nie będziesz protestować, tylko wzruszysz ramionami i powtórzysz swoje: "człowiek jest tylko człowiekiem i popełnia błędy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xjerzy@vp.pl a Ziobro i jego kierowca są chorzy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.06, 07:22 ..bo tylko oni nie piją! Ziobro powinien zadać pytanie, jeżeli tylu pijannych kierowców łapie się każdego dnia to tylko w IV RP prawo jazdy ma Kaczyński i Ziobo, bo ja liczę informacje przekazywane przez media i według TYCH WYLICZEŃ DROGI POWINNY BYĆ PUSTE A NA DROGACH TYLKO POJAZDY BOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Tylko kary finansowe skutecznie oddziałują ale ... IP: *.orange.pl 13.08.06, 07:40 ... tylko te które są rzecz jasna proporcjonalne do naszych dochodów. Wyobraźcie sobie pana Kulczyka płacącego 5 stówek, ból - prawda :-) Ale ten sam pan Kulczyk jakby zapłacił 10 % kary od swoich rocznych dochodów z ub.r., już by w poduszkę zapłakał. Taki system funkcjonuje w Finlandii, gdzie wysokość kar jest wyliczana procentowo od dochodów, dane pochodzą od urzędu skarbowego. U nas w przypadku ich "braku" (szara strefa - kup kilka rzeczy na allegro), można byłoby ustalać średnią + np. 25 % i od tego wyliczać procentową karę. Wówczas nawet tacy głupcy, jak np. poseł pokazujący w mediach ile kasy nosi w kieszeni, nabraliby szacunku do Państwa, a tak to tylko farsa. Odpowiedz Link Zgłoś